hits

Mine nyttårsforsetter 2017

 • 30.12.2016 kl. 02:21

Dette innlegget lå til forhåndspublisering i går, men dessverre kom det aldri ut. Da får dere lese i dag isteden :) 

Da var vi kommet til den tiden av året igjen, hvor man skal gi seg selv løfter man garantert kommer til å brynte ved flere anledninger. Neida, jeg skal ikke være så pessimistisk før jeg har gitt 2017 en sjanse. Jeg elsker å sette meg mål, fordi ting blir så mye enklere når man har en klar visjon å jobbe mot. Men, jeg synes samtidig at disse store forsettene man skal sette for hele det kommende året blir så innmari store og derfor litt vanskelig å forholde meg til. Jeg har derfor valgt å sette opp noen punkter med ting jeg har lyst til å få til i løpet av året, samt en slags pyramideløsning med mål fra måned til måned med litt mindre mål. 

Dette vil jeg få til i 2017

 • Finne meg en ny jobb: det er ikke noe galt med jobben jeg har nå annet enn at den er for langt unna. Det går med veldig mye tid til reising og venting før og etter skiftene mine begynner. Siden jeg blir veldig lett bilsyk er det også sjelden jeg får brukt denne tiden til noe fornuftig. 
 • Ta lappen: nå som jeg har bodd i Hønefoss i snart et år (!!) merker jeg at behovet for å kunne ta seg frem med bil melder seg. Som Osloborger har jeg ikke hatt noe stort behov for førerkort, men her på landet er det litt større avstander mellom ting. Så det hadde vært helt fantastisk å endelig kunne krysse dette av sjekklisten min. 
 • Ta en ferietur: det begynner å bli en stund siden forrige ferietur, så en liten tur skal jeg prøve å få til. Det hadde vært kjekt å fått brukt Radisson-rabatten min for en gangs skyld, hehe! 
 • Spare penger til kjøp av egen bolig: vi har allerede spart litt på BSU-kontoen vår, men jeg håper vi får til å fylle den ytterligere opp i året som kommer. Målet må være å få til 25.000 som er maksbeløpet man kan sette inn på kontoen i året. 

Hvis jeg klarer å få til de fire tingene er jeg mer enn fornøyd! Likevel har jeg lyst til å sette meg noen mindre mål som jeg skal jobbe med hver måned. Det kan være ting som å drikke nok vann, få en god døgnrytme, få god holdning osv. For at jeg ikke skal glemme bort tingen jeg har jobbet med i måneden som gikk må det bli en slags pyramideløsning hvor jeg legger den nye tingene til det jeg allerede holder på med. Da blir jeg wonder woman i slutten av året! Haha, neida, jeg er ikke så naiv altså, jeg har bare lyst til å prøve å se hvordan det går. Jeg tenkte å starte januar med å bli flinkere til å drikke vann. Det skal ikke gå ned litervis med vann på høykant, for jeg har ikke troen på at vi skal ha så mye vann som enkelte drikker, men et par liter tenker jeg er passelig. 

Så da starter jeg året med å drikke mer vann, også skal jeg prøve å holder dere litt oppdatert på månedsmålene og de store hovedmålene fremover. 

Hva er dine nyttårsforsetter? 

- Sara


#mål #målsetting #forsetter #nyttårsforsetter #nyttår #2017 

Årskavalkade: del 1/3

 • 28.12.2016 kl. 18:45

God kveld! Nå er det bare noen få dager igjen av 2016, og jeg tenkte det var på tide å begynne med oppsummeringen av året som har gått. Første halvdel av 2016 var jeg ikke den ivrigste på bloggfronten, så det blir ikke like lange oppsummeringer som de forrige årene. Det gjør kanskje ingen ting, for jeg husker at de ble litt i lengste laget! Hehe. Her kommer i hvert fall en liten oppsummering av januar-april. Kanskje dere husker noen av disse tingen?

Januar

Året startet med et brak på en morsom fest hos Tonje og Mari. Dette har på en måte blitt en tradisjon, og det er litt leit at vi ikke får det til i år. 

Jeg var på etterfesten til Vixen Blog Awards med Emilie, hvor vi møtte RockStarCharlie. Husk å stem på henne til årets utdeling!

Jeg var lite motivert når det kom til bloggen, mye på grunn av den kjipe bosituasjonen vår. Det ble likevel en liten opptur da jeg ble nominert til Salesducks bloggpris i kategorien sminke og skjønnhet.

Februar

Februar startet med et morsomt besøk fra Coffee Town, hvor vi ble servert varmt drikke i alle slags smaker. Det var utrolig gøy å få et sånt besøk på døra :) 

Så var det tid for morsdag og valentines day på en og samme dag. Etter jeg var ferdig på jobb dro vi hjem for å feire med familien. Jeg tok ingen bilder denne dagen, men jeg la ut oppskrift på en deilig valentines-dessert og valentines-inspirert popcorn. 


 

I slutten av februar fikk vi veldig gode nyheter, vi fikk lov til å terminere kontrakten der vi bodde og vi kunne ende flytte derfra. Ingen av oss trivdes der, vi hadde hatt veggdyr, slet med fuktig leilighet, mugg på badet, sikringer som gikk hele tiden og et veldig shady strøk. Det ble noen hektiske runder med reising frem og tilbake fra Hønefoss for å gå på visning, men tilslutt fant vi stedet vi bor nå. Det er vi veldig glade for ♥

Det var alltid masse rot og søppel utenfor bygningene, barnevogner blokkerte gangene og plutselig kunne det dukke opp blodflekker på veggene i gangen. Veldig hyggelig sted å bo! For et par år tilbake ble dette stedet faktisk referert til som Den norske slummen. 

Mars

Mars startet litt kaotisk med innflytting i ny leilighet som skjedde i en fryktelig fart, men det var deilig å endelig komme seg på plass i Hønefoss. Vi fikk omsider opp litt påskepynt og leiligheten begynte å føles som et hjem. 

Kreativiteten begynte å komme tilbake, og jeg delte oppskrift på marshmallow-bark og et DIY-prosjekt med  "Kähler-egg".

Onkel fylte år, og det måtte så klart feires. Dette ble den siste feiringen i hans gamle hjem, og vi koste oss med kaker og bobler.

April 

I april bestemte jeg meg for å prøve meg som veganer i en uke, bare for å se hvordan det var. Jeg synes det var mindre utfordrende enn jeg hadde sett for meg, og etter den uka ble det ikke til at jeg begynte å spise kjøtt igjen. Jeg har så og si vært vegetarianer siden, med unntak av noen middagsselskaper og et par sushi-middager. Jeg er veldig fornøyd med å ikke spise kjøtt, og liker også å velge veganske alternativer når det lar seg gjøre. 

Som et resultat av ny inspirasjon på kjøkkenet lagde jeg min første videooppskrift her på bloggen, med vegansk linsegryte. Den er forresten utrolig god, så anbefaler dere å teste ut den! 

Jeg delte også oppskrift på noen veldig gode falafler! Dette minner meg på at jeg må steke opp noen for å ha i fryseren igjen. 

Våre er loppemarkedsesong, og jeg fant som alltid noen godbiter. 

Det var første del av mitt 2016, høydepunktet for denne delen av året var nok å få flyttet bort fra Sinsen! Neste del kommer om et par dager, og i morgen kommer mine nyttårsforsetter for 2017! Håper dere har en fin kveld ♥

- Sara


#åretsomgikk #året #2016 #oppsummering #tilbakeblikk #årskavalkade 

Min jul 2016

 • 26.12.2016 kl. 17:56

Hei dere ♥ Håper dere hadde en kjempefin julefeiring og at dere har fått senket pulsen og virkelig kost dere første juledag. Jeg tok meg litt julefri fra bloggen, og hadde en pysjamasdag i går. Det var veldig deilig å ikke gjøre noen ting annet enn å se på film hele dagen! Julaften ble ikke helt som vi hadde tenkt i år, da vi måtte sende oldemor avgårde i ambulanse rett etter julematen var inntatt. Men det ble en hyggelig kveld likevel, og jeg tror alle ble veldig fornøyd med pakkene som lå under treet. Det ble tatt veldig lite bilder, men her er de jeg tok, samt et par bilder av noe av det jeg fikk til jul. Jeg kommer ikke til å lage et eget gaveinnlegg i år. Jeg fikk det jeg ønsket meg og mer til, så jeg kunne ikke vært mer fornøyd!  Likevel tenker jeg at ikke alle er like heldige, så enda et sånt innlegg trengs strengt talt ikke.

Min juletallerken i år besto av nøttestek og vegisterkaker med det tradisjonelle tilbehøret. Steken var utrolig god! Jeg tror mamma var den eneste som smakte på den, og hun synes også den var veldig god! 

Desserten inntas ♥

Jeg fikk ikke tatt noen bilder av antrekket mitt, men her sminken jeg hadde på grøtbesøk hos besteforeldrene til Matias. Det ble litt mer øyenskygge og blush før selve julekvelden. 

Jeg endte opp med å få to av Sophie Elise sin Forbilde så jeg tenker å bytte den ene i Linnéa Myhres nyeste bok. Jeg fikk også et par kokebøker med vegetaroppskrifter, som jeg gleder meg masse til å teste ut!

De to nyeste mummikoppene hadde jeg ikke fra før, så nå er jeg à jour med koppene i butikk! Jeg synes den rosa med Too-Ticki er så utrolig søt, veldig fine farger ♥ Jeg fikk også en haug med bomullskluter som jeg hadde ønsket meg, de skal erstatte padsene jeg bruker til sminkefjerning. Endelig har jeg også fått meg et par fine, sorte skinnhansker! Dette har jeg hatt lyst på i flere år, men jeg har liksom aldri somlet meg til å kjøpe det selv, så disse kommer til å bli brukt mye.  

Håper dere får en fin romjul videre, med familiekos, god mat og avslapping! Vi skal på middag til Matias sin mor i dag, der er bestemor fra Finland på besøk, så det skal bli veldig hyggelig. 

Hadde du en fin julefeiring?

- Sara 


#jul #julaften #julefeiring #julemat #julegaver 

God jul!

 • 24.12.2016 kl. 16:09

Jeg ville bare titte innom og ønske dere en riktig god jul! Håper dere har en kjempefin feiring i kveld, kos dere masse ♥

- Sara

5 tips for å komme (helskinnet) i mål til jul

 • 22.12.2016 kl. 12:15

God bittelille julaften! Nå er den store dagen her om to små dager, og jeg merker stresset øker i takt med at timene telles ned. Man bør nesten holde seg hjemme hvis man ikke absolutt MÅ handle noe mer før jul, det er nemlig ganske ville tilstander på kjøpesentrene om dagen. Og hvis du er en av de som nesten løper rundt seg selv i håp om å rekke over alt før jul har jeg noen små tips til deg. 

1. Skriv en to-do-list med alt du MÅ gjøre

Denne er jo ganske basic, men det hjelper i hvert fall meg veldig å ha en konkret liste over ting jeg må gjøre. Og hvis det skorter på tiden er det viktig å tenke over hva man virkelig MÅ gjøre. Det er ingen som merker at du ikke har tørket støv på toppen av bokhyllen, eller at veggene ikke er vasket. Dropp alt som ikke er viktig. Det kan du gjøre når som helst ellers. 

2. Bruk gaveposer

Hvis du ikke har pakket inn en eneste gave kan det være en idé å kjøpe inn gaveposer. Søstrene Grene og Nille har mange forskjellige størrelser, og de koster heller ikke all verden. Selvsagt er det litt dyrere enn tradisjonell innpakking, men du sparer masse tid, i hvert fall hvis du er en like står innpakningskløne som meg! 

3. Dropp å bake selv

Jeg sier ikke at du trenger å gå på Rema1000 og kjøpe alle kakene fra plastikkbokser, men hvis du søker litt rundt på nett finner du garantert noen i nærheten av deg som selger hjemmelagde kaker til jul. Enkelte steder holdes det også julemarkeder hvor slik selges. Igjen blir dette dyrere enn å lage selv, men her må du gjøre en vurdering på hvor mye du faktisk trenger av søtsaker og hvor mye tid du har til rådighet. 

4. Ta litt tid for deg selv

Jula handler ikke om stress og høye skuldre, det er høytid for kos og samhold. Og jeg synes du skal ta litt tid til å nettopp kose deg litt før den store dagen. Ta deg et deilig bad, legg en ansiktsmaske eller plei håret med en god hårkur. Tenn noen duftlys og sett på litt rolig julemusikk så er du der. Småting som dette hvor du ikke ofrer to-do-listen din en tanke og bare nyter er gull verdt!

5. Aksepter at du ikke er wonder women/superman 

Julaften kommer enten du er klar eller ei, og om du kanskje ikke rakk over alle punktene på lisen din så er det bare å akseptere at sånn er det. Jeg er sikker på at det blir en super feiring uansett så ikke tenk så mye på det. Kos deg, dagen er over før du rekker å blunke uansett!

Det var mine enkle tips for å slappe litt mer av og for

Har du mye som gjenstår til jul?

- Sara


#jul #julaften #stress #destress #tips #inspo #inspirasjon 

Julemarked og pepperkakebaking

 • 21.12.2016 kl. 16:10

Hei hei dere! Etter en litt hektisk uke med mange oppskriftsinnlegg og DIY-prosjektet sist uke ble det brått to dager fri fra bloggen. På mandag hadde vi kaffebesøk av moren til Matias, også bakte mamma og jeg pepperkaker utover kvelden. Og i går var det bursdagen til Matias. Hele dagen gikk bort på å gjøre ferdig siste julehandel, feire han og julequiz. Så da det i dag var litt ledig tid tenkte jeg å stikke innom for å si hei. Jeg har noen bilder fra julemarkedet i Spikersuppa jeg ikke har vist dere, og et par bilder fra pepperkakebakingen, så her kommer et lite bildedryss ♥

Et av de røde eplene ble med meg hjem, de er jo så fine!

Mange gikk på skøyter, og selv om det var litt kaldt fristet det litt. 

Åh, brente mandler, det er jul det! Jeg var der med Pre fra jobben, hun kjøpte et par poser, og de var så gode!

En liten pust i bakken med gløgg måtte vi unne oss. 

Det var en veldig koselig tur på marked, selv om vi ikke endte opp med å kjøpe så mye. Det var nok å bare gå rundt å se og lukte ♥

Det ble ikke mange bildene fra pepperkakebakingen, men her er en liten kollasj. Det gikk i baking, julemusikk og gløgg hele kvelden, og det var så koselig! Pyntingen var vi kanskje ikke helt stødige på, men gøy var det i hvert fall ♥

Nå skal jeg straks ut av døra og besøke ei fra jobb som bor i nærheten. Vi er et par stykker som skal samles for litt gløgg og kos, gleder meg :) Håper dere får en superfin kveld!

- Sara


#jul #julekos #julemarked #marked #brentemandler #pepperkaker #pepperkakebaking #baking #kos

Last minute gavetips under 200 kroner

 • 18.12.2016 kl. 21:51

Sponsede produkter

Hei igjen! Jeg ville bare titte innom en gang til i dag med noen gavetips for dere som ikke er helt i mål enda. Alle tingene i dette innlegget er fra Nivea, koster under 200,- og er lett tilgjengelig i butikker som Vita, Cubus og Hm. Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal finne på til alle, og spesielt ikke når det skorter på tid. Dette er i hvert fall produkter som mottakeren faktisk får brukt for, og ingenting er bedre enn det. Jeg har valgt å dele inn i tre forskjellige kategorier: for moden hud, for han og henne. Så da håper jeg du får med deg noen gode tips på veien, og at du får unnagjort de siste innkjøpene i rekordfart. 

For moden hud

Har du en bestemor som har alt, eller en tante du ikke aner hva du skal finne på til? Hva med å kjøpe en ansiktskrem eller et deilig serum som er med på å holde huden ung? Q10-serien til Nivea er med på å forebygge og redusere synlige rynker, og passer derfor perfekt for alle damer som ønsker å ta vare på huden sin. 

Dag- og nattkremene koster rundt 150,- per stykk og kommer i forskjellige varianter som moisturizing og pore defining. Et stort pluss med dagkremene er at de alle har solfaktor 15! Det er så lett å glemme solkrem på denne tiden av året, men det er like viktig å beskytte huden mot sol hele året igjennom. 

En annen fin gave i samme serie er Serum Perals. Serumet inneholder hudens eget koenzym Q10, (derav navnet på serien) som er med på å hjelpe huden egen evne til å bekjempe rynker og aldringstegn. Perlene blandes med gelen og sammen danner de et serum som trekker raskt inn i huden. Serumet kan brukes under den vanlige hudkremen, men også som underlag under sminke. Prisen ligger på rundt 170,- for dette produktet. Jeg testet det selv ut i sta og den kjentes deilig og myk ut på huden. 

For han

Personlig synes jeg alltid det er vanskeligere å finne gaver til gutta enn til damene, de har ofte ikke noe fornuftig svar å komme med når du ber om ønsker, så da gjelder det å være kreativ. Gi de noe de bruker ofte, som for eksempel shaving gel eller after shave balm. Eller hva med å gi de en egen hudkrem? 

Barbering er en del av hverdagen til veldig mange menn, så hvis du har en pappa, bestefar eller en onkel, men ingen gave kan du gi bort et fint barberingssett. Nivea Sensitive Shaving Gel gir en tett og komfortabel barbering, samtidig som den pleier huden. Prisen ligger ikke på mer enn 60,- så her kan du for eksempel supplere med After Shave Balmen i samme serie. Denne inneholder blant annet vitamin E og B5, som er med på å gi masse fukt etter barbering. Den koster rundt 100-lappen.

Det siste herreproduktet jeg vil tipse dere om er den klassiske hudkremen som dere alle sikkert har sett før, her har den bare fått et litt mer maskulin preg. Det er jo ikke bare vi damene som setter pris på en myk og god hud, så denne fuktighetsgivende kremen som absorberes raskt er midt i blinken for gutta. Prisen på denne er rundt 50,-. 

For henne

Så var det damenes tur! Hva gir man egentlig til venninner og søstre hvis de ikke har noen ønsker? Jo, hudpleie! En god ansiktsrens, sminkefjerner eller en god krem er alltid sikre vinnere. Eller hva med en deilig dusj-mousse som gir en liten følelse av å være på spa i egen dusj? Silk-mousse-serien til Nivea består av tre forskjellige produkter som inneholder deilige ingredienser som essensielle oljer, mandelolje og silkeekstrakt. Prisen på disse er rett under 60 kroner. 

Jeg nevnte ansiktsrens og sminkefjerner over her, og disse to har jeg selv brukt mye. Micellar-vannet til Nivea er et 3-i-1-produkt som både fjerner sminke, rengjør og fukter huden. Det et veldig lett produkt, og det føles faktisk som at man bare har vann på huden. Dette er personlig mitt favoritt micellar-vann, og sammen med øyensminkefjerneren er dette en super gave. Rense-vannet koster rundt 80 kroner. Øyensminkefjerneren må ristes før bruk, da blandes den blåe og den gjennomsiktige delen seg og danner en veldig god makeupfjerner. Du slipper å gni veldig for å få bort all øyensminke, og det er jo en fordel for de stakkars øyevippene! Denne koster rundt 70 kroner. 

Siden jeg tok med Nivea Creme for men må jeg nesten ta med denne også. Denne kremen så først dagens lys i 1911 og er fortsatt, over 100 år etter et must have for mange kvinner. Jeg husker at jeg pleide å snike til meg litt av bestemor sin krem så ofte jeg kunne da jeg var liten, jeg synes den luktet så godt. Det synes jeg forresten fortsatt, også liker jeg at den fortsatt selges i metallboks. Så denne klassikeren  kan være fin gave å legge ved noe annet. Den fås kjøpt i forskjellige størrelser og koster fra 30 kroner. 

Da har jeg gitt mine gavetips for i år. Selv mangler jeg bare ett bokkjøp så er jeg i rute, og det tenker jeg å unnagjort i morgen. Så gjenstår det bare den koselige innpakkingen igjen. Det er alltid like gøy hvert år å pakke inn og pynte pakkene. Den siste prikken over i'en før gavene skal leveres ut. 

Er du ferdig med julegavehandelen?

- Sara 


#jul #julegaver #gaver #gavetips #ideer #ide #inspo #inspirasjon #skjønnhet #velvære #nivea

Oppskrift: Solbærgløgg

 • 18.12.2016 kl. 17:18

I dag er det siste søndag i advent, og nå er det under en uke til julaften! Håper dere alle begynner å komme i mål med julegaver, julebakst og alt annet som skal på plass. Mamma kommer på pepperkakebaking i morgen, også skal jeg lage fattigmann til onkel, etter det sier jeg meg ferdig med julebakingen for i år. Det blir som regel ikke så mye baking på mitt kjøkken før jul, mer søtsakelaging. Hihi. Og i dag har jeg en ny oppskrift til dere, denne gangen er det solbærgløgg som står på menyen. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, men har lagt til litt ekstra krydder. Håper det smaker ♥

Ingredienser: 4dl solbærsaft // 4dl vann // 2dl eplejuice // 2 hele kanel // En klype nellikspiker // 1ss kardemomme // 1ts malt ingefær // 1ss allehånde  

Putt alt sammen i en kjel, kok det opp og sett det så kjølig til trekking natten over. Sil bort krydderet og ha det over på en flaske, enkelt og greit. 

Varm den opp og server gjerne med nøtter og rosiner, hvis du liker det.

En julekake er også lov! Hihi :) Jeg har vært så heldig å få utrolig gode brune pinner og havreflarn av snilleste Pre på jobben ♥ Det ble SÅ godt ved siden av gløggen, så tusen takk for kakene Pre!

Jeg ble nesten overrasket over hvor enkelt det var, det eneste som tar tid her er jo trekketiden i kjøleskap! Også ble det så godt, jul på flaske rett og slett. Dette kan være fint å gi bort i gave til noen hvis du setter på en liten tag med et koselig bånd. 

Litt seinere i kveld kommer det forresten et innlegg med noen last minute gaveideer, så kom gjerne innom igjen om noen timer! 

Er du glad i gløgg?

- Sara


#gløgg #drikk #jul #juledrikk #hjemmelaget #oppskrift #inspo #inspirasjon 

DIY: glitrende konglepynt

 • 17.12.2016 kl. 15:19

Da er snart uken over, og her kommer ukens siste DIY-prosjekt. I morgen er det igjen tid for en oppskrift, så jeg håper du har likt de forskjellige prosjektene og oppskriftene jeg har kommet med i denne temauken. Hvis du har gått glipp av noen innlegg er det bare å bla seg bakover i arkivet, jeg har postet ett DIY-prosjekt eller en oppskrift hver dag hele uka.

Jeg har hatt det veldig gøy med å komme på ting å lage, selv om det har vært litt stress med å få tid til å gjøre alt før dagslyset forsvinner. I dag er det nok en gang noe veldig enkelt som står på planen, jeg liker at ting er litt enkelt, spesielt nå rett før jul! Så her kommer oppskrift på mine glitrende kongler.

Du trenger: Noen kongler // Lim // Glitter // Litt hvit maling // Tråd // Limpistol (ikke et must)

Start med å blande litt hvit maling sammen med hobbylim, før du dytter konglene forsiktig rundt i blandingen. Dypp de så i ønsket glitterfarge og la de tørke helt. Når konglene er helt tørre kan du lime fast tråden, hvis du ønsker å henge de opp. Jeg synes det var enklest å bruke limpistol til dette, og det fungerte best med en litt tynn tråd. De båndene som er på bildet lengre opp ville ikke feste seg. 

Så er konglene klare!​

Med tråden kan de henges opp på juletreet eller på grankvister hvis du har det til pynt. Det går også an å droppe tråden helt og bare la de ligge som pynt på peisen, i en bokhylle eller lignende. De blir også veldig fine hvis du samler flere i en bolle, veldig enkelt og dekorativt! 

Håper dere får en fin lørdag, og dere... I dag er det ÉN uke til julaften!  

- Sara


#diy #jul #julepynt #hjemmelaget #homemade #ide #ideer #inspirasjon #inspo 

Oppskrift: Sjokoladetrøfler med et hint av chili

 • 16.12.2016 kl. 18:25

For et par år siden delte jeg oppskrift på sjokoladetrøfler, en av mine favorittgodterier i jula. I år hadde jeg derimot lyst til å spice opp oppskriften litt, bokstavelig talt! Så i år har jeg tilsatt litt chili i oppskriften, og herlighet så godt det ble! Det er ikke sånn sterkt at det brenner i munnen, det blir bare en liten ettersmak av noe sterkt. Veldig, veldig godt, og lettvint å lage.  

Ingredienser til ca. 15 kuler: 150g kokesjokolade // 1,25 dl kremfløte // 1/2 chili // Kakaopulver til å rulle i

Ha fløten og den halve chilien (uten frø) i en kjele, varm det opp på middels varme til det begynner å koke. Trekk så kjelen av platen og la det kjøle seg litt ned før du tar ut chilien og har i opphakket sjokolade. Rør underveis helt til sjokoladen er løst opp i blandingen. Nå kan du smake om du synes det er passelig chilismak, hvis du synes det smaker for lite er det bare å ta i litt chilipulver. 

Sett blandingen kjølig i noen timer, gjerne natten over hvis du har mulighet til det. Så kan du rulle ut trøflene i kakaopulver. 

Jeg anbefaler nesten å doble porsjonen, for 15 kuler kommer ikke til å holde hele jula, det kan jeg nesten garantere! Dette er jo også en veldig fin julegave til noen sjokoelskere, bare pakk trøflene inn i en cellofanpose eller et fint glass. Sett på et fint bånd og en tag med ingrediensliste så er du good to go. 

Har du lagd julegodteri i år?

- Sara


#hjemmelaget #godteri #godis #jul #julegodter #trøfler #sjokolade #chili #oppskrift

DIY: julekule

 • 15.12.2016 kl. 16:27

Ny dag, nytt DIY-prosjekt! I dag er det litt søt julepynt jeg vil vise dere. Jeg har nemlig laget en søt julekule som enten kan henges på treet, eller kanskje på døra. Jeg liker at det er litt enkelt når det kommer til julepynt, så min versjon er ganske plain, men du kan selvfølgelig leke deg litt med hva du har lyst til å putte inn i kula. Håper dere liker dagens prosjekt!

Du trenger: En gjennomsiktig julekule // Et lite juletre eller annen pynt // Fake snø/glitter // Et silkebånd // Lim 

Lim fast juletreet på den ene halvkulen. Jeg brukte faktisk bare tape fordi jeg ikke var helt sikker på hvordan jeg ville ha den. Det endte faktisk opp med å sitte ganske godt!

Fyll på med masse fake snø før du legger på den andre halvdelen. Hvis du er helt sikker på at du skal ha kulen slik er det lurt å lime den igjen, så er du helt sikker på at den ikke skiller seg. Knyt fast et silkebånd til toppen, og den er klar for å henges opp!

Jeg hadde litt av en jobb med å få tak i et sånt mini-tre i lille Hønefoss. Alle hadde visst bestemt seg for å kjøpe inn sånne i år, så det var ikke ett sted de hadde igjen. Heldigvis klarte jeg å finne et i julepyntesken fra i fjor! Det er forhåpentligvis ikke like vanskelig over hele landet, i de store byene burde i hvert fall ikke være noe problem. Husker jeg fant mine på Søstrene Grene i fjor.

Har du lagd julepynt i år?

- Sara


#jul #julepynt #pynt #hjemmelaget #diy #inspo #inspirasjon #ideer

Oppskrift: Oreo-candy cane bark

 • 14.12.2016 kl. 13:16

Hei! I dag viser kalenderen 14. desember, og om ti små dager er julaften her! Jeg synes denne adventstiden har gått så utrolig fort, og jeg skal prøve nyte den så mye jeg bare kan de siste dagene før jul. I dag har jeg en ny oppskrift til dere, så hvis du ikke har lagd årets julegodter enda anbefaler jeg deg å teste ut denne her. Her får du en herlig kombo av mørk og hvit sjokolade, blandet med deilig oreo og mint! Herlighet, det kan jo ikke slå feil :) 

Ingredienser: 150g kokesjokolade // 90g hvit sjokolade // 5 oreokjeks // 2-3 cady canes // Et par dråper peppermynteolje (valgfritt)

Start med å smelte kokesjokoladen over vannbad til den blir helt flytende. Hvis du vil kan du ta i et par dråper peppermynteolje før du heller sjokoladen over i en springform, brødform eller ligende som er dekket i bakepapir. Spre hakket oreokjeks over sjokoladen, og la det hele hvile til sjokoladen har stivnet.

Mens vi venter på det kan vi smelte den hvite sjokoladen, hell den bare over kjeksen og dryss over hakket candy cane tilslutt. 

Nå er det bare å sette hele herligheten kjølig slik at alt sammen stivner helt. 

Brekk opp platen i mindre biter, og server ♥

Dette ble en skikkelig søt treat med så mange gode smaker i en og samme bit! Det tar ikke lang tid å lage heller, mens du venter på at det første sjokoladelaget skal stivne kan du jo for eksempel pakke inn noen julegaver. 

Har du lagd julegodteri i år?

- Sara


#oppskrift #godteri #jul #julegodteri #polkagris #candycane #oreo #sjokolade #søtt #hjemmelaget

DIY: Kremfigurer til kakaoen din

 • 13.12.2016 kl. 15:46

I dag har jeg et skikkelig søtt, litt tullete, men likevel veldig søtt DIY-prosjekt til dere. Krem formet som søte figurer til kakaokoppen din. Første gang jeg hørte om dette døde jeg litt inni meg, dette er akkurat sånne litt halvteite ting jeg liker. Og resultatet ble så søtt! Håper dere har lyst til å teste det ut ♥

Ingredienser: Kremfløte // Sukker // Pepperkakeformer

Pisk fløte og sukker som vanlig, bare pisk den litt lengre enn du vanligvis ville gjort. Pass bare på så det ikke blir smør! Kle en tallerken, eller lignende med bakepapir og smør kremen utover i et ganske tykt lag. Sett hele greia inn i frysen helt til kremen har frosset helt, dette tar et par timer.

Kutt så ut søte kremfigurer i ønsket fasong. Jeg tok frem de mest julete jeg kunne finne, og de ble jo så søte ♥ 

Ble de ikke fine? Jeg synes i hvert fall det er supergøy å ha noen sånne liggende i fryseren, så skal jeg by de neste gjestene som kommer på besøk på varm kakao med krem til. Hihi. Det enste som er viktig å huske på er at kremen blir gjennomfrosset, jeg måtte ta ut min etter en halvtimes tid for å rekke å ta bilder i dagslys. De smeltet derfor nesten før jeg hadde fått de opp i koppen. 

- Sara


#oppskrift #diy #hjemmelaget #kakao #jul #godt #krem #tips #ide #inspirasjon

DIY: Lysestake med granbar

 • 12.12.2016 kl. 15:11

Da er DIY-week i gang! Først ut er en veldig enkel lysdekorasjon dere kan pynte med nå i juletiden. Personlig synes jeg denne fint kan brukes utover vinteren også, hvis man bruker for eksempel hvite lys isteden for de røde. Dette litt prosjektet lages på maks fem minutter, og du trenger kun tre ting! Håper dere liker innlegget ♥

Det eneste du trenger er noen glassflasker, litt granbar og noen kronelys. Vi hadde ikke så mange glassflasker liggende, så jeg måtte bare ta disse ølflaskene som det var umulig å få av alt limet fra. Det funket uansett greit når man snur den "stygge" siden bak. Noen små granbarkvister finner du bare ute, og kronelys har vel de fleste liggende. Hvis ikke kan de kjøpe på Nille, Søstrene Grene og andre slike butikker. 

Først vasker du bort etiketten på flasken, før du fyller den med vann og har oppi granbaret. Sjansen for at du finner et lys som passer perfekt er ganske liten, så du må nok skjære til litt nederst for at det skal passe. 

Disse gjorde seg i vinduskarmen vår sammen med juletreet. Vi kommer til å gå for kunstig juletre når vi en gang skal ut å kjøpe tre, så det er fint å pynte med litt levende planter rundt om kring. 

Bruker du å ha ekte eller kunstig juletre?

- Sara


#diy #hjemmealget #homemade #interiør #jul #granbar #lys #ideer #tips #ide #inspo #inspirasjon

Oppskrift: Granola med smak av jul

 • 11.12.2016 kl. 15:26

Det har rukket å bli tredje søndag i advent allerede, og nå begynner det virkelig å bli på tide med litt flere juleinnlegg her! Neste uke har jeg derfor bestemt at skal være en slags DIY/oppskrifts-uke med et nytt DIY-prosjekt eller en oppskrift hver dag. Det blir samme opplegg som jeg hadde i fjor, så jeg håper dere likte det. Jeg starter allerede litt i dag med oppskrift på en kjempegod granola med masse deilig julesmaker! Jeg har har bare blandet ut fra eget hode, så det er selvfølgelig bare å legge til eller trekke fra ting man ikke vil ha med. Håper det smaker ♥

Ingredienser: 70g havregryn // 30g solsikkekjerner // 30g hasselnøtter // 20g sesamfrø // 20g linfrø // 20g chiafrø // 2 ss koksolje // 3 ss honning // 2-3 tørkede aprikoser // 3 ss kokosmasse // Krydderblanding av kanel, nellik, allehånde og ingefær //  

Start med å smelte kokosoljen i en stekepanne, og tilsett havregryn, nøttene og frøene. La dette steke en liten stund før du tar i honningen, eller annen søtning. Når blandingen begynner å bli gylden kan du tilsette opphakkede aprikoser (eventuelt annen tørket frukt), kokosmasse og så mye krydder du ønsker. Jeg hadde oppi ganske mye, så det luktet skikkelig jul på kjøkkenet når dette lå å stekte ♥ La det hele steke en liten stund til, så er det bare å avkjøle og ha over på glass. 

Skal du gi bort dette i gave kan det være en god idé å lage en liten tag med ingrediensliste, slik at mottakeren vet hva de putter i seg. Eller i tilfelle de har lyst til å lage en ny porsjon!

Nam, nå skal det ikke bli noe problem å finne ut hva jeg skal ha til frokost fremover i hvert fall! Hvem vil vel ikke spise en liten bolle jul på morgenkvisten i desember? Jeg tenkte å kjøpe inn noen sånne juleyoghurter som de pleier å selge i butikkene på denne tiden av året, (håper de gjør det i år også) og drysse over litt av denne. Tror det blir helt supert!

Er du klar for DIY-week?

- Sara


#granola #hjemmelaget #diy #oppskrift #mat #kosthold #sunt #jul #julegranola #tips #inspo #inspirasjon 

Snappene som ikke kom på bloggen

 • 10.12.2016 kl. 18:00

Hei! Jeg har sovet borte i natt, så oppskriften jeg hadde tenkt til å dele med dere i dag må vi heller ta i morgen. I dag blir det isteden noen morsomme tilbakeblikk fra Snapchaten min. Det er lenge siden jeg har delt noen bilder derfra her på bloggen, og disse "gullkornene" her tror jeg aldri har blitt vist her før. Det blir ofte mange morsomme bilder på Snapchat med filtre og det hele, så hvis dere vil følge meg heter jeg Sokbibi. 

1. Dette er det Vilde som tok da vi var i Oslo med Anna nå i sommer. Jeg hadde knipset noen bilder så jeg måtte løpe for å holde følge med de andre. 2. Mitt absolutte favorittfilter! 3. En lekker hatt jeg fant på Tusenfryd i sommer.

1. Nok er vakkert bilde fra Oslo-turen vår. 2. Throwback fra da vi hadde undulaten til mamma på besøk i en uke. 3. Kuleste hundefilteret!

Håper dere får en fin kveld videre! Jeg skal en tur til svigerfar, før Matias og jeg drar videre på spillkveld ♥

Hva heter du på Snapchat?

- Sara


#snapchat #snap #some #sosialemedier #bilder #blinkskudd #morsomt 

5 budsjett-vennlige ting å gjøre i førjulstiden

 • 09.12.2016 kl. 21:41

Hei og god kveld! I kveld ville jeg bare innom dere med noen tips til hyggelig aktiviteter du kan gjøre i førjulstiden som ikke koster så mye. Det er viktig å ikke bare stresse rundt med julegaveshopping, pynting og baking nå før jul. Husk å kose dere litt også ♥

Arranger juleverksted

Inviter noen venner eller familiemedlemmer på et godt gammeldags juleverksted. Lag noe fin julepynt, julekort eller kanskje dere kan være litt kreative med gaveinnpakning sammen? Bli enige om hvem som tar med hva så får dere litt forskjellig å lage av. Husk å spill masse julemusikk og ha gjerne noen pepperkaker på lur!

Dra på julemarked 

Hvis det skorter på julestemningen er det i hvert fall ett sted du bør oppsøke, et julemarked! Hvis du ikke finner julestemningen der tror jeg det er lite som kan bringe den frem. Her har du alle de riktige luktene og dekorasjonene, og kanskje du til og med får med deg noen julegaver hjem? I spikersuppa i Oslo er det et julemarked som ser veldig koselig ut. Jeg skal dit en tur neste uke ♥

Ha filmkveld med gløgg og pepperkaker 

Julefilm, varm gløgg og pepperkaker kan jo ikke slå feil! Ta frem noen varme pledd, og kryp opp i sofaen eller lag dere en koselig spot på gulvet og snurr film til dere ikke orker mer. Husk bare å ha nok gløgg! 

Bak julekaker sammen 

Julekakebaking blir ikke bare mye morsommere når man er flere, det går også mye fortere. Da rekker dere kanskje å lage flere slag, eller så kan dere bruke litt mer tid på pyntingen. Hyggelig blir det garanter uansett! Er dere gamle nok går det an å servere noe godt i glasset, ellers så er jo gløgg aldri feil! 

Julequiz eller spillkveld

Lag en quiz med juletema og inviter venner og familie til konkurranse. Det finnes mange måter å organisere det på, når jeg har lagd quiz før har jeg hatt tre runder med 20 spørsmål hver gang. Da blir det nok spørsmål til et par timers moro. Premie er selvfølgelig gøy, men ikke noe must.

Håper dere fikk noen gode ideer til koselige ting å gjøre nå frem mot jul! 

Hvilke hyggelige ting gjør du i førjulstiden?

- Sara


#jul #førjul #advent #tips #inspo #inspirasjon #ideer #kos 

Min ønskeliste 2016

 • 08.12.2016 kl. 12:16

Det blir bare vanskeligere og vanskeligere å hoste opp gaveønsker hvert år, jeg trenger jo strengt tatt ingen verdens ting. Men å ikke komme på noen ønsker er ikke et alternativ en gang, for venner og familie lurer jo. Og jeg vet med meg selv at det ikke alltid er så lett å finne på ting å gi bort hvis personen ikke kommer med noen hint eller ønsker. Så jeg har tenkt hardt og lenge, og her er resultatet. Min ønskeliste for 2016!

Ting man kan spise eller drikke er alltid veldig kjekt å få. Godt, varmt drikke er noe jeg alltid blir glad for, om det er kaffe, te, kakao eller gløgg spiller ingen rolle. Varmt drikke får jeg aldri nok av! Andre forbruksvarer som olivenolje, urtesalt, eller lignende er også helt topp! Cemo har masse spennende ting å velge i, det samme har denne nettbutikken her. Ellers så er det ikke feil med en boks godis heller! Hjemmelaget er selvfølgelig helt supert ♥

Bøker er en ting som er hyggelig å få, og jeg bruker stort sett alltid å ha en bok eller to på ønskelisten. I år er det boken til Sophie Elise som står øverst på listen. Jeg hadde heller ikke blitt lei meg for boken til Eirin Kristiansen, How to be Parisian, #Girlboss eller den nyeste boken til Linnéa Myhre. 

Mummikopper samler jeg som dere vet på, og jeg har stort sett alt som er for salg nå, men de to på bildet under har jeg ikke skaffet meg enda. De kom ut tidligere i år, og jeg har funnet ut at det er best å spare disse koppene til fremtidige ønskelister. Smart!

Et par "skinn"hansker kunne jeg faktisk trengt, jeg har bare sånne vanter jeg brukte da jeg var liten. De passer overraskende nok enda, men de ser jo kanskje ikke så fine ut lenger. Votter har jeg også nok av, men noen litt fine hansker jeg kan bruke hvis jeg skal bort på noe hadde vært kjekt. Jeg har sett at HM for eksempel har flere rimelige varianter. 

Noen bommulskluter som kan brukes isteden for bommulspads til fjerning av sminke ol. har jeg hatt lyst på en stund. Jeg føler forbruket mitt av slike pads er altfor stort og hva er egentlig vitsen? Disse kan brukes igjen og igjen, I love it! Nå er de til og med på salg hos Kid helt frem til julaften! I tillegg kunne noen naturlige oljer som caster oil eller rosehip seed oil vært midt i blinken. Det er kanskje litt seint å bestille fra iHerb, men der er i hvert fall utvalget veldig bra!

Og som alltid er gavekort en sikker vinner. Bikbok handler jeg mye av klærne mine på, så det er et trygt sted å få gavekort fra. Ellers så går det an å kjøpe gavekort på en kafé, på TV2 sumo eller lignende. Jeg tror jeg skal klare å bruke det opp uansett hvor det er fra :) 

Nå synes jeg faktisk jeg fortjener et lite klapp på skuldra! Det ble jo en del ønsker til slutt? Men uansett hva som ligger under treet blir jeg fornøyd, jeg kan ikke huske sist jeg byttet en gave. 

Hva ønsker du deg til jul?

- Sara


#jul #julegaver #ønskeliste #wish 

Trygg hårfarge for hjemmebruk

 • 07.12.2016 kl. 16:13

Sponset produkt

Hei og god lillelørdag! Hvordan har dagen deres vært så langt? I dag tenkte jeg å teste dere om et produkt og et merke jeg virkelig synes fortjener litt oppmerksomhet, nemlig danske Naturigin. Naturigin selger naturlige hårfarger i hele 19 forskjellige nyanser, alt fra blondt, til rødt, til sort! Grunnen til at jeg ønsker å tipse dere om dette merket er fordi dette er den mildeste hårfargen i verden, med 98% naturlige ingredienser. Dessverre inneholder veldig mange skjønnhetsprodukter altfor mange skumle stoffer som vi burde styre langt unna, det slipper du å være redd for når du bruker disse hårfargene. 

Jeg regner med at en del av dere har tenkt til å friske opp håret nå før jul, og hvis dere har tenkt til å gå for hjemmevarianten vil jeg slå et slag for Naturigin. Her er 5 gode grunner til å velge dem:

 • Produktene deres er ikke testet på dyr
 • Hårfargene deres er 100% fri for ammoniak og parabener 
 • I 2014-2015 vant de prisen for beste naturlige produkt på Natural Product Awards i USA. 
 • Produktene deres er ECOCERT Organic Certified
 • Emballasjen er laget av gjenbruksmaterialer 

Fargen jeg valgte var dessverre litt for lik min egen hårfarge, så det er nesten umulig å se noen forskjell. Jeg kunne selvfølgelig valgt meg ut en mørkere farge, men jeg har veldig lyst til å bli gradvis lysere mot våren og sommeren, så det ville ikke vært så lurt. Fargen jeg tok heter Light Chocolate Brown, og den ser dødsfin ut på pakken! Tror den hadde blitt veldig fin på et litt lysere utgangspunkt!

Det kjekke er at du får kjøpt disse på både Vita og hos Apotek1, og de koster rett under 200-lappen. Og apporops innlegget i går, Naturigin har en advenstkonkurranse på Facebook hvor du kan vinne hårfarge hver søndag i advent. 

Har du testet ut hårfarge fra Naturigin før?

- Sara


#hårfarge #hår #trygt #skjønnhet #beauty #helse #tips 

Nedtelling til jul med kalendere på nett

 • 06.12.2016 kl. 18:35

Julekalendere kommer i alle mulige varianter nå om dagen, og de tradisjonelle sjokoladekalenderne jeg husker som barn har fått sterk konkurranse. Man finner alt fra skjønnhetskalendere til skrapeloddkalendere og tekalendere. Så det er virkelig noe for enhver smak. Meeen, man trenger ikke bruke masse penger på dyre, fancye julekalendere. Det finnes mange man kan være med på helt gratis på nett, hvor du kan vinne fine premier. Jeg tenkte derfor å tipse dere om et par stykker som jeg er med på i år ♥

Hvis dere har lyst til å følge to tøyrotter på gale sprell frem til jul må dere sjekke ut Frodith sine. I kalenderen hennes får dere masse humor og morsomme nøtter hver eneste dag. Og premiene har hun laget selv! Det er bare å melde seg på :) 

Norwegian bruker alltid å ha morsom julekalender, og i år er intet unntak. Du kan bevege deg rundt dette huset og finne en norwegian-coin hver dag, i tillegg til å åpne en luke med en morsom oppgave. Man kan vinne rewardpoints og andre fine premier. 

Til slutt har jeg en kalender for de skjønnhetsinteresserte, nemlig Makestyle sin.  Her svarer man på enkle spørsmål hver dag, så kan du vinne veldig fine premier. De har blant annet gitt bort en MAST-krøllstav, så her kan man virkelig vinne fine ting!

Dette er noen av kalenderne jeg prøver å få med meg hver dag i desember, så får vi se om det blir en premie eller ikke. Det er uansett gøy å delta, også går tiden til jul bitte litt fortere :) Hehe

Har du noen julekalender i år? 

- Sara 


#jul #julekalender #kalender #desember #julekos #tips #inspo 

Oppskrift: sopp- og parmesanpasta

 • 05.12.2016 kl. 20:17

Sponset ost

God kveld! Her kommer jeg for å starte uken med en helt insane pastaoppskrift til dere! Denne retten er en skikkelig smaksbombe med parmesan, fløte og hvitløk. Dette er en veldig enkel rett som kan slenges sammen på femten minutter, og den kan enkelt tilpasses din smak ved å legge til eller trekke fra grønnsaker. Håper det smaker!

Ingredienser for 2 personer: Sopp (vi brukte litt over en boks first price) // Makaroni, eller annen pasta til to personer // Er par store never spinat // 2 dl grønnsaksbuljong // 3 fed hvitløk // 1,5 dl fløte // Litt smør // 1 ss mel // Salt og pepper // Masse parmesanost 

Start med å steke soppen til den er mør og god. Legg den til side mens du lager sausen og koker pastaen. 

Sausen lager du ved å smelte smør i en kjele. Tilsett hakket hvitløk og stek det til hvitløken er myk. Visp inn melet og spe på med buljongvannet, fløte, masse opphakket parmesan, salt og pepper. Smak gjerne til med salt og pepper, samt parmesanen for å få den perfekte smaken! ​

Når alt har blandet seg godt tilsetter du spinaten. Når den begynner å se litt slapp ut tar du i soppen. ​

Server med tagliatelle, makaroni eller annen type pasta. Dryss gjerne litt ekstra parmesan på toppen, man får vel aldri nok av det? 

Nam! Denne retten er laget med Parmigiano Reggiano, den ekte parmesanosten, som gir en supergod og fyldig smak. Den er god å toppe pizzaen med, den er god til alle typer pastaretter, eller til gratinering av grønnsaker. Tidligere i år lagde jeg noen utrolig gode squash-skiver toppet med parmesan, det ble en stor hit på tapasbordet. 

Hva bruker du parmesan til?

- Sara


#parmesan #ost #mat #middag #sopp #oppskrift #vegetar #kos #hjemmelaget

Julefin leilighet

 • 04.12.2016 kl. 11:21

Andre søndag i advent! Det var på ingen måte planen å bli borte i så mange dager, men jobb og andre ting kom i veien. Vi har heldigvis rukket å gjøre det hyggelig med julepynt hjemme, så nå tenkte jeg å vise dere hvordan det ble seende ut i år. Dette blir jo nesten første gang dere får se bilder av leiligheten vår, så håper dere liker det dere ser ♥

Matias har fått pakkekalender av meg i år, også har jeg fått av mamma. Gavene står trygt plassert under det lille bordet i stua ♥

Denne lysestaken har vi egentlig ikke brukt som adventsstake før, men vi synes den passet fint til det formålet også. 

Kontorpulten min har fått seg litt julepynt, et lys som lukter pepperkake og en lilla rosa som jeg fikk i pakkekalenderen for et par år siden. 

Bursdagsblomsten jeg fikk av Karoline lever fortsatt i beste velgående!

Jeg er veldig fornøyd med hvordan leiligheten har blitt seende ut, akkurat passe mengde pynt for min smak :) Julegavene er nå også handlet inn, jeg mangle bare å lage noe greier og kjøpe en liten ting. Så resten av tiden før jeg skal jeg bruke på å lage masse godt på kjøkkenet og rett og slett bare kose meg! Jeg tenkte også å sette et lite mål for meg selv frem til jul, eller kanskje til og med ut året! Jeg skal poste ett nytt innlegg hver dag! Om det så blir mobilblogging så skal det ut et innlegg hver dag. Det tror jeg skal gå veldig fint hvis jeg er flink og effektiv på fridagene mine! Håper dere gleder dere til det ♥

Har du pyntet til jul?

- Sara


#jul #julepynt #pynt #desember #nisse #leilighet #interiør 

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no