hits

Oppskrift: veganske kanelsnurrer

  • 11.05.2018 kl. 13:38

Kanelsnurrer er noe av det aller beste jeg fr, jeg fler jeg sier det om alle kaker, men kanelboller er serist best. Nr de fortsatt er litt lunkne etter steking og de nrmest smelter p tungen - da er jeg i himmelriket. For litt siden satt jeg scrollet rundt p Pinteres og da jeg kom over denne oppskriften p veganske kanelsnurrer med aquafaba (kikertlake) ble jeg interessert. Jeg var ikke helt enig med alt i oppskriften, s jeg har kommet frem til min egen versjon - og det ble S godt! Det er ikke mulig smake forskjell, s hvis du ikke vet hva du skal kose deg med i helga synes jeg du burde kaste deg over bakebollene. 

Ingredienser til 10 snurrer: 1,5 dl lunket vann // 0,5 dl aquafaba (kikertlake) // 1 dl sukker // 1/2 pakke fersk gjr (rd) // 2 ss smeltet vegans smr/matolje // 6 dl mel // Smeltet vegansk smr til fyll // Kanel og sukker

Start med ha vann, aquafaba (husk sile frst), sukker og gjr i en bolle, rr godt til gjren har lst seg helt opp. Ha s i smeltet vegansk smr eller matolje og mel, elt deigen godt. La deigen heve til dobbelt strrelse. 

Kjevle ut deigen og pensle p smeltet vegansk smr, Eldorado har bde en flytende og en vanlig variant som er vegansk. De er ganske billige og selges p blant annet Meny og Kiwi. Str over nsket mengde kanel og sukker, som i mitt tilfelle er MYE. Rull deigen til en plse og del opp til kanelsnurrer. 

Sett snurrene p et bakebrett med litt mellomrom og la de heve til de har vokst sammen. Pensle gjerne med litt vegansk smr hvis nskelig og dryss over perlesukker. 

La godbitene steke p 180 grader i ca. 20 minutter. Fr de er helt avkjlte kan du lage en blanding av melis, vann og smeltet vegansk smr (ja, jeg veit det er mye smr i denne oppskrifta) og ha over. Det gjr en s enorm forskjell p kanelboller synes jeg! Ogs er det bare nyte ♥

Jeg fr nesten vann i munnen bare av se p disse bildene, og skulle nske jeg hadde en til kaffekoppen i dag. Dessverre er den en liten stund siden jeg lagde disse kanelsnurrene, men etter neste kikertmiddag blir det nok en ny runde. Jeg har ikke prvd det selv, men det gr helt sikkert an fryse de ned. Da er det bare ta frem og tine nr det kommer gjester. Hvor deilig er det ikke kunne servere ferske kanelsnurrer p 1-2-3?

- Sara


#vegan #vegansk #oppskrift #kake #gjrbakst #bake #kanelbolle #kanelsnurr #hjemmelaget #stt

5 Kommentarer

Victoria Larsen

11.05.2018 kl. 18:46
De ser jo bare helt nydelige ut!!! Tusen takk for en god oppskrift som er vegansk :-D

Tattavkvinnene

13.05.2018 kl. 21:44
Victoria Larsen: Takk, de blei helt fantastiske! :D

frodith

11.05.2018 kl. 20:26
Det s himmelsk godt ut, lekre snurrer. Men det lekreste var nesten den koppen ;-) He-he

Tattavkvinnene

13.05.2018 kl. 21:45
frodith: Hihi, takk :) Og ja, er ikke koppene fine? De fikk jeg av oldemor, hun hadde vunnet de p et tivoli (tenk vinne kopper p tivoli) en gang p 40-tallet. Skikkelig koselig f <3

Little Miss Sunshine

14.05.2018 kl. 09:17
Kanelsnurrer er S godt, s det er flott at du har funnet en vegansk oppskrift. :-)

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 r, og bor i Hnefoss sammen med kjresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til f utlp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjnnhet og ellers det som faller meg inn. Hper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no