hits

Godt nyttår!

 • 31.12.2013 kl. 17:19

Ville bare titte innom dere å ønske dere et riktig godt nyttår! Håper dere får en fin kveld og start på det nye året ♥

Gleder meg masse til et nytt fint bloggår med dere! 

- Sara

 

Året som gikk: Mai-august

 • 31.12.2013 kl. 10:20

Så var det tid for del to av hva som skjedde i 2013. Håper dere er klare for et gigantisk bildedryss? Jeg har nemlig ikke spart på bildene denne gangen, det er jo så koselig å se igjennom og veldig vanskelig å velge ut bare noen få. 

Mai

Helt i starten av mai hadde Malin og jeg en liten mini-feiring av bursdagen hennes på Mathallen. Vi koste oss ofte på kafé sammen, så dette var den perfekte lille feiringen for oss ♥

Malin og jeg tok en tur til Storo-senteret for å lære litt om kakepynting av Villa Perlesukker. Hun som kom helt til finalen i "Hele Norge baker"! Det var kanskje jeg som koste meg mest, men jeg tror nok Malin innerst inne hadde det veldig gøy? 

Kaken på bildet av oss har hun pyntet altså, skal ikke skryte på meg å være så flink! Det til høyre derimot... Var så flink jeg ble i løpet av kurset. Øvelse gjør mester har jeg hørt! 

På vei til Storo-senteret fant vi Portveien 2! Noen som husker det fra Barne-TV? Hvis dere ser nøye etter så sitter det en giraff i det øverste vinduet, kanskje ikke originalen, men søt var den. 

På 17.mai spiste Malin, Marthe, Matias og jeg champagne-frokost hjemme hos oss. Dagen før satt jeg derfor å klippet og gjorde i stand bordkort ol. 

Selve frokosten var kjempegod, alle tok med seg noe vi kunne spise og noen bobler vi kunne ha i glasset. Etter frokosten tok vi en tur ned til Slottsplassen som var ganske så full av folk. Litt gøy å få se kongefamilien vinke for første gang, har jo bare sett bilder av Oslo-feiring på TV før. 

 

Siden 17. mai var rett før helgen dro Matias og jeg hjem og spiste middag med familien senere på dagen. Med andre ord en veldig fin 17.mai! 

Marthe og jeg dro på åpningen av Starbucks på Oslo City og vi var de andre som noen gang har sjekket inn der! Haha 

Malin og jeg var flinke og leste til eksamen i det fine sommerværet. Det ble muligens mer kos og is i parken enn det ble lesing..  

Juni

3. juni hadde vi vår siste eksamen og var med det ferdig på Bjørknes Høyskole. Vi hadde en koselig avslutning på skolen med grilling og litt kåringer av diverse konkurranser. Jeg vant faktisk camera obscura-konkurransen og fikk med meg en kopi av bildet mitt i stor størrelse hjem! Jeg kom også på andreplass i film-oppgaven vi hadde, så det ble et par premier på meg den dagen. Etter avslutningen på skolen dro vi til en park hvor noen spilte litt volleyball, mens resten bare satt å snakket og koste oss

Vi avsluttet dagen med å spise litt på Peppes før vi tok noen avskjeds-øl på Aker Brygge. Dette var en veldig koselig kveld! 

Marthe, Matias og jeg dro på midnatts-lansering av Jo Nesbøs bok "Politi". Matias var med han også altså, han ble bare ikke med på noen av bildene. 

Vi kom ganske tidlig så vi (eller mest Marthe) ble intervjuet på både radio og TV. Nesbø leste litt fra boka og signerte bøker til de som ville det. 

Siden vi var blant de 100 første som kom på lanseringen fikk vi gratisbilletter til slippfesten de skulle ha på Rockefeller dagen etter. På scenen sto blant annen Lars-Lillo Stenberg og Nesbø selv. Det ble mer enn god stemning da de fremførte "Jenter" av Diderre som avslutning! 

Etter sommeren startet Malin på nye studier i Bodø derfor flyttet hun hjem for sommeren. Det var veldig trist å si ha det til henne, vi hadde jo funnet på så mye gøy det siste året. For å gjøre noe koselig ut av avskjeden spiste vi på en tapas-bar på Sagene og avsluttet med frozen-yoghurt i parken. Kjempekoselig! 

17. juni ble denne bloggen født som er resultat av at Marthe og jeg hadde litt mye fritid når skolen var slutt. Vi startet bloggen sammen og det var egentlig ganske koselig å ha en bloggvenn med på laget! 

Matias og jeg dro hjemover for en liten sommerferie her før vi skulle på ferie til London. Årets første skikkelig grilling fant sted på verandaen hjemme med naboen. En veldig koselig sommerdag!

Jeg nøt noen late dager på Tyristrand med Nesbø, limonade og avslapping

Gledet meg veldig til årets sommerferie og forberedte meg med inspirasjonskollasjer og nøye pakking

Juli

1. juli dro jeg med Anna til England for å tilbringe noen hos henne. Det var kjempekoselig å få komme å se hvordan hun bor i England og samtidig få hilse på familien til kjæresten hennes. 

De bor i Sheffield, så vi dro rundt i byen så jeg fikk se litt. Vi besøkte blant annet universitetet Anna går på og kikket litt i butikker i sentrum. 

Hele familien pluss Anna og jeg dro ut for å spise middag en dag sammen. God mat og hyggelig selskap! 


Den siste dagen i Sheffield dro vi på det store kjøpesenteret Meadowhall, det ble ikke så mye shopping men vi fikk tatt oss en god milkshake! Etter det dro vi på iMax-kino, som vil si at kino-lerretet går fra vegg til vegg og fra gulv til tak. Med ande ord utrolig stort! Vi så den siste Supermann-filmen i 3D noe som var ganske gøy å se på en så stor skjerm. Dagene i Sheffield var utrolig koselige og jeg håper jeg en dag får komme på besøk igjen. 

Etter Sheffield gikk turen videre til London hvor jeg møtte Matias og moren hans. Vi hadde et utrolig fint hotell, noe som står sterkt i kontrast til det vi hadde når Malin og jeg var i London nå i desember!

Vi koste oss masse i London med shopping i Oxford Street, noen (mange) kopper kaffe fra Starbucks og sightseeing i blant annet Notting Hill og ved Big Ben. En av dagene fikk jeg også mailom tilbud på skoleplass på høyskolen! Noe som gjorde en enda bedre dag perfekt ♥

 

Her er noen av innkjøpene fra England-turen

Tonje og Cecilie kom en tur til Oslo og vi spiste koselig middag og dro på en liten shoppingrunde.

Jeg hadde bursdag! Flyte 21 år og feiret med familien hjemme hos oldemor, kjempekoselig! Cupcakesene finner dere oppskrift på her

Jeg var ute å spiste middag på Eger & Co. med fine Vilde.Vi hadde mange koselige sommerdager med blant annet grilling hos broren til Matias, tur i skogen og bading i Tyrifjorden

Jeg hadde min første DIY, som handlet om å lage blomsterkrans

Jeg skrev mitt første innlegg om dyretestet sminke, et innlegg som fikk god respons. 

August

Jeg møtte Tonje en siste gang før vi dro hjem til Oslo. 

Årets siste grilling tok vi hos onkel med hele familien, kos som alltid! Etter dette dro vi hjem til Oslo igjen for å få noen dager på oss før studiene startet. 

Jeg lagde mitt første innlegg med økonomi-tips, dette ble også ganske godt tatt i mot. 

Mary-Kate og Ashley Olsen kom til Oslo for være med på lanseringen av den første kolleksjonen deres for BikBok. Jeg sto selvfølgelig i kø for å få et glimt av de. 

Jeg var i humør for kokkelering og postet flere oppskrifter, her finner du minipai, is-te, jordskokksuppe og panna cotta

Matias dro på hyttetur og jeg koste meg hjemme noen dager alene. Jeg koste meg med maten Matias aldri vil ha; reker og for å skjemme meg litt ekstra bort; makroner.  

Jeg ble en smule kreativ med sminken min og danderte sminken min sammen med sjokoladebiter. Det er gøy når kreativiteten endelig bestemmer seg for å titte innom!

Lillebroren min kom en tur på besøk til Oslo. Dette var første turen hans inn til oss, så han fikk se leiligheten vår pluss litt sightseeing i Oslo.

Jeg startet opp med en budsjett-serie på bloggen og de to første innleggene tok for seg mat & drikke og kultur & underholdning. Disse innleggene virket det som dere likte godt, så kanskje jeg burde prøve å finne på noe slikt igjen snart?Oldemor hadde bursdag og ble hele 90 år! Vi feiret selvfølgelig dagen hennes med hele familien ♥

Helt på slutten av august dro klassen på tur til Tjøme for å få en intensiv innføring i kamerautstyr. De fem dagene vi var der var veldig lærerike, men også ganske slitsomme.

DER er jeg ferdig med del 2! Wow, dette ble langt, håper dere klarer å henge med? Det ble som jeg forventet, litt flere bilder å velge fra og dermed vanskeligere å begrense seg etter at jeg startet å blogge. Sånn får det bare bli, disse innleggene kommer jeg nemlig til å ha mye glede av selv i fremtiden. Håper dere har det også? 

- Sara 

New years look 2013

 • 30.12.2013 kl. 22:56

God kveld. Nå begynner det å bli mye nyttårssnakk her på bloggen, men det er jo ikke hver dag et nytt år står for tur.

Jeg tenkte det var lurt å vise dere nyttårs-looken min nå i kveld, da jeg er litt usikker på om jeg rekker i morgen før vi drar. Dessuten har jeg sittet å prøvd meg frem litt nå, så sminken er jo faktisk lagt slik den blir i morgen. Jeg har kikket litt på tutorials for sotede øyne, så nå tror jeg kanskje det begynner å ligne på noe. Endte opp med brune farger med litt glitter i, synes det var denne looken som passet meg best. 

Jeg skal prøve å få satt håret opp i en donut, men fikk det ikke helt til i kveld. Skjønner ikke hva jeg gjorde sist da det ble så bra. Blir det helt krise kan jeg vel vifte med "dårdyrvippene" mine til Tonje, hun er jo frisør så kanskje hun har en kjapp løsning til meg. 

Som alltid er det litt dårlig lys inne på kvelden, så jeg skal prøve å få tatt noen bilder i morgen også. Kjolen må jeg i hvert fall få tatt noen flere bilder av, men det må jeg nesten gjøre ute. Det kan hende jeg ikke får publisert de før dagen etter da, men jeg ser an! 

Hva skal du ha på deg på nyttårsaften?

- Sara 

Året som gikk: Januar-april

 • 30.12.2013 kl. 17:56

Dette tok virkelig mye lengre tid enn jeg hadde trodd, derfor kommer dagens første innlegg litt senere enn planlagt.

Noe av det koseligste jeg leser på andre blogger er oppsummering av året som gikk, så det har jeg også veldig lyst til å lage for dere! Jeg startet jo denne bloggen i juni, så jeg lurte lenge på om jeg skulle ta med de første månedene eller ikke. Jeg kom frem til at det ville vært litt rart å droppe de første månedene bare fordi jeg ikke blogget fra de, det skjedde jo masse gøy da også! Det eneste minuset er at jeg ikke har like mange bilder, så det blir nok noen mobilbilder fra de månedene. Da håper jeg dere koser dere med dette innlegget, jeg skal prøve å fatte meg i korthet og heller bruke masse bilder! 

Januar

Rett etter juleferien i fjor startet en ny eksamensrunde, så mye av de første to ukene gikk med til lesing. Ikke veldig spennende med andre ord, men så startet et nytt semester og vi gikk i gang med foto. Det første vi lærte var camera obscura. Vi tok bilder med en gammel kaffeboks og fremkalte de selv. 

Her er mitt obscura-bilde. Eksponeringstiden er på ca. 30 sekunder derfor er ikke jeg helt  i fokus. Bakgrunnen som står stile ble derimot ganske bra. 

Med fotofaget kom også en litt klein selvportrett-oppgave. Denne gikk utpå at vi måtte ta et selvportrett av oss selv klokken 11.00 hver fredag i noen uker. 

Jeg var en tur i operaen med Matias, onkel og bestemor. Dette var min første tur på opera i Oslo og vi så Flaggermusen. 

Januar var faktisk litt av en kulturell-måned, jeg var nemlig en tur på Munch-museet også. Har vært der veldig mange ganger før, men nå dro vi sammen med klassen. 

Februar

1. februar ble Matias og jeg ferdig med å se Star Trek The Next Generation! Haha, måtte bare ta det med da jeg tydeligvis annonserte dette på Facebook den dagen. Over til noe litt mer spennende, 10.-16. februar var jeg i Dublin. Fra den 10.-14. hadde vi klassetur, hvor vi blant annet tok våtplate-bilder og var på Guinnes Storehouse

Her blir jeg fotografert med et gammelt kamera. 

Her fremkaller jeg det selv. Veldig morsomt å se hvor fort bildet blir synlig på platen!

Jeg synes alle bildene ble veldig fine, de ser litt gammeldagse ut.

Den 14. kom Matias ned så vi kunne ha en liten weekend i Dublin sammen. Jeg tok dessverre veldig få bilder da, men vi hadde en koselig tur med shopping og god mat ♥

Det var også i februar jeg begynte å bli interessert i ski, takket være Malin. På bildet over sitter Mona og Malin å ser på et eller annet skirenn (isteden for å jobbe med skole) haha. Vi bestilte oss også billetter til 5-mila i Holmenkollen. 

Mars 

1. mars var jeg på The Killers konsert på Telenor Arena. Jeg var egentlig sammen med Matias og noen venner av han, men jeg vil alltid stå foran på konserter så jeg dro ned litt før de andre. Dette resulterte i at jeg kom foran og fikk tatt på Brandon Flowers (vokalisten). Siden det ikke er lov med skikkelig kamera på konsert måtte jeg bruke mobil, men det ble dessverre veldig dårlig, dette er det beste jeg fikk: 

Så kom jeg på TV av alle ting! Klassen vår fikk tilbud om å være med å teste ut et nytt TV-konsept før de eventuelt skulle lage et program av det. Det viste seg dog at det isteden var skjult kamera og at vi var med på "Typisk deg" med Petter Schjerven som gikk på TVNorge. Har ikke noe bedre bilde enn dette som er tatt av TV-skjermen. 

Malin, Karoline og jeg dro på 5-mila i Holmenkollen og klarte å sjarmere til oss VIP-plasser rett ved mållinjen. Vi satt ved siden av Anders Baasmo Christiansen og ikke langt fra Kongen, skikkelig VIP! haha 

Siden jeg var så godt i gang med ski dro jeg like gjerne på Selvaag Boligs gratis skisprint på Bislett, hvor bant annet Petter Northug var. 

Jeg fikk besøk av fine Anna som bor i England. Det er alltid så koselig når hun kommer til Norge på besøk. Vi dro på en liten foto-safari før vi tok litt mat på Olivia.  


April 

I starten av april dro klassen på besøk til Rådhuset hvor vi møtte Fabian Stang. Det var gøy å se hvordan det ser ut inne på ordførerens kontor og se hvordan et bystyremøte fungerer. 


Vi hadde fotoshoot i fotofaget på Bjørknes, hvor Marthe og jeg hadde det mye gøy. 

Skole tok opp en del tid denne perioden. Marthe, Malin og jeg jobbet blant annet med en podcast om opphavsrett. Jeg gjenopptok en gammel "hobby", nemlig å lage spesialeffekter til film, denne gangen var det til en skoleoppgave. Og jeg prøvde å søke på Westerdals, under ser dere en del av oppgaven min. Helt på tampen av april ble klassen bedt på klassefest/overnatting hos ei i klassen som bor på gård. Vi ble ikke så mange, men hadde det uansett kjempegøy! 

Så, dette var noe av det som skjedde de fire første månedene i 2013 for min del. Neste del kommer om ikke lenge. Håper dere synes det var litt gøy å lese ♥

- Sara 

New year nails

 • 29.12.2013 kl. 23:01

Har akkurat fikset neglene mine til nyttår og tenkte kanskje dere ville se? Har bestemt meg for å bruke masken jeg viste dere tidligere og da kan jeg matche den med neglene og tilbehøret. 

Siden masken er hvit med sølvglitter på tenkte jeg å ta det igjen i neglene. Underlakken min er litt hvitere enn masken da, men det var så nære jeg kom. Synes det ble ganske fint, selv om jeg nok må gå over å fjerne litt neglelakkrester rundt neglene. Jeg er ikke så stødig på hånda så må nesten alltid gå over med q-tips. 

Nå er jeg bare litt usikker på hvordan sminken skal se ut, jeg kan jo prøve ut de sølvskyggene i Too Faced paletten min, men da må jeg nok øve litt hjemme først! Viser dere når jeg finner ut av det ♥

Hva synes dere? 

- Sara

Ny mariusgenser!

 • 29.12.2013 kl. 18:38

Da jeg sto opp i dag våknet jeg til en skikkelig hyggelig overraskelse! Et nytt tilskudd til Marius-familien min ♥ Dere har sikkert sett den blå jeg har fra før på bloggen, har brukt den ganske mye i vinter og nå har jeg altså en til i hvit. Synes disse genserne er så fine og skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å strikke de selv. Det var verdens fineste nabo som kom med den, hun har jobbet med denne i skjul og kom for å overraske meg i dag! Er jeg ikke heldig? 

Slik er den, hvit med mønster i rødt og blått. Skjønner virkelig ikke hvordan noen får til å lage slike ting! Det ser så utrolig avansert ut, spesielt for oss som ikke klarer å gjøre oss ferdig med et lusent skjerf en gang. 

 

Fikk dessverre ikke så mange bra bilder med den på, solen begynte å gå ned så lyset var ikke spesielt fint. I tillegg var det faktisk utrolig kaldt i dag. Men dere kommer garantert til å se mer av denne fine genseren, skal bruke den masse fremover!

Bruker du mariusgenser?

- Sara

Bowling-kveld

 • 29.12.2013 kl. 15:44

Bowlingen i går var så utrolig morsomt! Det var bare så synd at de ansatte skulle ha julebord akkurat den dagen, for da stengte det mye tidligere og vi fikk bare spilt en runde. Mine egne prestasjoner gikk faktisk over all forventning! Jeg vant jo ikke akkurat, men jeg kom heller ikke på sisteplass, så det var litt morsomt. Jeg fikk faktisk én strike også! Må innrømme at jeg er litt stolt over det. Nå håper jeg bare ikke det blir lenge til neste gang. 

Siden det var litt kjedelig å dra hjem etter bare en runde bowling dro vi hjem til en av oss som bodde i nærheten. Der så vi på film og spilte Gruble. Filmen vi så var "Pasific rim", den var helt grei. Litt for langtekkelig for min smak, men absolutt spennende. Gruble derimot det var supergøy! Bokstavleiker har jeg alltid likt, så da jeg skjønte at Gruble var en litt avansert bokstavlek måtte vi jo ta et par runder med det. Andre runde var jeg ett poeng unna vinnere! Ååh, så irriterende! Haha, jeg er ingen god taper i det hele tatt. Vi må nok kjøpe oss det Matias og jeg en dag så vi kan spille det masse mer. Begge to er egentlig veldig glad i brettspill, men det har blitt så altfor lite av det den siste tiden. 

Er du glad i å spille brettspill?

- Sara 

Nyttårskjolen er i boks!

 • 28.12.2013 kl. 18:35

Dagens shopping var veldig vellykket, selv om jeg verken kom hjem med noe fra Enzo eller treningstøy. Nyttårskjolen derimot, den er endelig i boks. Var veldig usikker på hva jeg skulle ha på meg i år, men da jeg kom over denne kjolen på salg måtte jeg bare ha den. Temaet for nyttårsaften er maskerade så en lang sort kjole synes jeg passer perfekt! Viser bare et par bilder av den nå, resten må dere vente med til nyttårsaften. Hihi 

Ryggen er også ganske fin, men jeg tar med en inne-jakke/blazer i tilfelle det skulle bli kaldt. Jeg er en liten frossenpinne, så da er det greit å være forberedt. 

Er ikke helt sikker på om jeg skal bruke denne masken, den er nemlig fra Venezia. Jeg er uansett alltid veldig forsiktig når jeg er ute på ting, så vi får se. Den er jo så fin og hadde jo passet perfekt? 

Nå stikker jeg en tur ut på bowling. Huff, har ikke bowlet på flere år så det kan bli ganske spennende! Ønsk meg lykke til. 

Hva slags planer har dere for den siste lørdagen i året? 

- Sara 

Shoppingtur til Hønefoss

 • 28.12.2013 kl. 10:20

God morgen dere! Her er det ei som er oppe tidlig for en gangs skyld. Skal en snartur til Hønefoss før vi litt senere i dag skal på middag til oldemoren min. Siden jeg siklet så mye på romjulssalget på nett tenkte jeg å heller ta en tur til byen og se i noen fysiske butikker isteden. Jeg har et par gavekort på kjøpesenteret der som må brukes før sommeren så da kan jeg jo se om det er noe fint nå som det er salg. Tenkte i hvert fall å sjekke ut om det er noe salg på treningstøy og kanskje driste meg en tur inn på butikken Enzo. Enzo selger blant annet Michael Kors og jeg har sett at de har fått inn masse nytt der nå!! Skummelt. 

Som dere ser er det alt for tidlig å stå opp! Det beste bildet av meg i dagtidlig ble med øynene igjen, det sier kanskje sitt? 

Trøtt eller ikke, jeg ville egentlig bare stikke en liten tur innom for å ønske dere en fin dag ♥

- Sara

Escada - Born in paradise

 • 28.12.2013 kl. 01:40

Blogg.no har en liten kampanje nå hvor du kan bli plukket ut til å teste den nye sommerduften til Escada før alle andre. 

#esc13vinnbip

Escada er kjent for sine sommerdufter og dette blir årets sommerduft. Duften er faktisk inspirert av Piña Colada og dufter herlig av kokosmelk, vannmelon og ananas. Tror den kommer til å lukte utrolig godt. 

Bli med på konkurransen du og da vel!

- Sara

The box of love

 • 27.12.2013 kl. 18:56

Nå håper jeg ikke dere får småpanikk av den litt klissete overskriften, for dette er bare hyggelig! Husker dere Thea jeg fortalte om for litt siden, som hadde skrevet en blogganbefaling om meg? Jeg har lest bloggen hennes ganske lenge nå og for en stund tilbake skrev hun et skikkelig koselig innlegg med tips til en mer romantisk hverdag. Helt siden da har jeg hintet til kjæresten min om at dette hadde det vært koselig å gjort. Så nå har vi endelig fått ut fingeren og ønsker et romantisk 2014 velkommen! 

For å gjøre ting litt klarere, "the box of love" går ut på at du og kjæresten din får seks lapper hver. På disse lappene skriver dere ned seks koselig dater dere kan ha sammen. Husk at det må være mulig å gjennomføre økonomisk og i tillegg må det passer inn i hverdagen deres. Det er for eksempel vanskelig for to studenter å skulle dra på en jordarundt-tur. 

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for ha dere kan finne på! En pikniktur, kino-date, bakedag sammen eller en overnatting i telt er bare et par forslag jeg kan tenke meg nå. Hvis du sliter litt med kreativiteten kan du alltids google litt ♥

Litt av spenningen er at dere ikke skal vise hverandre hva dere har skrevet slik at det blir en liten overraskelse hver gang. Når dere er ferdig med lappene bretter dere de og legger de i en boks. Vi hadde tilfeldigvis en hjerteboks liggende, så den måtte vi jo bare ta. 

Den 1. i hver måned trekker dere en lapp og den daten som står på lappen skal dere gjennomføre i løpet av den kommende måneden. Siden trekkingen er helt tilfeldig kan det være lurt å skrive opp en date som ikke er avhengig av en spesiell årstid. 

Dette tror jeg kommer til å bli kjempekoselig og gleder meg skikkelig til å trekke første lapp! Nå er jeg bare superspent på hva Matais har funnet på, tror nok det blir bra! Får bare håpe vi ikke har skrevet noe av det samme. 

Er dette noe du kunne tenke deg å gjøre?

- Sara 

Romjulssalg

 • 27.12.2013 kl. 10:36

Noe som alltid er gøy å gjøre i romjulen (bortsett fra å se på film) er å kikke i alle nettbutikkene som har salg. De aller fleste butikkene har jo salg så det er egentlig bare å ta en tur innom sin favoritt-butikk og sikle litt. Jeg har allerede vært en tur innom Coverbrands, Nelly, Blush og diverse sportsbutikker (ja, som alle dere andre har jeg tenkt til å bli en treningsmaskin til neste år). For at dette innlegget ikke skal bli milelangt har jeg derfor valgt meg ut en butikk; Coverbrands, og laget et par kollasjer med noen av mine salgs-favoritter.

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 

Jeg lurer skikkelig på hvordan de nye settene til Ciaté ser ut på og nå har de kommet på salg! De koster fortsatt en del, men man får jo med en del i pakken. Nummer fire har jeg egentlig planlagt å kjøpe meg leenge, for hver gang jeg skal på ferie eller hjem til mamma lar jeg være å dra på parfymen min. Det er jo litt kjedelig å ikke lukte godt når man er borte bare fordi parfymeflasken er stor og tung, så denne hadde vært superkjekk. De to concealerene fra Glo Minerals har jeg også hatt lyst til å prøve lenge, men er så usikker på hvilken farge jeg skal velge. Det er jo veldig kjedelig bomme på fargen, da gjør kanskje concealeren mer skade enn godt. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 

Nummer fem er en liten personalarm du kan med deg hvis du må ut å gå alene på kvelden. Den skal gi ganske høy lyd noe som kan hindre et overfall! En veldig smart liten ting som alle jenter burde ha. De andre tingene tok jeg med fordi de var så fine. Neglelakken til Debohra Lippmann er så utrolig fin, den hadde nok passet godt til paljett-toppen min? Neida, jeg trenger den jo egentlig ikke, men fin var den! 

Nei, nå skal jeg ikke kjede dere mer med salgsfunnene mine. Nå tenkte jeg å komme i gang med et lite mini-prosjekt Matias og jeg har på gang. Skal vise dere bilder og fortelle alt senere i dag når vi er ferdige! 

Pleier du å drømme deg litt bort med romjulssalg? 

- Sara

Hot chocolate

 • 26.12.2013 kl. 17:34

Lat, latere Sara ♥ Romjula er ikke så aller verst dere? I hvert fall ikke hvis dere ser lik ut som min. Her går det i julefilmer, varm kakao og pysjamas hele dagen. Hvor herlig er ikke det? 

Tenkte det var på tide å teste ut sjokoladeperlene fra Eger & Co. som jeg nevnte for dere her om dagen. Var så spent på de, har nemlig aldri sett noe lignende før! Dere har kanskje også lyst til å høre hvordan de er, så da slo jeg to fluer i en smekk og tok noen bilder underveis.  

Bakpå pakken står det instrukser og blandeforhold, så til en porsjon brukte jeg 45g sjokoladeperler. Ser de ikke gode ut? De lukter også himmelsk og kan faktisk brukes i bakst også! 

Så tilsetter man ca. 3 dl varm melk. Easy as can be!

Og for oss som liker å dra den litt lengre: tilsett krem og marshmallows. YUM! Det ble såå godt at dere vil ikke tro ♥ Kakaoen hadde en litt mørk og god smak, akkurat som jeg liker og med litt søtt på toppen ble det perfekt! Jeg tror dessverre ikke de selger sjokoladeperlene sine i nettbutikken, men hvis du en gang er i Hønefoss anbefaler jeg deg å stikke innom Eger og Co. 

Polarekspressen var så fin ♥ Da var én julefilm krysset av på listen, bare åtte igjen! Om ikke lenge stikker Matias og jeg til onkel en tur for å se på film der. Tror kanskje ikke det bli julefilm, men koselig blir det nok. Ha en fin kveld uansett om dere skal feste eller slappe av!

Hvordan ser deres romjul ut?

- Sara

Prosjekt julefilm

 • 26.12.2013 kl. 10:26

Noe av det koseligste i jula er alle julefilmene og selv har jeg gått rundt å trodd at jeg har sett de fleste julefilmene. Men langt i fra! Jeg fant faktisk ut at de kanskje aller mest kjente har aldri sett hele av eller ikke sett i det hele tatt. Derfor lagde Matias og jeg oss en liten liste med filmer vi må få sett i løpet av jula. Askepott har vi som sagt sett allerede, akkurat den blir det ingen jul uten. I tillegg så vi "Christmas vacation" på kvelden på julaften, så litt har vi fått med oss i år. Hjemme alene bruker jeg å kikke litt på hver jul, så de filmene skriver jeg heller ikke opp. Uansett, her er vår lille liste med filmer. 

Polarekspressen

Denne filmen har jeg hørt så utrolig mye bra om og at jeg enda ikke har sett den er nesten flaut! Den står høyt opp på prioriteringslisten i år. Hvis jeg har forstått riktig handler den om en liten gutt som ikke lenger tror på julenissen. Han blir hentet av Polarekspressen fordi toget kjører barn som ikke tror på nissen til Nordpolen. Gleder meg til å se den! 


A christmas carol

Denne filmen er vel en av de nyere som baserer seg på "en julefortelling" av Charles Dickens. Jeg kunne kanskje sett noen av de eldre først, men har hørt denne er bra. Dessuten har Jim Carrey flere av stemmene, så bare det er jo litt morsomt. 


Love actually 

Det som kanskje er aller mest flaut er å innrømme at jeg aaldri har sett hele Love actually! Alle jenter har vel sett den? Den skal i hvert fall ses i løpet av julen og jeg gleder meg skikkelig til det!  

The Santa Claus

Vet faktisk ikke hva denne handler om, men har hørt at det er en film man må se. Denne filmen finnes det vel to oppfølgere til også så vidt jeg vet? Hvis den første er fin ser vi sikkert de to også. Miracle on 34th Street

Denne filmen vet jeg heller ikke så mye om, men den ser så koselig ut! Og Maria Wilson, som også spiller i Matilda er jo så søt. 


Mickeys Christmas Carol

Denne har jeg faktisk sett maange ganger før, men ikke siden jeg var liten så jeg vil gjerne se hele igjen nå. Husker bare små klipp fra den, så det skal bli gøy å se hvordan historien er. 


Grinchen

Tenk at jeg ikke har sett denne heller! Haha, den ser så morsom ut! Jim Carrey er jo selveste Grinchen så denne må jo være bra? 

Bad Santa 

Dette er nok ikke en av de mest koselige julefilmene akkurat, men har hørt at den er morsom og at den bør ses. Det er nok ikke en familiefilm så jeg ville ikke satt meg ned å sett den på julaften. Men det er vel plass til litt humor i juletiden også? 

Vinter i Mummidalen

Helt tilslutt må jeg ha med denne. Har sett den veldig mange ganger før, men det begynner å bli en god stund siden. Elsker jo som dere kanskje har fått med dere mummitrollet, så denne filmen synes jeg er superkoselig. Kanskje denne kan bli en del av den faste juletradisjonen vår fremover. ♥


Kommer du på noen andre filmer som burde stått på denne listen? 

- Sara

My christmas gifts

 • 25.12.2013 kl. 21:55

Tenkte bare å vise dere hva jeg fikk til jul siden jeg har kost meg så mye med å lese slike innlegg på andre blogger. Fikk utrolig mye fint til jul i år, faktisk så fikk jeg alt jeg ønsket meg! Hvor heldig er ikke jeg? ♥ Jeg har dessverre ikke noe godt kamera å filme med, så denne gangen får det bli et lite bilde-innlegg isteden.  

Jeg ønsket meg sånn den nye syom-boken og holdt på å kjøpe den på syverkstedet tidligere år. Heldigvis klarte jeg å la vær, for under treet lå den ♥ Gleder meg masse til å teste ut oppskriftene i den! Penger, flax-lodd og gavekort fikk jeg også! Slike gaver kommer alltid godt med og jeg gleder meg til å bruke Kitch'n-gavekortet på en ny mummikopp! Hihi 

Apropos mummikopp, se på de tre der da! Årets julekopp, den nyeste med snorkfrøken OG Tufsla & Vifsla er nå med i den fine samlingen min ♥ Snart har jeg halvparten av alle koppene, hurra! Starbucks-kakaoen gleder jeg meg sånn til å prøve ut, spesielt den midterste! Tror den er supergod. Jeg elsker stæsj og det vet vennene mine, for jeg har blant annet fått noen utrolig fine smykker! Kjedet tok jeg faktisk på meg i går fordi det passet perfekt til antrekket mitt! Tøflene har jeg nesten bodd i siden jeg åpnet gaven i går og de som å gå på skyer, du hadde helt rett Malin ♥ Neglelakkene er to veldig fine farger fra sugar crush-serien til Isadora og såpen lukter amazing! 

Denne fotoboken fikk Matias og jeg av onkelen min, i tillegg til to konsertbilletter. En slik gave er noe av det koseligste! Den inneholder masse fine bilder fra flere år tilbake og frem til i dag. Så denne kan vi kose oss med i mange år fremover ♥

Nevnte jeg stæsj i sta? Her er det nemlig enda mer! Parfymen har jeg allerede vist dere, men den var egentlig en julegave ♥ Shampoo og balsam for tykt hår fikk jeg av den fineste frisør-Tonjen min, og gjett om de lukter godt? Herregud, jeg satt å sniffet på de opp til flere ganger i går! Leppepomaden og maskaraen har jeg også ønsket meg og er noe jeg ALLTID trenger ♥

Matias og jeg fikk hvert vårt pledd av naboen, nå blir aldri den ene sittende uten pledd når vi skal se på film i hvert fall! ♥ Synes fargen var skikkelig fin også, egentlig ganske sommerlig. Julekaffen fra Solberg & Hansen er noe av det beste jeg vet, så den skal nyytes i jula! Og kanskje kan jeg lage noe å knaske på av sjokoladebitene også? 

Som dere kanskje har merket liker jeg å bake og spesielt julekaker! Det har nok noen plukket opp, for denne boka lå sammen med syom-boken. Neste jul skal denne lille rakkeren slites ut ♥ I sammen fikk også Matias og jeg 6 kjøkkenglass. Vi har en tendens til å knuse alle glassene våre så det passet bra med litt påfyll! 

Dere husker kanskje jeg nevnte det ene faste medlemmet av Askepott-tradisjonen vår Olav? Han er en av eierne av Eger & Co. som jeg har nevnt et par ganger tidligere her på bloggen, og der selger de utrolig mye fint. Vi fikk derfor en kjempestor pose med masse godt som vi alle kan kose oss med i jula. De brent mandlene har vi allerede rukket å smake på, og herre min så gode de var! Gleder meg også skikkelig til å prøve ut sjokoladeperlene, det er visst samme perler de bruker for å lage varm kakao på Eger! Har hørt rykter om at den kakaoen er amazing, så skal oppdatere dere på hvordan den er i løpet av romjula. 

For ikke så lenge siden fikk de seg forresten nettbutikk og her har de masse godt, så sjekk den ut!

Tusen, tusen takk alle sammen for helt fantastisk fine gaver! Absolutt alt kommer kjempegodt med ♥

Har du fått noe fint til jul? 

- Sara

My christmas eve

 • 25.12.2013 kl. 16:04

Hadde dere det fint i går? Det virker sånn på alle de fine innleggene jeg har sett så langt i hvert fall ♥ Jeg skrev om morgenen i går, så nå tenkte jeg å vise litt bilder fra resten av dagen. 

Her er sminke-looken jeg gikk for i går. Prøvde meg på sotede øyne, men fikk det ikke helt til. Fikk i hvert fall testet ut løsvippene jeg kjøpte i London da, synes de så veldig bra ut på. De var akkurat passe lange og så ikke veldig fake ut. 

Det var litt dårlig belysning her i går, vi måtte nemlig slå av litt lys fordi sikring drev å gikk. Så jeg fikk egentlig veldig få bilder av antrekk og sminke, menmen. Kommer sikkert til å bruke dette antrekket flere ganger! Smykket er forresten en julegave, var det ikke fint? 

Her er løsneglene jeg skrev om tidligere. De har en veldig fin farge, men jeg er ingen stor fan av løsnegler så de skal av relativt raskt. 

Vi fikk så utrolig mye fint alle sammen, tror nok vi må ha vært veldig snille i år ♥ Tenkte å vise dere gavene mine litt senere hvis dere vil? 

Det var de fleste bildene jeg hadde fra julaften, Matias har tatt noen av dem og jeg resten. Siden vi ikke hadde på så mye lys ble det litt vanskelig å ta masse bilder, men håper disse duger. 

Nå er jeg spent, hvordan var dagen din? 

- Sara

God jul!

 • 24.12.2013 kl. 20:43

Tenkte bare å titte en kjapp tur innom dere nå, rakk aldri poste noe før middagen. Har dere hatt en fin dag så langt? Her startet dagen som den alltid gjør på julaften, med tre nøtter til Askepott og julestrømpe. Vi samles alltid hjemme hos oss og dekker på med julekaker og kaffe. Mamma og Olav (en barndomsvenn av henne) siterer og kommenterer alltid underveis og det er like morsomt å høre på hver gang. 

Pusen følger også spent med! 

Videre bar det til besteforeldrene til Matias på julegrøt. De to niesene hans lette veldig etter en mandel i bollen sin. Og tror du ikke de fikk en hver? 

Tror de var veldig fornøyde med å "vinne" en mandelpremie begge to. 

Kusina til Matias har verden skjønneste hund, og i dag kom den med nissedrakt. Hvor søtt er ikke det? Smelter helt når jeg ser sånne småtasser med kostymer ♥

Nå har vi spist middag, åpnet pakker og vi begynner alle å bli litt klare for å slenge beina på sofaen og se en julefilm. Jeg fikk forresten mandelen hjemme i år! Det er lenge siden sist, så det var stor stas da jeg kjente noe hardt i bollen. Hihi, man blir litt barn igjen på slike dager. 

Har dere hatt det fint i dag? 

- Sara 

Beauty preparations

 • 24.12.2013 kl. 10:24

God jul alle sammen! Nå skal jeg straks benke meg foran TVen og se på tre nøtter til Askepott og kose meg med julestrømpa mi. Verdens beste juletradisjon ♥

Når det er selveste julaften er det stas å pynte seg litt ekstra, og hvorfor ikke gi deg selv en liten rolig kveld før selve dagen hvor du bare duller med deg selv? Det unnet jeg meg i går og det kan virkelig anbefales! Jeg renset huden skikkelig og tok ansiktsmaske, så nå har jeg baby-myk hud! 

Her er produktene jeg har brukt, tre av de er fra Ole Henriksen og en fra Lush. 

Først renset jeg huden med Ole Henriksen african red tea foaming cleanser. Dette er et renseskum som lukter friskt av appelsin. Til vanlig bruker jeg den morgen og kveld.  

Videre skrubbet jeg ansiktet med Ole Henriksen walnut complexion scrub. Dette er en oppfriskende ansiktsskrubb som inneholder finmalt valnøttspulver. Denne bruker jeg som regel en gang i uken.

Nå da jeg var i London kjøpte jeg med en leppeskrubb fra Lush, før har jeg bare brukt den vanlige ansiktsskrubben på leppene. Denne smaker bubblegum og er laget av naturlige ingredienser så du kan faktisk spise den om du vil. 

Siste tilskuddet i Ole Henriks-serien min er firm action mask. Dette er andre gangen jeg prøver den og til nå virker den veldig fin. Masken skal virke poresammentrekkende, samt fjerne urenheter.

Helt til slutt avsluttet jeg med en god ansiktskrem og leppepomade. Fikk med prøver på total truth eye creme og truth revealed super creme da jeg kjøpte masken min så jeg fikk prøvd de ut i går. Ansiktskremen er for tørr hud, noe som passer meg midt i blinken. Øyekrem bruker jeg ikke til vanlig, så har ikke noen formening om den er bra eller ikke. 

Rett før jeg la meg krøllet jeg håret, satte på løsnegler (noe jeg aaldri gjør) og testet den nye Sunspa-sprayen min. Så nå er jeg så klar som det går an å bli til julaften!

Helt til slutt vil jeg bare benytte sjansen til å ønske dere alle sammen en riktig god jul. Håper dere får en strålende dag med familie, god mat og pakker ♥ 

- Sara

Vinner av adventskonkurransen

 • 23.12.2013 kl. 22:39

Håper dere har hatt en fin lillejulaften og at dere snart begynner å bli klare for å ønske julen velkommen. Vi har vært borte på middag i dag, så nå skal jeg snart komme i gang med krølling av hår og det som hører med kvelden før kvelden. Men aller først er det klart for å trekke en vinner av den aller siste adventskonkurransen. Det var mange som hadde riktig svar denne gangen så jeg lot som vanlig random.org avgjøre vinneren. Først vil dere kanskje ha fasiten? 

Den heldige vinneren ble denne gangen..... Anna, fra bloggen annasylvelin. Gratulerer så mye til deg! Her er premien din:

Håper du blir fornøyd med premien ♥ Også vil jeg ønske dere alle sammen en riktig god jul. Håper dere koser dere glugg i hjel resten av kvelden og i morgen. Vi skrives  i morgen tidlig!

- Sara 

Årets siste julekaker

 • 23.12.2013 kl. 13:03

God lillejulaften dere! Nå er jeg helt i mål med alt som heter julekaker, i tillegg har vi vasket leiligheten og pyntet juletreet. Så nå er jeg hundre prosent klar for i morgen. Tenkte å komme med et par oppskrifter fra gårsdagens store bakedag, men først må jeg bare vise dere noe skikkelig hyggelig. Fine Thea bak bloggen Mydiary.no har hver søndag i advent holdt en konkurranse hvor man kan melde seg på og vinne en bloggvurdering. I går var jeg den heldige! Hun skrev så mye fint at jeg ble nesten litt satt ut faktisk ♥ Les innlegget her. Bloggen til Thea burde dere forresten sjekke ut, hun har en veldig gjennomfør og fin blogg hvor det er tonn av inspirasjon å hente. 

Over til julebaksten. Det ble ikke bare fattigmann og marsipanlaging i går, jeg prøve meg også på brente mandler og peppermyntekuler. Marsipanen, brente mandler og peppermyntekuler er helt uten vanlig sukker og jeg har aldri laget noen av delen før. Liker å prøve ut nye oppskrifter, så dette var gøy! Peppermyntekulene føltes dessverre litt isete i munnen, pga. en del Sukrinmelis. Derfor legger jeg ikke ut oppskrift med bilder av de, men dere kan se oppskriften her, hvis dere vil prøve dere selv. 

Denne oppskriften har jeg funnet på Funksjonellmat sine hjemmesider. Strø mandlene utover en bakeplate og rist de i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Ha Sukrin gold og vann i en stekepanne og kok opp. Ha så i mandlene, la blandingen koke på middels varme til væsken tykner litt og blir brunaktig. Tilsett så smøret og la det koke ytterligere noen minutter. Når de er ferdige legger du mandlene utover et smurt bakepapir. Husk å skill de fra hverandre, når de blir kalde stivner de og fester seg sammen.

Disse ble utrolig gode om jeg kan si det selv! De smaker akkurat som de tradisjonelle brente mandlene og det helt uten sukker! Sukrin gold har heldigvis ikke den samme isende-effekten som vanlig Sukrin kan ha. 

Det neste jeg prøvde meg på var hjemmelaget marsipan. Dette var veldig enkelt og resultatet ble faktisk ganske bra. Marsipanstengene ble ikke kjempefine å se på, men det er vel smaken som teller? 

Bland alle ingrediensene og sett blandingen kjølig i en halvtimes tid, da blir det enklere å forme figurer/stenger. Når de er klare former du de etter ønske og dypper de i sjokolade. Så enkelt var det!

 

Jeg har lovet onkelen min fattigmann siden i fjor, så nå var det på høy tid å få prøvd seg på det. Bakingen og kokingen gikk veldig bra, men jeg synes de ble veldig smakløse. Nå har jeg ikke peiling på hvordan de skal smake heller da, men jeg vil jo tro at de skal smake litt mer enn hva disse gjør. Jeg får hører med sjefen (onkel) og se om de er godkjent. 

Pisk eggeplomme og sukker til eggedosis, i en annen bolle pisker du krem av fløten ha det så i eggedosisen. Bland inn cognac og krydder. I en egen bolle pisker du eggehviten stiv og vend den forsiktig inn med resten. Rør inn 200g hvetemel og sett deigen kjølig, gjerne til neste dag hvis du har tid. 

Min sto kaldt i 3-4 timer, da hadde jeg ikke tålmodighet til å vente lengre.

Bruk litt mel og kjevle ut deigen, prøv å kjevle så tynt som mulig. Dette var litt vanskelig da deigen skrumpet litt sammen igjen så fort jeg hadde kjevlet den, men prøv. Bruk en bakespole og del deigen opp i striper som dere ser på bildet over. 

Så skjærer du de til snipper og stikker et hull i midten. Når du har gjort det tar du den ene spissen bak og gjennom hullet, slik som på bildet over. Dette kan sikkert gjøres på en mye penere måte, men jeg er strålende fornøyd med å ha fått til noe som ligner på bildet i oppskriften! 

Nå skal de kokes, dette gjør du i en stor gryte med matfett. Jeg brukte to pakker (1000g) matfett det var passelig til en slik røre. Når du skal koke i smult er det viktig å være påpasselig hele tiden slik at det ikke tar fyr, ha alltid et lokk og grytekluter i nærheten i tilfelle du skulle trenge det. Det gikk dog helt smertefritt og det skal nok litt til for at det tar fyr! For å sjekke om fettet er varmt nok kan du stikke en liten trepinne (tannpirker el.) i gryten, hvis det freser rundt pinnen er den klar. Da legger du bare noen fattigmenn i gryten om gangen og passer på å snu de når du ser de får farge på undersiden. Når de er gylne er de ferdige og kan legges på en bakepate som er dekket med kjøkkenpapir. La de avkjøle seg, og så er de klare for å spises. 

- Sara

Kakemenn for første gang

 • 22.12.2013 kl. 14:24

Av julebakst har jeg vært innom veldig mange forskjellige sorter gjennom årene, men det er en ting jeg aldri har lagd; kakemenn! Litt rart egentlig, de er jo veldig gode. Så i går bestemte jeg meg for å gjøre noe med dette. Jeg valgte å "jukse litte granne" og kjøpe en ferdig pakke fra Mølleren, jeg har ikke prøvd de pakkene før så tenkte å gi de en sjanse. De ble faktisk veldig gode! Neste år lager jeg nok uansett fra bunnen av da oppskriften egentlig er veldig enkel. Uansett, her kommer litt bilder fra gårsdagens baking. 

Vi hadde ikke kakemann-form, så da ble det tradisjonelle pepperkakeformer isteden. Synes egentlig de ble ganske fine sånn også. 

Det fulgte med en kjekk rød "tusj", som selvfølgelig kan spises i pakken. Den brukte jeg til å pynte kakene etter de var stekt. De første kakene så ut som noe jeg kunne ha laget på barneskolen, men etter hvert fikk jeg litt mer teket på det. 

Nå gjenstår bare en porsjon fattigmann som onkel skal få og hjemmelaget marsipan. Så gidder jeg ikke bake mer før jul i hvert fall. Kanskje det blir noe hvis jeg kjeder meg litt i romjulen. 

Har du bakt noe til jul? 

- Sara

4. søndag i advendt: giveaway

 • 22.12.2013 kl. 10:18

God morgen ♥ Her kommer den siste adventskonkurransen for denne gang og i dag tenkte jeg å gi dere et parsmå oppgaver å bryne dere på. Den første oppgaven er enkel, løs rebusen så sitter du igjen med et løsningsord. I oppgave to er jeg ute etter hva disse to julekalenderne heter. 

Når du tror du vet svaret på oppgavene legger du igjen en kommentar i feltet under, husk å legg igjen e-postadressen din hvis du ønsker å få premie. Her er dagens premie: 

Jeg gjør kommentarfeltet usynlig som vanlig slik at alle må finne svarene på egenhånd. Konkurransen går fra nå til 16.00 i morgen. Håper dere vil delta, lykke til alle sammen! ♥

- Sara

Litt julestress må til

 • 21.12.2013 kl. 17:09

Heihei dere. Tenk at nå er det bare 3 dager til julaften! Jeg forstår ikke helt hvor de siste dagene har blitt av, lurer på om noen bare har stilt klokken frem og hoppet over noen av dagene? Uansett så er det visst 3 dager igjen, enten jeg er klar for det eller ikke. Nå kom vi akkurat hjem fra en tur til Hønefoss, vi har handlet inn til julemiddagen og levert de siste julegavene. Skulle egentlig oppdatere dere før jeg dro, men jeg sov litt (altfor) lenge i dag, så ble aldri ferdig med innlegget. Har heller ikke rukket å bake det jeg ville så kanskje det blir tid nå i kveld. Puh, satser på det! 

Som dere sikkert ser er det mye mat som må i hus når butikken er stengt noen dager. Det virker som at alle tenker slik og at alle må handle på samme dag, butikken var i hvert fall stappfull i dag. 

For å gjøre det litt mindre stressende frem mot jul har vi klart det kunststykke å love oss bort på besøk hver dag frem til julaften! Selvfølgelig blir detbare koselig, men det gjør jo at man må henge i litt ekstra når man først er hjemme. Litt julestress må man vel bare regne med, det er nesten litt av sjarmen til hele feiringen. Nei, nå får jeg pakke ut av posene og se om det kan bli litt baking på kjøkkenet. Vi skrives litt senere. Håper dere har hatt en fin dag ♥

Stresser dere mye nå rett før jul? 

- Sara

Birthday boy

 • 20.12.2013 kl. 21:51

I dag har verdens beste kjæreste bursdag! Gratulerer så mye med dagen og velkommen etter som 21-åring ♥ Håper du har hatt en fin dag, selv om det ikke har vært noen stor feiring i dag. Vi får ta det igjen over jul med middag ute! Elsker deg ♥Bursdagsbarnet ønsket seg brownies og sjokoladepudding i dag, så det har han fått. Freia sto for sjokoladepuddingen og jeg sto for brownies. Tror han ble storfornøyd med det. Bursdagsgaven sin fra meg fikk han litt tidligere i år, nemlig Battlefield 4 premium. Tror gaven falt i smak, det har nemlig blitt mye brukt allerede. 

Har dere hatt en bra dag? 

- Sara

Solen skinner!

 • 20.12.2013 kl. 13:45

Jeg begynner å se en tendens med litt sen posting av første innlegg om dagen. Glemmer som regel bare av tiden når jeg står opp, i tillegg står jeg ikke akkurat opp klokken 7 i ferien heller. Men i dag har jeg i hvert fall vært effektiv på formiddagen! Da jeg sto opp var det nemlig sol, og de solstrålene må utnyttes. Jeg har derfor flydd rundt å tatt bilder til kommende innlegg i dag. Det går helt fint an å ta bilder inne også, men det blir litt ekstra fint i sollyset. Er dere ikke enige? 

Etter all den tiden utendørs ble jeg skikkelig frøsen. Selv om solen stråler er det ikke akkurat varmt ute, så da var det bare å beke seg ned under pleddet. Snart drar vi til Oldemoren min en tur for å hjelpe henne med husvasken til jul. Vil bare ønske dere en kjempefin dag ♥

- Sara 

blogglisten_8446ba79ccf6c51e3a449c2af0db8c99 

Trenger du en ny veske?

 • 19.12.2013 kl. 16:42

I går fikk jeg en fin pakke fra Carriealong.no med to kjempefine produkter. Carriealong er en online veskebutikk med utrolig mange fine merker, blant annet ADAX, The North Face og Fjällräven. Butikken er faktisk en del av Skandinavias eldste lærvarekjeder. I tillegg til nettbutikken har de tre butikker i Danmark som du kan stikke innom hvis du er i området. En ting jeg liker veldig godt med Carriealong er at de har kundeomtaler på siden sin, da kan sjekke hva andre kunder mener om butikken. 


Jeg fikk en fin lommebok og iPad-case, begge fra DIXIE. Lommeboken er ganske stor så den kan man like gjerne bruke som en liten clutch. Den har en fin rominndeling med plass til seks kort og mynter i egen lomme i midten. Jeg har ikke fått testet ut iPad-casen ennå, da iPaden ligger igjen i Oslo. Meen når det er sagt så ser den veldig fin ut da. Den er ganske hard så den gir god beskyttelse mot støt. I tillegg er den ikke større enn den trenger å være, noe som gjør den veldig praktisk og plassbesparende. 

Carriealong har rask levering med frakt på 79,- handler du dog for over 700,- får du frakten helt gratis! I tillegg er toll og MVA heldigvis medberegnet i prisen, så det trenger du ikke tenke på. 

Har du handlet fra Carriealong.no før?

- Sara  

Reklame

Christmas comes early

 • 19.12.2013 kl. 14:08

Har dere hatt en bra dag så langt? Det har jeg, byttet nemlig akkurat julegaver med bestemor og bestefar. Det er så koselig å møtes rett før jul for å bytte gaver.

Tenkte egentlig bare å vise dere den nye fine parfymen min. Endelig har Selena Gomez sin parfyme kommet til Norge. Den skulle egentlig bli solgt eksklusivt hos Macy's i USA, men nå har de tydeligvis begynt å selge den i andre land. Fint for meg ♥ Jeg har siklet på denne en stund og har vurdert å bestille den på Ebay, men prisen har vært litt stiv der. Gleden var derfor stor når jeg så en lokal kosmetikk-butikk i Hønefoss hadde fått den inn. Hvis dere er interessert i den tror jeg den også skal være inne hos Cubus. 

Synes flasken er så kul, spesielt korken! Den er veldig jentete, men det liker jeg! I tillegg til at den ser veldig fin lukter den også utrolig godt. Den har en søt og frisk sommerlig duft, som man bare blir glad av å lukte på. 

Jeg har lenge brukt Calvin Klein Euphoria Blossom, men det er så fint å ha litt forskjellige parfymer å velge i. 

Hva er din favorittparfyme? 

- Sara 

Driving home for christmas

 • 18.12.2013 kl. 19:56

Nå hopper vi straks på bussen og er klare for å dra hjem til mamma for julen. Endelig i dag kom den siste pakken vi ventet på i posten og alt er klart til jul. Gavene har fått fint innpakningspapir på seg og havner snart under forskjellige juletrær. Her er noen av våre gaver i år. 

De siste årene har jeg nesten bare brukt gråpapir og naturtråd, men tenkte å gjøre det litt mer spennende i år. Jeg kjøpte en del navnelapper, bånd og papir i England sik at våre gaver ikke skulle bli helt lik alle andre sine. 

Er ganske fornøyd med noen av de faktisk! Det er litt morsommere å pakke inn når ikke alle pakkene blir seende like ut. Nå er bare utfordringen å få fraktet alle pakkene hjem, i tillegg til alt av klær og slikt vi skal ha med oss! Buss og mye bagasje går så utrolig dårlig sammen. Ønsk oss lykke til ♥

Er du ferdig med julegavene? 

- Sara 

Hjemmelaget julegodteri

 • 18.12.2013 kl. 11:49

Jeg skulle som sagt prøve meg litt på julebakst i går, og selv om det ikke ble noen av de tradisjonelle syv slagene ble det i hvert fall to forskjellige julegodterier. Jeg har kjøpt inn litt spennende ingredienser som man kan bruke til å lage raw-sjokolade av og ville derfor prøve meg på en sunn variant av bounty. Jeg har blant annet lest mange bloggere som har prøvd seg på disse her med godt hell så hvorfor ikke. Jeg legger ved noen linker til hvor man kan få tak i disse ingrediensene nederst i innlegget. 

Bounty

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. På bildet er det også i litt sukrinmelis, men jeg synes de ble for søte og ga en isende ettersmak slik sukrin ofte gjør, derfor sløyfet jeg det fra ingredienslisten. 

Rull massen sammen til kuler i ønsket størrelse. Det kan være lurt å sette de i fryseren mens du lager sjokoladetrekket slik at de blir litt stive og så sjokoladen stivner fortere. 

Sjokoladetrekket lager du enkelt fra bunnen av, men hvis du heller vil bruke vanlig sjokolade kan du gjerne gjøre det. Måten du lager det på selv er ved å smelte kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når det er helt smeltet rører du inn vaniljepulver, sukrinmelis og agavesirup. 

Dypp de fryste kulene ned i sjokoladeblandingen og sett de tilbake i fryseren. Hvis du vil ha et tykt lag sjokolade rundt kokosen gjentar du denne prosessen til du er fornøyd (eventuelt til tålmodigheten streiker, her skjedde det etter to lag). 

 

Slik ble mine seende ut. Som sagt ble mine litt vel søte på smak, men ved å sløyfe sukrinmelis i selve kokosmassen tror jeg de vil bli perfekt. For gode var de nemlig! Jeg ble også overrasket over hvor enkelt det var å lage, hadde sett for meg at dette skulle være en veldig krevende prosess. Minuset er at ingrediensene er ganske dyre, men hvis du er flink og bestiller fra iHerb kan du komme unna med mye billigere alternativer. 

Kokos- og nøttesjokolade

Jeg hadde igjen litt smeltet sjokolade da jeg var ferdig med å trekke kokoskulene og synes det var synd å kaste det. Derfor bestemte jeg meg for å blande inn litt godsaker og lage konfektbiter av det. Jeg brukte noen raw cashewnøtter og litt kokosmasse, i tillegg hadde jeg oppi litte gran salt. Jeg synes salt og søtt er godt i sammen, så tenkte det kom til å fungere bra. 

Nå fikk jeg endelig brukt for de søte silikonformene jeg kjøpte for en tid tilbake også! Etter blandingen var klar fylte jeg bare opp formene og satte de i kjøleskapet. Veeldig enkelt og fort gjort. 

 

Disse ble også veldig gode, og skal nok lages igjen ved en senere anledning. Matias tipset meg om at det kanskje hadde vært godt med noen peppermynte-dråper i de, for å få en after eight lignende smak. Tror faktisk jeg skal prøve ut det neste gang, det hørtes nemlig veldig godt ut! 

Som sagt er mange av disse ingrediensene litt dyre i Norge, men hvis du får et innfall og MÅ lage samme dag finner du det du trenger på helsekosten. Iherb er en amerikansk nettside som har utrolig mye rart, de selger alt fra proteinpulver til mineralsminke! Prisene er veldig gode og de har flere kjente merker som blant annet Atkins, Nativas Naturals og Quest Nutrition. Har du ikke sjekket ut denne nettsiden før anbefaler jeg absolutt å gjøre det, og hvis du bruker koden JEK845 får du opp til $10 i avslag på første bestilling. Kokosnøttolje finner du her, Agavesirup her, vaniljepulver her, kakaomasse her, kakaosmør her og sukrinmelis her.

Synes du det er gøy å prøve deg frem på kjøkkenet?

- Sara

Videoblogg: innkjøp fra London

 • 17.12.2013 kl. 19:51

Da har jeg endelig fått snekret sammen en liten film med innkjøpene fra London. Dessverre så er kvaliteten på denne filmen en del hakk dårligere enn på den jeg lagde sist, da brukte jeg det fine skolekameraet, men nå måtte jeg bare bruke mitt eget speilrefleks. Hvis dere skrur på tannhjulet får dere i hvert fall best mulig kvalitet. 

Håper dere likte filmen ♥

- Sara

Dagens utfordring: julebakst

 • 17.12.2013 kl. 13:54

God morgen ♥

Startet dagen rolig her i dag med en liten dose koffein. Det ble ganske seint med innpakking av gaver i går, pluss at vi så de to siste episodene av Lillyhammer. Noen fler som har sett på det? På dagens agenda står det litt julebakst. Endelig! Har fått tak i alt jeg trenger (tror jeg) så nå skal jeg prøve med på bounty og et par andre spennende ting. Jeg tar bilder underveis så oppskrifter kommer på bloggen hvis de blir gode. 

Her er noen av de rare ingrediensene som snart blir til herlige julegodterier. Har null erfaring med det fleste av ingrediensene så et vellykket resultat er ingen selvfølge. Vel, jeg får bare lese oppskriftene nøye og gjør så godt jeg kan. Ønsk meg lykke til! ♥

Har du lagd bounty, eller noe lignende før? 

- Sara

Vinner av adventskonkurransen: 3. søndag i advent

 • 16.12.2013 kl. 21:28

Nå kan jeg endelig si at roen har senket seg her, alle julegavene er i boks og nå gjenstår bare innpakking av et par stykker. Det var utrolig deilig å dra kortet på den aller siste julegava tidligere i dag. Har faktisk vært skikkelig effektiv i dag, var nemlig også en liten tur på postkontoret for å sende avgårde en liten hilsen til noen som fortjener det. Hihi, gleder meg til den kommer frem. Meen nå får jeg komme i gang med trekkingen av gårsdagens konkurranse. Planen var å velge ut bildet jeg likte best, men det klarte jeg faktisk ikke. Fikk inn kjempefine bilder og veldig søte historier! Jeg bestemte meg derfor for å bruke random.org (som vanlig). Den første som sendte inn ble nummer én osv. 

Faktisk så ble det nummer 1 som stakk av med seieren denne gangen og hun heter Karen-Mette Myrlie-Bjørn. Her er vinnerbildet:Mange fine julebilder i ett og samme bilde. Gratulerer så mye til deg, her har du premien din.

Har sendt avgårde en mail og håper du bli fornøyd med premien ♥ 

Det er fortsatt én konkurranse igjen, så dere som ikke vant kan gjerne prøve igjen neste søndag. Da vil premien være fra London-turen. Ha en fin mandag videre!

- Sara

Gi en gave med mening?

 • 16.12.2013 kl. 14:54

Mangler du fortsatt et par gaver? Sliter du med å finne noe til de som har alt? Hvorfor ikke gi en gave som kan hjelpe andre. Mange hjelpeorganisasjoner har fine nettbutikker med gaver du kan gi, hvor pengene går til forskjellige hjelpeprosjekter. Jeg har sett flere blogge om dette, og for at ikke alle disse innleggene skal bli like velger jeg å komme med gaveideer fra dyrevern-organisasjoner. 

Foreningen for omplassering av dyr er en gård som er hjem til mange hunder og katter som trenger et nytt hjem. De gjør en utrolig bra jobb med å se etter og passe på dyrene, hvis du vil gi en gave som også støtter FOD kan du kjøpe 2014-kalenderen til 150,-

NOAH kjemper for dyr i flere viktige saker, blant annet ønsker de å forby pelsdyrindustri og dyr på sirkus. Jeg har selv vært med på et par arrangementer med NOAH og de gjør virkelig mye fint. Hvis du ønsker å støtte de har de mange fine ting i nettbutikken sin. På bildet over ser du et lite utvalg. Det er også mulig å gi årsmedlemskap i gave. 

Den siste organisasjonen jeg vil tipse om er Dyrevernalliansen. Dyrevernalliansen er en landsdekkende organisasjon som jobber for de dyrene som trenger det mest. For å bidra kan du gi bort et medlemskap, handlenett og refleks eller gi et økonomisk bidrag

Jeg kom over disse gavene litt for seint i år dessverre, men neste år skal helt klar flere av disse tingene opp på min egen ønskeliste. 

Har du gitt bort noe sånt før? 

- Sara 

Ukens blogg på blogg.no

 • 16.12.2013 kl. 10:10

God morgen dere ♥ Denne uken har startet veldig bra, fikk nemlig en hyggelig mail her om dagen om at jeg var vurdert som ukens blogg her på blogg.no. Og i dag står jeg der! Det er jo kjempestas å få en slik oppmerksomhet så kan ikke annet enn å glede meg over det. 

Dere kan lese mer her.

Nå skal vi snart dra på en siste liten julegaveshopping. Vi mangler bare et par gaver nå og de må i boks før vi drar hjem til jul. Det skal bli så herlig å være helt ferdig med alle gavene. Har pakket inn alle vi har bortsett fra de som er på vei med posten i dette øyeblikk og det er så godt å se at haugen øker. Vi får kanskje komme oss avgårde vi har flere steder å rekke innom før vi er i mål. 

Håper dere får en kjempefin mandag ♥

- Sara 

Klessalg: Andrea Badendyck

 • 15.12.2013 kl. 20:55

Selv om jeg egentlig burde sovet godt ut i dag bestemte jeg heller i går kveld for at jeg skulle stå opp tidlig å dra på klessalget til Andrea og Fanny på Hendrix Hair. Jeg visste at Fanny skulle selge Michael Kors vesken sin, men den kostet nesten like mye som den gjør ny så det gadd jeg ikke. Det var uansett ikke den veska jeg egentlig har på ønskelisten, så det gjorde ikke så mye. Fant heller en fin skjorte jeg har siklet på en stund! 

Må bare vise dere dette bilde av den søte hunden til Andrea! Herregud så nydelig den var ♥

Denne skjorten fra Ralph Lauren var helt ny med prislappen på og i min størrelse. Perfekt! Har hatt lyst på den ganske lenge og i London koster den nesten det samme som i Norge så jeg gadd ikke kjøpe den der. De solgte veldig mye fint, men siden jeg akkurat har vært på tur vil jeg ikke bruke så mye penger, men en ting jeg har ønsket meg lenge synes jeg var greit.

Må forresten minne om giveawayen min som pågår nå! Send inn et bilde (tattavkvinnene@gmail.com) du har tatt som viser litt julestemning og du er med i trekningen av en søt liten premie. ♥

Hva synes dere om skjorten? 

- Sara

3. søndag i advendt: giveaway

 • 15.12.2013 kl. 14:07

God formiddag dere! Nå kan dere tro det ser fint og ryddig ut her hjemme! Kofferten står fortsatt halvveis utpakket på stuegulvet, sofaen er full av ting jeg har kjøpt i London og julegavene ligger klare til innpakking i et hjørne her. Denne søndagen blir den o'store ryddedagen for min del. Skal forresten prøve å få spilt inn en innkjøpsvideo i dag, eller i morgen hvis jeg ikke rekker før det blir mørkt i dag. Uansett, siden det er tredje søndag i advent betyr det ny giveaway. Her er dagens premie: 

Neglelakk, en liten eske nøttesjokolade, en dumle-sjokolade, en pose te og en sil til å ha teen i. 

Det jeg vil du skal gjøre er å sende meg ditt mest inspirerende julebilde på denne mailen: tattavkvinnene@gmail.com. Du må ha tatt/laget bildet selv og hvis du vil kan legge med en liten forklaring/historie til bildet. Konkurransen går til klokken 17.00 i morgen. Lykke til! 

Kommer du til å delta? 

- Sara

London: Winter Wonderland

 • 14.12.2013 kl. 10:49

Så var det tid for å vende nesen hjem mot kalde Norge igjen. Flyet går ikke før 17.30 engelsk tid da, så vi har heldigvis noen få timer her først og god tid på flyplassen. Jeg vet forresten at jeg henger litt etter med å svare på kommentarer, skal få gjort det så fort som mulig!

Tenkte bare å vise dere litt bilder fra gårsdagen før vi legger ut på hjemreisen. Først gjorde vi oss ferdig med de siste innkjøpene i Oxford Street før det ble en lite svipptur innom Big Ben. Den må jo bare oppleves når man er her. Dette er første gang jeg får se den mens det er mørkt, veldig fint! 

Videre dro vi til Hyde Park, og Winter Wonderland. Og gjett om det var fint der! Vi fant dessverre ikke noen skøytebane, men alt det andre veide opp for det. 

Det var fylt opp med karuseller og fine juleboder så langt øyet kunne se. 

Malin var så heldig å få en liten date med selveste julenissen! 

Vi var så sultne da vi endelig kom hit på kvelden, i tillegg regnet det så vi var overlykkelige over å få bord inne på et spisested. Vel, det var kortvarig lykke! Stedet vi havnet på solgte nesten bare tyske pølser på gigantiske fat og alle satt sammen på langbord. Det høres kanskje koselig ut, men når du får verdens sureste dame ved siden av seg ble det ikke helt som vi hadde sett for oss. Menmen, neste gang spiser vi før vi kommer frem. Vil uansett anbefale alle å dra innom hvis dere først er i London! Det er utrolig mye fint å se og smake på her. 

Har du vært i Winter Wonderland før? 

- Sara

Lucia: lussekatter

 • 13.12.2013 kl. 16:17

Luciadagen har jeg ikke feiret på mange år, men det er en ting jeg pleier å få lurt til meg hvert år, nemlig lussekatter. De har en så god karakteristisk smak som jeg liker utrolig godt, i tillegg er de jo gule! Og jeg synes i hvert fall gult er kult! I fjor prøvde jeg meg på en sunn variant, men de ble ikke særlig gode. Siden jeg ikke er hjemme på selve dagen i år droppet jeg å lage. Jeg har dog tenkt til å finne meg en safran-bun eller noe lignende på Starbucks senere i dag. Det er absolutt ikke å forakte det? Jeg tenkte uansett å dele oppskrift på tradisjonelle lussekatter med dere. Jeg tror faktisk det er denne oppskriften vi brukte da jeg hadde heimkunnskap i 9.klasse og de ble veeldig gode! Oppskriften holder til ca. 30 stykker.

Først smelter du smør og tilsetter melken i den. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melkeblandingen. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran/gurkemeie og mel til deigen er passe fast. Så hever du deigen under et klede til den har doblet seg. 

Elt deigen godt og trill den til en fingertykk pølse (det kan være lurt å dele deigen opp i deler før du gjør dette). Del de i ca. 30 like store biter og form de slik du ønsker, når du er ferdig legger du de på et bakebrett. La de heve videre i ca. 15 minutter. Pensle de så gjerne med egg og pynt med rosiner hvis du liker det. Jeg er ikke så veldig glad i det, men perlesukker er minst like fint! Lussekattene steker du på 250 grader i 5-8 minutter.

Pleier du å bake lussekatter?

- Sara

London day 3

 • 13.12.2013 kl. 10:12

God morgen søte små. Tenk, snart er det helg igjen og tredje søndag i advent. Det er faktisk under to uker til jul, jeg kan nesten ikke tro hvor fort tiden har gått! Uansett, jeg har et par dager igjen her i London før jeg kommer hjem og må få ordnet siste rest til jul. 

I går holdt vi oss unna stresset og maset på Oxford Street og dro heller en tur til Notting Hill. Vi gikk langs Portobello Road og tittet på de søte butikkene der. Til vår store overraskelse hadde de Hummingbird bakeri der og gjett om vi måtte rett inn! De har verdens søteste (i dobbelt betydning) cupcakes der. I Sommer da vi var der hadde de 4. juli-tema og nå var det selvfølgelig jul. 

Se på disse små skjønningene! Jeg plukket med meg en sjokolade-cupcake med julemotiv og en pepperkake-cupcake. Herlig! Etter Notting Hill dro vi en tur til det store kjøpesenteret Westfields hvor de faktisk har en innendørs skøytebane. Hadde såå lyst til å prøve, men vi skal mest sannsynlig til Hyde Park i kveld så jeg får holde ut til da. 

Før vi trakk oss tilbake på hotellet dro vi en rask tur innom Harrods. Man kan nesten ikke være i London uten å dra dit? Vi kjøpte bare fransk makroner, men det var veldig gøy å gå rundt å kikke på alle de fine butikkene. 

Nå skal ut å gjøre de siste innkjøpene før det blir en tur til Big Ben, Buckingham Palace og så Hyde Park i kveld. Fullstappet dag med andre ord! 

Ha en kjempefin fredag alle sammen ♥ 

- Sara

Min Lulu's samling

 • 12.12.2013 kl. 16:11

Dere har så vidt fått sett litt av toalettmappene mine fra Lulu's før, men tenkte å vise dere de jeg har i et eget innlegg. Synes de er så utrolig fine og dekorative, samtidig som de er praktiske. De kommer som dere sikkert vet i flere forskjellige størrelser og farger. Min serie er den beige, da det var den fargen jeg synes var finest da jeg kjøpte min første. Synes egentlig fortsatt det er av de fineste fargene. Liker også godt de nye som har kommet i semsket skinn.

Nå har jeg den store beautybagen som jeg har stående på badet til enhver tid. Den rommer utrolig mye og har en veldig fin rominndeling. Den har også et praktisk lokk hvor du kan feste sminkekostene dine. Den minste har også veldig god plass og den bruker jeg som regel på reise. Jeg kunne nok klart meg med den som er hakket mindre, så en dag vil jeg nok skaffe meg den. Det var dog den jeg kjøpte først så da ville jeg ha en som rommet litt. 

Jeg er superfornøyd med disse og bruker de hver dag. Det fine er at de også har en sort kolleksjon som passer veldig godt til gutter. Jeg liker også at de kommer i så mange forskjellige størrelse slik at man har en som passer for enhver anledning. Nå har de også kommet med en mappe til å ha sminkekoster i. Den ser veldig kjekk ut, da mine koster ofte ligger slengt overalt. Kanskje jeg burde vurdere å skaffe meg den neste gang. 

Har du noen toalettmapper fra Lulu's?

- Sara

London day 2

 • 12.12.2013 kl. 01:24

God morgen alle sammen! Da jeg sto opp oppdaget jeg at dette innlegget var blitt publisert i går kveld, uferdig. Beklager det, var sikkert litt fjern da jeg drev å la inn bilder i går. Uansett, tenkte å vise dere litt bilder fra gårsdagen. Glemte litt bort kameraet i går, men tok det i hvert fall opp hver gang vi satte oss ned for å spise. Hehe 

Der blir noen Starbucks-bilder, men det tåler dere vel? Synes det er så gøy å ta bilde av kaffe, eller egentlig mat og drikke generelt. Dette ble gårsdagens frokost, i dag tenker vi å se etter en mer engelskfrokost. Man må vel prøve det en gang når en først er her. Vi var også innom en Costa på anbefaling fra Anna, men min kaffe var litt sterk og internett fungerte ikke så bra. Haha, vi er kanskje litt kravstore?

Sjekk denne fine kreasjonen fra VS. Tror den ble brukt på showet i 2010, hvis jeg ikke husker helt feil. 

I går spiste vi ved et koselig asiatisk sted. Jeg fikk faktisk prøve meg på spisepinner og spiste hele retten med det. Stolt! Spiste ikke sånn som jeg gjør på bildet da, måtte bare blande maten min. Selv om det var et par jenter som så rart på meg og lo da jeg holdt på med dette. 

Vi så også etter Michael Kors veska jeg har siklet på så lenge, men den var selvfølgelig utsolgt der vi var i går. Etter på skal vi til Westfield, så da får vi heller krysse fingrene for at de har den inne der! 

Hva er dagens planer?

- Sara 

Klare for shopping

 • 11.12.2013 kl. 13:38

For en herlig morgen vi har hatt! Vi har tatt det helt med ro, kost oss med en god frokost og ordnet oss. Nå er vi veldig klare for å komme oss ut i London. Været er helt supert med sol og flere varmegrader. Det er heller ikke noe snø her, så det minner egentlig mest om høst her borte. 

Sjekk de fine krøllene til Malin! Skulle ønske jeg hadde håret hennes ♥

Nå har vi pakket med oss noen nødvendigheter og er superklare for å dra på en liten shoopingtur. Vi skrives senere i dag! 

 Ha en fin dag alle sammen ♥

- Sara 

Hvordan få neglelakk til å tørke fortere?

 • 11.12.2013 kl. 10:10

Regner med at det ikke bare er jeg som blir utålmodig mens jeg venter på at neglelakken skal tørke? Jeg begynner som regel å gjøre mange andre ting før lakken er ferdig, noe som fører til merker og hakk i lakken. For utålmodige folk som meg er det derfor lurt med et par gode triks som kan få prosessen til å gå litt fortere. 

♥ Putt fingren/fingerene med neglelakk på i en bolle med iskaldt vann. Dette gjør at neglelakken herdes. 

♥ Prøv å legg tynne lag. Jo tykkere lag med neglelakk du har på jo lengre tid tar det å tørke. 

♥ La laget tørke før du legger et nytt. Her er jeg veldig dårlig og kaster på et nytt lag så fort som mulig, det resulterer ofte i at det tar kjempelang tid før det tørker. 

♥ Formfett på neglen. Dette tipset har jeg ikke prøvd selv, men har hørt flere gjør dette. Etter du har lakket neglen sprayer du rett og slett litt formfett over lakken. Dette skal både gjøre at lakken tørker fortere og mykjøre neglebåndene. 

Helt tilslutt vil jeg bare tipse om noe dere ikke burde gjøre for å få lakken til å tørke raskere: bruke hårføner. Hårføner kan gi små luftbobler i neglelakken, noe som ikke er særlig fint. Selv om det kanskje går litt fortere med hårføner bruker du plutselig mye mer tid hvis du må legge ny lakk. 

Blir du også utålmodig mens du venter på neglelakken? 

- Sara 

First day in London

 • 10.12.2013 kl. 23:28

Har dere hatt en fin dag? ♥ Her i London har vi det kjempefint! Siden vi begge kun har sovet noen få timer de siste to døgnene har vi vært litt slitne i dag så vi har tatt ting med ro. Tenkte bare å vise dere et lite bildedryss fra dagen. Det tar ganske lang tid å laste opp bilder her, så dessverre kommer dette innlegget litt senere enn planlagt. 

Det første vi gjorde da vi kom frem var å få litt koffein-påfyll på Starbucks. Vi prøvde oss på en gingerbread-latte og den var så god! Skikkelig julestemning med rød kopp og greier. Etter det gikk vi til hotellet vår som ligger ved Earls Court. Kjempefint og sentralt! Vi slappet av litt på hotellrommet før vi dro ut en tur. 

Første stopp: Oxford Street! Vi tenkte det var lurt å ta det rolig i dag, så vi tuslet bare litt rundt gatene og så litt i butikker. Gatene er så fint pyntet her, og det ene varehuset overgår det andre når det kommer til å pynte bygningene sine. Litt overdådig, men litt søtt også.

Fine Malin ♥ 

Vi var innom Victoria's Secret, Lush og spiste middag på Pizza Hut. Det ble ikke mye shopping i dag, den store shoppingrunden sparer vi nok til i morgen. Da skal jeg blant annet ut å se etter Michael Kors veska! Helt tilslutt tok vi selvfølgelig en siste tur til innom Starbucks før det bar tilbake til Hotellet. 

Nå skal jeg slappe av litt til på rommet med denne herlige blandingen før det blir kvelden. Vi må få oss en skikkelig god natts søvn i dag så vi er klare til å ta London med storm i morgen! 

Hva har dere gjort i dag?

- Sara

Handlelisten min i London

 • 10.12.2013 kl. 10:21

Når jeg drar til utlandet er det ofte med en idé om hva jeg vil kjøpe, og jeg lager som regel en slags handleliste. Denne gangen tenkte jeg å gjøre den litt fin og dele den med dere. Som regel når jeg er i London eller andre steder som er billigere enn Norge er målet å få med seg flere billige ting hjem, denne gangen har jeg heller tenkt til å se etter noen få litt dyrere ting. Jeg har spart en del penger fra bursdag og jobbing i sommer som jeg skal bruke på disse tingene. Jeg kommer helt sikkert ikke til å kjøpe alt heller, for det bli jo ganske dyrt, men jeg tenker å se hva jeg helst vil ha når jeg kommer ned. 

På denne listen skjuler det seg mange godsaker, og det er nok vesken nederst til høyre som står øverst på ønskelisten. De av dere som har lest bloggen en stund har sett meg skrive om den før så nå håper jeg på å finne riktig modell. De andre tingene tenker jeg å sjekke priser på, jeg har nemlig hørt at Acne ofte ikke blir noe billigere i London. Å vindus-shoppe er uansett alltid lov, så det skal jeg gjøre masse av de neste dagene!


Denne listen består av ting jeg generelt kunne tenkt meg å kjøpe, men som har blitt nedprioritert lenge. Kanskje jeg finner et fint par med Jeffrey Campbells eller en kul dataveske til Macen min. Sistnevnte trenger jeg faktisk, så skal se litt ekstra etter det. 

I tillegg kommer jeg nok til å handle litt billig nødvendigheter på Primark, slik som løsvipper, skosåler ol. Primark i London er en butikk jeg helst unngår, men når jeg vet akkurat hva jeg skal ha håper jeg det går fint. Jeg tenkte også å sjekke om jeg kunne finne Lush i London, jeg har nemlig veldig lyst til å prøve leppeskrubben deres. Har hørt så mye bra om den, så nå er det på tide å prøve den ut! Vet dere hvor den ligger? Jeg har forresten ikke glemt Victoria's Secret! Dit må vi selvfølgelig også innom. Fikk ikke så mye tid sist jeg var der, så gleder meg til å ta meg litt bedre tid denne gangen. 

Hva er din favorittbutikk i London? 

- Sara

Vinner av adventskonkurransen

 • 09.12.2013 kl. 16:07

Da var tid for å kåre vinneren av adventskonkurransen jeg hadde i går. Det var 24 som meldte seg på denne ganger, morsomt å se alle svarene deres! Mange svarte riktig og noen hadde et par feil. Jeg må derfor trekke mellom de 10 som hadde rett svar. 

Her skal dere få fasiten: 

Vinneren av konkurransen ble Julie Christensen! Gratulerer så mye til deg, håper du er fornøyd med premien! 

Hva slags konkurranse vil dere ha neste gang? 

- Sara 

JULEFERIE!

 • 09.12.2013 kl. 11:56

Endelig kan jeg si jeg har juleferie! Denne har vært så etterlengtet at dere aner ikke. Vi burde egentlig ha skrevet ned hvor mange timer vi har brukt på filmen den siste uken, for det er ikke få! I natt ble det bare litt over en times søvn, så vi har virkelig stått på til siste sekund. Uansett, nå er den ferdig og jeg skal sende den avgårde til Kim-Daniel så får vi se om han godkjenner den for bloggen. Krysser fingrene!

 

Så glad er man når man har levert inn eksamen! Senere i dag skal vi på skolen igjen for å ha fremvisning av filmene, men det blir bare kos. Det skal bli utrolig gøy å se hva de andre har laget. Selv om vi har sitter i naborommene med hverandre er det ingen som har sett hverandres filmer, så det blir kjempespennende å se. 

Før visningen må jeg gjøre ferdig siste finnish før London kaller på Malin og meg. Kofferten er ikke pakket enda (noe som IKKE er likt meg) så jeg må være effektiv! Malin kommer forretsen til meg senere i dag og det skal bli så godt å se henne igjen ♥ Nå er det snart et halvt år siden vi så hverandre sist! Aalt for lenge synes nå jeg. Men, vi skrives senere, nå må jeg komme meg i gang! 

Er det lenge til du har juleferie? 

- Sara

Den siste tiden på Instagram

 • 08.12.2013 kl. 16:08

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert dere på Instagramfronten. Siden jeg har postet en del bilder den siste tiden tenkte jeg det var på tide. For at det ikke skal bli kjedelig plukker jeg bare ut bilder som ikke allerede har vært på bloggen før. 

1. Risgrøt er noe av det beste jeg vet med julen, måtte også ha med en marsipangris (i tilfelle jeg fikk mandelen, hehe) 2. Det sto noen fine tegninger/malerier på Kiellands Plass her om dagen, likte dette med Mummitrollet. 3. En liten kollasj av julepynten vår. 

4. Kollasj fra BikBok-event.  5. Enda et bilde fra BikBok-event. 6. Fin frost på vinduet, man skjønner at vinteren er her selv om det ikke er snø.  

7. En kollasj av syomprosjektet mitt på Syverksted med Jenny Skavlan. 8. Bilde fra et annet BikBok-event. 9. Endelig kom denne boken i hus. Har allerede testet en oppskrift fra den.  

Oppdaget at veldig mange av bildene faktisk er fra bloggen, men håper uansett dere likte de jeg har tatt med. 

Følg meg gjerne på Instagram, jeg heter Sokbibi, følger selvfølgelig alle tilbake!

Husk å melde dere på adventskonkurransen min, den går frem til mandag klokken 16.00!

- Sara 

2. søndag i advendt: giweaway

 • 08.12.2013 kl. 11:43

Da var det klart for den andre søndagen i advent, noe som betyr konkurranse her på bloggen. Denne gangen må dere jobbe litt mer for å være med, jeg lurer nemlig på hvem øynene på bildet tilhører? Jeg er ute etter personenes virkelige navn, altså ingen karakter de spiller. Hintene under kan kanskje gjøre det lettere å skjønne hvem personene er. Dersom det er fler som har alle rette (eller ingen med alle rett) trekker jeg mellom de aktuelle. 

Jeg kommer til å gjøre kommentarfeltet usynlig i dag slik at det ikke blir noe juks. Dessverre vil det bli slik på de andre innleggene også, men endrer tilbake i morgen når konkurransen er over. Konkurransen varer fra nå til klokken 16.00 i morgen mandag.

Her er premien du kan vinne denne gangen. Lykke til og ha en fin søndag alle sammen! Vi snakkes snart igjen ♥

- Sara

Herlig pakke i posten

 • 07.12.2013 kl. 18:59

Har dere hatt en fin lørdag så langt? Jeg fikk meg i hvert fall en god start på dagen da jeg gikk i postkassen i dag! Gjett hva som hadde dumpet ned der i går? Kalendergaven jeg vant hos Frodith! Hun har en veldig morsom kalender gående nå i desember med hjemmelagde kalendergaver. 

Var den ikke søt? Rakk ikke ta noen bilder med den på før jeg måtte gå i dag, men dere skal få en oppdatering på det! Hehe.

Nå skal vi ta en liten pause i klippingen med en liten frozen yoghurt før vi tar noen timer til. Tenk, på mandag er det ferie! Som jeg gleder meg ♥

- Sara

Mary-Kate & Ashley Olsen: tredje BikBok-kolleksjon

 • 06.12.2013 kl. 19:03

I går kom den siste kolleksjonen til Mary-Kate og Ashley Olsen for BikBok i butikk. Jeg har så vidt rukket å se litt på den, og er sånn passe imponert. Den er veldig slik de andre kolleksjonene har vært, noen plagg er fine, men det er også en del jeg aldri ville kjøpt. Denne kolleksjonen er litt mer hverdagslig enn den forrige og byr på en del lyse plagg. Det jeg er mest fan av denne gangen er de tykke genserne. De passer så bra nå og i tillegg ser de fine ut. 

Disse tre er mine favoritteren. Den første jakken ser dog litt rar ut når den er lukket igjen øverst, men på bildet over er den veldig kul. Den siste har litt annerledes snitt enn mange andre gensere så den liker skikkelig godt. Tror den vil passe like godt til bukse som til skjørt. 

1. HER 2. HER 3. HER

Disse kjolene likte jeg også kjempegodt. Blått er alltid fint og i tillegg er lengden veldig fin på denne. Tenker den er akkurat passe lang til årstiden? Den sorte kjolen er utrolig kul og jeg eelsker snittet på den. Tror den gir en veldig fin figur på de fleste så det er jo et pluss. 

1. HER 2. HER

Nå blir det litt middagslaging her hjemme før jeg skal sette meg ned å skrive litt på refleksjonsnotatet som skal leveres sammen med eksamensfilmen. Det er alltid den vanskeligste biten å reflektere masse etter man har jobbet så mye. Dagene går litt inn i hverandre og det er så mye en kan skrive om. Får bare prøve å være litt effektiv i dag, kanskje det gjør lørdag og søndag litt mindre hektiske. Ønsker dere en fin kveld ♥

Hva synes du om den siste kolleksjonen? 

- Sara 

Lovely lunch

 • 06.12.2013 kl. 07:47

God morgen! Det føles ut som en evighet siden jeg skrev det til dere sist, men etter å ha sjekket er det ikke mer enn to dager siden. Uansett, sitter her å prøver etter beste evne å gni søvnen ut av øynene. Nå må jeg straks skynde meg ut døra og komme meg ned til Elvebakken. Jeg skal som sagt sitte prøvevakt i dag, en jobb som egentlig er ganske grei. Det er godt betalt, grei arbeidstid og bare jobbing i enkelte perioder. Synes det høres ut som en god jobb for en student! Nå har jeg faktisk lagd meg en skikkelig god matpakke, for jeg blir borte store deler av dagen. Det er så mye bedre å sitte lenge på skolen hvis man har med seg noe godt å spise. Jeg har med et par brødskiver også da, hvis noen skulle lure på om dette er alt jeg skal spise i løpet av en hel dag. 

Hvor herlig er det ikke med en liten kurv bringebær som påfyll i utover dagen? De ser så friske og fine ut, gleder meg til å smake på de. Har også tatt med meg to av teposene fra julekalenderen min, de skal det også bli gøy å smake på! Håper dere får en strålende dag, nå må jeg komme meg avgårde ♥

Hva skal dere i dag?  

- Sara

English Tea Shop

 • 05.12.2013 kl. 20:19

Nå begynner dere sikkert bli lei av meg som forteller at jeg bruker alle timene av døgnet på skolen, så jeg skal spare dere for detaljene rundt det og heller vise dere noe fint jeg fikk i posten i dag. For et par dager siden skrev jeg jo at jeg ikke hadde kjøpt meg noen julekalender i år. Meen så var jeg så heldig at jeg vant en julekalender fra the English Tea Shop på Vixen for en liten stund siden. Den er så fin, og passer i tillegg midt i blinken til en te-elsker som meg! I hver luke skjuler det seg en te-pose slik at jeg kan prøve ut 24 forskjellige te-sorter innen jul. Nå har jeg fem teposer å velge mellom da, så kanskje det blir mer enn en kopp i kveld når jeg kommer hjem! 

I dagens luke skjuler det seg Honey Melon. Den høres og lukter veldig godt, så gleder meg til å ha den ved siden kveldsmaten i dag. 

I morgen skal jeg først sitte prøvevakt hos Elvebakken VGS, rett etter det blir det tilbake på skolen for å klippe mer. Det tar så uendelig mye tid å klippe sammen en film på 10-15 minutter! Jeg skjønner nesten ikke hvordan de som klipper spillefilmer holder ut. Vel, jeg får gjøre meg ferdig her å komme meg hjem, ti timer på skolen er egentlig mer enn nok! Ha en fin kveld dere, så skal jeg prøve å få oppdatert dere tidlig i morgen. 

Var ikke kalenderen søt?

- Sara 

Ønsker dere en fin kveld!

 • 04.12.2013 kl. 20:07

Har dere hatt en fin dag? Nå sitter jeg å slapper av i sofaen, før det blir en veldig tidlig kveld. Vi satt i over fem timer i strekk med klipping i stad, så kjenner jeg er klar for senga snart! Tenkte bare å drikke opp en kopp med te og pusle litt med neste ukes adventskonkurranse. Da blir det en liten gjettelek! Gleder meg til å vise dere ♥

Ville egentlig bare stikke innom for å ønske dere en fin kved. I morgen skal jeg tidlig opp ganske tidlig så kanskje morgen-innlegget kommer litt tidligere enn vanlig. Sovner nesten her jeg sitter nå, så hvis jeg skal klare å komme meg opp i morgen må jeg nesten runde av tidenes korteste innlegg. Vi skrives igjen i morgen. 

- Sara

Inspo: Makeup looks for christmas

 • 04.12.2013 kl. 10:08

God morgen dere. Satt i går kveld å tenkte litt på hvordan jeg vil sminke meg til jul. Kan ikke akkurat si jeg ble spesielt mye klokere av det, det er jo så utrolig mange fine looks å velge mellom. Jeg lagde meg derfor en liten inspirasjonsguide på Polyvore, og tenkte dere kanskje ville se den også? 

Bronze Goddess

Denne looken er kanskje litt sommerlig, men jeg synes egentlig den fungerer like godt nå. Hvem vil vel ikke føle seg litt brun og glamorøs på vinteren også? Her passer det med fine brune toner til øynene og av leppestift kan man egentlig velge og vrake litt. Jeg synes en nude farge kan være ganske fint til en slik brun sommer-look. Solpudder er et must her, det er fint å bruke i kinnene isteden for en blush. Da får man mer markerte kinnben og man får den bronze goddess-looken med en gang. For å toppe denne litt eksklusive looken ville jeg gått for noen feminine krøller, jeg ville kanskje også satt det litt opp som hun på bildet. 

The red lips

Denne er utrolig klassisk, men går aldri av moten. Det er noe sofistikert og elegant over en rød munn samtidig som det er veldig dramatisk, og det liker jeg veldig godt. Personlig synes jeg røde lepper passer aller best sammen med en veldig enkel øyesminke. Kanskje bare maskara (og/eller løsvipper) og en fin eyeliner. Det fungerer fint med litt sterkere øyenskygge også, men på meg selv så synes jeg det ser finest ut om jeg toner øyenskyggen litt ned. En fin blush i kinnene synes jeg også passer utrolig godt sammen med røde lepper. Det samme gjelder krøller i håret. Det gjør hele looken komplett når håret har fine bølger.  

Smokey eyes

Smokey eyes er bare helt fantastisk om man får det til riktig. Jeg får det ikke til i det hele tatt, så har egentlig lagt hele greia på is til jeg får kjøpt meg et smokey eye-kit. Smokey eyes trenger ikke være svarte, de er minst like fine i bruntoner, lillatoner osv. Jeg tenker på samme måte om smokey eyes som med røde lepper, jeg toner ned leppefargen når øynene er så dramatiske. En nude farge eller kanskje en lys rosa farge synes jeg ser utrolig fint ut med smokey eyes. Håret kan man egentlig gjøre hva man vil med, men jeg liker hvordan hun på bildet har det. Litt beach-look i desember er vel godkjent? 

Hva er din favoritt look? 

- Sara

Tjuvholmen

 • 03.12.2013 kl. 17:47

Nå er jeg såå fornøyd med dagens innsats! Vi var heldige med været selv om det var litt kaldt å stå så lenge ute. Uansett fikk vi gjort opptakene vi trengte og nå gjenstår bare en liten bit på fredag! Jeg har lært så mye i løpet av det prosjektet her og det er så gøy! Jeg er så heldig som har to veldig flinke gutter på gruppa mi som begge kan utrolig mye.

I dag filmet vi ved vakre Tjuvholmen som jeg nevnte tidligere i dag. Siden temaet for filmen er ADHD, og spesielt medisinering var vi så heldige å få et intervju med Kim-Daniel Sannes fra Hotell Cæsar og Skal vi Danse. Han hadde så utrolig mye spennende å si, så nå gleder jeg meg enormt mye til å få klippet denne filmen sammen og se resultatet. Han var positiv til at jeg kunne legge den ut på bloggen, men han vil selvfølgelig se over den og godkjenne den først. Så da krysser jeg fingrene! 

Er det ikke fint der nede? Hadde det ikke vært så kaldt skulle jeg blitt igjen og tatt litt flere bilder, men det begynte å bli lite følelse i tærne så jeg droppet det. 

Ingen merkbar høydeforskjell på de gutta her, nei! Hehe. At Kim-Daniel kunne stille opp setter vi utrolig stor pris på, han hadde så mye bra å komme med som jeg tror vil løfte hele filmen vår. Så all ære til han som tar seg tid mellom manuslesning til å snakke med oss! 

- Sara 

Nest siste opptaksdag

 • 03.12.2013 kl. 10:10

Hei og hopp fininger! Nå har jeg akkurat fått i meg litt frokost og skal snart vende nesa mot Tjuvholmen. Vi skal nemlig filme nest siste intervju der i dag. Gru-gleder meg litt til det faktisk, alt må nemlig klaffe i dag. Vi har vært så heldig å få med oss en litt kjent person på laget og da er det lurt at ting går glatt. På onsdag starter vi opp med første klippedag, tror nok det kommer til å gå med en del timer i klipperommet ut uka. Jeg har uansett planlagt et par blogginnlegg, så det skal nok gå fint med den biten.

I går var jeg å skaffet meg et par ting jeg trenger til julebaksten, nå venter jeg bare på en liten pakke fra iHerb før bakingen kan starte. 

Bestilte kokosnøttolje fra Blush.no, de har faktisk litt matvarer også! Silikonformene kjøpte jeg på TGR, tror ikke de kostet mer enn 20 kroner! Tenkte jeg skulle prøve å lage konfektbiter av noe slag, og da er det kult med litt morsomme former. De hadde ikke julemotiv, så da valgte jeg noen som er litt jentete. Er de ikke søte? Nei, nå får jeg komme meg avgårde, vi har litt prøvefiming å gjøre før det braker løs! Vi skrives senere ♥

Hva er deres planer for dagen? 

- Sara 

Gratis julekalender + vinner av konkurransen

 • 02.12.2013 kl. 16:10

Hvert år er det utallige julekalendere å få kjøpt i butikken, noen går for en enkel sjokoladekalender, andre skaffer seg flax-kalender og noen lager sin egen pakkekalender. I år har jeg gått for en helt gratis versjon. Og ikke bare én, nei flere faktisk! Som en smart måte å spare penger på har jeg bestemt meg for å kun delta i julekalendere på nett i år. Det finnes så mange forskjellige kalendere der ute, så jeg har plukket ut mine favoritter og koser meg heller med de. I fjor vant jeg faktisk ganske fine premier av det, blant annet hair extensions og en Dolce Gusto maskin. Og da er det jo litt ekstra gøy å prøve lykken i år også. Her er et par av julekalendrene jeg er med på: 

Jeg er også med på julekalenderen til et par blogger, sjekk ut Frodith sin og Voe sin! 

Så var det klart for å trekke vinner av første søndag i advent-konkurransen. Dere kom med utrolig mange fine julesanger! Har faktisk oppdatert julelisten min på Spotify med et par jeg ikke hadde, herlig. Det var 17 stykker som meldte seg på denne gangen, kjempegøy! Brukte bare random.org som vanlig, hadde jeg måttet velge hvem forslag som var best hadde jeg aldri blitt enig med meg selv. Så synes derfor det er veldig greit å gjøre det sånn! Og den heldige vinneren ble.....

Gratulerer så mye til deg. Her er premien din: 

Jeg sender deg en mail straks, og sender avgårde premien en av de kommende dagene. Beklager til dere som ikke vant, men husk at det er en ny konkurranse neste søndag. Bli gjerne med da!

Hva slags julekalender har du i år?

- Sara 

Leiligheten er ferdig pyntet til jul

 • 02.12.2013 kl. 10:04

Nå blir det kanskje litt mye julesnakk om dagen, men det er jo snart jul så det er vel helt innafor? Vi ble helt ferdig med julepyntingen i går, så nå er det skikkelig koselig her. Tror ikke jeg har vist dere så mange bilder fra leiligheten vår så da kan dere jo få se litt nå som det er pyntet og all ting. Det er en studentleilighet så den er ganske liten, men passer egentlig helt greit til kjæresten og meg. 

Sofa med sjeselong er så godt å ha, selv om jeg bruker sjeselongen alt for lite. Nå har den fått litt julepreg med røde puter og rødt pledd. 

Dette lille mini-juletreet fikk jeg som barn og har bare tatt vare på det. Siden det er så liten plass her passer det perfekt å ha et sånt lite tre stående i kroken. 

Jeg elsker jo te, som dere kanskje har fått med dere, så juleteen er satt frem. 

Alt ligger i detaljene, haha! Vi har ikke kjempemye pynt (heldigvis) så da liker jeg å bytte ut ting som håndklær, putetrekk ol. med noe litt mer julete. 

Her står kjøkkenmaskinen min klar som et egg, snart skal den få svingt seg litt med julekakebaking. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal lage enda, og om jeg skal lage de gode gamle slagene eller om jeg skal prøve meg litt på noe nytt. Har lenge hatt lys til å prøve meg på hjemmelaget bounty. Tror jeg må få testet ut det en dag, ser for meg at det er veldig godt å lage de selv!

Skal du bake noe til jul, i så fall hva skal du bake?

- Sara

Første søndag i advent: giveaway

 • 01.12.2013 kl. 16:00

Hei igjen fine mennesker. Jeg har jo ikke fikset noen julekalender til dere, har rett og slett ikke kapasitet til å kjøpe inn så mange gaver, likevel tenkte jeg å ha en giveaway hver søndag frem til jul. Premiene kommer til å variere litt, og siden den siste søndagen er 22. desember vil den bli kjøpt i London. Vet allerede hva jeg skal kjøpe, hihi! Uansett, hver konkurranse kommer til å være veldig enkel, og denne gangen trenger dere ikke Facebook for å være med. For å være med i trekningen denne gangen må dere rett og slett bare poste dere favorittjulesang i kommentarfeltet. Gjerne med Youtube-link! Da blir jeg glad! Her skal dere få min:

Det er ingen julesang som slår denne, har hatt den som favoritt helt siden jeg gikk på barneskolen faktisk. Det blir alltid topp julesetmning med denne på høytaleren. ♥

Håper mange av dere vil delta! Husk: favorittjulesang og e-post så er dere med i trekningen. Konkurransen går fra 16.00 i dag søndag til 16.00 i morgen mandag. 

- Sara 

It's desember!

 • 01.12.2013 kl. 10:03

God første desember alle sammen! Tenk at nå står den siste måneden for tur. Det er vel en klisje å si at tiden går fort, men det året her har virkelig bare flydd forbi! Dette blir faktisk vår andre jul som Oslo-beboere, med andre ord andre gang vi pynter eget bosted. Og for en juleelsker som meg selv er det stor stas å få gjøre leiligheten om til en rød koselig hule. Jeg er ikke helt ferdig enda, mangler litt støvtørking og pynting i bokhylla blant annet, men det nærmer seg nå. Det lille kunstige juletreet er oppe, adventslysene står klare og de røde gardinene henger fint på stangen sin. Det blir med en gang en annen leilighet bare ved å bytte ut hverdagslige farger med rødtoner. 

Årets adventslys står klare til å bli tent hver søndag fremover. 

Nå gleder jeg meg sånn til å bare kose meg fremover med fin pynt, julesanger, klementiner og innpakking av gaver. Akkurat nå har jeg litt følelsen av juleferie, men jeg får vel prøve å ikke skli helt ut det er fortsatt ca. en uke igjen. Da kommer verdens fineste Malin på besøk, før vi drar på jentetur til London! Herlighet, jeg har bare fine ting å se frem til denne måneden. Det skal nytes og settes pris på, det er helt sikkert! 

Hva ser dere mest frem til i Desember?

- Sara

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no