Oppskrift: fylt svinefilet med fløtepoteter

God kveld! Er det deilig med påskeferie? Totiki (marsvinet) og jeg har reist hjem til mamma for påsken, og i morgen kommer Matias etter. Da skal vi feire onkel som ble 45 år for litt siden. Det skal bli koselig! I dag har mamma, bestemor og jeg jentekveld, og mens de sitter klistret til The Voice tenkte jeg å dele en herlig middagsoppskrift med dere. Dette er en perfekt lørdagsmiddag som tar overraskende kort tid å lage. Håper det faller i smak ♥ 

Ingredienser svinefilet: Svinefilet ♥ Fetaost ♥ Pesto ♥ Rød curry paste ♥ Olje ♥ Hvitløkspulver ♥

Snitt opp fileten og fyll den med fetaost. Bland sammen noen spiseskjeer med pesto og rød curry paste, litt olje og hvitløkspulver til en passelig tykk blanding og smør utover fileten. La den gjerne ligge natten over med marinaden hvis du har tid til det. Stek så kjøttet lett på hver side i en stekepanne før du legger den i en ildfastform i ca. 15 minutter. Da får den en fin stekeskorpe, samtidig som at kjøttet blir saftig. 

Ingredienser fløtegratinerte poteter: 2-3 store poteter ♥ 1 rødløk ♥ 1,5 dl matfløte ♥ Noen små klatter smør ♥ 2 dl revet ost ♥ Hvitløkspulver ♥ Salt og pepper ♥ 

Skjær opp potetene og løken i tynne skiver og legg det lagvis i en ildfast form. Legg smøret rundt om kring i formen, krydre med salt, pepper og hvitløkspulver og hell over fløten. La det stå i ca. 30 minutter på 200 grader før du tar ut formen og legger på osten. Sett formen tilbake i 15 minutter til. 

Server gjerne med ovnsbakte grønnsaker og en frisk tzatziki til. Dette er en litt fargeløs rett som det er vanskelig å få til å se fresh og god ut, men jeg lover, dette smaker skikkelig godt! Nå skal jeg komme meg på kjøkkenet og lage noen makroner før det blir for sent. Når det er bursdag må jeg jo lage noen franske godsaker! Ha en fortsatt fin kveld ♥ 

Så det godt ut?

– Sara 


#mat #middag #oppskrift #hjemmelaget #svin #sinefilet #fetaost #grønnsaker #tzatziki #fløtepoteter 

Siste innlegg