Oppskrift: spicy vegetarpasta med parmesan

Hvis du ikke har planlagt dagens middag enda foreslår jeg at du gir denne retten en sjanse! Sopp, parmesan, hvitløk og pinjekjerner, hva mer kan man ønske? Dette er virkelig en enkel smaksbombe som bør prøves. Den inneholder ikke noe kjøtt, men du står selvfølgelig fritt til å ha i for eksempel kylling hvis du ønsker det. Oppskriften har jeg fått av en venn, men jeg gjort en del endringer for at den skal mette godt uten kjøtt. Så da håper jeg du får lyst til å lage dette, med eller uten kjøtt.

Ingredienser: Pasta til to personer // 300g cherrytomat // 40g Parmesan // 3 hvitløksfedd // 1 chili // Pinjekjerner // En stor neve basilikum // Olje// Salt og pepper // En boks sjampinjong // 1 løk // En stor nevne spinat // Soyasaus

Start med å koke pasta som anvist på pakken. 

Mens det koker fjerner du frøene fra chilien, og moser den sammen med hvitløk, halvparten av cherrytomatene og basilikumen. Jeg brukte en stavmikser, men en blender eller foodprosessor gjør også jobben.  

Rør inn smuldret parmesan og pinjekjerner i sausen. 

Stek sjampinjongen og løken i en stekepanne til det blir mykt. 

Tilsett en god nevne spinat og litt soyasaus, og la det steke et par minutter. 

Bland sausen med pastaen, og smak til med salt og pepper. Dander på tallerken, og topp gjerne med litt revet parmesan, noen pinjekjerner og et par blader basilikum. 

Da var middagen servert! Dette spiste vi i går og det var så godt, masse gode smaker. Det ble heldigvis igjen litt som jeg tenkte å ha til lunsj i dag. Det er så greit med retter som går fort å lage nå i varmen, og denne her lages på maks 20 minutter. I dag er det wok som står på menyen, før vi drar avgårde på nok en quiz-kveld. I dag har jeg faktisk klart å lure med meg bestemor på laget, det blir bra ♥ Ha du får en strålende sommerdag! 

Hva spiser du til middag i dag?

– Sara


#mat #middag #oppskrift #vegetar #pasta #parmesan #sopp #spinat #chili 

12 kommentarer

Siste innlegg