hits

On my travel bucket list

 • 02.10.2017 kl. 17:11

Det sies at å reise er den eneste tingen man bruker penger på som faktisk gjør deg rikere. Det er på mange måter sant, opplevelsene og minnene som skapes på en reise er helt unike, så det er noe jeg har lyst til å gjøre mer av i årene som kommer. Jeg er en skikkelig listeperson, så jeg har lastet ned appen Been (ikke reklame) for å følge med på hvor mange land jeg har vært i. Så langt har jeg i følge appen vært i 6% av verden og 26% av Europa. 6% er jo ikke veldig mye, men Europa begynner jo å komme seg! I dag har jeg derfor googlet litt frem og tilbake, og kommet opp med 9 reisemål jeg må oppleve en eller annen gang. 

Skottland

Jeg skal ikke lyve, TV-serien Outlander har hjulpet veldig på lysten til å besøke nettopp dette landet. Naturen her ser så utrolig flott ut, og jeg tror dette er det perfekte reisemålet for litt bildeknipsing. I tillegg til fin natur kan Skottland også by på mange kule slott og bygninger. Også hadde det selvfølgelig vært gøy å se storbyene Glasgow og Edinburgh. En pubtur er vel også obligatorisk på en tur til Skottland!

Island 

Jeg har faktisk aldri vært på Island før, til tross for at det ikke ligger så langt unna. Dette landet er jo virkelig et must, med en helt fantastisk natur. En dukkert i den blå lagune må selvfølgelig krysses av listen, det samme må et besøk til en geysir. Her er det bare å pakke badedrakten og kameraet!

Portugal 

Ei venninna av meg jobber for tiden i Lisboa, og det ser så fint ut på alle snappene hun sender! Vi pleide å jobbe sammen på hotellet, så den lille jentegjengen vår har snakket litt om å dra nedover å besøke henne på nyåret. Det hadde vært så gøy! Jeg har aldri vært i Portugal før, så det har jeg veldig lyst til å få gjort. Håper vi får til det :) 

Maldivene

Trenger jeg egentlig skrive noe særlig her? Turkis vann, hvite sandstrender og søte bungalows - det kan jo ikke bli annet enn magisk?

Japan

Jeg skal ikke lyve, Japan skremmer meg litt som reisemål, spesielt store byer som Tokyo. Store byer, enorme menger mennesker og et språk jeg ikke forstår bæret av er ikke akkurat ting jeg søker etter. Men det må jo være litt av en opplevelse å dra dit. Og tenk bare på så god sushi du får tak i! Haha. Det hadde også vært helt fantastisk å dra dit under cherry blossom season, det ser så vakkert ut! 

Norge

Jeg må innrømme at jeg ikke er spesielt bereist innenfor Norges grenser, dessverre. Jeg har vært i byer som Stavanger, Bergen og Kristiansand, men det nordligste stedet jeg har vært er faktisk Florø. Ikke veldig langt nord med andre ord! Så jeg har veldig lyst til å dra litt lengre nord, og også reise mer på vestlandet. Norsk natur er så fantastisk vakker. Veldig klisje, men også veldig sant!

Cuba

Da jeg satt å googlet rundt etter destinasjoner dukket Havana i Cuba opp gjentatte ganger, og for en fargeklatt av en by! Jeg fikk med en gang skikkelig lyst til å dra dit bare fordi jeg ble så glad av alle fargene. Cuba ikke er det første landet som popper opp i hodet mitt når jeg tenker på reise, men why not? Jeg synes det ser ut som at Cuba kan by på mye fin (og fargerik) arkitektur, fin natur og noen sinnsykt kule biler! 

Hellas

At jeg enda ikke har kommet meg til Hellas er jo nesten utrolig, alle nordmenn har vel vært der? Dette landet ser helt fantastisk ut, og maten er det jo ikke akkurat så mye å utsette på! Haha, mat er viktig for meg! Så Hellas må helt klart besøkes i nærmeste fremtid!

USA

Jeg har vært i USA en gang tidligere, men da var jeg bare 6 år gammel. Det er derfor ikke så mye jeg husker fra denne ferien. Et punkt jeg har hatt på bucket listen min så lenge jeg kan huske er derfor en road trip i USA. Først og fremst må jeg selvfølgelig ha lappen, men når den er på plass hadde dette vært en utrolig kul ferie å ta. Det er mange forskjellige steder av USA jeg har lyst til å oppleve alt fra Miami til Texas, til NY og Los Angeles.  

Det er nok helt sikkert enda flere steder jeg kunne tenkt meg å dratt til, men for at ikke listen skal fortsette i det uendelige stopper vi der. Nå har jeg forresten kun listet opp land jeg har lyst til å besøke, og selvfølgelig er det ofte mer enn én plass innenfor hvert land jeg har lyst til å oppleve. Jeg kunne også gjerne tenkt meg å reise tilbake til land jeg tidligere har besøkt, men til andre deler av landene. Detter gjelder blant annet Italia og Frankrike! Så nå er det bare å finne seg en godt betalt jobb og pakke kofferten! Hehe

Hvor vil du reise?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#reise #travel #wanderlust #verden #ferie #europa #norge

Ready for London!

 • 16.09.2017 kl. 20:53

God helg og god kveld! Nå har jeg benket meg foran TVen for å se på Skal vi danse i leiligheten til Synne. Sushien er akkurat inntatt og resten av kvelden skal jeg bare slappe av før jeg drar til London i morgen. Synne har vært så snill å latt meg få låne leilighetene hennes i dag, mens hun er på jobb. Det går selvfølgelig ingen busser fra Hønefoss i morgen tidlig, så jeg er supertakknemlig for at jeg kan sove over her i natt. Flyet går ikke før rundt halv 11 i morgen da, men jeg vil ha god tid så jeg ikke mister flyet! Det hadde vært veldig stusselig. 

Selv er jeg veldig glad i å lese pakke-innlegg hos andre bloggere, så jeg tenkte å prøve meg på det selv denne gangen. Jeg skal være borte i tre netter, så jeg trenger ikke haugevis med klær, likevel har jeg prøvd å tenke antrekk når jeg har pakket for å slippe å bære på unødvendige ting. Også er det jo kjekt å ha litt plass i kofferten i tilfelle det blir litt shopping!

I håndbagasjen blir dette her med, og selvfølgelig kameraet mitt. Jeg kommer nok også til å plukke opp en vannflaske på flyplassen som jeg kan ta med på flyturen. Pass, lommebok, telefon og mac er selvskrevne ting i veska. Det samme er ørepropper tyggis og solbriller. En liten tube med håndkrem, antibac og leppestift er også ting jeg liker å ha tilgjengelig under flyreisen. Og hvis jeg skulle fryse, noe jeg gjør uansett hvor jeg ferdes har jeg med meg et godt skjerf. Hvis jeg blir sulten har jeg med litt enkel snacks. 

Sånn ser det ut i selve kofferten, ganske organisert om jeg får si det selv! Haha, jeg elsker å pakke, og bruker gjerne litt ekstra tid på det. 

Skinnjakken min har jeg ikke fått luftet enda i år, så den blir med i kofferten, sammen med et par sorte ankelboots, et par runde solbriller og den knalloransje vesken min. Jeg reiser i olajakken min og de hvite skoene med dusker, så da har jeg litt yttertøy og tilbehør å velge mellom. 

Denne toalettmappen er perfekt til reise, og er faktisk kjøpt på Ebay. Den har mange rom så det er lett å organiserer, og det liker jeg! Jeg har med olje og en bommulsklut til sminkefjerning, samt en god rens. Ansiktskrem er på plass, det samme er tannbørste, tanntråd og allergimedisin. (Anna har katt) 

I den andre delen av mappen har jeg litt mer sminke, en hårolje, deodorant og neglefil. Et par smykker, hårstrikker og dusjsåpe blir også med. 

Dette palettet fra TheBalm er helt genialt til reise, her har du stort sett alt du trenger i ett lite palett. Blush, solpudder, highligheter og noen øyenskygger har fått plass i palettet som heter In the Balm of Your Hand. 

Noen sminkekoster og litt mer sminke har også fått plass. 

Jeg tror ikke det er noe som mangler, jeg håper i hvert fall ikke det. Ladere, adapter, undertøy og pysjamas er også med. Og skulle det være noe kritisk jeg har glemt får jeg vel alltids kjøpt det. Nå skal jeg klappe igjen Macen og kose meg videre med dansing på skjermen. 

Håper dere får en fin lørdagskveld ♥

- Sara


#pakke #reise #reising #pakking #ferie #koffert #hverdag

Pakk smart til ferien

 • 24.06.2015 kl. 13:44

Hvis det er en ting jeg har blitt flink til de senere årene så er det å pakke lite og smart. Man trenger ikke ha med seg fullsizeprodukter på reise, og isteden for å pakke med masse klær uten mål og mening lønner det seg å sette sammen aktuelle antrekk på forhånd. Om du ikke har med deg klær nok til alle dagene gjør heller ikke det noe, du ender garantert opp med å kjøpe deg noen nye plagg og de vil man jo helst bruke med en gang man er ute av butikkdørene. Men det er ikke klær jeg skal snakke om nå, jeg tenkte heller å minne dere på at det finnes mange fine produkter i reisestørrelse. Her er hva jeg ville pakket i årets koffer.

Jeg vet jeg maser mye om solkrem om dagen, men det er så viktig! Du trenger ikke dra med deg den største flasken du finner, denne lille her er mer enn stor nok for en ferietur. En annen ting som er greit å ha med i kofferten er fuktighetskrem. Denne lille tuben fra The Body Shop lukter i tillegg heelt amazing av jordbær, så den er jo helt perfekt til sommeren!

En liten tube med aloe vera kan det også være kjekt å pakke med, er du uheldig å bli solbrent eller får et insektsstikk har du noe som lindrer. Når man er på ferie og smører seg inn med solkrem flere ganger om dagen og kanskje også svetter mer enn vanlig blir gjerne håret fortere fett. Og hvis du ikke vil vaske håret unødvendig mye er tørrshampoo gull verdt. Batiste har mange av sine tørrshampooer i reisestørrelse, så da er det bare å plukke med seg din favoritt.

Jeg nevnte så vidt face mist som et must-have i sommer på bloggen i går, og her har dere en veldig god mist i reisestørrelse fra L'Occitane. Det er så deilig å spraye ansiktet underveis i solingen! Dusjsåpe, shampoo og balsam er også veldig greit å pakke i mindre størrelser. Dersom du bruker faste merker som ikke har produkter i reisestørrelse selger Søstrene Grene rimelige små flasker du kan fylle over på.

En annen ting som sparer deg for mye plass i kofferten er å ta med seg sminketestere. I magasiner følger det ofte med testere på foundation og kremer, og disse tar jo veldig liten plass i toalettmappa!Så da er det bare å slenge igjen kofferten og komme seg til gaten! God tur!

Er du flink til å pakke smart?

- Sara


#pakke #koffert #reise #skjønnhet #velvære #reisestørrelse #sanex #batiste #thebodyshop #loccitane #hawaiiantropic #toalettmappe #tur #ferie

Min drømmereise

 • 29.04.2015 kl. 13:34

I samarbeid med Rabble 

Nå som sommer og ferietid er rett rundt hjørnet er det vel lov til å drømme seg litt bort til fine ferieparadis og pulserende storbyer? Jeg kommer nok ikke til å dra på noen reise i år, vi må rett og slett spare pengene og heller ha det til gode. Heldigvis for meg koster det ingen verdens ting å drømme, så nå tenkte jeg å ta dere med på en av mine drømmereisemål! Til selveste New York! I bunnen av innlegget har jeg lagt ved noen helt supre rabattkoder på både fly og reise, så sjekk de gjerne ut hvis du skal på ferie i år!

Jeg er nok ikke mer original enn at det er New York som står øverst på reisemållisten min akkurat nå. Jeg kjenner fler som har vært der, og akkurat nå er min gode venn Tonje der borte. Jeg tror og håper hun koser seg glugg ihjel, det virker i hvert fall sånn på snapchat. De har til og med fått seg en helikoptertur over byen! Hvor sykt høres ikke det ut? Så la oss nå se på hvordan min reise til New York skulle blitt. Vi starter med å bestemme at turen skal vare i en uke, og at ferien finner sted i juli. Også sparer vi ikke på kruttet, her skal det drømmes!

Hotell

Sjekk den utsikten på rommet da dere!

Dette fine hotellet har en nydelig utsikt over byen, fra både gjesterommene, restauranten og trenings- og badeanlegget. Ikke at jeg ville brukt tiden min å trene når jeg først har en uke på meg NY. Men en tur på hotellets spa skulle jeg klart å fått tid til! Hotellet heter Mandarin Oriental og koster over 40.000,- for en uke. Det ligger like ved Central Park og jeg tror ikke det skal være noe vanskeligheter med å komme seg rundt fra dette hotellet. 

Opplevelser 

Når man er i New York er det selvfølgelig mye å oppleve. Jeg vil tro at bare det å gå rundt i gatene og suge til seg inntrykkene er en liten opplevelse i seg selv, så det tenker jeg selvfølgelig å gjøre. Time Square er jo et godt sted å begynne, og dit må jeg selvfølgelig ta en tur på kveldstid. Alle de fine lysene! Jeg vil selvfølgelig utforske forskjellige deler av byen som Brooklyn, Manhattan, Central Park og China Town. Og gjett om jeg skal se hele Gossip Girl på nytt før reisen og dra innom alle de mest kjente stedene fra serien ♥ Jeg skal ta en båttur å se frihetsgudinnen, dra til toppen av The Empire State Building, se minnesmerkene etter 11. september og besøke Grand Central. Det kan nok også hende jeg titter innom et par museer mens jeg er der, Ellis Island Immigration Museum og Metropolitan Museum of Art virker i hvert fall som steder verdt et besøk. 

Shopping

Når man er i New York snakker vi shopping med stor S! Jeg må selvfølgelig komme meg innom noen designerbutikker, sjekke ut litt second-hand og gå i de litt mer vanlige butikkene. Selv om det nok ikke blir så mye shopping på meg i Fifth Avenue er det definitivt lov til å kikke! Jeg har hørt at butikkvinduene alene er verdt en tur, så hit skal jeg helt klart! Jeg har også hørt at Century 21 er verdt et besøk, med etasjer fulle av designerklær til 50-70% avslag. Det høres ut som en dagsjobb for meg, men jeg er klar! Greenwich Village har jeg skjønt man bare må innom, det blir visstnok regnet som en av verdens aller beste shoppinggater. Her finnes alle mulige merker, vintageshopping og masse koselige kafeer. Det høres ut som stedet for meg! Ellers har man vel ikke vært i New York før man har poppet innom Victoria's Secret, Tiffanys, Macy's og Uniqlo.

Mat

Jeg synes også mat fortjener et eget punkt for jeg synes alltid det er gøy å finne frem til gode restauranter og kafeer før jeg drar på en ferie. The Butcher's Daughter har jeg hørt veldig mye bra om, det er en juice- og kaffebar som serverer masse sunt og godt. Jeg ser for meg at dette er det perfekte frokoststedet, så hit må jeg innom! Chelsea Market må man jo bare innom, en av verdens største mathaller! Jeg tror mathallen i Oslo ikke har så mye å stille opp med i forhold til denne, og jeg synes jo Oslo sin er veldig bra, så Cheslea Market, here I come! Seinfeld-nerden i meg har allerede bestemt seg for å vie et besøk til Tom's Restaurant, selv om jeg ikke aner hvordan maten er det. Hvis man først får muligheten til å spise på restauranten til Jerry og George må man jo bare ta den! Haha. Jeg må også innom Grimaldi's Pizza i Brooklyn for å sjekke om pizzaen er SÅ god som de skal ha det til. For litt søtere saker må jeg så klart ta turen innom Magnolia Bakery, hvem har vel ikke lyst til å teste ut en cupcake eller to derfra? 

Sukk, det var drømmeturen sin det! Dette ble mye tekst, men jeg er umulig den eneste som får reisefeber av å lese det her? Hvis du skal ut på reise i sommer anbefaler jeg deg å sjekke ut rabattkodene på Rabble før du klikker bestill. Her kan du spare ganske mye, og jo mer penger det er til overs, jo mer har du å kose deg med på tur! Rabble og hotels.com har akkurat nå en kampanje med 40% rabatt på luksushoteller. Her kan du finne ekstremt fine hoteller til veldig snille priser. Trenger du rabatt på flyreisen har SAS opptil 75% rabatt via denne rabattkoden. Hvis du ikke skal ut å reise finnes det likevel mange andre flotte tilbud som er verdt å ta en titt på. Rabble har nemlig over 500 tilgjengelige rabatter akkurat nå!

Hvor er ditt drømmeferiested?

- Sara 


#reise #usa #amerika #newyork #ny #opplevelse #tur #turist #drømme #drømmereise #drømmeferie #rabble #kupong #rabatt 

Throwback: London 2013

 • 21.10.2014 kl. 18:45

Vet dere hva? Nå er det bare 2 måneder og 3 dager til jul! Om 63 dager er det julaften! Jeg kan ikke helt tro at det sant? Selv om tiden går altfor fort gleder jeg meg veldig til jul og desember. Jula er min favoritthøytid og hele desember er så koselig. I desember i fjor var Malin og jeg på en skikkelig hyggelig jentetur til London hvor vi koste oss med shopping, julemarked i Hyde Park, god mat og veldig godt selskap! Jeg har ikke sett Malin siden den turen faktisk, det er selvfølgelig litt min egen skyld som ikke har fått ut fingeren og hoppet på et fly nordover, men det hadde vært hyggelig å få gjort en dag ♥ I mellomtiden kan jeg mimre med disse fine bildene! Håper dere liker de også.

Det var juledekorasjoner overalt i hele London og selv om det ikke var noe særlig snø fikk vi skikkelig julesteming.

Det var ikke bare gatene som var dekorert for julen, cupcakene på Hummingbird Bakery hadde også fått juletema. 

Her er vi i Hyde Park og ser på det enorme julemarkedet. 

Fine Malin ♥

Det ble en del kopper med kaffe fra Starbucks mens vi var der nede, av en eller annen grunn synes jeg Starbucks smaker best i utlandet! 

Koselige gater ♥

Helt tilslutt måtte jeg bare ta med dette fine bilde av Harrods, herregud så fint med alle lysene! 

Jeg har så lyst til å dra tilbake til London igjen, og spesielt rundt juletider! Det er en helt spesiell stemning der på den tiden. Men det får i såfall bli neste jul, nå har jeg ikke tid eller penger til å dra. Men jeg skal kose meg med bildene også er jo ikke Oslo så verst heller.

Har du vært i utlandet rett før jul?

- Sara 


#throwback #tilbakeblikk #ferie #reise #tur #jentetur #london #england #jul #juleshopping #harrods #starbucks #julemarked 

Bildedryss: Mummidalen

 • 04.08.2014 kl. 12:01

God mandag! Jeg rakk ikke innom dere med bildene fra Mummidalen i går dessverre, dagen gikk bort til reising og litt shopping og da vi kom hjem var jeg så sliten at jeg ikke orket å begynne med det. Men, nok unnskyldninger her kommer det et stort bildedryss fra selveste Mummidalen! 

Det første vi gjorde var å gå til Mummihuset, det var jo selvfølgelig mest stas å se det. Utenpå er det ganske likt slik jeg husker det fra tv, men inni var det ikke helt likt. Haha, denne parken er vel kanskje ikke laget for 22-årige mummifans som har studert alt ned til hver minste detalj! 

Her henger jeg på rommet til Mummimamma. Det er nok ikke så vanskelig for henne å velge ut "dagens outfit" når klesskapet ser sånn ut! Haha

1. Utenfor Mummihuset. 2. Emelinn klatrer inn i teltet til Snusmumrikken. 3. Hattifnattene inne i "hattifnatthulen". 4. Det lille søte huset til Sniff. 

Rundt om kring i dalen møtte vi på flere kjente "fjes", her er Snorkfrøken, Heksa, Snusmumikken og Snorken. Fy søren så varmt det må være å gå med de draktene på i steikende sol!

Man blir vel aldri for stor til å ta bilder med figurene? På første bildet er jeg sammen med Hufsa, og på andre med Snorkfrøken. Jeg følte meg litt teit der jeg banet meg vei blant gale barn for å ta bilde med Snorkfrøken. Men er man i Mummidalen så er man i Mummidalen!

Jeg tror det var ei som koste seg veldig på tur i Mummidalen ♥

Jeg tror denne karen hadde en ganske grei dag også! Her er vi nede ved en strand og spiser lunjs. 

Vi møtte også på Filifjonka og selveste Lille My! 

Her skulle man tro man så dobbelt, Emelinn er jo kliss lik Lille My! Haha, det var nok stor stas å endelig få møte henne. 

Vi gikk en runde som het Eventyrstien hvor vi fikk se forskjellige steder fra historiene, blant annet huset til heksa og hattifnatthulen. På veien der var det også sånne vegger man kunne putte hodene inn i, det måtte selvfølgelig prøves! Og mens Emelinn ble kjempesøt på sitt bilde, er det noe som ikke helt stemmer med mitt! Haha 

Badehuset til Mummitrollene. 

Emelinn og jeg var uskikkelige og ble satt i fengsel!

Etter mye trasking hele dagen var det godt å komme til noen gigantiske sakkosekker og slappe av litt. 

Moren til Matias er som sagt finsk og da hun så at de solgte disse mini-berlinerbollene som hun hadde spist mye av før ble hun litt smågal og det måtte vi bare smake på! Haha, så da ble det en kaffepause med litt søtt til. 

Før vi gikk måtte Emelinn få kinnet sitt malt, og motivet ble overraskende Mummimamma! Jeg trodde hun kom til å velge Lille My uten å blunke. Og nei, jeg malte ikke ansiktet mitt! Hehe.

Fine Emelinn ♥

Disse her to hadde tydeligvis ikke fått nok Mummi, for da jeg satte på en episode satt de begge to klistret til skjermen.At de satt der passet med ypperlig for da kunne jeg skrive postkort i fred og ro. Disse ble forresten med meg hjem igjen, jeg glemte helt bort å poste de! Men men, det er vel samme om frimerket er finsk eller norsk?

Da håper jeg bildene falt i smak. Jeg skjønner at dette innlegget kanskje er for de spesielt interesserte og at ting som badehuset, hattifnatthulen ikke er ting alle vet hva er. Men håper likevel dere synes dette var litt gøy å se! Jeg har alltid vært over gjennomsnitter glad i Mummitrollet og så på det hele tiden da jeg var liten. Mummidalen har jeg hatt lyst til å besøke så lenge jeg kan huske så det ble stor jubel da moren til Matias spurte om vi ville bli med de dit! Som dere sikkert skjønner har dette vært en veldig fin tur, både for store og små! Så tusen takk for en kjempefin tur og koselig reisefølge ♥

I løpet av dagen skal jeg få svart på kommentarer forresten, det har ikke blitt så mye tid til det de siste dagene. Men nå er hverdagen tilbake så da skal vi fikse opp i det. Ha en ellers fin mandag så skrives vi sikkert igjen litt senere!  

Hva slags forhold har du til Mummitrollet?

- Sara 


#finland #ferie #reise #ferietur #mummi #mummitrollet #mummidalen 

Andre dag i Finland

 • 02.08.2014 kl. 18:04

God lørdag! I dag er vi som sagt i Mummidalen og jeg vet ikke helt hvor lenge vi skal være der så jeg tenkte det var best å forhåndsinnstille dette innlegget til dere. Jeg går rundt å knipser bilder stort sett hele tiden her nede så jeg håper ikke dere er lei Finland helt enda? Her kommer i hvert fall noen fine bilder fra dagen i går ♥

De har så mye spennende is som vi ikke har i Norge her! Dette her var en skikkelig god is med Mariannedrops! 

Nede ved havna er det så koselig! Matias sa at det minner litt om Bergen her nede og det er jeg faktisk enig i. 

Vi har ei her som er veldig glad i å hoppe i det digre hoppeslottet, bare se på det gliset!

Vi fikk et lite glimt av Mummidalen i går også. Vi skulle nemlig bort for å kjøpe billetter på forhånd og da var det frem med zoomen på kameraet.  

Så var det klart en liten strandtur. Bestemoren, onkelen og tanta til Matias kom en tur ned for å tilbringe dagen med oss i går. Så vi satt ute på stranden en stund mens Emelinn fikk badet litt.

I Finland er det visst vanlig å kjøpe masse sukkererter i løsvekt og spise ertene inni. Disse her er superstore i forhold til de vi har i Norge og skallet er for seigt til spises. Vet ikke helt om jeg foretrekker de norske eller finske sukkerertene enda. 

Her er tanten til Matias, Matias og onkelen hans. De er forresten finske hvis jeg ikke har sagt det.

Moren hans (som vi er på tur med) og bestemoren hans. 

Det ble nok en koselig dag i går og minstemann var så sliten etter all gåingen og badingen at hun sovnet som en stein her klokken sju og sov i hele 12 timer! Da må det jo ha vært en bra dag! Men nå får jeg runde av her, vi skrives mer i morgen og da blir det et stoort bildedryss fra Mummidalen!

Hva har du gjort i dag?

- Sara 


#finland #reise #ferie #ferietur #mummidalen #sommer #sommer2014 

Første dag i Finland

 • 01.08.2014 kl. 18:43

God kveld! Hvordan har dere det? Her i Finland har vi det veldig bra så langt. I går gikk mye av dagen bort til reising og tusling rundt i byen her. Det er så koselig her, med små trange gater og nede ved havna er det mange sjarmerende spisesteder. Vi bor i en by som heter Naantali, og bare en liten gåtur unna er Mummidalen! I morgen skal vi dit og gjett om jeg gleder meg? Men først et lite bildedryss fra gårsdagen.

En spent lille My på flyplassen.

Vi har ankommet Finland og det første som møter oss er en mummibutikk! De selger jo mummiting overalt her. Jeg er glad det bare er kopper jeg samler på, ellers hadde jeg blitt blakk!

 

Emelinn ble også stor i øynene da hun så mummibutikken og fikk allerede der med seg to puslespill og en leppepomade. Stor stas!

Kos på flyplassen mens vi venter på neste fly. 

Endelig er vi fremme i Turku! 

Slik ser leiligheten vår ut. Vi har eget bad og kjøkken og en veldig fin hage utenfor. 

Speilet er selvfølgelig testkjørt for selfies, og det funket som smurt!

Ute på oppdagelsesferd i Turku. 

Toget som tar oss til mummidalen. En tur som egentlig tar fem minutter å gå, men selvfølgelig er det mer stas å ta mummitoget! Haha

I går ble det burger til middag for min del, veldig godt!

Matias og Emelinn er så søte der de går å skravler ♥

Det har med andre ord vært en veldig vellykket start på ferien! Og nå gleder jeg skikkelig til mummidalen i morgen. Det tror jeg alle sammen gjør egentlig, Emelinn er i hvert fall veldig klar for å møte Lille My! Hehe. Nå skal vi bare slappe i leiligheten resten av kvelden også er det tidlig i seng. Vi må være opplagte til en hel dag med tusling! Ha en fin kveld så skrives vi mer i morgen ♥

Har du vært i Finland før?

- Sara 


#finland #reise #ferie #ferietur #mummidalen #sommer #sommer2014 

Travel essentials: min reiseveske

 • 31.07.2014 kl. 12:01

Selv om jeg ikke skal fly langt i dag er det et par ting som gjør reisen mer behagelig, så nå tenkte jeg å dele mine must-haves på reise med dere. En god og romslig veske er helt nødvendig for å få plass til det mest nødvendige, jeg tok derfor min svarte fra h&m (som ligner litt på Michael Kors vesken jeg har hatt lyst på så lenge). Den har plass til data og alt annet jeg ønsker å ha med inn på flyet. Personlig sender jeg aldri datamaskin, iPads eller kamera med bagasjen når jeg skal ut å reise, det går rett i håndbagasjen. Både fordi jeg er redd for at det skal bli ødelagt, men også fordi det er utrolig kjedelig hvis bagasjen skulle bli borte. Men nok om det, her kommer innholdet i reisevsken min!

♥ Solbriller ♥ Ørepropper ♥ Datamaskin ♥ Håndkrem ♥ Antibac ♥ Våtservietter ♥ Noe å lese på ♥ Oppblåsbar nakkepute ♥ Sovemaske (oppskrift her) ♥ Pass ♥ Litt snacks ♥ Tyggis ♥ Leppepomade ♥ Øreplugger ♥ Mini-tangle teezer ♥ Mobil ♥ Litt penger i valutaen til landet du drar ♥

Når jeg er ute på reise er antibac et must! Jeg er vanligvis ikke veldig "redd" bakterier, men på ferie synes jeg det er greit å være litt påpasselig. Det som er dumt med antibac er at det dreper bakteriene, men du føler deg ikke nødvendigvis 100 % ren på hendene likevel. Da er våtservietter veldig kjekt, de på bildet over koster 10 kroner på h&m! Håndkrem er også noe som er veldig godt å ha på lur. 

Denne søte passmappen pynter opp et ellers kjedelig pass, denne fant jeg til 8 kroner på Ebay. 

Nakkepute har jeg faktisk aldri reiset med før, men jeg har prøvd denne her hjemme og det er så godt! Øreplugger er også veldig kjekt å ha hvis man vil stenge ute lyder uten å ha på musikk. Tyggis, snacks og leppepomade trenger vel ingen nærmere forklaring? Det er alltid kjekt å ha med seg. Den lille søte tangle teezeren føler jeg er litt fjollete å ha med i reiseveska, men når man har langt hår hender det at håret tugger seg og da er det deilig å kunne rette opp i det. Denne her er akkurat passe stor og er den eneste hårbørsten jeg tar med på tur, min koster 30 kroner og er fra Ebay. 

Ting som sovemaske, nakkepute og øreplugger putter jeg i en liten praktisk tøypose slik at det blir litt mer orden i veska. Min rosa tøypose kjøpte jeg på Ebay til 8 kroner.

Ryddig og organisert slik at jeg slipper å leite gjennom hele vesken for å finne viktige ting som for eksempel pass. Jeg har stått altfor mange ganger å endevendt vesken i leiting etter boardingkort og pass ved gaten. No more! 

Slik ser altså min reiseveske ut før Finlandsturen, det ble mye rosa ser jeg nå, men det er helt innafor i min bok! I tillegg kommer jeg til å kjøpe vann på flyplassen for det må man jo kaste ved sikkerhetssjekken uansett. Når dette innlegget postes er jeg mest sannsynlig i luften, men jeg vil likevel ønske dere en riktig fin dag. Nyt den siste dagen i juli dere ♥

Hva har du i din reiseveske?

- Sara 


#reie #reiseveske #travel #travelessentials #sovemaske #nakkepute #passmappe #rosa #solbriller #inspo #inspirasjon #tips #ferie 

Shopping-inspirasjon: Finland

 • 30.07.2014 kl. 18:05

Før jeg skal på ferie liker jeg å lage meg en liten inspirasjonskollasj for hva jeg kunne tenke meg å handle, så det måtte jeg jo gjøre denne gangen også. Jeg kommer nok ikke hjem med halvparten av dette her, jeg har nemlig ikke verdens største shoppingbudsjett, men det er alltid gøy å drømme litt. Jeg holder meg selvfølgelig aldri helt til "planen" og kommer sikkert til å finne andre ting som bare MÅ bli med hjem til fordel for noe av det på bildet under. Uansett så koser jeg meg veldig med å lage disse kollasjene og da er det klart jeg må dele det med dere også.

Jeg begynner å gå tom for pudderet mitt fra Glo Minerals så det skal jeg se om jeg får kjøpt påfyll av. Hvis jeg finner concealer fra samme merke tar jeg nok med det også, jeg liker nemlig best å kjøpe slike ting i fysiske butikker. Det er så kjedelig å få feil farge! En ny parfyme hadde heller ikke vært meg imot, så jeg får kikke litt etter det på Taxfreen. Noe jeg har hatt lyst på lenge er en dataveske, og de fra Marc by Marc Jacobs er så fine! Og siden vi skal til Mummidalen burde jeg vel få med meg en ny kopp hjem! Haha, det har jo ikke blitt lite kopper i sommer akkurat, men er man i Finland så er man i Finland! Klær trenger jeg jo egentlig ikke, men jeg har veldig lite klær med blomster på, og det har jeg litt lyst på om dagen. En annen ting jeg har siklet på en stund er en hvit blazer. Det er så fint og passer til så mye, så det skal jeg holde utkikk etter. 

Så da får vi se hva jeg ender opp med, jeg kommer til å lage en innkjøpsvideo slik at dere får se når jeg kommer hjem i hvert fall. Resten av kvelden skal brukes på litt småpakking, før det blir tidlig kvelden. Vi skal være på Gardermoen rundt sju i morgen tidlig så det er bare å komme i seng tidlig hvis jeg har lyst til å være i nærheten av opplagt! Vi skrives mer fra Finland! 

Hva synes du?

- Sara 


#shopping #ferie #finland #inspo #inspirasjon #shoppinginspo #mote #kosmetikk #reise

Mine topp 5 drømmereisemål

 • 15.06.2014 kl. 18:16

Nå som sommeren er her går jeg automatisk inn i feriemodus og får skikkelig lyst til å reise. Jeg har mange steder jeg vil besøke i løpet av livet og listen bare vokser og vokser! Noen steder har jeg hatt lyst til å dra til helt siden jeg var ganske liten og noen steder har jeg først blitt obs på i senere tid. Så her kommer en liten liste med mine topp 5 drømmereisemål. 

New York 

New York har jeg hatt lyst til å dra til veldig lenge, men den siste tiden virker det som at alle andre skal dit! Da får man jo selvfølgelig litt ekstra lyst selv også. Jeg kan jo ikke si at det frister noe mindre av å sitte å se på Gossip Girl heller! 

Paris

Finnes det en jente som ikke vil til Paris? Romantikk, nydelige bygninger og makroner ♥ Det synes jeg høres ut som den perfekte kombinasjonen! 

Maldivene

Maldivene forbinder jeg egentlig med romantisk bryllupsreise eller kjæresteferie, og etter å ha kikket litt mer på bilder av stedet skjønner jeg hvorfor. Det er så fint her, med nydelig sandstrender og blått hav. Hadde jeg hatt en sånn hengekøye skulle jeg nok klart å ligge et par timer i solen! Hehe

Roma 

Første gang jeg fikk lyst til å reise til Roma tror jeg var da jeg så Mary-Kate og Ashley Olsen sin When in Rome og Hilary Duff i The Lizzie McGuire Move. Da forelsket jeg meg helt i stedet og drømte om å kjøre rundt på min egne lille vespa, enten i lyserosa eller i mintgrønn!  

Los Angels 

Det er mange steder i USA jeg kunne tenke meg å dratt til og Los Angels er ett av de. LA har vært en drømmedestinasjon ganske lenge, det hadde jo vært så gøy å se Hollywoodskiltet, walk of Fame og kanskje tatt en tur til Disneyland. 

I sommer skal jeg ingen av disse stedene, meen jeg skal en tur til Finland. Det er også et sted jeg har hatt lyst til å reise veldig lenge, så det gleder jeg meg til. Jeg drar sammen med Matias, moren hans og niesen hans. Vi skal hovedsakelig besøke Mummidalen, og tro det eller ei, det er ikke jeg som har bestemt det! Moren til Matias tok med den eldste niesen til Mummidalen for et par år siden så nå må den yngste få lov også. Matias liker å tulle litt med det og sier at han ikke vet hvem av niesen hans og jeg som gleder oss mest! Hehe, det er kanskje noe sannhet i det? Jeg vet ikke om jeg har skrevet det på bloggen før, men Matias er halvt finsk, så vi skal også møte noen slektninger av han der. Noen av de har jeg faktisk ikke møtt før så det blir både spennende og koselig. 

Hvor vil du aller helst reise? 

- Sara 


#reise #ferie #drømme #drømmeferie #usa #losangeles #paris #frankrike #italia #roma #newyork #maldivene #inspo #inspirasjon 

London: Winter Wonderland

 • 14.12.2013 kl. 10:49

Så var det tid for å vende nesen hjem mot kalde Norge igjen. Flyet går ikke før 17.30 engelsk tid da, så vi har heldigvis noen få timer her først og god tid på flyplassen. Jeg vet forresten at jeg henger litt etter med å svare på kommentarer, skal få gjort det så fort som mulig!

Tenkte bare å vise dere litt bilder fra gårsdagen før vi legger ut på hjemreisen. Først gjorde vi oss ferdig med de siste innkjøpene i Oxford Street før det ble en lite svipptur innom Big Ben. Den må jo bare oppleves når man er her. Dette er første gang jeg får se den mens det er mørkt, veldig fint! 

Videre dro vi til Hyde Park, og Winter Wonderland. Og gjett om det var fint der! Vi fant dessverre ikke noen skøytebane, men alt det andre veide opp for det. 

Det var fylt opp med karuseller og fine juleboder så langt øyet kunne se. 

Malin var så heldig å få en liten date med selveste julenissen! 

Vi var så sultne da vi endelig kom hit på kvelden, i tillegg regnet det så vi var overlykkelige over å få bord inne på et spisested. Vel, det var kortvarig lykke! Stedet vi havnet på solgte nesten bare tyske pølser på gigantiske fat og alle satt sammen på langbord. Det høres kanskje koselig ut, men når du får verdens sureste dame ved siden av seg ble det ikke helt som vi hadde sett for oss. Menmen, neste gang spiser vi før vi kommer frem. Vil uansett anbefale alle å dra innom hvis dere først er i London! Det er utrolig mye fint å se og smake på her. 

Har du vært i Winter Wonderland før? 

- Sara

London day 3

 • 13.12.2013 kl. 10:12

God morgen søte små. Tenk, snart er det helg igjen og tredje søndag i advent. Det er faktisk under to uker til jul, jeg kan nesten ikke tro hvor fort tiden har gått! Uansett, jeg har et par dager igjen her i London før jeg kommer hjem og må få ordnet siste rest til jul. 

I går holdt vi oss unna stresset og maset på Oxford Street og dro heller en tur til Notting Hill. Vi gikk langs Portobello Road og tittet på de søte butikkene der. Til vår store overraskelse hadde de Hummingbird bakeri der og gjett om vi måtte rett inn! De har verdens søteste (i dobbelt betydning) cupcakes der. I Sommer da vi var der hadde de 4. juli-tema og nå var det selvfølgelig jul. 

Se på disse små skjønningene! Jeg plukket med meg en sjokolade-cupcake med julemotiv og en pepperkake-cupcake. Herlig! Etter Notting Hill dro vi en tur til det store kjøpesenteret Westfields hvor de faktisk har en innendørs skøytebane. Hadde såå lyst til å prøve, men vi skal mest sannsynlig til Hyde Park i kveld så jeg får holde ut til da. 

Før vi trakk oss tilbake på hotellet dro vi en rask tur innom Harrods. Man kan nesten ikke være i London uten å dra dit? Vi kjøpte bare fransk makroner, men det var veldig gøy å gå rundt å kikke på alle de fine butikkene. 

Nå skal ut å gjøre de siste innkjøpene før det blir en tur til Big Ben, Buckingham Palace og så Hyde Park i kveld. Fullstappet dag med andre ord! 

Ha en kjempefin fredag alle sammen ♥ 

- Sara

London day 2

 • 12.12.2013 kl. 01:24

God morgen alle sammen! Da jeg sto opp oppdaget jeg at dette innlegget var blitt publisert i går kveld, uferdig. Beklager det, var sikkert litt fjern da jeg drev å la inn bilder i går. Uansett, tenkte å vise dere litt bilder fra gårsdagen. Glemte litt bort kameraet i går, men tok det i hvert fall opp hver gang vi satte oss ned for å spise. Hehe 

Der blir noen Starbucks-bilder, men det tåler dere vel? Synes det er så gøy å ta bilde av kaffe, eller egentlig mat og drikke generelt. Dette ble gårsdagens frokost, i dag tenker vi å se etter en mer engelskfrokost. Man må vel prøve det en gang når en først er her. Vi var også innom en Costa på anbefaling fra Anna, men min kaffe var litt sterk og internett fungerte ikke så bra. Haha, vi er kanskje litt kravstore?

Sjekk denne fine kreasjonen fra VS. Tror den ble brukt på showet i 2010, hvis jeg ikke husker helt feil. 

I går spiste vi ved et koselig asiatisk sted. Jeg fikk faktisk prøve meg på spisepinner og spiste hele retten med det. Stolt! Spiste ikke sånn som jeg gjør på bildet da, måtte bare blande maten min. Selv om det var et par jenter som så rart på meg og lo da jeg holdt på med dette. 

Vi så også etter Michael Kors veska jeg har siklet på så lenge, men den var selvfølgelig utsolgt der vi var i går. Etter på skal vi til Westfield, så da får vi heller krysse fingrene for at de har den inne der! 

Hva er dagens planer?

- Sara 

Klare for shopping

 • 11.12.2013 kl. 13:38

For en herlig morgen vi har hatt! Vi har tatt det helt med ro, kost oss med en god frokost og ordnet oss. Nå er vi veldig klare for å komme oss ut i London. Været er helt supert med sol og flere varmegrader. Det er heller ikke noe snø her, så det minner egentlig mest om høst her borte. 

Sjekk de fine krøllene til Malin! Skulle ønske jeg hadde håret hennes ♥

Nå har vi pakket med oss noen nødvendigheter og er superklare for å dra på en liten shoopingtur. Vi skrives senere i dag! 

 Ha en fin dag alle sammen ♥

- Sara 

First day in London

 • 10.12.2013 kl. 23:28

Har dere hatt en fin dag? ♥ Her i London har vi det kjempefint! Siden vi begge kun har sovet noen få timer de siste to døgnene har vi vært litt slitne i dag så vi har tatt ting med ro. Tenkte bare å vise dere et lite bildedryss fra dagen. Det tar ganske lang tid å laste opp bilder her, så dessverre kommer dette innlegget litt senere enn planlagt. 

Det første vi gjorde da vi kom frem var å få litt koffein-påfyll på Starbucks. Vi prøvde oss på en gingerbread-latte og den var så god! Skikkelig julestemning med rød kopp og greier. Etter det gikk vi til hotellet vår som ligger ved Earls Court. Kjempefint og sentralt! Vi slappet av litt på hotellrommet før vi dro ut en tur. 

Første stopp: Oxford Street! Vi tenkte det var lurt å ta det rolig i dag, så vi tuslet bare litt rundt gatene og så litt i butikker. Gatene er så fint pyntet her, og det ene varehuset overgår det andre når det kommer til å pynte bygningene sine. Litt overdådig, men litt søtt også.

Fine Malin ♥ 

Vi var innom Victoria's Secret, Lush og spiste middag på Pizza Hut. Det ble ikke mye shopping i dag, den store shoppingrunden sparer vi nok til i morgen. Da skal jeg blant annet ut å se etter Michael Kors veska! Helt tilslutt tok vi selvfølgelig en siste tur til innom Starbucks før det bar tilbake til Hotellet. 

Nå skal jeg slappe av litt til på rommet med denne herlige blandingen før det blir kvelden. Vi må få oss en skikkelig god natts søvn i dag så vi er klare til å ta London med storm i morgen! 

Hva har dere gjort i dag?

- Sara

Handlelisten min i London

 • 10.12.2013 kl. 10:21

Når jeg drar til utlandet er det ofte med en idé om hva jeg vil kjøpe, og jeg lager som regel en slags handleliste. Denne gangen tenkte jeg å gjøre den litt fin og dele den med dere. Som regel når jeg er i London eller andre steder som er billigere enn Norge er målet å få med seg flere billige ting hjem, denne gangen har jeg heller tenkt til å se etter noen få litt dyrere ting. Jeg har spart en del penger fra bursdag og jobbing i sommer som jeg skal bruke på disse tingene. Jeg kommer helt sikkert ikke til å kjøpe alt heller, for det bli jo ganske dyrt, men jeg tenker å se hva jeg helst vil ha når jeg kommer ned. 

På denne listen skjuler det seg mange godsaker, og det er nok vesken nederst til høyre som står øverst på ønskelisten. De av dere som har lest bloggen en stund har sett meg skrive om den før så nå håper jeg på å finne riktig modell. De andre tingene tenker jeg å sjekke priser på, jeg har nemlig hørt at Acne ofte ikke blir noe billigere i London. Å vindus-shoppe er uansett alltid lov, så det skal jeg gjøre masse av de neste dagene!


Denne listen består av ting jeg generelt kunne tenkt meg å kjøpe, men som har blitt nedprioritert lenge. Kanskje jeg finner et fint par med Jeffrey Campbells eller en kul dataveske til Macen min. Sistnevnte trenger jeg faktisk, så skal se litt ekstra etter det. 

I tillegg kommer jeg nok til å handle litt billig nødvendigheter på Primark, slik som løsvipper, skosåler ol. Primark i London er en butikk jeg helst unngår, men når jeg vet akkurat hva jeg skal ha håper jeg det går fint. Jeg tenkte også å sjekke om jeg kunne finne Lush i London, jeg har nemlig veldig lyst til å prøve leppeskrubben deres. Har hørt så mye bra om den, så nå er det på tide å prøve den ut! Vet dere hvor den ligger? Jeg har forresten ikke glemt Victoria's Secret! Dit må vi selvfølgelig også innom. Fikk ikke så mye tid sist jeg var der, så gleder meg til å ta meg litt bedre tid denne gangen. 

Hva er din favorittbutikk i London? 

- Sara

Dreaming about London...

 • 05.10.2013 kl. 09:24

God morgen! Som jeg har nevnt tidligere har en veldig god venninne av meg og jeg har planlagt å ta en weekend i europeisk storby før jul. Tanken var egentlig å dra til et sted vi ikke hadde vært før, likevel endte vi opp med London. Vi har begge vært i London før, men aldri sammen. Kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til denne turen! Vi gikk i samme klasse i fjor, men nå har hun flyttet for å studere i Bodø. Sist vi møttes var før sommerferien, så nå er det på høy tid at vi får til et møte. Vi har ganske mange like interesser, så jeg tror vi kommer til å kose oss glugg i hjel i London. 


Satt å lagde meg en liten kollasj i går kveld. Tenkte denne kunne være til inspirasjon når vi skal gå i gang med planleggingen. Vi er begge veldig glade i å planlegge, så det er vel ikke lenge før programmet, shoppinglistene og alt er klart. Jeg kommer helt sikkert til å blogge mer om turen før vi drar, vise dere hotellet og slikt. Synes det er så koselig å styre og ordne før jeg drar på tur. 

Har du vært i London før? Noe man ikke kan gå glipp av?

- Sara

Steder jeg har lyst til å reise: Europa

 • 16.08.2013 kl. 10:03

God morgen fininger. Nå sitter jeg å spiser litt frokost før jeg må hoppe i dusjen, har en del ting jeg må gjøre før Matias og jeg skal bort på middag i kveld. Vi er bedt bort til en venn i klassen til Matias, så da får jeg møte mange av vennene hans fra skolen for første gang. Det blir nok koselig, men innen den tid har jeg masse å gjøre! Tenkte bare å komme med et innlegg jeg har lovet en stund nå, nemlig steder jeg har lyst til å dra. Hvis dere ikke husker det så nevnte jeg tidligere at jeg og ei venninne har snakket om å ta en langweekend i en europeisk by i løpet av høsten, og nå har jeg endelig vært å hente litt inspirasjon. Det et så utrolig mange fine steder i Europa som er verdt å besøke, jeg skal bli mye flinkere til å reise til nye steder når jeg er på ferie! Det er selvfølgelig andre steder i verden jeg har lyst til å besøke, men for denne turen tror jeg det er greit å holde seg i vår verdensdel. Her kommer min topp fem liste over steder jeg har lyst til å reise i Europa. 

Budapest er Ungarns hovedstad og virker som en veldig vakker by. Mye av grunnen til at jeg ønsker å dra hit er fordi byen ble i år kåret til den billigste europeiske byen å feriere i! Det kan jeg virkelig like, selv om dette ikke skal bli en shopping spree-ferie. Utestedene der skal visstnok også være utrolig billige, det samme gjelder restauranter. Budapest er også en av de aller beste WIFI-utbygde byene i Europa, og for en som er avhengig av Internett så er jo det bare et stort pluss! Jeg har dog lest at man skal være litt forsiktig med pengene der nede, det er visst en del falske penger i omløp. I tillegg er taxi-sjåførene glad i å gi igjen utenlandske penger. Jeg pleier å bruke Master Card dersom det er mulig uansett, jeg synes det er tryggest. Litt penger må man likevel alltids ha så det gjelder å være forsiktig!

Lativas hovedstad Riga er et sted jeg kunne tenke meg å dra, mest på grunn av at jeg har hørt det er utrolig mye fint å se på. Gamlebyen skal visstnok være helt fantastisk, og er et must om du tar turen dit. Hvis du ønsker utsikt over byen kan du dra på Sky Bar hvor du kan nyte drinker om du ønsker deg og en utsikt over hele byen. Jeg har også funnet et par museer jeg faktisk kunne tenkt meg å besøkt, blant annet okkupasjonsmuseet. De aller fleste byer i Europa er billigere enn i Norge, og Riga er intet unntak. Det er store shoppingmuligheter her med flere store kjøpesentre å velge mellom. Jeg kunne også gjerne tenkt meg å besøke et marked som skal ligge i Riga, har bare hørt noen snakke om det før så vet ikke hva det heter. Noen som vet? Det skal være et av de største markedene i Europa. 

Hvem har vel ikke lyst til å reise til Roma? Kan tenke meg at det er flere som har vokst opp med filmer som "when in Rome" med Mary-Kate og Ashley Olsen og "Lizzie McGuire the Move" med Hilary Duff. Man kan jo ikke annet enn å forelske seg i slike byer. Skulle egentlig ønske jeg hadde moped-lappen da, så jeg kunne kjørt rundt på en vespa. Av ting som er verdt å se i Roma troner Colosseum høyt på min liste. Kanskje ett og annet romerbad er verdt å besøke også? Og når man først er i Italia må man jo nesten prøve ekte italiensk pizza!

Amsterdam har jeg fått anbefalt av ei venninne som nylig har vært der, og etter å ha sett litt nærmere på byen skjønner jeg hvorfor. Føler jeg gjentar meg selv veldig her nå, men det ser så fint ut her. Amsterdam har jeg bare forbunnet med tulipaner, helt siden jeg måtte mellomlande der da jeg var liten. Det er en god del museer her, og blir ofte kalt en museumsby. Jeg kunne i hvert fall tenke meg å dra innom Anne Frank museet og Van Gogh museet. Nederland er et ganske lite land, så dersom du skal være i Amsterdam noen dager går det an å ta en utflukt til andre steder i nærheten. Haag og Rotterdam er steder som blir nevnt hvor det kan være fint å ta turen til dersom man har lyst.  

Praha har jeg så vidt vært innom en gang tidligere, men dette var kun på gjennomreise så jeg kunne godt tenkt meg en tur tilbake dit. Praha er igjen en shoppingby, hvor du kan finne masse til en billig penge. Det finnes også butikker som har ca. samme prisnivå som i Norge, så jeg tror det gjelder å lete på de riktige stedene. Herlige Kristin bak bloggen styleconnection har laget to utfyllende innlegg om shopping i Praha. Hvis dere er interesserte så er de her og her, tror det er enklere at dere bare leser selv enn at jeg ramser opp fra bloggen hennes. Hvis man vil se litt fin arkitektur er gamlebyen verdt et besøk! En ting jeg har lest at man bør passe ekstra godt på i Praha er lommebøker og vesker, det er visst mye tyveri der nede. 

Dette var min topp fem liste, kan ikke så mye om de forskjellige stedene men alle byene virker veldig fine og absolutt verdt et besøk.

Kanskje noen av dere har andre byer eller erfaringer dere vil dele? 

- Sara  


#reise #ferie #europa

I want to travel the world

 • 31.07.2013 kl. 23:51

Da tar jeg endelig kvelden. Denne dagen har virkelig gått i ett, helt siden jeg sto opp. Har igjen et par esker, men det skal gå fort i morgen. Har funnet et par ting jeg vil prøve å få brukt til noen DIY-innlegg her på bloggen, det kommer nok når jeg er tilbake i Oslo og får tid. I morgen skal jeg gjøre meg ferdig med eskene, så er det litt jobbing. Det er siste uken vi er hjemme nå, og da er det typisk at alt må skje akkurat den uken. Besøke all familie, rydde, jobbe, olje verandaen grillkveld, møte venner, slik ser resten av min uke ut. Jeg skal ikke klage altså det er mye koselig å se frem til!

Jeg har også snakket med ei venninne om å kanskje ta en venninnetur til et sted i Europa om litt, håper vi får til noe! Det hadde vært så utrolig gøy. Tenkte søke en del rundt etter feriesteder som er verdt å se og så sette sammen en liten guide til dere! Jeg elsker jo å planlegge, det er alltid noe jeg koser meg utrolig mye med. Det er så mange steder jeg har lyst til å besøke, så det er på høy tid jeg begynner å reise litt! Jeg beklager forresten alle We heart it bildene, lover å bli flinkere til å ta egne bilder så snart jeg får litt mindre å gjøre! Det tar dog litt tid å lete frem og lage disse kollasjene, så jeg gir meg selv et lite klapp på skuldra. 

Hvilke steder i Europa MÅ man oppleve? 

- Sara  


#reise #ferie #verden #europa

Innkjøp fra London

 • 08.07.2013 kl. 21:33

Jeg skrev i forrige innlegg at jeg skulle lage en liten film fra turen, men det ble ikke noe av. Mest fordi jeg rett og slett fordi jeg hadde alt for få klipp. Jeg var så dum at jeg glemte bort hele filmingen og tok en haug med bilder isteden. Beklager så mye, neste gang skal jeg prøve å være flinkere! Da får dette heller bli et litt kleint "se hva jeg har kjøpt innlegg", håper dere liker bildene. 


Grå enkel genser som skal bli deilig å bruke til høsten, og en søt blomsterkrans. Lette ganske lenge etter en sånn krans, synes ingen satt fint på meg. Missunder Marthe som kler alle hodeplagg! 

Til venstre: en fotsid kjole med kult mønster. Veldig fin på, selv om det lille dere ser her ser litt posete ut. Til høyre: svart singlet. Regner med at dere har sett den burgunderrøde Jack Daniel's singlet jeg hadde på meg en av dagene i London? Kjøpte den sammen med denne, pluss en svart Jack Daniel's. 

Er man først i London så må man jo innom Victoria's Secret, og da kan man vel ikke gå tomhendt ut? Dette var den siste butikken vi var innom før vi måtte løpe til undergrunnen for å rekke flyet, så jeg fikk veldig dårlig tid der inne. Fikk uansett nappet med meg dette. De sprayene lukter så godt! Den ene er med jordbær & champagne og den andre er med kokosnøtt & vanilje. Måtte nesten spare på posen også, synes den er så fin! Kjøpte også litt andre ting, balsam, tørrshampoo, noen andre klær, hvetegress (ja, nå skal jeg bli sunn! haha) og mye mer. 

Ønsker dere en fin kveld videre. 

- Sara  


#innkjøp #newin #london #shopping #victoriassecret #toofaced #olehenriksen 

Siste dag i London

 • 07.07.2013 kl. 00:13

Så var det siste kvelden i London, vi sitter slitne og fornøyde i hotell-baren før det blir tidlig kvelden. I morgen skal vi opp og dra til sentrum i åttetiden, vi drar nemlig ikke før 17.30. Da blir det tid til litt siste liten-vandring.

Photobucket Pictures, Images and Photos

I dag har vi vært å sett på Big Ben, det er første gang jeg ser den faktisk. Sist vi var her dro vi rundt for å se på alt mulig annet, men glemte hele Big Ben.
Photobucket Pictures, Images and Photos
Turistmassen som befant seg rundt ved Big Ben og London Eye var enorm. Vi måtte gå i kø flere steder, litt kjedelig, men man må vel bare regne med det. Photobucket Pictures, Images and Photos

Vi gikk en liten tur innom et søtt lite marked med mange spennende mat-stands. Før turen gikk til Buckingham Palace. Det var like mye folk her, så vi gadd ikke være så lenge. Det var godt å sette seg ned i Hyde Park etter all gåingen, spesielt ettersom været har vært på sitt varmeste i dag, med steikemde sol hele dagen. I Hyde Park var det et stort musikkarrangement i dag med blant annet Rolling Stones, så mye av parken var sperret av. Ingen av oss er spesielt store Stones fan så vi kjøpte ikke billetter, selv om det hadde gøy å se de.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

Etter middag, som i dag ble italiensk tok vi turen innom Hummingbird Bakery hvor vi bare måtte ta med oss et par cupcakes til dessert. Butikken var kjempesøt, og cupcakesene var fint pyntet. Photobucket Pictures, Images and Photos

Gode cupcakes, spesielt den røde (red velvet)! Men nå får vi gå å legge oss, det er fint å være litt opplagt den siste dagen også.

- Sara  


#reise #ferie #england #london #bigben #buckinghampalace #lonondeye #hummingbird #cupcakes #redvelvet  

Notting Hill og Oxford Street

 • 06.07.2013 kl. 01:32

Det ble visst kveldsinnlegg i dag også, orket ikke drasse rundt på iPaden. Da får det heller bli et lite bildedryss nå. I dag dro vi først til Notting  Hill, vi ville finne den blå døra og bokhandleren fra filmen Notting Hill. Etter en del tråkking rundt Portobello Road fant vi begge deler, vi skle rett inn sammen med de andre ivrige turistene som måtte forevige seg i samme omgivelser som Hugh Grant og Julia Roberts en gang befant seg i.
Photobucket Pictures, Images and Photos
Jeg er i overkant glad i frozen yoghurt, derfor hadde jeg på forhånd funnet ut at det lå en søt liten butikk som selger frozen yoghurt på Portobello Road. Prøvde meg på en sjokoladevariant med jordbær og oreobiter. 

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Videre gikk turen til Oxford Street for shopping. Der har vi egentlig tilbragt så og si hele dagen. Har fått kjøpt litt fine nye klær, og litt småtteri. Det er så mange bra butikker man må gå innom, så det er lurt å sette av hele dagen. I dag var det helt enormt mye folk der, enkelte steder måtte man nesten gå i kø for å komme frem! Photobucket Pictures, Images and Photos
Middagen i dag ble indisk. Vi fant en søt liten restaurant like ved Victoria Station, hvor de hadde veldig god mat. Jeg tok chicken tikka med hvitløks nanbrød. Nam så godt! Nå ligger vi å slapper av på hotellrommet med Notting Hill, av alle ting på TVen. I morgen er det Big Ben og Hyde Park som står for døren. Snakkes mer da.

- Sara  


#reise #ferie #london #england #frozenyoghurt #oxfordstreet #nottinghill  

London calling

 • 05.07.2013 kl. 00:46

Har hatt kjempefine dager i Sheffield, er veldig glad for at jeg fikk lov til å komme på besøk. Familen var veldig hyggelig, selv om vi ikke rakk å være så mye sammen med de. Jeg har hatt en veldig flink "reiseleder" i Anna, som har tatt meg med rundt på ting. Håper ikke det er lenge til vi ses igjen! Tidlig i dag dro vi ned til togstasjonen som skulle ta meg til London, turen tok litt over to timer. Der møtte jeg de andre og nå har vi fått sjekket inn på hotellet og fått unnagjort litt shopping.Er veldig fornøyd med hotellet, rommet er stort og veldig fint. Det er kaffe og te med vannkoker som kan brukes etter ønske på hvert rom, veldig greit å ha i morgen tidlig. 

Etter å ha lagt fra oss tingene våre på rommet dro vi til Oxford Street for å spise litt, det ble pizza på Pizza Hut i dag. Første gang jeg er spiste der faktisk, god pizza og god service!

 

Etter litt kaffe på Starbucks ruslet vi hjem for kvelden. Nå sitter vi å koser oss litt i hotellbaren, tror nok det blir litt tidlig kvelden i dag. Alle er slitne etter reising og mye gåing, kanskje jeg rekker en liten update i løpet av dagen i morgen, det er lettere med Wi-fi I London. 

- Sara  


#reise #ferie #england #london #sommer #sommer2013 #starbucks #hotell 

Siste dagen i Sheffield

 • 04.07.2013 kl. 00:50

I dag har vi vært ute hele dagen, først på kjøpesenter, så på kino. Vi var på et stort senter med nesten 300 butikker, med alle mulig rare småbutikker og de kjente kjedebutikkene. Jeg kjøpte ikke så veldig mye, men gikk litt bananas i godtebutikken. De solgte nemlig allsmaksbønner fra Harry Potter der! Vi har dessverre fått erfare alt fra busemenn til hundemat. Vi har fått smake litt gode ting i dag også, de hadde en smoothie/juicebutikk der, så vi prøvde ut hver vår. Jeg kjøpte banansmoothie, så godt! 
Kinokiosken i England er også ganske annerledes enn i Norge, her får man kjøpt matretter som nachos og pølser. Kuleis, slush og vanlig godteri hadde de også der. Kjøpte Ben & Jerry's peanutbutter cup! Elsker jo peanutbutter cups, så denne falt i smak! I morgen tidlig bærer det ned til London for å møte Matias og mammaen hans.

- Sara  


#ferie #reise #england #sheffield #kjøpesenter #shopping #benandjerrys #kino 

Loch Fyne

 • 03.07.2013 kl. 00:38

I kveld var vi ute å spiste på en veldig hyggelig restaurant som heter Loch Fyne. De er en ren fiskerestaurant, hvor de hadde helt fersk fisk som lå i disken ved kassa. De hadde alt mulig rart der, krabbe, hummer og masse annet. Det var vanskelig å bestemme seg, men siden jeg elsker reker, så prøvde Tikka Masala med scampi. Det var veldig godt, jeg skal definitivt bli flinkere til å prøve nye ting på kjøkkenet hjemme. Laksetaco har jeg hørt er veldig godt, så det skal i hvert fall testes ut snarest.Ser det ikke godt ut? Det var dog veldig sterkt, så vi måtte ha ekstra drikke, ellers hadde munnen vår brent opp! HahaI morgen skal vi først på kjøpesenter, så blir det kinotur. 

-Sara  


#reise #ferie #england #sheffield #lochfyne #middag #mat  

Første dag i Sheffield

 • 02.07.2013 kl. 18:28

I dag har vi gått rundt i Sheffield, sett Universitetet til Anna og mange fine bygninger. Det er så mange fine bygninger her, og så mange av husene er murhus, kjempekoselig.

Universitetet Anna går på. 

Søt gås i parken ved siden av Universitetet. Her var det kjempefint, mange ender og gjess, synd vi ikke hadde med brødsmuler!


1. Sheffield er kjent for bestikk og kniv-produksjonen sin, over ser dere en giraff laget av bestikk.  2. Inn et butikkvindu, dette er faktisk kake! 3. Et morsomt gateskilt. 4. Anna og meg ♥ 


Så måtte vi ha en pust i bakken på Starbucks. Kjempekoselig dag så langt. Etterpå skal vi ut å spise ute. 

-Sara  


#england #reise #ferie #sheffield #starbucks #gås #venninne #kos 

I luften

 • 01.07.2013 kl. 20:23

Hei! 

Da sitter vi i luften, veldig klare for å komme frem begge to nå. Vi har fått spist litt mat på Gardermoen og sitter nå på flyet. Liker at Norwegian har Internett i luften. 

Anna sjekker inn bagasjen vår. 


Vi snakkes mer i England!

- Sara  


#reise #ferie #venner #venninner #gardermoen #england  

Pakkelykke

 • 30.06.2013 kl. 13:45

Nå er jeg i full gang med å pakke kofferten. Synes det er kjempegøy å pakke, men er alltid veldig redd for å glemme noe. Liker derfor å starte tidlig med dette, vi drar ikke før i morgen utover dagen så har egentlig god tid. Er det bare jeg som synes koffertpakking er "halve gleden"? 

Fikk tak i små beholdere i går, så nå har jeg fylt over shampoo, balsam, såpe og ansiktskrem i de. Jeg pleier alltid å dra på de store flaskene mine, men disse her er jo så søte, i tillegg til at de er praktiske. 

Jeg fikk også handlet inn litt klær i går. Til jul fikk jeg et gavekort på BikBok som jeg hadde glemt å bruke, og da passet det med litt sommernytt før turen. Vil ikke vise frem alle tingene nå, dere får heller se i løpet av turen.  
Akkurat nå ligger alle klær og ting bare slengt i kofferten, gidder ikke bruke tid på å legge ting fint før jeg har alt som skal være med klart. Selv om det ser ut til at jeg har null orden har jeg denne gangen latt meg inspirere av Fotballfrue og planlagt antrekkene mine. Har lagt de frem og tatt bilde av de, slik at jeg husker hva jeg tenkte med hvert enkelt plagg. Synes dette er utrolig smart! Jeg ser jo at jeg sparer MYE plass i kofferten ved å ikke bare kaste oppi alle plagg jeg kanskje kommer til å bruke, men heller velger ting til hele antrekk.

Kamera, iPad og ladere må også være. For ikke å glemme omformer til kontakten, glemmer alltid at de har en annen kontakt enn oss! Toalettmappe med alt som hører med, veske, sko, smykker og sikkert mye mer må få sin plass. Det er med andre ord bare å henge i. Vi Skrives i kveld. 

- Sara  


#reise #pakke #koffert #london #england #ferie 

Endelig er hotellet bestilt

 • 27.06.2013 kl. 10:10

Vi har vært så sene med å bestille hotell i London, gjorde det faktisk i går. Sist jeg var der bestilte vi rett før vi dro, men det var ikke midt på sommeren. Vi skjønte fort at det ikke var så smart å vente så lenge, da nesten alt av hoteller var utsolgt, i hvert fall de til en grei pris. Likevel endte vi opp med et ganske billig og fint et, som ligger bra til. Må si jeg er veldig glad jeg kan bo hos venninnen min de første dagene av ferien, da slipper jeg i hvert fall å finne hotell i Sheffield. 

Får egentlig litt Syden følelse av det utvendig, med palmer! 

De hadde bare romtypen "deluxe" igjen, pluss noen suiter, men det var ikke så ille pris uansett. Faktisk er rommet vi skal ha litt større enn leiligheten vi har i Oslo. Det er sykt! Vi bor dog i en studentbolig, så de er jo bare akkurat den størrelsen de må ha. 

Jeg tror hotellet er fint og moderne, det ser i hver fall slik ut på bildene. De har blant annet treningsrom, konferanserom og stor restaurant på stedet, så dette kan se ut til å bli et fint hotell. 

 - Sara  


#hotell #reise #london #england

En uke igjen til England

 • 24.06.2013 kl. 17:14

God mandag! I dag er det bare én uke igjen til jeg drar på ferie til England. Tiden har gått så fort, og nå kan jeg nesten ikke vente til avreise. Håper ikke dere blir lei av feriepratet mitt, jeg elsker nemlig å planlegge og da kan jeg jo like gjerne dele det med dere. Etter jobb i dag her jeg sitte og fundert litt på hva jeg skal se etter med tanke på shopping i London Har satt sammen et par kollasjer med fine ting det hadde vært gøy å ha med i kofferten på vei hjem. Jeg vet hundre prosent sikkert at alle disse tingene kommer jeg ikke til å kjøpe, men jeg finner sikkert mye annet fint! Det skal vel litt til å ikke finne noe fint i London? 

London2

London

Kjenner at det ikke er helt feil at lønning og feriepengene kommer et par dager før jeg drar. Vindusshopping er skummelt! Er det noe jeg har glemt å ta med?

- Sara  


#mote #fashion #inspirasjon #polyvore #inspo #reise #reisefeber #shopping #handleliste #england #london 

Sommerferie i England

 • 17.06.2013 kl. 13:43

I år går min sommerferie til England. Jeg har vært i London én gang tidligere, og stortrivdes der. Denne gangen skal jeg først ta flyet til Manchester med ei venninne også blir jeg med hjem til henne i Sheffield.

Hos henne blir jeg fra 1.-4. juli. Etter det drar jeg til London hvor jeg møter kjæresten min og moren hans, hvor vi tilbringer resten av uken i London.

Disse stedene håper jeg på å få sjekket ut:

 • Camden Market
 • Selfridges
 • Harrods
 • River Island
 • Absolute Vintage
 • Victoria's Secret
    

Listen vil sikkert bli lenger etter hvert som turen nærmer seg, jeg er nemlig i overkant glad i å planlegge slike ferier. 

Jeg gleder meg sånn til å gå på kafé, se fine bygninger og ikke minst: shoppe! London er for meg synonymt med shopping. Alt man trenger finnes i London, vintage, merkebutikkene og store marked. Denne gangen gleder jeg meg til å utforske litt forskjellige shoppingsteder. Sist oppholdt jeg meg hovedsakelig i Oxford Street, noe som kan bli litt kjedelig i lengden.

 

Jeg vet ikke så mye om hvordan det blir i Sheffield ennå, men etter hva jeg har sett virker det som et utrolig fint sted. Jeg tror det er mye fin natur der, så håper at vi kan være en del ute, kanskje det blir noen fine bilder til bloggen? Det er også et veldig stort kjøpesenter der, så jeg regner med at vi kommer til ta turen dit også. Ellers er egentlig venninne-tid det viktigste for disse dagene. Vi ses så sjelden nå som hun har flyttet til England, så dette ser jeg virkelig frem til. 

 

- Sara  


#reise #london #reisefeber #inspirasjon #weheartit

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no