Test av Whirlpool Cook 25 mikrobølgeovn

Reklame | Sponset: Buzzadore/ Whirlpool

Da Buzzadore annonserte at de trengte testpersoner til å teste en mikrobølgeovn fra Whirlpool hoppet jeg i taket og meldte meg på med en gang. Mamma har nemlig en mikrobølgeovn fra nettopp Whirlpool som hun har hatt siden jeg var liten. Den har vært supersolid og selv om den bærer preg av å være rundt 20 år fungerer den fortsatt strålende. Jeg meldte meg på, men hadde ikke store forhåpninger om å bli plukket ut, men det ble jeg! Så de siste ukene har jeg testet ut min splitter nye Whirlpool Cook 25 mikrobølgeovn. Jeg har gjort meg opp noen tanker om den så her skal dere få en liten vurdering.

Jeg kan jo starte med å si at jeg aldri har eid en så fancy mikrobølgeovn noen gang, og jeg har enda ikke rukket å teste alle funksjonene en gang. Denne byr nemlig på ganske mange imponerende funksjoner som jeg ikke en gang visste en mikrobølgeovn kunne gjøre. Her er noen av de jeg liker best:

 • JetDefrost 3D
 • Holder maten varm i opptil 4 timer
 • Hever deig
 • Chef menu
 • Automatisk rengjøring

At en mikrobølgeovn tiner opp mat er jo ikke noe nytt, men jeg veit ikke om dere noen gang har opplevd å la maten ligge litt for lenge? Da blir ofte deler av det som tines litt stekt og maten blir rett og slett seende udelikat ut. JetDefrost-funksjonen lover en sikker, jevn opptining og at maten beholder næringsinnhold, farge og konsistens. Og det gjør den! Det er enkelt å stille inn hva slags mat og ca. hvor mange gram du skal tine, så regner mikroen ut tinetiden for deg. Den sier til og med i fra om at du skal snu maten! Dette er nok den funksjonen jeg synes skiller seg mest ut fra tidligere mikrobølgeovner jeg prøvd.

En annen funksjon jeg synes virker skikkelig kul er hevefunksjonen. For selv om man ikke trenger noen mikrobølgeovn for å heve en deig gjør det uten tvil jobben mye enklere. Noen ganger har jeg brukt ovnen til hevning, men det skal så lite til før du dreper gjæren. Nå kan jeg bare slenge bollen inn i mikroen, uten søl fra vannbad eller styr med å finne en lun plass, og ikke minst; hevetiden kortes ned. Genialt! Jeg har ikke hatt tid til baking i det siste, men jeg skal helt klart få slengt sammen en brøddeig asap så jeg får testet.

Det jeg nesten synes er kulest med hele mikrobølgeovnen (neida, joda) er den automatiske rengjøringen. Nå har ikke mikrobølgeovnen min rukket å bli så møkkete enda, så jeg har ikke fått testet den ut, men det kommer jeg tidsnok til å få brukt for. Maskinen kan nemlig enkelt rengjøres helt uten kjemikalier, det liker jo jeg! Man setter bare en skål med vann inn i maskinen og velger funksjonen Autoclean, så løsner matrestene på bare noen få minutter og de kan tørkes bort. Det er nesten sånn at jeg gleder meg til at den blir møkkete slik at jeg får prøvd det!

Jeg kan også nevne at mikrobølgeovnene har 900 watt og 25 liter kapasitet. Den varmer opp maten raskt og ikke minst jevnt. Jevn oppvarming er faktisk ingen garanti, det har jeg erfart med andre mikrobølgeovner, men det fikser denne uten problem.

Det eneste jeg ønsker å pirke på er at jeg savner en enkel måte å bruke grillfunksjonen på. På min gamle var det en knapp som het grill, og det skulle jeg gjerne hatt på denne. Den kunne for eksempel tatt plassen til yoghurt-knappen, for selv om det er supert å ha muligheten til å lage yoghurt i mikrobølgeovnen, er det nyttigere med grillfunksjon. Synes i hvert fall jeg.

Til slutt ville jeg bare dele oppskriften på en kjempeenkel porsjonskake du kan lage i mikrobølgeovnen; sjokoladekake med sjokoladeknapper.

Oppskrift mug chocolate cake

Du trenger: 1 egg, 4 ss sukker, 1 ss mel, 2 ss kakaopulver, 2 ss matolje og noen sjokoladeknapper/hakkede sjokoladebiter.

I en kopp pisker du sammen egg og sukker, før du tilsetter oljen. Ha så i mel og kakaopulver, og rør til alt er blandet godt. Tilslutt tar du i noen sjokoaldeknapper, hvis du vil, de smelter og blir veldig gode! Sett koppen i mikrobølgeovnen i ca. 1,5 minutt. Topp gjerne med en scoop iskrem, og nyt! Kjekt hvis du får uventet besøk.

#whirlpoolmikrobuzz #whirlpool #buzzador

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg