hits

Oppskrift: Kremet gresskarpasta med brokkoli

  • 23.09.2017 kl. 15:21

Hei og god helg! Håper dere har hatt en fin helg så langt? Jeg var på quiz i går og i dag skal jeg på tema-fest. Temaet for festen er 1920-tallet, så kostymet er funnet frem. Jeg skal forsøke å knipse noen bilder i løpet av kvelden så skal dere få en oppdatering i morgen. Nå ville jeg bare innom for å dele en oppskrift på en veldig god pastarett jeg lagde for et par uker siden. Det er alltid lurt å benytte seg av sesongens råvarer, og nå som det er høst er gresskar selvskreven. Jeg synes flaskegresskar er veldig godt, så da jeg kom over denne oppskriften på Pinterest måtte jeg bare prøve. Håper det smaker!

Ingredienser til 2-3 porsjoner: 1 middels stort flaskegresskar // 1 liten brokkoli // 2 hvitløksfedd // Litt olivenolje // 3 ss smør // 3 ss mel // 1,5 dl fløte // 3 dl melk // 1 dl raspet parmesan // Muskatnøtt, salt og pepper etter smak // Kokt pasta // Friske urter til topping (koriander eller persille er gode alternativer) ​

Skjær gresskaret i skiver og del opp brokkolien i buketter. Dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper før du steker alt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Snu litt rundt på brokkolien slik at den ikke svir seg. Mens dette steker kan du smelte smøret i en kjele. Stek så hakket hvitløk et par minutter, og visp inn mel. Spe på med melk og fløte. La sausen småkoke over medium varme noen minutter, vær forsiktig så det ikke svir seg. Rør inn parmesanen.

Når gresskaret og brokkolien er ferdig stekt skal gresskaret moses. Bruk en blender eller foodprosessor og kjør gresskaret helt glatt sammen med sausen. Ha sausen tilbake i kjelen sammen med kokt pasta og brokkolien. Smak til med muskat, salt og pepper, topp gjerne med friske urter. 

Dette er kanskje ikke den retten som ser penest ut, men det ble veldig godt! Og husk at du kan bytte ut melkeproduktene med veganske alternativer hvis du ønsker det! Det er selvfølgelig mulig å legge til andre grønnsaker også, paprika og løk hadde helt sikkert blitt veldig godt i denne retten.

Håper dere får en super lørdag!

- Sara


#mat #middag #oppskrift #hjemmelaget #høst #gresskar #pasta #vegetar 

6 Kommentarer

frodith

23.09.2017 kl. 15:43
Den så kanskje litt blek ut :-D Men sikkert godt. Den så jo veldig frisk ut når gresskaret var i sin opprinnelige farge :-) Kos deg på fest i kveld :-)

Tattavkvinnene

26.09.2017 kl. 23:03
frodith: Ja, fargen ble litt lysere pga. melken og fløten :) Men veldig godt da ^^
Takk, festen var veldig bra! Skal få lastet opp noen bilder i morgen :) Ha en fin kveld videre!

annebe

23.09.2017 kl. 15:45
Bruker nesten aldri gresskar..men syns det så godt ut det du laget her :)) Og det passer jo med gresskar på denne tida :)) God helg videre <3

Tattavkvinnene

26.09.2017 kl. 23:04
annebe: Vi er heller ikke så flinke til det, men det er jo så godt! :D Spesielt de flaskegresskarene <3
Håper du har hatt en fin start på uken :D

elisebr

27.09.2017 kl. 10:28
Så nydelig og godt det så ut! :)

Tattavkvinnene

27.09.2017 kl. 23:53
elisebr: Takk for det :D Gresskar er vært å kokkelere med ^^

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no