Oldemor ♥ 

Som jeg skrev på søndag gikk oldemoren min nylig bort, i dag er det begravelse så jeg tenkte jeg skulle finne frem litt bilder og mimre litt. Det skal sies at det ikke er bare enkelt å finne bilder av henne, hun var nemlig kjapp med å gjemme seg så fort kameraet kom til synet. Men noen bilder har jeg klart å knipse gjennom årenes løp. 

Jeg husker godt da jeg var liten og sov over hos henne, planen var som regel klar; det var Hotell Cæsar på skjermen og potetgull i skåla med oldemors Ketchup-dipp. Det er nok bare hun som klarer å få ketchup og rømme til å smake godt sammen! Når kvelden kom redde hun opp sovesofaen som sto i stuen, og jeg husker det alltid var litt skummelt å sove i den store stuen, selv om lyset fra kjøkkenet sto på. Om morgenen var frokosten alltid knekkebrød med krydderost, og hvis vi var heldige viste de sport på TVen. 

I hagen hadde hun flere store epletrær, og disse var hun nok veldig stolt over. Det var spesielt ett epletre ingen andre enn henne fikk lov til å høste av. Hver høst var hele gangen hennes fylt opp med epler, som hun skulle bake eplekake og lage eplemos med. Det var sjelden hun ikke hadde en eplekake å by på, og det er kanskje grunnen til at eplekake har blitt en av mine favorittkaker. 

Som dere sikkert skjønner var hun glad i å svinge seg på kjøkkenet. Til jul husker jeg at hun bakte alt fra terteringer til sandkaker og ristopper. Nå de seinere årene gikk det mest i krumkaker, og de hadde hun gjerne lagt inn i det nye året. Vi fikk ofte middag når vi kom på besøk, og da gikk som regel i skikkelig husmannskost. Men hun var likevel ikke redd for å prøve nye ting, og selv gryterett med Oumph fikk tommel opp. 

Hun klart seg aleine i som enke i 30 år, så hun var ei selvstendig, tøff dame med en sterk rettferdig sans. Minnene er mange, og de tar vi med oss videre.

Sov godt oldemor ♥ 

– Sara

3 kommentarer
  1. Hun var flott. Og tenk at du fikk ha en oldemor så lenge. Jeg fikk aldri treffe mine. Men mormor, farmor og farfar husker jeg godt. Ikke morfar, han døde da jeg var 3.. nå er det MAMMA som er gammel…Rart.. Så fint du har gode minner å ta med videre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg