Keep up the motivation!

Nå begynner det å bli en liten stund siden jeg oppdaterte dere på Improving Lives, grunnen til det er rett og slett at motivasjonen har vært litt laber de siste par ukene. Jeg har bare gode erfaringer med de og er superfornøyd med alle de spennende oppskriftene de legger ut og treningsopplegget jeg har fått utdelt. Det har bare vært så mye frem og tilbake med disse veggdyrene, med nedpakking av leilighet soving på hotellet osv. Men jeg skrev jo en liten “to do liste” for november og der var et av punktene å komme skikkelig i gang igjen med Improving Lives. Nå har jeg ikke hoppet av spesielt lenge, så jeg vet det ikke kommer til å bli noe problem å starte opp igjen. Jeg er også proppfull av motivasjon så jeg er sikker på at det her skal gå bra! Så nå tenkte jeg å dele litt motivasjon med dere også – let’s do this!

Legg frem treningsklærne dagen før

Hvis du har lagt frem det kuleste treningstøyet du har er det veldig vanskelig å overse de. Og når du likevel har kledd deg i tights og en sporty topp kan du jo like gjerne svette litt i det!

Gi deg selv en belønning

Å være litt stolt av seg selv når man når målene sine er veldig viktig. Man har gjort en innsats og man har jobbet hardt for det, så skryt masse av dere selv og kanskje det er rom i budsjettet for en liten belønning? Jeg synes i hvert fall det er veldig motivere med litt nytt treningstøy. En ny fresh topp, eller nye kule sko gjør underverker for å dra en umotivert sjel til treningssenteret. Det kan så klart være andre ting også, en fin ting man har hatt lyst på lenge, en massasjetime, manikyr osv. er også helt topp! Her er det bare fantasien (og lommeboken) som setter grenser.

Oppdater Spotifylisten din

Musikk er en fin distraksjon, du kjenner ikke hvor sliten du er og det hjelper deg til å løfte liitt tynge eller løpe liitt lengre. Så lag deg en ny og fresh spotifyliste med all den musikken du liker å trene til.

Loggfør øktene dine

Det er lite som motiverer så mye som resultater, men det er ikke nødvendigvis så lett å se endringer i kroppen eller oppdage at man faktisk blir sterkere. Så jeg anbefaler å loggføre alle øktene dine. Det kan du gjøre helt enkelt i en notatblokk eller investere i en treningsdagbok. Da kan du bla tilbake å se hvordan du gjorde det for et par uker tilbake og mest sannsynlig vil du se at du har blitt litt bedre siden sist. En deilig følelse!

Sett opp en treningsdate med en venn

Terskelen for å droppe en treningsøkt når man har gjort en avtale med en venn er ti ganger høyere enn om du skal trene aleine. Prøv derfor å sett opp et par avtaler med en venn, da kan dere også hjelpe hverandre med teknikk eller gjøre noen parøvelser sammen. Sosialt og bra for kroppen! Om du ikke har noen i nærheten du kan trene med kan dere jo bli enige om et tidspunkt også snappe til hverandre før økta begynner. Det hjelper også mye å bare si til noen at du skal trene, når du har sagt det høyt til noen er det litt kjipere å bli hjemme! 

Tren ting du liker

Det går nesten ikke en dag uten at man leser om “den mest effektive måten å forbrenne fett på”, “disse treningsøvelsene gir deg sprettrumpe” osv. Og det er sikkert gode tips, men det aller viktigste er at du finner en treningsform DU liker. En treningsform du kan leve med og som ikke gjør treningen til noe negativt. Selvfølgelig er det supert med en blanding av styrke og kondisjon, men ikke tenk at du må jogge tre ganger i uken og løfte vekter to! Hvis du synes jogging er like kjedelig som meg er kanskje andre kondisjonsformer bedre. Hva med å prøve dansing, sykling, svømming eller en form for ballsport? Hvis du ikke liker å løfte vekter foran speilet med “de store gutta” kan du kanskje heller dra på en styrke-time, prøve deg på klatring eller hva med kampsport? Prøv deg litt frem, snakk med en PT eller meld deg inn hos Improving Lives så setter de opp en plan tilpasset deg og dine behov.

Lag mål etter SMART-metoden

Å sette seg mål kan være veldig motiverende, spesielt om man ser at man når de. Men det kan være lurt å tenke litt igjennom hva slags mål man setter seg. Hvis du setter deg konkrete målbare mål er det veldig mye letter å se at du faktisk når de enn om du for eksempel har som mål å trene mer. Hva er mer? Når er mer blitt godt nok? Under har jeg kjapt listet opp hvordan du kan sette deg mål etter smart-metoden.

Spesifikt

Hvis målet ditt er å komme i form er ikke det et veldig spesifikt mål. Når vet du egentlig at du har kommet i form? Kanskje det å komme i form for deg betyr å løpe 1 mil eller å løfte et visst antall kg i knebøy? Da vil det være bedre mål å sette seg enn bare å komme i form.

Målbart

Mål som er veldig generelle og ikke målbare virker ofte demotiverende fordi det er vanskelig å si når man har nådd de. Å nå et mål gir en mestringsfølelse og hvis man aldri får denne mestringsfølelsen vil motivasjonen mest sannsynlig dabbe av. Å ville løpe 1 mil på 50 minutter er målbart, kontra å ville bli flinkere til å løpe. Å få til 4 treningsøkter i uken er målbart kontra å ville trene regelmessig.

Achievable (oppnåelig)

Hvordan skal du nå målet ditt? Når du setter deg et mål er det viktig å tenke gjennom hvordan du tenker å oppnå det. Hvis målet ditt er å løpe 1 mil på 50 minutter er det ikke sikkert det beste er å løpe hver treningsøkt. En blanding av styrketrening på ben og løping kan kanskje være det beste. Uansett hva målet ditt er må du finne hvordan du skal komme deg dit.

Realistisk

At målet du setter deg er realistisk er også veldig viktig. Hvis du setter deg altfor høye mål og ikke når de vil du lett miste motivasjonen og gi opp. Her er det viktig å ikke sammenligne seg med andre fordi alle har forskjellig utgangspunkt. Hvis venninnen din har som mål å løpe 1 mil på 50 minutter innen året er omme er det ikke sikkert det er realistisk for deg. Finn ut hvordan du ligger an i dag og sett deg mål ut ifra det.  

Tidsbestemt

Å sette en tidsfrist på et mål er ofte veldig motiverende. Man jobber frem mot den bestemte datoen for å nå det bestemte målet. Hvis du ikke setter en tidsfrist vil du kanskje holde på med samme mål veldig mye lengre enn nødvendig og du får ikke nødvendigvis den progresjonen du vil.

Så med disse tingene i bakhodet skal jeg på en liten treningsøkt i morgen, og på planen står styrkeprogrammet jeg har fått av Improving Lives. Jeg liker aller best styrke så jeg tenker det er best å starte første økt etter to uker med nettopp det. Fremover kommer jeg til å legge inn Improving Lives som et punkt på “uken som gikk” slik at jeg kan oppdatere dere litt fra uke til uke og dermed forplikte meg litt til å faktisk gå på treningsøktene mine og spise sunt hver dag. Å dele sånt på en blogg gjør jo at man føler man ikke kan faile, det er mye mer pinlig å ikke få det til da enn om man bare går å tenker på det i eget hode. Men, nå må jeg runde av for dette ble veldig lagt!

Hvis dere vil lese mer om hva Improving Lives går ut på kan dere lese mer her.

Hvordan går det med treningen din om dagen?

Sara


#trening #trene #workout #mål #målsetting #SMART #SMARTmetoden #treningsmål #planlegging #realistisk #tidsbestemt #spesifikt #målbart #tips #inspirasjon #inspo #improvinglives

12 kommentarer

Siste innlegg