hits

Hvorfor er reklame på blogg verre enn reklame i et magasin?

 • 29.11.2017 kl. 14:41

En ting jeg har tenkt på en stund og ikke helt forstått meg på er folk som klager over reklame på blogger. Jeg ser det stadig klages over reklameinnlegg og affiliateslenker både i kommentarfeltet på ulike blogger, på Instagram og på Facebook. Jeg ser helt ærlig ikke problemet med det, så lenge den gitte bloggeren eller influenceren merker reklamen på riktig måte og ikke reklamerer for noe ulovlig! 

For det første får bloggleserne ubegrenset og helt gratis tilgang til hele bloggens innhold. Alle oppskrifter, alle videoer, sminketips osv. får du helt gratis. Det er også leseren som av egen fri vilje velger å klikke seg inn på bloggen, så dersom innholdet ikke er av interesse skjønner jeg ikke poenget med å klikke seg inn, for så å legge igjen en negativ kommentar. Det meste av annen underholdning som konsumeres må man faktisk betale for, det gjelder også den underholdningsformen som kanskje ligner mest på blogg; magasiner. Likevel blir det ramaskrik når det dukker opp noen reklameinnlegg på en blogg som leses gratis. Dette er inntekten til bloggerne, og det som gjør at de faktisk har muligheten til å fortsette å skape innhold til de som leser. Igjen er det jo helt valgfritt om man ønsker å kjøpe noe av det bloggeren har reklamert for, så jeg forstår ikke problemet!

Jeg tenkte vi kunne sammenligne litt så jeg fant frem et gammelt ELLE-blad jeg hadde liggende. Prisen på ELLE var den gang 75 kroner, noe billigere ville det selvfølgelig vært om jeg hadde abonnert. I et magasin, som du allerede har betalt en del for vil du finne ganske mye av samme typen reklame som ofte blir servert på ulike blogger. I dette nummeret av Elle kommer du faktisk først til innholdsfortegnelsen etter å ha bladd igjennom 49 sider med reklame. 49 helsider med rein reklame der altså! Magasinet i sin helhet inneholder svimlende 91 helsider med rein reklame, hvis du inkluderer baksiden. Da har jeg ikke telt med mindre reklamer som fyller halve elle kvarte sider. 

Når det kommer til ordentlig stoff hadde dette magasinet 159 sider. Merk at da har jeg regnet med innholdsfortegnelse, sidene som innledere de ulike delene av bladet (som egentlig ikke er innhold) og noen andre sider som teknisk sett ikke kan regnes innhold. Medberegnet er selvfølgelig også en haug med kollasjer som inneholde forskjellige produkter, ganske likt slike mange bloggere lager fra tid til annen. Nå er det jo selvfølgelig ikke sånn at man kan klikke på linker i bladet også tjener Elle en del av kjøpet, men det trenger du strengt tatt ikke på blogger heller. Hvis du av en eller annen grunn ikke unner en blogger lønn er det fullt mulig å søke opp det produktet du ønsker å kjøpe på egenhånd i nettbutikken. 

Bloggen jeg har valgt å sammenligne med er en av Norges største; Carolinebergeriksen.no. Her har jeg selv sett at det klages en del over reklameinnleggene i bloggens kommentarfelt og på Instagram. Jeg bladde meg derfor i går kveld 20 innlegg bakover i tid og tellte opp reklameinnleggene hennes. Jeg fant 3 innlegg som var rein annonse. Og selv om disse innleggene er reklame må hun som blogger likevel skape et innlegg rundt annonsen, mens blader som Elle bare trykker reklameplakater fra ulike merker. Jeg skjønner at dette dreier seg om ulike medier, men likevel legges det ofte mye mer innsats ned i et reklameinnlegg på en blogg enn i et magasin. Og personlig får jeg mye mer utav et reklameinnlegg på en blogg!

Caroline hadde i tillegg 2 innlegg som inneholdt affiliateslenker, innlegg som tilsvarer kollasjer og moteserier fotografert av bladet selv. Forskjellen er som nevnt at på blogg har du muligheten til å klikke direkte på linken og dermed gi bloggeren en liten sum av kjøpet. Ett av innleggene hennes inneholdt også sponsede produkter. Sponsede produkter betyr ikke, som mange tror, gratis produkter. Bloggere er nødt til å skatte av produktene de får, og hvis et innlegg derfor kun inneholder sponsede produkter, men ikke er en annonse har ikke bloggeren tjent én krone på innlegget. Da har h*n brukt penger, riktig nok mye mindre enn det produktene ville kostet for "vanlige forbrukere", men det er likevel penger bloggeren selv har valgt å bruke.

Hvis vi legger sammen alle innleggene som på en eller annen måte inneholder reklame blant Carolines 20 siste poster blir det 6 innlegg. Og ja, hun tjener godt, det er jeg fullstendig klar over. Men disse innleggene gjør også at hun kan fortsette å produsere interessant innhold til meg som leser, helt gratis. Da synes jeg faktisk de annonseinnleggen som dukker opp fra tid til annen er helt innafor. Reklamerer hun for noe jeg ikke interesserer meg for skroller jeg bare forbi, verre er det ikke. 

Hva tenker dere om reklame på blogg?

- Sara


#blogg #blogger #magasin #underholdning #reklame #annonse 

DIY: lyslenke med bilder

 • 28.11.2017 kl. 13:21

Hei hei! Nå synes jeg det er på høy tid med litt mer julete innlegg på bloggen, jeg klør nemlig i fingrene etter å lage pynt, bake julekaker og komme med tips til dere! Jeg skal likevel starte ganske mildt så her kommer et enkelt DIY-prosjekt du kan pynte med hele året, jeg har bare julifisert det litt. Håper dere liker innlegget!

Til dette prosjektet trenger du: En lyslenke i valgfri lengde // Stifter // Mini-klesklyper // Bilder, julekort og pynt etter eget ønske

Lyslenken kjøpte jeg billig på Ebay, og min er på 4 meter. Jeg skulle nesten ønske jeg hadde kjøpt en som var enda lengre, for ville jeg jo fått enda flere rader, men det fine med disse tynne lenkene her er at du kan skjøte de sammen. De er også laget av ståltråd slik at de blir enkle å forme! De små klesklypene har jeg hatt liggende, men de ble kjøpt på Panduro en gang i tiden. For å feste lenken satte jeg bare opp noen stifter i veggen, så snurret jeg lenken rundt stiftene. 

Så er det bare å henge opp bilder og pynt etter ønske. Siden det jo tross alt snart er jul ble det julekort, konglene jeg lagde i fjor og noen søte polaroidbilder på min lenke. Når julen er over tenker jeg det blir fint å fylle på med andre vanlige bilder. 

Denne lenken pyntet så fint opp ved skrivepulten min! En personlig vegg som jeg kan sitte å kikke opp på mellom jobbsøkingen og bloggingen ♥ 

Hvordan synes dere bildelenken min ble?

- Sara


#jul #diy #interiør #pynt #dekor 

Surprise!

 • 27.11.2017 kl. 14:42

Hei! Det måtte bare bli bloggfri i går, lørdagen ble nemlig så vellykket at jeg sov altfor lenge i går, og så dro vi rett videre til svigers i bursdag. En innholdsrik helg med andre ord! Lørdagen ble brukt til feiring av fineste Tonje, som fylte 25 år tidligere i november. Hun ante ingenting og jeg er så glad for at vi klarte å overraske henne! Hun fortjente virkelig å bli satt pris på, så jeg håper hun koste seg masse ♥ Her har dere noen feststemte bilder fra kvelden. 

Tre flotte jenter! Mia, selveste bursdagsbarnet og Mari♥

Tonje og kjæresten har verdens søteste katt, og det ble garantert ikke manko på kos for dens del!

Meg og fine Mari ♥

Cecilie er bare herlig, digger at hun alltid tar over kameraet og knipser bilder når vi er sammen! Dere kan takke henne for stort sett alle bildene i dette innlegget :)

Gutta er inne i en dyp samtale om spill (tror jeg), det hørtes i hvert fall ut som at det var spilling det gikk i. hehe

Ola! Det blir ingen fest uten :) 

Føler med Øystein i dette øyeblikket, han gjør seg klar til en runde busstur. 

Digger dette bildet! 

I ukene frem mot jul skjer det så mye hyggelig, så jeg prøver bare å kose meg så mye som mulig med alt. Og denne helga ble virkelig helt super! Jeg trodde det kom til å bli ganske slitsom i bursdag i går med barn og det hele, men det ble bare kos. Nå er jeg veldig klar for en ny uke, denne uka skal det pyntes til jul! Endelig ♥ 

Håper dere har hatt en fin helg! 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#fest #venner #burdag #surprise #party #hyggelig #gøy #helg 

8 varme drikker du kan kose deg med i vinter

 • 25.11.2017 kl. 14:14

Det er så mye kos i en kopp med varmt drikke, og nå som vinteren er rett rundt hjørnet synes jeg det passet godt med en oppsummering av mine favoritter på den fronten. Jeg har delt en god del oppskrifter på varme drikker i årene som har gått, og i dag skal dere få en reprise av 8 favoritter. Jeg kan selvfølgelig love at det vil komme flere oppskrifter i løpet av vinteren ♥

Kakao med chili: Altså sjokolade og chili, finnes det en bedre kombinasjon? Jeg synes i hvert fall den sterke chilien i kombinasjon med søt sjokolade er helt perfekt å varme seg på. Bokstavelig talt!

Solbærgløgg: Som den gløgg-elskeren jeg er måtte jeg forsøke å lage en hjemmelaget variant i fjor. Og selv om dette ikke egentlig er helt som tomtegløggen jeg bruker å kjøpe ble dette en veldig god varm drikk. Det minner egentlig litt om en spicy solbærtoddy!

Kakao med peppermynte: Hvis du er glad i sjokolader som After Eight er dette kakaoen for deg! Mint er SÅ godt i varm kakao, og jeg ber alltid om et par dråper peppermynte i koppen hvis kafeer tilbyr det. 

Pumpkin spice latte: En all time favorite er selvfølgelig pumpkin spice latte. Dette er en skikkelig høstlig drikk, men den kan jo like gjerne nytes på vinteren! Prøv den hvis du liker

Kakao med peanøttsmør: Dette er den nyeste varianten av varm kakao jeg har testet ut, og fy søren så godt det var! Her har du en skikkelig mektig drikk, så du bør ikke lage mer enn én kopp - hvis ikke du er veldig fysen da!

Chai latte: Denne oppskriften delte jeg kun for et par dager siden, men den ble så god at den fortjener en plass på listen. En kopp varm, krydret og kremete te sier aldri jeg nei takk til. Og faktisk er denne drikken like god kald som varm!

Varm eplesider: Hvis det ikke frister med kakao eller kaffe kan du jo teste ut varm eplesider. Det tar litt tid å lage, men mesteparten av tiden går med til koking. Og det er så verdt det når sideren er ferdig, supergodt på kalde kvelder!

Jule-latte: Hva passer vel bedre i førjulstiden enn å lage en kopp med deilig jule-latte? Her får du rett og slett en liten smak av jul i koppen, og den minner faktisk litt om gingerbread latte fra Starbucks. 

Håper noen av disse drikkene frister, jeg kan i hvert fall skrive under på at samtlige er mer enn drikkbare! Så håper jeg dere får en fantastisk fin lørdag ♥ Jeg skal bort både i dag og morgen, gleder meg til begge deler! 

Hva er din favoritt varme drikke?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#drikke #kakao #chai #latte #tips #anbefaling #inspirasjon #oppskrift 

Serietips: The Orville

 • 24.11.2017 kl. 16:02

Denne ukens serietips er kanskje for de spesielt interesserte, men jeg må likevel skrive om den. Seth Macfarlanes nyeste serie The Orville er som en humoristisk parodi på Star Trek, og selv om det kanskje høres veldig uinteressant ut for mange, er dette en veldig bra serie. Jeg må innrømme at jeg elsker Star Trek The Nex Generation, men det er den eneste Star Trek-serien jeg har sett. Jeg er heller ingen storelsker av science fiction, men TNG falt jeg veldig for. The Orville er som sagt heller ingen rein science fiction serie. Seth Macfarlane er jo også skaperen av Family Guy, så jeg håper dere vil gi serien en sjanse. 

Serien foregår 400 år inn i fremtiden, ombord det utforskende romskipet USS Orville. Seth Macfarlane er ikke bare skaperen, han har også hovedrollen i serien, som nylig tiltrådt kaptein Ed Mercer. Mannskapet hans består av mennesker og skapninger fra andre planeter, tillegg til roboten Isac. Med på laget som førstekommandør får han også sin ekskone, som han tidligere har tatt på fersken i sengen med en blå alien. Dette skaper selvfølgelig mange morsomme situasjoner. Men selv om dette er en science fiction/humor-serie tar den også opp viktige temaer i hver episode. Blant annet forståelse for andre kulturer og kjønnsidentitet. 

Dessverre er ikke serien tilgjengelig på Netflix ol. enda, men med sesong 2 er bekreftet er det nok ikke lenge før. Jeg anbefaler i hvert fall at dere tar en titt når muligheten byr seg. 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#tv #underholdning #tvserie #humor #sciencefiction #anbefaling #tips

Årets julegavetips

 • 23.11.2017 kl. 22:33

Inneholder annonselenker

Det er nok en gang tid for å komme med noen tips til hva du kan gi bort i julegave. Dette blir utrolig nok femte året på rad hvor jeg kommer med tips, så jeg kjenner det begynner å bli vanskeligere å komme opp med noe. I år har jeg valgt å lage ett samlet innlegg for både jenter og gutter, og heller delt inn alt i kategorier. Siden dette blir et solid innlegg har jeg etter beste evne forsøkt å dele det opp slik at det skal være enkelt å bla gjennom og finne det som er interessant. Jeg har også forsøkt å finne ting i forskjellige prisklasser, slik at de fleste skal kunne finne noe tilpasset sitt budsjett. De litt dyrere tingene er jo også kjempefine spleisegaver. Håper dere finner inspirasjon!

Underholdning vil jeg si er noe alle benytter seg av i en eller annen form, så innenfor denne kategorien bør det finnes noen smarte ting du kan gi bort. Kjenner du en lesehest finnes det alltid en ny bok du kan gi, jeg anbefaler på det varmeste En mann ved navn Ove. Som et alternativ til den tradisjonelle boken er en E-bok også supert, sett at personen liker å lese på telefon eller lesebrett. Apropos lesebrett, denne geniale oppfinnelsen som gjør at du kan bære med deg tusenvis av bøker i en liten plate er en fantastisk gave å gi bort. Og for de som er glad i mer lettbeint underholdning er et abonnement på et magasin, eventuelt et abonnement på tjenesten FLIPP perfekt. 

Nå for tiden streames det meste av musikk, så et gavekort på Spotify tror jeg mange kan ha glede av. For å nyte god musikk på farten kan en praktisk bærbar høyttaler være et lurt gavetips, da kan du dele musikkopplevelsen med andre. For å ikke risikere at telefonen går tom for strøm er en nødlader også helt genialt, og også en rimelig gave. Hvis gavemottakeren derimot foretrekker god gammel lydkvalitet kan en vinylplate være midt i blinken. Jeg vet i hvert fall at det står på ønskelisten til min bedre halvdel. 

Å kunne dele underholdning med andre er alltid gøy, hva med å gi bort et brettspill? Dette er en gave mottakeren kan ha veldig mye glede av, og kanskje du selv blir invitert på spillkveld? Har du muligheten til å gå sammen med flere er dyrere ting som en Nintendo Switch en helt fantastisk gave. Nå er visstnok også et bra tidspunkt for kjøp av denne maskinen da det har kommet en del gode spill nå nylig, hilsen Matias. Switchen blir flittig brukt her i huset, og den er veldig morsom å dra frem på vennekvelder. En annen veldig kjekk gadget som kan være en super spleisegave er en Apple TV. Her kan du se på film, TV-serier, og nå også bruke til å spille på. Kjempekjekk, vår har blitt masse brukt. 

Hvem liker vel ikke å kose seg? Jeg tror mange ville blitt glade for en pose med god kaffe, en boks med varm sjokolade eller te - meg selv inkludert! Og gjerne med noe godt til, Johan Bülows lakris er jo en klassiker, herlig å få under treet. Litt alkohol er vel heller ikke feil for mange, hva med å gi bort en god flaske vin, eller noen forskjellige øltyper i et fin eske? Jeg kan anbefale ingefærøl fra Crabbies, utrolig godt med lime til! 

Mens noen koser seg med godis og kaffe er det også mange som slapper av med velværeprodukter. Hva med å gi bort noen deilig hudpleieprodukter? Lush har et utrolig utvalg av alt fra hudpleie, til sminke, og kroppsprodukter. Kanskje noen kan ha nytte av en fin badebombe eller en deilig kroppsskrubb? Og disse øyepatchene må jo bare være helt himmelsk å kose seg med etter en lang dag! Selv om skjegg- og bartetrimming kanskje ikke veldig avslappende tror jeg mange menn ville hatt brukt for et fint sett for nettopp dette. Barbershop har utrolig mange kule sett og enkeltprodukter for skjegg og bart.

Hva skriker vel kos mer enn et par myke sokker eller tøfler? Begge deler er jo midt i blinken nå på vinteren! De søte tøflene på bildet over er fra H&M, tenk å labbe rundt i de 1. juledag. En annen ting jeg i hvert fall liker å bruke er en sovemaske. Nå er det jo ikke akkurat noen fare for at det ikke blir skikkelig mørkt om kvelden, men det er veldig godt å sette på seg en sånn før man legger seg. Og med en flakse sleep mist til sengetøyet kan du være sikker på at gavemottakeren får noen gode netter med søvn fremover. 

Når det kommer til ting for hjemmet bør man kjenne personen man kjøper til godt, for de fleste har sin egen stil og tanker om hva som passer inn hjemme. Så prøv å plukk opp om det er noe mottakeren trenger, eller i hvert fall skaff deg et godt bilde av hvordan hjemmet til personen er. Kanskje det hadde vært fint med et godt og varmt pledd til sofaen? Et nytt fint sengesett kan også komme veldig godt med! Eller kanskje mottakeren ofte klager over å ikke ha en passende vase hvis h*n får blomster? Ting som kanskje er litt mer safe er duftlys og duftpinner, i hvert fall til oss jenter. Selvfølgelig er det noen som reagerer på slike lukter, men hos meg er i hvert fall slike ting veldig velkomment. En annen ting som hører litt med i samme kategori er en airdiffuser, i disse har du vann og eteriske oljer også slipper den ut herlig damp. De forskjellige oljene skal visstnok ha forskjellige egenskaper, blant annet finnes det noe som virker beroligende. Om det stemmer vet jeg ikke, men de er jo veldig lekre å se på! 

Hvis mottakeren er glad i å lage mat kan noe til kjøkkenet være en fin gave. Jeg synes jo disse store skjærefjølene i tre som det er så mye av i butikk om dagen er veldig fine, til og med som pynt. Eller noen flotte måleskjeer eller lignende som er gullbelagte. Jeg synes det er så kult med vanlige kjøkkengjenstander som også kan brukes til å dekorere litt. Hva med å kjøpe et lekkert sett med sort eller gullfarget bestikk? Det gjør så mye med et middagsbord, så hvis personen liker å be inn til middag kan dette være en super gave. Til en person som er glad i å be inn til fest og middag kan også noen øl- eller vinglass være midt i blinken! Eller så kan du jo rett og slett klinke til med en herlig julekopp. Det hadde i hvert fall jeg blitt veldig glad for å åpne på julaften! 

Innen kategorien hobby og fritid finnes det uendelig med muligheter, og her kan du virkelig treffe blink - så lenge du vet hva mottakeren liker å gjøre på fritiden. Kanskje du kjenner noen som er veldig glad i trening, eller som skal i gang med dette på nyåret, da kan litt nytt treningstøy hjelpe på motivasjonen. Kanskje til og med noe enkelt treningsutstyr kan være en god idé? Et hoppetau, en fitnessball eller noen vekter tar ikke mye plass, og trenger heller ikke være så dyrt. Er personen mer glad i friluftsliv kan en lommekniv være en god idé, Victorinox har utrolig mange forskjellige typer lommekniver så her vil finne noe for enhver smak. En fiskestang eller annet utstyrt til fisketuren tror jeg også mange blir glad for. Fiskestenger kan jo fort bli litt dyrt, så her går det fint an å gå sammen med flere. 

Foto er en stor hobby for mange, og siden fotoutstyr kan bli veldig kostbart er det igjen greit å gå sammen med fler. En annen kul gave til en fotointeressert (eller andre) er et polaroidkamera. Et slikt kamera fanger minner på en litt annen måte enn et vanlig kamera gjør, og bildene er jo også superfine å pynte med. En fin notatblokk elle almanakk er også en helt super gave, selv om det ikke er direkte fotorelatert. Jeg som blogger har for eksempel god brukt for en notatblokk til å skrive ned ideer jeg får til blogginnlegg og lignende. Kanskje du kjenner noen som blogger? Eller noen som rett og slett er glad i lister og planlegging? Da er en notatblokk eller en almanakk midt i blinken. 

Ølbrygging har blitt mer populært de siste årene, og kanskje du kjenner noen som har veldig lyst til å starte med dette. Hva med å gi bort et lite mikrobryggeri? Dette får man kjøpt i små sett, og de finnes i forskjellige prisklasser. Hvis personen allerede har bryggesett kan en bok om øl kanskje være av interesse? Apropos alkohol, et drinkmikse-sett kan kanskje være passende til de som er mer glad i å mikse sine egne ting på fest. Når vi er inne på fest, prosecco pong, søstern til beer pong kom jeg over da kikket på nett etter inspirasjon. Og det synes jeg var en utrolig morsom greie, jeg er sikker på at det er mange som hadde blitt glad for en slik gave. Morsomt å dra frem på fest! 

Vi kjenner vel alle noen som virkelig har alt. De kommer ikke på noe å ønske seg, og det er like vanskelig å finne på noe vært år. Da synes jeg en opplevelse er en utrolig fin gave å gi, enten det er gavekort på kino, teater eller en konsert. Reise går det også an å gi, men da bør man være flere som går sammen. Med en slik gave er du i hvert fall garanter at mottakeren får minner for livet! En annen ting som kan være fint å gi noen som har alt er veldedighetsgaver. Da finnes det et hav av organisasjoner, for eksempel Røde Kors og Norsk Folkehjelp du kan gi gaver fra. De har ulike gavemuligheter som for eksempel kan gi et menneske rent drikkevann, utdanning ol. Dette tror jeg veldig mange hadde satt pris på å få. Hvis du likevel har lyst til å gi en ting kan for eksempel et armbånd fra Project Fuck Cancer være et godt tips. Disse smykkene er designet av nylig avdøde Børre Olsen, og pengene går til forskning på hjernekreft. En gave med mening ♥

Andre ting du kan gi til de som har alt er en matkasse, eller en snacksboks. Det har etter hvert begynt å komme ganske mange ulike matkasseleverandører på markedet, så finn en kasse du tror passer mottakeren. Eller så kan du jo gi bort et abonnement på for eksempel CarePacks eller veggisboksen. Her får man hver måned en eske med sunn snacks rett hjem i posten. jeg har testet ut to ulike esker fra Carepacks, og du får så mye godt i disse boksene! Glossybox og The Manbox er andre abonnement du kan gi bort. Glossybox er beregnet for jenter og kommer månedlig, mens The Manbox er åpenbart den mannlige versjonen. Denne kommer dog ikke ut like ofte.

Interessen for miljøet har (heldigvis) økt mye den siste tiden, så miljøvennlige gaver er perfekt for de som har alt! En drikkeflaske i aluminium eller en termokopp er begge deler med på å kutte engangsemballasje, og er også noe de fleste har brukt for. Andre forbruksvarer som kan byttes ut med mer miljøvennlige alternativer er blant annet vaskepulver, det finnes nemlig noe som heter såpenøtter. Disse har jeg skikkelig lyst til å prøve en gang, og jeg hadde helt ærlig synes det hadde vært gøy å åpne på julaften. Det samme gjelder Bees Wax-papir til oppbevaring av mat, og grønnsaksposer til bruk når du skal kjøpe inn grønnsaker på butikken. Beecoshop har veldig mye spennende, miljøvennlige ting som egner seg som gaver, sjekk de gjerne ut! 

Nå håper jeg dere sitter igjen med noen nye, gode ideer, og at dere likte innlegget! Jeg glemmer hver år hvor ekstremt lang tid dette tar, men det er jo skikkelig gøy å pusle med. Det har nesten blitt til en slags juletradisjon dette her og. Håper i hvert fall dere ble litt inspirert ♥

Har du kommet i gang med julegavene?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#julegave #julegaver #tips #inspirasjon #kollasj #inspo #jul

Christmas preparations

 • 22.11.2017 kl. 15:29

Hei ♥ Går det fint med dere? Vi har ikke rukket samlet opp så altfor mye julepynt enda (heldigvis), så i år har jeg planer om å lage litt selv. Det er jo litt ekstra koselig å ha ting som man har lagt ned tid i, så jeg går bare å venter på noen småpakker fra Ebay før jeg kan sette skikkelig i gang. Jeg har likevel fått begynt så smått i dag, en ting er oppe på veggen, vinduene har fått en liten spray med snøspray og nå skal jeg straks ut for å legge første lag med spraylakk på et par ting. Dere får selvfølgelig se mer når ting er ferdig! Enn så lenge har jeg bare noen små smakebiter under her :) 

Sjekk de søte julesokkene da! 

Dette søte ekornet fikk jeg av mamma her om dagen, så fint!

Selv om snøen har dalt i stort sett hele dag trenger vinduene en liten dusj. 

Gleder meg til å vise dere resultatet av det som har kommet opp på veggen. Jeg tenker at neste uke er det innafor å for alvor starte med juleinnlegg, er dere enige? Eller, jeg tenkte å tyvstarte litt i morgen med noen julegavetips. Så vi får se, juleinnholdet er i hvert fall rett rundt hjørnet.

Skal du lage noe julepynt i år?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #julepynt #pynt #diy #hverdag #blogger 

Oppskrift: Chai latte

 • 21.11.2017 kl. 20:49

Chai latte er en varm drikk med en helt herlig blanding av krydret te og sødme, og er ofte et valg når jeg skal på kafé. Dessverre får jeg altfor ofte servert smakløse, kjedelige chai latter når jeg bestiller ute. Jeg tenkte derfor at jeg skule prøve å lage en variant hjemme, for å se om jeg klarte å lage som det smakte skikkelig av. Og det klarte jeg! Dette ble akkurat sånn som jeg liker den ♥

Ingredienser til 1 stor kopp: 1,7 dl vann // 3 hele kardemommefrø // 4 hele pepperkorn // 1 stjerneanis // 1/2 ts kanel // 1 ts fenikkelfrø // 1/4 ts malt muskatnøtt // 1/4 ts malt ingefær // 1/4 ts malt nellik // 1,2 dl melk // 3 ts assam-te (anne sort te fungerer nok også)

I en kjele koker du vann og alt av krydderet, tilsett så melken og la det koke opp igjen. Ha så i teen og la dette putre et par minutter. Sil det hele og nyt! Pynt gjerne med kanel eller annet krydder. 

Dette ble så godt! Og den egner seg faktisk som kald også. Jeg fikk nemlig ikke drukket opp alt, så jeg satte resten i kjøleskap, og da minnet den litt om julelatten til Tine! Yummy!

Hva bestiller du når du er på kafé?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#chai #chailatte #drikke #te #kafé #oppskrift #hjemmelaget

Video: Ting som irriterer meg

 • 19.11.2017 kl. 14:58

God søndag! Jeg håper ikke jeg er alene om å irritere meg over tullete ting? Personlig er jeg ganske enkel å irritere, og i videoen under deler jeg en god porsjon med de tingene som irriterer meg mest. Som jeg også sier i videoen er det ikke sånn at jeg bruker masse energi på å irritere meg over disse tingene hele tiden altså! 

Det ble ganske mange ting når jeg først satt meg ned for å fundere på ting jeg finner irriterende. Kanskje vi har noen ting til felles? Det hadde vært gøy å høre om i kommentarfeltet :)

Hva irriterer deg?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#video #videoblogg #hverdag #blogg #blogger 

Du grønne, glitrende tre

 • 18.11.2017 kl. 22:07

Hei igjen! I dag har for alvor jula startet for min del, først med julegrantenning her i byen og så har Matias og jeg sett på julefilm. Det ble A Christmas Carol, den med Jim Carrey. Kjempekoselig lørdag! Jeg knipset noen bilder på grantenningen i stad, så her kommer en stemningsrapport. 

Nå skal jeg redigere en video som kommer i morgen, også skal jeg planlegge litt juleinnelgg for bloggen. Håper dere får en fortsatt fin kveld ♥

Hva har du gjort i dag?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #julegrantenning #hverdag #hygge #juletre

Inspirasjon: Årets julebordantrekk

 • 18.11.2017 kl. 18:16

Inneholder annonselenker

Nå er partysesongen i full gang, og noen av dere har kanskje allerede rukket å vært på julebord? Jentegjengen min hadde julebord tidligere i november, men jeg skal muligens på ett til før året er omme. Vi får se, hvis ikke må jeg jo finne ut hva jeg skal ha på meg på julaften og nyttårsaften. Det ligger helt sikkert noe fint i klesskapet som kan brukes, men innimellom må det være lov å unne seg en ny, fin kjole. Så hvis du også trenger litt inspirasjon har jeg satt sammen et par kollasjer med nettopp kjole-inspirasjon til dere. Håper dere liker innlegget ♥

1. Kjole 2. Øredobber 3. Kjole 4. Kjole 5. Sko 6. Sko 7. Kjole 8. Veske 9. Kjole 10. Kjole 11. Kjole 12. Sko

1. Jumpsuit 2. Øredobber 3. Kjole 4. Kjole 5. Sko 6. Choker 7. Kjole 8. Kjole 9. Kjole 10. Veske 11. Sko 12. Sko

Nå er alle nettbutikkene stappfulle av herlige godbiter, så det var ikke vanskelig å finne noe fint. Jeg har i hvert fall mer enn en favoritt blant kjolene over! Paljetter er jo alltid en sikker vinner når jula nærmer seg, og i år har også fløyel blitt veldig populært. Jeg synes det er dødsfint, men er litt usikker på om det kler meg. Vi får se, jeg må nok gruble litt til før jeg bestemmer meg. 

Har du en favoritt blant kjolene?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#mote #fashion #kjole #julebord #nyttår #julaften #nelly #zalando #inspirasjon

Filmtips: The Founder

 • 17.11.2017 kl. 14:54

Hei og god fredag! Har dere lagt noen hyggelig planer for helga? Jeg skal straks ut å gå en tur med Vilde, vi har jo faktisk fått litt snø her i Hønefoss så det blir kos! Etter turen trekker vi inn med en kopp varm kakao, jeg gleder meg! Først ville jeg bare innom dere med ukens underholdningstips, som i dag er en film. Denne så jeg for en god stund siden, men jeg har jo faktisk aldri tipset om den før. Så her kommer ukens filmtips!

The Founder bygger på en sann historie om Ray Kroc (Michael Keaton), en mislykket milkshakemaskin-selger som oppdager gullgruven McDonalds. Han skal levere noen maskiner til brødrene McDonald når han oppdager det velsmurte maskineriet av en fastfood-restaurant. Restauranten er ulik alt annet han har sett, kundene slipper å vente på maten, og kundene selv rydder opp etter seg. Han så med en gang potensialet for en landsdekkende kjede. På en ganske shady måte klarer Ray å ta kontroll over selskapet og ender opp med å skape et fastfood-imperium.

Det er ganske spennende å se hvordan denne fastfood-giganten faktisk ble til, og hvordan de faktiske grunnleggerne ble totalt overkjørt av Ray Kroc. Verdt en titt! Filmen kan ses på TV2 Sumo, Viaplay og iTunes. God helg ♥

Har du sett The Founder?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips tips #anbefaling

Nyåpning av Lindex Hønefoss

 • 16.11.2017 kl. 20:43

I går var jeg på nyåpningen av Lindexbutikken her i Hønefoss, hvor det ble litt søtt å bite i, foredrag med Kathrine Sørland, og neglelakkbar. I tillegg var det supergode tilbud og konkurranser. Alle fikk utdelt ballonger, og i noen av de lå det små lapper med premier. Jeg var så heldig å vinne en valgfri strikkegenser, så da ble det en utrolig god og varm genser på meg. Den er faktisk så lang at det går an å bruke den som kjole, og det har jeg gjort allerede i dag. Med strømpebukse under og røde lepper kom julefølelsen med en gang! Her er noen bilder fra kvelden.

Jeg klarte nesten ikke bestemme meg om jeg skulle velge denne eller en rød, skikkelig julete genser. Kathrine Sørland, som gikk rundt for å hjelpe folk mente denne ville være veldig anvendelig, så jeg endte til slutt opp på den. Og gjett om jeg er fornøyd med det valget? Jeg plukket også med meg et sett med 3 supersøte øredobber, de jeg har på her blant annet. Perfekt for vinter og jul!

Trendforedrag med Kathrine Sørland. Her fikk vi gode tips til festsesongen. 

Lett servering :) 

Jeg falt helt for denne kombinasjonen, var ikke den røde veska utrolig kul? 

Snora klippes!

Av en eller annen grunn var det mye kleinere å ta bilder på et sånt type event i Hønefoss enn det er i Oslo. Kanskje fordi jeg faktisk veit hvem mange av de som kom er. Uansett, det er gøy at det skjer litt her i den lille byen, håper på mer sånt :)

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#mote #fashion #lindex #newin strikk #strikkegenser #klær 

Oppskrift: Grapefrukt-shot

 • 16.11.2017 kl. 13:46

Dere som har fulgt meg en stund har kanskje fått med dere at jeg er veldig glad i en god juice-shot! Spesielt ingefærshot er en stor favoritt hos meg. Jeg har sett at disse shotene har fått litt hard medfart i media fra tid til annen, men det er jo så godt! En skikkelig sterk ingefærshot fungerer som en god oppkvikker, i tillegg er ingefær veldig godt for kroppen. Og selvfølgelig vil det sikkert være mer næringsstoffer i en ferskpresset juice-shot som du lager selv enn de du kjøper ferdig på for eksempel Narvesen, men det er jo praktisk å ha slikt tilgjengelig i butikk da.  

Uansett. Hjemmelaget er jo best, og jeg må nok lage et nytt innlegg om ingefærshoten min, jeg bladde meg tilbake å oppdaget at det innlegget ikke var så bra. Men i dag er det altså grapefrukt som er hovedingrediensen. Jeg fant ikke egentlig noe særlig med oppskrifter på dette fra før, så jeg veit ikke om det egentlig er en greie, men grapefrukt er jo så sunt! Personlig skulle jeg gjerne fått i meg mer grapefrukt, men jeg synes den syrlige frukten blir litt vanskelig å få i seg hel. En shot skal jeg dog klare! Jeg husker faktisk PTen jeg brukte for årevis siden sa at jeg burde spise en halv grapefrukt om dagen, og jeg prøvde faktisk, men ga fort opp. Nå får jeg gi det en sjanse igjen.

Ingredienser: 2 grapefrukter // 2 ts eplesidereddik // 1 ts honning (valgfritt)

Juice grapefrukten i en juicemaskin og bland inn eplesidereddik og honning om ønskelig. Et tips når du lager juice og shots er å alltid lage litt ekstra som du kan ha i kjøleskapet til de neste dagene. Det pleier jeg å gjøre, og juicen holder seg fint et par tre dager i kjøleskap.

Eplesidereddik og grapefrukt skal visstnok være supre for metabolismen og hjelpe til med å fjerne giftstoffer i kroppen. Om dette stemmer vet jeg selvfølgelig ikke for sikkert, men det skader i hvert fall ikke å drikke. Spesielt nå som det nærmer seg jul kan det jo bli litt ekstra kos, da setter sikkert kroppen pris på noen sunne dråper. Bare vær klar for en syrlig opplevelse! Dette er alt annet enn søtt :)

Er du glad i juice? 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#oppskrift #juice #shot #sunt #grapefrukt #hjemmelaget 

10 ting jeg vil å gjøre før jul

 • 14.11.2017 kl. 14:14

I dag er det nøyaktig 40 dager til julaften, og jeg gleder meg så mye til tiden fremover at jeg nesten sprekker. Julemusikk, gløgg, pepperkaker, pynting, julekalender, julefilmer og absolutt alt annet som har med jul og gjøre gleder jeg meg til å ta fatt på. Så i dag har jeg skrevet en liten liste med 10 ting jeg har lyst til å gjøre før jul.

1. Lage masse julepynt

Jeg har bestilt litt forskjellige greier fra Ebay som jeg håper kommer snart, i tillegg har jeg vært en tur på bruktbutikken og funnet litt fint som skal pyntes opp. Det tror jeg kommer til å bli veldig kos, så jeg ser frem til å sitte i min egen verden med julemusikk og pusle. 

2. Se hele listen min med julefilmer

Det finnes veldig mange julefilmer jeg ikke har fått sett enda, en del klassikere faktisk! Så i år vil jeg gjøre en skikkelig innsats for å få sett en haug. Det er jo så koselig!

3. Arrangere julequiz

Vi er jo en liten gjeng som lager quiz på rundgang, og i år har jeg bestemt meg for å arrangere en skikkelig julete quiz. Det blir masse julerelaterte spørsmål, gløgg og pepperkaker, og en liten premie til vinnere. Gleder meg!


Bilde fra nyttårsquizen i fjor. 

4. Juleverksted med venner

Første helgen i desember skal Tonje og jeg bake julekaker sammen, dette ser jeg veldig frem til, vi har nemlig ikke gjort noe sånt på flere år! Vilde og jeg har også snakket om å ha et juleverksted sammen, hvor koselig er ikke det? Jeg ser for meg oss sitter der med dorullnissene våre og koser oss, hehe, neida! Dorullnisser blir det nok ikke, men jeg gleder meg veldig! Og som om ikke det var kos nok har resepsjonsgjengen snakket om å få til noe juleverkstedsgreier før jul. Håper vi får det til!

5. Skaffe meg en stygg julegenser

Det faktum at jeg ikke eier en skikkelig stygg julegenser er helt krise! Jeg har vært på jakt de siste par årene, men enten har genseren jeg har hatt lyst på blitt utsolgt før jeg rekker å blunke, eller så finner jeg ingen jeg vil ha. Så i år skal jeg finne en, hvis ikke lager jeg en selv! 

6. Få med meg A Bad Moms Christmas 

Denne filmen går på kino i disse dager og er en oppfølger til Bad Moms som jeg skrev om på bloggen for noen uker tilbake. Den ser morsom ut, og det hadde vært så koselig å fått med noen for å se den. Jeg krysser fingrene!

7. Gjøre noe julete på Youtube-kanalen min

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre enda, men jeg har snust på tanken om å poste ny video hver søndag i advent eller ha en form for 12 days of christmas. Om det blir sistnevnte kommer det til å bli enkle videoer selvfølgelig, som ikke krever altfor mye klipping, men det hadde jo vært gøy? Kan ikke dere gi beskjed i kommentarfletet hvis dere har noen ideer? 

8. Pynte til jul

Selvfølgelig! Dette skal jeg prøve å få gjort så tidlig som mulig, og jeg har prøvd å få Matias med på å la meg pynte den helga julegrana tennes i Hønefoss. Jeg innså at det allerede er denne lørdagen, det skjer nok ikke, men kanskje jeg begynner å sette frem litt pynt neste helg? Nå vil jo ikke all pynten være klar med en gang, siden jeg venter på pakker fra Ebay, så det vil komme litt etter litt. Er det egentlig innafor?

9. Lage masse spennende blogginnhold

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at dere kommer til å merke at julen nærmer seg her på bloggen. Det vil komme DIYs, oppskrift og tips som vanlig. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha en type DIY-uke slik som i fjor, men det skal ikke stå på juleinnlegg!

10. Kose meg med julegaveshopping

Dette har jeg ikke lyst til å stresse med i siste liten, så jeg skal prøve å være flink nå i slutten av november og starten av desember. Noen gaver er allerede kjøpt inn, men det mangler fortsatt en del. Jeg ser flere skriver i sosiale medier at de ferdig med både det ene og det andre til jul, men jeg liker å kose meg med det jeg da. 

Denne listen kunne sikkert blitt dobbelt så lang, for det er masse jeg har lyst til å gjøre før jul, men her er i hvert fall noe av det. Jeg har blant annet lyst til å smake egg nog for første gang, glede noen som ikke har det så lett i jula og lage god vegetar-julemat. 

Hva gleder du deg til å gjøre i tiden frem mot jul?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #inspirasjon #liste #inspo #blogg #blogger

Mitt nyeste vintage-kupp

 • 13.11.2017 kl. 15:15

Det er ikke til å legge skjul på at jeg elsker å gå på skattejakt i bruktbutikker og på loppemarked. Du kan finne så utrolig mye unikt både til garderoben, men også til hjemmet. Den siste tiden har jeg gjort så mange gode kjøpt i den lokale bruktbutikken her i Hønefoss, mesteparten skal bli til fin julepynt, men det har også sneket seg med noen godbiter til garderoben. Klærne er på vask, men jeg tenkte å vise dere et belte som jeg er superfornøyd med. Jeg har brukt det er par ganger allerede, og vet at dette skal bli brukt til både hverdags og fest fremover. 

Da jeg kom hjem med dette mente Matias at det minnet om et sånt belte boksere får når de vinner. Det var ikke helt det jeg så for meg da jeg fisket opp beltet fra kurven, men det får gå. Jeg synes i hvert fall det er superkult.

Hva synes du om beltet?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#mote #fashion #vintage #belte #tilbehør 

Oppskrift: Gresskartrøfler

 • 12.11.2017 kl. 15:12

I år har jeg vært altfor dårlig til å lage ting med gresskar, det må jeg får gjort noe med før det er for seint. Jeg drømmer om pumpkin spice latte, så neste uke får jeg nok lage meg en kopp eller tre. I dag er det gresskartrøfler som står på planen. Små søte dessertbiter, litt ala de som ofte lages til jul, bare at disse er med gresskar. Oppskriften er hentet fra Gimmedelicious, men jeg valgte å trekke de i melkesjokolade isteden for hvit sjokolade, kakaopulver og melis. Håper de faller i smak!

Ingredienser til ca. 30 trøfler: 2 egg // 170g sukker // 1,2 dl vegetabilsk olje // 220g gresskarpuré // 150g mel // 1 ts bakepulver // 1/2 ts salt // 1/2 ts natron // 1 ss kanel // 1 ss pumpkin spice // 85g kremost // 85g romtemperert smør // 3,5 dl melis // Melkesjokolade, melis eller kakaopulver til å rulle i

Først må vi bake kaken, det gjør du ved å vispe sammen egg, sukker, olje og gresskarpuré. Gresskarpuré kan du forresten lage veldig enkelt selv, her ser du hvordan jeg gjør det. Sikt mel, bakepulver, salt, natron, kanel og pumpkin spice. Pumpkin spice er en blanding av disse krydderne: 4 ss kanel, 2,5 ts malt ingefær, 2 ts muskatnøtt, 1 ts allehånde, 1 ts malt nellik. Bland det tørre og det våte godt. Kaken stekes på 175 grader i ca. 25-30 minutter. Jeg brukte forresten bare en vanlig springform til dette. 

Når kaken er ferdig tar du den ut og lar den avkjøle seg, i mellomtiden kan du lage frosting. Frostingen lages enkelt ved å mikse sammen kremost, smør og melis til en luftig masse. Når kaken har kjølt seg ned kan du smuldre den opp i en bolle. Ha så i frosten og bland godt. Så er det bare å forme trøflene, lag like store biter og sett de utover et brett. Før du ruller trøflene setter du de i fryseren slik at de blir faste, og enklere å jobbe med. Dyp i sjokolade eller trill i melis/kakopulver og så er de klare til servering. 

Jeg fikk litt dårlig tid når jeg skulle ta bilder så jeg rakk ikke vente til sjokoladen var stivnet. Vi skal feire farsdag hos faren til Matias i dag, så det måtte gå litt kjapt. 

Har du noen forslag til hva jeg kan lage med gresskar?

- Sara


#oppskrift #dessert #kake #gresskar #hjemmelaget #søtt #inspirasjon #tips 

Slik får du en mer spennende kaffeopplevelse

 • 11.11.2017 kl. 16:34

Det er lite som slår en skikkelig god kopp med kaffe om morgenen, men av og til kan det være godt med et hint av smak i koppen med sort gull. Her hjemme er vi for eksempel veldig fan av julekaffen til Solberg & Hansen, de lager alltid så god julekaffe med en veldig god balanse mellom krydder og kaffe. Men visste dere at det ikke så mye som skal til for å gjøre den vanlige traktekaffen litt mer spennende? Litt krydder i filteret er faktisk alt som skal til for å spice opp kaffekoppen. 

Fyll kaffe i filteret som vanlig, og finn frem ønsket krydder. Vi har pleid å bruke en liten teskje med kanel, men i dag dristet vi oss til å ha i litt kardemomme også. Det ble veldig godt, men vi hadde i litt for mye kardemomme, for kanelensmaken kom ikke helt fram. Jeg anbefaler derfor at hvis du vil prøve deg på denne kombinasjonen at du tar halvparten så mye kardemomme som kanel. Andre ting som kan legges i filteret sammen med kaffepulveret er stjerneanis, en skive tørket appelsin, eller et par nellikspikre. Her kan du egentlig prøve deg frem så mye du vil! 

- Trenger du en god grunn for å drikke kaffe? Her har du 10! -

Ikke bare får kaffen en god smak, men hele kjøkkenet lukter så utrolig godt mens det traktes! I år tenkte jeg å prøve å lage en egen julekaffe med de tradisjonelle julekrydderne. Jeg kan dele oppskrift hvis jeg finner en god smakskombinasjon. Kjenner jeg gleder meg allerede!

Hvordan liker du kaffen din?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#kaffe #kaffekopp #tips #inspirasjon #drikke #oppskrift 

Serietips: Rick and Morty

 • 10.11.2017 kl. 14:28

God helg! Mens jeg er i Oslo på min regelmessige øyesjekk tenkte jeg dere ville ha et nytt underholdningstips? Denne gangen har jeg en animert humor-serie til dere, som jeg håper dere vil like. Humoren i denne serien er grov, men samtidig intelligent, noe jeg tror det er grunnen til at serien har hatt så stor suksess. For min del er det humoren og uforutsigbarheten (her kan virkelig alt kan skje) grunnen til at jeg synes dette er en serie alle må se. 

Serien handler om den gale, alkoholiserte forskeren Rick, og barnebarnet hans, Morty. Morty er som fjortenåringen flest litt usikker, og selvfølgelig forelsket i den peneste jenta på skolen. Morty blir til stadighet dratt ut av timene på skolen for å være med Rick på eventyr, og med eventyr menes turer til andre dimensjoner og planeter. Det fører naturlig nok til en hel del sinnsyke hendelser, som alltid er hysterisk morsomme. I min favorittepisode Pickle Rick gjør Rick seg om til en sylteagurk for å slippe å være med på familieterapi. Haha, denne episoden er bare så drøy og bra. Gled dere! 

Hvis dere liker serier som Family Guy og Futurama er jeg ganske sikker på at dere vil like denne også, den minner litt, men Rick and Morty har drøyere humor. Det har så langt kommet 3 sesonger, og du finner alt på Netflix. Happy watching! 

Har du sett Rick and Morty?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#tv #tvserie #serie #serietips #tips #underholdning 

DIY: skjorte med strykelapper

 • 09.11.2017 kl. 18:48

Hvite skjorter går til absolutt alt, og har du en hvit skjorte i skapet vil jeg si du alltid kan sette sammen et kult antrekk. Likevel kan det være gøy å leke seg litt med denne klassikern noen ganger, og det har jeg gjort i dag. Dere har sikkert sett hvite skjorter med strykemerker rundt om kring i sosiale medier den siste tiden? Jeg har i hvert fall forelsket meg helt, og siden jeg hadde igjen en del strykemerker fra et annet prosjekt jeg holder på med kunne jeg jo like gjere lage meg en selv. Jeg tror de selger en tilsvarende variant på Bikbok, om jeg ikke husker helt feil. Hvis dere skulle være interessert i ferdig-varianten :) Her kommer i hvert fall resultatet mitt.

Det kommer ikke så godt frem på bildene, men jeg har 8 strykemerker på min skjorte. 2 hjerter, 2 enhjørninger, en halv vannmelon, en ananas, en palme og et hjerte på pinne. Alle merkene har jeg kjøpt på Ebay, og kvaliteten er faktisk overraskende bra. Likevel kommer jeg nok til å sy litt rundt kantene på noen av de, bare for å være sikker på at de sitter. Skjorten kjøpte jeg for en 10-er på bruktbutikken her i byen og strykemerkene kostet rundt 20 kroner. Det vil si 30 kroner for hele skjorta, veldig innafor synes jeg!

Jeg synes skjorta ble veldig fin, leken og kul! Også er det litt gøy å ha en skjorte som ikke er lik alle andres, det er jo litt av moroa med å lage og redesigne ting selv.

Hva synes dere om skjorta?

- Sara


#diy #hjemmelaget #skjorte #fashion #mote #ebay #howto #tips #inspirsasjon

5 tips til en mer miljøvennlig hverdag

 • 08.11.2017 kl. 18:33

Selv om jeg ikke skriver så mye om "viktige ting" på bloggen betyr ikke det at jeg ikke engasjerer meg. Det er mange saker jeg er opptatt av og en av dem er miljøet. Visste dere at vi i år brukte opp jordas ressurser den 2. august? Det vil si at de ressursene vi bruker som krever ett år for å fornye seg gikk tomme i starten av august. Det er 5 måneder for tidlig! Vi har en livsstil og en ressursbruk som krever at vi har 1,7 jordkloder, noe vi åpenbart ikke har. Les gjerne saken NRK skrev om dette her. Dette er ikke spesielt oppløftende lesing, men det er heldigvis ting vi kan gjøre for å bedre miljøet. Her kommer 5 enkle tips du kan gjøre i hverdagen. 


Foto: Caroline Power

Kutte ut engangsemballasje

Dere så kanskje artikkelen som kom forrige uke med grusomme bilder av forsøpling i havet? Der skrives det om en helt utrolig forsøpling som dekker store havområder, og mesteparten av søpla som ligger der er engangsemballasje. Dette påvirker ikke bare miljøet negativt, men også dyrelivet i og rundt havet. Mye av grunnen til at disse tingene havner i havet er fordi søpla blir for dårlig håndtert på land. Og hvor meningsløst er ikke det? For det første; sorter søpla riktig og for det andre slutt å bruk plastikk og annen emballasje som bare er til engangsbruk. Bruk termokopp isteden for engangskopp, dropp plastikksugerør (dette skal jeg selv bli bedre på når jeg spiser ute), ha med mat i matbok isteden for i plastpose, og ikke minst bytt ut handleposen med handlenett. Hvis du bare tenker over det er det veldig mye engangsemballasje som kan kuttes ned på.

Spar på vannet

Selv om vi ikke har noen vannmangel i Norge er det likevel viktig å spare på vannet. Å redusere vannforbruket gjør at vi sparer kjemikalier og strøm for rensing og transportering av drikke- og avløpsvann. Dette kan du lese mer om her. Ved å slå av krana når du pusser tennene, ikke la vannet renne i dusjen når du sjamponerer/såper inn kroppen, fikser kraner som lekker osv. kan du sparer enorme menger vann hver år. 

Ikke la bilen stå på tomgang

Dette punktet er jo veldig aktuelt nå som det begynner å kaldere i været, og det å ha bilen på tomgang er ikke særlig bra for miljøet. Men visste du at det faktisk i boligområder ikker en gang er lov å la bilen stå på tomgang? Det skal ikke støyes og forurenses mer enn hva som er nødvendig, så lar du bilen stå på tomgang kan du faktisk risikere bot. Dette er regulert i Trafikkreglene under § 16. Forstyrrende kjøring og unødig støy m.m. Så skaff deg heller en motorvarmer/kupevarmer så har du varm bil og et betydelig kutt i forurensning. 

Spis opp maten din

I Norge kaster vi hver åttende handlepose, noe som tilsvarer 42 kg spiselig mat per person hver eneste år! Det er så utrolig unødvendig, og langt i fra vanskelig å redusere. Det er ikke så mye som skal til for å kutte ned på mengden mat som kastes; planlegg litt bedre og ikke vær så redd for datostemplingen, så kommer du langt på vei. Jeg har tidligere skrevet et mer utfyllende innlegg med tips til hvordan kutte matsvinnet, sjekk det gjerne ut.

Gjenbruk og redesign

Jeg har aldri forstått greia med å kaste fint brukbare ting. Bare fordi du selv ikke har brukt for det lenger er det garantert mange andre som har det. Prøv å selg unna ting du ikke bruker på finn.no eller i diverse salgs-apper. Har du ting du ikke får solgt kan du redesigne det til noe nytt og kult eller donere det til bruktbutikker, loppemarked etc. Selv elsker jeg å handle brukt, og veldig mye av det jeg eier av både klær og ting til hjemmet er kjøpt brukt eller arvet. Hvis en ting ikke er helt slik du liker det kan du som sagt pynte litt på det. En gammel kjole kan du sy om til et skjørt og en topp for eksempel, eller gjøre endringer på selve kjolen for at den skal passe din stil. Møbler og pynteting kan males, sprayes, oljes og pyntes etter alle kunstens regler. Vær litt kreativ og pust nytt liv gamle skatter! Sjekk ut mine 8 beste tips for en god loppemarkedshandel her.

Håper disse tipsene kan være til nytte for noen, og at det ikke høres for uoverkommelig ut. Det kan jeg garantere at det ikke er! Andre ting som selvfølgelig er viktig er å kildesortere, slå av ting som ikke trenger å stå på og generelt sett begrenser forbruket der det er mulig. Klarer du å kutte litt ned på kjøttet også så er veldig mye gjort! Lykke til ♥

Har du noen gode miljøtips?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#miljø #miljøvennlig #tips #inspirasjon #gjenbruk 

Tips: kalendergaver til under 50,-

 • 07.11.2017 kl. 20:28

Inneholder annonselenker

Nå er det faktisk under 50 dager til julaften, og desember er her før vi rekker å blunke. De siste par årene har mamma og jeg brukt å lage adventskalender til hverandre og lage en sammen til bestemor. Det er en veldig koselig tradisjon, men i år gikk vi for ferdigvarianten. Vi har kommet en lang vei fra de tradisjonelle sjokoladekalenderne til 10 kroner, for å si det sånn! Nå finnes det alt fra luksuriøse godterikalendere til skjønnhetskalendere, til alkoholkalendere. Det finnes med andre ord noe for enhver smak, men hvis du likevel har lyst til å lage julekalender på egenhånd har jeg noen gode tips til hva du kan fylle kalenderlukene med. 

- Øyenskygge - Neglelakk - Leppepomade - Lipgloss - Asiktsmaske - Fotmaske - Leppemaske - Hårspray - Tørrshampoo - Dusjsåpe - Deodorant - Highlighter - Sminkekost - Dusjsvamp - Mini marshmallows - Duftlys - Notatbok - Proteinbar - Treningsdrikk jul - Treningsdrikk caribbean - Treningsbånd mini - Undertøy - 

Sminke som leppestifter, lipgloss og neglelakk egner seg godt som lukefyll, og dette får du ofte tak i til en billig penge på nett. Sjekk gjerne under salgskategoriene i diverse nettbutikker for de beste kuppene! Skjønnhetsprodukter som ansiktsmaske i porsjonspakninger, produkter i reisestørrelse, leppepomader og hverdagsprodukter som deodorant og dusjsåpe er noe man stort sett alltid trenger. Diverse kontorrekvisita som små notatbøker, penner ol. er veldig praktiske smågaver. 

Duftlys gir masse kos, det samme gjelder te, varm kakao og kaffe. Hvis personen du lager kalender til er treningsglad kan du fylle lukene med proteinbarer, treningsdrikker, eller kanskje noe enkelt og billig treningsutstyr? Strikkene på bildet over fant jeg til under 50 kroner på Gymgrossisten. Undertøy bruker jo alle, og det kan du finne rimelig flere steder på nett eller i butikk. Også er det selvfølgelig helt innafor med litt godis! Om du ønsker kan du begrense godteriet til lørdager, det gjorde mamma og jeg i fjor, eller så kan du jo overraske med en liten godtebit en vanlig hverdag. Vi teller jo tross alt ned til jul!

Skal du ha adventskalender i år?

- Sara 

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#julekalender #adventskalender #jul #tips #inspirasjon #blogg 

Oppskrift: Varm kakao med peanøttsmør

 • 06.11.2017 kl. 16:42

Varm kakao er et must nå som høsten er her for fullt, og selv om den tradisjonelle koppen med varm sjokolade er helt nydelig er det jo spennende å prøve litt nytt. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på kakao med chili og kakao med smak av mint. Begge to er store favoritter hos meg! I dag fikk jeg dog lyst til å prøve noe jeg har sett dukke opp stadig oftere rundt om kring på nett den siste tiden, kakao med peanøttsmør. Jeg elsker jo kombinasjonene av sjokolade og peanøttsmør, så hvorfor ikke? Og gjett hva, det ble supergodt! En skikkelig fyldig og smaksrik kakao som virkelig metter. 

Ingredienser til en kopp: 2,5 dl valgfri melk // 1 ss 100% kakaopulver // 1 ss peanøttsmør // Søtning // Marshmallows til topping

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp under omrøring, husk bare på å bruke et peanøttsmør som er smooth. Jeg tror ikke det blir så godt med den crunchy varianten til denne oppskriften. Smak til med litt søtning, jeg brukte en ss sukker, men du kan droppe det helt hvis du vil. Så toppet jeg koppen med noen marshmallows og noen peanøtter. Yummy!

Nam, så god smak det ble på kakaoen med et hint av peanøttsmør. Jeg vil forresten bare advare, dette blir en såpass mektig kakao at du bare orker en kopp! Jeg var i hvert fall veldig mett etter å ha slurpet i meg hele denne. Veldig god kosekakao ♥

Hva slags varm drikk foretrekker du?

- Sara


#oppskrift #inspirasjon #tips #hjemmelaget #høst #varmt #drikke

Boktips: En mann ved navn Ove

 • 03.11.2017 kl. 21:10

God fredagskveld! Håper helga har behandlet dere bra så langt? Jeg ville bare innom med et boktips til dere i dag, nå har det vært en del film- og serietips de siste fredagene, så det var på tide å anbefale en bok igjen. Og kan dere love meg at dere leser denne boka? Denne boka er så hysterisk morsom, trist og fin på samme tid! En mann ved navn Ove høstet omtrent bare femmere og seksere på terningen da den kom, og den lever helt klart opp til anmeldelsene. Virkelig en bok verdt å få med seg. 

Boka handler om Ove på 59 år som er en stereotypisk grinebiter uten sosiale antenner, han er opptatt av prinsipper og at "rett skal være rett". Han kjører Saab, blå Saab, for det har han alltid gjort. Hver morgen går han på inspeksjonsrunde rundt i nabolaget for å sjekke at alt er som det skal. Ove er med andre ord glad i at ting er som de alltid har vært og takler endringer dårlig. Og selv om man kanskje skulle tro at en sånn type er vanskelig å like er Ove en fyr man bare må bli glad i. Ove har en veldig fin utvikling gjennom boken og uansett hvor irriterende han kan være til tider er jeg alltid på team Ove. Jeg har ikke lyst til å skrive så mye mer om handlingen, du vil få mye mer utav boken om du leser de viktige tingene selv, men jeg vil bare ta med en liten beskrivelse som forlaget så fint skrev, som i grunn oppsummerer boken godt: "En roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab."

Jeg vet det har kommet en film av denne boka, men jeg likte ikke traileren. Det var liksom ikke sånn jeg hadde sett for meg Ove, og jeg har ikke lyst til å ødelegge opplevelsen av boken med en film. Så den tror jeg nok jeg styrer unna. Boka derimot, kan jeg godt lese om igjen!

Har du lest En mann ved navn Ove?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#bok #boktips #tips #anbefaling 

Halloweenpyntet leilighet

 • 01.11.2017 kl. 18:34

Hei! Nå er Halloween offisielt over for denne gang, og jeg lover at dette blir det siste dere hører om det fra meg i år. Jeg har bare så lyst til å poste noen bilder av hvordan jeg hadde pyntet leiligheten til Halloween. Jeg brukte litt tid på det, og da er det jo gøy å kunne vise frem. Så her får dere årets siste Halloween-bildedryss! 

Dette "avrevne" hodet var kanskje det som var morsomste å lage. Jeg var nemlig så heldig å få et frisørhode av Tonje og jobben hennes som de ikke trengte lenger. Så da var det bare å kose seg med sminke! Resultatet ble slik. 

Spindelvev ble flittig brukt, selv om det er et lite mareritt å håndtere. Den runde kuppelen i midten har forresten vært en lampekuppel, jeg kjøpte den på bruktbutikken for en slikk og ingenting. Så satte jeg et el-telys inni som jeg hadde farget oransje, det ble ganske kult lys i den. 

Mer spindelvev og edderkopper!

Dødningshoder hører jo også med, det store kule i midten fikk jeg låne av Tonje. Jeg må nok skaffe meg et sånt stort ett til neste år selv også :) 

Bildeveggen som ble brukt flittig på festen. Jeg klipte bare opp en søppelsekk i strimler, så festet jeg på litt spindelvev, noen edderkopper, en avkappet finger og en blodig hånd. Hånden er rett og slett bare en gummihanske fylt med bomull som bare er malt og dekker med fake blod. 

Gangen var nok kanskje "hovedattraksjonen" i leiligheten, og det første gjestene møtte. Der spilte jeg skummel musikk, hadde pyntet hele skjenken med diverse også hadde jeg lagt frem et blinkende lys som virkelig satte stemningen. Rommet var selvfølgelig helt mørkt. 

På gulvet i gangen lå det en blodig matte med blodige fotspor. Matten kjøpte jeg også på bruktbutikken for en veldig billig penge. 

Litt detaljebilder: spindelvev på bilderammer, bordene dekket jeg med søppelsekk for å skåne de, men også fordi det passet godt til temaet. Så drysset jeg over litt konfetti, kjøpt på Ebay. For å komme fra gangen til kjøkkenet måtte man gjennom sorte strimler med søppelsekk. 

Snacksbordet med punjs, kake og diverse. 

Barbiedukkene jeg lagde fikk selvfølgelig plass i stua, de ble skikkelig creepy om jeg får si det selv!

Badet vårt er superlite, og ikke så veldig godt belyst, men her ser dere hvordan jeg pyntet der. Litt skriblerier på speil og dolokket og noen edderkopper i såpen. 

Med det setter jeg strek for Halloween i år, håper dere likte bildene? Og så håper jeg dere er klare for at det snart begynner å komme litt juleinnhold her på bloggen. Jeg er i hvert fall mer en klar ♥

Hva synes du om pynten?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #dekor #interiør #halloweendekor #inspirasjon #halloween2017mood 

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no