hits

Tilbake i Oslo

 • 30.11.2013 kl. 19:48

Jeg lever fortsatt altså! Og nå er jeg hjemme i Oslo igjen, etter 1,5 dag med intensiv jobbing. Dere er så herlige som titter innom her selv om jeg ikke får blogget! Skal selvfølgelig svare på alle kommentarene deres og lese alle innleggene til dere jeg følger i løpet av kvelden. Det blir koselig å sette seg ned å se hva dere har gjort i går og i dag. Håper i hvert fall at dere har hatt det bra og at dere begynner å bli klare for desember? Jeg ønsker virkelig desember velkommen med åpne armer nå, begynner å glede meg skikkelig til jul. I dag skal jeg vaske litt på steder som ikke får besøk av vaskefillen så ofte i kveld også får vi se om det blir pynting i dag eller i morgen. Julepynten må helt klart hentes opp fra kjelleren og skape litt stemning snart! 

Før noe av dette kan skje må vi fikse oss litt mat og kose oss litt på sofaen. Jeg merker godt at det har vært mye jobbing og litt lite søvn de siste to dagene, så en liten pust i bakken må vi få skvist inn. Har uansett kost meg veldig med filming, til uken er det fullt fokus på klipping slik at vi blir ferdig til levering. Bare en eksamen igjen så er det juleferie! Det skal bli så herlig nå! Nei, jeg får starte med middagen her så det ikke blir natta før vi er ferdig i dag. Ha en kjempefin kveld alle sammen!

Har du pyntet til jul enda? 

- Sara

Bilder fra dagen

 • 29.11.2013 kl. 22:35

God kveld. Her har det gått i ett i hele dag, først fikk jeg endelig levert eksamen så har resten av dagen gått med til filming. Det skal bli utrolig godt med litt søvn nå, det ble ikke mer enn fire timer på øyet i natt.

Vår lille kreative løsning for å naturlig lys. 

Benjamin og Martin har et lite teselskap med en tilhørende intellektuell samtale.

Skal tilbake til Oslo i morgen, så satser på at det blir litt mer variert blogging da. Legger bare med noen av bildene fra i dag. Som dere ser er det ganske mye utstyr i sving når vi holder på med opptak.

-Sara

One down, one to go!

 • 29.11.2013 kl. 08:38

God morgen alle fine! Her har jeg akkurat kastet innpå hvetegress-shotten min og tatt en slurk med tran (begynner å få litt sunne tendenser her) så nå er jeg klar for å løpe avgårde og levere eksamensbesvarelsen min. Etter det bærer det rett hjem for å filme til eksamensfilmen. Jeg vet derfor ikke når jeg får tid til å oppdatere dere igjen i dag. Det er mye som skal gjøres på kort tid så vi må være effektive. Det har vært litt vanskelig å oppdatere på bloggen den siste tiden fordi det har vært så mye å gjøre med eksamen, men jeg gleder meg masse til desember. Tror det blir en veldig bra blogg-måned, har nemlig satt meg ned og planlagt måneden godt. 

Ønsker dere alle sammen en kjempefin fredag! Så blogges vi nok igjen senere i dag ♥

- Sara

Innvandring: Det må kunne gå an å debattere saklig

 • 28.11.2013 kl. 15:32

Når det kommer til innvandring har de aller fleste en mening om det, og det må alle få lov til! Mye av grunnen til at mange har så sterke meninger om nettopp dette er fordi de leser det som står i media og stoler blindt på det. Det som er lett å glemme er at man må ha et kritisk syn til det media presenterer, ikke alt som skrives er nødvendigvis hele sannheten. Det er synd at media ofte omtaler innvandrere som kriminelle og sytete, det gjør at folk får unødvendige fordommer. Det jeg har lagt merke til den siste tiden er at veldig mange kommentere utrolig mye usakligheter på sosiale medier. Jeg har derfor lyst til å lage et lite innlegg hvor jeg tar opp to ting, det ene er at det må kunne gå an å formulere seg saklig om meningene sine. Det andre er at man må få lov til å ha meninger uten å bli stemplet som en rasist. For å gjøre ting klarere skal jeg utdype det jeg mener.

Argumenter på en ordentlig måte

Jeg kommer stadig over saker på nett hvor kommentarfeltet ser slik ut som på bildet over. Dette er voksne mennesker som sitter å skriver disse tingene. Jeg blir rett og slett sjokkert over at noen kan få seg til å skrive slike (og verre) ting om andre mennesker. Denne uka har en sak fra min hjemby kommet frem i media, om at en gjeng fra det lokale asylmottaket sultestreiker. Asylsøkerne mener de får for dårlig og for lite mat og demonstrerer rundt i sentrum. Min personlige mening et det kanskje ikke er nødvendig å klage, de får mat nok og den er sikkert like god som den de får på eldresentrene og sykehusene rundt om i langet. Likevel går jeg ikke rundt å "ber de komme seg hjem der de hører hjemme". Ingen som skriver slike ting vil bli tatt seriøst. Argumenter saklig og behandle andre med den respekten du selv ønsker å få så kommer vi veldig mye lenger.


Må være lov til å ytre seg

En annen side av denne saken er at noen er redde for å ytre seg fordi de ikke ønsker å bli stemplet som rasister. Det synes jeg heller ikke er riktig. Min mening er at det bør være norske flagg i 17.mai-togen og bare det. Selv om jeg mener dette er jeg ikke rasist, det har kun med å gjøre at 17.mai er vårt lands nasjonaldag. Selvfølgelig må alle som bor i Norge få lov til å delta, noe annet ville jo vært rart, men jeg synes de som vil være med kan bære vårt flagg. Nordmenn ville for eksempel aldri funnet på å ta med seg det norske flagget for å bli med å feire Pakistans nasjonaldag. Jeg tenker også at forslag som å fjerne sparegrisen fordi noen ser på griser som skitne blir feil og at det aldri i verden kan bli lov å halal-slakte på normalt vis i Norge. Dette er mine mening og de kan ingen ta fra meg, men jeg ytrer ikke det jeg mener på en støtende måte. Det jeg prøver å komme frem til er at det går faktisk an å ha meninger, det går an å være uenig i ting uten å være rasistisk og uten å være usaklig.

Hva mener du om dette? 

- Sara

Takk for oppvåkingen brannalarm

 • 28.11.2013 kl. 11:03

Hurra... I dag tidlig ble jeg vekket av den høye skjærende brannalarmen. Den går litt for ofte i studentblokka vår, og jeg lurer egentlig veldig på hvem som klarer å sette den i gang? Vi svidde nesten i stykker en fisk første året vi bodde her med klarte ikke få i gang alarmen da en gang. I tillegg skjer det ALLTID om morgenen! Det finnes ikke noe verre enn å bli vekket av den lyden, eller jo, å sitte ute å vente på at brannmannen skal komme å si det var falsk alarm. Nei, nå skal jeg slutte å klage, får heller komme i gang med siste eksamensinnspurt. 

Nå prøver jeg heller å  tenke positivt og nyte en kaffekopp, kjenner jeg trenger en liten (stor) dose koffein for å komme i gang i dag. Det skal bli så godt å være ferdig med alt eksamensstyret, nå er det faktisk bare 10 dager igjen til ferie og 11 dager igjen til London-turen! Det skal bli så herlig!

Hvordan har din morgen vært? 

- Sara

Oppdatering på syom-prosjekt

 • 27.11.2013 kl. 19:05

Håper dere har hatt en fin dag, min har vært fylt med eksamensjobbing og den siste timen julegaveshopping på nett. Nå sier jeg storfornøyd med innsatsen, vi har nemlig fått unnagjort en god del julegaver i dag og begynner nå å se en ende på det. Etterpå skal jeg en liten tur ned til Kremmerhuset for å kjøpe et par til der, da er det ikke mange igjen! Det er så deilig å nesten være i mål før desember har startet. Det blir nok et par gaver fra London i år også, men så lenge de er planlagt ser jeg nesten på det som i boks allerede. Jeg koser meg skikkelig med å finne gaver til folk, tenke ut hva de ønsker seg og se for meg innpakkingen. Gleder meg sånn til å pakke inn! 

Nå tenkte jeg egentlig å vise dere hvordan det står til med syom-prosjektet mitt. Dere vet, den blå kjolen jeg har vist bilde av før? Den så jo ut som  bildet til venstre, veldig puffete øverst med en litt merkelig pynt midt på brystet. Jeg kom over et utrolig kult sett på Nelly for en tid tilbake som inspirerte meg veldig til å prøve å dele kjolen i to. Synes det ser så kult ut å ha et sett der topp og underdel matcher hverandre fargemessig. Min topp blir noe lengre enn den på bildet til venstre, men det passer bra til meg. Jeg tenker det kan bli fint å bruke dette til sommeren når det er litt varmere i været. 

Akkurat nå ser det ikke spesielt fint ut med sømmer og slikt, men det kommer seg. De grusomme puffete armene tenkte jeg å bruke til å lage stropper av da frontpartiet er en del lavere en ryggen. Jeg håper og tror det vil se kult ut med de to skrå hullene som er foran, kanskje jeg kan pynte litt ekstra rundt der med noe spennende. Forslag til pynt? 

Tror dere det kan bli kult når alt er ferdig? 

- Sara

Party shoes 2013

 • 27.11.2013 kl. 10:04

Mange har allerede startet julebordsesongen og mange vil sikkert komme til å delta på et i nærmeste fremtid. I tillegg til denne årlige tradisjonen har vi gjerne brukt for et par pensko mer enn en gang til den siste måneden i året. Derfor har jeg satt sammen min lille partysko-guide. Har valgt å ta med glittersko, sorte sko og litt lavere sko. Noe for en hver smak med andre ord. Alle skoene i innlegget har jeg hentet fra Nelly.com. Visste du forresten at du kan vinne ønskelisten din på Nelly nå? Gå inn på hjemmesiden deres for mer informasjon. 

Glitter og glam ♥

Sko (og andre plagg) som glitrer er utrolig populært nå, i alle butikker er det masse paljetter og glitter å se. Vi liker vel alle å skinne litt når vi er på fest, og kanskje spesielt på årets siste dag. Sko som dette er kjempefint hvis resten av antrekket ikke er for mye. Hvis du går for paljettkjole ville jeg kanskje droppet de drøyeste glitterskoene for å ikke få en overdådig-look. Jeg ville egentlig gjerne ha med de fine røde glitterskoene Nelly har hatt inne en stund nå, men de ser ut til å være utsolgt. Veldig synd, de har jeg nemlig vurdert å skaffe meg selv, men da får jeg heller bli litt kreativ.  

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

De klassiske sorte ♥

Sorte sko kan man bruke til det meste, derfor vil en investering i et par av disse sikkert komme godt med senere også. Du kan kombinere de med alle mulige farger og i tillegg kjøre på med paljetter eller glitter på resten av antrekket. Jeg valgte å finne noen åpne og noen lukkede sko. De lukkede passer godt til å bruke utendørs da de for det første varmer noe mer, men også fordi de ofte har en tykkere hæl og gjør de enklere å gå med. Det kan jo være greit å tenke litt på det hvis man vet det kommer til å bli litt gåing ute. De andre synes jeg også er veldig kule, nummer 6 for eksempel, superenkle og fine sko. 


1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER  

En lavere variant ♥

Man trenger ikke velge skyhøye sko for å føle seg fin på fest, derfor satte jeg sammen en liten serie med litt lavere sko også. De tre første har en ganske kort hæl og kan kanskje være gode sko å øve seg litt med hvis det er vanskelig å gå med høye hæler. De andre er helt flate og er kan kombineres ikke bare med kjole men også til et hverdagsantrekk. På fest kan det jo være lurt å ha godt fotfeste så det er absolutt ikke dumt å velge noen av disse litt lavere skoene. 


1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

Hva slags sko skal du bruke på årets festligheter? 

- Sara

Oppskrifter: Arla Apetina

 • 26.11.2013 kl. 19:58

Hei igjen! Disse rettene tok visst ikke så lang tid å lage som jeg trodde, så da får dere oppskrift i dag. Begge deler er småretter som man for eksempel kan servere på en jentekveld. Først ut er den klassiske snacken grønnsaker og dipp. Skal ikke skryte på meg at dette er revolusjonerende, men ved å putte litt fetaost i dippen ble den utrolig god! Det du trenger er: 

 • 200g fetaost (jeg har brukt Arla Apetina med soltørkede tomater)
 • 4 ss melk 
 • 1 ts sitronsaft 
 • 1 fedd hvitløk 
 • 1/2 ts oregano 
 • litt fersk persille (kan bruke tørket også) 

Alt du gjør er å mose fetaosten og blande det inn sammen med resten av ingrediensene. Jeg rev hvitløk på et miniråkostjern for å få med hele. Så er det bare å servere med de grønnsakene du ønsker! Jeg har funnet oppskriften på Arla, men gjort et par endringer, og det resulterte i en av de beste dippene jeg har smakt. Masse herlig smak! Den kan også brukes som dressing til salat eller på pizza. 

Den andre retter er hakket mer avansert, og de har jeg valgt å kalle feta og spinat puffs. Disse ble en stor favoritt både hos meg og kjæresten min! Det du trenger er: 

 • 280g frossen spinat 
 • 2,5 dl smuldret fetaost 
 • 1/2 dl hakket løk 
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ts oregano
 • 2 ts finhakket hvitløk 
 • 2 egg 
 • Butterdeig (jeg kjøpte ferdig på butikken, Findus)
 • Salt og pepper etter smak

Tin spinaten og press ut så mye vann av den som du klarer. Hvis spinaten er for våt vil butterdeigen bli fuktig inni. Bland spinaten med den oppsmuldrede fetaosten, hakket løk, olje, oregano og hvitløk. Pisk det ene egget i en bolle for seg selv før du blander det med spinatblandingen. Tilsett salt og pepper etter eget ønske. Jeg kjøpte butterdeig på butikken, da jeg har lest en del om at det er ganske vanskelig å gjøre selv. Det er vel lov å jukse innimellom? Jeg delte mine plater først på langs slik at jeg fikk to lange strimler så delte jeg de i tre biter igjen. Da sitter du igjen med 6 kvadratiske biter per plate. Jeg kjevlet mine litt ut før jeg la en porsjon med spinatblanding i hver av de. Det siste egget pisker du nå og pensler over alle sammen. 

Jeg fikk ca. 20 stykker av denne oppskriften. Stek de i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 minutter. Mine sto i 22 da de var ganske små så du burde følge litt med på de mot slutten. Jeg synes det var litt gøy å prøve seg på å bruke fetaost til noe annet enn bare salat. Begge oppskriftene ble veldig gode, og absolutt noe jeg kommer til å lage igjen. Den første retten blir sikkert brukt litt som kosemat enten på en lørdag eller til en jentekveld. Mens puffene nok vil passe godt som en forrett eller kanskje til lunsj på skolen. Arla har et ganske stort utvalg av fetost så det er mulig å få litt forskjellige smaker om man vil prøve det. Link til Arlas hjemmesiden med produktoversikt og oppskrifter finner du her. #apetina

Hva tror du om oppskriftene, ser det godt ut? 

- Sara

Scorer husmorpoeng

 • 26.11.2013 kl. 17:04

Nå har jeg virkelig tredd inn i husmorrollen med arvet hjemmesydd forkle. Jeg skal prøve meg på et par småretter jeg ikke har laget før, så det blir litt spennende. Det er jo så gøy å prøve ut nye oppskrifter, skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Oppskrift på det jeg lager kommer selvfølgelig i morgen eller senere i dag hvis det blir bra! Begge rettene er med fetaost, og det gleder jeg meg veldig til å prøve ut i noe annet enn salat. Jeg synes det er veldig godt, men et blir som regel bare spist når man skal kose seg litt ekstra på sommeren. 

Har jeg stilen inne eller? Føler i hvert fall det selv. 

Har du laget noe gode retter med fetaost før? 

- Sara

Bedre seint enn aldri

 • 26.11.2013 kl. 11:56

Det ble visst ikke så mange innlegg i går! Har blant annet en eksamen med frist til fredag, så har litt ting som må gjøres. Dere husker kanskje jeg snakket om den eksamensfilmen om ADHD for litt siden? Fra fredag til lørdag drar vi for å gjøre opptak til den! Gleder meg masse til det, hååper den blir slik som vi ser for oss. Selv om det er en del å gjøre den kommende uken har jeg lyst til å oppdatere her jevnlig uansett altså. Jeg må bare bli litt flinkere til å planlegge. Dagen i dag startet jeg med på en relativt sunn og faktisk ganske smakfull måte. Hvetegress glemmer jeg helt bort å drikke regelmessig, men det vil jeg prøve å snu nå. Det lukter og smaker som høy, men hvis man blander med juice isteden for vann blir litt av smaken borte. 

Nå får jeg komme meg skikkelig i gang her, så snakkes vi litt senere i dag. Ha en fin dag dere!

Har dere mye å gjøre for tiden? 

- Sara

Let it snow

 • 25.11.2013 kl. 13:12

God morgen ♥ Sto opp for litt over to timer siden og har enda ikke kommet ut av pysjen eller gjort noe fornuftig. I dag er en sånn dag hvor jeg helst skulle ha gjort tusen ting, men ender opp med å ikke gjøre noe! Ikke veldig lurt, men vi får se om en liten kopp med kaffe kan få fart på kroppen. Det har i hvert fall vært veldig godt å sove skikkelig ut i dag, søvn har ikke støtt øverst på prioriteringslisten min denne helga så det var etterlengtet. Uansett, siden mange blogger jeg leser er så flinke til å tenke positivt om vinteren og glede seg over ting man kan gjøre har jeg også lyst til å lage et innlegg om det. Har sittet å søkt litt rundt etter inspirasjon, men trenger litt mer tid på å lage innlegget så skal få det klart i løpet av de neste dagene. 

I mellomtiden får dere kose dere med en liten vinter-kollasj. Ser dere den lille søte pusen som nesten er begravd i snø? Supersøt! Nå ønsker jeg meg faktisk litt snø snart, så håper ikke det er lenge til første snøfall. Har lyst på litt skikkelig vinterstemning og da hører egentlig snøen med. 

Håper dere har hatt og får en kjempefin mandag videre alle sammen ♥

- Sara 

In winter wonderland

 • 24.11.2013 kl. 17:09

I skrivende stund sitter jeg på bussen, noen minutter unna Oslo. Tenkte bare å oppdatere dere med litt bilder jeg tok i går. Var ute en tur for å ta litt bilder av det fine rimet som hadde lagt seg. Selv om det ikke har kommet noe snø så det nesten ut som et fint vinterlandskap.  

Håper helgen deres har vært  bra? Når jeg kommer hjem skal jeg få svart på kommentarer og slikt, har ikke hatt noe tid til det siden i går.

Liker du å ta bilder ute om vinteren?

- Sara

Antrekk fra i går: paljetter, spikes og røde lepper

 • 24.11.2013 kl. 10:23

God morgen fininger! Her kommer litt flere bilder av gårsdagens antrekk. Elsker den dype blåfargen, håper jeg får brukt denne toppen masse mer i fremtiden. Forresten, på en skala fra en til ti, hvor kaldt tror dere det var å ta disse bildene? Jo, riktig, ti! Haha. Merker at det er en del kaldere her ute hos mamma enn det er i Oslo, skal i hvert fall ikke klage når jeg kommer tilbake! 

Toppen fikk jeg byttet til meg på syverksted, men er opprinnelig fra Zara, skjørtet er fra HM og skoene er fra Nelly. 

Synes den åpne ryggen er så kul på denne toppen! Neste gang jeg skal bruke den kommer jeg nok til å ha oppsatt hår så den synes bedre. 

Jeg hadde en kjempekoselig kveld i går, med fine jenter! Vi fikk feiret bursdagsbarnet og jeg tror hun var veldig fornøyd med kvelden, da sier i hvert fall jeg meg fornøyd. 

Nå busser jeg straks tilbake til Oslo, hvor det venter litt eksamensjobbing og julegavehandling de neste dagene. Gleder meg til å få alt som heter skole overstått så jeg bare kan begynne å nyte førjulstiden!

Hva synes dere antrekket? 

- Sara 


#mote #klær #fashion #antrekk #outfit #ootd #spikes #blå #paljetter #redlips #makeup #krøller #curls #feiring #fest

Sneak peek på kveldens antrekk

 • 23.11.2013 kl. 18:26

Håper dere har hatt en superfin lørdag så langt! Min kveld blir brukt på å feire fine Tonje. Hun ble 21 år tidligere denne måneden og det må jo feires! Tenkte bare å gi dere en liten sneak peek på antrekket for i dag. Dere har jo allerede sett toppen, men nå har jeg også bestemt meg for sko og underdel. Gikk for flere blå elementer denne gangen, morsomt å ta igjen en farge i flere deler av et antrekk. I tillegg er jo kongeblå en av høstens farger. Så her er en liten titt, viser flere bilder av det på i morgen. 

Måtte bare gå for de blå skoene. Disse har dessverre ikke fått så mange lufteturer som de fortjener, så nå var det på høy tid. 

Jeg ville egentlig bare stikke innom for å ønske dere en fin lørdagskveld. Håper dere koser dere masse, det skal i hvert fall jeg. 

Hva er kveldens planer?

- Sara


#mote #klær #spikes #paljetter #fashion #ootd #antrekk #outfit

The best day of the week!

 • 23.11.2013 kl. 11:53

Lørdager er så herlige! Dagen, hvor de fleste bekymringer dyttes ned i skuff, dagen for å gjøre alt du ikke unner deg tid til resten av uken; dagen som bare skal nytes! Jeg er et skikkelig lørdagsmenneske, men det er vi kanskje alle? Jeg har en veldig koselig start på dagen, med kaffe og pepperkaker. Ikke akkurat verdens sunneste frokost, men muligens verdens koseligste. Får så flashback fra barndommen av å dyppe pepperkake i kaffe, husker det var stor stas å se pepperkaken forandret farge og bli helt bløt. Det er fortsatt like godt!

Nå skal jeg kikke litt på et par plagg jeg kjøpte på loppemarked tidligere i høst, fikk nemlig en idé til noe som kanskje kan bli et kult syom-prosjekt.

Dere husker sikkert ikke denne kjolen, men jeg har lagt en liten plan for hvordan den kan bli til noe kult. Vil ikke røpe mer nå, dere får heller se hvis jeg får det til.  

Hvordan er din perfekte morgen? 

- Sara

Gratis selvforsvarskurs for jenter!

 • 22.11.2013 kl. 22:20

De fleste av dere har sikkert fått med dere ransbølgen som stormer i Oslo for tiden. Mange er redde for å gå utendørs både om dagen og kvelden, slik burde det absolutt ikke være. Politiet har opprettet en egen ransgruppe og det er godt å se at politiet tar dette på alvor. Likevel oppfordrer de folk til å oppføre seg som normalt og ikke ty til borgervern, vil man bidra på et vis kan man melde seg som natteravn. Det kan dog være lurt å ta noen forhåndsregler når man skal ferdes ute etter mørket har lagt seg. Jeg har ikke noen oppskrift for hvordan man slipper å bli ranet, men synes det er viktig å gi dette litt oppmerksomhet. Kanskje noen blir litt mer oppmerksom av det, og da har jeg gjort mitt.

Jeg vil også opplyse om at det i morgen arrangeres gratis selvforsvarskurs for jenter i Oslo. Skulle gjerne deltatt på dette selv, men jeg er ikke i Oslo denne helgen. Håper noen av dere får muligheten til å dra. 


Tenk over hvor du går

Så langt det lar seg gjøre bør du unngå å gå alene om kvelden, dersom det ikke er mulig er det lurt å tenke litt over hvor du beveger deg. Det er kanskje en selvfølge men unngå mørke parker og folketomme gater. Politiet anbefaler folk å gå steder hvor det er mange andre, da fler av ranene har funnet sted i mørke parker.  

Orientere deg

Å følge med på mennesker rundt seg tror jeg kan være lurt. Vis at du har sett de, slik at de ikke kan komme å overraske deg. Vær spesielt obs på hjørner og kikk deg kanskje en ekstra gang over skuldra. Jeg mener ikke at folk skal bli hysteriske her altså, jeg tror bare det kan være smart å være litt klar over hvordan ting ser ut rundt deg og ikke minst hvem som er rundt deg. 

Ikke gå med mobilen i hånda

Mange har blitt frastjålet mobilen fordi de går med den i hånda eller fordi de snakker i telefonen. Jeg tror noen kjenner en trygghet når de har noen på tråden, men det kan faktisk virke mot sin hensikt. Skjul derfor alle verdisaker så godt du kan og hold godt på veska. 

Første del av denne dagsrevyen-episoden fra NRK forteller litt om hvordan du bør oppføre deg dersom du skulle være uheldig å bli ranet. De sier blant annet at man bør gjøre som raneren sier, men om sitasjonen skulle bli anstrengt kan det være lurt å kunne noen forsvarsteknikker. Da er jo dette gratise selvforsvarskurset perfekt for å lære litt!

Tenker du over slikt når du er ute?

- Sara

Vil du være fosterhjem for en katt?

 • 22.11.2013 kl. 15:29

Dere vet kanskje at jeg er med i studentforeningen Oslo Student-TV? Jeg hører til under kategorien serie, så dessverre har ikke vi publisert noe enda, men det kommer på nyåret! De har uansett masse annet spennende dere kan se på i mellomtiden, blant annet ble det nylig laget en sak om foreningen for omplassering av dyr jeg vil anbefale dere å sjekke ut. 

79303418

Mange studenter tenker at de ikke kan bidra, fordi de nettopp er studenter. Men man kan faktisk stille seg som fosterfamilie for en katt uten at det trenger å koste deg noen ting. FOD-gåren stiller med kattesand, mat og eventuelle veterinærkostnader. Det eneste kravet er at du må være fosterhjem i minst 3 måneder. Skulle ønske det var lov med dyr her jeg bor, da hadde jeg mer enn gjerne vært fosterhjem for en fin kattepus. Hvis du er i samme situasjon som meg og ikke får lov til å ha dyr hjemme kan du hjelpe til som frivillig på gården. Jeg har ikke satt meg skikkelig inn i hva det innebærer, men tenkte jeg skulle sjekke det ut over jul. Her er link til FOD, hvis dere ønsker å lese mer. 

Oslo Student-Tv har forresten en konkurranse gående på Instagram hvor du kan vinne en kaffemaskin! Bare følg oppskriften på bildet over så er du med i trekningen. 

Har du hørt om Oslo Student-TV før? 

- Sara

Shopping kveld med BikBok og Ulrikke Lund

 • 22.11.2013 kl. 09:38

Først vil jeg bare si tusen takk for alle de fine kommentarene deres på de siste innleggene! Dere er så gode og snille alle sammen! Kvelden i går ble veldig vellykket, men det ble ikke noe foredrag som jeg hadde trodd. Vi kunne dog snakke med Ulrikke Lund hele kvelden og få tips til festmote, jeg hadde ikke noe konkret jeg lurte på så droppet det. Uansett så hadde jeg en veldig fin kveld! Tenkte å gi dere et lite bildedryss fra kvelden, gikk litt banans med kameraet i går, så det ble en del detaljebilder. 

Vi ble servert herlig vann med smak fra Bonaqua. Drikker egentlig ikke vann med smak eller kullsyre så ofte, men den med bringebær og bjørnebær var frisk og god. Det sto også fremme brownies og godis for de som ønsket det. 

Jeg måtte så klart posere foran presseveggen. Følte meg veldig VIP akkurat her, ser dere det?

De hadde en Instagramkonkurranse gående under eventet, så jeg ble litt inspirert av den til å knipse litt bilder av forskjellige ting. De har såå mye fint festtøy inne nå, fikk veldig lyst på en kongeblå topp. Meen flink som jeg var sto jeg i mot. Jeg byttet jo nettopp til meg en superfin blå topp. Så da nøyet jeg meg med å knipse litt bilder av ting isteden. Fikk også foreviget et bilde av meg og fine Ulrikke Lund. Synes det helhvite antrekket hennes var utrolig fint, fikk litt sommerfølelse da, men det sier jeg ikke nei takk til nå. Håper dere har hatt en fin start på helgen, nå drar jeg hjem til mamma. I morgen er det nemlig feiring av bursdagen til Tonje! Som jeg gleder meg til å se henne igjen og til å feire hennes 21 år. 

Har du noen planer for helgen? 

- Sara

Antrekk BikBok shopping

 • 21.11.2013 kl. 19:39

Har som vanlig litt dårlig tid, selv om jeg faktisk ikke ligger så alt for dårlig an i dag. Har rukket å krøllet håret litt og er klar for en hyggelig kveld. Bildene ble litt rare og røde i dag, vet ikke helt hva jeg har stilt på. Får ikke gjort noe med det nå, må komme meg avgårde.

Fikk endelig brukt den søte rosa genseren min igjen. Liker den så godt, men den kan fort bli litt mye. Nei, nå får jeg gi meg.

Har dere noen fine planer i kveld? 

- Sara 


#outfit #antrekk #mote #klær #roses #curls #krøller #makeup #shopping #ootd #fashion 

Royal blue partynails

 • 21.11.2013 kl. 15:52

Tenkte å matche neglene og toppen jeg skal ha på lørdag, så da ble det en kongeblå lakk på lankene. Synes fargen er en superfin dyp blåfarge. For å få de akkurat slik jeg vil tror jeg nok det blir et lag til, synes ikke det er så fint når neglen synes igjennom lakken. 

Vurderer å gå for blå sko også, men det blir kanskje litt for mye av det gode? Jeg får se hva som passer sammen og ikke på lørdag, viser dere nok hva jeg lander på. 

Nå skal jeg straks krølle håret, i kveld er det nemlig shopping/jente-kveld hos BikBok med Ulrikke Lund. Ulrikke skal snakke om festmoten i vinter, så jeg gleder meg til å få noen gode tips. Hvis dere vil kan jeg godt prøve å lage et innlegg om tipsene hun gir? Gitt at jeg får med meg hva som blir sagt da. Får bare spisse ørene! Håper dere får en superfin kveld, så snakkes vi kanskje igjen før jeg stikker ut. 

Hva synes dere om fargen på neglelakken?

- Sara 

BLAX-hårstrikker

 • 21.11.2013 kl. 12:30

Dere husker kanskje jeg nevnte hårstrikkene fra BLAX i innlegget med hårtips? Nå har jeg endelig fått testet de ut og tenkte å fortelle dere hva jeg synes om de. Strikkene fra BLAX er laget i et resirkulerbart plastmateriale som gjør strikkene veldig smidige og lette å få ut av håret. Selv om de er laget i plast skal de visstnok kunne brukes flere hundre ganger uten at de mister elastisiteten sin. Dette har jeg naturlig nok ikke fått testet ut så jeg kan ikke gå god for det. Jeg kan også nevne at strikkene er kåret til verdens beste hårstrikker og er en favoritt blant frisørene!

Da jeg først åpnet de var jeg veldig i tvil om de kom til å passe i det tykke håret mitt, de ser nemlig utrolig små ut. Første gang jeg prøvde gikk det ikke, men andre gang så hadde den utvidet seg slik at den passet. Det som blir spennende å se er om den fortsetter å utvide seg, eller om de holder det de lover å bevarer elastisiteten. Å få de ut var ingen sak, de lugget mye mindre enn en del andre hårstrikker så det var et pluss! En annen ting jeg liker veldig godt med de er at de sitter stramt og godt. De sklir ikke ut og hestehalen blir ikke slapp over tid! 

Strikkene kommer i forskjellige farger slik at du lett kan finne en som passer til din hårfarge. Jeg liker strikker som matcher hårets farge, da det sjelden er fint at strikken synes. En liten ulempe med disse strikkene er at de er ganske dyre. Ordinær pris er 79 kroner, noe jeg synes er relativt dyrt for 8 strikker. Jeg kjøpte dog mine på Blivakker.no til 39 kroner, de er fortsatt på salg, så hvis du skulle være interessert å kjøpe en pakke finner du link her

Har du prøvd disse strikkene før?

- Sara

Syverksted med Jenny Skavlan

 • 20.11.2013 kl. 22:27

Hei alle fine lesere! Har dere hatt det bra i dag? Jeg har nesten ikke tatt i en data i dag, i hvert fall ikke i bloggsammenheng, så nå var det hyggelig å sette seg ned å skrive litt. Jeg har som nevnt tidligere vært på syverksted og boklansering av den nye boken til Jenny Skavlan i dag. Dette er faktisk tredje gang jeg har vært med på slikt verksted med henne og det var like gøy i dag! Det eneste som var litt dumt var at Vilde måtte melde avbud, så da ble det til at jeg dro alene. Det var uansett mange hyggelige jenter å skravle med der så det gikk fint. 

Alle som kom kunne ta med seg tre plagg de enten ville sy om eller bytte bort til andre klær. Jeg byttet fra meg en kjole og en jakke og fikk igjen skjorten dere ser over, som faktisk var Jenny Skavlan sin og en utrolig kul topp jeg skal bruke til helgen. Skjorten  hadde egentlig en helt plain lyserosa krage, men jeg piffet den opp med et kult bånd. Er veldig fornøyd med den selv og gleder meg til å ta den i bruk! 

Her er noen av tingene hun har laget, disse kunne vi bruke til inspirasjon. 

Det var en lett servering med foccacia og mineralvann, samt noen godteriskåler. Litt hverdagsluksus sier man ikke nei takk til!

Vi var også heldige som fikk et handlenett med litt forskjellige godsaker oppi. Blant annet hadde Perlehuset bidratt med litt perler og slikt så vi kan lage mer ting hjemme. Jeg fikk ikke kjøpt med meg den nye boken da, jeg tror nemlig jeg hadde fått litt kjeft hvis jeg gikk ut å kjøpte noe som står på ønskelisten min nå ikke lenge før jul. Så da får jeg nøye meg med den forrige boken så lenge. Fikk henne til å signere den da, siden alle andre fikk signert den nye boka. Signerte bøker er alltid stas å ha i bokhylla. 

På bordene i syrommet var det lagt ut haugevis med forskjellige perler, bånd, kjetting og alt man kan ønske seg for å sy om klær. Siden det ble en del ting til overs fikk vi ta med det vi ville hjem, jeg har plukket med meg litt godsaker så kanskje det blir flere "nye" plagg på meg fremover. Mange prøvde seg også på symaskin i dag, men jeg holdt meg til nål og tråd. Er ikke helt stødig med symaskin så får enn så lenge kose meg med den gode gamle nåla.  

Noen av bildene ble dessverre litt kornete, det var dessverre ikke den beste belysningen i alle rommene. Dette er derfor det eneste bildet jeg fikk tatt av Jenny Skavlan, litt synd for hun så utrolig bra ut i dag. Hun lurte faktisk på hvordan det hadde gått med jakken min som vi jobbet med på forrige syverksted, så det var jo litt sprøtt, men veldig gøy at hun kjente meg igjen! Kanskje jeg burde ta det som et hint og ikke dukke opp neste gang? Hehe.

Her er bilde av den blå toppen jeg fikk byttet til meg. Det var faktisk akkurat en slik topp jeg drømte om å finne før jeg dro! Tror den vil passe fint sammen med resten av antrekket jeg skal ha på lørdag. 

Liker dere å sy om klær?

- Sara

Mobilblogg: Syverksted

 • 20.11.2013 kl. 17:05

Nå står jeg klar for å komme inn til syverksted med Jenny Skavlan. Hadde det veldig gøy sist, så da kunne jeg jo ikke la vær å bli med nå.Boka må med! Har også funnet et par plagg jeg kan bytte og noe jeg sy om. Har med kamera så jeg skal prøve å ta litt bilder!
Ha en fin kveld alle sammen!
- Sara

Vinner av konkurransen

 • 20.11.2013 kl. 10:58

Jeg fikk inn så utrolig mange gode forslag til julekonkurranser jeg kan ha, dere har en enorm fantasi alle sammen! Frodith hadde veldig mange gode forslag, men henne har jeg allerede linket til og skrevet om for litt siden. Så da tenkte jeg det var best å velge en annen. Vinneren ble derfor Malin, som driver denne bloggen her. Jeg tenkte å dele vurderingen inn i design og innhold, og så kommer jeg med noen tips underveis. 

Design
Førsteinntrykket av bloggen og designet er bra, ting ser ryddig og oversiktlig ut. Jeg liker godt at innleggene er delt opp i kategorier og at man lett kan bla seg frem i kategorier og arkiv i sidebaren. Jeg kunne kanskje ønsket at sidebaren var litt smalere, slik at det hadde blitt en bedre balanse mellom den og innleggene. Da hadde bildene også kunnet blitt større, men det er bare min oppfatning. En header savner jeg også kanskje litt. Header en som regel det første man legger merke til på en blogg, så det hadde vært fint om du hadde en. Profilbildet ditt er likevel ganske stort, så man får uansett raskt et bilde av hvem du er.

Innhold

Jeg synes du har mange spennende innlegg og at du varer veldig godt innholdet i de. Her finner man alt fra hverdagsprat til outfits og innkjøp. Bildene er også veldig fine, og det hadde blitt helt supert hvis de var enda større.

Alt i alt likte jeg denne bloggen veldig godt, og kommer sikkert til å stikke innom igjen. 

Har dere lest denne bloggen før?

- Sara 

Hjemmelagde julegaveideer

 • 19.11.2013 kl. 20:02

Her kommer endelig innlegget jeg lovet om hjemmelagde julegaver. Ideen bak dette innlegget er at julegaver, og gaver generelt ikke trenger å koste all verden for at de skal være fine. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser når man vil lage en gave til noen. Jeg har satt sammen mine forslag her, kom gjerne med flere forslag i kommentarfeltet. Alle bildene er hentet fra Pintrest. 

Sjekk gjerne ut dette innlegget for enda flere gode ideer ♥

Hjemmelagde spaprodukter 

Å få en fin pyntet krukke med hjemmelagde spaprodukter tror jeg mange ville satt pris på. Jeg vet ikke hvordan holdbarheten er på slike ting, men jeg vil kanskje tro at skrubber er det som holder lengst. Oppskrifter er det nok å velge i på nett, så det er bare å slå seg løs. Finn på en søt innpakning for å sette prikken over i-en. Her og her er et par forslag til oppskrifter.

Hjemmelaget julegodteri

Dette lagde jeg selv og ga bort til jul for et par år siden, og det virket som at gaven slo an. Finn frem dine favorittoppskrifter på julekuler og trøfler og lag i vei. Pakk det du lager inn i en delikat eske, eller kanskje noen cellofanposer. For et par år tilbake hadde Panduro Hobby noen søte poser med snøkrystaller på, dette ble utrolig søtt når du fylte de med trøffelkuler. Igjen er nettet fylt med fine oppskrifter å velge i. Forslag til oppskrift her og her

"In a jar" 

Omtrent alt kan lages "in a jar". Har dere hørt om det før? Jeg synes det er helt genialt og ser utrolig kult ut. Du kan for eksempel legge alle de tørre ingrediensene til cookies eller en kake i et glass, legge ved fremgangsmåte og pynte det. Jeg har såå lyst til å lage dette til noen i år, men er ikke sikker på hvem det skulle blitt til. En annen ting man kan gjøre er å ha litt god kakao i et glass, og legge ved noen hjemmelagde marshmallows i en liten cellofanpose ved siden av. Forslag til oppskrift her, her og her

Hjemmelagde smykker 

Hvis du har tid (og tålmodighet) kan du lage et fint statementsmykke og gi bort. Dette tar som sagt ganske mye tid så det kan være lurt å starte i god tid, men til gjengjeld tror jeg dette er en gave veldig mange ville blitt glad for. Hvis du vil prøve deg på noe litt mindre ambisiøst kan du lage et armbånd eller et enklere kjede. Forslag til oppskrift her og her

Såpestykker 

Dette høres kanskje ikke så veldig spennende ut, men jeg ble veldig fasinert over hvor mye lekkert man kan gjøre med et stykke såpe. Jeg har aldri selv prøvd å lage såpe før, så jeg vet ikke noe om hvor krevende det er. Oppskriftsforslag her og her

Vennebilder 

Hvor koselig er det ikke å gi bort en samling med bilder fra forskjellige ting dere har gjort sammen til en venninne. Kanskje du kan sette det sammen i en fin fotoramme? Eller hva med å lage en bildebok på nett og få den fremkalt. Jeg fikk en slik bok av en venninne en gang og det var utrolig koselig, har hatt veldig mye glede av den! Det er noe helt unikt som du kan forme slik du vil.

Da håper jeg dere likte disse ideene! Det er som sagt bare fantasien som setter grenser når det kommer til hjemmelagde gaver, søkt litt rundt på nettet for inspirasjon så tror jeg dere vil få til masse fint! Del gjerne innlegget videre hvis dere likte tipsene!

Hva er ditt beste hjemmelagde gavetips? 

- Sara 

Legday!

 • 19.11.2013 kl. 14:53

I dag har jeg vært ganske effektiv, har fått vasket litt vinduer, nå mangler bare vinduene på soverommet! Deilig å faktis kunne se skikkelig igjennom de, dessuten er man vel ingen god husmor om vinduene ikke er tatt til jul? Jeg har også skrevet på et par blogginnlegg som tar mer tid enn jeg hadde tenkt, innlegg har en tendens til å spise mye av tiden min om dagen. Vet ikke om jeg bare er treg eller hva det er? Nå er jeg akkurat ferdig med å planlegge ukens treningsøkter. Denne uka satser vi på at Matias har mulighet til å være med hver gang, det er så mye morsommere å trene når man er to! I dag er det bein som skal få kjørt seg litt, har forresten skjønt at folk flest ikke er så glad i "beindag", hvorfor det egentlig? Er det helst gutter som heller vil se bicepsen vokse som tenker sånn? Lurer bare fordi jeg er nysgjerrig, jeg er nemlig aller mest glad i å trene bein, mest fordi det er der jeg er sterkest. 

Nå flyr egentlig tiden litt i fra meg, så jeg burde bare komme meg avgårde på trening, ellers blir det vel aldri noe av. Vi får skravles mer når jeg kommer tilbake! 

Har du noen gode beinøvelser jeg burde prøve?

- Sara

Min ønskeliste julen 2013

 • 18.11.2013 kl. 17:14

Siden det har vært en del gavesnakk på bloggen de siste dagene (har ikke glemt det siste innlegget med gavetips altså) så tenkte jeg å komme med min ønskeliste for i år. Jeg har allerede fått spørsmål fra noen lurende familiemedlemmer så da kan jeg like gjerne lage et innlegg ut av det. Jeg har ikke veldig mange ønsker til jul i år, har faktisk det meste jeg trenger så sliter mer og mer med å finne noe hvert år. Her er i hvert fall det jeg kan komme på at jeg ønsker meg i år. 

♥ Sy om igjen

Har allerede den første boken og liker den veldig godt, har ikke lagd veldig mye fra den første boken, men har funnet masse herlig inspirasjon. Så jeg ønsker meg derfor oppfølgeren

♥ Mummikopp

Mummikopper står alltid på ønskelisten min og nå som jeg akkurat har bikket 20 kopper er det veldig gøy å kunne se samlingen vokse. Årets vinterkopp er så klart den som står øverst på listen, i og med at det er en vinterkopp så vil den kun være for salg i vinter. De selges hos blant annet Kitchen, Jernia, Rafens og på nett. 

♥ Selena Gomez Parfyme 

Fant ut i dag at denne parfymen har kommet til Cosmetique Hønefoss! Den har kun vært å få tak i i USA før så den ønsker jeg meg veldig! Tror dog bare de selger den i butikk, i hvert fall ser det slik ut nå. 

♥ Glo Minerals: Kona

Denne mørke øyenskyggen har jeg hørt mye bra om, den har så vidt jeg vet ikke glitter i seg noe alle mine brune øyenskygger har. Glo Minerals er mineralsminke og denne her inneholder faktisk vitamin C, A, K og E!

♥ EOS

Leppepomade fra EOS er min store favoritt! Disse er de beste leppepomadene jeg har testet, så en slik trenger jeg alltids! Liker den med mintsmak godt, men det spiller egentlig ikke så stor rolle hvilken av de det er. 

♥ Gavekort

Hvis du skulle sitte fast med gaveideer så kommer alltid gavekort godt med! 

♥ Maskara 

Av en eller annen grunn trenger jeg alltid maskara når julen begynner å nærme seg, så da kommer dette opp på ønskelisten i år også. 

Hva ønsker du deg til jul i år?

- Sara

Noen av mine favorittblogger

 • 18.11.2013 kl. 14:09

Jeg tenkte å starte mandagen på en koselig måte, Frodith inspirerte meg nemlig til å lage et lite innlegg med mine favorittblogger. Tidligere har jeg hatt linkerunder hvor man kan melde seg på og jeg trekker mine favoritter, men denne gangen velger jeg selv helt fritt. Jeg kommer ikke til å ta med noen av toppbloggerne, selv om jeg leser noen av de. Jeg må også nevne at jeg leser veldig mange blogger hver dag, listen har bare blitt lenger og lenger etter hvert som jeg har blogget. Derfor har jeg ikke muligheten til å skrive om dere alle sammen, men her er litt kort om noen av mine favoritter. 

Frodith 

Frodith er faktisk en av de eldste bloggerne jeg leser fast, men det betyr ikke at bloggen ikke er morsom og at jeg ikke koser meg mye med den . Med sine morsomme tegninger som hun lager til alle anledninger og det smittende humøret er hun er fint og friskt pust i bloggverdenen. Hun finner på mye tull og sprell i form av konkurranser og hemmelighetskremmerier, så hvis du skulle henge med hodet en gang anbefaler jeg deg å ta turen innom denne bloggen. Selv om det er en del humor her tar hun også opp mer alvorlige temaer, og det er alltid like spennende! Som dere sikkert skjønner av den fine sommerfugl-tegningen av seg selv er hun megakreativ. Og hun lager stadig vekk noe nytt, jeg har fakitsk vært så heldig og vunnet en liten veske hun har laget! 

Emiliener

Emilie er ei skikkelig søt jente som jeg har lest bloggen til ganske lenge nå. Hun finner alltid på masse variert å skrive om, både hverdagslige ting og mer alvorlige ting. Hun tar mange fine outfitsbilder og kommer med gode tips til alt mulig. Det jeg liker spesielt godt med Emilie er at hun viser ofte at hun setter pris på leserne sine, og svarer alltid på kommentarer. Sistnevnte setter jeg veldig stor pris på! En superfin blogg alle burde ta turen innom. 

Idaoolsen

Ida må være den tøffeste jenta jeg veit om!  Hun har blant annet skrevet flere innlegg om helsetjenesten i Norge, og selv om de har skapt mye oppstyr gir hun seg aldri! Ida har diagnosen ADHD og har vaglt å skrive en del om det på bloggen, det synes jeg er veldig interessant og tøft gjort. I tillegg til å blogge om viktige temaer har hun også en del om hverdagen sin og moterelaterte innlegg. Hun har en kul stil og poster ofte outfit-innlegg, disse synes jeg er kule og inspirerende!

HippiesummerHenriette virker som en supersnill og hyggelig person, noe som vises godt gjennom bloggen. Hun blogger om litt av hvert, blant annet så poster hun mange veldig fine selvtatte bilder. En annen ting hun er flink til er å legge ut videoer, med blant annet sminketips, engelsk-snakk og svar på spørsmålsrunder. Videoblogg er alltid gøy å se på! En ting jeg liker veldig godt med Henriette er at hun alltid kommenterer tilbake på andre blogger, hun er av den oppfatning at hvis noen bruker tid på hennes blogg så skal hun bruke tid på din blogg. Synes det er en veldig fin tanke!

Kaisa Elise

Kaisa Elise blogger for det meste om hverdagen og mote. Hun poster ofte outfit-bilder, noe jeg liker veldig godt. Det som er så bra er at hun ikke bare har et par bilder av antrekket, men mange bilder slik at vi får se antrekket godt. Jeg liker også veldig godt Instagram-updatene hennes hvor vi får se masse til den supersøte hunden og katten hennes. 

Martine Kristine

Martine Kristine er en av de beste skjønnhetsbloggene jeg vet om! Hun har så mange fine looks, og er utrolig kreativ med sminke. Hun poster alt fra sminkelooks, til tips og anbefalinger. Akkurat slik en helhetlig skjønnhetsblogg skal være. Det er ikke uten grunn hun gikk videre til semifinalen i Vixen Blog Awards for andre år på rad! Husk å stem på henne, så kanskje hun kan gå helt til finalen og vinne! 

Zirgis

Malin er en sprudlende jente med en lidenskap for hest. Selv om jeg ikke er noen hestejente selv er det interessant å lese om stevner og slikt. Hun blogger også en del om hverdagen sin, innkjøp og annet morsomt. Hun er veldig flink til å legge ut videoer og det liker jeg! Jeg synes også hun tar veldig fine bilder, noe jeg synes er viktig for en god blogg.

Fotografen16

Som dere sikkert skjønner på bloggadressen er Emilie veldig glad i å ta bilder. Hun poster utrolig mange fine bilder både som er tatt med skikkelig kamera men også med iPhonen. Blir veldig imponert hver gang hun har knipset noe vakkert med telefonen sin. I tillegg til å poste bilder får vi også litt fotorelaterte-tips, det kommer alltid godt med! 

Marcela

Marcela skriver mest om hverdagen sin, men tar også opp alvorlige ting som mobbing. Hun liker å fotografere og poster ofte veldig mange fine bilder på bloggen. Marcela virker som en sprudlende jente og jeg ville absolutt tatt turen innom henne!

Som dere ser så ble dette en laang liste, og jeg kunne som sagt sikkert skrevet om dobbelt så mange. Det får heller bli neste gang! Jeg har spurt noen av dere om lån av bilder, men hvis det skulle være noen jeg ikke har spurt som vil jeg skal fjerne bildet si i fra! 

Leser du noen av disse bloggene? 

- Sara

Konkurranse: vinn linking

 • 17.11.2013 kl. 18:56

I desember skal jeg ha noen julekonkurranser for dere her på bloggen (starter 1. desember), og i den anledning ønsker jeg at de forskjellige konkurransene skal være litt morsomme. Jeg har ikke lyst til å bare ha sånne typiske "legg igjen e-posten din i kommentarfeltet"-konkurranser. Derfor tenkte jeg å høre om dere har noen forslag til morsomme konkurranser man kan ha på en blogg? Den som har det beste forslaget vinner og jeg vil linke til bloggen din og skrive min vurdering av den.

Så hvis du vil vinne linking og vurdering av bloggen din kommenter et godt forslag til en konkurranse! 

- Sara

Dugnadsøndag

 • 17.11.2013 kl. 13:03

God formiddag er vel den mest passende måten å hilse dere på nå. Jeg er nå på vei til noe så spennende som en dugnad. Vi skal ha dugnad på huset vi har OSTV-møtene våre. Det blir bare tre timer, så det skal nok gå bra. Har uansett kos meg med en god frokost så humøret er på topp!

De som kjenner meg vet at jeg er over gjennomsnittet glad i te og når det kommer en ny te som skal smake blåbærmufinns kan jeg ikke la vær å prøve! Synes egentlig ikke denne smaker blåbærmuffins da, mer vanlig blåbær. God var den uansett! For å gjøre blåbær-morgenen min komplett serverte jeg teen med en stor skål blåbær ved siden av. Nam, god start på dagen!

Har du prøvd en av de nye kake-teene?

- Sara 

Inspiration: walk in closet

 • 16.11.2013 kl. 19:28

Slik ser altså haugen med klær ut som i dette øyeblikk befinner seg på sengen min. Dette er nok en noe større oppgave å ta fatt på enn jeg først antok. Ikke skjønner jeg hvor alle klærne kommer fra? Det skal sies at det ligger en dyne under noe av klærne, så det er kanskje ikke riktig så ille som det ser ut. Uansett er det for mye for det lille skapet vi har nå, så noe må dessverre vekk. Skulle ønske jeg bodde i en stor leilighet med et walk in closet! Er ikke det alle jenters store drøm, å ha et stort romt bare til klær, sko og tilbehør? Tenk så ryddig og oversiktlig man kunne hatt det. Drømte meg litt bort her og lagde et par kollasjer med inspirasjon til walk in closet. Og kanskje en dag har jeg plass til noe sånt, i mellomtiden er det lov å drømme. 

Synes det er så fint med delikate lyse farger, er dere ikke enig? Jeg får i hvert fall ikke noe mindre lyst på et skikkelig klesskap når jeg ser disse bildene, mange fine løsninger for oppbevaring av klær og tilbehør. Jeg får vel kanskje løsrive meg fra drømmeland og heller ta fatt på ryddingen, ellers blir det vel natt før jeg er ferdig! Håper dere koser dere masse i kveld! 

Hvordan ser klesskapet ditt ut, nok plass? 

- Sara

It's finally saturday!

 • 16.11.2013 kl. 13:40

Hei fininger! Det ble visst med to innlegg i går, rett og slett fordi ble hele dagen plutselig  fylt med koselig gjøremål. Hadde egentlig sett for meg en rolig dag, med bursdagsfest på kvelden, meen så avtalte Vilde og jeg en liten kaffe-date (på Espresso House, så klart). Og så ringer onkel og ber med Matias og meg ut på en tidlig middag. Og med det ble hele dagen fylt opp. Litt hektisk men veldig koselig. Jeg skal selvfølgelig besvare alle kommentarene nå, fikk dessverre ikke tid i går.

 

Det eneste bildet jeg har fra i går er søtsakene vi delte på Espressohouse. For å smake p litt forskjellig kjøpte vi en ting hver og delte i to. Veldig god idé hvis dere ikke klarer å bestemme dere for noe. Den til venstre var utrolig god, det var en pepperkake-muffins med kremost-frosting. Den andre smaker akkurat slik den ser ut, brownie med krem. 

Denne dagen skal i hvert fall bli rolig. Har ingen planer på agendaen, men jeg tror vel klesskapet mitt må få en rydderunde i dag. I let på klær å ha på meg til bursdagen i går sa nemlig skapet seg lei på at det var så fullt og kastet fra seg noen klær på gulvet. Da er det kanskje på tide å renske opp litt! I tillegg får jeg jo krysset av en ting på bucket listen min. Nei, nå skal dere slippe å lese mer hverdagsprat fra min side, ville bare titte innom dere og ønske dere en herlig lørdag! Vi prates heller igjen litt senere. 

Planer for dagen?

- Sara 

Mine beste hårtips

 • 15.11.2013 kl. 14:15

Har dere hatt en fin dag så langt? Har dere forresten lagt merke til at jeg gjort noen ørsmå justeringer i designet og headeren? Blir så fort lei et desig, så det er godt med litt forandring i ny og ned. Nå tenkte jeg å dele noen av mine beste hårtips med dere. Jeg er ikke noen frisør men har hatt langt hår i mange år så har kommet frem til noen gode råd håret mitt setter pris på. 

Hårstrikker uten metallfeste 

Dette skal jeg ikke skryte på meg å ha vært bevisst på veldig lenge selv, men har vært flink i det siste. Hårstrikker med metallfeste kan skade og slite på håret, og det vil vi jo ikke. Det finnes mange forskjellige strikker uten metallfeste, de på bildet har jeg hatt siden jeg var barn så de er dessverre ikke så anonyme. Uansett så er jeg veldig nysgjerrig på en spesiell type strikk. Strikkene fra BLAX. Har dere hørt om de? Disse skal visstnok være kåret til verdens beste hårstrikk og skal verken skade håret eller lugge når du tar de inn og ut. Det høres jo litt for godt ut til å være sant, men akkurat slik tenkte jeg før jeg skaffet meg Tangle Teezer også. Har bestilt meg en pakke fra Blivakker hvor de hadde strikkene på tilbud nå til 39 kroner. Ellers ligger de på rundt 79 kroner. Kommer til  å lage en liten anmeldelse på disse når jeg har fått testet de ut. 


Føn håret lagvis

Dette tipset fikk jeg sist jeg var hos frisøren og wow for en forskjell! Jeg har veldig tykt hår og har slitt litt med at noen steder over nakken har hodebunnen begynt å klø etter jeg vasker håret. Grunnen til dette er at hodebunnen ikke får puste skikkelig og når håret ligger over klissvått blir det fukt og irritasjon. Det samme skjer når jeg føner det vanlig, håret får ikke puste og hodebunnen blir irritert. Nå har jeg prøv å føne lagvis et par ganger og jeg klør ikke lenger! Hvor fantastisk er ikke det? Det tar heller ikke noe lengre tid å føne på denne måten. Det eneste du gjør er å starte med det underste håret og jobber deg oppover. Fest håret du ikke føner med en strikk eller en klype på toppen av hodet. Et annet pluss er at håret blir mye blankere om du føner på denne måten.

 Bruk en god hårbørste

Jeg har lenge sverget til Tangle Teezer og kunne ikke vært mer fornøyd med den. Har du langt, tykt hår anbefaler jeg virkelig denne. Den lugger mye mindre enn en vanlig børste og sliter mindre på håret. I tillegg er den god å holde i og så ser den jo ganske kul ut. 


Bruk varmebeskytter 

Ok, dette har du sikkert hørt utallige ganger før, men det er nettopp fordi det er så viktig. Før gadd jeg ikke høre på "ekspertene" og rettet håret nesten daglig uten å bry meg med varmebeskytter. Resultatet ble et slitt og livløst hår. Selv om jeg brukte gode produkter for å reparere håret når jeg vasket det hjalp det ikke stort. Nå har jeg imidlertid innsett at varmebeskytter ER viktig. Håret mitt er mye mer glansfullt og ser friskere ut enn før. Visste dere at Moroccan Oil er varmebeskyttende

Håper dere likte tipsene og at noen av de kan være til hjelp for dere. 

Har dere noen egne tips å komme med?

- Sara

Julegavetips: til gutta

 • 15.11.2013 kl. 10:03

Så var det gutta sin tur. Jeg synes helt ærlig det er tusen ganger vanskeligere å finne gave til gutter enn til jenter, fler som har det sånn? Nå har jeg uansett brukt en del til på å finne noen ting som kan være aktuelle. Kjæresten har også fått bidratt litt, så da satser jeg på at gavetipsene treffer godt.  

 

♥ Boxere 

De fleste gutter jeg kjenner ønsker seg alltid boxere. Boxere finner du i alle prisklasser og de jeg har tatt med her er litt dyrere, men jeg ser for meg at det er med gutter som oss jenter: av og til stas med litt ekstraordinært undertøy. Dressmann har også mange fine enkle boxere til en litt rimeligere penge. 

♥ Toalettmappe

Dette synes jeg faktisk passer like godt til gutter som til jenter. Jeg har sett gutter som drar på ferie og pakker alt de trenger i en brødpose. Og det fungerer sikkert, men en toalettmappe er en nok noen hakk mer praktisk. Den sorte kolleksjonen fra Lulu's er veldig maskulin og fin

♥ Spill

Mange gutter bruker flere timer på spill av forskjellig sort hver dag. Noen foretrekker PC, andre Playstation eller Xbox, men uansett plattform så er spill gøy. De kanskje mest populære spillene akkurat nå er (ikke bli oppgitt om jeg tar feil) er Fifa14, Battlefield 4 og GTA V

♥ Headset/gadgets

Liker å tro at gutter er gale etter gadgets, og på denne siden finnes det hav av rariteter. Et godt headset er også gull verdt for gutta, uansett om de bruker det til gaming eller bare til musikk. Jeg fikk beskjed av kjæresten om at dette headsetet har veldig god lyd og er perfekt for gaming. Det fine med dette er at det har innebygd mikrofon og knapper du konfigurere selv. 

♥ Klokke

Er det bare meg eller kler gutt klokker utrolig bra? Sier ikke at jenter ikke gjøre det, men det er noe helt spesielt med en stor fin klokke på gutter. Slike klokker er dessverre ofte dyre, men denne her synes jeg ikke hadde så ille pris, ca. 350 kroner

♥ Parfyme 

God lukt på gutter er kanskje noe av det beste vi jenter vet? Kjøp en parfyme du liker godt til kjæresten din så slår du to fluer i en smekk! Slet litt med å finne parfymer som ikke er testet på dyr, men kom frem til at denne fra Moods of Norway ikke er det. 


♥ Skjorte

En ny skjorte eller annet klesplagg er vel alltid stas? Enten personen gaven er til ønsker seg nye nytt eller ikke tror jeg alltid en fin skjorte eller en kul t-skjorte slår an. Gutta er mer forfengelige enn de liker å innrømme.  

♥ Hårstyling

Igjen så er gutta mer forfengelige enn hva de liker å gi utrykk for. Jeg har nemlig erfart at de gjerne bruker god tid foran speilet for å få sveisen perfekt, så hvorfor ikke gi bort et godt stylingprodukt? Enten det er voks eller spray personen foretrekker så har Coverbrands en del å velge i.

♥ Bok/bladabonnement

Dette tror jeg er noe gutta også setter pris på. En god bok kan de fleste sette seg ned med å nyte. Kanskje Harry Holde er spennende lesestoff for pappa eller bror? Det finnes også veldig mange blader for menn. Vimenn, Ilustrert vitenskap og Autofil er vel alle sammen klassikere? Hos bladkongen finner du i hvert fall mange gode forslag

♥ Gavekort på underholdning

Dette må være den ultimate gaven hvis man sliter litt med å finne på noe. Et gavekort hos enten Netflix, HBO, Spotify eller andre underholdnings-leverandører tror jeg mange ville kost seg mye med. Et slikt abonnement passer også perfekt på denne tiden av året hvor det tilbringes litt ekstra tid inne. 

♥ Barbermaskin

Harde pakker slår alltid an og kanskje har du en lillebror som trenger sin første barbermaskin? Eller har den gamle til pappa sluttet å fungere? En god barbermaskin kommer uansett godt med og er noe gutta gjerne bruker hver dag. 

♥ Treningstøy

Å finne fresht treningstøy med kule farger er litt vanskeligere til gutter enn til jenter, i hvert fall der jeg så. Uansett så fortjener gutta også å skinne på trening så let litt rundt og finn noe kult. Kanskje en ny treningsbag står høyt opp på ønskelisten?

Dette var de tingene jeg kom på, håper noe av dette kan være til inspirasjon når dere skal ut på gavejakt! Nå gjenstår bare siste del av denne serien som skal handle om gaver på budsjett. Innlegget vil nok  fokusere mest på hjemmelagde ting, så det gleder jeg meg veldig til å lage. 

Hva er ditt beste julegavetips til gutta?

- Sara

Julestemning hos Espresso House

 • 14.11.2013 kl. 21:55

Som jeg nevnte tidligere hadde jeg en liten kaffe-date med Marthe og vi har vært på et supersøtt sted i dag! Kaffe-kjeden Espresso House er Skandinavias største og har nylig etablert seg i Norge. Foreløpig så tror jeg bare to kafeer har åpnet en på Grünerløkka og en på Pilestredet, men vet at det kommer en på St. Hanshaugen i november en gang. I dag dro vi til den på Grünerløkka. Man får med en gang litt Starbucks-feeling av lokalet (hvis det er lov å si), det samme gjelder også utvalget. 

Det er i hvert fall umulig å ikke komme i julestemning av dekorasjonene deres. Muffins med julepreg, dekorasjoner og varme drikker med julepreg gjør at jeg med en gang gleder meg skikkelig til jula. 

Måtte faktisk slå til med en Nisse-latte. Hvor søtt er ikke det ordet? Det var en slags latte, men med litt hint av julekrydder. Veldig god, men den kunne vært litt mindre søt for min smak. Liker søte drikker, men noen ganger blir det for mye av det gode. Alt i alt så likte jeg stedet veldig godt, så kan absolutt anbefale det hvis du ikke hva vært der før!

Hadde ikke på meg noe spesielt antrekk i dag, men krøllet håret for første gang på lenge. På grunn av elendig belysning ser dere det ikke så veldig godt dessverre, men det ble i hvert fall ganske fint. Jeg skal kanskje i bursdag i morgen så da kan jeg kanskje vise bedre bilde. 

Håper dere har hatt en kjempefin dag alle sammen!

Har dere vært på Espresso House før? 

- Sara

Victoria's Secret Fashion Show 2013

 • 14.11.2013 kl. 12:54

I går gikk Victoria's Secret Fashion show av stabelen, denne gangen i Lexington Avenue i New York, men tror ikke det sendes på TV før 10. desember. Det er kanskje litt ironisk at jeg skrev om kroppsfokus i går og om dette undertøysshowet i dag. Men for å vise undertøy på catwalken må man nødvendigvis være iført undertøy. Det jeg synes er bra med VS er at modellene ikke trenger å være i størrelse 0. Ja, de er tynne, men du trenger ikke være radmager for å bli med. 

Siden jeg skrev opp undertøy som et av gaveforslagene til damer tenkte jeg derfor å vise dere noen av mine favoritter fra showet i går. Kanskje finner dere litt inspirasjon til hva dere kan kjøpe? 

Et slikt show er alltid overdådig og de fleste av oss kunne vel ikke tenke seg å gå med store englevinger i fjær til daglig? Men jentene er jo "Victoria's Secret angels" så det er vel litt av poenget. Synes i hvert fall det røde settet var utrolig stilig. Rødt generelt synes jeg passer megabra til undertøy.

Det var også mye lyst og hvitt på showet i år, hvitt er jo også utrolig lekkert og elegant og ikke minst passende som undertøy. Det i midten ser helt fantastisk ut, selv om jeg ville droppet den saken i midten. 

Den til venstre er kanskje litt mer flashy, men synes det likevel var litt søtt. Det samme gjelder "snøprinsessen" til høyre, litt overdådig, men utrolig søtt og fint. 

Alle disse bildene er hentet fra Victoria's Secret Fashion Show 2013 sin Facebookside.

Har du noen favoritter?

- Sara 

All the time in the world

 • 14.11.2013 kl. 09:35

Wow! For en respons på forrige innlegg! Hadde aldri trodd det skulle engasjere så mange, men det er jo bare kjempegøy. Tror det ble ny rekord på antall lesere og antall sidevisninger i går faktisk. Så tusen, tusen takk til alle som titter innom her. Skulle gjerne gitt dere en god klem alle sammen. 

Siden jeg har lite skole om dagen må jeg finne på noe fornuftig å bruke tiden min på. Så nå skal jeg få tid til alt jeg ellers ikke rekker i hverdagen. Har vært flink og satt opp en liten liste med ting jeg gjerne skulle ha gjort og ting jeg har lyst til å ta meg tid til. Mine gjøremål for tiden fremover er som følger:

Ikke verst at både vindusvask og rydding i klesskapet står på listen? Husmor-Sara kommer av og til frem og gjør nytte for seg! Listen blir garantert lengre etter hvert som dagene går, men dette er en god start. Nå får jeg komme meg en liten tur på trening før det senere i dag blir en liten kaffe-date med Marthe. Det skal bli kos! 

Har dere noen planlagte gjøremål frem mot vinteren?

- Sara 

Ikke sexy nok?

 • 13.11.2013 kl. 17:59

Jeg kom over en artikkel på side2 for noen dager siden og fikk veldig lyst til å skrive litt hva jeg tenker rundt temaet i den. Artikkelen tar for seg at Selena Gomez stadig får kommentarer på at hun ikke er sexy nok, og viser bilder hvor hun "slår tilbake mot kommentarene". Jeg synes det er veldig trist å se at trenden blant unge stjerner i dag virker å være at man må kle seg nærmest naken for å kunne blitt kalt sexy. Å vise hud ser jeg ikke noe problem med, det er bare måten mange gjøre dette på som provoserer. Noen prøver å være sexy ved å sleike på en hammer, mens andre stapper penger nedi trusa. Dette synes jeg faktisk blir vulgært, og det er absolutt mulig å være sexy uten å være vulgær! 

Nå har jeg ikke ønske om å henge ut noen spesielle stjerner egentlig, men det må være lov å trekke frem Miley Cyrus. Det hun holder på med om dagen føler jeg er å gå så langt bort fra sexy som det går an å komme. Jeg kunne postet mange forskjellige bilder av henne, men synes disse her er drøye nok. Selv har jeg aldri hatt noe spesielt forhold til Miley, men jeg synes hun hadde en ganske kul stil for en liten tid tilbake, da hun klipte håret og begynte å få en mer voksen stil. Det som er synd er at hun ikke stoppet der. Hun har selv sagt at hun vil bli husket, og hvis hun tror dette er eneste måten å gjøre det på jo det ganske trist. Som artist bør det være musikken som står i fokus, og musikken man vil bli husket for. Siden hun er såpass ung og sikkert fortsatt har en god del yngre fans er hun helt sikkert et forbilde for mange unge jenter. Signalene hun sender ut er langt i fra sunne og det er trist hvis unge jenter tror de må kle seg eller oppføre seg som henne for å være sexy. 

Det samme gjelder også Rihannas nyeste musikkvideo for Pour it Up. Synes den videoen er en av de aller mest vulgære og ekle videoene jeg har sett. Hun er i tillegg noen år eldre enn Miley og burde kanskje vært voksen nok til å ikke oppføre seg sånn?

Nå skal jeg selvfølgelig ikke si at Selena Gomez er den eneste unge stjernen vi har som klarer å oppføre seg sexy på en classy måte. Synes bare hun passet veldig godt til eksempelet, siden det var henne artikkelen dreier seg om. Jeg kan heller ikke si at Selena Gomez aldri kommer til å gjøre stunt som det her, for det vet jeg jo ikke. Jeg tviler derimot på det. Jeg synes hun kler seg på en voksen og sexy måte, men samtidig bikker hun ikke over og blir vulgær. Dette er selvfølgelig bare min mening og dere har lov til å mene annerledes.

Jeg skulle bare ønske de brukte påvirkningskraften sin til å heller oppfordre unge jenter til å være stolt av den de er og ikke gi de inntrykket av sånn type oppførsel er greit. Jeg vet ikke om dere har sett de nye videoene av småjenter helt ned i 8-årsalderen som legger ut videoer av seg selv på Youtube hvor de spør om de er pene eller stygge. Det er ikke noe koselig å se på i det hele tatt og jeg synes det sier alt for mye hvordan kroppspresset har blitt i dagens samfunn.

Nå er jeg spent på hva tenker dere om denne utviklingen? 

- Sara

Syvsover med stor S

 • 13.11.2013 kl. 13:03

Gjett hvem som forsov seg til de grader i dag? Og i går la jeg meg egentlig veldig tidlig. Skjønner ikke hvordan det er mulig å slå av en sånn dundrende alarm uten å våkne av det. Uansett, fordi jeg fikk en god del dårligere tid så ble jeg så klart ikke ferdig med innlegget jeg hadde tenkt til dere. Leste en artikkel på side2 som fikk meg litt engasjert her om dagen, som jeg fikk lyst til å lage ett innlegg om. Skal prøve å gjøre meg ferdig når jeg kommer hjem fra skolen. 

Har morgen vært litt mindre kaotisk?

- Sara

Oppskrift: pølsegryte

 • 12.11.2013 kl. 17:02

Så koselig det var at dere likte julegaveinnlegget! Disse innleggene tok faktisk veldig lang tid å lage og da er det ekstra hyggelig at de blir satt pris på. Er godt i gang med å mekke ett til herrer også, så følg med om noen dager så kommer det også. Tenkte egentlig å komme med et lite middagstips til dere nå. Dette er noe vi har ganske ofte, både fordi det er superenkelt å lage men også fordi det er veldig billig. Etter et år som student har vi måttet bli litt kreative for å finne billige middager som er sunne og gode. Kan godt lage et lengre innlegg med forskjellige middager på studentbudsjett en dag, men da må jeg få fotografert et par flere retter først. 

Denne retten kaller vi rett og slett bare for pølsegryte, og "grunnoppskriften" kommer vel egentlig fra da onkel min selv studerte. Så jeg har kopiert den fra han. Dette pleier vi å bruke:

 • 2-3 pølser (gjerne kylling og kalkun) 
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1/2 boks mais
 • 1 løk
 • 1 hvitløksfedd
 • En liten skvett melk, fløte, kesam eller annet meieriprodukt
 • Salt og pepper
 • Fullkornspasta

Det enste du gjør er å kutte opp pølsene i terninger og steke de litt alene først, før du har i løk, hvitløk og mais. La dette steke litt så tar du bare i hakkede tomater og et meieriprodukt for å runde av smaken. Smak til med salt og pepper. Vi pleier å ha fullkornspasta ved siden av, tenker at når man først skal ha pasta kan man like gjerne gå for en litt sunnere variant. Kanskje det er godt med salat ved siden av også, om man ikke liker pasta? Det som er så greit med en rett som denne er at du kan bytte ut og legge til grønnsaker og smaker etter eget ønske. Brokkoli, sukkererter og vannkastanjer tror jeg hadde vært veldig godt i denne gryta!

Har du noen billige og gode middagstips?

- Sara

Julegavetips: til damene

 • 12.11.2013 kl. 09:40

God morgen fining! Jeg har lenge hatt lyst til å lage en liten julegaveguide til dere, så nå har jeg endelig fått ut fingeren. Har kommet frem til at jeg vil lage ett innlegg for damene og ett for gutta, tenker det er den enkleste inndelingen. I tillegg vil jeg lage et innlegg som er litt mer på budsjett, med litt tips til hjemmelagde ting blant annet. 

♥ Undertøy 

Undertøy er noe de fleste jenter setter pris på å få, og i tillegg et dette noe man alltid har brukt for. Finn noe fint og eksklusivt undertøy, kanskje fra den nye kolleksjonen til Kappahl i samarbeid med Fifty shades of grey? Husk å få med byttelapp, i tilfelle du bommer på størrelsen, BHer skal helst sitte perfekt for at de skal gi riktig støtte. 

♥ Leppepomade

Leppepomade i seg selv er kanskje litt kjedelig, men det finnes så utrolig mange fine gavesett. Har sett så mange fine i år, så tror dette skal opp på min ønskeliste. Er ikke disse gavesettene til EOS kjempesøte? 

♥ Abonnement på magasin

Hva med å gi et abonnement på et spennende magasin? Kanskje vet du om et spesielt magasin den som får gaven liker godt, ellers velger du bare ut et magasin som passer til interessene. Ofte følger det også med fine ekstra gaver når man tegner abonnement, perfekt julegave!

♥ Toalettmappe

En fin og lekker toalettmappe gjør det å oppbevare sminke og andre skjønnhetsprodukter til en drøm. Disse fra Lulu's er i tillegg utrolig dekorative som ikke akkurat er noe minus. Kanskje samler personen du skal kjøpe til på en bestemt farge? 

♥ Kosetøy

Er det noe man aldri får nok av så er det behagelig kosetøy! Myke gode tøfler eller en søt pysj er jo perfekt når kulden setter inn og du helst bare vil hygge deg innendørs. 

♥ Te

Litt god te, eller kanskje en eksotisk kaffe, er noe mange blir glad for. Dette passer like fint til mamma og bestemor som til en venninne. Prøv å gjør det litt spennende og kjøp med en fin kopp eller noe å bite i ved siden av. 

♥ Sminke

Ny sminke er aldri å forakte, kanskje venninnen din har siklet på et produkt lenge? Toofaced er en utrolig lekker serie som mange makeup-artister sverger til. Alle produktene kommer i supefine bokser så de er jo nesten ferdig pakket inn. Prøv å finn merker som ikke er dyretestet så blir både dyr og mennesker glade. 

♥ Hudpleie

Hva med å gjøre stas på moren din eller en venninne med et hudpleie-sett tilpasset hennes hud? Det finnes veldig mange fine ferdige gavesett der ute, eller kanskje du har lyst til å plukke ut og sette sammen en egen produktserie? Uansett hva du går for tror jeg dette vil slå an hos de fleste. 

♥ Billetter 

Hvis du er litt i tvil om hva du skal gi kan kanskje billetter til et arrangement være en idé? Kanskje venninnen din har lyst til å se et spesielt band? Om du har mulighet kan du kjøpe billetter til dere begge så får dere i tillegg en kjempekoselig dag sammen. Hvis det ikke er noe spesielt arrangement du vet hun vil på kan et gavekort være tingen. 

♥ Krøllstav/stylingredskap

Hvem ønsker seg ikke en krøllstav eller et annet stylingredskap? Nydelig krøller er superfint i et langt hår, så tror du ikke venninnen eller søsteren din hadde blitt glad for noe slikt? Eller kanskje en rettetang er mer i riktig gate?

♥ Bøker

Bøker er noe jeg tenker passer til de fleste, kanskje ønsker bestemor seg en strikkebok eller mamma en kokebok? Kanskje du vet om noen som har lyst til å lese fifty shades of grey, men som ikke har fått ut fingeren å kjøpt de enda (slik som meg). En god bok er i hvert fall noe jeg setter veldig stor pris på å få, og det vil stå mer enn én bok på min ønskeliste i år. 

♥ Tv-serie 

Vi har alle våre favoritter når det kommer til tv-serier. Hva med å starte en samling og gi henne første sesong i yndlingsserien hennes? Samler hun allerede? Finn ut hvilke sesonger hun mangler og gi henne den. 

♥ Treningstøy 

I julen er kanskje ikke trening det som står øverst på prioriteringslisten til de fleste, men på nyåret vil mange prøve å komme i form igjen etter ribbespising og late dager. Kanskje litt nytt treningstøy, en fin bag eller noen gode løpesko kan hjelpe på motivasjonen? Finn gjerne noe med litt freshe og sporty farger! 

Nå har jeg prøvd å finne litt som passer til alle og tillegg prøvd å finne ting i forskjellige prisklasser. Selvfølgelig går det an å justere de forskjellige forslagene slik at det passer din lommebok. Neste innlegg kommer om noen dager, da er det gutta som står i fokus. Og husk, hvis dere handler på nett er det lurt å benytte seg av Kupongkode og Kickback! Å spare litt penger på gavehandelen uten at det går utover selve gaven skader vel ingen? 

Hva synes dere om gavetipsene?

- Sara

Hverdagsprat og pakke i posten

 • 11.11.2013 kl. 15:41

Så var jeg tilbake i min koselige lune leilighet. Dro til skolen 12 og kom hjem før 15, hardt liv? Ikke veldig, men nå er vi helt i startfasen av dokumentarfilm-planlegging så vi venter på svar fra folk som vi ønsker å ha på intervju og slikt. Planen er å lage en dokumentarfilm som belyser diagnosen ADHD. Håper det blir et bra resultat, kanskje jeg får lov til å legge den ut på bloggen når vi er ferdige. Hvis dere synes det hadde vært spennende da? 

Nok om det. Nå har jeg satt meg ned med en stor kopp te, klar til å lage ferdig julegaveinnleggene til bloggen. Noen synes kanskje det er litt tidlig å komme med det i starten av november, men selv liker jeg å være tidlig ute med gaver. Regner kanskje med at det er flere med den oppfatningen. Apropos gaver, var på postkontoret og hentet en liten pakke fra Blush.no før jeg kom hjem. Den inneholdt noen fine julegaver! Blant annet noe utrolig søtt til niesene til Matias. Faren for at de ser det her på bloggen er vel mikroskopisk, men har uansett ikke lyst til å avsløre det nå. 

Fikk også kjøpt med en fargebeskyttende shampoo og balsam, frisøren min anbefalte det da jeg farget håret sist. Fikk litt forskjellige råd om hvilket merke jeg skulle gå for, men jeg lyttet til venninnen min Tonje som er frisør og gikk for disse to. Jeg har en hårkur fra samme merke som jeg er kjempefornøyd med så tror ikke disse vil skuffe. Dessuten var det 40% på de! Hurra for gode tilbud. Hvis man passer på å handle de billige stedene og følger med på tilbudene kan man få fantastisk gode produkter til omtrent samme pris som de du kjøper på butikken. 

Har dere noen erfaring med fargebevarende hårprodukter?

- Sara 

Mobilblogg: god mandag

 • 11.11.2013 kl. 13:40

Ville bare stikke innom for å ønske dere en fin start på uken. Min har vært litt travel, men det er jo egentlig min egen feil. Nå sitter jeg å jobber med gruppearbeid på skolen, så må nesten være litt kort nå.  

Måtte ta mobilkameraet til hjelp i dag tidlig, rakk ikke knipse noe med speilrefleksen. Nå begynner det faktisk å bli gankse kaldt og da er det på med lua! Tenk at det bare er 43 dager til jul! Forventer egentlig at det er et hvitt teppe hver morgen nå, men det har heldigvis ikke kommet noe enda. 

Har du fått snø der du bor? 

- Sara

Mine mummikopper

 • 10.11.2013 kl. 14:18

Det var noen som lurte på om jeg kunne lage et lite innlegg om mummikoppene mine, og det gjør jeg gjerne! Jeg har samlet på mummikopper en liten stund nå og synes det er veldig gøy og koselig med en liten samling. Hovedgrunnen til at jeg vil samle på koppene er fordi mummitrollet var en av favorittene mine på barne-tv da jeg var mindre. I tillegg er karakterene så søte og koppene så fine, så da bestemte jeg meg for å starte å samle. Har tilsammen 17 kopper nå, 16 forskjellige. Det er jo en del, men jeg har maange kopper igjen. Det aller gjeveste er å få tak i kopper som ikke er i produksjon lenger, unner meg av og til en slik kopp om jeg kommer over det. 

Her er alle sammen stilt opp. Hadde hjertet litt i halsen da jeg satte de opp slik, men det gikk veldig bra. 

Dette er de "vanlige" koppene. Det vil si at de er for salg hele tiden, bortsett fra de koppene som har blitt byttet ut til fordel for nyere versjoner (Mummitrollet og Snorkfrøken).  

Disse derimot er sesongkopper. Det vil si at de kun blir produsert i et begrenset opplag og at de kun er for salg en spesiell sesong. De pleier å lage en sommerkopp og en vinterkopp hvert år. I tillegg hender det kommer andre kopper ved spesielle anledninger. Årets vinterkopp står derfor høyt opp på ønskelisten min til jul i år. 

Denne koppen er nok den jeg er aller mest fornøyd med. Den er fra 2004 og er ganske sjelden. Synes det er så gøy å få tak i sjeldne kopper som ikke er å få kjøpt i butikken lengre. Ebay har en del kopper, men har til nå bare kjøpt to stykker derfra. Er litt redd for at de skal knuse i frakten. Nå har jeg ikke tenkt til å gjøre dette til et kjøp/salgsinnlegg, men hvis du har noen slike kopper du vil selge er det bare å kontakte meg! Er egentlig interessert i alle koppene jeg ikke har, så rop gjerne ut! 

Samler du på noe slikt? 

- Sara 

Videoblogg: svar på spørsmålene

 • 10.11.2013 kl. 10:16

Da var endelig svarene på spørsmålsrunden klar! Kjenner jeg gruer meg litt til å publisere denne, men håper dere overser hvor anstrengt og ukomfortabel jeg virker til tider. Denne ble forresten veldig lang og det gjør at jeg ikke kan laste den opp i full kvalitet, det jeg lurer på til en annen gang er om dere vil ha en lang som dette? Eller vil dere eventuelt ha to deler? Det kommer selvfølgelig an på antall spørsmål jeg får inn også, men tenkte det var greit å høre hva dere liker best.

Lyden er dessverre også ikke den beste på denne filmen, jeg trodde det var nok å bare koble til den enkle kameramikrofonen, men den gang ei. Neste gang skal jeg bruke en annen mikrofon. Jeg har også skrudd opp lyden så mye som det går i redigeringsprogrammet så håper det i hvert fall er mulig å høre hva jeg sier!

Husk å skru på tannhjulet for å få best mulig kvalitet!

Her er link til innlegget om kameraet jeg bruker.

Så hva synes dere om videoen? Vil dere ha flere videoer fremover? 

- Sara

NOAHs fakkeltog mot pels

 • 09.11.2013 kl. 21:22

Har vært på en kjempefin markering mot pels i dag. Vi gikk i tog fra Youngstorget, rundt Spikersuppa og frem til Stortinget. Hadde aldri sett for meg at det skulle bli et så bra oppmøte som det faktisk ble, gleder meg til å høre tall på hvor mange som kom. Det var veldig fint å se utover en stappfull opplyst Stortingsplass, hvor alle sto sammen i ønsket om nedleggelse av pelsdyrfarmene! Appellene var også veldig gode og interessante, de hadde samlet en god blanding forskjellige mennesker som hadde mye bra å si.

Som mange av de som holdt appeller sa så er det veldig rart at pelsdyrnæringen fortsatt eksisterer i Norge. Det er nemlig et flertall av den norske befolkningen som er imot dette. Det er ikke bare en liten gruppe sære dyrevernere som mange tror. I tillegg har mote-Norge tatt standpunkt, de vil ikke lenger ha pels. Oslo Fashion Week er faktisk verdens første fashion week som har totalnekt mot pels! 

Dette fakkeltoget i regi av NOAH er Nordens største markering mot pels og i dag var det faktisk 10-årsjubileum for markeringen. Så all ære til de som år etter år arrangerer og stiller opp på dette her. Håper vi slipper å gå i ti år til!  

Jeg var så heldig i dag å få med meg kjæresten min, selv om han egentlig ikke hadde så veldig lyst til å ut  gå i tog. Tror dog ikke han synes det var så ille likevel. I tillegg møtte vi på Silje Marie som jeg hadde markedsføring med på videregående, veldig hyggelig å treffe henne igjen! De ble derfor både en fin markering og litt sosialt. 

 Noen som var tilstede enten her i Oslo eller på de andre markeringene rundt om i landet?

- Sara

Homemade cupcakes on a saturday

 • 09.11.2013 kl. 14:20

God lørdag! I går kveld fikk jeg plutselig lyst til å lage cupcakes, så da ble det sånn! Skjønner ikke hvorfor det er slik at man blir mye mer produktiv om kvelden? Er dere sånn også? Prøvde meg på sjokolademuffins med sjokoladebiter i! De ble en smule mektige for å si det sånn! Lagde også en oreofrosting for å gjøre de enda ett hakk mer kvalmende! Haha, neida. Det ble godt, men du orker ikke mer enn en. 

Morsomt å lage litt hjemmelagde søtsaker i ny og ne. Legg forresten merke til de søte juleformene min! Hihi, fikk de til jul i fjor.Gleder meg til å kose meg med en cupcake og litt varmt i koppen i kveld. 

Etterpå skal Matias og jeg gå i NOAHs fakkeltog mot pels. I år er det faktisk 10-årsjubileum for toget, så håper på stort oppmøte. Bli gjerne med!

- Sara

Video in the making!

 • 08.11.2013 kl. 18:19

Wææ! Grugleder meg litt til å få redigert og fikset ferdig videoen med spørsmålene på. Jeg har som jeg skrev tidligere hatt mye å gjøre i dag, så satser på at den blir ferdig i løpet av morgendagen! Siden jeg har vært ute å gjort litt mindre spennende ting før i dag har jeg ikke så mange spennende bilder å vise dere, men dere kan jo få litt "backstagebilder" fra filmingen. 

Klarte ikke la være å se klein ut, har sikkert noe å gjøre med at videoblogg ikke noe av det jeg er mest komfortabel med! Haha 

Må forresten si tusen takk for alle de supre tipsene jeg fikk ang. hudpleie på innlegget fra i går! Dere er helt herlige som har så mye bra kunnskap og som gir meg så gode tips! Tusen takk! 

- Sara

Herlig start på helgen

 • 08.11.2013 kl. 13:12

Ønsker helgen veldig velkommen med en avslappende start på dagen. Satt litt sent oppe i går og da er det godt med en myk start. Har fått meg en liten kaffekopp og litt mat så nå står jeg for tur ut døren. Ble ikke helt ferdig med spørsmålsrunden i går, så skal gjøre det når jeg kommer hjem! Må bare ut å ordne et par ting før helgen kan komme for fullt. 

 

"Tok en Fotballfrue" og koste meg med et par biter 86 prosent sjokolade til kaffen. Skjønner godt hvorfor hun gjør det hele tiden, plutselig startet dagen på en litt koseligere måte. Elsker forresten å ha skolefri på fredager, langhelg hver uke kan jeg godt leve med. Denne helgen har jeg ikke lagt en eneste plan! Så jeg skal prøve å få gjort unna en del blogging som skal komme fortløpende. Har et par julegave-innlegg jeg har lyst til å lage i tillegg til at jeg driver å planlegger litt overraskelser til desember. Det er med andre ord nok av spennende og morsomme ting å henge fingrene i! Ville dere forresten ha ett innlegg med mummikoppene mine? Husker noen spurte om det for lenge siden, men jeg har glemt det helt bort. Hvis dere vil kan jeg sikkert få lagd det i løpet av helgen!

Håper dere alle får en herlig helg! Hvis det er noen innlegg dere vil jeg skal lage må dere bare rope ut når som helst. Tar til meg alle tips jeg får. 

- Sara

Vita Exclusive

 • 07.11.2013 kl. 14:32

I dag åpnet Vita Exclusive i Øver Slottsgate i Oslo og så vidt jeg vet er det flere slike butikker rundt om i Norge, i tillegg til en nettbutikk. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å dra, men siden det skulle være åpningstilbud på Ole Henriksen tok jeg turen ned. 

Det jeg ikke visste var at det var et ganske fint opplegg der med mini-cupcakes, Mozell og goodiebags. I tillegg var Jan Thomas der for å gi tips til riktig foundation. Jeg ble litt overrasket over at det var så mye som skjedde der, jeg hadde egentlig sett for meg at det skulle være ganske rolig da jeg kom ganske lenge etter det åpnet. Må jo si det ble en hyggelig overraskelse da. 

Kjøpte meg denne ansiktsmasken som jeg har hatt lyst på veldig lenge. Den ble faktisk også billigere i butikken her enn hva den ville blitt om jeg hadde kjøpt den i Tax Free-butikken på Gardermoen. Da tenkte jeg det var lurt å slå til, enig?

Ble kjempeglad da hun dro opp en stor goodiebag sammen med handleposen min. Gleder meg spesielt mye til å teste ut de to Ole Henriksen-prøvene, det er faktisk det beste hudpleiemerket jeg prøvd til nå. Har fått veldig glatt hud i kinnene, pleide å ha litt tørr og nuppete hud der før. Husker dere forresten at jeg kjøpte den ansiktskremen på Vita for en stund siden? Den måtte jeg bare slutte å bruke, fikk nemlig tre stygge kviser "pent plassert" etterhverandre på haken. Det var tydeligvis ikke kremen for meg! Får se om jeg kanskje tar med meg en ansiktskrem hjem fra London i desember. 

Har du en ansiktskrem å anbefale?

- Sara

Happy thursday

 • 07.11.2013 kl. 09:23

God morgen! Det ble visst bare ett innlegg i går. Tror det kanskje er første gangen det har vært så få innlegg på bloggen. Grunnen til det var at jeg ble med en gruppe i OSTV for å hjelpe til med lyd på opptak. Vi startet i fire-tiden og ble ikke ferdig før elleve! Så det ble syv litt slitsomme timer. Da jeg kom hjem måtte jeg forberede meg til skolen i dag, så det ble ikke tid til noe annet. Men i dag er jeg tidlig ferdig på skolen så da skal jeg prøve å få svart på spørsmålsrunden i løpet av dagen. 

Håper dere hadde det fint i går og at dere får en fin dag i dag. Så lover jeg at vi snakkes snart. 

- Sara

Smykkeorganisering

 • 06.11.2013 kl. 13:25

Hei fininger! Tenkte å vise dere noe som kom i posten for en liten stund siden. Har nemlig lenge tenkt å få organisert smykkene mine på en smart måte. Er enda ikke helt i mål, men nå har jeg i hvert fall funnet en løsning for å organisere de minste øredobbene mine. Kjøpte denne smarte saken på Ebay til latterlige 9 kroner! Den er dog veldig liten, så jeg burde kanskje ha sett nøyere på målene og sett om de har en som er litt større. Tror jeg må gjøre det til de øredobbene som henger. 

Det er så mye enklere å holde styr på hvilke øredobber jeg har nå! Nå slipper jeg rote rundt i en stor eske med masse forskjellige smykker for å kanskje finne noen som passer. Neste steg i organiseringen må være å finne noe til de større øredobbene, noe til kjedene og noe til armbåndene mine. Jeg har sett på diverse smykkestativ i Norge, men mange av de er veldig dyre. Kanskje de har noe slikt på Ebay. Jeg må nok lete litt en kveld! 

Har du en kreativ løsning på din smykkeorganisering? 

- Sara

Pepperminty og glitter

 • 05.11.2013 kl. 18:19

Hei igjen! Ble litt sent plutselig, men bedre sent enn aldri? Jeg er akkurat ferdig med å legge neglelakk på den ene hånda mi, har endelig fått testet den nye lakken fra Ciaté.  

Først filte jeg alle neglene og myknet opp neglebåndene med en olje. Fikk min av en negledesigner jeg var hos for en tid tilbake. Liker godt å bruke det før jeg trykker neglebåndene forsiktig tilbake. Etter det la jeg to lag med den turkise lakken, før jeg brukte en svamp med litt svart glitterlakk på en av neglene.  

Bruker å legge flere lag nederst og færre oppover, slik at det blir en fin gradering. 

Beklager veldig for at dette bilde ble litt ut av fokus, det er ikke alltid så enkelt å ta bilder mens man driver med slikt. Håper uansett dere får et greit bilde av hvordan det ser ut.

Synes fargen ble veldig jevn og fin, i tillegg tørket den utrolig fort! Du er avhengig av to lag for at det skal bli fint da, men det må jeg nesten med alle mine lakker. 

Hva synes du? 

Forresten så hadde jeg blitt superglad hvis dere hadde villet stemme på meg i Schwartzkopf sin konkurranse.  

- Sara

Fifty Shades of Grey

 • 05.11.2013 kl. 09:02Gleder meg skikkelig til å se hele den nye kolleksjonen til Kappahl som kommer i butikkene 6.november. Som de fleste sikkert vet har Kappahl inngått et samarbeid med Fifty Shades of Grey forfatteren. De har laget en lekker undertøyskolleksjon for kvinner i alle former og fasonger, i tillegg til en tilbehørdel som er inspirert av karakteren i bøkene. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har fått lest disse bøkene enda, men synes uansett undertøyet er veldig elegant og fint. 

Synes disse bildene og filmen ser veldig lovende ut. Tror et slikt samarbeid kan slå veldig an, vil tro noe fra disse kolleksjonen kommer til å ligge under mange juletrær i år! 

Hva synes du om kolleksjonen så langt?

- Sara

 

Mine beste studieteknikktips

 • 04.11.2013 kl. 16:25

Som jeg nevnte i forrige innlegg fikk jeg lyst til å skrive litt til dere om studieteknikker. Det var en av dere fine lesere som spurte om jeg kunne gjøre det, da jeg postet dette innlegget, og så klart kan jeg gjøre det! Nå har jeg ikke studert kjempe lenge, så dette er ikke en fasit, og det er ikke sikkert mine metoder fungerer for deg. Likevel håper jeg mine tips kan komme til nytte for noen. Jeg har alltid likt skolen og fått greie karakterer, men det er først det siste året at jeg har jobbet ekstra hardt og fått veldig gode resultater. 

Husketeknikker

Jeg vet mange bruker utrolig mange kreative måter å huske ting på. Da jeg var på kurs i studieteknikk i fjor lærte vi å huske ting ved å "legge ord i forskjellige rom". La oss si du har lyst til å lære deg de ti første grunnstoffene i det periodiske system (det var dette jeg lærte meg). Aller først velger du deg ut et hus du kjenner godt til, gjerne hjemmet ditt. Når du skal begynne å legge ordene i rommene er det lurt å starte ved inngangen. Men før du gjør det må du begynne å tenke hva som assosierer deg med de tingene du skal huske på. Når jeg hører hydrogen, som er det første grunnstoffet tenker jeg på hydrogenbombe. Da ser jeg for meg at det slippes en hydrogenbombe utenfor huset mitt. Videre kommer helium, da har jeg plassert en halvtom heliumballong som ligger å svever i trappeoppgangen. Og slik fortsetter det, helt til du har lagt alle ordene i forskjellige rom. Husk at du bør legge de i en naturlig rekkefølge, det er nemlig litt dumt å hoppe fra et sted i huset til et annet. Det er nå over ett år siden jeg lærte meg dette, brukte kanskje 5 minutter på det og husker det fortsatt i dag! Metoden høres kanskje tungvinn og rar ut, men jeg kan garantere at den er enkel å bruke og gjør at du husker tingene du skal huske!

En annen teknikk jeg bruker for å huske ting, gjerne frem mot en eksamen er å skrive ned ting på post-it-lapper. Det må igjen være stikkord og korte ting, ellers har det ingen effekt på meg. Lappene klistrer jeg opp på de stedene i leiligheten hvor jeg bruker en del tid som kunne vært utnyttet bedre. Et eksempel er å henge opp et par lapper på baderomsdøra eller på speilet. Da kan du stå å pugge til eksamen mens du pusser tennene. Det samme gjeldermhvis du må vaske opp for hånd, heng opp lapper så du ser de fra der du står. Du kan jo like gjerne bruke tiden fornuftig mens du står der å skrubber? Det fine med denne metoden er at du ser disse lappene flere ganger om dagen og til slutt husker du alt som står der. 

Tomatmetoden 

Denne teknikken har sikkert mange av dere lært før, teknikken går ut på å få en mest mulig effektiv arbeidsperiode når du studerer. Det er fort gjort å bli distrahert av Facebook, mobiltelefoner og andre ting, så denne metoden har som hensikt å gjøre arbeidstid til arbeidstid og så kan du gjøre hva du vil i pausene.  En arbeidsperiode er på 25 minutter så får du 5 minutter pause. Det kan være lurt å ha bestemt seg på forhånd om hvor mange aktive perioder man vil ha, slik at man vet hvor lang hele økten blir. Det er også viktig å ha fullt fokus disse 25 minuttene, ellers er hele poenget med øvelsen borte. Jeg brukte denne mye i fjor for å komme gjennom pensumbøkene.

Hvordan komme igjennom pensum?

Pensum er kanskje noe av det tyngste og kjedeligste mange vet. Det å komme seg igjennom bunken med bøker er ingen lett oppgave, i hvert fall ikke når det hele tiden kommer oppgaver og andre ting som må gjøres og ting som ikke nødvendigvis må gjøres, men som gjerne blir prioritert fremfor pensum. Mitt beste tips her er å ta notater i timen, eller i verstefall få læreren til å legge ut power pointen fra timen på læringsstedet deres. Hver forelesning er som regel knyttet til ett eller flere kapitler og det er lurt å bruke disse stikkordene som knagger å henge stoffet på. Når jeg leser har jeg alltid et word-dokument (eller penn og papir) foran meg for å notere hvis det skulle komme noe viktig. Når du har notatene fra timen fra før av får du mye gratis og det er bare å fylle inn ting du synes er viktig. Jeg synes i hvert fall det går mye fortere å komme igjennom boken på denne måten. Hvis jeg er borte fra skolen en dag og ikke får disse notatene ødelegger det en del for meg, og jeg bruker mer tid enn jeg vil på å komme gjennom stoffet. Så ja, du må lese bøkene, det er dessverre ingen vei utenom, men det finnes i hvert fall metoder for å gjøre jobben litt enklere. Mange går sammen i kollokviegrupper og deler kapitlene mellom seg og det kan jo fungere, likevel merker jeg at det er stoffet du selv har jobbet med og bearbeidet som sitter best. Derfor vil jeg faktisk anbefale å prøve å komme deg gjennom på egenhånd. Det kollokviegrupper kan brukes til derimot er å diskutere stoffet etter man har lest. Dette er kjempesmart og man lærer masse av å drøfte ting med andre medstudenter. Et par venninner og jeg gjorde dette til nesten alle våre eksamener i fjor og det var til stor hjelp. 


Eksamen, prøver og foredrag

Til nå har jeg funnet en metode som fungerer for å klare meg på eksamener og for å huske hva jeg skal si på foredrag. Jeg bruker eksamen som eksempel. Frem mot eksamen leser jeg på de tingene jeg vet vi kan få på eksamen, og jeg gjør som i punktet over for å komme igjennom stoffmengden. En uke før eksamen ca. starter jeg å lese mye, da organiserer jeg stoffet og skriver stikkord/sammendrag av det som er viktig. Man bør dog være ganske sikker på hva som er relevant og ikke, fordi etter jeg har skrevet disse sammendragene er det som regel bare de jeg leser på. Jeg leser de så klart flere ganger og hører meg selv litt i de. Noen liker at andre hører deg, det har aldri funger så godt for meg. Kvelden før eksamen setter jeg meg ned å leser igjennom arkene mine, det er det aller siste jeg gjør før jeg legger meg. Jeg prøver også å komme meg litt tidlig i seng, ha kaffekoppen og sekken klar til neste dag og bare få meg en god natts søvn. På dette tidspunktet føler jeg at jeg ikke kan noen ting lenger, fordi jeg har lest veldig intensivt et par timer. Men SÅ kommer den hemmelige ingrediensen som ordner alt. Søvn. I løpet av natten skjer det noe magisk, alt jeg leste kvelden før har sortert seg fint på plass i noe jeg ser for meg er små informasjonsskuffer. Jeg står opp litt tidligere enn jeg må, leser igjennom sammendragene et par ganger, til en kopp med kaffe som kvikner meg opp. Jeg tar med meg en god niste bestående av brødskiver, frukt og kaffe, så drar jeg til skolen. Jeg sitter litt å småleser på skolen før eksamen starter, hører minst mulig på hva alle andre snakker om.

Så på selve eksamen ser jeg over alle oppgavene og skriver ned alle stikkordene som må være med på de forskjellige oppgavene før jeg begynner å skrive fra starten. Denne metoden ga meg veldig gode karakterer på eksamen i fjor, og jeg er godt fornøyd med å ha funnet ut et par ting som fungerer for meg. Det samme gjelder om jeg skal huske mye tekst til et foredrag. Sist jeg skulle ha foredrag for klasen sov jeg ikke hele natten, aner ikke hvorfor, jeg fikk bare ikke sove. Hva tror dere skjedde? Jeg fikk helt hjerneteppe! Ble supernervøs og klarte ikke fremføre på en skikkelig måte. Veldig flaut og kjedelig, men det beviser i hvert fall at for meg er søvn et av de viktigste elementene for at informasjonen skal feste seg. 

Håper dette er til nytte for noen, hvis dere lurer på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet. Har du noen gode teknikker som ikke er nevnt?

- Sara

You make me smile!

 • 04.11.2013 kl. 10:15

God mandag! Vil bare starte uken med å takke alle dere fantastiske menneskene som leser bloggen min! Dere er så snille og gode, og jeg setter utrolig stor pris på alle de fine kommentarene dere legger igjen hver dag. Håper dere får en fantastisk uke alle sammen! Nå gjør jeg meg klar til å dra på skolen, gleder meg til å komme i gang med eksamensfilmen nå! 

Jeg skal få svart på alle kommentarene deres når jeg kommer hjem altså, fikk bare ikke tid i går! Jeg har også planlagt en del innlegg som kommer utover uken, blant annet studieteknikktips, som noen lurte på om jeg kunne skrive litt om. Svar på spørsmålene kommer nok også denne uken, pluss litt annet. 

Hva er dine planer for uken? 

-Sara

Perfect sunday

 • 03.11.2013 kl. 19:33

Har dere hatt en bra søndag? Nå har jeg akkurat kastet meg på bussen for dra hjem til Oslo igjen, har hatt en veldig koselig helg. Møtte Tonje en tur for litt mat og skravling før bussen kom. Superkoselig som alltid! Gleder meg sånn til feire bursdagen hennes om tre uker. Ja, det er en del bursdager på denne tiden av året, men det er bare veldig koselig. 

Fikk dessverre ikke tatt noen bilder i kveld, der vi var er det ikke så veldig god belysning. Veldig koselig sted da, med hyggelig stemning. Derfor blir det heller et bilde fra sist vi var ute å spiste sammen. Dette ble tatt i sommer, savner da man kan kunne sitte i bare t-skjorten uten å fryse. 

Hva har dere gjort i dag? 

- Sara 

The little black dress

 • 03.11.2013 kl. 10:01

The little black dress, eller den lille sorte som vi kaller den på norsk er en klassikker som aldri går av moten. Begrepet ble faktisk lansert så tidlig som i 1926, av Coco Chanel. Den lille sorte er en sort kjole som skal gå til knærne, den er ofte veldig enkel. En svart enkel kjole passer til alle anledninger og bør være et nøkkelplagg i alle jenters garderobe. Jeg tenkte derfor å plukke ut noen sorte favoritter fra Nelly til dere, flere av disse her er super classy og jeg kunne gjerne tenkt meg flere av de selv. 

1. HER 2. HER 3. HER

1. HER 2. HER 3. HER 1. HER 2. HER 3. HER

1. HER 2. HER 3. HER

Klarer nesten ikke velge meg en favoritt blant alle disse fine kjolene, men jeg synes den øverste i midten er skikkelig kul. Har alltid likt kjoler som kuttes slik at de viser litt skuldre, det partiet er så pent og bør vises frem. Synes det er fint og feminint med en sånn type kjole, i tillegg tror jeg det kler de fleste fasonger. 

Har du en liten sort kjole? 

- Sara

Dagens bursdagsantrekk

 • 02.11.2013 kl. 14:42

Da må jeg egentlig løpe, blir hentet om to strakser! Ville bare kjapt vise dere antrekket for bursdagen først. Valgte samme skjørt som jeg hadde sist lørdag, men med en annen topp. 

Topp fra BikBok // Blazer fra Gina Tricot // Skjørt fra H&m // Kjede laget selv

Det ble mye bilder! Håper dere liker bildene og antrekket! Her ser dere forresten også litt bedre hvordan håret mitt ble. 

Hva skal dere i dag? 

- Sara 

Liten snikkikk på smykket

 • 02.11.2013 kl. 12:50

God lørdag fininger! Skal straks sminke meg og finne klær til bursdagen vi skal på i dag, men ville først vise dere en snikkikk på smykket jeg startet på her om dagen. Vilde og jeg ville jo lage statementsmykke sammen på torsdag så vi gikk til innkjøp av lenker, tråd og en del perler. Det blir dessverre ganske dyrt i Norge, så jeg tenkte å bestille litt ting fra Ebay neste gang. Skal lage en DIY til dere, men jeg tenkte det var best å prøve seg på et selv først så kan jeg vise dere på en enkel måte. Da slipper dere se alle feilene jeg har gjort på dette smykket! 

Jeg skal legge til en lenke til nederst med perler. Tror kanskje jeg vil bruke de runde sølvperlene og kjøpe noen knallrosa til å ha i mellom. Er litt usikker på det enda, tror jeg må se litt på nett etter inspirasjon. 

Det tar litt tid å lage, i hvert fall hvis du aldri har lagd noe lignende før. Skal lage ett i blått også, vi fant nemlig to veldig fine blåfargede nøster som kommer til å bli fint til et smykke. Selv om dette ikke er helt ferdig tror jeg skal bruke smykket som det er i bursdagen i dag, synes det er litt fint nå også, men gleder meg til å få på plass perler. 

Hva synes du så langt om smykket?

- Sara

My hair: before and after

 • 01.11.2013 kl. 17:04

Jeg var som sagt hos frisøren i går, og gjett om det var godt å få fikset lokkene litt. Jeg var hos norsk frisørskole på Nydalen, så hun som gjorde dette var ikke ferdig utlært enda. Egentlig synes jeg veldig synd på henne, for dette var litt av en jobb! Alt sammen tok litt over 6 timer, da klippet hun først bort alt av slitte tupper, så farget hun med to forskjellige blandinger. Fordi jeg har så utrolig tykt måtte de faktisk stå to stykker sammen å farge meg fordi ellers ville de ikke blitt ferdig før det stengte. Haha. De måtte bruke utrolig mye farge for å dekke alt og for å bli kvitt alle de forskjellige fargeflekkene jeg hadde i håret. 

For å få en jevn farge lysnet de det med en rødfarge, hvis de skulle lysne det med bleking ville det blitt veldig slitt. Jeg har jo bleket før også, så det var ikke en god løsning. 

 
Jeg er kjempefornøyd meg fargen og klippen. Fargen er litt mørkere enn det jeg egentlig hadde tenkt, men synes den lilla-røde var så fin da jeg fikk se fargekartet. Skulle ønske jeg fikk tatt bilder av håret i solen, da hadde sett fargen bedre, men det får dere sikkert sett på bloggen tidsnok uansett. Prisen på hele jobben ble 900 kroner. Synes det var veeldig billig med tanke på all den fargen de brukte. Hadde jeg gått til en vanlig frisør ville prisen bitt mer enn doblet, så ble veldig fornøyd med det. De tar seg bare betalt for mengden produkt de bruker og selve klippen der, så hvis du er interessert i en billig frisørtime burde du dra dit. Det eneste negative var at hun som klippet meg var litt rotete med kammen sin. Jeg er ikke veldig hårsår egentlig, men håret mitt floket seg veldig av at hun holdt på med den kammen sin og da ble hodebunnene min ganske vond etter hvert. Når de skulle farge måtte de ta lengden først, så bunnen. Lengden rakk å tørke litt før de fikk startet på bunnen og da måtte de nok en gang dra og gre litt i håret, så det var veldig godt å komme til skylling med hårkur og massasje tilslutt. 

Hva synes du, ble det en forandring? 

 - Sara 

Vinner av halloween giveaway

 • 01.11.2013 kl. 12:22

Da har jeg trukket vinneren av gårsdagens konkurranse. Jeg har brukt random.org som jeg sa i forrige innlegg, og kommentar nummer 11 ble vinneren. Gratulerer til deg Sigrid Solbakken, skal sende deg en mail så får du premien i posten. 

Takk til alle som deltok, dessverre var det bare en vinner denne gangen, men det kommer flere sjanser om ikke så lenge. Så det er bare å følge med. 

Hvordan feiret dere Halloween i går? 

- Sara

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no