hits

Oppskrift: Kremet gresskarpasta med brokkoli

Hei og god helg! Hper dere har hatt en fin helg s langt? Jeg var p quiz i gr og i dag skal jeg p tema-fest. Temaet for festen er 1920-tallet, s kostymet er funnet frem. Jeg skal forske knipse noen bilder i lpet av kvelden s skal dere f en oppdatering i morgen. N ville jeg bare innom for dele en oppskrift p en veldig god pastarett jeg lagde for et par uker siden. Det er alltid lurt benytte seg av sesongens rvarer, og n som det er hst er gresskar selvskreven. Jeg synes flaskegresskar er veldig godt, s da jeg kom over denne oppskriften p Pinterest mtte jeg bare prve. Hper det smaker!

Ingredienser til 2-3 porsjoner: 1 middels stort flaskegresskar // 1 liten brokkoli // 2 hvitlksfedd // Litt olivenolje // 3 ss smr // 3 ss mel // 1,5 dl flte // 3 dl melk // 1 dl raspet parmesan // Muskatntt, salt og pepper etter smak // Kokt pasta // Friske urter til topping (koriander eller persille er gode alternativer) ​

Skjr gresskaret i skiver og del opp brokkolien i buketter. Dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper fr du steker alt i ovnen p 200 grader i ca. 20 minutter. Snu litt rundt p brokkolien slik at den ikke svir seg. Mens dette steker kan du smelte smret i en kjele. Stek s hakket hvitlk et par minutter, og visp inn mel. Spe p med melk og flte. La sausen smkoke over medium varme noen minutter, vr forsiktig s det ikke svir seg. Rr inn parmesanen.

Nr gresskaret og brokkolien er ferdig stekt skal gresskaret moses. Bruk en blender eller foodprosessor og kjr gresskaret helt glatt sammen med sausen. Ha sausen tilbake i kjelen sammen med kokt pasta og brokkolien. Smak til med muskat, salt og pepper, topp gjerne med friske urter. 

Dette er kanskje ikke den retten som ser penest ut, men det ble veldig godt! Og husk at du kan bytte ut melkeproduktene med veganske alternativer hvis du nsker det! Det er selvflgelig mulig legge til andre grnnsaker ogs, paprika og lk hadde helt sikkert blitt veldig godt i denne retten.

Hper dere fr en super lrdag!

- Sara


#mat #middag #oppskrift #hjemmelaget #hst #gresskar #pasta #vegetar 

6 kommentarer

Den s kanskje litt blek ut :-D Men sikkert godt. Den s jo veldig frisk ut nr gresskaret var i sin opprinnelige farge :-) Kos deg p fest i kveld :-)

frodith: Ja, fargen ble litt lysere pga. melken og flten :) Men veldig godt da ^^
Takk, festen var veldig bra! Skal f lastet opp noen bilder i morgen :) Ha en fin kveld videre!

Bruker nesten aldri gresskar..men syns det s godt ut det du laget her :)) Og det passer jo med gresskar p denne tida :)) God helg videre <3

annebe: Vi er heller ikke s flinke til det, men det er jo s godt! :D Spesielt de flaskegresskarene <3
Hper du har hatt en fin start p uken :D

S nydelig og godt det s ut! :)

elisebr: Takk for det :D Gresskar er vrt kokkelere med ^^

Skriv en ny kommentar