hits

Mitt styrkeprogram - fullkropp

 • 13.03.2018 kl. 13:38

Hei! Jeg har så smått kommet litt tilbake i treningsrutiner igjen og det føles så bra! Selv om jeg ikke merker noen av fordelene treningen fører med seg enda er det bare så godt å være i gang igjen. Jeg har vært med på noen spinningtimer på et treningssenter her i byen og nå har jeg fått satt sammen et enkelt styrkeprogram som trener hele kroppen. Når jeg sier satt sammen har jeg vel egentlig bare valgt en haug med baseøvelser som trener flere muskelgrupper på en gang, samt et par andre for å få trent gjennom hele kroppen. Om denne planen er optimal aner jeg ikke, jeg må bare begynne et sted. Dette er øvelser jeg kjenner til, så jeg slipper bruke masse tid på å lære meg teknikker. 

Bodybuilding hand training dumbbell

Sånn ser planen ut for nå, antall repetisjoner og motstand får jeg bare se an hva blir. Jeg tenkte jeg skulle notere ned hva jeg løfter og hvor mye første gang jeg kjører igjennom programmet så kan jeg følge med på egen progresjon. Målet mitt med treningen er å bli litt sterkere, få bedre kondisjon og få mer energi. Rett og slett bare føle meg bedre. Jeg tror også det kan være veldig greit å få en litt bedre trent rygg, skuldre og nakke for å forebygge plager seinere. For å få til det må jeg sikkert ha litt flere øvelser, men som sagt er dette startpunktet. 

Hvis noen av dere har noen innspill til øvelser jeg bør ha med eller andre tips setter jeg pris på det. Bare fyr løs i kommentarfeltet :) 

- Sara


#trening #treningsplan #styrke #styrketrening #helse

Min treningsplan i vår

 • 21.02.2018 kl. 12:09

Året 2018 er fortsatt ganske nytt, men personlig har jeg ikke vært å spotte på treningssenteret ved så veldig mange anledninger enda. Jeg hadde heller ingen store treningsmål for året annet enn at jeg ville fortsette med spinning. Det har jeg vært på et par ganger i år, men hver gang har jeg måttet ta det rolig fordi det har dunket i den teite tanna mi. Nå tror jeg (kryss i taket) at det begynner å bli trygt å dra på trening igjen. Og for å være ærlig så gleder jeg meg skikkelig! Sist gang jeg hadde skikkelig gode treningsrutiner hvor jeg så ordentlig fremgang og virkelig koste meg med treninger begynner å bli rundt 5 år siden! For selv om jeg har trent siden da har jeg liksom ikke funnet et senter jeg har likt, en treningsform som passer meg osv. Dere vet alle de der unnskyldningene man forteller seg selv, for lat er jeg jo i hvert fall ikke! Hehe

I fjor meldte jeg meg inn på senteret hvor jeg fikk kjenne på treningsglede for første gang, og selv om eierne er nye og senteret ser helt annerledes ut føles det litt som å være hjemme. Klisjealert! Neida, men det er faktisk litt viktig å trives på trening, ellers gidder man jo ikke dra. Så nå har treningslysten komme tilbake og jeg er klar for å svette litt. Under ser dere treningsplanen jeg kommer til kjøre i vår, som består av to spinningøkter og to styrkeøkter. 

Bodybuilding hand training dumbbell

Det kan hende jeg må ta det litt gradvis, og begynne med for eksempel de to spinningøktene og bare en styrkeøkt eller omvendt. Vi får se hvordan det kjennes på kroppen. Et styrkeprogram for hele kroppen må jeg også få lagd meg. Da tenker jeg å gjøre øvelser som markløft, utfall og knebøy i hvert fall. Også får jeg kikke litt på nett etter gode øvelser slik at jeg faktisk får trent hele kroppen. Hvis det er av interesse kan jeg prøve å blogge litt om treningen underveis. Og dere, ønsk meg lykke til! Det trenger jeg :)  

Har du noen tips til gode baseøvelser?

- Sara


#trening #treningsplan #trene #hverdag #inspirasjon 

Julegavetips: Improving Lives

 • 03.12.2015 kl. 22:27

Sponset medlemskap

Hei! Nå tenkte jeg å komme med et lite julegavetips til de som har alt, nemlig et medlemskap hos Improving Lives. Dette er den perfekte gave for de som ønsker å komme i gang igjen med trening og sunt kosthold, og jeg vet vi er mange! Her får du et skreddersydd kostholds- og treningsopplegg tilpasset dine mål og behov. Du får tilgang til medlemssiden med masse fristende oppskrifter, en Facebookgruppe med en haug av motiverende medlemmer og ikke minst ubegrenset oppfølging på mail. Prisen er 199,- i måneden og alt foregår på nett slik at du kan bestille uansett hvor i Norge du befinner deg!

Mer informasjon finner du i dette innlegget.


Bildet er lånt fra Facebooksiden deres, sjekk den gjerne ut!

Og om du ikke har noen som dette kan passe for er det jo lov til å unne seg en julegave til seg selv også! Det er jo perfekt å starte det nye året med et sånt medlemskap! Du får ukentlig mail med tips til hvordan du skal holde fokus, i tillegg holder de webinarer hvor de svarer på spørsmål og tar opp forskjellige temaer. De hadde et webinar i går som handlet om mat og trening i jula, det tenkte jeg å sette meg ned i sofaen å se nå med en kopp te.

Sjekk ut disse herlige fudgene jeg lagde fra medlemssidene!

Mine erfaringer med Improving Lives har bare vært positive. De setter opp realistiske ukesmenyer og trening som alle kan klare! Jeg kom hjem fra trening for ikke lenge siden, og jeg tror faktisk aldri jeg hadde kommet i gang med treningen igjen hadde det ikke vært for det pushet dette medlemskapet gir meg! Så hundre tomler opp for det ♥ De har heller ingen bindingstid, så merker du at dette ikke er noe for deg er det bare å melde seg ut. De er altså så sikre på at akkurat du skal bli fornøyd.

Kjenner du noen dette passer for?

- Sara


#trening #kosthold #trene #improvinglives #livsstil #hverdag #sunt

Keep up the motivation!

 • 12.11.2015 kl. 00:28

Nå begynner det å bli en liten stund siden jeg oppdaterte dere på Improving Lives, grunnen til det er rett og slett at motivasjonen har vært litt laber de siste par ukene. Jeg har bare gode erfaringer med de og er superfornøyd med alle de spennende oppskriftene de legger ut og treningsopplegget jeg har fått utdelt. Det har bare vært så mye frem og tilbake med disse veggdyrene, med nedpakking av leilighet soving på hotellet osv. Men jeg skrev jo en liten "to do liste" for november og der var et av punktene å komme skikkelig i gang igjen med Improving Lives. Nå har jeg ikke hoppet av spesielt lenge, så jeg vet det ikke kommer til å bli noe problem å starte opp igjen. Jeg er også proppfull av motivasjon så jeg er sikker på at det her skal gå bra! Så nå tenkte jeg å dele litt motivasjon med dere også - let's do this!

Legg frem treningsklærne dagen før

Hvis du har lagt frem det kuleste treningstøyet du har er det veldig vanskelig å overse de. Og når du likevel har kledd deg i tights og en sporty topp kan du jo like gjerne svette litt i det!

Gi deg selv en belønning

Å være litt stolt av seg selv når man når målene sine er veldig viktig. Man har gjort en innsats og man har jobbet hardt for det, så skryt masse av dere selv og kanskje det er rom i budsjettet for en liten belønning? Jeg synes i hvert fall det er veldig motivere med litt nytt treningstøy. En ny fresh topp, eller nye kule sko gjør underverker for å dra en umotivert sjel til treningssenteret. Det kan så klart være andre ting også, en fin ting man har hatt lyst på lenge, en massasjetime, manikyr osv. er også helt topp! Her er det bare fantasien (og lommeboken) som setter grenser.

Oppdater Spotifylisten din

Musikk er en fin distraksjon, du kjenner ikke hvor sliten du er og det hjelper deg til å løfte liitt tynge eller løpe liitt lengre. Så lag deg en ny og fresh spotifyliste med all den musikken du liker å trene til.

Loggfør øktene dine

Det er lite som motiverer så mye som resultater, men det er ikke nødvendigvis så lett å se endringer i kroppen eller oppdage at man faktisk blir sterkere. Så jeg anbefaler å loggføre alle øktene dine. Det kan du gjøre helt enkelt i en notatblokk eller investere i en treningsdagbok. Da kan du bla tilbake å se hvordan du gjorde det for et par uker tilbake og mest sannsynlig vil du se at du har blitt litt bedre siden sist. En deilig følelse!

Sett opp en treningsdate med en venn

Terskelen for å droppe en treningsøkt når man har gjort en avtale med en venn er ti ganger høyere enn om du skal trene aleine. Prøv derfor å sett opp et par avtaler med en venn, da kan dere også hjelpe hverandre med teknikk eller gjøre noen parøvelser sammen. Sosialt og bra for kroppen! Om du ikke har noen i nærheten du kan trene med kan dere jo bli enige om et tidspunkt også snappe til hverandre før økta begynner. Det hjelper også mye å bare si til noen at du skal trene, når du har sagt det høyt til noen er det litt kjipere å bli hjemme! 

Tren ting du liker

Det går nesten ikke en dag uten at man leser om "den mest effektive måten å forbrenne fett på", "disse treningsøvelsene gir deg sprettrumpe" osv. Og det er sikkert gode tips, men det aller viktigste er at du finner en treningsform DU liker. En treningsform du kan leve med og som ikke gjør treningen til noe negativt. Selvfølgelig er det supert med en blanding av styrke og kondisjon, men ikke tenk at du må jogge tre ganger i uken og løfte vekter to! Hvis du synes jogging er like kjedelig som meg er kanskje andre kondisjonsformer bedre. Hva med å prøve dansing, sykling, svømming eller en form for ballsport? Hvis du ikke liker å løfte vekter foran speilet med "de store gutta" kan du kanskje heller dra på en styrke-time, prøve deg på klatring eller hva med kampsport? Prøv deg litt frem, snakk med en PT eller meld deg inn hos Improving Lives så setter de opp en plan tilpasset deg og dine behov.

Lag mål etter SMART-metoden

Å sette seg mål kan være veldig motiverende, spesielt om man ser at man når de. Men det kan være lurt å tenke litt igjennom hva slags mål man setter seg. Hvis du setter deg konkrete målbare mål er det veldig mye letter å se at du faktisk når de enn om du for eksempel har som mål å trene mer. Hva er mer? Når er mer blitt godt nok? Under har jeg kjapt listet opp hvordan du kan sette deg mål etter smart-metoden.

Spesifikt

Hvis målet ditt er å komme i form er ikke det et veldig spesifikt mål. Når vet du egentlig at du har kommet i form? Kanskje det å komme i form for deg betyr å løpe 1 mil eller å løfte et visst antall kg i knebøy? Da vil det være bedre mål å sette seg enn bare å komme i form.

Målbart

Mål som er veldig generelle og ikke målbare virker ofte demotiverende fordi det er vanskelig å si når man har nådd de. Å nå et mål gir en mestringsfølelse og hvis man aldri får denne mestringsfølelsen vil motivasjonen mest sannsynlig dabbe av. Å ville løpe 1 mil på 50 minutter er målbart, kontra å ville bli flinkere til å løpe. Å få til 4 treningsøkter i uken er målbart kontra å ville trene regelmessig.

Achievable (oppnåelig)

Hvordan skal du nå målet ditt? Når du setter deg et mål er det viktig å tenke gjennom hvordan du tenker å oppnå det. Hvis målet ditt er å løpe 1 mil på 50 minutter er det ikke sikkert det beste er å løpe hver treningsøkt. En blanding av styrketrening på ben og løping kan kanskje være det beste. Uansett hva målet ditt er må du finne hvordan du skal komme deg dit.

Realistisk

At målet du setter deg er realistisk er også veldig viktig. Hvis du setter deg altfor høye mål og ikke når de vil du lett miste motivasjonen og gi opp. Her er det viktig å ikke sammenligne seg med andre fordi alle har forskjellig utgangspunkt. Hvis venninnen din har som mål å løpe 1 mil på 50 minutter innen året er omme er det ikke sikkert det er realistisk for deg. Finn ut hvordan du ligger an i dag og sett deg mål ut ifra det.  

Tidsbestemt

Å sette en tidsfrist på et mål er ofte veldig motiverende. Man jobber frem mot den bestemte datoen for å nå det bestemte målet. Hvis du ikke setter en tidsfrist vil du kanskje holde på med samme mål veldig mye lengre enn nødvendig og du får ikke nødvendigvis den progresjonen du vil.

Så med disse tingene i bakhodet skal jeg på en liten treningsøkt i morgen, og på planen står styrkeprogrammet jeg har fått av Improving Lives. Jeg liker aller best styrke så jeg tenker det er best å starte første økt etter to uker med nettopp det. Fremover kommer jeg til å legge inn Improving Lives som et punkt på "uken som gikk" slik at jeg kan oppdatere dere litt fra uke til uke og dermed forplikte meg litt til å faktisk gå på treningsøktene mine og spise sunt hver dag. Å dele sånt på en blogg gjør jo at man føler man ikke kan faile, det er mye mer pinlig å ikke få det til da enn om man bare går å tenker på det i eget hode. Men, nå må jeg runde av for dette ble veldig lagt!

Hvis dere vil lese mer om hva Improving Lives går ut på kan dere lese mer her.

Hvordan går det med treningen din om dagen?

Sara


#trening #trene #workout #mål #målsetting #SMART #SMARTmetoden #treningsmål #planlegging #realistisk #tidsbestemt #spesifikt #målbart #tips #inspirasjon #inspo #improvinglives

Improving Lives uke #1

 • 19.10.2015 kl. 22:20

Hei og god kveld! Har dere kommet i gang med uken enda? Min uke startet med en tur til IKEA sammen med Marthe, og jeg må si meg veldig fornøyd med egne innkjøp! Jeg tenkte å vise hva som ble med i den brune papirposen i morgen for nå har jeg tenkt til å kickstarte uken med litt snakk om kosthold. Som de fleste av dere sikkert vet startet jeg opp med Improving Lives forrige mandag, og jeg er mer motivert enn noen sinne til å gjøre endringer i livsstilen min. Dessverre ble jeg syk forrige uke så jeg fikk ikke fulgt treningsplanen, men denne uken skal både kostholdsplanen og treningsprogrammet følges.

Etter en hel uke med nytt koshold tenker jeg dere er interessert i høre hvilke erfaringer jeg har gjort? Derfor tenkte jeg å skrive litt om hvordan det har vært å gjøre endringene, hvordan det har passet inn i en hektisk hverdag og hvordan jeg føler det har hjulpet på søtsuget.

Først må jeg bare si jeg ikke har fulgt planen hundre prosent hele uken, det må man heller ikke. Så lenge du holder deg til "JA-listen" din og følger Improving Lives sine anbefalinger er det helt greit. Jeg byttet derfor blant annet litt rundt på frokostene og spiste havregrøt flere dager enn det sto på planen. Og det fungerte veldig godt for meg! Det var ikke vanskelig å gjøre endringene i det hele tatt, man spiser bare vanlig sunn mat som er lett tilgjengelig i butikker. Noen av oppskriftene krever et par "spesialprodukter", men disse kan kjøpes enten på helsekostbutikker, i utvalgte daglivarebutikker eller til en billig penge på iHerb. Jeg har ikke prøvd ut noen av bakeoppskriftene enda, men jeg tenkte å lage rundstykkene deres og kanskje knekkebrødene denne uken!

Jeg vil anbefale å kikke igjennom kosholdsplanen på søndag og skrive handleliste for hele uken med en gang. Da kan du fylle opp kjøkkenet med ting som er bra for deg og det blir enkelt å følge planen.

Det er heller ikke vanskelig å tilpasse dette kostholdet til en hektisk hverdag, det krever bare litt planlegging, men det gjør jo hverdagen uansett. Små grep som å sette av noen timer til baking av sunne rundstykker, knekkebrød og annet du kan fryse ned hjelper veldig på i tidsklemma. I planene deres har de også forskjellige mellommåltider som kan lages klart på forhånd eller som man kan plukke opp fra butikken. Skyr og Questbar er gode eksepler på enkle ting som står på JA-listen.

Søtsuget ble nærmest borte over natten og om det er placebo eller om det kun skylles maten jeg spiste vet jeg ikke, men det er heller ikke viktig. Så lenge søtsuget ikke kommer krypende på kvelden er jeg bare glad! Lørdagsgodteriet blir også mer hellig hvis man faktisk bare spiser det en gang i uka, og så smaker det jo hundre ganger bedre!

Jeg er med andre ord godt fornøyd med første uke, og er veldig klart for å legge til litt trening også. Min plan for uken ser slik ut, med to dager kondisjon og to dager styrke. Jeg la også inn en yogaøkt på lørdag som jeg tenker å ta på matten hjemme. Yoga er så gøy når man først gjør det så jeg har lyst til å begynne litt med det nå også. Jeg trenger virkelig å få myknet litt opp i stive muskler og ledd!

Håper dette var til hjelp!

- Sara


#livvstil #kosthold #trening #sunt #endring #hverdag #ukeplan

X-Life goodies

 • 13.10.2015 kl. 19:15

Dette skal på ingen måte blir en blogg som kun handler om trening og kosthold, men siden jeg akkurat har startet opp med Improving Lives tenker jeg det passer bra å fylle på med litt inspirasjon på treningstøyfronten! Tightser i knalle farger er jo veldig i vinden om dagen og X-Life har nylig fått inn noen dødskule fra ICANIWILL. Hvis jeg når målene jeg setter meg utover høsten skal dere ikke se bort i fra at det dumper en av de ned i postkassen min. Jeg har også funnet frem til litt enkelt treningsutstyr man kan ha til hjemmebruk. Personlig er jeg ikke spesielt flink til å trene hjemme, men det er kjekt å ha litt liggende hvis man får ånden over seg. En vektstang med litt forskjellige skiver til står i hvert fall langt opp på ønskelisten, tenk så digg å starte dagen med noen knebøy og utfall før frokost!

Tilslutt har jeg også tatt med litt fra kostholdsavdelingen til X-Life, de har jo alt fra proteinpulver til Steviadråper og pannekakemikser. Man får lyst til å bare fylle opp kurven og klikke alt sammen hjem!

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER 14HER 15. HER 16. HER 17. HER 18. HER 19. HER

Så mye fint! Tror faktisk jeg har funnet et par ting jeg kan skrive opp på ønskelista her i år! Det kan jo være en idé å tenke på både egen ønskeliste og julegaver allerede nå. Det er lite som er så stressende som å styre med alle julegavene i desember! X-Life har i tillegg et ganske heftig salg nå, så ta gjerne en titt på det her! Det her er forresten ikke reklame, jeg fant bare så altfor mye fint der inne, og ville tipse dere.

Fant dere noe som fristet?

- Sara


#xlife #trening #trene #kosthold #treningstøy #tights #nettshopping shopping #inspo #inspirasjon

A new beginning: Improving Lives

 • 12.10.2015 kl. 14:52

Samarbeid

God mandag! Jeg tror det er lenge siden jeg har vært så klar for en ny uke som jeg er nå! Jeg har jo så vidt hintet litt om at jeg skal begynne med et nytt kostholds- og treningsopplegg de siste dagene. Nå har jeg nemlig vært så heldig å få lov til å samarbeide med de spreke damene bak konseptet Imrpovinglives.no, og jeg tenker at det passer bra å starte uken med å fortelle dere litt om dette konseptet. Før jeg fortsetter må jeg bare understreke at dette ikke er noen kjappe løsninger, ekstreme dietter eller annet vås som det florer av på nett. Dette er varige endringer som hjelper deg på veien til å bli den beste utgaven av deg selv.

Improving Lives drives at to svært dyktige jenter som er utdannet innen ernæringsfysiologi, personlig trening og coaching. Jeg digger filosofien deres om at man aldri blir ferdig utlært, og det fører til at de alltid er oppdatert på nye trender og kan derfor hele tiden gi de beste tipsene og rådene. De er veldig resultatorientert og legger opp både kostholdsplan og treningsopplegg tilpasset hvert enkelt medlem. Har du matintoleranser eller skader som hindrer deg i å utføre enkelte øvelser spiller det ingen rolle, da finner de bare en vei utenom.

Opplegget er delt inn i flere steg, hvor det første du gjør er å fylle inn en kartlegging av spisevaner, allergier osv. så får du tilgang til medlemssiden med forslag til ukeplan, masse oppskrifter og anbefaling av hva slags mat du bør få i deg og hva du bør begrense. De har kalt det en Ja- og Nei-liste, noe jeg i utgangspunktet er litt i mot. Men Nei-listen går på ting som sukker, brus, ferdigprodukter, sjokoladepålegg etc. Med andre ord ting man ikke bør få i seg i hverdagen uansett. De skriver også at det er lurt å ha én dag, ikke to eller tre, i uken hvor man unner seg noe godt. Så hvis du ikke kan leve uten Nugatti kan du ta det den dagen for eksempel. 

Neste steg er treningsprogrammet. Det får ikke jeg før om et par dager, da jeg sendte inn kartleggingen tidligere i dag. Akkurat som ved kostholds-kartleggingen fører man inn forskjellige opplysninger om tidligere treningserfaring osv. slik at jentene vet hvordan du ligger an. Når man får planen sin vil det ligge videoer av øvelsene du skal gjennomføre på medlemssiden slik at du aldri lurer på hvordan du skal gjennomføre programmet ditt.

I tillegg til medlemssiden får du også tilgang til en lukket Facebookgruppe med de andre medlemmene. Her deler folk oppskrifter og tips med hverandre, og alle sammen er med på å dra hverandre opp. Du får også ubegrenset oppfølging fra jentene, bare send de spørsmål så svarer de innen 24 timer!

Dette er så gøy! Jeg skal straks ut å handle inn til ukens måltider og siden jeg ikke har fått noen treningsplan enda tenkte jeg å sjekke ut hva salgs gruppetimer SiO tilbyr denne uka. Litt må jeg jo klare på egenhånd! Hvis du har lyst til å lese mer om dette konseptet sjekk ut hjemmesiden deres her. De har også hatt et par saker på Side2 den siste tiden, her finner dere et kjapt og enkelt treningsprogram for hele kroppen (to økter med video), og her er noen gode øvelser for å få en spretten rumpe (også video).

Har du testet ut Improving Lives før?

- Sara


#trening #kosthold #trene #improvinglives #livsstil #hverdag

Motivert med gode treningsmål

 • 26.09.2014 kl. 17:20

Å holde treningsmotivasjonen oppe er ikke alltid like lett. De to siste årene har treningsmotivasjonen min gått i bølgedaler, men endelig har jeg kommet skikkelig i gang og nå begynner trening å bli gøy igjen! Mye av grunnen til det er at jeg har funnet ut hva slags trening jeg liker og da gjør jeg heller det enn å presse meg til noe jeg hater å driver med. Ved å trene noe man liker holdes motivasjonen mye lettere oppe!

En annen ting som booster motivasjonen min er å sette med gode mål. For meg er det veldig viktig at målene er konkrete og målbare, og da jeg kom over SMART-metoden måtte jeg bare teste den ut. Jeg liker denne metoden veldig godt og vil derfor dele den her. Forhåpentligvis kan den motivere noen av dere også ♥

SMART-metoden

SMART-metoden er en modell for målsetting som kan hjelpe deg med å sette gode og motiverende mål. Å ha konkrete mål å jobbe mot kan være veldig motiverende, men det kan også være demotiverende hvis målene er uspesifikke og urealistiske.

Ved å bruke modellen over kan du sette gode spesifikke mål som vil hjelpe deg på vei med treningen din (eller andre ting du ønsker å jobbe målrettet mot).

Spesifikt

Hvis målet ditt er å komme i form er ikke det et veldig spesifikt mål. Når vet du egentlig at du har kommet i form? Kanskje det å komme i form for deg betyr å løpe 1 mil eller å løfte et visst antall kg i knebøy? Da vil det være bedre mål å sette seg enn bare å komme i form.

Målbart

Mål som ikke er veldig generelle og ikke målbare virker ofte demotiverende, fordi det er vanskelig å si når man har nådd de. Å nå et mål gir en mestringsfølelse og hvis man aldri får denne mestringsfølelsen vil motivasjonen mest sannsynlig dabbe av. Å ville løpe 1 mil på 50 minutter er målbart, kontra å ville bli flinkere til å løpe. Å få til 4 treningsøkter i uken er målbart kontra å ville trene regelmessig.

Achievable (oppnåelig)

Hvordan skal du nå målet ditt? Når du setter deg et mål er det viktig å tenke gjennom hvordan du tenker å oppnå det. Hvis målet ditt er å løpe 1 mil på 50 minutter er det ikke sikkert det beste er å løpe hver treningsøkt. En blanding av styrketrening på ben og løping kan kanskje være det beste. Uansett hva målet ditt er må du finne hvordan du skal komme deg dit. Vet du ikke det må finne ut av det enten ved å bruke nettet eller kanskje du kjenner noen med god peiling på trening. 


Realistisk

At målet du setter deg er realistisk er også veldig viktig. Hvis du setter deg altfor høye mål og ikke når de vil du lett miste motivasjonen og gi opp. Her er det viktig å ikke sammenligne seg med andre fordi alle har forskjellig utgangspunkt. Hvis venninnen din har som mål å løpe 1 mil på 50 minutter innen året er omme er det ikke sikkert det er realistisk for deg. Finn ut hvordan du ligger an i dag og sett deg mål ut ifra det.  

Tidsbestemt

Å sette en tidsfrist på et mål er ofte veldig motiverende. Man jobber frem mot den bestemte datoen for å nå det bestemte målet. Hvis du ikke setter en tidsfrist vil du kanskje holde på med samme mål veldig mye lengre enn nødvendig og du får ikke nødvendigvis den progresjonen du vil.

Ved å følge denne metoden vil du ha gode mål å jobbe mot og motivasjonen vil forhåpentligvis øke! Jeg har i hvert fall satt opp mål etter denne metoden og kjenner at det er deilig å ha skikkelige mål å jobbe mot. Jeg har både satt noen delmål og noen mer langsiktige, så da er det bare å gi gass fremover!

Setter du mål for treningen din?

- Sara 


#trening #trene #workout #mål #målsetting #SMART #SMARTmetoden #treningsmål #planlegging #realistisk #tidsbestemt #spesifikt #målbart #tips #inspirasjon #inspo 

Fem tips for å komme over dørstokkmila

 • 11.09.2014 kl. 15:10

God torsdag! Hvordan har det gått med treningen deres denne uka? Jeg er ganske fornøyd om dagen, og føler endelig at jeg har kommet inn i gode rutiner. Jeg skal ikke skryte på meg å være noen treningsnarkoman som aldri sliter med å komme meg opp av sofaen, tvert i mot, av de to årene jeg har bodd i Oslo er det først nå jeg har funnet et treningssenter jeg virkelig liker og fått tilbake gode rutiner. Og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som sliter med motivasjonen av og til? Derfor har jeg samlet sammen mine beste tips til å overkomme dørstokkmila. 

Pakk treningsbagen kvelden før 

Pakk bagen din og legg frem treningstøyet dagen i forveien! Når du går der hele dagen å ser at bagen står der har du vanskelig for å droppe den planlagte økten.


Tren ting du synes er gøy

Dette er kanskje et av de viktigste tipsene for min del. Jeg er ikke spesielt glad i løping, så hvis jeg har planlagt en løpeøkt på mølla er sjansen for at jeg dropper det mye større enn hvis jeg hadde meldt meg på en gruppetime. Prøv deg litt frem og finn ut hva du liker å trene. 

Lag deg en treningsplan 

Har du vanskeligheter med å gjennomføre alle øktene du ønsker på en uke kan et tips være å lage en ukeplan. Legg inn både trening, jobb/skole og andre ting du vet skjer i løpet av uken. Med en sånn plan vet du når du har tid til å trene, for et par økter i uka har alle tid til! 

Avtal trening med en venn 

Hvis du har en avtale med noen andre er det veldig vanskelig å droppe trening, samtidig som økten blir mye morsommere. Kanskje dere kan finne frem noen øvelser dere kan gjøre sammen?  

Sett deg mål

Hvis du setter deg mål om å trene så og så mange økter i uken eller et visst antall økter på en måned kan du gi deg selv belønninger når du når de. Kanskje er det en ny tights du har siklet på i evigheter, er skoene dine veldige klare for utbytting eller kanskje du har lyst til å kjøpe deg litt treningsutstyr du kan bruke hjemme? Belønninger motiverer og jeg synes det er mye bedre med sånne type belønninger enn å unne seg mat eller godteri. 

Dette er noen av tingene jeg gjør hvis dørstokkmila kjennes for lang. Kanskje du har noen andre gode tips? Så fort man kommer litt i gang går ting mye lettere, og jeg ser frem til en aktiv høst. Håper dere vil være med på det ♥

Sliter du med å komme på trening av og til?

- Sara 


#trening #workout #trene #mål #treningsvenn #plan #planlegge #tips #inspirasjon #inspo 

Just do it!

 • 26.08.2014 kl. 18:59

God kveld! Om litt tusler jeg ned mot treningssenteret for en intervalløkt på spinningsykkelen. Jeg kjenner det godt i beina etter styrken i går, men resultatene kommer ikke av å sitte på sofaen så jeg får bare bite tennene sammen. Dette ser faktisk ut til at det bli litt av en aktiv uke, for på lørdag skal Vilde, Matias og jeg gå til Vettakollen. Har aldri vært der før, men det ser veldig fint ut der! Gleder meg ♥ Ellers har jeg faktisk vært veldig effektiv i dag og både spilt inn videoblogg og laget noe veeldig godt som dere skal få oppskrift på i morgen. Men nå tenkte jeg bare å servere noen herlige inspirasjonsbilder fra We Heart It. 

Sånn, da er det bare å knyte på seg joggeskoene og gjøre seg klar! Ha en fin kveld alle sammen. 

Har du trent i dag?

- Sara 


#trening #trene #workout #inspo #inspirasjon #weheartit #treningsinspo #workoutinspo #justdoit 

Failing to plan is like planning to fail

 • 10.08.2014 kl. 15:36

Hei verdens fineste og mest tålmodige lesere! Jeg må faktisk bare beklage for at jeg aldri kom innom igjen i går, jeg hadde virkelig planer om å gjøre det, men dagen var plutselig over før jeg rakk å blunke! Det ble ingen nye kopper i går da, selv om jeg gikk innom 7 forskjellige butikker! Jeg vurderer egentlig å ta en ringerunde til butikkene i utkanten av byen, sjansen er kanskje større for at de finnes der.

Men nok om det, nå kjenner jeg at jeg trenger å skjerpe meg skikkelig når det kommer til bloggen! Jeg var så godt fornøyd en stund også fikk jeg plutselig litt skrivesperre også dro jeg hjem til Oslo? Teite unnskyldninger! Men nå skal jeg prøve å skjerpe meg litt, og snart stikker jeg å setter meg på en kafé i håp om at skriveånden bare skal komme inn over meg! Haha, neida, jeg tenkte bare det hadde vært deilig å sitte i litt freshe og fine omgivelser. Så nå skal jeg legge en liten bloggplan for neste uke, jeg har visst blitt helt avhengig av litt planlegging ellers blir alt bare kluss. Neste uke begynner jeg jo på trening igjen, skolen starter opp osv. så det er greit med litt struktur. Sånn er det også når det kommer til trening, så her kommer min treningsplan for den kommende uken. 

Det er ikke så mange gruppetimer å velge mellom enda, de har nok fortsatt sommertimeplan, så da ble det bare sykkeltimer denne uka. Kanskje jeg legger inn en styrkeøkt på tirsdag eller fredag, vi får se. I tillegg til dette skal jeg også møte Marthe en dag, vi skal nemlig på blåbærtur! Det skal bli gøy, håper vi finne masse bær! Men da får jeg pakke ned Macen og komme meg ut døra! Ønsk meg lykke til ♥

- Sara 


#hverdag #trening #treningsplan #plan #planlegging 

Treningstøy i freshe farger

 • 22.06.2014 kl. 17:04

God søndag! I morgen er det mandag igjen og med en ny uke kommer også nye treningsmuligheter. Den første uken her hjemme har jeg tatt helt fri på treningsfronten, men i morgen tenkte jeg å kjøre i gang igjen med litt trening. For å booste motivasjonen min, og forhåpentligvis deres har jeg satt sammen et par kollasjer med litt fresht treningstøy. Jeg skal ikke kjøpe meg noe nytt enda, men det er vel lov til å kikke litt? Jeg synes i hvert fall nytt treningstøy er noe av det mest motiverende som er, så hvis jeg klarer å trene jevnt i sommer tenkte jeg å kjøpe meg litt nytt treningstøy når skolen starter opp igjen, som en liten belønning til meg selv! I mellomtiden får jeg bare fortsette med siklingen! Håper dere finner noe dere liker! 

Annonselenker 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

Nelly har utrolig mye fint innen treningstøy nå! Jeg fant mange nye favoritter, blant annet den kule rosa tightsen fra Craft og den gule singletten fra Björn Borg ♥ Skulle heslt bestilt meg alt sammen hjem, men det får bli når jeg blir rik og brømt! Hehe, ha en fin søndag videre! 

Fant du noe du likte? 

- Sara 


#trening #treningstøy #mote# #sportymote #klær #nelly #inspo #inspirasjon 

Min spotifyspilleliste: treningsmusikk

 • 11.06.2014 kl. 22:40

God kveld! Nå kom jeg nettopp inn fra en hyggelig grilling i parken med Matias. Det ble jo så dårlig vær i går at vi heller koste oss med det i dag isteden. Litt tidligere i dag var jeg på en spinningtime og mens jeg satt der å spant kom jeg på at jeg har lyst til å prøve å motivere dere litt også. På spinning har vi alltid masse herlig musikk med mye fart og rytme som motiverer veldig og som gjør at jeg glemmer hvor sliten jeg er. Derfor har jeg ryddet opp litt i treningslisten min på Spotify og lagt til litt nytt, så nå tenkte jeg å dele listen med dere. Kanskje kan den motivere dere til å knyte på joggeskoene og ta en liten joggetur?

Når jeg trener kondisjon liker jeg at musikken er glad og har masse rytme, men hvis jeg skal trene styrke kan jeg godt høre på litt mer tung og rocka musikk. Så i første omgang kommer en spilleliste på ca. en time som passer perfekt til kondisjonstrening. Jeg kan godt dele en annen liste med sanger jeg liker å høre på til styrketrening senere, hvis dere vil det! 

Er det noen sanger som mangler på listen?

- Sara 


#spotify #musikk #trening #treningsmusikk #motivasjon #inspirasjon #tips 

Min treningsuke: uke 24

 • 08.06.2014 kl. 16:36

Hei igjen ♥ Har dere hatt en fin søndag? Jeg er mest sannsynlig på jobb mens dette innlegget legges ut, og jeg står sikkert å legger mat på tallerkener as we speak. Men jeg tenkte å komme med en liten oppdatering uansett, og tenkte derfor å dele min treningsplan for den kommende uken min med dere. Jeg vil prøve å utnytte treningssenteret så lenge jeg er hjemme så det blir tre gruppetimer til uken pluss en treningsdag med Matias. Lørdag og søndag blir fri for da er Matias på hyttetur med kompisene sine fra skolen og jeg har lagt masse andre planer. Torsdag må også bli fri, jeg er tross alt ingen maskin (enda) haha! 

Som dere ser så ga sykkel intervall mersmak og jeg har meldt meg på to nye timer med det til uka. Jeg synes det passet veldig bra å ta det mandag onsdag med en styrkeøkt i mellom. Så da håper jeg den kommende uken går like glatt for seg som denne uken har gått! Det er så godt når trening er morsomt å lystbetont, og det er det virkelig når jeg kan gå på gruppetimer! Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke har blitt medlem på et senter med gruppetimer før nå, jeg tror det er mye av grunnen til at treningsrutinene har vært litt halvveis etter at jeg flyttet til Oslo! Men nok prat fra min side! Håper dere får en fin søndag videre og en sporty uke ♥

Hvordan ser din treningsuke ut?

- Sara 


#trening #treningsplan #sporty #workout #helse #styrke #styrketrening #justdoit #nyuke #kondisjon #spinning #intervaller

Dagens treningsøkt

 • 07.06.2014 kl. 15:17

Det er lørdag igjen ♥ Uansett om det er sommerferie, juleferie eller bare en vanlig uke er det alltid noe spesielt med lørdager. Det er liksom dagen for å kose seg litt ekstra, dagen hvor morsomme ting skjer eller dagen hvor man bare kan slappe. Søndager er jo egentlig ganske like lørdag, de fleste har fri og kan disponere dagen fritt, men likevel har alltid lørdagen vært favorittdagen min. Det henger sikkert sammen med at jeg fikk lørdagsgodt til barne-tv da jeg var liten og at søndag var dagen før skolen begynte igjen. Ikke vet jeg, men det henger i hvert fall igjen fortsatt.

Denne lørdagen blir dog godteposen byttet ut med en treningsøkt. De har nemlig tilbud på smågodt på ICA fortiden og det fristet så mye i går så da tok jeg like gjenre lørdagen på forskudd. Det må vel være lov?Så da blir det ikke noe godteri-kos i dag, men en fin dag blir det uansett. Matias og jeg har ikke trent sammen på kjempelenge så det gleder jeg meg masse til! Min økt i dag ser forresten slik ut. 

Jeg var på en styrketime i går også, men vi fokuserte på underkropp, skuldre og bryst. Derfor kommer jeg til å ta noen øvelser for mage, rygg, biceps og triceps i dag. Da blir jeg sikkert god og støl til jobb i morgen! Hehe. Håper dere får en fin lørdag, vi skrives senere ♥

Skal du trene i dag?

- Sara 


#trening #treningsplan #lørdag #helg #sporty #workout #helse #styrke #styrketrening #justdoit 

Ukens treningsplan

 • 31.03.2014 kl. 08:22

God mandag! Denne uken har jeg bestemt at skal bli kjempefin og ikke så travel som den forrige! Eller, det er vel kanskje ikke jeg som har bestemt at uken ikke skal være travel. Uansett, jeg skal være flinkere til å få inn treningsøktene mine denne uken, og allerede nå har jeg to treningsavtaler som ikke kan brytes! De to andre dagene får jeg bare klare å dra meg selv på. I dag har jeg satt skrevet fri, selv om jeg egentlig liker å starte uken med en god økt. Jeg skal nemlig sitte prøvevakt igjen på Elvebakken og da vet jeg at jeg blir så trøtt utover dagen så jeg får ta det igjen i morgen. 

Når det kommer til trenings-challengen jeg utfordret dere til i starten av måneden skal jeg ærlig innrømme at jeg har glemt den helt bort den siste uken! Så jeg skulle egentlig vært på dag 22 nå, men jeg spoler meg heller tilbake til dag 15 og plukker opp der jeg falt av! Nå er det full skjerpings og skikkelig fokus fremover. Tenk, det er jo bare 57 dager til sommerferien!

Hvordan går det med treningsrutinene dine? 

- Sara 


#trening #treningsplan #ukeplan #trene #målsetting #mål #planlegging #mandag #nyuke 

Off to a good start

 • 17.03.2014 kl. 12:46

Så var det en ny uke, med nye muligheter. Vi startet dagen med å sove litt for lenge, planen var egentlig å ha gjort unna dagens treningsøkt på morgenen, men sånn ble det ikke. Så derfor skal jeg snøre på meg joggeskoene og komme meg på trening sammen med Matias så fort ukens første innlegg er publisert. Det er alltid best å trene med noen, da er det mye vanskeligere å bryte avtaler og man kan motivere hverandre! Er dere ikke enig? Det er så lenge siden jeg har postet ukens treningsplan og nå skal jeg prøve å gå fra 3 til 4 økter i uken, så da kan jeg jo dele min plan med dere. 

Jeg trener for tiden bare på treningssenter, hvis man ikke skal telle med knebøy og planke-challengen. Hvordan ligger dere an forresten, henger dere fortsatt med? I dag er 65 knebøy og 45 sekunder med planke. Jeg tenkte å bake dette inn i dagens treningsøkt, og legge på litt vekt på knebøyen. Nei, jeg burde vel kanskje runde av her nå, vi skrives snart igjen. Ha en fin mandag!

Hvordan ser deres treningsuke ut?

- Sara 


#mandag #nyuke #trening #hverdag #trene #godstart #treningsuke

Motivasjon for en travel uke

 • 12.03.2014 kl. 00:19

I dag kan jeg visst bare glemme å få ut innleggene til normal tid. Når jeg først kommer på etterskudd en dag er det vanskelig å hente seg inn igjen. Håper det går fint for dere? Denne uka her er egentlig ganske så fylt opp med ting som skjer, så jeg skal prøve å bli litt flinkere til å forhåndsskrive så langt det lar seg gjøre. En annen ting som kan være litt vanskelig å få til de ukene det er mye å gjøre er å holde treningsvanene oppe. Jeg merker i hvert fall at det er veldig lett droppe trening om man har mye å gjøre. Skole og jobb må man liksom på, men trening er noe man styrer selv om som lett velges bort. I hvert fall for min del. Heldigvis er det mye man kan gjøre på kortere økter, og hvis man skrur opp intensiteten litt er jo en halvtime bedre enn ingenting! Hvis det derimot er motivasjonen det skorter på har jeg noen bilder på lur til dere. 

Jeg får i hvert fall lyst til å knyte på meg joggeskoene og ta en liten økt når jeg ser slike bilder! Når det er travelt kan også kostholdet bli litt slapt. Jeg synes det er veldig lettvint å bare smøre med meg et par brødskiver på skolen hvis jeg har dårlig tid, men det er jo ikke så veldig fristende etter noen timer i sekken. Så litt matinspirasjon er av og til gull verdt. Det blir i hvert fall ingen svette brødskiver på meg  i morgen! Jeg har forresten lang dag igjen i morgen, først skole og så OSTV-møte. Heldigvis er dette den siste onsdagen med lang skoledag så fra nå av vil onsdagene føles litt mer overkommelige! Vil dere kanskje høre mer om OSTV? Jeg har kanskje ikke skrevet så mye om hva det egentlig er før. 

Har dere forresten husket trenings-challengen i dag? 

- Sara 


#motviasjon #fitspo #inspo #matogdrikke #mat #sunt #kosthold #tips #inspirasjon #hverdag #trening #trene 

Vil du være med på en liten treningsutfordring?

 • 09.03.2014 kl. 09:55

God morgen ♥ Her om dagen kom jeg over en trenings-challenge, og vanligvis synes jeg slike challenger er litt teite. Jeg tenker at det ikke er noe poeng i å ta 170 knebøy uten vektstang når 3 sett med vekter sikkert gir bedre resultater uansett. Men jeg tenkte likevel å prøve meg på denne her, litt hverdagstrening er vel uansett bare bra. Dessuten går det jo an å bytte ut knebøyene i challengen med det vanlige programmet sitt de dagen man er på treningssenteret. Så de kommende 30 dagene tenkte jeg faktisk å gjennomføre denne her.

Jeg starter i morgen, synes det passer så bra å starte på en mandag. Jeg er skikkelig dårlig på planken, så det kan bli gøy etter hvert! Heldigvis starter det ganske mykt da, 20 sekunder klarer jeg jo, men siste dagen er det så mye som 5 minutter! Det er sikkert ikke mye for de fleste, men jeg er ikke i nærheten av det nå. Dette blir virkelig en utfordring, men det er jo da det er gøy! 

Det er med andre ord bare å snøre på seg treningsskoene og bli med! Her ligger mitt klart, nyvasket og klart til bruk. Hvis mange av dere har lyst til å være med kan jeg sikkert lage et slags innlegg hver søndag hvor alle deler hvordan det har gått? 

Har du lyst til å bli med på utfordringen? 

- Sara 


#trening #utfordring #challenge #motivasjon #hverdagstrening 

Trening og multitasking

 • 14.01.2014 kl. 12:15

Nå er jeg akkurat hjemme fra ukens andre treningsøkt. Det er så deilig å få det unnagjort litt tidlig på dagen! For det første slipper det å gnage på samvittigheten hele dagen i tillegg er treningssenteret ikke overfylt! Sistnevnte er noe av det verste jeg vet. Hater å stå i kø på apparater eller føle at man blir glodd på. Haha, paranoid? 

Dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg hater å løpe på mølla og 10 minutter oppvarming er tortur som forkortes altfor ofte. I dag derimot bestemte jeg meg for å bruke litt lengre tid på dette rullende båndet og det klarte jeg. Vekslet mellom jogging og intervaller. Former er ikke akkurat på topp, men det hadde jo vært gøy om jeg kunne fått gjort noe med kondisen min. Måtte ta et bilde i garderoben etter løpeøkta. Ser dere det stolte gliset? Resten av økta brukte jeg på lår- og mageøvelser. 

Nå sitter jeg å slurper i meg en smoothie, mens jeg sminker meg, blogger OG ser på nyheten om helikopterstyrten. Så lenge varte det nyttårsforsettet om å gjøre én ting om gangen. Vel noen dager blir litt sånn. Nå stikker jeg straks ut døra og avgårde til skolen for noen timer der. Den eneste dagen med forelesning denne uka må jeg få med meg! Håper dere har en fin tirsdag alle sammen ♥

Hva er dagens planer?

- Sara 


#trening #hverdag #smoothie 

My precious

 • 10.01.2014 kl. 16:49

Endelig, i går kom tightsen jeg har siklet på i over ett år i posten! Har kun rukket å prøve den på, men fy så fin den! Gleder meg til å ta den med på sin første treningsøkt. 

 

Siden jeg ikke har fått testet den kan jeg ikke gå god for disse punktene, men tightsen lover i hvert fall alt som står over pluss en helt del andre ting. Hvis du vil lese mer om tightsen kan du gjøre det her. Jeg kjøpe min på CDON.no, der har de nemlig 25% rabatt på treningsklær om du bruker koden xY4T2gmC tom 14.01.14. 

Selv om det ikke blir noen treningsøkt i dag får jeg heller være sunn på andre måter. Lagde meg akkurat en smoothie av banan, eple og appelsin. Naam, søtt og godt på en fredags ettermiddag! 

Har du prøvd 2XU-tightsen? 

- Sara

#trening #kosthold #smoothie #2xu

Inspirasjon: nytt treningstøy

 • 06.01.2014 kl. 00:59

Ååh, nå har sust bort alt for lang tid på nett på utkikk etter frehst treningstøy jeg kan motivere meg selv med. Mange av nettbutikkene har jo januarsalg så det smarte er vel egentlig å handle nå mens det er billig? Jeg er en liten mester i å finne på gode unnskyldninger, men denne gangen synes jeg faktisk det er ganske fornuftig! Har allerede bestilt en tights jeg har ønsket meg i sikkert et år nå! Nemlig den svarte og hvite fra 2XU. Gleder meg sånn til å prøve den, har hørt utrolig mye bra om den. Dessuten har jeg ikke prøvd kompresjonstøy før, så lurer på hvordan det er.

Tightsen kjøote jeg på CDON.no, de har forresten 25 % rabatt på alt treningstøy. Rabattkoden finne du øverst på siden

Siden jeg likevel har brukt så mye tid på se etter treningstøy tenkte jeg å dele noen av favorittene jeg har funnet med dere. Getinspired.no har masse fint på salg nå! Jeg trenger et par nye topper i hvert fall, kanskje det blir noen av de under. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 

Nelly.com har også fått inn veldig masse fint treningstøy den siste tiden. De har ikke noe salg på det nå så vidt jeg kunne se, men mye av det er til veldig overkommelige priser. Spesielt merket OnlyPlay er ganske billig! 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 

Dere skjønner kanskje at jeg liker mye farger på treningstøy? Synes det er så mye mer motiverende å slenge på seg en sjokkrosa topp enn grå kjedelig trøye! Synes forresten de to tightsene fra Nelly var skikkelig kule! Hadde aldri trodd jeg skulle få lyst på en leopard-mønstrete tights, men joda. Haha. 

Hva slags treningstøy liker du? 

- Sara 

Legday!

 • 19.11.2013 kl. 14:53

I dag har jeg vært ganske effektiv, har fått vasket litt vinduer, nå mangler bare vinduene på soverommet! Deilig å faktis kunne se skikkelig igjennom de, dessuten er man vel ingen god husmor om vinduene ikke er tatt til jul? Jeg har også skrevet på et par blogginnlegg som tar mer tid enn jeg hadde tenkt, innlegg har en tendens til å spise mye av tiden min om dagen. Vet ikke om jeg bare er treg eller hva det er? Nå er jeg akkurat ferdig med å planlegge ukens treningsøkter. Denne uka satser vi på at Matias har mulighet til å være med hver gang, det er så mye morsommere å trene når man er to! I dag er det bein som skal få kjørt seg litt, har forresten skjønt at folk flest ikke er så glad i "beindag", hvorfor det egentlig? Er det helst gutter som heller vil se bicepsen vokse som tenker sånn? Lurer bare fordi jeg er nysgjerrig, jeg er nemlig aller mest glad i å trene bein, mest fordi det er der jeg er sterkest. 

Nå flyr egentlig tiden litt i fra meg, så jeg burde bare komme meg avgårde på trening, ellers blir det vel aldri noe av. Vi får skravles mer når jeg kommer tilbake! 

Har du noen gode beinøvelser jeg burde prøve?

- Sara

Dagens planer

 • 23.10.2013 kl. 13:58

Hei! Gjett hvor jeg sitter nå? På skolen, som vanlig. Haha, rekker aldri å poste før jeg drar hjemmefra lenger. I dag var det ikke fordi jeg sov og var slapp da, jeg var en tur på treningssenteret og så gikk bare tiden. Må faktis si at jeg litt stolt av meg selv denne uka. Ok så er det bare onsdag i dag, men er ikke starten av uka med på å sette standarden? Andre treningsøkt er gjennomført og kostholdet har vært bra. Kunne dog vært litt flinkere til å drikke vann (igjen), men skal prøve litt hardere resten av uka! 

Haha, måtte slenge med dette bildet. Føler det beskriver hvor fornøyd jeg var da jeg kom hjem i dag. Nå skal jeg ha en liten halvtime til med journalistikk før jeg skal hjem og gjøre tusen kjedelig ting. Vaske opp, vaske klær og handle inn resten av maten for uka. Det må bare gjøres, så kan like gjerne gjøre det med en gang. Gleder meg litt mer til i kveld, da skal Marthe og jeg på pre-shopping hos BikBok. Vi skal se på den nye kolleksjonen til Mary-Kate og Ashley Olsen før den slippes i butikk i morgen. Håper det blir bra!

Hva er dine planer for dagen? 

- Sara

Workout time!

 • 15.10.2013 kl. 11:21

Da kan jeg krysse av den føreste av de tre øktene som var målet denne uken! Synes alltid det er godt å få unna treningsøkten på morgenen, da får man en liten ekstra porsjon energi (bare man kommer seg ut av senga) og så slipper man komme med unnskyldninger senere. Sistnevnte er jeg veldig god på!

I dag varmet jeg faktisk opp med jogging på møllen også, liten personlig seier! Ellers besto økten av benkpress, jump squats, utfall, biceps curl, rygghev og båten.  

Nå er jeg veldig klar for en liten frokost! Noe av det beste jeg vet om dagen er cottage cheese med syltetøy. Har du prøvd det før? Har aldri vært særlig fan av å spise cottage cheese rent, men med litt jordbær på blir det en helt annen opplevelse. 

Har du trent i dag? 

- Sara

Kari Traa Sportsundertøy og ukas mål

 • 13.10.2013 kl. 22:25

Ville bare titte innom for siste gang i dag og ønske dere en god søndagskveld videre. Er dere klar for en ny uke? Det er i hvert fall jeg! Selv om jeg sa det skulle bli lite shopping frem til London-turen så må jeg bare vise dere hva jeg kjøpte i går, på Coop av alle steder! Dette er noe jeg virkelig trenger og som jeg ikke ville kjøpt i London uansett. Nemlig sportsundertøy fra Kari Traa. Kjøpte to sett, det ene var capri-bukse og t-skjorte mens det andre var singlet og hipster. 

Settene er i et supermykt materialet og passer perfekt for utendørstrening i høst. Kanskje jeg må bytte ut et par av inneøktene mine med joggetur ute nå som jeg kjøpt dette her? Tilsammen kostet begge settene ikke mer enn 150 kroner, så jeg ble hoppende glad da jeg stakk hodet nedi salgskurven på Coop i går. I hvert fall da jeg oppdaget at de hadde min størrelse i rosa. Det kaller jeg hverdagsgleder! 

Tenkte forresten jeg skulle begynne å sette meg noen mål hver uke ut året, kanskje jeg skulle begynne å poste det hver søndag fremover? Da kan jeg si hvordan ukens mål har gått og hva som blir målet for den kommende uken? Det tror jeg kunne blitt litt gøy, i hvert fall hvis dere også har lyst til å være med og sette dere mål også. Jeg prøver så ser vi hvordan det går. For den kommende uken har jeg faktisk to mål, det ene er å trene minst 3 ganger og det andre er å drikke 2 liter vann hver dag. Det er jo ganske enkle mål, men ett sted må man jo begynne? 

Har dere noen sporty mål for neste uke? 

- Sara

Treningstøy for utendørs bruk

 • 09.10.2013 kl. 09:46

God morgen!  Nå som det er høst trekker kanskje mang inn på treningssentrene for å trene, meg selv inkludert. Men som jeg har nevnt tidligere så kan jeg ikke fordra å gå på en tredemølle, det blir så kjedelig å stå der og ikke komme av flekken. Utendørs derimot synes jeg det er koselig å ta en joggetur, men for å være ærlig frister det lite å dra ut enten det er om morgenen eller etter skolen når gradestokken synker. Så, derfor tenkte jeg å komme litt treningstøy i freshe farger som kan være med på å gjøre utendørstrening litt mer motiverende. Dere vet vel at det ikke finnes dårlig vær? 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

Merker jeg får skikkelig lyst på et par av disse tingene, nytt treningstøy er jo noe av det mest motiverende! Men jeg får heller hoppe i den gamle tightsen og genseren min. Det gjør jo samme nytten, som er å holde meg varm. 

Noen favoritter?

- Sara 

God start på dagen med trening

 • 25.09.2013 kl. 11:23

Har hatt en veldig god start på dagen i dag med en liten treningsøkt på senteret. Matias ble også med, så da ble det jo hyggelig i tillegg! Trente for det meste styrke, men også litt kardio. Det kjennes herlig å være skikkelig i gang igjen. 

Dagens styrkeøvelser ble benkpress, nedtrekk, benpress , skulderpress og bicepscurl. Oppvarmingen tok jeg på elipsemaskinen. Skal være ærlig å si at oppvarming er noe av det kjedeligste jeg vet, men det må jo gjøres. Prøver å variere litt mellom spinning, elipse og tredemøllen da, så det ikke blir det samme hver gang. Det samme gjelder egentlig karditrening, superkjedelig! Eller hvis det er jogging ute så er det greit, da slipper man å føle at man står på samme sted hele tiden. Nå får jeg ta meg litt mat og så er det et par timer forelesning. Ha en strålende dag dere!

Hva liker du å trene? 

- Sara 

Trenger musikktips!

 • 09.09.2013 kl. 17:23

Dere så kanskje at jeg faktisk hadde lagt inn et par treningsøkter denne uken? Det vil som regel bli til at Matias og jeg drar sammen på trening, da er det litt enklere å holde avtaler og slikt. Uansett så trenger virkelig litt påfyll på spillelista mi. Treningsspillelisten min har ikke blitt byttet ut på sikkert ett år, så den gir ikke så mye motivasjon lenger. Alt av forslag tas egentlig i mot med takk, og spesielt sanger med mye fart! Liker ikke høre på rolige sanger når jeg skal trene, eller det er jo litt kos når man skal tøye ut da.  

Hvis noen har Spotifylister hadde det vært helt supert! Enklere kan det jo ikke bli (for min del). Det lover bra å være lat allerede i forsøket på å finne treningsmusikk, tror nok det kan bli spennende å se hvordan disse treningsøktene blir! Neida, jeg gleder meg veldig til å begynne å trene igjen, hater å være støttemedlem på senteret. 

Noen som har noen tips til meg? 

- Sara 

Inspo: workout

 • 30.07.2013 kl. 12:23

Snart er sommeren over og det er på tide å gå tilbake til normale rutine på skole/jobbfronten, men også når det kommer til trening. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg hadde de beste treningsrutinene i skoleåret som gikk, men jeg har veldig lyst til å snu det nå. Jeg er medlem på et treningssenter som ligger maks 5 minutter unna der jeg bor, så at mulighetene er der kan jeg i hvert fall ikke bruke som unnskyldning. Jeg tenkte derfor å komme med noen tips til hva man kan gjøre dersom motivasjonen skulle svikte. 


 • Finn en treningsform du liker 
Det kanskje viktigste tipset for å ikke miste motivasjonen er å finne en treningsform man liker. Jeg synes jogging er det kjedeligste på jord, styrketrening derimot, det liker jeg veldig godt. Hvis jeg skal drive en med en form for kondisjonstrening som jeg ikke kjeder meg til døde med så må det bli intervaller. Da blir jeg så sliten at jeg ikke tenker over hvor lang tid jeg har drevet på. Det er nemlig det som er problemet mitt når jeg klatrer opp på møllen, jeg ser på det lille displayet som viser tiden helt ned til det minste sekundet. Ingenting klarer å distrahere meg fra å følge med på hvor lenge jeg har løpt, og hvor langt. Det er hakket bedre å løpe ute, men er ingen fan av det heller. Fokuser derfor heller på noe du liker. Personlig elsker jeg å se at jeg blir sterkere og bedre, ved å for eksempel ta flere repetisjoner eller legge på en ekstra vektskive på stanga. 

 • Få deg en treningskamerat 
Jeg håper å få dratt med meg Matias og melde inn han på senteret så fort vi kommer hjem. Det er alltid bedre å trene når man er to, da kan man motivere hverandre de dagene man sliter litt med å komme seg på trening. Gjør avtaler, da vet jeg med meg selv at jeg har vanskeligere for å droppe treningen. Når man først kommer seg på trening kan den andre personen være til hjelp, enten ved å passe på at den andre har god løfteteknikk eller ved at dere utfører parøvelser. 

 • Hør på fengende musikk 
Jeg vet musikk er motiverende for mange, det er det egentlig for meg også, men det er ikke alltid jeg orker dra rundt på iPoden. Uansett så kan de riktige sangene flytte tankene bort fra hvor tungt det er på trening og få deg til å yte det lille ekstra! Nå har jeg dessverre ikke en god spilleliste å dele med dere, da jeg bare hører på det første jeg finner, men kanskje en av dere har? Hadde blitt superglad for noe freshe Spotify-lister! 


 • Sett deg mål og loggfør øktene dine 

En treningsdagbok kan være lurt å investere i. Denne fra Get Inspired virker jo helt genial, her kan man blant annet sette opp målene sine, planlegge eller logge treningsøktene og sette opp øktplaner. Å sette seg gode realistiske mål er helt supert for ha noe konkret å strekke seg etter. Et mål bør være målbart, altså kan det lønne seg å ha som mål å trene 3 ganger i uken isteden for å bli flinkere til å trene. Dere ser at det er mye enklere å se om man har nådd det første målet? Måloppnåelse er kanskje noe av det beste for selvtilliten og motivasjonen. Det er derfor viktig å logge treningsøktene sine, da kan man gå tilbake for å se hvor fort man løp eller hvor mye man løftet for 5 uker siden og sammenligne med dagens prestasjon. 

Workout inspo
 • Belønn deg selv 
Så til det siste punktet (kanskje mitt favorittpunkt), belønn deg selv når du når målene dine! Nye treningsklær for eksempel hjelper sinnsykt på motivasjonen. En ny fresh topp, eller nye kule sko gjøt underverker for å dra en umotivert sjel til treningssenteret. Jeg liker klær i knalle farger, spesielt rosa, så toppen og skoene over fra Nike hadde passet veldig godt i skapet mitt! Kremt. Jeg har også utrolig lyst til å kjøpe meg 2XU tightsen, så jeg tror den skal bli min dersom jeg er fornøyd med egen innsats utover høsten. Det kan så klart være andre ting også, en fin ting man har hatt lyst på lenge, en massasjetime osv. Her er det egentlig opp til hver enkelt hva man vil belønne seg med. 
Likte dere tipsene? Hva gjør dere for å motivere dere til trening? 

  - Sara 


#trening #trene #motivasjon #tips #inspo #inspirason #treningstøy #treningsmotivasjon

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no