hits

3 tv-serier som skuffet meg

 • 16.03.2018 kl. 21:34

Annonse: Inneholder annonselenker

I fjor høst prøvde jeg hver fredag å dele et underholdningstips med dere hver uke, det variert mellom filmer, tv-serier, bøker og brettspill. Selv om jeg likte å ha den faste "spalten" synes jeg det ble litt mye å ha et sånn type innlegg hver enste uke. Jeg vil selvfølgelig ikke slutte helt med det, så av og til vil det dukke opp ett og annet underholdningstips fra meg. I dag er det riktig nok det motsatte jeg skal skrive om, nemlig serier som skuffet meg. Jeg lagde et lignende innlegg med serier og filmer jeg ikke anbefalte i fjor og nå har jeg et par nye tv-serier å føre opp på den listen. 

Big Little Lies

Jeg var nesten sikker på at jeg kom til å like denne serien, for jeg har utelukkende hørt positive ting om den. Den har høstet veldig god kritikk og jeg har fått den anbefalt av flere venner. Dessverre ble skuffelsen ekstra stor når forventingene var så høye. Matias og jeg kom oss gjennom den første episoden, men dessverre evnet ikke serien å skape et snev av interesse for hva som kom til å skje videre. Karakterene var kjedelige og lite relaterbare for vår del og handlingen var rett og slett lite interessant. Det kan godt være at serien blir bedre etter hvert, men når vi allerede midt i første episode begynner å kikke på klokka og håper det snart er over ble det dessverre sånn. Serien handler kort fortalt om alenemoren Jane som flytter til et nytt sted med sønnen Ziggy. Første skoledag blir Ziggy anklaget for å ha tatt kvelertak på en av jentene i klassen, som setter i gang en rekke hendelser som tilslutt ender i mord. Så langt kom riktig nok ikke vi. 

Fear The Walking Dead

Nå føler jeg nesten jeg banner i kirka, jeg ELSKER nemlig The Walking Dead. Jeg tror faktisk jeg kan strekke meg så langt som å si at det er favorittserien min. Fear the Walking Dead, som er en spin-off når dessverre ikke helt opp. Matias og jeg er snart à jour med hele serien, og jeg føler bare den er helt OK. Jeg forventer på en måte ganske mye når serien er en spin-off av TWD og da er det lett å bli skuffet. Serien er satt til samme verden som TWD i en apokalypse med levende døde, og starter rett før det hele bryter ut. Vi følger i hovedsak en familie og ser hvordan de tilpasser seg den nye situasjonen. Karakterene er dessverre litt kjedelige og det skjer veldig mye mindre i denne serien sammenlignet med TWD. Derfor skuffer den meg litt, men den er som sagt helt ok å se på. 

Gunpowder

Nok en serie jeg hadde høye forventninger til, altså Kit Harrington er jo med! Han er veldig kul i Game of Thrones, i tillegg hørtes historien til denne serien veldig kul ut. Jeg tror vi bare så første, muligens så startet vi på andre episoden, men det ble nok en gang for kjedelig. Jeg ville nok heller valgt å se denne ferdig enn Big Little Lies, men så har denne serien bare 3 episoder og da. Dette skriver HBO om serien: "Gunpowder forteller historien om Englands første terroristkomplott, i 1605, en farefull epoke med religiøse motsetninger. Serien følger en gruppe desillusjonerte og desperate unge radikalere idet de blir drevet til å prøve å utføre en grufull handling."

Dette er selvfølgelig bare mine meninger, og det er naturligvis mange som liker disse seriene. Jeg er bare litt kresen når det kommer til serier, hehe. Trenger dere derimot tips til gode filmer eller serier er det bare å sjekke ut kategorien min med tips og inspirasjon. Håper dere får en kjempefin helg med god undeholdning!

- Sara


#tv #tvserie #underholdning #mening #anmeldelse

How to: mini-sukkulenthage

 • 23.02.2018 kl. 13:13

Sukkulenter er en av mine favorittplanter og lenge har jeg hatt lyst til å lage en liten mini-hage i en bolle eller lignende. Nå har jeg endelig fått ut fingeren, og jeg er så fornøyd med resultatet! Det er ingen fasit på hvordan en slik lages, men her kommer min fremgangsmåte.

Du trenger: En stor glassbolle el. // Blomsterjord // Sukkulenter // Stener til dekor (valgfritt) 

Start med å fylle jord i bollen, det må være nok til å dekke røttene på plantene. Grav så et lite hull og stikk plantene nedi. Ha litt ekstra jord over slik at alt av røtter er dekket. Du kan enten la det være sånn som det er nå, eller dekke over jorden med steiner. Jeg fant akkurat sånne steiner som jeg hadde sett for meg på bruktbutikken til en tier. Men steder som Nille, interiørbutikker og blomsterbutikker har garantert også.

Nå gjenstår det bare å stelle med de. Og etter hvert vil nok den flateste av de to vokse seg litt høyere, de pleier i hvert fall å gjøre det. Prislappen på denne bollen ble forresten latterlig lav, bollen har jeg arvet, plantene kom på ca. 50,- steinene ga jeg 10,- for og sekken med jord kostet 45,- og den holder selvfølgelig til flere prosjekter. Da ender vi opp på langt under hundrelappen! Ikke verst :)

- Sara 


#hage #planter #sukkulent #dekor #interiør #hjem 

6 hyggelig ting du kan gi moren din på morsdagen

 • 08.02.2018 kl. 14:15

Jeg var lenge usikker på om jeg skulle lage innlegg med gavetips til morsdagen og valentines day, men jeg fant ut det helt sikkert blir nok av kjøpepress rundt disse dagene uansett. Som en liten motpol til det ønsker jeg derfor i år og heller fokusere på hyggelige ting du kan gjøre for de rundt deg som ikke nødvendigvis innebærer å kjøpe kopper, bamser og ligende med quotes på. Og jeg mener selvfølgelig ikke at det noe som helst galt i å kjøpe noe sånt til mamma eller kjæresten, jeg har gjort det mange ganger selv. Men jeg håper kanskje jeg kan inspirere dere til å tenke litt nytt. 

Gi henne en hyggelig kveld hvor dere to koser dere sammen

Denne kvelden trenger dere selvfølgelig ikke gjennomføre på selve morsdagen, men finn en dag som passer for dere begge. Lag noe god mat sammen, se en hyggelig film, spill morsomme brettspill, ha en spakveld eller hva dere måtte ha lyst til. Det viktigste er at dere har en hyggelig dag eller kveld sammen. 

Få laget et familietre

Dette kan kanskje være litt jobb hvis du ikke har tilgang på slektsbøker eller har noen i familien som allerede vet mye om slekten deres. Men lag et tre som går så langt tilbake som du ønsker. Du kan enten lage et i et redigeringsprogram og bestille print via sider som Fotoknudsen eller Nfoto, eventuelt få noen til å lage for deg fra for eksempel Etsy. Da får du ikke gaven til selve dagen, men du kan jo fortelle henne at det er på vei.

Frokost på sengen hotell-style

Frokost på senga er alltid veldig koselig, men det forutsetter at du bor sammen med moren din. For å gi henne litt ekstra luksus kan du kvelden før gi henne en sånn frokostmeny som brukes på hoteller hvor moren din kan krysse av hva hun vil ha til frokost. En helt vanlig frokost er selvfølgelig også helt innafor, men litt ekstra luksus er vel aldri feil? Mitt forslag til meny ser du under, det kan printes ut herfra.

Sett sammen en bildeserie eller en video

Finn frem masse gamle bilder og eller videoklipp og lag en skikkelig hyggelig samling. Med bilder kan du lage en hyggelig bildeserie hvor du kanskje skriver noen ord til hvert bilde. Prøv å finn litt fra forskjellige tider. Bildene kan enkelt settes sammen i for eksempel Power Point eller Keynote og så vise på TVen med enten en Apple TV, eller med kabel fra datamaskinen. En film kan settes sammen av både nye og gamle videoklipp samt bilder. Kanskje med en typisk sang som kjennetegner moren din? Denne er det også hyggelig om du viser frem på morsdagen hvis dere skal ha en liten feiring. 

Ta henne med ut på lunsj eller middag

Det er alltid koselig å dele et måltid sammen, så ta henne med ut på hennes favorittspisested og ta en god lunsj eller en middag. En hyggelig kafétur er også veldig kos, med en kopp kaffe og noe søtt til. 

Lag en minnebok

Denne blir litt som punktet lengre opp med video/bildeserie bare i en mer fysisk form. Kjøp en bok med blanke sider ala scrapbook hvor du kan lime inn masse bilder, skrive hyggelige minner og lignende. Et annet alternativ er å sett sammen en bok på enten Fotoknudsen, Nfoto eller andre fotosider på nett. Da får du ofte mange muligheter til å designe sidene slik du ønsker og moren din vil ha en fin minnebok hun kan ha for alltid. 

Her er to forslag til morsdagskort du kan lage selv.

Håper dere fikk noen gode tips her. Jeg synes det er hyggelig å kunne gi bort noe som varer litt lengre enn en masseprodusert ting (som jeg har gjort mange ganger før) Altså alle mødre må jo ha en "verdens beste mamma"- kopp, så hvis moren din ikke har en sånn er det absolutt en god idé å kjøpe det til henne, men hvis du allerede har gitt henne både koppen, bamsen og sjokoladen er det jo hyggelig å gi bort noe annet i år. Men uansett hva du ender opp med å gi henne tror jeg moren din vil sette stor pris på omtanken! Men dere, ikke glem kort! Sjekk ut mine to forslag til hjemmelagde kort i linken over. 

Har du et godt morsdagstips? 

- Sara


#morsdag #tips #gavetips #ideer #inspirasjon

7 gode sparetips

 • 26.01.2018 kl. 19:54

Hei! Hvis det er en ting jeg er skikkelig god på så er det sparing. Økonomi har alltid interessert meg, og jeg vurderte faktisk å utdanne meg innen nettopp det. Jeg tror jeg hadde trivdes godt med å jobbet med privatøkonomi, men så falt valget på medier og kommunikasjon isteden. Haha! Uansett, jeg har i hvert fall blitt veldig god på sparing, og har lagt meg til noen gode vaner med årene. Jeg har skrevet flere innlegg tidligere med sparetips, men her kommer noen til. 

Lag ting selv (om det går)

Av og til ser jeg kule plagg som jeg får skikkelig lyst på, men det finnes jo en grense for hvor mange gensere, skjorter osv. jeg faktisk trenger. Det som går an da er å heller sy om litt på det du allerede har. Mitt siste prosjekt nå er en strikket genser som skal få en liten makeover. Jeg ble inspirert av en genser Zoella har, og isteden for å bruke flere hundre kroner på den lager jeg heller min egen variant. Fordelen er at hvis jeg blir lei kan jeg fjerne det jeg har satt på og så gå tilbake til å bruke genseren som den var. Nå snakker jeg litt i gåter, men dere skal snart få se det ferdige resultatet. Andre ting du ikke trenger bruke masse penger på er ting som kroppskrubb, det kan du lage selv. Her er tre ulike oppskrifter jeg har laget: Pepperkake - Sjokolade og mint - Candy cane.

Meld deg av nyhetsbrev

Jeg veit ikke med dere, men til tider dukker det opp så mange reklamemailer i innboksen min at jeg nesten blir gal. Rundt Black Friday for eksempel, da fikk jeg en dag seks eller syv mails fra samme nettbutikk! For min del virker det helt mot sin hensikt, jeg blir bare irritert og går i hvert fall ikke inn for å handle noe. Men av og til kan emnefeltene virke forlokkende og plutselig befinner jeg meg på nettsiden. Da er det fort gjort å klikke hjem noe - det er jo tross alt på salg. Så løsningen er rett og slett å melde seg av disse nyhetsbrevene. Spar kun på nyhetsbrevene fra selskapene du faktisk er interessert i eller på jakt etter produkter og tjenester fra. 

Finn på ting med venner, kjæresten eller familien hjemme isteden for å dra ut

Det finnes et hav av morsomme ting dere kan gjøre sammen som ikke innebærer å bruke penger. Inviter folk over på brettspill, sett sammen en quiz eller arranger spleisemiddag. På quiz/spillkvelder kan alle ta med litt snop og resten er gratis! Med spleisemiddag mener jeg at alle tar med en eller to retter så får dere et skikkelig bra tapasbord. Andre ting dere kan gjøre er; se en film, arrangere akedag med grilling og varm kakao, dra på sykkeltur/topptur, ha hjemmefest isteden for å dra på byen, ta en skogtur hvor dere plukker sopp, bær eller lignende/dra på fisketur, gjør noe kreativt sammen (mal bilder, syverksted osv.), arranger byttekveld med klær, tilbehør etc. Listen er lang dere, det er bare å komme i gang med hyggelige, budsjettvennlige aktiviteter. 

Oppgrader elektronikk isteden for å kjøpe ny

Dette tipset sparte meg nylig for mange tusenlapper! Jeg ønsker meg en ny harddisk (SSD) til jul, det fikk jeg og etter at jeg byttet den har jeg fått en helt ny maskin, som forhåpentligvis holder i flere år til. Hadde jeg visst at det å bytte disken var så enkelt hadde jeg gjort det for lenge siden. Matias hjalp meg, men jeg hadde faktisk klart det på egenhånd også. Vi bare skrudde opp på undersiden av Macen og tok ut den gamle, så satte vi på plass den nye. Vi fikk også fjernet en haug med støv som hadde funnet sin vei inn i maskinen min. Hvis du er i tvil om hvordan det gjøres er det bare å søke opp på Youtube. Min harddisk kostet rundt en tusenlapp, noe som er litt mer budsjettvennlig enn en ny maskin som sikkert ville kostet over 10! Og er du god med lodding eller kjenner noen som er kan du lodde brutte ledninger på ting som har gått i stykker. En gang kjøpte jeg en KitchenAid kjøkkenmaskin på loppemarked til 50 kroner med avkuttet kabel, faren til Matias loddet den enkelt på igjen og maskinen var som ny. 

Velg kvalitet over kvantitet (hvis du har mulighet)

Med dette mener jeg elektroniske duppeditter, møbler klær, tilbehør osv. Jeg tror du vil spare mer på sikt hvis du for eksempel kjøper en skikkelig kaffetrakter med en gang, enn om du kjøper en billigvariant. Selvfølgelig kan en billig kaffetrakter fungere godt, men ofte holder de ikke så lenge som en av skikkelig kvalitet. Vi gikk derfor til innkjøp av en Moccamaster da vi skulle ha vår første kaffetrakter, som hadde 10 års garanti. Det samme gjelder ting som solbriller, hvis du bruker noen hundrelapper på skikkelig kvalitetsbriller, som faktisk også beskytter skikkelig mot sola tror jeg du vil spare mer enn om du hver sesong kjøper deg et par billige briller som knekker og ikke kan brukes igjen den neste. 

Ha en ønskeliste året rundt

Dette synes jeg er utrolig nyttig, for veldig ofte når jeg har satt opp ting på ønskelisten min ender jeg opp med å fjerne det igjen etter et par uker. Noen ting blir selvfølgelig stående og da kjøper jeg det enten selv når jeg har mulighet eller så ønsker jeg meg det til jul og bursdag. På den måten unngår du å kjøpe masse unødvendige ting som du egentlig ikke kommer til å få så mye brukt for, samtidig blir gleden større når du faktisk får det fordi du nettopp har ønsket deg det en liten stund. Jeg tror veldig mange bare kjøper ting de har lyst på hele tiden, og selvfølgelig må folk få lov til det, men jeg liker den ekstra gleden man føler når man har ønsket seg en ting over litt lengre tid. 

Del på ting

Enkelte duppedingser bruker man kanskje ikke så veldig ofte, og da kan det kanskje gå an at man kjøper sammen og deler på det. Sesongbaserte ting som gorojern, krumkakejern og lignende bruker man såpass sjeldent at det bør la seg gjøre å dele. Med mindre man baker masse kaker til jul for å selge eller gi bort da. Andre ting som kanskje kan deles på er ting som steketakke, kjøttkvern, og partyting som sukkerspinnmaskin, popcornmaskin ol. Det finnes jo en ting for alt, og det er kanskje ikke nødvendig at flere i familien eier samme ting? Det er selvfølgelig en fordel at man ikke bor så langt unna hverandre hvis man skal dele på slike ting da. 

Det var noen av mine sparetips, hvis du vil lese mer har jeg flere lignende innlegg under kategorien tips og inspirasjon. Nå skal jeg på quiz, håper dere får en fin fredag! 

- Sara


#sparing #økonomi #tips #inspirasjon #sparetips 

Snømann-kakao

 • 28.12.2017 kl. 15:05

Hei! Håper dere alle har hatt en kjempefin julefeiring og at romjulen behandler dere godt. Jeg hadde en veldig fin julaften med godt selskap, god mat og utrolig mange fine gaver. Noen av dere har spurt meg om jeg kommer til å filme eller legge ut bilder av det jeg fikk til jul, men det gjør jeg ikke. Jeg fikk så utrolig mye fint og er veldig takknemlig for alt, men jeg tenker at det ikke har noen hensikt å legge det ut her på bloggen. 

I romjula har jeg stort sett bare slappet av og kost meg. Matias og jeg har vært hos mamma, og vi har sett på julefilmer, spist julestrømpe og tatt det helt piano. Nå er vi hjemme igjen, og det skal bli godt med et par hverdager før nyttårsaften. Leiligheten skal møte det nye året gullende rein så jeg tenker å bruke dagen på litt vasking og sortering av julegaver. Og i kveld er det tid for romjulsquiz! Nå tenkte jeg bare å vise dere hva jeg fant i kakaokoppen min tidligere i dag; en snømann! Her kommer en litt annerledes måte å servere varm kakao på ♥

En snømann-kakaokopp er kanskje mest stas for de minste, men jeg synes de var så søte så jeg måtte bare lage meg en. Du trenger bare en vanlig kopp med kakao, 3 marshmallows, et par saltstenger, litt smeltet sjokolade og noe du kan bruke som nese. Jeg brukte en candy corn. 

På marshmallowen som skal bli hode tegner du bare på øyne og munn med smeltet sjokolade, så stikker du et lite hull til nesen. Jeg brukte som sagt en candy corn til nese, og trykket den bare på plass. Så er det bare å tegne på knappene og lage hull til ben og armer. Jeg brukte saltstenger til både armer og ben. 

Superenkelt, men så utrolig søt! 

Håper likte det lille snømanntipset mitt, og at dere får en fortsatt fin romjul ♥

Hvordan har din julefeiring vært?

- Sara


#jul #romjul #kakao #snømann #diy #oppskrift #marshmallows #inspirasjon 

Julefilmtips: A Christmas Carol

 • 22.12.2017 kl. 14:40

Julehelgen endelig her, og er det på høy tid å senke skuldrene og kose seg. Finnes det en bedre måte å kose seg på enn med en julefilm? Tvilsomt! I dag vil jeg derfor tipset om en julefilm jeg synes det er veldig koselig. Hvert år pleier jeg å se på Disneys versjon av denne filmen, men denne versjonen med Jim Carrey er også veldig verdt å se.

Filmen handler som mange sikkert vet om Ebenezer Scrooge. Han er ikke akkurat et positivt indvid, og er gjerrigere enn folk flest, til tross for sin store formue. Men en kveld skjer det noe som endrer Ebenezer for alltid.

Dette er en skikkelig koselig film, som du absolutt bør få med deg hvis du ikke har sett den før.

Har du en julefilm du må se hvert år?

- Sara


#film #filmtips #tips #anbefaling #jul #julefilm 

Lag din egen julekaffe

 • 13.12.2017 kl. 16:18

Vil dere ha et lite julegavetips av meg? Hjemmelaget julekaffe! Kaffe drikker så og si alle, og jeg setter i hvert fall pris på å få en pose med god kaffe i gave. Litt ekstra stas er det jo å kunne gi bort noe du har laget selv, og selv om du ikke akkurat lager selve kaffen selv så blir den jo litt hjemmelagd. Så hvis du vil vite hvordan du kan lage julekaffe enten til deg selv eller for å gi bort er det bare å lese videre.  

Når du skal smaksette kaffe er det egentlig bare å blande kaffepulveret med ønsket krydder, og siden dette skal være en julekaffe er det greit å bruke de typiske julekrydderne. Bruk derfor krydder som nellik, allehånde, ingefær og kanel. Et par skiver tørket appelsin kan også være godt å ha i en julekaffe. Selv gikk jeg for en blanding av allehånde, nellik og kanel. Det ble veldig godt!  

Hvis du skal gi bort kaffen kan du gjerne putte den i en fin pose og pynte litt. Et tips er å skrive på posen FØR du har i kaffen, det gjorde nemlig ikke jeg! Det ble ikke så lett å få teksten pen, men jeg prøvde å hente meg inn igjen med noen klistremerker og en fin tråd. 

Dette tar ikke fem minutter en gang å lage, men så godt som det blir! Og så deilig det lukter i leiligheten mens det traktes ♥ Jeg kjenner jeg gleder meg litt ekstra til å nyte kaffekoppen nå i dagene frem mot jul. 

- Sara


#jul #kaffe #diy #oppskrift #tips #inspirasjon #julegavetips #gavetips

Underholdningstips: Vlogmas på Youtube

 • 08.12.2017 kl. 13:33

Jeg funderte lenge på hva jeg skulle tipse om i denne fredagens underholdningstips, for jeg har lyst til å komme opp med noe som er litt julete. Og siden jeg skreiv om julefilmene jeg vil se i år forrige uke, ville jeg ikke skrive om julefilm i dag også. SÅ, jeg tenkte hvorfor ikke tipse om vlogmas? Det er så mange ulike Youtubere som har vlogmas på kanalene sine, og det er skikkelig koselig å følge med på i førjulstiden. Her kommer noen av de jeg ser på ♥

Niomi Smart

Jeg ser generelt mye på videoene til Niomi Smart, hun er skikkelig søt og lager variert innhold. Hun poster ny video hver dag frem til julaften og så langt har vlogmasen hennes vært full av julestemning. Verdt å få med seg :) 

Zoella

Zoella er også en youtuber jeg ser ganske mye på, rett og slett fordi hun er så corky og morsom. Hun lager ofte ganske lange videoer, og flesteparten av vlogmasene hennes er på en halvtime eller mer, så skal du se på videoene hennes er det greit å sette av litt tid. De er veldig koselige, så absolutt verdt en titt!

Hanna-Martine

Jeg har ikke funnet så mange norske youtubere som har vlogmas i år, noen er det selvfølgelig og av de følger jeg med på Hanna-Martine. Hun samler dog dagene mer, slik at det blir færre videoer. Det synes jeg egentlig er helt greit, da kan man sette seg ned med litt lengre videoer. 

Disse Youtuberne prøver jeg å få med meg videoene til i år, og da ser jeg gjerne flere videoer i slengen. Det er ikke hver dag jeg har tid til å se, så da kan jeg heller sette meg ned med litt flere videoer når jeg ikke har noe å gjøre. Og hvis jeg ser en spennende thumbnail ser jeg gjerne på de også. 

Følger du med på noens vlogmas i år? 

- Sara


#video #tips #underholdning #youtube #anbefaling #jul #vlogmas

Serietips: The Orville

 • 24.11.2017 kl. 16:02

Denne ukens serietips er kanskje for de spesielt interesserte, men jeg må likevel skrive om den. Seth Macfarlanes nyeste serie The Orville er som en humoristisk parodi på Star Trek, og selv om det kanskje høres veldig uinteressant ut for mange, er dette en veldig bra serie. Jeg må innrømme at jeg elsker Star Trek The Nex Generation, men det er den eneste Star Trek-serien jeg har sett. Jeg er heller ingen storelsker av science fiction, men TNG falt jeg veldig for. The Orville er som sagt heller ingen rein science fiction serie. Seth Macfarlane er jo også skaperen av Family Guy, så jeg håper dere vil gi serien en sjanse. 

Serien foregår 400 år inn i fremtiden, ombord det utforskende romskipet USS Orville. Seth Macfarlane er ikke bare skaperen, han har også hovedrollen i serien, som nylig tiltrådt kaptein Ed Mercer. Mannskapet hans består av mennesker og skapninger fra andre planeter, tillegg til roboten Isac. Med på laget som førstekommandør får han også sin ekskone, som han tidligere har tatt på fersken i sengen med en blå alien. Dette skaper selvfølgelig mange morsomme situasjoner. Men selv om dette er en science fiction/humor-serie tar den også opp viktige temaer i hver episode. Blant annet forståelse for andre kulturer og kjønnsidentitet. 

Dessverre er ikke serien tilgjengelig på Netflix ol. enda, men med sesong 2 er bekreftet er det nok ikke lenge før. Jeg anbefaler i hvert fall at dere tar en titt når muligheten byr seg. 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#tv #underholdning #tvserie #humor #sciencefiction #anbefaling #tips

Filmtips: The Founder

 • 17.11.2017 kl. 14:54

Hei og god fredag! Har dere lagt noen hyggelig planer for helga? Jeg skal straks ut å gå en tur med Vilde, vi har jo faktisk fått litt snø her i Hønefoss så det blir kos! Etter turen trekker vi inn med en kopp varm kakao, jeg gleder meg! Først ville jeg bare innom dere med ukens underholdningstips, som i dag er en film. Denne så jeg for en god stund siden, men jeg har jo faktisk aldri tipset om den før. Så her kommer ukens filmtips!

The Founder bygger på en sann historie om Ray Kroc (Michael Keaton), en mislykket milkshakemaskin-selger som oppdager gullgruven McDonalds. Han skal levere noen maskiner til brødrene McDonald når han oppdager det velsmurte maskineriet av en fastfood-restaurant. Restauranten er ulik alt annet han har sett, kundene slipper å vente på maten, og kundene selv rydder opp etter seg. Han så med en gang potensialet for en landsdekkende kjede. På en ganske shady måte klarer Ray å ta kontroll over selskapet og ender opp med å skape et fastfood-imperium.

Det er ganske spennende å se hvordan denne fastfood-giganten faktisk ble til, og hvordan de faktiske grunnleggerne ble totalt overkjørt av Ray Kroc. Verdt en titt! Filmen kan ses på TV2 Sumo, Viaplay og iTunes. God helg ♥

Har du sett The Founder?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips tips #anbefaling

10 ting jeg vil å gjøre før jul

 • 14.11.2017 kl. 14:14

I dag er det nøyaktig 40 dager til julaften, og jeg gleder meg så mye til tiden fremover at jeg nesten sprekker. Julemusikk, gløgg, pepperkaker, pynting, julekalender, julefilmer og absolutt alt annet som har med jul og gjøre gleder jeg meg til å ta fatt på. Så i dag har jeg skrevet en liten liste med 10 ting jeg har lyst til å gjøre før jul.

1. Lage masse julepynt

Jeg har bestilt litt forskjellige greier fra Ebay som jeg håper kommer snart, i tillegg har jeg vært en tur på bruktbutikken og funnet litt fint som skal pyntes opp. Det tror jeg kommer til å bli veldig kos, så jeg ser frem til å sitte i min egen verden med julemusikk og pusle. 

2. Se hele listen min med julefilmer

Det finnes veldig mange julefilmer jeg ikke har fått sett enda, en del klassikere faktisk! Så i år vil jeg gjøre en skikkelig innsats for å få sett en haug. Det er jo så koselig!

3. Arrangere julequiz

Vi er jo en liten gjeng som lager quiz på rundgang, og i år har jeg bestemt meg for å arrangere en skikkelig julete quiz. Det blir masse julerelaterte spørsmål, gløgg og pepperkaker, og en liten premie til vinnere. Gleder meg!


Bilde fra nyttårsquizen i fjor. 

4. Juleverksted med venner

Første helgen i desember skal Tonje og jeg bake julekaker sammen, dette ser jeg veldig frem til, vi har nemlig ikke gjort noe sånt på flere år! Vilde og jeg har også snakket om å ha et juleverksted sammen, hvor koselig er ikke det? Jeg ser for meg oss sitter der med dorullnissene våre og koser oss, hehe, neida! Dorullnisser blir det nok ikke, men jeg gleder meg veldig! Og som om ikke det var kos nok har resepsjonsgjengen snakket om å få til noe juleverkstedsgreier før jul. Håper vi får det til!

5. Skaffe meg en stygg julegenser

Det faktum at jeg ikke eier en skikkelig stygg julegenser er helt krise! Jeg har vært på jakt de siste par årene, men enten har genseren jeg har hatt lyst på blitt utsolgt før jeg rekker å blunke, eller så finner jeg ingen jeg vil ha. Så i år skal jeg finne en, hvis ikke lager jeg en selv! 

6. Få med meg A Bad Moms Christmas 

Denne filmen går på kino i disse dager og er en oppfølger til Bad Moms som jeg skrev om på bloggen for noen uker tilbake. Den ser morsom ut, og det hadde vært så koselig å fått med noen for å se den. Jeg krysser fingrene!

7. Gjøre noe julete på Youtube-kanalen min

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre enda, men jeg har snust på tanken om å poste ny video hver søndag i advent eller ha en form for 12 days of christmas. Om det blir sistnevnte kommer det til å bli enkle videoer selvfølgelig, som ikke krever altfor mye klipping, men det hadde jo vært gøy? Kan ikke dere gi beskjed i kommentarfletet hvis dere har noen ideer? 

8. Pynte til jul

Selvfølgelig! Dette skal jeg prøve å få gjort så tidlig som mulig, og jeg har prøvd å få Matias med på å la meg pynte den helga julegrana tennes i Hønefoss. Jeg innså at det allerede er denne lørdagen, det skjer nok ikke, men kanskje jeg begynner å sette frem litt pynt neste helg? Nå vil jo ikke all pynten være klar med en gang, siden jeg venter på pakker fra Ebay, så det vil komme litt etter litt. Er det egentlig innafor?

9. Lage masse spennende blogginnhold

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at dere kommer til å merke at julen nærmer seg her på bloggen. Det vil komme DIYs, oppskrift og tips som vanlig. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha en type DIY-uke slik som i fjor, men det skal ikke stå på juleinnlegg!

10. Kose meg med julegaveshopping

Dette har jeg ikke lyst til å stresse med i siste liten, så jeg skal prøve å være flink nå i slutten av november og starten av desember. Noen gaver er allerede kjøpt inn, men det mangler fortsatt en del. Jeg ser flere skriver i sosiale medier at de ferdig med både det ene og det andre til jul, men jeg liker å kose meg med det jeg da. 

Denne listen kunne sikkert blitt dobbelt så lang, for det er masse jeg har lyst til å gjøre før jul, men her er i hvert fall noe av det. Jeg har blant annet lyst til å smake egg nog for første gang, glede noen som ikke har det så lett i jula og lage god vegetar-julemat. 

Hva gleder du deg til å gjøre i tiden frem mot jul?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #inspirasjon #liste #inspo #blogg #blogger

Slik får du en mer spennende kaffeopplevelse

 • 11.11.2017 kl. 16:34

Det er lite som slår en skikkelig god kopp med kaffe om morgenen, men av og til kan det være godt med et hint av smak i koppen med sort gull. Her hjemme er vi for eksempel veldig fan av julekaffen til Solberg & Hansen, de lager alltid så god julekaffe med en veldig god balanse mellom krydder og kaffe. Men visste dere at det ikke så mye som skal til for å gjøre den vanlige traktekaffen litt mer spennende? Litt krydder i filteret er faktisk alt som skal til for å spice opp kaffekoppen. 

Fyll kaffe i filteret som vanlig, og finn frem ønsket krydder. Vi har pleid å bruke en liten teskje med kanel, men i dag dristet vi oss til å ha i litt kardemomme også. Det ble veldig godt, men vi hadde i litt for mye kardemomme, for kanelensmaken kom ikke helt fram. Jeg anbefaler derfor at hvis du vil prøve deg på denne kombinasjonen at du tar halvparten så mye kardemomme som kanel. Andre ting som kan legges i filteret sammen med kaffepulveret er stjerneanis, en skive tørket appelsin, eller et par nellikspikre. Her kan du egentlig prøve deg frem så mye du vil! 

- Trenger du en god grunn for å drikke kaffe? Her har du 10! -

Ikke bare får kaffen en god smak, men hele kjøkkenet lukter så utrolig godt mens det traktes! I år tenkte jeg å prøve å lage en egen julekaffe med de tradisjonelle julekrydderne. Jeg kan dele oppskrift hvis jeg finner en god smakskombinasjon. Kjenner jeg gleder meg allerede!

Hvordan liker du kaffen din?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#kaffe #kaffekopp #tips #inspirasjon #drikke #oppskrift 

Serietips: Rick and Morty

 • 10.11.2017 kl. 14:28

God helg! Mens jeg er i Oslo på min regelmessige øyesjekk tenkte jeg dere ville ha et nytt underholdningstips? Denne gangen har jeg en animert humor-serie til dere, som jeg håper dere vil like. Humoren i denne serien er grov, men samtidig intelligent, noe jeg tror det er grunnen til at serien har hatt så stor suksess. For min del er det humoren og uforutsigbarheten (her kan virkelig alt kan skje) grunnen til at jeg synes dette er en serie alle må se. 

Serien handler om den gale, alkoholiserte forskeren Rick, og barnebarnet hans, Morty. Morty er som fjortenåringen flest litt usikker, og selvfølgelig forelsket i den peneste jenta på skolen. Morty blir til stadighet dratt ut av timene på skolen for å være med Rick på eventyr, og med eventyr menes turer til andre dimensjoner og planeter. Det fører naturlig nok til en hel del sinnsyke hendelser, som alltid er hysterisk morsomme. I min favorittepisode Pickle Rick gjør Rick seg om til en sylteagurk for å slippe å være med på familieterapi. Haha, denne episoden er bare så drøy og bra. Gled dere! 

Hvis dere liker serier som Family Guy og Futurama er jeg ganske sikker på at dere vil like denne også, den minner litt, men Rick and Morty har drøyere humor. Det har så langt kommet 3 sesonger, og du finner alt på Netflix. Happy watching! 

Har du sett Rick and Morty?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#tv #tvserie #serie #serietips #tips #underholdning 

Tips: kalendergaver til under 50,-

 • 07.11.2017 kl. 20:28

Inneholder annonselenker

Nå er det faktisk under 50 dager til julaften, og desember er her før vi rekker å blunke. De siste par årene har mamma og jeg brukt å lage adventskalender til hverandre og lage en sammen til bestemor. Det er en veldig koselig tradisjon, men i år gikk vi for ferdigvarianten. Vi har kommet en lang vei fra de tradisjonelle sjokoladekalenderne til 10 kroner, for å si det sånn! Nå finnes det alt fra luksuriøse godterikalendere til skjønnhetskalendere, til alkoholkalendere. Det finnes med andre ord noe for enhver smak, men hvis du likevel har lyst til å lage julekalender på egenhånd har jeg noen gode tips til hva du kan fylle kalenderlukene med. 

- Øyenskygge - Neglelakk - Leppepomade - Lipgloss - Asiktsmaske - Fotmaske - Leppemaske - Hårspray - Tørrshampoo - Dusjsåpe - Deodorant - Highlighter - Sminkekost - Dusjsvamp - Mini marshmallows - Duftlys - Notatbok - Proteinbar - Treningsdrikk jul - Treningsdrikk caribbean - Treningsbånd mini - Undertøy - 

Sminke som leppestifter, lipgloss og neglelakk egner seg godt som lukefyll, og dette får du ofte tak i til en billig penge på nett. Sjekk gjerne under salgskategoriene i diverse nettbutikker for de beste kuppene! Skjønnhetsprodukter som ansiktsmaske i porsjonspakninger, produkter i reisestørrelse, leppepomader og hverdagsprodukter som deodorant og dusjsåpe er noe man stort sett alltid trenger. Diverse kontorrekvisita som små notatbøker, penner ol. er veldig praktiske smågaver. 

Duftlys gir masse kos, det samme gjelder te, varm kakao og kaffe. Hvis personen du lager kalender til er treningsglad kan du fylle lukene med proteinbarer, treningsdrikker, eller kanskje noe enkelt og billig treningsutstyr? Strikkene på bildet over fant jeg til under 50 kroner på Gymgrossisten. Undertøy bruker jo alle, og det kan du finne rimelig flere steder på nett eller i butikk. Også er det selvfølgelig helt innafor med litt godis! Om du ønsker kan du begrense godteriet til lørdager, det gjorde mamma og jeg i fjor, eller så kan du jo overraske med en liten godtebit en vanlig hverdag. Vi teller jo tross alt ned til jul!

Skal du ha adventskalender i år?

- Sara 

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#julekalender #adventskalender #jul #tips #inspirasjon #blogg 

Boktips: En mann ved navn Ove

 • 03.11.2017 kl. 21:10

God fredagskveld! Håper helga har behandlet dere bra så langt? Jeg ville bare innom med et boktips til dere i dag, nå har det vært en del film- og serietips de siste fredagene, så det var på tide å anbefale en bok igjen. Og kan dere love meg at dere leser denne boka? Denne boka er så hysterisk morsom, trist og fin på samme tid! En mann ved navn Ove høstet omtrent bare femmere og seksere på terningen da den kom, og den lever helt klart opp til anmeldelsene. Virkelig en bok verdt å få med seg. 

Boka handler om Ove på 59 år som er en stereotypisk grinebiter uten sosiale antenner, han er opptatt av prinsipper og at "rett skal være rett". Han kjører Saab, blå Saab, for det har han alltid gjort. Hver morgen går han på inspeksjonsrunde rundt i nabolaget for å sjekke at alt er som det skal. Ove er med andre ord glad i at ting er som de alltid har vært og takler endringer dårlig. Og selv om man kanskje skulle tro at en sånn type er vanskelig å like er Ove en fyr man bare må bli glad i. Ove har en veldig fin utvikling gjennom boken og uansett hvor irriterende han kan være til tider er jeg alltid på team Ove. Jeg har ikke lyst til å skrive så mye mer om handlingen, du vil få mye mer utav boken om du leser de viktige tingene selv, men jeg vil bare ta med en liten beskrivelse som forlaget så fint skrev, som i grunn oppsummerer boken godt: "En roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab."

Jeg vet det har kommet en film av denne boka, men jeg likte ikke traileren. Det var liksom ikke sånn jeg hadde sett for meg Ove, og jeg har ikke lyst til å ødelegge opplevelsen av boken med en film. Så den tror jeg nok jeg styrer unna. Boka derimot, kan jeg godt lese om igjen!

Har du lest En mann ved navn Ove?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#bok #boktips #tips #anbefaling 

Halloweenpyntet leilighet

 • 01.11.2017 kl. 18:34

Hei! Nå er Halloween offisielt over for denne gang, og jeg lover at dette blir det siste dere hører om det fra meg i år. Jeg har bare så lyst til å poste noen bilder av hvordan jeg hadde pyntet leiligheten til Halloween. Jeg brukte litt tid på det, og da er det jo gøy å kunne vise frem. Så her får dere årets siste Halloween-bildedryss! 

Dette "avrevne" hodet var kanskje det som var morsomste å lage. Jeg var nemlig så heldig å få et frisørhode av Tonje og jobben hennes som de ikke trengte lenger. Så da var det bare å kose seg med sminke! Resultatet ble slik. 

Spindelvev ble flittig brukt, selv om det er et lite mareritt å håndtere. Den runde kuppelen i midten har forresten vært en lampekuppel, jeg kjøpte den på bruktbutikken for en slikk og ingenting. Så satte jeg et el-telys inni som jeg hadde farget oransje, det ble ganske kult lys i den. 

Mer spindelvev og edderkopper!

Dødningshoder hører jo også med, det store kule i midten fikk jeg låne av Tonje. Jeg må nok skaffe meg et sånt stort ett til neste år selv også :) 

Bildeveggen som ble brukt flittig på festen. Jeg klipte bare opp en søppelsekk i strimler, så festet jeg på litt spindelvev, noen edderkopper, en avkappet finger og en blodig hånd. Hånden er rett og slett bare en gummihanske fylt med bomull som bare er malt og dekker med fake blod. 

Gangen var nok kanskje "hovedattraksjonen" i leiligheten, og det første gjestene møtte. Der spilte jeg skummel musikk, hadde pyntet hele skjenken med diverse også hadde jeg lagt frem et blinkende lys som virkelig satte stemningen. Rommet var selvfølgelig helt mørkt. 

På gulvet i gangen lå det en blodig matte med blodige fotspor. Matten kjøpte jeg også på bruktbutikken for en veldig billig penge. 

Litt detaljebilder: spindelvev på bilderammer, bordene dekket jeg med søppelsekk for å skåne de, men også fordi det passet godt til temaet. Så drysset jeg over litt konfetti, kjøpt på Ebay. For å komme fra gangen til kjøkkenet måtte man gjennom sorte strimler med søppelsekk. 

Snacksbordet med punjs, kake og diverse. 

Barbiedukkene jeg lagde fikk selvfølgelig plass i stua, de ble skikkelig creepy om jeg får si det selv!

Badet vårt er superlite, og ikke så veldig godt belyst, men her ser dere hvordan jeg pyntet der. Litt skriblerier på speil og dolokket og noen edderkopper i såpen. 

Med det setter jeg strek for Halloween i år, håper dere likte bildene? Og så håper jeg dere er klare for at det snart begynner å komme litt juleinnhold her på bloggen. Jeg er i hvert fall mer en klar ♥

Hva synes du om pynten?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #dekor #interiør #halloweendekor #inspirasjon #halloween2017mood 

Filmtips: Casper

 • 27.10.2017 kl. 13:04

Skumle filmer har jeg aldri vært noe fan av, så da jeg skulle prøve å komme opp med et underholdningstips som passet inn denne uken slet jeg litt. Jeg har sett filmer som One missed call, og saw. Men det er ikke filmer jeg noen gang har lyst til å se igjen, og da har jeg i hvert fall ikke lyst til å tipse dere om de. De fleste har sikkert sett de filmene uansett? Jeg tenkte derfor å tipse dere om filmen Casper, fra 1995. Den er jo ikke akkurat skummel, men jeg synes jo likevel at den passer godt inn i Halloween-uka. Spøkelser er jo skikkelig Halloween?

Jeg husker jeg så denne filmen utallige ganger som barn, og den er like koselig hver gang. "Spøkelsesdoktoren" James (Bill Pullman) og datteren Kat (Christina Ricci) flytter inn i et gammelt hus, for å hjelpe eieren med å drive ut spøkelsene som lever i huset. I huset bor intet mindre enn 4 spøkelse; søte og snille Casper, og de tre gale (og litt slemme) onklene hans. Kat og Casper blir raskt gode venner, noe onklene ikke synes noen særlig om. Filmen byr på mange sprø øyeblikk og jeg sikker på at du kommer til å le på deg litt større magemuskler. Sjekk gjerne ut traileren under.

Dette er jo en gammel film, men det ser ut til at du kan leie den på Youtube og iTunes. Håper dere sjekker den ut, hvis dere ikke har sett den før. Den er så koselig ♥

Har du sett Casper?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips #tips #anbefaling #anmeldelse #underholdning #inspirasjon #inspo #halloween

3 tips for kulere drinker til Halloween

 • 26.10.2017 kl. 17:56

Hei, og god torsdag! Nå er det bare et par dager til lørdag, og selv om Halloween ikke er før den 31. er det kanskje noen av dere som skal arrangere fest? Da har jeg i såfall et par tips til hvordan dere kan servere og gjøre drinkene litt skumlere enn vanlig. Dette kan fint gjøres med både alkoholfritt og alkoholholdig drikke, selvfølgelig.

Ekle isbiter 

Dette har jeg tenkt lenge at jeg skulle gjøre til Halloween, men fy søren for et strev jeg hadde med å finn gummimark. Jeg har omtrent vært innom alle matbutikkene i hele Hønefoss, uten særlig hell. Heldigvis fant jeg tilslutt noen i smågodtdisken på Europis, det var riktignok mer gummislange enn mark, så jeg måtte klippe de opp! Det får likevel bare duge! Jeg lagde også noen med fake edderkopper. 

Fremgangsmåten her sier seg kanskje selv, men et lite tips er å koke vannet og så la det kjøle seg ned, før du legger isbitene til frys. Dette vil gjøre at isbitene blir mer gjennomsiktig, og du vil få mer utbytte av det du legger i. Det hjalp i hvert fall veldig på edderkopp-isbitene, men på de med gummimark ble det som vanlig isbiter. Husk bare å si i fra til gjestene hvis noen av isbitene du lager har ikke-spiselige ting i seg!

Sukkerkant på glass

Dette enkle trikset kan pynte opp drinken veldig, og det passer selvfølgelig like bra til andre anledninger også. Denne gangen tenker jeg det passet godt med sort.

For å lage sukkeret blander du bare sukker med konditorfarge i ønsket farge. Deretter smører du inn kanten av glassene med sitronsaft, før du dypper de i sukkerblandingen. Enkelt som bare det! 

Punsjbolle i ekte Halloweenstil

Sist men ikke minst; gresskar-punsjbolle. Dette er skikkelig dekorativt, og jeg vil tro gjestene synes det er litt ekstra stas å hente punsj fra et gresskar på selveste Halloween! Det er heller ikke så vanskelig å lage.  

Bare finn et gresskar som er stort nok, skjær så av toppen og hul det ut så mye du trenger til å få på plass bollen. Spar gjerne på det du tar ut, dette kan brukes i for eksempel supper. Så er det bare å få på plass bollen og fylle den med punsj. Du kan også skjære ut et ansikt på gresskaret, da synes punsjen igjennom. Det er mulig jeg gjør det før lørdagen, vi får se. 

Alle tre tingene er veldig enkle, og relativt budsjettvennlige. I hvert fall de to første! Håper dere likte tipsene! 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #drink #halloweendiy #diy #tips #drikke #punsj #inspirasjon #fest halloween2017preps

Spilltips: Ryktet går

 • 13.10.2017 kl. 18:08

Ryktet går håper jeg dere har hørt om, og spilt før? Hvis ikke anbefaler jeg at dere drar frem dette på neste vennekveld! Det har gått en del latterkuler når vi har spilt dette spillet for å si det mildt! Spillet går jo ut på at man skal tegne ord man får utdelt, og det er ikke alltid like lett! Spesielt ikke når det går på tid. Det finnes også en "after dark-versjon" av dette spillet, med mye grovere ord. Det er nesten enda morsommere! Men så lenge du har blokkene kan du egentlig finne på ord selv, og gjøre det så morsomt du bare vil. Så hvis du allerede har denne versjonen er det ikke nødvendig å kjøpe den andre. Men det anbefales å sprite opp ordene litt :) Her kommer en kjapp innføring i hvordan det spilles, for dere som ikke har prøvd det før. 

Alle deltakerne får utdelt hver sin tegneblokk og tusj, så må alle trekke et kort fra "hemmelige ord"-bunken.

På disse kortene står det forskjellige tilfeldige ord, så må man trille terning for å se hvilket ord man skal tegne. Vi har også noen ganger gjort sånn at man kan velge fritt blant ordene på kortet. 

Nå skal du tegne ordet du har fått udelt (på tid), og det er om å gjøre å tegne så forståelig som mulig. Blokken skal nemlig sendes videre til neste spiller som skal gjette hva du har tegnet. Denne personen blar om å skriver ned ordet på det han eller hun tror du har tegnet, før blokken sendes videre til neste spiller. Denne spiller skal tegne ordet forrige spiller skrev ned. Slik fortsetter det helt til blokka har kommet tilbake til den som startet å tegne. 

Du får poeng for hver person som klarer å gjette riktig ord, og det kuleste er selvfølgelig om "ryktet" går hele runden rundt. 

Dette hysterisk morsomme spillet kan spilles igjen og igjen uten at du går lei! Jeg har bare et lite tips til dere; kjøp deres egne tusjer! De som følger med er utrolig dårlige, og slutter å fungere etter bare et par gangers bruk. Så stikk på Clas Ohlson eller noe sånt og kjøp noen white board tusjer, så er dere sikre på at tusjene ikke plutselig streiker midt under et spill. Du få kort nok tid fra før på å tegne, om du ikke skal bruke tid på å få tusjen til å funke også.  

Har du er brettspill å anbefale?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#brettspill #spill #underholdning #gøy #venner #morsomt #spille

Filmtips: Bad moms

 • 06.10.2017 kl. 19:44

Det er fredag! Og det betyr underholdningstips, i hvert fall på denne bloggen. Ukens tips er en filmen jeg så for et par dager siden, men den kom i fjor sommer. Og selv om dette ikke kvalitetsmessig er den beste filmen jeg har sett er det absolutt en film som får deg til og le, og som passer fint å snurre på for eksempel jentekvelder. Den er kanskje litt forutsigbar etter noens smak, men den oser av feelgood og girlpower. 

Bad moms handler om Amy (Mila Kunis) som gjør sitt beste i å sjonglere karrieren sin, med ekteskap og det å være en perfekt mor til sine to barn. Når det viser seg at mannen har vært utro kaster hun han ut, og som om hverdag ikke var stressende nok fra før går nå alt skeis. Hun gidder rett og slett ikke mer, og bestemmer seg for å bli en bad mom. Hun dropper å dra på jobb, barna må fikse sin egen mat og hun stikker ut å drikker med sine nye mammavenninner. Filmen byr på mange morsomme scener, og noen skikkelig girlpower øyeblikk. 

Jeg så Bad Moms på TV2 Sumo, eller på CMORE delen deres. Den kan også ses på Viaplay og leies/kjøps på Apple Store. Og det kommer faktisk en oppfølger til denne filmen med juletema på kino 3.november. Om jeg gidder å gå på kino for å se den tviler jeg på, men hvis den har kommet på Apple Store innen jul kan det godt hende den havner på listen over julefilmer som skal ses i år.

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#underholdning #film #komedie #tips #filmtips #anbefaling #inspirasjon #inspo 

Filmtips: Kongens Nei

 • 29.09.2017 kl. 18:29

God helg! Nå føles det skikkelig lenge siden sist jeg kom med et underholdningstips på bloggen, og når jeg kikker tilbake i arkivet er det jo faktisk flere uker siden! Det må vi gjøre noe med, det på tide å komme tilbake i den gode flyten jeg hadde. Så målet er å få til et nytt tips hver fredag ut året. Dere får bare kjefte i vei hvis jeg ikke klarer å holde det! 

I dag er det den norske filmen Kongens Nei jeg vil tipse dere om, hvis dere ikke allerede har sett den da. Matias og jeg så den først på storskjerm hos onkel for et par uker tilbake, og da var det virkelig på høy tid, det er jo faktisk ett år siden den kom ut! 

Kongens Nei er en historisk dramafilm som handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940 da Tyskland invaderte Norge. Kongefamilien tvinges på flukt, og med en relativt handlingslammet regjering blir Kong Haakon nødt til å ansvar. Vi følger en presset konge som må ta stilling til et nærmest umulig valg; overgi seg til tyskerne eller gå til krig. Jeg regner med at dere vet hvordan dette ender, og som tittelen også avslører sier kongen nei. Han nekter å overgi seg til tyskerne slik hans bror hadde gjort i Danmark. Dette gjør likevel ikke filmen noe mindre spennende!

Kongens Nei satte faktisk ny Amandapris-rekord med hele 8 priser tidligere i høst, så dette er en film verdt å få med seg. Filmen kan leies og kjøpes på blant Apple Store eller ses på Viaplay. Håper dere får en kjempefin fredagskveld! (med filmtitting)

Har du sett Kongens Nei? 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips #tips #anbefaling #anmeldelse #norsk #underholdning #inspirasjon #inspo

Nyhet fra CarePacks: SnackPack (med rabattkode)

 • 18.09.2017 kl. 13:29

Produktet er sponset

Hei! Håper dere hadde en fin søndag i går? Jeg er på plass i London, og koser meg sånn allerede! Anna sto klar for å hentet meg på flyplassen, skikkelig luksus ikke sant? Så dro vi hjem til henne, og det er så koselig her. De har til og med katt! Etter jeg fikk lagt fra meg tingene mine dro vi ut på en skikkelig koselig kafé og så gikk vi en tur på en gammel gravplass. Middagen ble hjemmelaget vegansk pizza. Så digg! Jeg knipset ikke knipset så mange bilder i går, men jeg skal være litt flinkere i dag. Denne turen har jeg sett frem til så lenge nå, så jeg skal kose meg masse de neste dagene!

For at det ikke skal bli helt stille på bloggen mens vi er ute å koser oss har gjort klart litt blogginnhold, og i dag er det en nyhet fra CarePacks jeg vil fortelle dere om. Noen av dere husker kanskje at jeg unboxet en Carepacks-eske på bloggen for en tid tilbake? Jeg likte den kjempegodt, og synes konseptet deres med å få en eske sunnere snacks levert hjem hver måned er genial. Du har alltid enkle mellommåltider og sunnere snacks tilgjengelig om du skulle trenge det. Nå har de nylig lansert esken SnackPack, som inneholder sunne, glutenfrie alternativ til snacks. Eskene vil inneholde ting som barer, smoothies, mini müsli osv. Alle produktene kan selvfølgelig spises av de som ikke har glutenallergi også! Prisen per eske er 199, mer informasjon finner du her.

Her er innholdet i esken jeg fikk: Tre poser med ulike müslikuler, to ulike barer, en pose med olivensnacks og en smoothiepose. 

Det er alltid like spennende å åpne esken for å se hva som er oppi, det blir som en liten gaveeske hver måned. 

Made Good- produktene som fulgte med i esken falt jeg for med en gang, jeg synes alle produktene høres utrolig gode ut også liker jeg så godt emballasjen. Det er mulig jeg er litt rar når det kommer til emballasje og utseende på produkter, men det er faktisk ganske viktig for meg at produktet ser pent og innbydende ut når jeg skal kjøpe sånn type snacks. Jeg har dessverre ikke rukket å smake på alt enda, men et par av disse blir med meg i håndbagasjen på flyturen. Den gule posen har jeg dog smakt, den kastet jeg meg nærmest over med en gang jeg så den. Og herregud så god den var! Müslikuler med banan og sjokolade er helt i min gate, det er jo faktisk ikke lenge siden jeg la ut oppskrift på banan- og sjokoladegranola på bloggen!

Se på disse deilige små müslikulene da. Jeg mumser mye heller på dette enn chips og nøtter!

Eple- og kanelbaren fra ID gleder jeg meg også veldig til å smake på! Eple og kanel er nemlig en annen kombo jeg er veeldig glad i, perfekte høstsmaker. Smoothieposen gikk ned på høykant etter trening på fredag, og den smakte skikkelig tropisk. Jeg hadde glemt å kjøle den ned før jeg drakk den, og den hadde sikkert blitt enda bedre kald, men den var skikkelig god og mettende. Olivensnacksen har jeg gitt til Synne, jeg liker dessverre ikke oliven. Det er skikkelig synd, for det ser så utrolig digg ut. Jeg har alltid misunt de som liker oliven. Haha

Det er lurt å altid ha sunn snacks i veska, da slipper man å ende opp med å gjøre dårlige valg når blodsukkeret og humøret synker! 

Mer informasjon om SnackPack finner dere selvfølgelig på hjemmesiden til CarePacks. Og hvis dere ble fristet av all denne deilige snacksen har jeg en aldri så liten rabattkode til dere. Bruk koden SARA SNACKS så får dere 50 i rabatt på første pakke. (Gjelder bare på abonnement)

- Sara


#snacks #sunt #sunn #carepacks #glutenfritt #tips #hverdag #anbefaling

På min TV-skjerm i høst

 • 01.09.2017 kl. 13:32

Da jeg var hos Synne på onsdag kom Karoline med et tips til blogginnlegg hun mente jeg burde lage; TV-høsten 2017. Ideen var ikke dårlig, men jeg føler ikke at jeg kan nok om hva som skjer på TV til å skrive et sånt type innlegg, ikke ser jeg på vanlig lineær TV lenger heller! Men så tenkte jeg litt videre på det da jeg satt på bussen på vei hjem, og på fredager deler jeg jo et underholdningstips med dere. Så jeg bestemte meg for å lage et innlegg med hvilke TV-serien jeg gleder meg til å se i høst! Karoline har forresten helt rett, det er mye gøy som går på TV i høst. Jeg må nok kjøpe meg TV2 Sumo, i tillegg til Netflix som allerede blir flittig brukt. Her er seriene jeg tenker å få med meg denne høsten. 

Stranger Things - sesong 2

Kommer på Netflix 27. oktober, da legges hele sesongen ut på en gang. Sjekk anbefalingen jeg har skrevet på bloggen tidligere.

Outlander - sesong 3

Serien kommer i september på Viaplay, der vil det komme en og en episode. Om den kommer på Netflix med en gang vet jeg dessverre ikke. Sjekk anbefalingen jeg har skrevet tidligere på bloggen.

Big Bang Theory -sesong 11 & Modern Family - sesong 9

Begge disse humorseriene har jeg sett på i flere år nå, og de er perfekte serier å "ha liggende". Episodene er bare på rundt 20 minutter, og jeg vil kategorisere dette som veldig lett underholdning. Jeg må likevel innrømme at jeg snart synes det er på tide at Big Bang Theory setter kroken på døra. Serien er langt i fra så morsomt som den en gang var, dessverre. Modern Family derimot blir jeg ikke lei, humoren treffer meg like godt hver gang!

Vikingane - Sesong 2, Side om side - Sesong 5 & Ukens vinner - sesong 2

Disse tre NRK-serien kommer alle tilbake i løpet av høsten. Side om side og Ukens vinner har allerede begynt, mens Vikingane starter opp litt seinere. Vikingane har jeg skrev om på bloggen før, så sjekk gjerne ut anbefalingen her. Mens de to andre seriene er begge lette underholdningsprogram som Matias og jeg bruker å se sammen. 

Bloggerne, Skal vi danse, Kjendisrestauranten og Farmen

TV2 har også noen serier jeg tenker å få med meg, da via TV2 Sumo. Bloggerne har jeg sett alle sesongene av, og jeg må selvfølgelig sitte klistret denne gangen også. Skal vi danse er en sånn type serie som jeg ser hvis det er med noen kjendiser jeg liker, og i år er det flere jeg gleder meg til å se svinge seg på parketten! Om jeg går glipp av en fredag eller to av dette programmet er det forresten ingen krise! Kjendisrestauranten er jo noe nytt, og jeg tenker å sjekke det ut. Hvis jeg ikke synes det er så spennende ser jeg bare episoden hvor mamma, bestemor og jeg er med i. Farmen kommer jeg nok også til å se litt an hva jeg synes om årets deltakere. Det må være en gjeng spennende deltakere for at jeg skal gidde å benke meg ned 3 ganger i uka!


Bilde nederst til venstre er lånt av Caroline Berg Eriksen.

Nå ser det jo ut som at jeg skal mure meg inne i hele høst å bare se på TV, men jeg skal ikke det altså! Seriene har litt forskjellig oppstartstidspunkt og jeg ser de på forskjellige måter. Big Bang Theory og Modern Family for eksempel, de to seriene pleier Matias og jeg å se en eller to episoder av til middagen. Mens Stranger Things ser jeg for meg at vi kommer til å binge watche, siden alt kommer ut samme dag. Perfekt for en regnværsdag!

Hva skal du se i høst? 

- Sara


#tv #tvserie #tips #anbefaling #inspirasjon #inspo #høst #tvhøst 

Mine 8 beste loppemarked-tips

 • 27.08.2017 kl. 21:08

Nå er loppemarkedsesongen akkurat startet og personlig har jeg alltid vært glad i å gå på skattejakt på loppemarked. Helt siden jeg var ganske liten var jeg med bestemor og mamma på loppis, og selv om jeg husker noen i klassen synes det var veldig gøy at jeg gikk med loppemarked-klær er jeg veldig glad jeg ble oppdratt til det. Klær er klær, og du kan gjøre veldig mange unike kupp på et loppemarked eller i en bruktbutikk. Nå vil jeg derfor dele mine beste tips for en vellykket loppemarkeds-shopping med dere. 

1. Lag en handleliste på forhånd. Det er veldig lett å bli litt revet med når man er på loppemarked, så jeg anbefaler deg å skrive en liste med ting du faktisk trenger. Det er selvfølgelig ingenting i veien for å gjøre spontane kjøp, men ikke kjøp en hel masse greier som du tenker å pusse opp, sy om eller lignende - hvis du ikke vet du faktisk kommer til å gjøre det. Jeg har kjøpt min fair share med nips som jeg hadde en supergod DIY-plan med, som aldri har blitt gjennomført. Det er unødvendig! 

2. Ta med målebånd. Det er så kjipt å stå på et loppemarked med en dødsfin hylle, bord eller hva det nå måtte være, også er du ikke sikker på om du faktisk har plass! Hvis du trenger et nytt møbel, skriv ned målene du har plass til på telefonen din og mål møbelet før du kjøper. 

3. Tenk helhet. Passer egentlig denne gjenstanden du sikler på inn med det du har hjemme? Hvis du må bruke tid på å finne svare er sannsynligheten stor at du egentlig bare synes tingen er fin, og at den ender opp med å ikke passe inn hjemme hos deg.

4. Sjekk alltid elektronikk før du kjøper. Det er utrolig surt å kjøpe en kul lampe, en dataskjerm eller lignende for så å oppdage at de ikke funker når du kommer hjem. Du har kanskje ikke betalt så altfor mange kronene for det, men det føles likevel veldig bortkastet om tingen ikke fungerer. 

5. Tenk litt igjennom hva du er villig til å betale. Selv om overskuddet ofte går til en god sak er det ingen vits å tømme lommeboken. Loppemarked skal ha gode priser. Prut hvis det er nødvendig, men ikke bli gnien. Ofte spør de selgerne på loppemarkedet hva du er villig til å betale, og da kan det være greit å ha tenkt litt igjennom det. 

6. Ikke gå banans i klesavdelingen kun fordi det er posesalg. Her skal jeg innrømme å ha gått på et par smeller selv. Selvfølgelig er det ikke verre enn at du kan donere klærne tilbake til en bruktbutikk eller et loppemarked, men det er jo en tullete prosess å gå igjennom. Så sjekk at klærne er hele, uten skumle flekker som mest sannsynlig ikke går bort i vask, og vurder om du faktisk kommer til å bruke plagget før det havner i posen. Et tips er å gå for klassikerne som aldri går av moten: blazere, jeans, den lille sorte, hvite skjorter, skinnjakker, denimjakker osv. På loppemarked har du virkelig muligheten til å gjøre noen gode kupp på disse basisplaggene. Prøv også å se etter plagg av god kvalitet.

7. Se etter slitesterke materialer. Dette går litt inn i punktet over, men jeg mener ikke bare når det kommer til klær. Materialer som marmor, messing, betong og skinn er ofte en god investering. 

8. Til slutt; ta med cash! Cash is absolutt king på slike steder, selv om en del loppemarkeder har egen minibank og noen faktisk også tar VIPS. Jeg ville dog ikke belaget meg på det, og hvis du ender opp med å ta ut penger i deres bankterminal kan det være ganske dyrt dessverre. 

Ta med en venn - gjør det til en sosial greie. Kjøp en vaffel og kos dere hvis det er fint vær. Loppemarked er skikkelig koselig!

- Sara


#loppemarked #loppis #tips #inspo #inspirasjon #brukt #vintage 

Serietips: Outlander

 • 25.08.2017 kl. 15:10

Denne uken er det serien Outlander jeg har lyst til å tipse dere om. Jeg ble selv anbefalt å se denne serien av søte Karoline fra jobben, og jeg må helt ærlig innrømme at jeg synes serien hørtes veldig spesiell ut når hun først fortalte om den. Spesiell, men likevel så fanget den nysgjerrigheten min. Selv etter å ha sett et par episoder synes jeg den var litt rar, men den er rar på en god måte. Jeg ble i hvert fall veldig oppslukt i serien og så gjennom sesong 1 veldig fort. Så ikke la dere skremme av at den virker litt spesiell, den er virkelig verdt å se!

Serien handler om Claire Randall (Caitriona Balfe) som etter 2. verdenskrig reiser sammen med sin mann Frank Randall (Tobias Menzies) til Inverness, i det skotske høyland. En ettermiddag drar Claire alene opp til et område kalt Craigh na Dun hvor det befinner seg en steinformasjon. Hun skulle bare se på noen planter, men det viser seg at disse steinene på en måte er magiske. Når hun tar på en av de forsvinner hun derfor fra 1945 tilbake i tid til 1743. Skotland på denne tiden er preget av konflikt mellom de skotske klanene og de britiske rødjakkene. 

Den første hun møter er Jack Black Randall som spilles av samme skuespiller som sin mann, dette viser seg å være en av forfedrene til Frank. Jack er en forferdelig person, men heldigvis blir Claire reddet av en skotsk klan som er ute å rir. Hun blir med dem hjem til Castel Leoch hvor hun blir nødt til å tilpasse seg år 1743. Målet er hele tiden å komme tilbake til sin originale tidslinje og mannen Frank, men etter hvert som tiden går får hun et godt forhold til unge Jamie Fraser (Sam Heughan). Lojaliteten hennes dras derfor mellom de to mennene, og spørsmålet blir; velger hun å dra tilbake til ektemannen hvis hun får muligheten presentert? 

Dette er en serie som gir deg litt av alt; kjærlighet, krig, historie, fantasy og spenning. Og det er nesten litt vanskelig å skrive om den fordi det er så mye som foregår. Med to tidslinjer blir det fort litt rotete når jeg forklarer, men jeg håper dere finner serien interessant. Hvis ikke jeg klarer å overbevise dere håper jeg traileren klarer. Serien finnes på Netflix, og nå i september kommer sesong 3. Perfekt underholdning i høst!

Har du sett Outlander?

- Sara


#underholdning #tips #helg #tv #tvserie #netflix #anbefaling 

Filmtips: A Royal Affair

 • 11.08.2017 kl. 21:10

Hei og god helg! Håper dere har hatt en fin start på helga? Her på bloggen fortsetter jeg med ukens underholdningstips, og i dag er det en dansk film jeg ønsker å anbefale til dere. Denne filmen så jeg forrige lørdag sammen med onkel og Matias, og jeg tror den falt i god jord hos alle tre. Det er en historisk drama som omhandler trekantdramaet som utspilte seg mellom Kong Christian VII, hans kone Caroline Mathilde og kongens livslege, Johann Friedrich Struensee.

Filmen er satt til 1770-årene og i rollen som kong Christian finner vi Mikkel Boe Følsgaard. Mikkels portretering av en sinnsforstyrret konge er tidvis hysterisk morsom, men veldig godt gjennomført. Forholdet mellom Christian og hans engelsk fødte kone Caroline Mathilde, spilt av Alicia Vikander, er fra starten av svært dårlig. Det bunner i Christians alkoholiserte tilværelse med hyppige besøk på byens horehus, og rett og slett fordi han er gal. Hoffet mener Christian trenger en livslege, og i rollen som Johann Friedrich Struensee finner vi Mads Mikkelsen. Struensee er en opplysningens mann og han ble raskt mer enn bare kongens livslege. Som kongens rådgiver igangsetter Struensee flere moderne lover og arbeider for folkets rettigheter. Dronningen og Struensee deler mange av de samme tankene og ideene, og innleder etter hvert en affære bak kongens rygg. 

Jeg anbefaler virkelig å sjekke ut denne filmen, ikke la dere skremme av at den er dansk. Den er både spennende, interessant og faktisk ganske morsom. Om alle faktaopplysningene er 100% sanne kan jeg ikke garantere, men du vil i hvert fall få et ganske bra innblikk i hvordan dette utspilte seg. Filmen er fra 2012, og er tilgjengelig på Netflix.

- Sara


#film #filmtips #tips #underholdning #inspo #anbefaling

Serietips: The People v. OJ Simpson

 • 04.08.2017 kl. 20:02

Nå synes jeg det er på tide å gjenoppta fredagstradisjonen her på bloggen med et underholdningstips hver uke. Heldigvis er det spådd regn denne helga i store deler av landet, så hvis dere blir like hekta som meg kan dere bare kose dere med god samvittighet. Dere har helt sikkert hørt om denne saken, og kanskje dere allerede har sett serien? Jeg var dessverre bare 2 år da denne rettssaken pågikk i Amerika, men hadde jeg vært gammel nok hadde jeg garantert sittet klistret til skjermen. For dette var virkelig århundrets rettsak, superspennende!

Serien er en del av Netflix sin true crime-serie, og handler om rettssaken mot OJ Simpson i 1994 hvor han var siktet for drapene på sin ekskone Nicole Brown og hennes venn Ron Goldman. OJ har på sin side det som ble omtalt som The dream team, en solid gjeng advokater, deriblant Robert Kardashian, som gjorde alt for å få frikjent. Mens Marcia Clark representerer det som kalles The People. Mange av bevisene peker mot Simpson, men det skal likevel vise seg å ikke være noen enkel oppgave å få han dømt. Det som er så kult med denne serien er at de har vært veldig tro mot det som faktisk skjedd, samtidig som vi får et innblikk i livene til de involverte på en helt annen måte enn det man fikk da rettssaken pågikk. 

Marcia Clark spilles av fantastiske Sara Paulsen, jeg har blitt mega fan etter denne serien! Hun var virkelig helt rå i denne rollen, og jeg er nødt til å sjekke ut hva annet hun spiller i. Men så er jo også damen hun spiller, Marcia Clark virkelig en skikkelig inspirerende og kul dame! Hun har i ettertid blitt forfatter, og har gitt ut flere bøker som jeg gleder meg til å få lest. 

Jeg synes denne saken er så fascinerende og personlig har jeg ikke et snev av tvil om OJ er skyldig eller ikke. Dere skal selvfølgelig få gjøre opp deres egen mening, så jeg skal ikke si hva jeg mener. Etter å ha sett ferdig alle ti episodene satt jeg klistret til Youtube å kikket på gamle intervjuer og klipp av OJ, Marcia og rettssaken, og nå har Matias vært så snill å kjøp boken som Marcia Clark har skrevet om rettssaken "No Doubt", gleder meg til å lese den. Jeg ender sikker opp med å se serien om OJ som ligger ute på NRK også, haha. Hekta? Håper dere finner serien like interessant!

Har du fulgt med på denne saken, eller sett serien?

- Sara


#underholdning #netflix #tv #tvserie #oj #simpson #tips #rettssak #amerika 

17 ting å gjøre i sommer på budsjett

 • 09.07.2017 kl. 14:54

Jeg håper dere er godt i gang med å nyte sommeren, enten dere er på ferie eller dere er her hjemme i Norge. En ferietur er selvfølgelig alltid veldig gøy, men det er ikke alltid budsjettet strekker til for akkurat det. Jeg tenkte derfor å komme med noen tips til hva du kan gjøre her hjemme i Norge i sommer som ikke koster all verden å gjennomføre. Håper dere finner innlegget inspirerende! 

Dra i parken: Jeg vet denne er veldig selvfølgelig, men jeg føler likevel dette punktet er veldig undervurdert. For en ukes tid siden dro en gjeng fra jobb ut i parken og vi kunne ikke kost oss mer. Vi hadde med litt vin og snacks og ble sittende ute i timesvis. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å drikke alkohol, egentlig er det ikke lov å drikke offentlig i Norge, men i stor parker i Oslo pleier politiet aldri å bry seg. Uansett, ta med noe å drikke på og kanskje litt å bite i, noen tepper og få med deg en gjeng hyggelige folk. Mer trenger du ikke! Jo forresten, solkrem! 

Gå en tur du ikke har gått før: Her hvor jeg bor har vi uendelig mange fine steder man kan gå tur, og veldig mange av de har jeg ikke en gang gått før. Utforsk litt hva slags turmuligheter det er rundt der du bor og snør på deg skoene. Ta gjerne med kamera, du vet aldri hva du møter på i naturen! Kanskje du til og med har en fin topp du kan gå til med god utsikt? Husk niste og vann!

Dra på et museum: I Norge må vi bare forvente at det ikke vil være fint vær hele tiden, så hvorfor ikke benytte en regnværsdag til å gå på museum? Inngangsbillettene pleier ofte være rimelige, og noen steder får fri inngang enkelte dager.

Ta en tur på festival: Mange festivaler er dessverre ganske dyre, men det finnes noen rimelige og noen som faktisk er helt gratis å dra på. Granittrock i Oslo er for eksempel helt gratis.

Arranger spillkveld: Samle sammen noen brettspill og en gjeng venner og kos dere med gode gammeldagse brettspill. Dette kan gjerne gjøres utendørs, hvis været tillater det, eller inne i sofakroken. Ha gjerne frem noe snacks, frisk frukt eller ligende for kosens skyld. 

Ta en tur på fjorden: Har du, eller noen du kjenner båt? Da er dette helt perfekt og veldig avslappende å gjøre på en solfylt dag. Stikk ut med båten til en liten privat strand og bare nyt norsk sommer på sitt beste. 

Lag din egen kino: Hvis det regner, eller hvis du rett og slett ikke har lyst til å ut i sola en dag kan du arrangere kinokveld hjemme. Det er skikkelig koselig, og du kan ta dopause akkurat når du vil! Popp litt popcon, finn frem Colaen og benk dere ned med foran skjermen. 

Telt ute i det fri: Man trenger ikke sove på dyre hotell for å kalle det en ferie, pakk med deg teltet, soveposen og alt du trenger for matlaging og dra ut i det fri. Det er en deilig følelse å kunne våkne opp ute i frisk luft.

Lag noe på kjøkkenet: Ta frem bakebollen, blenderen eller hva det måtte vær. Det er alltid koselig å lage noe på kjøkkenet, spesielt sammen med en venn eller et familiemedlem. Kanskje dere har hatt lyst på skoleboller en stund, eller hjemmelaget is? Her er det mange muligheter! Denne bringebærisen lager du på 1-2-3!

Arranger byttekveld: Dette er en helt genial måte å få byttet ut noen av klærne du ikke bruker på. Inviter noen venninner og be alle ta med noen klær og kanskje sko eller tilbehør de ikke bruker. Så kan dere henge opp og sette frem klær og tilbehør og bytte til dere ting. Dette kan selvfølgelig gjøres med andre ting også, kanskje interiør? 

Old School party i hagen: Inviter venner over og ha en skikkelig god gammeldags vannkrig. Fyll opp vannpistoler, vannballonger eller hva du har liggende og kos dere i solsteiken. Dette passer naturlig nok best på skikkelig varme dager.

Ta en fisketur: Dette er et skikkelig koselig tidsfordriv som faktisk kan gi deg mat på bordet! Pass bare på at det er lov til å fiske der du drar, noen steder må man nemlig ha fiskekort. 

Dra på Bondens Marked: Kanskje du har et hyggelig marked i nærheten av der du bor, på bondensmarked.no får du en god oversikt over hele landet. Her får du muligheten til å handle fra lokale bønner. Hvis det ikke er markeder å oppdrive kan det være at det finnes en åpen går det går an å besøke. Hvor deilig er det ikke å kunne kjøpe inn fersk frukt og grønt rett fra bonden? Noen tilbyr sikkert også selvplukk av jordbær, nam! 

Stikk i bowlinghallen: Bowling er skikkelig sosialt og gøy, så samle en gjeng venner og stikk i hallen. Det koster ikke all verden for et par sett og låne av sko, styrer du unna den overprisede maten kan det bli en riktig så billig affære.

Reis i svømmehallen: Hvis været svikter helt, men lysten på å bade fortsatt er der kan du jo stikke til nærmeste svømmeanlegg. Plask rundt i vannet og kos deg selv om regnet pisker mot ruten.  

Dyrk en hobby: Kanskje du har en hobby du aldri føler du får tid? Da er dette tidspunktet! Hent frem strikketøyet som aldri blir ferdig, blås støv av den gamle tegneboka eller kanskje du kan lære deg noen nye fototriks?

Arranger middag med venner eller familie: Grilling er jo veldig deilig om sommeren, ellers er rekeaften også veldig typisk. Begge deler er superkoselig og trenger ikke koste mye. Hvis alle er med å bidra med mat blir det ikke mange kronene på hver.

Det var tipsene jeg klarte å hoste opp denne gangen. Og selvfølgelig finnes det uendelige ting man kan gjøre, hjemmeferie trenger overhode ikke være kjedelig! Jeg tror det viktigste er å være sammen med hyggelige folk, så kan dere nesten finne på hva det måtte være. Håper dere får en fin sommer :)

Har du noen gode tips til ting å gjøre i sommer?

- Sara


#sommer #tips #hverdag #ferie #sol #norge #budsjett #billig

Serietips: Fuller House

 • 07.07.2017 kl. 13:17

Nå har jeg hatt pause en stund fra disse fredagstipsene mine, eller jeg har jo hatt pause fra det meste som heter blogg de siste ukene. Dere har vel kanskje ikke så mye tid til å sitte inne å se på TV uansett, men nå følte jeg det var på sin plass med et nytt serietips. Først må jeg bare si at dette tipset passer best for de som faktisk har sett den originale Full House/ Under Samme Tak-serien som gikk på 80- og 90-tallet. For hvis jeg hadde begynt å se dette nå tviler jeg på at jeg hadde likt det. Serien bringer bare tilbake så mange minner, og derfor er den superkoselig å se nå. 

Serien handler om de samme personene som Full House gjorde, men nå har alle barna blitt voksne. DJ, den eldste Tanner-jenta bor i familiens gamle hus med sine tre barn. Mannen hennes har nylig gått bort, og så hun prøver å få hverdagen til å gå opp med tre barn og jobben som veterinær. Søsteren Stephanie har levd livet som DJ i Europa de siste årene, men når hun kommer hjem å ser hvordan DJ sliter bestemmer hun seg for å flytte inn. Det gjør også den slitsomme venninnen til DJ, Kimmy Gibler. Det blir med andre ord et ganske fullt hus!

I øverste hjørnet kan dere se hvordan gjengen så ut i originalserien. Det eneste som er litt dumt med serien er at Michelle Tanner (Olsen-tvillingene) ikke er med. Ellers er alle de gamle karakterene med i større eller mindre grad. 

Det har kommet to sesonger allerede, men jeg har ikke rukket å se meg helt à jour med sesong nummer to. Dette er en type serie jeg ser når jeg har tid, jeg benker meg ikke ned å binge watcher Fuller House. Så hvis du kikket innom denne serien i dine yngre dager anbefaler jeg absolutt å sjekke ut denne, den ligger på Netflix. 

Har du sett Full House eller Fuller House?

- Sara


#tv #tvserie #tips #anbefaling #nostalgi #netflix

5 filmer/TV-serier jeg ikke anbefaler

 • 04.06.2017 kl. 14:22

Vanligvis pleier jeg å komme med tips til filmer, serier eller bøker jeg liker hver uke. I dag tenkte jeg å gjøre det litt annerledes, og heller dele 5 filmer og TV-serier jeg IKKE likte med dere. Dette er selvfølgelig bare min personlige mening, og kanskje noen av dere synes disse filmene og seriene er kjempebra? Det er jo det som er så fint med underholdning, det finnes alltid noe for enhver smak. 

1. Paterson: Grunnen til at jeg ikke liker denne filmen er at den ikke egentlig handler om noe. Den har ingen gode vendepunkter og man når aldri noen spenningstopp. Den to timer lange filmen handler kort fortalt om Paterson, som bor i Paterson med sin kone. Han er bussjåfør og kjører samme rute hver dag. I lunsjen skriver han dikt i notatblokken sin. Hver kveld når han skal gå tur med hunden deres går han innom den lokale puben og drikker én øl. Kona hans er hjemmeværende og bruker det meste av dagene sine på nye maleprosjekter, cupcakesbaking og gitarspilling. Stort mer handling enn det er det ikke i denne filmen. Paterson har riktig nok høstet veldig god kritikk og fått terningkast fem av blant annet Aftenposten og NRK P3.

2. Lost in Translation: Selv om alle andre ser ut til like denne filmen synes jeg den er så dørgende kjedelig. De som liker den prøver selvsagt å overbevise meg om at jeg ikke skjønte greia, og kanskje det er sant? Ikke vet jeg, men denne filmen ble rett og slett for kjedelig for meg. Den handler om Bob, en amerikansk skuespiller som er i Tokyo for å spille inn en reklame for whisky. Han sliter med å forstå hva de på settet sier, da ingen av de snakker noe særlig engelsk. I alt kaoset møter han Charlotte, som er mye yngre enn seg selv. De er begge gift på hver sin kant, men sliter med å få ekteskapene til å fungere. De to nyter hverandres selskap i Tokyo, og når det er på tide å dra hjem igjen blir spørsmålet hvor går de fra dette?  

3. The Road: Dette er en postapokalyptisk film med Viggo Mortensen i hovedrollen, basert på boken med samme navn. Den handler om en far og en sønn som etter at verden har gått under prøver å nå det stedet de tror er trygt, kysten. Det eneste de har er hverandre og en pistol til å beskytte seg med mot det, eller de som er gjenlevende. Det begynner å bli en stund siden jeg så filmen, men jeg husker jeg synes den var så kjedelig. Det skjedde liksom aldri noe, og det verste jeg veit er å kjede meg når jeg ser på film. Jeg kan like de aller fleste sjangre, men hvis jeg ender opp med å kjede meg, er det no go fra meg!

SCENE 3.41 / Exterior Flatboat (1995) - Cohle and Marty question Henry Oliver about his daughters death. / Photo: Jim Bridges/HBO
HBO's

4. True Detective: Denne serien hadde jeg ganske høye forventninger til, og jeg tror Matias og jeg så over halve sesong 1 før vi ikke gadd mer. Den fenget oss ikke over hode, selv om jeg gjerne skulle ønske jeg likte den. Serien handler om to etterforskere som i 1995 etterforsket et drap på en kvinne. De løste saken, men nå 17 år etter dukker et lignende drap opp, og saken blir gjenåpnet. Vi ser derfor at de to mennene blir intervjuet hver for seg om etterforskningen, og om forholdet dem i mellom. Intervjuene lapper sammen tilbakeblikk fra det som skjedde i 95. Selv om dette høres ut som en ganske spennende handling går alt så utrolig sakte fremover, så vi orket rett og slett aldri fullføre. 

5. Bonanza: Western er kanskje den sjangeren jeg synes er minst interessant å se på, og både i film- og i serieformat. Jeg unngår det derfor for en hver pris, men Bonanza var det nærmest umulig å komme unna. Det er nok en av grunnene til at jeg misliker serien så sterkt, den var liksom alltid på TV. Den brukte i tillegg å dukke opp på morgenen etter barne-TV da jeg var barn, og jeg husker det var like nedtur hver eneste gang introsangen slo i mot meg. Når handlingen ikke fenget meg heller måtte serien bare ende opp på denne listen. 

Slik ser min topp 5-liste ut med filmer og serier jeg ikke liker. Det er selvfølgelig ikke sikkert dere som leser dette er enige, men sånn er det alltid. Vi liker heldigvis forskjellige ting. 

Har du noen filmer eller serier du virkelig ikke liker?

- Sara


#film #tv #tvserie #underholdning 

Filmtips: I Love You Man

 • 26.05.2017 kl. 17:21

Det er fredag! Det betyr nytt underholdningstips, og denne uka er det filmen I Love You Man jeg vil tipse dere om. Vilde og jeg så den forrige uke og jeg tror begge likte den like godt. Dette er en romantisk komedie som jeg tror vil falle i smak hos de aller fleste :)

Vi møter Peter (Paul Rudd) som akkurat har fridd til kjæresten sin Zooey (Rashida Jones). Hun har mange venninner, som hun selvfølgelig må ringe med en gang for å fortelle den store nyheten. Peter på sin side har ikke egentlig noe særlig med kamerater. Han har broren sin, og flere bekjente, men ingen gode venner. Han starter derfor jakten på en ny venn som kan være forloveren hans i bryllupet. Med hjelp fra sin homofile bror går han på flere "venne-dater", men dette viser seg å være vanskelig måte å få venner på. Peter er nesten klar for å gi opp da han ved en tilfeldighet møter Sydney (Jason Segel). Sydney er egentlig svært forskjellig fra han selv, men de to ender likevel opp med å forme et (litt rart) nært vennskap. Spørsmålet er bare om vennskapet med Sydney tar for stor plass, 

Har du sett denne filmen?

- Sara


#film #tips #underholdning #anbefaling #fredag #humor 

Serietips: 13 reasons why

 • 20.05.2017 kl. 19:20

Hei! Dette innlegget skulle jo ut i går, men vi mistet nettet vårt hjemme. Vi vet ikke helt når vi får det tilbake, så i mellomtiden må jeg prøve å rekke å blogge i pausene på jobb, og når jeg venter på bussen. Perfekt! Neida, jeg jobber natt noen dager nå, og da får jeg alltids litt tid til overs. Denne ukens underholdningstips er en TV-serie dere garantert har hørt om de siste ukene, 13 reasons why. Den 13 episoder lange serien er basert på boken med sammen navn fra 2007, og sesong 1 ligger i sin helhet ute på Netflix. Serien, som tar opp temaer som selvmord og voldtekt har fått en del kritikk i etterkant for nettopp dette. Enkelte mener den til og med glorifiserer selvmord, og eksperter er redde for copy-cat-effekten en slik serie kan gi. Jeg synes derimot dette er serie veldig mange trenger å se. Ikke nødvendigvis fordi den skal forhindre folk i å ta selvmord, men fordi den kan bidra til at vi blir flinkere til å ta vare på hverandre og å se hverandre. Serien byr på en del sterke scener, men jeg anbefaler på det sterkeste å se den!

Kort fortalt handler serien om Hannah Baker (Katherine Langford) som begår selvmord. Hun går på Liberty High School og det er mange hendelser og personer som er medvirkende til valget hun tar. Før hun tar sitt eget liv spiller hun derfor inn 13 kassetter, hver tilegnet én person, hvor hun forteller hvorfor akkurat denne personen har en del av skylden. Kassettene sendes videre fra person til person, slik at alle 13 som er en del av kassettene får vite sannheten. I hvert fall Hannahs sannhet. Vi får se historien gjennom Clay Jensen (Dylan Minnette), en venn av Hannah som hører seg gjennom kassettene.

Jeg har ikke lyst til å fortelle noe særlig mer, men sjekk gjerne ut traileren for serien under. 

Hvis du enda ikke har sett denne serien anbefaler jeg den på det sterkeste! Det er allerede bekreftet at det vil komme en sesong nummer to, så det er bare å vente i spenning. Sesong to vil ta for seg andre perspektiver enn Hannahs og jeg håper vi vil få svar på noen spørsmål som ikke ble besvart i sesong 1. 

Har du sett denne serien?

- Sara


#underholdning #tvserie #serie #tips #netflix 

Nye studier hos Tone Lise Akademiet

 • 16.05.2017 kl. 17:07

Hei! Nå har det faktisk gått hele 2 år siden jeg var på Tone Lise Akademiet å lærte hvordan jeg skal legge Gelish. Jeg vet ikke om noen av dere har fulgt meg så lenge at dere husker det? Det var et utrolig spennende kurs som jeg har fått god nytte av siden. I tillegg til Gelish-kurs har Tone Lise Akademiet mange forskjellige studier og kurs innen skjønnhet og velvære, og jeg tenkte å fortelle dere litt om denne skolen i dag. Kanskje noen av dere ikke helt vet hva dere ønsker å gjøre til høsten enda, da anbefaler jeg dere å lese videre. 


Fornøyd med gjennomføring av Gelish-kurs. (sponset kurs)

Skolen har eksistert siden 1992, og ble grunnlagt av Tone Lise Forbergskog. Hvert år utdannes omkring 100 negledesignere ved fagskolen. I tillegg utdanner de makeup-artister og holder en rekke andre mindre kurs som hårfjerning, brynsforming osv. Sjekk gjerne ut alle de ulike studiene og kursene i studiekatalogen deres hvis du er nysgjerrig. I år har har de også utvidet tilbudet sitt og du kan nå utdanne deg som vippestylist og fotpleier hos Tone Lise Akademiet. 

Mange ulike kurs og studier - NOKUT godkjenning

Som jeg skrev har de en rekke forskjellige studier og kurs, under ser du et lite utdrag av dem med en kort forklaring på hva du lærer. 

 • Negleteknikker - studiet går over 5 måneder og du lærer alt fra pleie av naturlige negler, til hvordan legge akryl, gele og dekor, til hvordan drifte egen salong. Du får en bred utdanning med mange praktiske øvelser. 
 • Beauty makeup artist - studiet går over 5 måneder og du vil lære om hudpleie, basesminke og styling for å nevne noe. Også på dette studiet har dere mange praktiske øvelser, hvor dere blant annet trener på brudesminke.
 • Spa manikyr
 • Gelish - på dette kurset som går over én dag lærer du litt om hygiene ved neglebehandlinger, hvordan preppe neglene og hvordan legge Gelish. Gelish sitter som en gele, men påføres som en lakk.
 • Akrylnegler - kurset går over 4 dager, og du lærer om neglens anatomi, hygiene og selvfølgelig hvordan legge akryl. Du vil lære både hvordan du støper med form og tipper, samt to-farget, og farget akrylstøp. 
 • Volumvippe-extensions - på dette kurset som går over én dag lærer du det som kalles "Russian" teknikk, hvor det limes 2, 3 eller flere vipper på hver naturlige vipp. Du vil få opplæring i hygiene, sikkerhet og øyesykdommer, og selvfølgelig påsett, påfyll og fjerning av vipper. 
 • Bryn-design - kurset går over 2 dager, og du  lærer å sette extension med en måte som ligner mye den som brukes på vipper. Metoden kan brukes både med og uten brynshår, og varer i 2-4 uker. Du lærer også å designe bryn.
 • Intimvoksing - dette kurset varer en halv dag og du vil få en innføring i hvordan voksbehandle kroppens intime områder. Det vil være både en teoretisk og en praktisk del.
 • Kreativt salg - selvutvikling - med dette todagerskurset lærer du hvordan du bringer frem dine beste sider slik at du når målene du setter deg. Kurset er lagt opp med praktiske øvelser og fokus på enkeltindividet.

Negleutdanningen ble i 2008 godkjent av NOKUT som fagskole, samt godkjent for lån og stipend fra Lånekassen. I 2012 ble beauty makeupartist også NOKUT-godkjent som fagskoleutdanning. NOKUT er kort fortalt et organ som fører tilsyn med blant annet fagskoleutdanninger for å sikre og bidra til kvaliteten på skolene. 

Vippestylist og fotpleier

De to nye studien vippestylist og fotpleier er foreløpig pilotprosjekt og er derfor fortsatt under godkjenning av NOKUT. Begge studiene er på 5 måneder og første studiestart vil være i august. Prisen for studiene er 59.000, som inkluderer nødvendig studiemateriell. Studiene er selvfinansiert, og støttes ikke av Lånekassen. 

 • Vippestylist - gjennom studietiden får du både teoretisk undervisning, og praksis i studentsalong. Studiet er delt opp i 20 moduler, hvor hver av de vil inneholde teori, teoriprøve og praksis. Noen av modulene er ren praksis i studentsalongen. Dere vil lære om blant annet anatomi, øyesykdommer, hvordan legge klassiske- og volumvipper, vippeløft, brynsdesign med mer. 
 • Fotpleier - også på dette studiet vil du få både teoretisk undervisning, og praksis i studentsalong. Studiet er delt opp på samme måte som vippestylist, med 20 moduler, som igjen inneholder teori, teoriprøve og praksis. Noen av modulene er ren praksis i studentsalongen. Emner dere vil lære om er anatomi, neglesykdommer, minipedikyr, spapedikyr og hårfjerning, for å nevne noe. 

Håper dere ble litt klokere på studiene og kursene de tilbyr på Tone Lise Akademiet. Jeg hadde et veldig fint møte med skolen da jeg tok Gelish-kurs, og anbefaler alle som har en drøm om utdanne seg eller ta kurs innen innenfor skjønnhet og velvære å ta en nærmere titt på hva skolen har å tilby. Bare hopp i det! 

- Sara


#tl #utdanning #skjønnhet #velvære #studier #toneliseakademiet #tlabloggkonkurranse

Borddekking til 17.mai

 • 13.05.2017 kl. 13:06

Jeg rakk aldri innom bloggen igjen i går, selv om jeg gjerne skulle postet dette innlegget. Så dere får dere få to 17.mai-innlegg i dag, det er vel ikke feil det heller? I dag er det borddekking jeg ønsker å inspirere dere med. Jeg skal riktig nok ikke skryte på meg å ha dekket mange bord i mitt liv, men det er så gøy å være litt kreativ og under ser dere resultatet. Dette er en veldig enkel, og rimelig måte å dekke bordet på til 17.mai, perfekt hvis du er på budsjett! Håper dere blir inspirert ♥

Hipp - Hipp - Hurra

Bruk valgfrie tallerkner og glass, mine tallerkener og glass har jeg arvet etter oldemor. Bestikket er fra Nille, og kostet 299,- for fire personer, serviettene er av tøy, men vanlige hvite papirservietter fungerer like bra. Sløyfebåndet får man kjøpt hos Nille, Søstrene Grene osv. for en billig penge. Duken og flagglenken hadde jeg hjemme fra før men begge deler kan skaffes ganske rimelig på for eksempel Nille. 

Brudesløret har jeg kjøpt på Mester Grønn, men det finner dere garantert hos de fleste blomsterbutikker. Jeg tror det kostet 75,- for en pakke. Tanken var egentlig å bruke hvitveis, men den hadde dessverre allerede begynt å visne, så da ble det brudeslør isteden. Bjørkekvistene var helt gratis, plukket ute i det fri. Vasen jeg har brukt er et gammelt norgesglass.

Lysene har mamma kjøpt til meg, så jeg vet ikke helt hva de kostet, men jeg tror de er fra Spar Kjøp. 

Litt 17.mai-bånd gjør seg fint både rundt serveringsflaskene, men også rundt glass med stett. 

Da var bordet klart, og 17.mai kan egentlig bare komme! Jeg synes det var greit å ikke putte for mye på bordet, for man har jo gjerne litt mat stående fremme også. Håper dere likte det, også skrives vi igjen litt seinere i dag ♥

Hva skal du på 17.mai?

- Sara


#mai #nasjonaldagen #borddekking #inspo #inspirasjon #mat 

Filmtips: The Perks of Being a Wallflower

 • 12.05.2017 kl. 11:31

Det er kanskje 17.mai-tema på bloggen denne helga, men det betyr ikke at vi kan droppe ukens underholdningstips! I dag har jeg en skikkelig fin film jeg vil anbefale dere å se, The Perks of Being a Wallflower. Filmen er basert på boken med samme navn, og den ligger ute på Netflix. Denne seiler lett opp på listen over de beste filmene jeg har sett! Håper dere liker den også :)

(L-R) EMMA WATSON, LOGAN LERMAN and EZRA MILLER star in THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER
Ph: John Bramley
© 2011 Summit Entertainment, LLC. All rights reserved.

Filmen er lagt til 1991 og handler om Charlie (Logan Lerman) som starter sitt første år på high school uten en eneste venn. Charlie har hatt det tøft og slitt mye psykisk etter tapet av sin tante og bestevennens selvmord. Han holder seg derfor mest i bakgrunnen, og går for å være en wallflower (veggpryd). Han får likevel raskt god kontakt med Sam (Emma Watson) og hennes stebror Patrick (Ezra Miller), som begge går sitt siste år. Charlie blir en del av vennegjengen deres og opplever for første gang på lenge å tilhøre noen. Charlie som drømmer om å bli forfatter og får motivasjon fra de nye vennene og en engelsklærer som stadig gir han nye oppgaver å jobbe med. Men når vennene hans drar avgårde til college går ting i grus, han får et tilbakefall og vi får vite noe som nok er den egentlige grunnen til hvorfor Charlie har slitt så mye.

Dette er en film som har det meste, en god historie, veldig godt skuespill og utrolig kul dmsoundtrack.

Etter å ha sett filmen fikk jeg lyst til å lese boka også, så når jeg er ferdig med den jeg driver med nå får jeg stikke bort på biblioteket en tur. Håper dere ender opp med å like filmen/boka hvis dere bestemmer dere for å se/lese den. Nå må jeg runde av, for jeg er straks fremme i Oslo, jeg skal møte Synne, som jeg jobbet med før. Vi trenger å catche up, for nå er det virkelig evigheter siden sist! Ha en fin dag dere ♥ 

Har du lest boka eller sett filmen?

- Sara


#film #filmtips #underholdning #tips #anbefaling 

Boktips: Forbilde

 • 05.05.2017 kl. 14:35

Jeg vet mange himlet med øynene, da det ble kjent at Sophie Elise skulle gi ut bok. Og enda mer oppgitt ble de da det var klart at hun skulle gi ut en selvbiografi, i en alder av 21 år. I kommentarfeltet under de ulike nettavisene la ikke folk skjul på hva de mente, og jeg synes det er direkte pinlig at voksne mennesker får seg til å skrive så nedlatende om andre mennesker på nett. Jeg har ikke noe problem med å forstå at man ikke kan like alle, men da er det ikke verre enn å skrolle seg videre. Uansett. Jeg synes ikke dette er en typisk selvbiografi, det er mer en bok om å finne seg selv i en hverdag preget av sterke komplekser og usikkerhet. Boka handler om å ikke passe inn, om selvskading, om angst, og om veien fra pikerommet i Harstad til forbilde, og Norges største blogger. Dette er en bok jeg er overbevist om at mange unge kjenner seg igjen i, og jeg tror mange trenger å lese akkurat denne boka. 

Sophie Elise skriver åpent og ærlig om livet på videregående uten noe særlig med venner, og om hvordan hun selv aldri turte å ta ordet, selv om hun hadde mye å komme med. Hun beskriver en hverdag preget av extensions, lag på lag med BH-er, og et sterkt ønske om å leve det samme perfekte liv som kusinen hennes i Oslo. På bloggen virket livet til Sophie Elise tilsynelatende perfekt ut, mens i realiteten var det angst og selvmordstanker som gjaldt. Bloggen var nøkkelen ut, og målet var hele tiden å kunne leve av bloggen, og å bli kjendis.

"Jeg har ikke tall på hvor mange ganger i løpet av mitt liv jeg har blitt intervjuet av Thomas og Harald. De spør meg om noe oppe i hodet mitt, og jeg svarer.

Hvis du er nysgjerrig kan du lese et kapitel fra boken her. Tilslutt vil jeg selvfølgelig anbefale dere å lese hele boken! Som innbundet tror jeg den koster 169,- på ARK nå, men den kommer også som pocket i slutten av mai. Dette er selvfølgelig ikke sponset på noen som helst måte, jeg fikk selv boka til jul og leste den ut for lenge siden, men jeg synes den fortjener å anbefales videre til dere. Håper dere koser dere med boka, hvis dere ikke har lest den allerede ♥

Har dere lest denne boken?

- Sara


#tips #underholdning #bok #bokanbefaling #sophieelise #blogg #blogger #anbefaling

What I'm currently watching

 • 30.04.2017 kl. 13:14

Våren og høsten er de virkelig store årstidene hva gjelder TV-serier, og i år er hele 4 av seriene jeg følger tilbake på skjermen. Det liker jeg! Siden jeg ikke rakk å få ut noe underholdningstips på fredag kjører jeg derfor på med en liten liste over TV-serier som går på skjermen nå, som jeg mener bør ses. Det er jo ikke helt feil å få litt tips til tidsfordriv en søndag heller! 

Better Call Saul er en spin-off av TV-serien Breaking Bad, som forøvrig er min all-time favorittserie. Vi følger advokaten Jimmy McGill/Saul Goodman (Bob Odenkirk), som er ganske rund i kantene. Han tar ikke alltid loven så seriøst, men mest av alt har han en god porsjon uflaks. Han er snill på bunnen og viser mye omsorg for sin "syke" bror som ikke aldri har aksepter Jimmy sånn han er. For de av dere som har sett Breaking Bad er denne serien lagt til før BB, men i den nyeste sesongen nærmer vi oss tidsmessig. Parallelt med Jimmy møter vi i tillegg Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), som også er en karakter i BB. Han er en eldre, men tøff kar som klarer å vikle seg inn i et mexikansk narkotikakartell. 

Fargo har jeg skrevet om før på bloggen, og nå er de altså ute med sesong 3. Les gjerne om de to første sesongene her. 

Prison Break ble egentlig avsluttet med en film i 2009, men nå er serien tilbake på skjermen med en sequel. Den nye sesongen er lagt sju år etter filmen og vi får et overraskende møte med en karakter vi trodde var død. Nå befinner han seg i et fengsel i Jemen, og bærer et nytt navn. Helt ærlig ville jeg nok ikke sett denne oppfølgeren hvis det hadde vært en frittstående serie, noe det teknisk sett kunne vært. Det er gøy å se igjen de gamle karakterene, og serien byr absolutt på spenning, men det hadde ikke vært nok til å få meg hekta. Så, har du sett de andre sesongene anbefaler jeg denne, hvis ikke, dropp den. 

Og så til slutt er favorittløgnerne fra Pretty Little Liars tilbake med siste del av den aller siste sesongen. Dere kjenner sikkert til historien, men serien følger fem jenter som blir terrorisert av en eller flere ukjente personer som går under navnet A. Jentene settes opp mot hverandre, de lyver og det oppstår mye intriger. Dette er en litt teit, men veeldig avhengighetsskapende serie! Og nå er jeg veldig spent på hvordan dette kommer til å ende! Håper ikke jeg blir skuffet når vi endelig får vite hvem A er. 

Når disse serien har sluttet å rulle, er det duket for en ny sesong av Orange Is The New Black i juni og Game Of Thrones i juli! Jeg kan men andre ord regne med mye TV-titting fremover! Heldigvis tar ikke en episode her og en episode der opp så mye av tiden. Det er verre når man har hele sesonger tilgjengelig, da sliter i hvert fall jeg med å slå av TVen! Også er det jo greit å ha noe å se frem til på regntunge dager, vi får helt sikkert noen av de i løpet av sommeren. 

Ser du på noen av disse seriene?

- Sara


#tv #tvserie #underholdning #serie #tips #inspirasjon

Serietips: Vikingane

 • 21.04.2017 kl. 17:18

Hei og god fredag! Nå er mamma, bestemor og jeg på vei til Oslo, det er nemlig klart for innspillingen av Kjendisrestauranten i dag. Det er Caroline Berg Eriksen sin tur til å være restaurantsjef, så vi gleder oss til å se hva hun disker opp med! Nå er det imidlertid tid for nok et nytt underholdningstips, og i dag er det den norske humorserien Vikingane jeg vil tipse dere om. Serien ble sendt på NRK i fjor, så en del av dere har kanskje allerede sett den? Jeg synes likevel den er så morsom at den fortjener å deles! 

Serien er lagt til 700-tallet, og vi følger livene til innbyggerne i vikinglandsbyen Norheim. I første episode kommer landsbyens høvding Olav (Henrik Mestad) og følget hans hjem fra tokt. Mens de har vært ute å plyndret har Olavs bror, Orm (Kåre Conradi) styrt landsbyen. Orm er i motsetning til broren veldig feminin og pysete. Han måtte bli hjemme på grunn av "ryggproblemer", og han blir ikke spesielt fornøyd når kona returnerer har hun et kjede laget av penisene til alle mennene hun har voldtatt. Selv om Orm ikke er særlig godt likt som høvdig, er det hans store ønske er å ta over tronen til broren. Vi får ta del i hans og vikingenes hverdag, med små og store hendelser. Serien har akkurat min type humor, og innimellom må jeg nesten gripe etter puta for å gjemme meg! Ikke bare er serien morsom, den er også visuelt sett veldig godt lagd. Vi får se flott, norsk natur, og realistiske kostymer og rekvisitter.

Denne er virkelig hysterisk morsom! Heldigvis kommer det en sesong nummer to. Dette er en serie du ser gjennom relativt rask, første sesong er ikke på mer enn 6 episoder av 30 minutter. Alt ligger gratis ute på NRK, så her er det bare å kikke i vei. 

Har du sett Vikingane? 

- Sara


#tvserie #tv #serie #underholdning #tips #anbefaling #nrk #norsk

Spilltips: Gruble

 • 14.04.2017 kl. 21:56

Hva er vel påsken uten gode gammeldagse brettspill? Nå pleier ikke vi å dra på hytta i påsken, men brettspill og innekos er like hyggelig uansett om man er på hytta eller hjemme. Ikke må det være påske for at man skal samles for en brettspillkveld heller, i vår vennegjeng har vi det ganske ofte, og det er alltid veldig gøy! Det minner meg på at det er på tide å arrangere en slik kveld snart, det er så lenge siden jeg har hatt muligheten til å bli med. Uansett. Nå tenkte jeg å tipse om et enkelt, men veldig morsomt spill som vi stort sett alltid tar en runde eller to av på disse spillkveldene.

Gruble er et spill som kan spilles med 2 eller flere spillere, faktisk tror jeg nesten ikke det er en øvrig grense på antall spillere. Spillet går ut på at alle får hvert sitt svarark utdelt. Man trekker 5 kategorier, som man fyller inn øverst på arket. Så kaster man terning og finner 5 bokstaver, disse fyller man inn i feltene til venstre. Så skal man på tid prøve å komme på ord som begynner på bokstavene man har kastet innenfor hver kategori. Hvis den ene kategorien er guttenavn må man klare å finne navn som starter på bokstavene man har kastet. 

Det lønner seg å tenke litt kreativt for hvis du er den eneste som har skrevet et ord får du 5 poeng, hvis flere har samme ord får man bare 2. Den som klarer å samle flest poeng vinner. 

Selv om spillet virker ganske harmløst kan det bli ganske opphetede diskusjoner når "rettingen" starter. Plutselig er ikke resten av gruppa enig i at lampe er et møbel, eller at el-gitarist ikke er et yrke. Da gjelder det å forsvare ordene sine etter beste evne. 

Dette seiler glatt inn på topplisten min over brettspill! Det er underholdende til tusen og man må bruke hjernen litt. Og det beste er at det er så lite, det tar nesten ikke plass i det hele tatt, og egentlig trenger du ikke ha selve spillet. Det går fint an å lage seg egne svarark og finne på bokstaver og kategorier selv. Jeg liker dog best å trekker lapper og kaste terning, for da kan du få hva som helst, men en hjemmelaget versjon fungerer absolutt! Jeg tror spiller koster rundt 100-lappen. 

Har du noen gode brettspill å anbefale?

- Sara


#spill #brettspill #påske #tips #anbefaling #underholdning

Boktips: Døde menn går på ski

 • 08.04.2017 kl. 16:54

Nå er det vel snart innafor å si god påske? Jeg er i hvert fall i skikkelig påskemodus, og derfor passer det godt å presentere nettopp en påskekrim for dere i dag. Dette er en relativt kort, lettlest krimbok som egentlig drar seg mer mot humor/satire sjangermessig. For meg som ikke leser så mye krim til vanlig var dette en god start, og forhåpentligvis rekker jeg gjennom en bok eller to til før påsken er omme. Boken Døde Menn Går På Ski er skrevet av Knut Nærum, og regnes som hans første ordentlige roman. Boka blir beskrevet som en krimparodi, inspirert av André Bjerke og har i ettertid blitt sendt som hørespill i NRKs radioteater. Det er med andre ord på tide å sette seg godt til rette med påskeegget i den ene hånden og boken i den andre. 

I boka drar Sverre Hartkorn, hans syv venner og en psykoanalytiker opp til en hytte langt utenfor sivilisasjon for å feire påsken sammen. Der skal de leke mordleken. Leken går ut på at Sverre liksom blir myrdet, så blir det opp til resten av gruppen å finne løsningen. Premien, som Sverre selv står for er på fem milioner kroner. Hytten Sverre har valgt ut for anledningen er ikke tilfeldig, den ligger en snøscootertur unna omverdenen, er uten mobildekning og sies å være hjemsøkt av morderen Ulvar Mørkli.

Det tar ikke mer enn en dag før lek plutselig blir til alvor når en av medlemmene i vennegjengen blir funnet halshugget i sneen. Påskeidyllen sprekker og det som egentlig skulle være en morsom påskelek ender opp med å bli et mareritt. Spørsmålet er hvem er den blodtørstige morderen, er det en av turdeltagerne eller er det virkelig Ulvar Møkli sitt spøkelse som er i gang igjen?

Selv om dette ikke er den aller skumleste og mest seriøse påskekrimen der ute likte jeg boka godt. Den bød på både latter og lette frysninger på ryggen. Og den passet som sagt godt til meg som ikke er så krimvandt, jeg ble jo til og med redd av påskeepisoden til SKAM i sesong 2! Boka lånte jeg på biblioteket, men den kan også leses eller høres i appen Storytel. I går da jeg ventet i kø før konserten så jeg mitt snitt til å få lest noen sider, og da var Storytel veldig kjekk å ha. Jeg orker som regel ikke drasse på tunge bøker hvis jeg skal noe sted så da er det kjekt med et bærbart bibliotek. 

Har du en påskekrim å anbefale? 

- Sara


#bok #bokanmeldelse #boktips #tips #påske #påskrekrim #anbefaling

Filmtips: 12 chick flicks til jentekvelden

 • 31.03.2017 kl. 19:52

Fredag og helg står for tur igjen, og nå er endelig ukens underholdningstips tilbake. Det ble jo et par uker uten, og det har jeg litt dårlig samvittighet for, selv om det var gode grunner for det. Derfor tenkte jeg i dag å komme med hele 12 forslag til filmer som kan snurres på jentekvelden i dag. Jeg har samlet en god blanding av klassikere og litt nyere filmer som kan lokke frem både latter og tårer. Håper dere koser dere med film ♥ 

Paper Towns: Denne filmen er basert på boken med samme navn, og handler om Quentin (Nat Wolff) som alltid har vært avstandsforelsket i den litt sære naboen Margo (Cara Delevingne). En kveld kommer hun krabbende inn vinduet på Quentins soverom, hun trenger hans hjelp til å ta hevn på kjæresten hennes som har vært utro. Quentin hjelper henne, men når han våkner neste morgen er hun forsvunnet. Etter hvert begynner det å dukke opp små spor som hun har lagt igjen om hvor hun er og Quentin tar opp jakten. Dette er en ganske annerledes film som ikke er like forutsigbar som mange andre typiske chick flicks, vel verdt å se!

The Other Woman: Når Carly (Cameron Diaz) tropper uanmeldt opp på døren til mannen hun dater møter hun kona hans, Kate (Leslie Mann). De to danner et noe spesielt vennskap og herfra baller det på seg. Sammen finner de ut at de ikke er de eneste damene i livet hans, og med det bestemmer de seg for å legge en plan for å ta skikkelig hevn på han. Med på laget får de en tredje elskerinne, unge, sexye Amber (Kate Upton). 

Wild Child: Dette er chick flicken med stor C! Vi møter den bortskjemte tenåringsjenten Poppy (Emma Roberts) fra LA, som lever luksuslivet og får alt hun peker på av faren. En dag får faren nok, og sender henne på boardingskole til England. Her kan hun ikke fortsette i samme spor som hjemme og hun sliter med tilpasse seg de strenge reglene. Likevel skjer det ting som gjør at oppholdet blir litt mer meningsfylt enn hun kunne forutsett.

Raise Your Voice: Dette er filmen du velger hvis du vil ha en trist, men fin jentefilm hvor musikk står i sentrum. Musikk har alltid vært en lidenskap for Terri (Hilary Duff), men når broren dør sliten hun med å finne motivasjonen til å forsette. De hadde sammen sendt inn en søknad til en musikkskole, men når hun får vite at hun kom inn er lysten til å dra borte. Hun bestemmer seg tilslutt for å dra, fordi det var det broren hadde villet.

Monte Carlo: Når Grace (Selena Gomez) og hennes to venninner er graduater drar de på en lenge planlagt tur til Paris sammen. Dessverre var ikke Paris det de hadde håpet på, og turen ser ut til å bli totalt mislykket. Helt til de støter på Graces look-a-like, den kongelige, britiske arvingen, Cordelia, som er rake motsetningen til snille og sympatiske Grace. En misforståelse oppstår og alle tror Grace er Cordelia, jentene spiller med og ender derfor opp med å dra på et veldedighetsevent i Monte Carlo. Luksusliv og kjærlighet er stikkordene, men hva skjer når boblen sprekker?

He's the Girl: Denne filmen er hysterisk morsom, og den har blitt snurret på mer enn én jentekveld! Woody (Kevin Zegers) og Nell (Samaire Armstrong) er naboer, og rake motsetninger av hverandre. Mens hun er en smart, "flink pike" er han skolen fotballstjerne. På en utflukt til et museum havner de to i en krangel, og det blir kastet en forbannelse over dem. Når de  våkner neste morgen har de byttet kropp og de blir tvunget til å leve hverandres liv. Det byr naturlig nok på en rekke utfordringer og mange morsomme øyeblikk! Klarer de å løse opp forbannelsen?

Spring Breakers: Denne filmen er av den litt sære typen, men er absolutt en film verdt å se. Den har aldersgrense 15 år, og passer nok best for et litt eldre publikum. Vi følger fire jenter fra collage som er lei av sine kjedelige liv, de ønsker å dra på tidenes spring break-tur, men de har ikke økonomien til det. De ser seg derfor nødt til å begå et ran for å få råd. I Florida festes det som aldri før og etter en natt blir jentene arrestert. Da dukker "gangster", Alien opp og tar jentene under sine vinger. Herifra blir alt bare sært.

Notting Hill: En skikkelig klassikker, men likevel verdig en plass på listen! Jeg regner egentlig med at jeg ikke trenger å fortelle noe særlig om handlingen her, men hvis noen av dere mot formodning ikke har sett filmen før skal dere få en kjapp oppsummering. Anna Scott (Julia Roberts) er en verdenskjent filmstjerne som konstant forfølges av paparazzier. William Thacker (Hugh Grant) lever et ganske annerledes liv som eier av en liten reisebokhandel i Notting Hill, en helt ukjent mann som lever et fredelig og rolig liv. De to møtes selvfølgelig, en romanse oppstår, you know the rest. 

A Cinderella Story: Dette er filmen jeg omtrent kan utenatt fra start til slutt, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett den. Her får du den klassiske askepott-historien i en litt mer modernisert drakt. Vi møter Sam (Hilary Duff) som bor med sin "onde" stemor og stesøstre etter at faren hennes dør. Hennes store drøm er å komme inn på skolen Princeton, langt vekk fra klørne på stemoren. På skolen er hun ikke akkurat i den populære gjengen, men uten å vite om det chatter hun med skolens mest populære gutt på nett. De møtes på skoleballet, hun iført en maske. Før han rekker å se hvem hun er må hun dra. Herfra byr det på herlig high shcool-drama, svik og kjærlighet. Alt en ekte chick flick skal inneholde.   

She's the Man: Jeg liker tydeligvis filmer hvor folk bytter kropp, for her en enda en. I She's the Man møter vi Viola (Amanda Bynes), en skikkelig guttejente som heller vil spille fotball med guttene enn å lære seg kvinnelig etikette. Når tvillingbroren hennes stikker avgårde til London for å spillet med bandet sitt og ikke rekker tilbake til skolestart må Viola covre for han. Hun kler seg derfor ut som Sebastian og lever som han. Det å være gutt var dog ikke like enkelt som hun trodde, spesielt ikke når får følelser for romkameraten sin. 

Just My Luck: Ashley (Lindsay Lohan) har mer flaks enn de fleste, og ting går alltid hennes vei. Helt til hun en kveld møter ulykkesfuglen Jake (Chris Pine). De to kysser, lykken snur og plutselig er det hun alt går galt for, livet smiler derimot for Jake. 

The Devil Wears Prada: Andy (Anne Hathaway)  er akkurat ferdig på collage og hennes drøm er å bli magasinjournalist. Mot alle odds klarer hun å lande jobben som Miranda Priestlys (Meryl Steep) assistent. Miranda er moteverdens mektigste kvinne, og jobben som hennes assistent er noe tusenvis av jenter ønsker seg. Andy skriker ikke akkurat fashionable og New Yorks moteunivers er ganske fjernt fra hennes liv, likevel nekter hun å mislykke. Hun merker dog fort at veien til toppen byr på problemer også på hjemmebane.

Håper dere fikk litt inspirasjon til filmer som kan snurres på jentekveldene fremover? Hvis ikke har jeg mange fler på lur, så det er ikke umulig at det kommer flere slike innlegg i fremtiden. Ha en fin fredag videre ♥

Har du en film som bør legges til listen?

- Sara


#underholdning #film #chickflick #underholdning #tips

Serietips: Valkyrien

 • 12.03.2017 kl. 13:09

Happy sunday! Siden jeg ikke fikk postet noe underholdningstips på fredag kommer det i dag isteden. Nok en gang har jeg lyst til å trekke frem noe norsk. Det lages så mye bra i Norge om dagen, og det er så stas! I dag er det NRKs dramaserie Valkyrien jeg har lyst til å tipse dere om. Mange av dere har kanskje sett den allerede, den gikk jo på NRK nå i år, men hvis du enda ikke har fått den med deg anbefaler jeg at du gjør det. Alle åtte episodene er tilgjengelig på NRK nett-TV helt gratis, så her er det bare å binge-watche i vei. 

Når Ravns (Sven Nordin) lege- og forskerkone rammes av en ukjent, uhelbredelig sykdom gjør de alt for å komme opp med en kur. Sykehuset de begge jobber på ønsker imidlertid ikke å støtte den eksperimentelle behandlingsmetoden de har kommet opp med og det ender opp med at de to fortsetter videre i hemmelighet. Selv når kuren viser seg å være feilslått, og Vilma (Pia Halvorsen) ender opp i koma fortsetter Ravn den desperate jakten på en mulig kur for konen sin. Han innleder et samarbeid med sin tidligere pasient Leif (Pål Sverre Hagen) en kronisk paranoid type som utrolig nok er teknisk sjef for beredskapsetaten i Oslo kommune. Han er sterkt overbevist om at dommedagen er nærmere enn folk flest tror, og med tilgang på alt av tilfluktsrom i Oslo-området har han gjort de nødvendige forberedelsene for når dette vil inntreffe. 

Ravn får opprette sin egen forskningsklinikk ved det gamle T-banestoppet Valkyrie Plass, som nå står tomt. Her utfører han forsøk på Vilma i håp om å finne en kur til henne. De er dog ikke alene nede Oslo skjulte ganger. Leif er nemlig en del av et dommedagsnettverk hvor han på fritiden skriver blogginnlegg om blant annet hvordan folk kan forberede seg. Teo, (Mikkel Bratt Silset) en Leifs største fans sitter etter et feilslått ran alene igjen med hele utbyttet på 62 milioner kroner og den eneste personen han kan har å vende seg til er Leif. De tre ender derfor opp i rommene ved det gamle T-banestoppet. En tidligere kollega ved sykehuset til Ravn dras også  inn i den, etter hvert noe innviklede hverdagen som utspiller seg under Oslos gater. 

Denne serien innehar to av mine mannlige, norske favorittskuespillere; Sven Nordin og Pål Sverre Valheim. De klarer begge to med sitt svært gode skuespill å opprettholde troverdigheten hele serien igjennom, til tross for at deler av serien kan virke litt usannsynlig til tider. Man begynner nesten å kjenne litt på Leifs frykt og jeg tviler på at jeg er den eneste som har prøvd å googlet meg frem til mitt nærmeste tilfluktsrom etter å ha sett serien. 

Hvis jeg ikke har klart å overbevise deg kan du gjerne sjekke ut traileren, også håper jeg du ender opp med å se den. Det er den verdt!

Har du sett Valkyrien?

- Sara


#underholdning #tips #tv #tvserie #serie #nrk #norsk

Filmtips: Hjertestart

 • 03.03.2017 kl. 17:55

I ukens underholdningstips ønsker jeg å slå et slag for norsk film. Matias og jeg så denne på kino på søndag, og jeg likte de så godt! Det morsomme er at jeg kjenner han som har skrevet manus til filmen, han jobber faktisk sammen med meg i resepsjonen på hotellet! Så jeg var mildt sagt spent da jeg satte med ned i kinosetet med popcornet under armen. Den går som sagt på kino i disse dager, og har høstet veldig mye god kritikk. Blant annet terningkast 6 av Nettavisen og 5 av Dagbladet. Og selv om jeg alltid anbefaler filmer jeg synes er gode, må jeg trekke frem denne som en av de bedre jeg har sett på lang tid. Dette er en rørende og sterk film som jeg synes alle burde få med seg. 

Kristoffer Joner, som er en av mine absolutt favorittskuespillere i Norge spiller hovedrollen Kjetil. Han og konen Camilla adopterte en sønn sammen fra Colombia, men da Camilla dør i en bilulykke sliter Kjetil med forholdet til sønnen. Han har jobbet i oljebransjen og derfor vært mye borte fra familien, noe som førte til at det var Camilla som fikk det næreste forholdet til sønnen. Både Kjetil og sønnen, Daniel har det vanskelig med å takle Camillas bortgang, og det gjør vondt å se når forholdet mellom far og sønn ikke fungerer som det skal. I et desperat forsøk på å gi Daniel det livet og den kjærligheten han fortjener dra de tilbake til Colombia for å prøve å oppsøke Daniels ekte mor. 

Sjekk gjerne ut traileren!

Jeg brukte ikke ett sekund at den en 1 time og 42 minutter lange filmen til å tenke på andre ting. Filmen fanget meg fra første sekund, og det er sjelden. Jeg kommer ikke på en negativ ting å si om historien, det eneste jeg vil peke på er at barnevakten til Daniel og Camilla er ganske like. Det skapte forvirring for meg i starten, selv om jeg visste mye av hva som skulle skje på forhånd. Det er likevel bare en liten bagatell, og det er mulig jeg er den eneste som tenker over sånt. Det hadde uansett ingenting å si for min helhetlige opplevelse av filmen. Den er verdt å se, rett og slett ♥

Har du sett Hjertestart?

- Sara


#film #filmtips #tips #underholdning #kino #fredag #helg

Boktips: Hver gang du forlater meg

 • 24.02.2017 kl. 19:08

Husker dere jeg vurderte å ha faste "spalter" på bloggen for en tid tilbake? Høres det forresten ikke veldig seriøst ut å skrive spalter? Uansett. Jeg har vinglet litt frem og tilbake, og lurt på om det er en god idé eller ikke. Hva om jeg en uke ikke får lagt ut en oppskrift eller et underholdningstips på riktig dag? Det er jo ikke verdens undergang. Jeg er bare redd for å sette i gang prosjekter også klarer jeg ikke gjennomføre. Men dere vet, never let the fear of striking out keep you from playing the game, og alt det der! Så jeg klinker til å innfører et fast underholdningstips på fredager. Da vil jeg tipse om en god blanding av tv-serier, filmer, bøker og lignende. Først ut er et boktips, Linnéa Myhres nyeste bok Hver gang du forlater meg. 

Dette er den tredje boken Linnéa Myhre skriver, og for første gang har hun laget en roman. De to forrige bøkene har vært om hennes eget liv, og selv om hun ser hun har hentet inspirasjon i eget liv her også er det ikke lenger selvbiografisk. Boken handler om en ung jente som har blitt forlatt av musikerkjæresten sin. Han bor i USA, og er mye på turné, så det er ikke noe nytt for henne, men denne gangen var det for alvor. Han ville ikke lenger være sammen med henne, og hun var sikker på at han aldri ville komme tilbake. Likevel vender han stadig vekk tilbake, og hun klarer ikke fri seg fra han. Uansett hvor mye hun prøver å overbevise både seg selv og han om at hun klarer seg fint på egenhånd, er han alltid velkommen inn i livet hennes så fort han tar kontakt. Hennes innerste håp er at han en dag skal innse at det er hun han vil være med, og at han ikke kan leve uten henne. 

Selv om dette er en roman må jeg innrømme at det er vanskelig å ikke se for seg nettopp Linnéa Myhre når man leser denne boken. Karakteren i boka har i likhet med Linnéa en spiseforstyrrelse og et veldig dårlig selvbilde hun sliter med. Hun går til en hypnotisør som hun kaller for Den Vise, som får mye av den sammen rollen som psykologen Finn hadde i de to andre bøkene. Musikk-kjæresten som tilfeldig nok er bergenser opplever stor suksess, og utseende hans er påfallende likt Sondre Lerches. Dette er noe jeg tenker mest over i starten av boken, og det gjør ikke noe med min opplevelse av den.

Jeg kan absolutt anbefale denne boken, spesielt hvis du liker det Linnéa Myhre har gitt ut tidligere. Boken er ganske tynn og er svært lettlest, så hvis du sliter med å komme i gang med lesing er dette et fint sted å starte.

Hvis jeg liker denne ordningen med et fast underholdningstips hver fredag tenker jeg at det etterhvert dukker opp en fast dag med oppskriftsinnlegg også. Jeg vil bare ikke starte på for mange slike ting, også ender jeg opp med å glemme det annenhver uke. Jeg regner med at dere forstår hva jeg mener. 

Hva synes du om at jeg har en slik fast greie hver fredag?

- Sara


#tips #underholdning #bok #boktips #lese #linneamyhre 

Filmtips: The Intern

 • 24.01.2017 kl. 15:01

Jeg har lyst til å plukke opp igjen der jeg sluttet før jul med film- og serietips, og i dag er det en skikkelig feelgood-film jeg har til dere. Den kom i 2015 og på skuespillerlisten har vi blant annet Robert De Niro og Anne Hathaway. Dette er film av det koselige slaget så du kan like gjerne finne frem pleddet og sette deg godt til rette i sofaen med en kopp varm kakao. 

The Intern er en morsom, hjertevarmende film om 70 år gammel Ben som føler han mangler noe i livet. Kona hans har gått bort og pensjonisttilværelsen var ikke så spennende som han så for seg. Da han kommer over en annonse hvor et firma søker senior-interns griper han muligheten. Ikke bare får han en av praktikantplassene, han ender i tillegg opp med å være sjefens personlige assistent. Sjefen Jules prøver så godt hun kan å sjonglere familielivet med en stadig mer suksessfull bedrift, og som regel har hun 10 ting for mye på agendaen. Ben viser seg etter hvert å bli en viktig ressurs og søttespiller for Jules, både på jobb og privat. 

Filmen er kanskje litt forutsigbar til tider, men det synes jeg ikke gjør noe. Både Matias og jeg likte denne veldig godt, og jeg anbefaler den uten tvil videre. 

Har du sett The Intern? 

- Sara


#film #filmtips #underholdning #tips #humor

Serietips: Fargo

 • 21.11.2016 kl. 12:52

Hei til deg, og hei til en ny uke! I dag har jeg lyst til å tipse dere om en veldig bra serie dere burde sjekke ut, hvis dere ikke alt har gjort det. Fargo er en serie basert på filmen med samme navn fra 1996, skrevet av brødrene Coen. Jeg må faktisk innrømme at jeg ikke selv har fått sett filmen enda, noe som nesten er litt flaut når jeg skal tipse om serien, men jeg synes likevel den er så bra at jeg bare må dele den videre. Det begynner å bli en god stund siden jeg så den, men jeg skal prøve å gjenfortelle så godt jeg husker. 

Fargo er en herlig blanding av drama og krim, med en god porsjon humor. Serien forsøker å skape en autentisk stemning ved å informere i starten av hver episode at serien er basert på en sann historie. Dette stemmer (heldigvis) ikke, men det gjør likevel noe med måten en ser serien på.

FARGO -- Pictured: Martin Freeman as Lester Nygaard -- CR. Matthias Clamer/FX

Sesong 1 handler om Lester Nygaard, en litt stakkarslig type som jobber i forsikringsbransjen. Etter et møte med en gammel mobber fra high school (Sam Hess) ender Lester opp på sykehus med brukket nese. På venterommet møter han Lorne Malvo, som egentlig er på gjennomreise i Minnesota. Lester forteller om hendelsen og Lorne foreslår å drepe Sam. Det Lester ikke vet er at Lorne faktisk mener alvor! Sam blir drept, og herfra baller det bare på seg for Lester. Resten av sesongen er fylt med bisarre situasjoner, action og en god dose mørk humor.  

Sesong 2 er satt til 1979, nesten 30 år før den første sesongen. Første episode åpner med et skuddrama på den lokale Waffle Hut-cafeen, hvor flere blir skutt og drept. Peggy Blumquist, en av hovedkarakterene, er på feil sted til feil tid, og klarer å kjøre over gjerningsmannen. Han blir hengende fast i frontruten og hun tror han er død. Isteden for å melde seg til politiet tar hun han med hjem. Det viser seg at han ikke var død, og mannen hennes Ed Blumquist ser seg derfor nødt til å drepe han isteden. De gjør derfor alt de kan for å dekke over hva de har gjort, noe som viser seg å ikke være så lett da mannen er en av sønnene til en stor "mafiafamilie". Ting blir derfor ganske innviklet, og veldig blodig etter hvert.  

Serien kan ses på HBO Nordic, og jeg kan nesten lov at du bli hektet fra første sekund! Jeg gleder meg allerede til sesong 3, som skal komme i 2017. Håper jeg klarte å gjøre dere litt nysgjerrige på serien. Jeg synes det er litt vanskelig å finne en god balanse mellom å fortelle nok, men ikke for mye! Hehe, det går seg vel til etter hvert. Håper i hvert fall at dere sjekker den ut :)

Har du sett Fargo?

- Sara


#serie #tv #tips #hbo #serietips #underholdning 

Serietips: Stranger things

 • 09.10.2016 kl. 21:55

Den siste uken har Matias og jeg oppdaget en serie på Netflix som vi ikke har klart å rive oss bort fra. Den heter Stranger Things og kom ut i juli i år. Den har visst fått veldig god kritikk, men selv hadde jeg ikke hørt om den før Matias foreslo at vi skulle se den. Det har bare kommet ut en sesong foreløpig på 8 episoder, så vi så gjennom den på et par dager. Vi likte den supergodt begge to, så jeg fikk lyst til å anbefale den videre til dere. 

Serien er satt til 80-tallet og handler om en vennegjeng hvor den ene av guttene en kveld forsvinner på mystisk vis. Lokale politistyrker settes på saken, samtidig som vennegjengen holder på med sin egen etterforskning. Moren på sin side er overbevist om at hun kan kommunisere med sønnen sin gjennom elektrisitet, og ender opp med å henge opp en haug av julelys i håp om å finne ut hvor han er. Samtidig som dette skjer dukker det også opp en ukjent jente, med evner uten om det vanlige. Det begynner å skje mange mystisk ting i den lille byen og etter hver som handlingen utspiller seg avdekkes det skremmende ting knyttet til et forskningsområdet i nærheten. 

Jeg synes de har lukket ut utrolig gode skuespillere, spesielt barna er jeg utrolig imponert over!

Jeg har ikke lyst til å røpe for mye av handlingen, men jeg håper jeg har fortalt nok til å gjøre dere interessert i å sjekke ut serien. Personlig var jeg litt skeptisk til serien da jeg hørte hva den handlet om, men man skal virkelig ikke dømme boken etter omslaget! Så jeg håper at de av dere som ikke har sett den benker dere til med Netflix i kveld, dette er en serie verdt å få med seg. Jeg gleder meg allerede til sesong to!

Har dere sett Stranger things?

- Sara


#underholdning #tv #tvserie #serie #tips #netflix #anbefaling

10 gode grunner til å drikke kaffe

 • 22.08.2016 kl. 14:41

Kaffekoppen er kanskje en av de mest fotograferte tingene på Instagram, og det er vel nettopp fordi det er en så stor del av hverdagen til mange. Når vi står opp tar vi en kopp kaffe, når vi kommer på kontoret tar vi en kopp kaffe, i dagens møter tar vi en kopp kaffe, til lunsj tar vi en kopp også tar vi kanskje med en kaffe to-go på vei hjem. Det finnes en kaffebar på hvert hjørne, i hvert fall i Oslo, og kaffekoppen spiller ofte en stor rolle i sosiale sammenhenger. 

Det kommer et poeng med denne bablingen min altså, jeg tenkte nemlig å komme med noen gode grunner for hvorfor det er HELT innafor å drikke både 1, 2 og 3 kopper kaffe om dagen! 

1. La oss starte med det mest som er mest obvious, man blir våken av kaffe! Ingenting kurerer et trøtt morratryne mer enn en kopp nytraktet kaffe. Bare lukten aleine gjør jo nesten at man er klar for å starte dagen. 

2. Kaffe inneholder mye antioksidanter, og i studie viste det seg faktisk av alle matvarene de testet var kaffe det som ga høyest opptak av antioksidanter. (kilde

3. Kaffe kan faktisk bidra til å minske risikoen for alzheimers og demens (kilde). Det er selvfølgelig aldri noen garanti, men kaffe ser faktisk ut til å være med å forebygge dette. 

4. Det er sosialt. Hvor mange gode samtaler har du ikke hatt over en kopp kaffe? Jeg har i hvert fall hatt evig mange kaffedates med venninner, og det er like kos hver gang ♥

5. Kaffedrikkere har en lavere risiko for depresjon enn de som ikke drikker kaffe, i hvert fall oss damer (kilde). 

6. Kaffe kan forbedrer prestasjonene dine. (kilde) Ta deg en kopp kaffe før du drar på trening så kan det faktisk være at du yter bedre.

7. Flere studier viser at et par kopper kaffe om dagen faktisk kan være med på å redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2. (kilde

8. Kaffedrikking sysselsetter mange mennesker. Faktisk så er kaffe den nest mest omsatte handelsvaren, etter olje. (kilde)

9. Kaffe er med på å øke stoffskiftet og fettforbrenningen! (kilde) Det meste av fettforbrennende kosttilskudd er faktisk tilsatt koffein! Så dersom vektnedgang er et mål for deg kan kaffekoppen faktisk hjelpe til. 

10. Kaffe er utrolig godt! Er dere ikke enig? Både tradisjonell svart kaffe, og de mer usunne variantene med tilsetninger står høyt opp listen min over kosedrikke. Hvis jeg skal kose meg litt ekstra kjøper jeg inn god kvalitetskaffe fra merker som Solberg & Hansen eller LIPPE. 

Håper dere fant mange gode grunnen til å trakte dere en kopp kaffe nå? Selvfølgelig kan man ikke stole blindt på undersøkelsene jeg referer til i dette innlegget her, men jeg ble litt overrasket over hvor mye kaffe skal være bra for. Og jeg synes det er viktig å kose seg med ting man liker uavhengig av om det sunt eller ikke, så dere må ikke tror jeg mener man skal drive å søke opp alt man spiser for å sjekke om det er bra for ditt og datt. Dette innlegget var litt for gøy, og jeg håper dere likte det like mye som meg. Jeg skal i hvert fall hente meg en kaffekopp og kose meg med den ♥

Drikker du mye kaffe?

- Sara 


#kaffe #drikke #tips #kosthold #sunt #hverdag #inspo 

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no