• Veger week - update

  Hei dere! Det er ikke meningen å bli borte fra bloggen sånn som jeg har gjort en del i det siste, men det har vært litt vanskelig å få til en "normal blogghverdag" etter at vi flyttet. Jeg må bare være fornøyd med å blogge når jeg har tid, og slutte å få dårlig samvittighet de dagene det ikke blir noe blogg. Dette skal være en morsom hobby og ikke noe jeg føler jeg må. Men over til det innlegget skal handle om, jeg fikk lyst til å oppdatere dere på hvordan de tre første veganer-dagene mine har gått. Så here goes!

  Til middag på mandag spiste vi wok med masse forskjellige grønnsaker, soyasaus og couscous. Veldig godt, og ikke minst superenkelt! På tirsdag ble det falafler med stekte grønnsaker og søtpotetmos, dette er en ny favoritt hos meg! Jeg skal lage klart en haug med falafler en dag så jeg bare kan slenge i sammen denne retten på dager med dårlig tid! Og i går spiste vi en supergod, spicy linsegryte. Oppskrift på den skal dere få veldig snart, jeg filmet nemlig da jeg lagde den! I kveld skal jeg være på jobb så jeg har med en boks bønner i tomatsaus, også får vi sikkert servert noe salat eller grønnsaker i kantina jeg kan spise.

  Til andre måltider har jeg spist brød med vegansk smør, tomat, syltetøy (vegansk), banan eller peanøttsmør. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å ha avokado på skiva også, men det tåler jeg dessverre lenger. Det har også gått litt i frukt, grønnsaker, middagsrester og veganske vafler. I kaffekoppen min har jeg mandelmelk og i vafler har jeg brukt banan isteden for egg. På kafé har jeg også rukket å være denne uka, da ble det kaffe med soyamelk og en kule lollipop-is. Har jeg hatt lyst på noe søtt om kvelden, noe jeg ofte får har jeg lagd meg jordbærsorbet, vafler eller "peanøttkonfekt".

  På forhånd trodde jeg det kom til å bli veldig dyrt å være veganer, og en del produkter koster mye. Mandelmelk, vegansk ost, kjøtterstattere osv. koster ganske mye mer enn vanlige produkter, men det eneste jeg har kjøpt er en boks smør og mandelmelk. Ellers har jeg som dere sikkert så på forrige post kjøpt masse grønnsaker, frukt og en del hermetikk. Hermetikk er jo veldig billig, det samme er stort sett alt av frukt og grønt. Nå har jeg er fordel av at jeg bor midt i byen, så jeg har Coop, Meny, Rema og en innvandrerbutikk i nærheten. Det er heller ikke langt å gå hvis jeg vil handle på Kiwi eller Joker. Så jeg kan velge å gå dit det er tilbud og også gå i mer enn én butikk hvis det er behov for det. Vi kommer garanter til å ha en del hermetikk og sikkert også en del frukt og grønt igjen når uken er over, smøret kommer til å vare lenger, og det samme gjør mandelmelken. Så med det i bakhodet vil jeg si at vi faktisk har levd ganske rimelig denne uka. Totalt har jeg handlet for rundt 500 kroner og det synes jeg ikke er ille i uka for to personer, i hvert fall ikke når det blir såpass mye igjen.

  Dette ble en liten oppsummering på hvordan det har gått så langt. Nå har jeg fortsatt tre og en halv dag igjen av uken, så det kan dukke opp utfordringer og problemer, men så langt er jeg godt fornøyd!

  Har dere noen tips til veganske retter jeg burde prøve?

  - Sara


  #mat #vegan #vegansk #hverdag #middag

  fotogleden

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 15:23

  Wow så masse godt <3

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 21:01

  fotogleden: Ja, fant en haug med inspirerende bilder på weheartit <3

  G U N N N I S

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 15:25

  Det her såg skikkelig godt ut :-) Håper du har hatt en fantastisk torsdag!

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 21:01

  G U N N N I S: Enig, ble skikkelig sulten av disse bildene :)

  eveliin

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 15:33

  ååh nam så mye godt :D ønsker deg lykke til videre med vegetar prosjektet. <3 og ønsker deg en fin helg i morgen <3

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 21:01

  eveliin: Tusen takk, gleder meg til fortsettelsen :D Ha en strålende helg!

  frodith

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 16:06

  Spennende :-) Føles det godt for kroppen? Hva er peanøttkonfekt? Gleder meg til å høre mer når uken er ferdig :-)

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 21:11

  frodith: Absolutt, selv om det ikke er mange dagene så føles det bra. Jeg får mindre og mindre lyst på søte ting, og har funnet mange nye middagsoppskrifter som jeg kommer til å lage masse av uansett hva slags kosthold jeg velger å ha fremover.
  Peanøttkonfekt er et litt fint ord jeg kom på til noe jeg slengte isammen her om dagen xD Det er bare peanøttsmør og dadler blandet til en seig masse som jeg rullet i 100% kakao. Måtte jo ha et fint navn på det xD De ble gode!

  CamillaMH

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 17:17

  Ser godt ut. <33

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 21:12

  camilovesalmosteverything: Ikke sant, det er jo så mye god mat man kan lage som er vegansk :)

  Ingrid

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 18:03

  Spennende å høre hvordan det går :) Tomatsuppe er en av mine favorittretter uten animalske produkt

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 07.04.2016 klokka 21:12

  Ingrid: Så godt å høre! :D Ja, det er supergodt! Spesielt når man lager det selv ^^ Det må jeg spise igjen en dag :)

  CamillaMH

  Skrevet den 08.04.2016 klokka 00:18

  Veldig enig. Jeg skal bli flinkere å lage vegansk og annen sunnere mat. <3

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 13.04.2016 klokka 22:34

  camilovesalmosteverything: Så bra! Masse lykke til <3

  Julie Storlien

  Skrevet den 09.04.2016 klokka 14:46

  Viktig at bloggen forblir en hobby som du liker, og at du ikke føler det som noe press. Så flink du har vært som har hatt en vegetaruke. :D Ønsker deg en fin dag!

  Tattavkvinnene

  Skrevet den 13.04.2016 klokka 22:36

  Julie Storlien: Ja absolutt, det skal være gøy :)
  Har faktisk hatt helt vegansk uke, ikke noe egg, melk eller andre meieriprodukter heller :D Er litt fornøyd med meg selv! Denne uka har jeg bare fortsatt å ikke spise kjøtt :)

  CamillaMH

  Skrevet den 16.04.2016 klokka 00:07

  Ja. Takk:)

  Skriv en ny kommentar

  Tattavkvinnene

  Tattavkvinnene

  Hei. Jeg heter Sara og bor Hønefoss sammen med kjæresten min. Jeg er akkurat ferdig med en bachelorgrad i medier og kommunikasjon på Høyskolen i Oslo og Akershus og er nå på jobbleting. På denne bloggen vil du finne litt om hverdagen min, mote, DIY og det som interesserer meg. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com


  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits