hits

Oppskrift: Shepherd's pie (vegetar)

  • 10.04.2018 kl. 16:59

Shepherd's pie smakte jeg for frste gang da jeg var p studietur til Dublin for noen r tilbake, og da synes jeg det var s godt at jeg mtte ha det flere kvelder p rad. Av en eller annen grunn har jeg aldri prvd lage det hjemme, fr n nylig. Og det er jo S godt! Dette er andre gang jeg lager retten selv og jeg synes det var p sin plass dele oppskriften med dere. Jeg har tatt utgangspunkt i Budget Byte$ sin oppskrift, men gjort noen sm endringer endringer. Hper det smaker ♥

Ingredienser til 4 personer: 2-3 gulrtter // 2 stilker stangselleri // 1 boks rde linser // 1 medium gul lk // 2-3 fedd hvitlk // Noen champinjonger // 2 ss tomatpur // 2 dl grnnsaksbuljong // 1 ss mel // Et par stilker timian // Salt, pepper og rkt paprika for smak // Olje til steking // Potetstappe (vi brukte 3-4 ganske store poteter, litt smr, melk og pepper)​

Start med koke potetene som skal bli til stappe, mens det koker kan du steke hvitlk og lk i olje til det blir mykt i en egen kjele. Ha s i gulrot og stangselleri i biter, og la det steke videre i noen minutter til grnnsakene begynner bli litt mre. S skal soppen, krydder og timian i gryten, la det st i et et par minutter til soppen har blitt myk. Ha i tomatpur, mel og grnnsaksbuljong og la det smkoke til det hele tykner litt. Ha i linsene helt tilslutt, og ikke glem lage ferdig potetstappen!​

I en ildfastform har du frst i grnnsaksgryten, s potetstappen og gjerne et tynt lag ost for gratinering. Stekes p 200 grader i ca. 15 minutter, eller til osten er gyllen. 

Jeg skal rlig innrmme at denne retten ikke blir den peneste p tallerkenen, det er ogs derfor det ikke er noen bilder av det. Men nr det kommer til smak er det ingenting utsette! Og det som er s kjekt er at nr vi lager denne porsjonen har vi middag i to dager, s deilig! Vi serverer den bare som den er, men jeg vet noen har brekkbnner eller brokkoli ved siden av. 

- Sara 


#mat #middag #oppskrift #hjemmelaget #vegetar #tips #inspirasjon

8 Kommentarer

spisogspar

10.04.2018 kl. 17:21
Ser kjempegodt ut <3

Tattavkvinnene

14.04.2018 kl. 02:32
spisogspar: S hyggelig hre! :D

frodith

10.04.2018 kl. 17:21
Ha-ha, nei ser nok ikke s fint ut p tallerken, men det er smaken som teller :-)

Tattavkvinnene

14.04.2018 kl. 02:32
frodith: Huff nei, litt takras over det hele xD Men godt er det i hvert fall ^^

Siri Alvr

10.04.2018 kl. 19:55
Nam, ser supergodt ut!

Tattavkvinnene

14.04.2018 kl. 02:32
Siri Alvr: S bra, takk! :D

elisebr

15.04.2018 kl. 13:17
S godt det s ut! :)

Tattavkvinnene

16.04.2018 kl. 21:13
elisebr: S hyggelig hre! :D

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 r, og bor i Hnefoss sammen med kjresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til f utlp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjnnhet og ellers det som faller meg inn. Hper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no