hits

Interiør: kjøkken og spisestue

 • 30.09.2015 kl. 21:38

Inneholder annonselenker

God kveld fine! Det virket som at forrige interiørpost falt i god smak hos dere, så da fortsetter jeg denne serien, og i kveld har jeg tatt for meg kjøkken og spisestue. Det jeg ønsker meg mest av alt akkurat nå er mer kjøkkenplass! Jeg er jo veldig glad i å eksperimentere på kjøkkenet, men det er dessverre veldig vanskelig her jeg bor nå. Disse bildene hjelper jo ikke akkurat på ønsket om et mer brukervennlig kjøkken, men det er deilig å drømme litt også! Håper dere lar dere inspirere ♥

1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER // 5 HER // 6 HER

*Sikle* Tenk å ha en stor kjøkkenbenk, masse skapplass og en praktisk kjøkkenøy! Det må være drømmen! Selv om jeg ikke kan bygge meg noen kjøkkenøy, eller kan trylle frem masse skapplass går det i det minste an å friske opp det som befinner seg på kjøkkenet. Tingene på bildet over vil freshe opp et hvert kjøkken og gi en litt mer luksuriøs touch.

1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER // 5 HER // 6 HER // 7 HER

I spisestuen er det veldig lett å endre litt på looken, noen nye lysestaker, en ny duk og et nytt billig servise er alt som skal til. De kule gullkoppene koster bare 69,- har såå lyst på de! Digger den røffe lampen også, synes det er så kult med betong i hjemmet.

Sukk, så mye fint! Det er jammen godt jeg ikke jobber i en interiørbutikk, jeg hadde jo fått lyst til å bytte stil annen hver dag. Akkurat nå føler jeg egentlig ikke at vi har noen spesiell stil i leiligheten, vi har lite farger, med et par innslag av kobber her og der. Jeg liker det for så vidt godt, men skulle veldig gjerne ønske at det var mer gjennomført. Men alt til sin tid! Håper dere likte innlegget ♥

Fant du noe du likte?

- Sara


#interiør #bolig #hus #leilighet #kjøkken #spisestue #spiseplass #pusseopp #dekor #inspo #inspirasjon

New in: TL-beautystore

 • 29.09.2015 kl. 21:06

Hei igjen! Jeg fikk lyst til å stikke innom dere to ganger i dag, det blir jo så sjelden om dagen. Jeg ville bare vise dere mine nyeste innkjøp fra Tone Lise Akademiet! Det er nesten skummelt å gå inn i butikken deres i Brugata, de har jo så mye fin! Man får bare lyst til å gå bananas. Jeg tok heldigvis ikke helt av, men fikk med meg noen nye lakker, en cleanser og en herlig skrubb hjem.

Litt nytt innen Gelish, to forskjellige rosafarger og en cleanser.

Sjekk disse er kule da! Den lyse er skikkelig sukkersøt og den mørke er helt fantastisk knall! Gleder meg til å teste de på!

Denne skrubben var på tilbud så da måtte jeg bare slå til, den kostet bare 50,- Nesten gratis!

Tilslutt måtte jeg ha en lakk fra blogg-kolleksjonen deres. Valget falt på June Holm sin nydelige brune farge, og den er SÅ fin! En helt perfekt høstfarge som jeg kommer til å bruke masse i år. Jeg hadde tenkt til å kjøpe Agnes Lovise og Celina Karine sin også, men de var utsolgt! Jeg må være litt kjappere ute neste gang, de må jo bare bli mine!

Har du testet noe fra TL?

- Sara


#tl #tlbeauty #toneliseakademiet #negler #neglelakk #gelish #skrubb #newin #shopping

International coffee day

 • 29.09.2015 kl. 16:06

Happy international coffee day! Jeg er allerede godt ned i kopp nummer to for dagen og kjenner at den smaker litt ekstra godt i dag, hehe. Siden det er kaffedagen tok jeg med meg koppen og litt annet stæsj ut for en aldri så liten photoshoot. Kaffekoppen er vel kanskje noe av det som blir mest fotografert, men i dag tenker jeg det er lov likevel! Så hvis du ikke har drukket kaffe enda foreslår jeg at du løper å setter på en kanne før du skroller videre.

Måtte unne meg litt melkeskum i dag! Det er så godt ♥

Vi nordmenn er jo på verdenstoppen i kaffedrikking, men i dag har vi faktisk en unnskyldning for å ta en kopp eller to ekstra. Så trakt deg en kanne, knekk opp et bare biter sjokkis og nyt kaffedagen dere! Det skal jeg ♥

Har du drukket kaffe i dag?

- Sara


#kaffe #coffee #kaffedagen #kaffekopp #hverdag

Vinneren av høstkonkurransen

 • 28.09.2015 kl. 15:08

Hei og god mandag! Jeg håper dere har hatt en strålende helg og at mandagen har behandlet dere bra så langt. Nå har Facebooksiden min nådd 200 følgere, og det er derfor på tide å trekke vinneren av forrige ukes konkurransen! Det ble nesten 30 stykker påmeldt og for å kåre vinneren ble det god gammeldags loddtrekning! Vinneren ble trukket på Snapchat for litt siden (Sokbibi heter jeg der), men hva som sto på lappen avslører jeg nå!

Her er premien denne gangen, en liten høstpakke ♥

Og på vinnerlappen sto det Marte K! Gratulerer så mye til deg, jeg sender en mail asap så kommer premien snart hjem til deg.

Tusen takk til alle som likte, delte og deltok i konkurransen! Det er så gøy å holde konkurranser når så mange engasjerer seg. Håper dere vil delta igjen neste gang ♥

Hva slags konkurranse vil dere ha nesten gang?

- Sara


#konkurranse #premie #vinner #gave #giveaway #høstkonkurranse

Dancing like 22

 • 27.09.2015 kl. 20:10

Hei! Jeg håper dere koste dere like mye som meg i går? Etter jobb tok jeg et timer på øyet før jeg dro på meg finstasen og satte nesen i retning Grünerløkka. Marthe, min tidligere blogg-buddy fyllte 22 år i går og da må det jo feires! Jeg kjente ingen andre enn Marthe fra før, men jeg mannet meg opp og tok med kameraet. Heldigvis var det bare hyggelige folk der, og flesteparten jobber til og med på Elkjøp! De var derfor mer interessert i å vite modellen på kameraet og hva et kostet enn hvorfor jeg dro rundt på et digert speilrefleks på fest. Det var med andre ord god stemning, så her er noen bilder fra kvelden.

Jeg ødelegger alltid sånne "nå gjør vi noe gøy"-bilder.

Noen ganger må vi jenter bare få 10 minutter alene på do for litt hårkrølling!

Aw, så søte!

Heldige meg fikk lov til å teste ut Marthes eksterne blitz og herregud for en forskjell til sammenligning med den interne! Jeg hater den effekten internblitzen gir og ender derfor alltid opp med superhøy ISO, lav lukker og dårlig kvalitet. Så etter å ha testet blitzen hennes må jeg bare skaffe meg en egen asap!

Hva gjorde du i går?

- Sara


#fest #bursdag #bursdagsfest #party #feiring

Snapchat lately

 • 25.09.2015 kl. 19:21

God helg dere! Har dere fri i helgen? Jeg skal jobbe hver dag, men på lørdag tenkte jeg å skvise inn et lite bursdagsbesøk. Jeg skal likevel forsøke å få til ett blogginnlegg om dagen, og hvis dere ønsker kan dere også følge med på Snapchat! Sokbibi heter jeg der. Det er så mye morsommere å bruke Snapchat om dagen! Telefonen min tar så mye bedre bilder enn den gamle gjorde og jeg er flink til å huske på å bruke appen. Så jeg håper dere som følger meg har lagt merke til det?

Var så heldig å fikk blomster av en gjest for et par uker tilbake, veldig koselig! Eplechipsene og bilder fra boligmessen har dere jo allerede sett, men her er oppskriften hvis dere ikke fikk den med dere, og her er bilder fra boligmessen.

Jeg holdt på med en del rydding forrige uke og fikk litt oversikt over alle sminkekostene mine. Det var overraskende mange som hadde samlet seg opp gjennom årene! Kanskje jeg kan lage et innlegg med mine favoritter?

Der fikk dere en liten oppdatering på hva som har foregått på min Snapchat den siste tiden. Jeg synes det er veldig gøy å følge med på dere også, så legg gjerne igjen navnet deres i kommentarfeltet! Jeg følger noen av dere allerede, og det er så hyggelig ♥

Hva heter du på Snapchat?

- Sara


#snapchat #sosialemedier #some #snap #bilder #follow

Fårikål på menyen

 • 24.09.2015 kl. 18:25

Har du ikke rukket å lage middag enda? Da foreslår jeg at du går for Norges nasjonalrett i dag. Det er nemlig fårikålens dag i dag, og hvor gøy er det ikke at vi har en sånn dag? Jeg digger alt sånt og vi har selvfølgelig fårikål på menyen her hjemme. Den står på ovnen å koker as we speak og rutinerte som er hadde i fårikål i går også, så da får vi den gode dag-to-smaken i dag. Nam!

Dere trenger vel kanskje ingen oppskrift på fårikål, men hvis dere ikke har lagd det før trenger dere kun fårikålkjøtt (lam eller sau), kål, hel pepper og salt. Legg kjøtt og kål lagvis med salt og pepper mellom lagene. La det så koke opp før det småputrer et par timer på ovnen. Server med potet til. Yummy!

Fårikål er SÅ godt, og så utrolig enkelt! Digger retter som lager seg selv på plata. Det eneste minuset er at det umulig å få det til å se fint ut på tallerken. I hvert fall slet jeg med det, men dere vet jo hvordan det ser ut! Haha. Håper uansett noen blir fristet ♥

Har du spist fårikål i dag?

- Sara


 

#fårikål #fårikålensdag #nasjonalrett #norge #mat #norskmat #lam #sau #middag #oppskrift

Interiør: bad og soverom

 • 23.09.2015 kl. 21:25

Inneholder annonselenker

Helt siden jeg var på boligmessen forrige helg har jeg gått rundt å drømt salige drømmer om lekkert interiør, stilrene fliser og delikat belysning. Så i kveld måtte jeg bare gå på litt inspirasjonsjakt. Jeg holder så smått på med å spare til egen bolig, og selv om det kjøp ligger langt frem i tid må jeg bare fantasere litt. Det er jo SÅ mye lekkert man kan innrede med, så her kommer litt inspirasjon til bad og soverom. Håper dere liker det ♥

1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER // 5 HER // 6 HER // 7 HER // 8 HER

Jeg får helt følelsen av å være på et spa når jeg ser disse lekre badene! Tenk så avslappende å gå inn på sitt egne lille minispa hver morgen, ja takk! Broren til Matias har nylig pusset opp badet sitt, og det har også en litt spafølese over seg, tror vi må leie inn han når vi en gang skal fikse vårt eget bad! Når det er sagt så trenger man jo ikke bruke masse tid på kostbar renovering, det går an å gjøre en ganske stor forskjell ved å bytte ut noe av interiøret. Tingene jeg har plukket ut over synes jeg så veldig eksklusive ut og jeg er sikker på at de kunne vært med på å løfte et bad mange hakk!

1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER // 5 HER // 6 HER // 7 HER

Soverommet bør også være en avslappende sone hvor man kan puste ut og koble av. I dag har vi kombinert soverom og stue og det er alt annet enn avslappende. Det funker, men jeg blir nesten litt mo i knærne av å se disse bildene med god plass, walk in colset og en behagelig atmosfære. Igjen tenker jeg at man kan gjøre mye med et nytt sengeteppe, nye pute og litt lekker pynt. Vasene, putene og de kule rammelistene falt jeg helt for! SÅ kult.

Jeg blir helt forelsket her jeg sitter å drømmer, og jeg gleder meg så enormt mye til å innrede et eget sted en gang i fremtiden. Da skal jeg bla tilbake i arkivene på bloggen og hente masse inspirasjon! Sukk. Jeg har forresten mange flere interiørbilder på lur så neste gang blir det to andre rom jeg tar for meg. Gi meg gjerne tilbakemeldinger i kommentarfeltet om dere liker disse innleggene.

Hvordan ser ditt drømmebad og soverom ut?

- Sara


#interiør #bolig #hus #leilighet #soverom #bad #spa #pusseopp #dekor #inspo #inspirasjon

Høstkonkurranse

 • 23.09.2015 kl. 14:16

For å rette opp i gårsdagens bloggfravær starter jeg denne dagen med en liten konkurranse. Jeg lovte en ny konkurranse for litt siden, så her kommer den. Premien er en liten høstpakke med en skrubbeklut og en god krem fra The Body Shop, en leppepomade fra Carmex og to utgaver av Costume. Et lite høstkit med andre ord!

Alt du trenger å gjøre er å like Facebooksiden min og kommentere med navn og E-post i kommentarfeltet. Jeg trekker vinneren når siden når 200 likes, del derfor gjerne videre så går det fortere!

Deltar du?

- Sara


#konkurranse #vinn #premie #gave #thebodyshop #bodyshop #carmex #costume

My to read list for fall

 • 21.09.2015 kl. 14:45

En av de tingene jeg har lyst til å få tid til å høst og vinter er boklesing. Jeg tar meg aldri tid til det, og før leggetid bruker jeg heller 10 minutter på sosiale medier før jeg slokner enn på lesing. Det er ikke greit! Hvis jeg erstatter de minuttene med lesing isteden kommer jeg kanskje gjennom noen bøker før året er omme. Og under har jeg satt sammen en liten liste med bøker jeg kunne tenke meg å lese. Hvis du har lest noen av de fortell gjerne hva du synes i kommentarfeltet!

Den nye boka til Cathrine Heienberg har jeg veldig lyst til å sjekke ut, tror den er veldig bra! Linnéa Myhres andre bok har jeg allerede startet på, så nå gjelder det bare å fullføre. En mann ved navn Ove har jeg ikke hørt noe om før jeg så den på Ark.no nå, men den virket veldig morsom!

Hoho, alle jenter må vel ha lest Fifty Shades? Jeg har jo sett filmen, men kunne godt tenke meg å lese bøkene også. Jojo Moyes har jeg hørt så utrolig mye varmt om og disse to bøkene dukker stadig opp når folk skal anbefale bøker. Derfor må jeg jo ta de med på leselisten min.

Golddigger så jeg Marthe Borge anmeldte på bloggen sin, og selv om hun ikke ble fanget fra første siden synes jeg den hørtes interessant ut. Jeg skal i hvert fall gi den en sjanse. New York Hemmeligheter er oppfølgeren til New York Bekjennelser som jeg leste i fjor, den må jeg jo få med meg! Det var ikke blant de beste bøkene jeg har lest, men jeg blir alltid så nysgjerrig på oppfølgere, kanskje denne er bedre? Carries Dagbok føler jeg også er en sånn bok jenter må ha lest, så da endte den også opp på listen.

Da skulle jeg ha nok å lese på i høst og vinter! Jeg kommer meg garanter ikke igjennom alle ni bøkene, men nå har jeg i hvert fall en god liste å velge fra når leselysten melder seg!

Har du en bok å anbefale?

- Sara


#bok #bøker #lesing #høst #lese #leseliste #jojomoyes #fiftyshades

New in: iPhone 6

 • 20.09.2015 kl. 19:45

God søndagskveld! Har dere ladet batteriene fullt opp i helgen? Jeg har i hvert fall sovet godt ut hver dag, og nå kjenner jeg meg klar for en ny uke med jobbing. Før jeg skal bruke litt tid på rydding i leiligheten tenkte jeg bare å vise dere min nye følgesvenn, hils på min splitter nye iPhone 6!! Jeg dør litt av hvor fin den er, og hvor mye bedre den er enn min gamle. Den forrige telefonen min tok jo kvelden for noen uker siden og etter en periode uten mobil og en lånemobil FIKK jeg denne skjønnheten her. Jeg har tidenes snilleste onkel og fikk denne som jul- og bursdagsgave på forskudd. Da slipper han i hvert fall å tenke på gave til meg på noen år, og jeg slipper å leve uten telefon! Det er helt ok kjenner jeg!

Er den ikke fin? ♥

Jeg har klikket hjem et par deksler fra Ebay og i mellomtiden behandler jeg den som et skjørt egg. Hvis jeg klarer å miste denne her i bakken og skjermen sprekker går jeg seriøst i hi! Neida, det skjer nok ikke! Men jeg håper dere har lagt merke til at jeg er litt mer aktiv på Snapchat om dagen? Kameraet på denne er jo hundre ganger bedre så det er litt mer fristende å plukke opp telefonen for å ta et bilde. Hvis du ikke allerede følger meg på Snapchat heter jeg forresten Sokbibi! Men nå skal jeg klappe igjen maskinen her og klargjøre leiligheten for en ny uke.

Tusen takk for tidenes lekreste telefon onkel ♥

Hva slags telefon foretrekker du?

- Sara


#apple #iphone #telefon #newin #gull #iphone6 #detnye #foto #blogg

10 ting å gjøre på en regnværsdag

 • 20.09.2015 kl. 16:08

Vi må nok bare innse at høsten har kommet for å bli, eplene begynner å modne, løvet faller ned og fargespektret går fra grønt til gult og oransje. Skal vi stole på værmelderne har vi en del regn i vente, og for de fleste betyr det mange innekvelder fremover. Selv synes jeg dette er en veldig koselig tid hvor det er lov til å kose seg innendørs i sofaen med et stort pledd og en kopp med noe varmt. Derfor har jeg samlet 10 koselige ting du kan gjøre når regnet pisker mot ruten.

Klesskap-detox

Dette er noe man burde gjøre før hver nye sesong! Rydd opp i garderoben slik at du har ting du trenger lett tilgjengelig. Det er på tide å pakke bort shortser og lette maxi-kjoler, og heller finne frem igjen de tykke genserne, skjerfene og ullsokkene. Legg det du vil bruke igjen neste sesong i esker og sett det på loftet eller i kjelleren, og doner bort det du ikke vil bruke mer.

Ha TV-serie-maraton

Sett av hele dagen til å se på favorittserien din! Popp litt popcorn, sleng bena på bordet og bare nyt noen timer med endeløs serietitting.

Ha DIY-kveld

Regnværsdager er perfekte til å sitte inne å pludre med noen DIY-prosjekter. Sy om en gammel kjole til noe nytt og kult, eller lag deg et unikt smykke. Kanskje du har en vase som har sett sine bedre dager? Kjøp inn litt spraylakk og fresh den opp! Dette er selvfølgelig veldig koselig å gjøre når man er flere, så hvorfor ikke invitere en liten venninnegjeng så kan dere skravle litt i samme slengen.

Sjekk gjerne ut min DIY-kategori for inspirasjon!

Eksperimenter på kjøkkenet

Bak noe godt, prøv deg på en ny spennende rett, eller perfeksjoner sprøyteteknikken til neste gang du skal lage cupcakes. Lek deg litt med smaker og kombinasjoner og plutselig har du kommet frem til helt nye favoritter!

Trenger du litt inspirasjon på veien kan du gjerne sjekke ut min oppskriftskategori

Lær noe nytt

Kanskje det er et instrument du alltid har hatt lyst til å lære deg, men aldri har funnet tid til? Eller kanskje du kunne tenke deg å bli en reser på håroppsatser, vel det er bare å komme å i gang. Youtbue er en god lærer, jeg tror ikke det er en ting du ikke finner tutorials til på nett i dag.

Ha hjemmespa

Denne her er aldri feil! Å skjemme seg bort med ansiktsmaske, skrubb, neglelakk og fotbad er helt innafor på en kald høstdag. Når høsten kommer og hverdagensrutinene begynner å komme på plass igjen er det fort gjort å glemme å sette av tid til seg selv. Så sett på rolig musikk, tenn noen duftlys og skap den perfekte atmosfæren for avslapping. Er du heldig og har kjæresten kan du kanskje få han eller henne til å massere deg også.

Les en bok

Høsten er den perfekte årstiden for lesing, så stikk på biblioteket eller bokhandelen og skaff deg et lite lager med gode bøker. Og det er selvfølgelig lov til å lage seg en kopp mer varm kakao til lesingen! Dersom boklesing ikke frister kan du heller stikke ned på kiosken og kjøpe et par magasiner. Kanskje du får litt ny inspirasjon på kjøpet?

Brettspill-turnering

Arranger brettspill-turnering med vennegjengen. Finn frem de morsomste brettspillene dine, kjøp inn litt smågodt og spill i vei. Brettspill er så undervurdert, og ekstra koselig er et å trille terning mens vannpyttene utenfor fylles opp. Hvis du liker mer moderne underholdning kan du jo også invitere til Sing Star- kveld eller en mimrekveld med Nintendo 64.

Planlegg den neste ferien din

Benk deg ned foran dataen og søk opp flybilletter, hoteller og severdigheter. Kanskje du har muligheten til å bestille med en gang, så får du noe gøy å se frem til! Hvis ikke kan du lage det et moodboard med en ferie du ønsker å dra på. Planlegg ferien over alle feier og kos deg mens drømmerne flyter avsted!

Storrengjøring

Dette er kanskje ikke det morsomste i verden, men av og til trengs det en skikkelig runde med vaskefillene. Det finnes vel ikke noe bedre tidspunkt å gjøre dette på enn når været er grått og trist? Du kan jo for eksempel ta for deg ett rom om gangen og gjøre en skikkelig innsats. Kast gammel mat i kjøkkenskapene, kjøp inn krukker til å ha mel på og gjør hver rom i huset litt finnere. Så sitter du igjen med et nytt hjem etter en regnfull høst.

Det var mine ideer til ting du kan gjøre når været ikke er helt på din side. Jeg synes nesten det er litt koselig med regn om høsten, for da tar man seg tid til alle disse tingene man ikke prioriterer ellers. Så nå får regnet bare komme, jeg er klar!

Hva gjør du på regnværsdager?

- Sara 


#regnværsdager #regnvær #tips #ideer #inspo #inspirasjon #høst #høsttips #kos #venner #spill #lese #spa

Høstsnack: Eplechips

 • 18.09.2015 kl. 17:22

Endelig fredag! Etter jeg er ferdig på jobb i kveld har jeg resten av helgen fri, og det skal bli så godt. I morgen går dagen med til loppemarked og middag hos broren til Matias, og søndagen tenker jeg å sette av til å bare slappe av. Can't wait! Men før den tid ville jeg bare innom for å ønske dere en god helg, og dele en oppskrift med dere. Høsten er jo eplenes årstid og selv om de som henger på treet ikke er helt modne enda kan vi jo snikstarte litt med epler fra butikken. Dagens oppskrift er derfor på supergode eplechips med kanel og Sukrin Gold! Enjoy!

Alt du trenger er: eple, kanel og Sukrin Gold.

Kutt eplet i tynne skiver (du kan med fordel skjære de tynnere enn jeg har gjort her) og dryss over et godt lag med kanel og Sukrin Gold.

Fordel de utover et bakebrett og stek de på ca. 100 grader til de er sprøe. Det kan 2-3 timer, men husk å sjekk underveis slik at de ikke blir brent.

Herlige krispy flak av eple, med smak av deilig søt kanel. Og enklere enn dette får du det ikke! Det eneste som tar tid her er stekingen, men da kan du gjør andre ting. Jeg anbefaler å steke opp et par epler slik at du har det liggende hjemme hvis du skulle få lyst på noe søtt en kveld. Bare oppbevar de i en lufttett boks slik at de ikke mister sprøheten!

Så det fristende ut?

- Sara


#oppskrift #hjemmelaget #snacks #eple #høst #kanel #sukrin #sunt #godt #godis #kveldskos

Adax by Caroline Berg Eriksen

 • 16.09.2015 kl. 22:32

God kveld i regnet. Håper ikke dere drukner helt om dagen? Mellom jobb og kjemping mot værgudene har jeg rukket å få inn litt fashion i dag også, jeg måtte jo sjekke ut de nye veskene til Caroline Berg Eriksen! Veskene ble sluppet en dag før resten av landet på Sten og Strøm i dag og selv om jeg bare var innom for å kikke må jeg si jeg ble fristet! Alle veskene er så lekre og elegante, og velger man å investere i en av disse har man veske i mange år. Jeg gikk selvfølgelig tomhendt derifra. Det er ikke rom for noen dyr veske i mitt budsjett akkurat nå, men hvis dette samarbeidet går like bra som Camilla Pihl og Bianco sitt kan vi vel vente oss mer enn én kolleksjon. Uansett, her er noen bilder av godbitene!

Enkelt, elegant og gjennomført!

Clutchen Sissel. Digger håndtaket, vesken sitter som støpt med det!

Den lille vesken, Nelia, var den jeg falt for først da Caroline delte bildene fra kolleksjonen. Og den var minst like fin i virkeligheten! Skikkelig lekker, og helt perfekt størrelse for fest og moro!

Heldige meg fikk sneket til meg et lite bilde med designeren selv! Søte Hanne var snill og tok bildet for oss, sjekk gjerne ut bloggen hennes også!

Hva synes du om kolleksjonen hennes?

- Sara


#carolinebergeriksen #fotballfrue #adax #adaxbycaroline #veske #mote #fashion #stenogstrøm #event

Boligmessen 2015

 • 15.09.2015 kl. 20:15

God kveld! Leiligheten kjæresten min og jeg nå leier på Sinsen er trang, uten soverom og lite moderne. Jeg var derfor ikke vond å be da vi på hotellet hadde fått gratisbilletter til årets boligmesse på Telenor Arena. Påfyll av inspirasjon på interiørfronten, drømmer om eget kjøp og en kikk på hva som er inn for tiden var det som ventet meg. Nå har jeg bare enda mer lyst til å eie noe eget som jeg kan innrede akkurat sånn som jeg vil. Dessverre er det veldig dyrt å kjøpe selv, så jeg får enn så lenge ta til takke med disse bildene. Håper dere blir like inspirerte som meg!

Digger dekoren på dette badet! Kult å ikke alltid går får den kjedelige tannbørsteholderen og såpeflasken fra Palmolive.

Details ♥

Stoore myke senger så langt øye kunne se!

Det jeg savner aller mest i leiligheten vår er god plass på kjøkkenet. En lang benk med god plass til å utfolde seg og teste nye ting, og ikke minst masse skapplass til oppbevaring av kommer og kar.

Et boblebad hadde heller ikke vært dumt å hatt!

Var det ikke mye fint her? Jeg fikk i hvert fall en ny motivasjon for å spare så mye penger som mulig på BSU-kontoen fremover etter denne helga!

Var du på boligmessa i helga?

- Sara


#interiør #hus #bolig #boligmesse #oslo #trender #trend #bad #boblebad #seng #soverom #kjøkken

FUN Light Squeeze: en fargerik nyhet

 • 14.09.2015 kl. 16:35

Sponset produkt

Let's have some FUN! Jeg tenkte å starte denne uken med å vise dere to morsomme nyheter fra FUN Light. Squeeze heter den nye serien med høykonsentrert saft som kommer i to friske smaker. Forskjellen fra de tradisjonelle flaskene er at disse kommer i miniatyrflasker, og fordi saften er så konsentrert trenger man bare et par små squeeze for å få god smak. Perfekt å ha i vesken når man er på farten!

Hvis du, som meg, sliter med å få i deg de anbefalte åtte glassene med vann hver dag, er sukkerfri saft en hjelp på veien. Så fort vannet smaker litt er det mye lettere å få det i seg, og hvis du toppet glasset med noen ferske bringebær og noen grønne blader blir det jo også en fryd for øyet!

FUN Light Squeeze kommer som sagt i to forskjellige smaker, den oransje er med appelsin og mango, og den røde er med bringebær og granateple. Begge to er selvfølgelig sukkerfrie og med masse smak. Min personlige favoritt er så langt den røde, men den oransje var veldig god å lage saftis av!

To squeeze er alt som trengs! En liten flaske holder derfor til hele 6 liter saft.

Saften kan du også bruke til å freshe opp isbitene dine, bland sammen og putt gjerne i et par bær så kan du diske opp mer fargerike isbiter på neste fest.

Selv om sommeren er over trenger vi jo ikke slutte å spise is! Lager du de med FUN Light kan du nyte de med den beste samvittighet, selv på en hverdag.

Fordi de er så små er de helt perfekte å ta med seg i vesken eller treningsbagen. Da kan du alltid nyte smakfullt vann selv når du er på farten!

Her hjemme går det stort sett alltid i FUN Light, så at de nå kommer i praktiske småflasker synes jeg er supert! Nå krysser jeg bare fingrene for at min absolutte favoritt, fruktfest også kommer i denne Squeeze-utgaven.

Hvilken FUN Light er din favoritt?

- Sara


#fun #funlight #squeeze #funlightsqueeze #is #saftis #isbiter #sunt #sukkerfritt #sukkerfri #bringebær #granateple #mango #appelsin

Matstreif 2015

 • 13.09.2015 kl. 12:09

Hei og god søndag! I dag tenkte jeg å friste dere med noen matbilder på bloggen, jeg var nemlig innom Oslos største matfestival i går. Matstreif arrangeres hver høst og her samles flere hundre matboder fra hele landet og matinteresserte mennesker dukker opp. Man får kikke på spennende mat fra rundt om kring i Norge, masse ny inspirasjon og selvfølgelig smake på masse deilig mat. Når det kommer slike ting til byen er jo ikke jeg vond å be, så kameraet og jeg gikk rundt og dro inn alle de gode luktene og snek til meg et par smaksprøver her og der.

Det går i veldig mye økologisk og kortreist mat på Matstreif, og du kan handle fra stort sett alle bodene på festivalen.

Ferske grønnsaker så langt øyet kan se.

Hvis du blir sulten på mer enn smaksprøver serveres det selvfølgelig mat også, burgere av fisk, lam og ulv var noe av det jeg fikk med meg at ble servert.

Tenk så deilig å fått en sånn kasse på døra hver mandag!

Disse røde og lilla gulrøttene hadde jeg aldri sett før, men originalt så var visst gulrøtter både hvite, røde, sorte og lilla. Gøy med litt ny kunnskap!

Jeg kjente jeg fikk lyst til å svinge meg litt på kjøkkenet da jeg kom hjem, men vi endte opp med hjemmelaget pizza likevel. Ja også ble det en liten snacks da, som jeg deler oppskrift på til uken! I dag går turen til en ny happening i Oslo, nemlig Boligmessen på Telenor Arena. Det er åpent helt til klokken 17. i dag hvis du skulle få lyst til å titte innom.

Var du på Matstreif?

- Sara


#mat #middag #matstreif #matstreift2015 #matfestival #festival #oslo #akerbrygge #inspirasjon #inspo

Sko deg til høsten

 • 11.09.2015 kl. 23:11

I samarbeid med Rable

God kveld! Her kommer det et innlegg helt på tampen av kvelden. Nå som høsten begynner å komme for fullt er det på tide å finne frem litt mer passende skotøy. Og forhåpentligvis blir det ikke bare gummistøvel-vær fremover, men også mulighet for å bruke litt fine støvletter. Mitt mål i høst er å få tak i de perfekte ankelstøvlettene, som kan holde litt mer enn én sesong. Jeg finner aldri noen jeg faller helt hundre prosent for, som er i min prisklasse og ender derfor alltid opp med å kjøpe noen billige som er ødelagt etter endt høst. I lengden blir jo det mye dyrere så i år har jeg lyst til å investere i noen skikkelige sko. Under har jeg derfor satt sammen litt inspirasjon til meg selv, som jeg tenkte dere også kunne dra nytte av. I den øverste kollasjen har jeg plukket ut mine favoritter fra Camilla Pihls kolleksjon for Bianco, i nummer to er det litt mer vågale sko og i den nederste har jeg plukket ut noen kule høye støvletter. Håper dere liker innlegget!

Nr. 1 HER // Nr. 2 HER // Nr. 3 HER // Nr. 4 HER (enkelte av bildene er lånt fra www.camillapihl.no)

Jeg må innrømme at jeg ikke er noen fast leser av Camilla Pihl sin blogg, men hun kan virkelig designe sko! De to foregående kolleksjonene har vært superfine, og denne her er intet unntak! Jeg hadde ikke hatt noe i mot å eie hvert eneste par, men de fire dere ser over er mine favoritter. Skoene er så klassiske og enkle, samtidig som de har et særpreg over seg. I like it!

Nr. 1 HER // Nr. 2 HER // Nr. 3 HER // Nr. 4 HER

For de litt mer vågale ar jeg funnet frem noen litt mer rocka varianter med litt mer hæl. Nummer fire ser veldig kule ut, men jeg tror jeg hadde slitt med å gå på de en hel dag! Da er kanskje nummer tre bedre, de er fortsatt litt røffere, men hakket enklere å gå på.

Nr. 1 HER // Nr. 2 HER // Nr. 3 HER // Nr. 4 HER

Tilslutt ville jeg bare ta med noen høye støvletter, det er jo så lekkert! Selv har jeg aldri eid et par, og jeg tror heller ikke dette er sesongen hvor jeg kommer til å investere, men en dag skal nok også jeg trippe rundt i et par slike.

Da håper jeg dere er skodd for høsten, høhø! Dårlig humor til side, jeg håper jeg har klart å inspirere dere litt i hvert fall! Og hvis dere ønsker å handle noen av disse skoene selv kan dere få gode rabatter ved å titte innom Rable. Bianco gir for eksempel 10% rabatt via denne linken, det samme gjør også Zalando gjennom denne linken. Og baresko kan tilby fri frakt her. Så sjekk det gjerne ut, det er vel ingen som sier nei takk til å spare litt penger? 

Ble dere inspirert?

- Sara


#sko #høstsko #høst #inspo #inspirasjon #mote #fashion #shoes #bianco #camillapihl #zalando #baresko #rabatt #rabattkode #kampanje

Enkle lunsjtips, med oppskrifter

 • 10.09.2015 kl. 14:03

I dag er det torsdag igjen, og som jeg skrev forrige uke tenkte jeg å ha litt studenttema hver torsdag fremover. I dette innlegget tenkte jeg derfor å tipse dere om enkle og gode lunsjtips når kneipskiva med den svette gulosten ikke frister så mye lengre. Og selvfølgelig trenger man ikke være student for å benytte seg av disse tipsene! Håper det faller i smak!

Chiapudding

Chiafrø er supermat og er en blant annet en god kilde til antioksidanter, fiber, og protein. I norske butikker er de ganske dyre, men hvis du bestiller fra iHerb er mye rimeligere! Posen er også veldig drøy i bruk da man ikke bruker mer enn et par spiseskjeer med frø i hver porsjon. Chiapudding er latterlig enkelt å lage, her finner du oppskrift på chiapudding med blåbær, her er chiapudding med bringebær, og her er chiapudding med jordbær og banan. Frøene kan også brukes på mange andre måter, for eksempel i havregrøten din, i yoghurt eller smoothies.

Hjemmebakt brød/knekkebrød

Brød og knekkebrød man lager selv er SÅ mye bedre enn de man kjøper på butikken, samtidig som man har full oversikt over hva de inneholder. Sett av en dag og bak opp flere brød som du fryser ned til senere og lag en solid porsjon med knekkebrød. Da har du så det holder en god stund fremover. Min oppskrift på grovbrød finner du her, og her er oppskrift på knekkebrød.

Granola

Granola er supergodt, men de på butikken er enten veldig dyre eller proppfulle av sukker. Med min enkle oppskrift slipper du unna unødvendige menger sukker, og du kan tilpasse blandingen slik at den passer deg. Jeg har valgt å ha nøtter og tranebær i min, og for smakens skyld har jeg blandet inn litt honning, vaniljepulver og kanel. Yum! Her kan du også lage en stor porsjon som du har lenge av. 

Overnight oats

Overnight oats, oats in a jar, frokost på glass, kjært barn har mange navn! Dette her er et genialt lunsjtips for deg som alltid får litt for dårlig tid om morgenen, du lager nemlig alt ferdig dagen før også er det bare å ta med seg glasset og nyte når det er tid for lunsj. Oppskriften min finner dere her, men det finnes like mange variasjoner som det finnes mennesker, her kan man virkelige sette sammen sin egen favoritt!

Minipai

Hvis du er litt matlei en periode kan jeg absolutt anbefale å lage opp et par brett med minipaier og fryse ned. Disse små paiene med cottage cheese, skinke og brokkoli er like gode til lunsj som til middag! Hvis du skal ha pai til middag en dag kan du bare doble oppskriften også tar du med deg et stykke til lunsjen. Enkelt og veldig, veldig godt!

Ferskpresset juice

Juice egner seg kanskje best til frokost da den er best kald, men hvis du har en flaske med kjøleelement er det ikke noe problem. Du bør også ha sitron som en av ingrediensene hvis juicen ikke skal nytes med en gang, da slipper du å sippe i deg brun juice. Det er jo så godt å forfriskende med hjemmelaget juice så jeg synes den fortjente en plass på lista. Jeg ville nok hatt noe annet i tillegg, men juice metter jo faktisk en del det også! To av mine favorittjuicer er denne litt søte gule og den grønne detox-juicen.

Bananvafler

Sunne vafler og lapper er det ikke vanskelig å lage, hvis du bruker banan i røren blir de søte og gode, uten at du trenger sukker. Min oppskrift på supergode bananvafler finner du her. Det går selvfølgelig an å lage uten banan slik at de ikke blir søte, og toppe de med for eksempel skinke og ost.

Det var alle tipsene jeg klarte å komme på, jeg har vært litt bakover i arkivet for å hente ut oppskrifter så det er derfor kvaliteten på bildene er litt varierende. Jeg håper uansett jeg klare å inspirere litt, og hvis du har noen andre gode forslag vil jeg gjerne høre om det i kommentarfeltet!

Fikk du noen gode tips her?

- Sara


#mat #lunsj #lunsjtips #studenter #sunt #billig #frokost #oppskrifter #tips #ideer #inspo #inspirasjon

Flipp: magasiner rett på mobilen

 • 09.09.2015 kl. 12:29

Hvor mange ganger har du ikke sittet å ventet på bussen, eller hatt en lengre busstur foran deg, mens den nyeste utgaven av favorittmagasinet ditt ligger igjen hjemme på bordet? Det har skjedd meg fler ganger enn jeg kan telle, men nå finnes det en genial app som gir deg tilgang til mer enn 25 av Egmont Publishings magasiner for kun 129,- i måneden. For 129,- kan du for eksempel lese DetNye, DetNye ShapeUp, Boligdrøm og Kamille. I tillegg kan jo kjæresten få lese magasiner som Vimenn, Mann og Villmarksliv. Skulle du kjøpt disse magasinene separat i butikken, eller abonnert på hver og en av de hadde jo prisen blitt veldig mye høyere! Jeg må forresten bare understreke at dette ikke er reklame eller samarbeid av noe slag, jeg bare digger denne løsningen. Og det geniale er jo at du laster ned magasinene og da kan du lese de også når du er offline!

Den første måneden er forresten gratis, så da har du mulighet til se hvor mye du faktisk får brukt for det. Jeg har selvfølgelig startet min gratismåned og har lastet ned DetNye ShapeUp for litt motivasjon og inspirasjons på trening- og kostholdsfronten.

Her ser dere en liten del av biblioteket, og resten finner du her inne. Det er som dere sikkert ser litt for en hver smak der! Deilig å gå rundt som en vandrende bladhylle.

Har du testet Flipp?

- Sara


#flipp #magasin #magasiner #egmont #detnye #detnyeshapeup #mobil #app

Front your beauty

 • 08.09.2015 kl. 21:06

Sponset produkt

Ny måned betyr en ny Glossybox og siden august er måneden hvor hverdagen vender tilbake ønsker Glossybox med denne esken å gi oss litt ekstra luksus i hverdagen. De har blitt inspirert av Sofia Loren som sier at skjønnhet er hvordan man føler seg på innsiden, så har de valgt ut produkter som hjelper til med å forsterke denne indre skjønnheten.

Jeg ser Glossybox har fått litt klager på at denne esken er dårlig, men det skjønner jeg faktisk ingenting av. Alle de fire hovedproduktene er jeg kjempefornøyd med, og ansiktsmasken og testeren som følger med ser jeg bare på som en bonus. Men dere kan jo avgjøre selv hva dere synes!

Jeg starter med produktet jeg er mest spent på, Wella Professionals EIMI Perfect Me Lightweight BB Lotion. Ok, det er kanskje tidenes lengste navn, men kort fortalt et dette en lotion for håret som tilfører næring, og etterlater håret glansfullt og uten frizz. Det beskytter også mot UV-stråler og er varmebeskyttende. Dette er med andre ord et genialt multiprodukt som jeg har rukket å bli glad i. Jeg påfører det bare i tørt hår og da etterlates håret mykt og velduftende. Jeg kan naturligvis ikke uttale meg om langtidsvirkningen av denne, men håret ser og føles freshere med en gang!

Fra Makeup Store fikk vi med en øyenskygge, min er i fargen rising sun og er selvfølgelig i en gul tone. Jeg har ingen skygger i denne fargen fra før så jeg gleder meg til å mikse og trikse litt med den. Og for påføring fulgte det med en helt fantastisk blendingkost fra Emité Makeup. Kosten er helt utrolig myk og den er super til blending. Jeg så vidt rukket å prøve den, og jeg tror faktisk den seiler opp som en av mine favorittkoster til øyne! Jeg liker også veldig godt størrelsen på den akkurat passe stor!

Det siste fullsize-produktet som fulgte med er en lipliner fra Glazel Visage i en litt rødbrun farge. Liplinere har jeg hatt lyst til å kjøpe meg en liten evighet nå, men jeg har ikke rotet meg til å gjøre det, men nå kan jeg teste denne først. Om jeg i det hele tatt klarer å tegne en rett linje er jeg veeldig usikker på! Øvelse gjør vel mester?

Som sagt fulgte det også med en ansiktsmaske og en tester på ansiktsrens. Masken er jeg egentlig veldig spent på for den synes jeg er overalt om dagen, jeg har sett flere youtubere anbefale den blant annet. Gleder meg, og dere får selvfølgelig rapport!

Det var månedens innhold. Det eneste jeg ikke hoppet i taket over var testeren, men det er jo kjekt å ha hvis man skal på overnatting for eksempel. Ellers er jeg skikkelig fornøyd med alle tingene! Nå burde jeg egentlig ha en ny video med mine favoritter fra Glossybox, for mange av produktene som har fulgt med ender opp som produkter jeg blir veldig glad i. Kanskje jeg skulle lagd en video med fem favoritter og fem ting som overhode ikke falt i smak? Rop ut i kommentarfeltet!

Og hvis du ønsker å melde deg inn kan du gjøre det på Glossybox sine hjemmesider. Melder du deg inn i løpet av kvelden får du faktisk også halvpris på første eske hvis du bruker rabattkoden GLOSSYBOXVIP!

- Sara


#glossybox #glossyboxnorge #glossyboxnorway #skjønnhet #helse #velvære #sminke #makeupstore #glazelvisage #maybeaut #wella #emitemakeup #blogg

New in: Personlig almanakk

 • 07.09.2015 kl. 20:48

God kveld! Her har tiden bare flydd i fra meg og nå ser jeg at klokken plutselig har bikket åtte før jeg har fikk satt meg ned bloggen. Men nå har jeg benket meg ned med en liten kopp kaffe, er litt redd det kommer til å påvirke nattesøvnen, men vi satser på at det går bra og er klar for å blogge, svare på kommentarer og legge en liten plan for resten av uken. Det er MYE jobbing denne uken, skal enten jobbe eller på møte alle dagene unntatt i morgen, så denne uken er planlegging nøkkelen til suksess.

Og apropos planlegging, gjett hvem som fikk sin  første Personlige Almanakk i posten for litt siden? Endelig var det min tur til å bestille en av de flotte almanakkene deres og jeg er så fornøyd! Jeg elsker at man kan designe sin egen forside og at man kan bestemme hvordan sidene skal se ut! Nå skal planleggingen bare bli en lek fremover. Jeg tenkte kanskje dere hadde lyst til å se hvordan min ser ut så jeg knipset litt bilder av den.

Jeg er storfornøyd med det enkle designet, dog kunne jeg nok valgt en størrelse større, men det skal jeg huske på til neste år! Jeg kjenner det er skikkelig stas å sitte med en litt mer ordentlig almanakk i hendene, de siste årene har jeg brukt gratisversjonen til SiO. Og det er ikke noe galt med det, men denne her er par hakk finere ♥

Innsidene er jeg også veldig godt fornøyd med, man kan selv velge hvordan dagene skal vises og hva slags bokser man ønsker nederst. Slik endte min opp med å se ut. Det eneste jeg savner er at man kan designe temaet øverst selv, da hadde jeg helt klart plukket opp sikk sakk-mønsteret igjen her!

Praktisk plastikklomme til oppbevaring følger også med!

Og for å pynte opp litt lagde jeg meg noen søte binderser. Jeg gleder meg til å fylle den ut i ukene som kommer, og forhåpentligvis klarer jeg å holde styr på avtaler, jobb og blogging med denne som hjelper. Og når den er så liten er det jo ingen sak å ta den med seg i veska!

Hva synes dere om almanakken?

- Sara


#almanakk #personligalmanakk #planlegger #kalender #design #planner #planning #planlegging #inspo #inspirasjon

Vinner av Nivea-konkurransen

 • 06.09.2015 kl. 22:08

God kveld og god søndag! Da var det på tide å trekke vinneren av konkurransen jeg startet tidligere denne uka. Det ble veldig mange påmeldte og det er jo kjempegøy å se! Jeg har som vanlig latt random.org gjøre trekkejobben for meg og denne gangen var det Emilie Andrea som ble den utvalgte! Gratulerer så mye ♥ Sender du meg en adresse med fullt navn og adresse så får jeg sendt avgårde premien.

Siden det var så god respons på denne konkurransen tenker jeg å kjøre i gang en ny om ikke så lenge. Det er så gøy å holde konkurranser når mange vil delta ♥ Men nå klapper jeg igjen Macen for i dag, jeg tar tidlig kvelden i dag etter en hektisk arbeidshelg.

- Sara


 

#vinner #premie #konkurranse #nivea #lipbutter

Oppskrift: Folielaks med søtpotetmos

 • 05.09.2015 kl. 14:32

Håper dere har hatt en fin helg så langt? For min del tilbringes den på hotellet, med huset fullt av hunder! Det er Oslo Dog Show i helgen og fordi vi tillater dyr på hotellet har vi fått i overkant mange firbente på huset. Enkelte av de er så store at man nesten kunne ridd på dem, det er egentlig litt fasinerende!

Men nå var det alt annet enn hunder jeg hadde tenkt til å snakke om, jeg ville bare innom for å dele en supergod lakseoppskrift med dere. Så hvis dere ikke har rukket å bestemme menyen for helgen anbefaler jeg at dere tester ut denne saftige fiskeretten!

Ingredienser til 2 personer: 2 laksefileter // cherrytomater // 4 ss pesto // grønnsaker til to personer // 1 medium stor søtpotet // 1/2 medium kålrot // 2 ss smør // 1 dl melk // salt og pepper

I folien legger du ett lag med grønnsaker, enten ferske eller frosne. Hvis du bruker frosne grønnsaker anbefaler jeg deg å tine og steke de litt før du har de i folien, da grønnsakene gir fra seg mye vann ved tining. Neste lag er laksen, og over den smører du et godt lag med pesto. Topp så med cherrytomater, salt og pepper.

Pakk de sammen og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Mosen lager du enkelt ved å koke opp søtpotet og kålrot, og når de har blitt møre moser du de med en potetposer (eventuelt en stavmikser). Tilsett smør og melk og la det koke opp. Smak til med salt og pepper.

Dette ble virkelig en innertier! Laksen ble veldig saftig og mosen fikk en perfekt balanse mellom søtpoteten og kålroten. Kjæresten min savnet en liten dæsj med saus, men jeg synes ikke det var behov for det når det var pesto over hele laksen. Men det er selvfølgelig smak og behag, lag gjerne en saus ved siden av hvis du ønsker det.

Håper det smaker!

- Sara


#oppskrift #mat #middag #hjemmelaget #sunt #laks #fisk #søtpotet #søtpotetmos

Fortjener jeg en nominasjon?

 • 04.09.2015 kl. 13:58

Jeg tror jeg snakker for alle bloggere når jeg sier at det å få en Vixen-nominasjon er noe største man kan oppleve som blogger. At leserne dine mener du har gjort deg fortjent til en pris er veldig stort. Jeg kan ikke skryte på meg å være på nivå med verken Caroline Berg Eriksen eller Marthe Borge, men jeg legger ned mye arbeid i bloggen min. Jeg kjenner at det sitter litt lengre inne å spørre om dere vil nominere meg i år, men selv om jeg ikke oppdaterer fullt så ofte for tiden er det minst like viktig for meg. Det har skortet litt på tiden de siste ukene og det gjør noe med motivasjonen, men jeg gjør så godt jeg kan og jeg håper dere liker det dere leser her inne. Så hvis du synes jeg gjør en bra jobb hadde jeg satt uendelig stor pris på om du ville nominere meg!

Nominer her!

 

Jeg ble nominert i fjor, men kom aldri til noen semifinale. Jeg var likevel heldig å fikk delta på utdelingen sammen med Anna, og vi koste oss glugg ihjel! Håper virkelig jeg får delta i år også, og ekstra gøy hadde det vært å delta med en nominering!

- Sara


#vixen #vixenblogawards #blogawards #vba #prisutdeling #blogg #blogger #bloggere

Mine beste studieteknikktips

 • 03.09.2015 kl. 12:12

Siden høsten betyr studieoppstart og retur til skolebenken for mange tenkte jeg å hver torsdag fremover ha litt studierelaterte innlegg her på bloggen. Jeg startet for to uker siden med mine økonomitips for en glissen lommebok og i dag tenkte jeg å komme med noen tips til gode studieteknikker. Jeg ble i vår ferdig med min bachelorgrad og gjennom tre år på høyskole har jeg lært meg noen gode teknikker for å komme gjennom pensum og annet arbeid. Så håper tipsene faller i smak!

Hvordan komme igjennom pensum?

Å komme gjennom bunken med pensum er ikke alltid like lett, for selv om det høres ut som en selvfølgelig å skulle lese er det lett å havne litt etter når ingen sjekker leksene dine lengre. Det er mye annet som kommer i veien, andre innleveringer, sosialt liv og kanskje også en deltidsjobb. Men dersom du ikke er flink med lesingen gjennom hele semesteret ender du opp med å sitte å pugge døgnet rundt når eksamen nærmer seg. Sett deg derfor et mål om antall sider du skal klare å lese hver uke. Kanskje du allerede har en ukeplan over emner det skal foreleses i fra uke til uke, da er det lett å bare følge den planen og lese sidene som hører til. Ellers er det par andre ting jeg også kan anbefale deg å gjøre.

Ta notater i timen 

Mitt beste tips er nok å ta notater i timen, eller i verstefall få læreren til å legge ut power pointen fra timen på læringsstedet deres. Hver forelesning er som regel knyttet til ett eller flere kapitler og det er lurt å bruke disse stikkordene som knagger å henge stoffet på. Når jeg leser har jeg alltid et word-dokument (eller penn og papir) foran meg for å notere hvis det skulle komme noe viktig. Når du har notatene fra timen fra før av får du mye gratis og det er bare å fylle inn ting du synes er viktig. Hvis var er borte fra skolen en dag og ikke fikk disse notatene brukte jeg mer tid enn nødvendig på å komme gjennom stoffet.

Dann en kollokviegruppe

Kollokviegruppe hjalp meg veldig med å bearbeide stoffet det første året jeg studerte. Sett opp en fast dag i måneden eller så ofte dere føler dere trenger det og snakk sammen om det dere har lært. Noter gjerne ned ting du selv er usikker på eller ting du ønsker input på fra medstudentene dine og dere vil komme til å lære mye av hverandre. Jeg husket flere ganger tilbake på ting vi snakket om i disse møtene da jeg satt på eksamen.

Tomatmetoden

Denne teknikken går ut på å få en mest mulig effektiv arbeidsperiode når du leser. Det er fort gjort å bli distrahert av Facebook, mobiltelefonen og andre ting, så denne metoden har som hensikt å gjøre arbeidstid til arbeidstid og så kan du gjøre hva du vil i pausene. En arbeidsperiode er på 25 minutter så får du 5 minutter pause. Det kan være lurt å ha bestemt seg på forhånd om hvor mange aktive perioder man vil ha, slik at man vet hvor lang hele økten blir. Det er også viktig å ha fullt fokus disse 25 minuttene, ellers er hele poenget med øvelsen borte. 

Husketeknikker

Jeg vet mange har utrolig kreative måter å huske ting på og enkelte er så gode på å huske ting at de hevder seg i store konkurranser. Så god vil du nok ikke bli ved å bruke de tipsene her, men jeg kan love deg at disse har hjulpet meg mye når det kommer til pugging.

Legg ord i forskjellige rom

Det første du gjør er å velge deg ut et hus eller en leilighet du kjenner godt til, gjerne hjemmet ditt. Så må du begynne å legge ordene (i dette tilfellet de 10 første grunnstoffene i det periodiske system) i rommene. Det er lurt å følge en naturlig vei i huset ditt, så start med inngangen. Så må du tenke på hva du assosierer de forskjellige ordene (grunnstoffene) med. Det første grunnstoffet er hydrogen, og da tenker jeg på hydrogenbombe. Da ser jeg rett og slett for meg at det slippes en hydrogenbombe ved utgangsdøren til huset mitt. Videre kommer helium, da ser jeg for meg en halvtom heliumballong som ligger å svever i trappeoppgangen. Og slik fortsetter det, helt til du har lagt alle ordene i forskjellige rom. Det er nå 3 år siden jeg lærte meg dette, da brukte vi kanskje 5 minutter på det og jeg husker det fortsatt i dag! Metoden høres kanskje tungvinn og rar ut, men gi den et forsøk og jeg tror ikke du vil bli skuffet!

Post-it-metoden

En annen teknikk som har vært veldig fin å bruke frem mot eksamen er å skrive ned ting på post-it-lapper. Det bør være stikkord, korte setninger eller figurer ellers blir det vanskelig å huske. Lappene klistrer du opp på de stedene i leiligheten hvor du bruker en del tid. Et eksempel er å henge opp et par lapper på baderomsdøra eller på speilet. Da kan du stå å pugge til eksamen mens du pusser tennene. Det samme gjelder hvis du må vaske opp for hånd, heng opp lapper slik at du ser de fra der du står. Du kan jo like gjerne bruke tiden fornuftig mens du står der å skrubber? Det fine med denne metoden er at du ser disse lappene flere ganger om dagen og til slutt husker du alt som står der!

Hvordan lese til eksamen?

Aller først må jeg bare si at dette er metoden som fungerte for meg, og det er ikke sikkert dette er ideelt for alle. Men med denne metoden fikk jeg veldig gode karakterer det året vi hadde vanlige eksamener. Jeg brukte også omtrent samme metode for å øve til foredrag. Og en gang jeg skulle ha foredrag for klasen sov jeg ikke hele natten, aner ikke hvorfor, jeg fikk bare ikke sove. Hva tror dere skjedde? Jeg fikk helt hjerneteppe! Ble supernervøs og klarte ikke fremføre på en skikkelig måte. Veldig flaut og kjedelig, men det beviser i hvert fall at for meg er søvn et av de viktigste elementene for at informasjonen skal feste seg.

Det gjelder selvfølgelig å lese jevnt hele semesteret, men ca. en uke før eksamen begynte jeg å trappe opp lesingen. Da organiserte jeg stoffet og skrev stikkord/sammendrag av det som var viktig. Det er dog viktig å være sikker på hva som er relevant pensum og ikke, fordi etter disse sammendragene var skrevet leste jeg kun på de. Jeg leste gjennom de mange ganger og hørte meg selv i de. Noen liker at andre hører seg, det har aldri funger så godt for meg. Kvelden før eksamen satte jeg meg ned å leste igjennom arkene mine så mange ganger jeg orket, og det var det aller siste jeg gjorde før jeg la meg. Jeg prøvde også å komme meg litt tidlig i seng så jeg fikk nok søvn. På dette tidspunktet følte jeg at jeg ikke kunne noen ting lenger, fordi jeg hadde lest veldig intensivt et par timer og all informasjonen var som grøt i hodet. Men SÅ kommer den hemmelige ingrediensen som ordner alt. Søvn. I løpet av natten skjer det noe magisk, alt jeg leste kvelden før sorterte seg fint på plass i noe jeg ser for meg er små informasjonsskuffer. Jeg sto opp litt tidligere enn jeg måtte, leste igjennom sammendragene et par ganger sammen med en kopp med kaffe. Så tok jeg med meg en god niste bestående av brødskiver, frukt og kaffe, så dro jeg til skolen. Jeg satt litt å småleste på skolen før eksamen startet og hørte minst mulig på hva alle andre snakket om, det ble jeg bare forvirret av. Så var jeg eksamensklar!

Tre gode råd for selve eksamensdagen

 1. Les godt igjennom alle oppgavene. Vær sikker på at du har forstått hva oppgavene ber deg om, og husk å orienter deg om du skal svare på alle delene eller om du skal velge mellom A og B. Det er lite som er så kjedelig som å bruke tid på oppgaver du ikke hadde trengt!
 2. Skriv stikkord til hver oppgave på et kladdeark. Når jeg har lest igjennom alle oppgavene faller det alltid masse ideer inn i hodet mitt og da gjelder det få ting ned på papir så fort som mulig.
 3. Les igjennom besvarelsen din før du leverer. Sjekk at du har skrevet riktig, fått med alt, at kandidatnummer stemmer osv. Det er kjedelig å komme på at du har glemt noe etterpå!

Håper dette var gode tips dere får brukt for i det kommende semesteret og hvis du har noen gode studieteknikktips er det bare å fyre løs i kommentarfeltet! Del gjerne innlegget videre med andre studenter.

- Sara


#student #studieteknikk #studenttips #studietips #pugge #lese #pensum #lære #tips #studieteknikktips #heistudentliv #studentliv #tomatmetoden #eksamen #eksamenstips

Vurdering av Nivea Lip Butter + konkurranse

 • 02.09.2015 kl. 15:43

Sponsede produkter

Hei hei! For litt siden fikk jeg tilsendt Niveas fire lip buttere for testing. De som har lest bloggen min en stund vet jo at jeg elsker EOS, men jeg er alltid åpen for å prøve ut nye ting! Jeg synes designet på disse er veldig delikate også er det et stort pluss at de rimelige! Så tenkte jeg å si litt om hva jeg synes om produktet og nederst i innlegget er det en liten konkurranse!

Serien består av Blueberry Blush, Raspberry Rosé, Vanilla & Macadamia og sommerens smak Coconut. Alle smakene koster 39,- og kan kjøps hos blant annet H&M og i matbutikker.

Det er vel lite som er så sommerlig som duften og smaken av kokosnøtt? Nå er jo dessverre sommeren litt på hell, men med denne her forlenges sommerfølelsen litt til! Lip butteret er laget med blant annet sheasmør og mandelolje som skånsomt behandler tørre lepper. Jeg har ikke tørre lepper akkurat nå, men jeg gleder meg til å se hvordan de takler tørre høst- og vinterlepper! Husk bare at denne smaken et sensongprodukt, så her må du være rask!

Jeg ble positivt overrasket over hvor lett produktet føler med på fingeren, vanligvis må jeg gni veldig lenge på leppepomader i slik form. Men denne her var faktisk ganske myk! Når det er sagt så vil dette bli et produkt jeg har stående hjemme på badehyllen. Jeg er ikke så fan av å bruke fingrene i produktene mine, men hvis jeg kan vaske meg på hendene først er det greit.

Min favorittsmak bortsett fra kokosnøtt er nok den med blåbær. Den smaker så godt, og minner egentlig litt om blåbæryoghurt! Jeg liker også veldig godt hvordan de er på leppene, de føles ut som en vanlig leppepomade, men får en glossy finish som ikke klistrer!

Helt til slutt tenkte jeg å holde en liten konkurranse for dere, hvor én av dere får prøve en Nivea Lip Butter med smak av Bringebær Rosé. Alt du trenger å gjøre er å legge igjen e-posten din i kommentarfeltet så trekker jeg en vinner på søndag!

Bruker du disse?

- Sara


#nivea #nivealipbutter #lipbutter #leppepomade #pleie #lepper #myk #konkurranse #vinn #premie #vinne

Oppskrift: Coffee cubes

 • 01.09.2015 kl. 16:59

Av og til trenger man bare en liten oppkvikker i løpet av dagen, men det er ikke alltid det frister med en varm kopp kaffe. Så i dagens innlegg tenkte jeg å dele noe jeg selv har hatt lyst til å testet ut lenge, nemlig kaffe-isbiteri melk. Hvis du plutselig craver iskaffe har du alltid muligheten til å slenge sammen en kopp på null komma niks. Lettvint, billig og forfriskende!

Hver gang du har igjen noen kafferester etter dagens slabberas kan disse brukes til å lages isbiter av. Bare hell kaffen i isbitposter/former og frys de ned. Husk at kaffen må være kald før du heller de i posene.

Så når kaffetørsten melder seg tar du ønsket menge isbiter i en beholder og tilsetter melk.

Hvis du vil ha i litt smakstilsetter kan jeg anbefale vanlig stevia eller stevia med sjokoladesmak. Nam!

Så enkelt, men så godt! Jeg var litt redd det kom til å smake veldig tamt, men det gjorde det faktisk ikke. Det er veldig lett å regulere styrken på kaffen selv, ta bare i fler jo sterkere du liker den. Jeg tror faktisk jeg skal lage meg en etter middag, dette er jo faktisk skikkelig godt som kos også!

Er du glad i iskaffe?

- Sara


#iskaffe #kaffe #isbiter #diy #hjemmelaget #oppskrift #tips #side2

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no