Oppskrift: Spicy kjøttboller i tomatsaus

Det har ikke vært så mange oppskrifter her i det siste, mest fordi det har vært så vanskelig å få nok lys når jeg kom hjem så sent. Men nå er jo ikke det noe problem lenger, så jeg håper dere er klare for litt mer oppskrifter fremover? Dagens oppskrift er spicy kjøttboller i tomatsaus! Vi lagde denne retten for første gang for flere år siden og siden har den stått i oppskriftsboken min. Den boken har jeg ikke kikket i på veldig lenge, så det ble et gledelig gjensyn da jeg kom til siden med denne oppskriften. Disse kjøttbollene er det masse god smak i og sammen med tomatsausen blir det supergodt! Håper det smaker!

Ingredienser kjøttboller: 400g kjøttdeig ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 1 liten løk ♥ 2 ss strøkavring (kan sløyfes) ♥ 1 egg ♥ 2 ss olivenolje ♥ 2 ts koriander (malt) ♥ 2 ts muskatnøtt ♥ 2 ts spisskummen ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts salt 

Ingredienser tomatsaus: 2 ss olivenolje ♥ 1 liten løk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1 boks hermetiske tomater ♥ 2 ss tomatpure ♥ 2 dl vann ♥ 1 terning kyllingbuljong ♥ 1 ts kajennepepper ♥ 1 ts sukker ♥ Salt og pepper

For å lage kjøttbollene finhakker du løk og hvitløk og blander det sammen med kjøttdeigen og resten av ingrediensene. Kna deigen godt før du triller passe store boller og steker de på begge sider. Tomatsausen lager du ved å hakke løk og hvitløk, før du steker den blank i oljen. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke i 15 minutter. Hvis du vil ha enda mer smak smaker du bare til med mer krydder. Legg kjøttbollene i sausen og la det koke et par minutter. 

Server med pasta, og gjerne litt revet parmesan over! Vi hadde ikke parmesan så vi klarte oss med litt vanlig gulost, men parmesanen gir en ekstra god smak til retten. 

Det går veldig fort å lage denne middagen så den er perfekt i en hektisk hverdag! Og det går selvfølgelig an å bytte ut den pastaen med fullkornsspagetti eller å droppe pastaen helt hvis man ønsker det. Grønnsaker kan selvfølgelig også legges til, så her har du en rett med mange tilpasningsmuligheter. Det liker jeg! 

Så det godt ut?

– Sara 


#oppskrift #middag #mat #hjemmelaget #kjøttboller #tips #middagstips #pasta 

Siste innlegg