hits

Oppskrift: ovnsbakte rotgrønnsaker

 • 30.09.2014 kl. 21:51

Først må jeg bare si tusen takk for god respons på det forrige innlegget om økonomi! Det er så gøy å lese dere tips og erfaringer både her i kommentarfeltet og på Facebook, så tusen takk!

Nå er det tid for litt matprat igjen, for høsten er virkelig kommet godt i gang og det betyr høysesong for mange gode råvarer. Lammekjøtt, epler og rotgrønnsaker er ting jeg forbinder med høsten og som ofte står på mitt bord i høstmånedene. Derfor tenkte jeg å dele en enkel og god oppskrift på litt høstinspirert tilbehør til middagen med dere. 

Ingredienser

          ♥ Poteter 

          ♥ Gulrøtter 

          ♥ Kålrot

          ♥ Persillerot

          ♥ Løk 

          ♥ Rødbeter

          ♥ Matolje

          ♥ Krydder etter ønske 

Kutt opp alle grønnsakene i grove biter og hell over litt matolje. Dryss på godt med ønsket krydder for en god smak. Vi brukte hvitløk, chili, salt og pepper. Sett grønnsakene på 200 grader i ca. 45 minutter. 

Så har du et smakfullt og høstinspirert tilbehør til maten din. I dag hadde vi svinefilet og peppersaus sammen med rotgrønnsakene og det ble en veldig god kombinasjon! Nå skal jeg straks hoppe i dusjen og komme meg i seng, etter litt lite søvn i natt skal det bli godt å få sovet skikkelig ut. Ha en fin kveld videre!

Liker du rotgrønnsaker?

- Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #mat middag #høstmat #rotgrønnsaker #høst #gulrot #potet #kålrot #persillerot #løk #rødbeter #svinefilet 

Hvordan spise for 1000 kroner i måneden?

 • 30.09.2014 kl. 15:31

Da jeg skrev et innlegg tidligere i høst med økonomitips til studenter var matbudsjettet mitt noe av det som fikk mest kritikk. Det var få som forsto hvordan det er mulig å bruke 1000 kroner på mat i måneden. Så jeg tenkte å komme med noen tips om hvordan man kan få det til. Måten kjæresten min og tar oss av mathandling på er at vi begge tar ut 1000 kroner hver og legger i en egen liten lommebok. De pengene går utelukkende til mat, toalettpapir, kjøkkensåpe osv. Vi er ganske heldige og har Bunnpris, ICA, Joker, Rema1000 og Kiwi i gåavstand fra der vi bor. Og det er ikke langt til nærmeste Coop Mega eller Spar heller. Når det er sagt handler vi stort sett bare på Rema1000, men vi stikker av og til innom andre butikker hvis de har tilbud. 

Frokost lunsj og mellommåltider

 • Til disse måltidene går det en del brød. Brød kjøper vi på ICA fordi der har de brødkort som gir hvert 5. brød gratis. Det går ca. 1-1,5 brød i uken, og pris per brød ligger på 25-29 kroner. For at brødet skal holde seg friskt deler vi det opp i butikken og tar med to brødposer hjem slik at vi kan fryse halvparten. 
 • Knekkebrød fra Wasa supplerer vi også med av og til, da kjøper vi Fiber Balance og en pakke har vi gjerne en måned. 
 • Som pålegg liker kjæresten min best Nugatti (ikke veldig sunt, men han liker det nå). Jeg spiser som regel kokt skinke, makrell i tomat, leverpostei, røkelaks eller ost. Ost og kokt skinke kjøper vi fra billigmerkene eller på 50%. 
 • For å variere lager vi noen ganger omelett (kjøper billige egg med 18 i pakken), smoothies, salat, grove pannekaker eller yoghurt (brett med 4 er billigere enn de store begrene) med hjemmelaget granola.
 • Frukt spiser vi selvfølgelig også, og da går det mye av banan og epler. Bananer finnes ofte i billigmerker og da koster det ikke mer enn 13-14 kroner for en stor klase. Appelsin, druer og nektariner har vi også litt avhengig av tilbudene.

Middag 

 • Middag lager vi fra bunnen av og da går det en del i laks fra Rema1000 (koster 37 for fire ferske fileter), kyllingfilet fryst fra billigmerkene eller svinekjøtt. Rødt kjøtt kjøper vi kun på ½ pris eller hvis Kiwi har det som God Helg-tilbud. 
 • Skal vi ha taco bruker vi Rema1000 sitt merke, nå hadde de nylig tilbud på de varene og da kjøpte vi et par ekstra pakker med blant annet grove lefser. Som kjøttdeig bruker vi alltid svinekjøttdeigen eller kyllingkjøttdeigen fra Rema de koster rundt 20 kroner og holder til to tacomiddager. Tacokrydder har vi begynt å lage selv, noe som blir en del billigere i lengden, se oppskrift her. Blir det lite kjøttdeig går det an å supplere med for eksempel bønner. Etter en tacomiddag har vi som regel igjen et par lefser og da blir det tortillapizza dagen etter. 
 • Wok er supergodt og billig, frosne grønnsaker koster ikke og ris kan man kjøpe i store sekker som koster litt én gang, men da har man lenge. 
 • Fullkornspasta er billig på Rema1000, det koster litt mer enn vanlig pasta, men det er verdt å legge på et par ekstra kroner. 
 • Tomatsuppe og blomkålsuppe er både sunt og veeldig billig middager. Hakkede tomater koster ikke mer enn 5 kroner på Rema1000 så du kan gjerne lage store porsjoner og ha både til middag og lunsj. Oppskrift på tomatsuppe finner dere her.Grønnsakssuppe eller lapskaus er også ganske billig å lage og holde til minst to middager hos oss.  

Annet 

 • Av drikke så blir det mest vann, litt juice av og til fra merket til Rema1000 og melk hvis vi har lyst på. Saft har vi også stående, vi kjøpte et par flasker med Fun Light nå som de koster 25,- på Rema. Kaffe kjøper vi når det koster 10 kroner på ICA, eller hvis det er 1/2 pris. Etter jul i fjor fikk vi Evergood julekaffe til 5 kroner hvis vi kjøpte resten som var igjen, og det gjorde vi. Så da var skapet fylt opp med 8 poser kaffe, noe som holder lenge. 
 • Toalettpapir og kjøkkenrull kjøper vi også på ICA, der er det billig samtidig som papiret er mykt. 
 • Oppvasksåpe, håndsåpe til badet, rengjøringsmidler osv. kjøper vi alltid fra billigmerkene. Oppvasksåpe fra Rema1000 koster 6 kroner, og våtmopper passer vi alltid på å kjøpe når Bunnpris har "rengjøringskrakk."

Håper disse tipsene gir litt klarhet i hvordan vi klarer å holde budsjettet såpass lavt. Vi handler som jeg har nevnt tidligere kun én gang i uken, planlegger middagene og lager de fra bunnen av. Med disse tipsene er det fullt mulig å ha et sunt og variert kosthold på budjsett. 

Har du noen tips å føye til?

- Sara 


#økonomi #økonomitips #spare #sparetips #kutteutgifter #utgifter #matutgifter #matbudsjett #mat #tips #inspirasjon #ideer #studenttips #penger #kosthold

Coffee is always a good idea!

 • 29.09.2014 kl. 15:55

God mandag og god internasjonal kaffedag! Vi har mange forskjellige dager for å markere de merkeliste ting, soppens dag, vaffeldagen og i dag er altså kaffens dag. Det er helt meningsløst egentlig, men jeg synes av en eller annen grunn det er litt gøy. Og da jeg oppdaget at jeg hadde bommet på fårikåldagen sist uke og spise fårikål dagen før isteden var det nesten så jeg gikk ut å kjøpte mer fårikålkjøtt! Haha. Kaffedagen har jeg i hvert fall ikke bomme på, for jeg er allerede godt inn i min andre kopp for i dag. 

Denne mandagen har og skal bli brukt til å gjøre alt mulig småtteri som jeg ikke har fått tid til og giddet i løpet av uken som gikk. Matplan skal skrives, sengen skal skiftes på og skoleting skal gjøres. Planen var egentlig å gjøre dette i går, men så langt kom jeg aldri. Det ble byttet ut til fordel for trening sammen med Vilde etterfulgt av Farmen på skjermen og et forsøk på en litt sunnere versjon av smuldrepai. En helt innafor søndag, men nå er jeg klar for en ny uke med ny giv! Håper deres blir fin ♥

Har du planer om å "feire" kaffedagen? 

- Sara 


#kaffe #coffee #kaffedag #kaffedagen #internationalcoffeeday #turkis #mummi #ciate #kaffebønner #mandag #hverdag #nyuke #mummikopp 

Vinner av linkerunde

 • 28.09.2014 kl. 15:33

For noen dager siden satte jeg i gang en aldri så liten linkerunde og det var mange fine blogge som meldte seg på. Jeg tenker derfor å trekke ut to stykker for det er helt umulig å bare velge én! Først ut er bloggen til Stine Sørensen. Stine er en 21 år gammel jente fra Kristiansand, som for tiden studerer i Oslo. Håper dere liker bloggen ♥

Design 

Designet er enkelt og oversiktlig med lyse, delikate farger. Alt av menyer, arkiv og kontaktinformasjon finner du i sidemenyen, noe jeg synes fungerer godt. Headeren er veldig enkel, men fin og passende til bloggen. Overskriftene og teksten i innleggene er lett lesbar, tommel opp for det! Hvis jeg skulle kommet med et ønske så var det at sidemenyen og innleggene fikk litt mer plass. Nå er det ganske mye luft på hver side som kunne være kuttet litt ned på. Da hadde de fine bildene blitt enda større. 

Innhold 

Innholdet er godt og variert! Du vil finne alt fra oppskrifter, til antrekk og treningsmotivasjon. Dette er en inspirerende blogg som tar gode bilder og jeg sitter i hvert fall igjen med mange ideer etter å ha vært her inne. Det er også supert at hun oppdaterer minst én gang om dagen! Som sagt kunne jeg ønske meg at bildene var enda litt større, for de er veldig fine! Det er selvfølgelig bare min mening, jeg elsker jo store flotte bilder! 

Jeg synes dette var en veldig fin blogg jeg, mye inspirasjon å hente! Jenta bak bloggen virker sprudlende og blid så man blir glad av å gå inn her. Så hvis du ikke har vært innom denne sørlandsjenta før anbefaler jeg deg å kjapp deg inn! Og med det vil jeg bare ønske dere en riktig fin søndag videre! 

Har du vært innom henne før?

- Sara 


#linkerune #blogg #blogger #blogganbefaling #linking #vinner #linke 

NLY Trend-favoritter

 • 27.09.2014 kl. 20:28

God lørdagskveld! Har dere hatt en fin lørdag? Jeg har kost meg masse med Vilde i dag! Det var markedsdager på Karl Johan, så vi måtte nærmest smyge oss rundt på rekke for å komme frem. Kos var det uansett, vi fikk både i oss litt kaffe og frozen yogurt. Noen julegaver ble også med hjem, så jeg er superfornøyd! Etter jeg kom hjem har jeg vindusshoppet litt på nett. Nelly har 25 % rabatt på alt fra NLY Trend så da måtte jeg sjekke det ut. Her er mine favoritter! 

Inneholder annonselenker

Sort kjole // Jumpsuit // Blå kjole // Hvit genser // Rosa fluffy genser // Rosa genser // Hvit skjorte // Boyfriend jeans // Boyfriend jeans // "Skinnbukse"

Det var mye fint å velge mellom både til hverdags og til fest hos Nelly nå! Boyfriend jeansene og den hvite skjorten sikler jeg aller mest på og skulle gjerne klikket hjem alle tre! Men jeg får nok beherske meg litt! Hehe. Nå står kinodate med Matias for tur, så jeg vil bare ønske dere en riktig fin kveld videre ♥

Har du noen favoritter?

- Sara 


#nelly #nly #nlytrend #klær #mote #shopping #fashion #favoritter #nellyfavoritter #rabatt #tilbud 

OBOS - Gode medlemsfordeler

 • 27.09.2014 kl. 12:07

God morgen! Nå tenkte jeg å ha litt boligsnakk her på bloggen. Jeg er ikke helt der enda at jeg skal kjøpe egen bolig, men jeg håper det ikke er altfor mange år frem i tid! Når den tid kommer vet jeg i hvert fall at jeg skal ta en nærmere titt på OBOS. Har dere forresten hørt om OBOS? Kort fortalt er OBOS en boligbyggelag som eies av sine medlemmer. De har i dag over 330 000 medlemmer og hovedmålet deres er å skaffe medlemmene sine bolig.


Foto: nyebilder.no

Det er en kjent sak at det er vanskelig å komme inn på boligmarkedet, men med OBOS blir dette litt lettere. De har mange medlemsfordeler som du kan lese om her, men det jeg ser på som den kanskje viktigste fordelen er forkjøpsrett på boliger. Med OBOS stiller du nemlig foran i kjøen når du skal kjøpe bolig, og du får tilgang til nesten 80 000 boliger. Det gjør boligjakten litt mindre avskrekkende for min del i hvert fall! Vil du vite mer om forkjøpsrett kan du lese her. 


Foto: Frode Larsen

Nå vet ikke jeg hvor mange av dere som er på utkikk etter en bolig, men de av dere som er det anbefaler jeg å ta en titt på OBOS sine hjemmesider først. Håper innlegget var litt opplysende og at dere vet hvor dere skal gå for mer informasjon! Og med det vil jeg bare ønske dere en riktig god lørdag! jeg skal ut å møte Vilde i dag, vi tenkte å kikke litt på markedsdagene som foregår i Oslo denne helgen. Håper dere får en fin dag ♥

Er du medlem av OBOS?

- Sara 


#likenshare #obos #forkjøpsrett #bolig #boligkjøp #medlemsfordeler #OBOSmedlem 

Innlegg i samarbeid med Likenshare

Oppskrift: tacokrydder

 • 26.09.2014 kl. 21:45

Hei hei! Taco er fast helgemat for mange, og det sto på vår meny i dag også. Men den ferdige krydderblandingen man kjøper inneholder dessverre en del sukker, salt og ting som egentlig ikke er nødvendig. Og når det er så enkelt å lage eget krydder ser jeg ingen grunn til å ikke bytte ut kjøpekrydderet med dette her. Når du skal lage tacokrydder anbefaler jeg deg å lage en stor porsjon og oppbevare det i en lufttett boks. Du vil trenge en god del krydder, men det vil bli mye billigere enn å kjøpe ferdig i lengden.  

Ingredienser 

          ♥ 4 ts spisskummin

          ♥ 2 ts paprikapulver

          ♥ 1-2 ts chilipulver 

          ♥ 1 ts koriander

          ♥ 1 ts hvitløkspulver

          ♥ 1 ts salt 

          ♥ 1/2 ts pepper

          ♥ 1/2 ts oregano

Det eneste du trenger å gjøre er å måle opp krydder og blande det sammen. Enklere blir det ikke! Grunnen til at det står 1-2 ts chilipulver er fordi styrken varierer litt på de forskjellige merkene. Det vi bruker er fra en innvandrerbutikk og det er mye sterkere enn det jeg har kjøpt tidligere i vanlige butikker. Med denne oppskriften får du nok krydder til 3-4 runder med taco.  

Av denne blandingen bruker jeg 1 ss til 400g kjøtt. 

Taco er noe vi spiser ganske ofte så derfor tenker jeg det kan være lurt å gjøre et par små grep for å gjøre den litt sunnere. Jeg vil også gjerne prøve å lage tacosaus selv, så hvis noen av dere har en god oppskrift hadde jeg blitt glad for tips! Men nå er det tid for Mad Men her i huset. Vi skrives i morgen ♥

Lager du eget tacokrydder?

- Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #taco #tacokrydder #kryddermiks #diy #sunt #sunnere #middag #mat #fredagstaco #lørdagstaco #helgemat 

Motivert med gode treningsmål

 • 26.09.2014 kl. 17:20

Å holde treningsmotivasjonen oppe er ikke alltid like lett. De to siste årene har treningsmotivasjonen min gått i bølgedaler, men endelig har jeg kommet skikkelig i gang og nå begynner trening å bli gøy igjen! Mye av grunnen til det er at jeg har funnet ut hva slags trening jeg liker og da gjør jeg heller det enn å presse meg til noe jeg hater å driver med. Ved å trene noe man liker holdes motivasjonen mye lettere oppe!

En annen ting som booster motivasjonen min er å sette med gode mål. For meg er det veldig viktig at målene er konkrete og målbare, og da jeg kom over SMART-metoden måtte jeg bare teste den ut. Jeg liker denne metoden veldig godt og vil derfor dele den her. Forhåpentligvis kan den motivere noen av dere også ♥

SMART-metoden

SMART-metoden er en modell for målsetting som kan hjelpe deg med å sette gode og motiverende mål. Å ha konkrete mål å jobbe mot kan være veldig motiverende, men det kan også være demotiverende hvis målene er uspesifikke og urealistiske.

Ved å bruke modellen over kan du sette gode spesifikke mål som vil hjelpe deg på vei med treningen din (eller andre ting du ønsker å jobbe målrettet mot).

Spesifikt

Hvis målet ditt er å komme i form er ikke det et veldig spesifikt mål. Når vet du egentlig at du har kommet i form? Kanskje det å komme i form for deg betyr å løpe 1 mil eller å løfte et visst antall kg i knebøy? Da vil det være bedre mål å sette seg enn bare å komme i form.

Målbart

Mål som ikke er veldig generelle og ikke målbare virker ofte demotiverende, fordi det er vanskelig å si når man har nådd de. Å nå et mål gir en mestringsfølelse og hvis man aldri får denne mestringsfølelsen vil motivasjonen mest sannsynlig dabbe av. Å ville løpe 1 mil på 50 minutter er målbart, kontra å ville bli flinkere til å løpe. Å få til 4 treningsøkter i uken er målbart kontra å ville trene regelmessig.

Achievable (oppnåelig)

Hvordan skal du nå målet ditt? Når du setter deg et mål er det viktig å tenke gjennom hvordan du tenker å oppnå det. Hvis målet ditt er å løpe 1 mil på 50 minutter er det ikke sikkert det beste er å løpe hver treningsøkt. En blanding av styrketrening på ben og løping kan kanskje være det beste. Uansett hva målet ditt er må du finne hvordan du skal komme deg dit. Vet du ikke det må finne ut av det enten ved å bruke nettet eller kanskje du kjenner noen med god peiling på trening. 


Realistisk

At målet du setter deg er realistisk er også veldig viktig. Hvis du setter deg altfor høye mål og ikke når de vil du lett miste motivasjonen og gi opp. Her er det viktig å ikke sammenligne seg med andre fordi alle har forskjellig utgangspunkt. Hvis venninnen din har som mål å løpe 1 mil på 50 minutter innen året er omme er det ikke sikkert det er realistisk for deg. Finn ut hvordan du ligger an i dag og sett deg mål ut ifra det.  

Tidsbestemt

Å sette en tidsfrist på et mål er ofte veldig motiverende. Man jobber frem mot den bestemte datoen for å nå det bestemte målet. Hvis du ikke setter en tidsfrist vil du kanskje holde på med samme mål veldig mye lengre enn nødvendig og du får ikke nødvendigvis den progresjonen du vil.

Ved å følge denne metoden vil du ha gode mål å jobbe mot og motivasjonen vil forhåpentligvis øke! Jeg har i hvert fall satt opp mål etter denne metoden og kjenner at det er deilig å ha skikkelige mål å jobbe mot. Jeg har både satt noen delmål og noen mer langsiktige, så da er det bare å gi gass fremover!

Setter du mål for treningen din?

- Sara 


#trening #trene #workout #mål #målsetting #SMART #SMARTmetoden #treningsmål #planlegging #realistisk #tidsbestemt #spesifikt #målbart #tips #inspirasjon #inspo 

Oppskrift: honningstekte gulrøtter

 • 25.09.2014 kl. 23:03

God kveld! Jeg lovte dere jo oppskrift på honningstekte gulrøtter tidligere i uka, så her kommer det. Litt senere enn planlagt, men etter jeg kom hjem fra trening ista måtte jeg ha litt mat også gikk plutselig tiden. Uansett. Disse gulrøttene ble veldig gode, og passer godt sammen med laks. Jeg kan også tenke meg at det smaker helt himmelsk sammen med andebryst, det pleier nemlig å være godt med litt søtt tilbehør til and. Så da håper jeg det smaker! 

Ingredienser til 2 personer:

          ♥ 3-4 gulrøtter

          ♥ 1 ss honning

          ♥ 2 ss smør

          ♥ Sitronsaft 

          ♥ Tørket ingefær

          ♥ Chilipulver

Kutt gulrøttene i like store biter og kok de til de nesten er ferdige. 

Hell så av vannet og damp de tørre.

Stek dem deretter i honning og smør.

Tilslutt heller du over noen dråper sitronsaft og drysser over ingefær og chili. 

Det er litt mer jobb en om du bare skulle kokt de vanlig, men så deilig det var med en forandring på de tradisjonelle gulrøttene! Jeg må innrømme at jeg er dårlig til å variere tilbehøret jeg har ved siden av laks, svin osv. Så det går mye i gulrøtter, enten kokte eller raspede og potet. Brokkoli bruker vi også en del, men det blir jo litt kjedelig i lengden! Så nå er jeg i gang med å teste ut litt "nytt" tilbehør, neste på listen er rødbeter! Det må jeg prøve veldig snart, husker å ha smakt det en gang og det var så godt. Gleder meg ♥

Har du prøvd dette før?

- Sara 


#oppskrift #mat #middag #tilbehør #gulrøtter #honning #hjemmelaget 

Jeg vil lese din blogg!

 • 25.09.2014 kl. 10:04

Avsluttet 

God morgen! Nå er det på tide med en linkerunde igjen, er dere ikke enige? Og nå tar vi en skikkelig en med bloggvurdering og hele pakka! Jeg har allerede rukket å stikke på skolen og er godt i gang med forelesning allerede, så da håper jeg kommentarfeltet er fullt av inspirasjon når jeg kommer hjem! 

Tips gjerne om andre blogger i tillegg til din egen, hvis du har noen gode blogger på lur ♥

Har du lyst på en bloggvurdering?

- Sara


#linkerunde #linke #blogg #blogger #konkurranse #anbefaling 

When in doubt wear red

 • 24.09.2014 kl. 16:49

God lillelørdag dere! Har dere hatt en fin dag til nå? Min dag har bestått av skolearbeid, men nå var det på tide med en pause! Har dere fått med dere konkurransen L´ORÉAL har gående nå? Man melder seg ved å lage et blogginnlegg med en look som passer til ukens tema, og denne uken var det red carpet som var temaet. Da måtte jeg bare slenge meg på, for jeg sier jo ikke nei til litt glitter og glam her på bloggen! Så her kommer mitt bidrag til temaet red carpet. 

Øredobber // Armbånd // Sko // Kjole // Øyenskygge // Maskara // Eyeliner //  Blush // Foundation 

Hvis jeg skulle gått på rød løper ville jeg mest sannsynlig gått for en rød kjole. Rødt er veldig elegant, også går det aldri av moten. Av sko ville jeg enten gått for noen sorte eller nude pumps,  Hvis kjolen har pynt slik som den på bildet over ville jeg holdt tilbehøret veldig enkelt, men kanskje et par fine øredobber og et smalt armbånd hadde passet til.

Når det kommer til sminke ville jeg gått for noe som ser litt naturlig ut. Jenta i kollasjen har både en nydelig håroppsats og veldig fin sminke, så jeg ville prøvd å kopiere looken hennes. I kollasjen har jeg samlet et forslag til sminkeprodukter som kan brukes, alt er fra              L´ORÉAL.

Hva synes dere om looken?

- Sara 


#loreal #trendsetter #lorealtrendsetter #konkurranse #redcarpet #mote #fashion #rødløper #glamorøs #kjole #langkjole #elegant

Jeg konkurrerer i Trendsetter Search på www.lorealparis.no

Vixen Blog Awards

 • 23.09.2014 kl. 19:14

I går åpnet nomineringen til Vixen Blog Awards og det er alltid like spennende å se hvem som stikker av med seieren i de forskjellige kategoriene. Jeg har allerde rukket å stemme på mine favoritter og krysser fingrene for alle sammen. Men det hadde selvfølgelig vært gøy å bli nominert selv også ♥ Jeg hadde blitt veldig glad hvis dere ville nominert meg i kategorien årets livsstilsblogg, eller en annen kategori om dere synes det passer bedre. 

Så hvis noen av dere liker det dere ser og leser på bloggen min hadde jeg blitt uendelig glad for en nominasjon ♥

- Sara


#vixen #vixenblogawards #blogg #blogawards #nominere #konkurranse #blogger #blogge #vixen2014 #blogawards2014

10 ting du kan gjøre på en regnværsdag

 • 23.09.2014 kl. 12:05

Først i går innså jeg at høsten virkelig er her. Det var regn i lufta, gult løv på bakken og en temperatur som gjorde at jeg ville snu for å hente et varmt skjerf. De varme dagene som minner mer om sommer enn høst er nok forbi og vi må forvente flere og flere regndager fremover. Men det trenger ikke bare være negativt, det er nemlig masse gøy man kan finne på selv om været er dårlig. Så her kommer min topp 10 lister over ting å gjøre på regntunge dager.

Arranger venninnekveld

Be venninnene dine over for en skikkelig jentekveld med chick flick på skjermen, ansiktsmaske og jentesnakk. Kutt opp masse deilig frukt, dypp det i smeltet sjokolade og kos dere glugg i hjel.  

Bak noe godt

Å bake kan ta tid, men når det regner har man jo nok av det. Bak opp flere brød så har du deilig hjemmebaktbrød liggende i fryseren, eller kanskje det frister mer med noe søtt? Hveteboller, kanelsnurrer og blåbærmuffins er alltid en sikker vinner. Alle tre er gøy å lage og å spise! Trykk på ordene for å komme til oppskrift.

Rydd i klesskapet

Dette her MÅ jeg gjøre selv snart, det flyter bokstavelig talt over av klær. Men det skal spares til en regnfull dag, da kan jeg bruke laang tid og få skikkelig orden i sakene! Hvis det er knapt med plass i skapet ditt kan det være lurt å pakke bort sommertøyet og gjøre plass til varmere plagg.  

Se på film eller TV-serie

Film er alltid kos når det er dårlig vær, enten det er en chick flick med ei venninne eller en actionfylt film med kjæresten. Er du ikke i filmhumør kan du sjekke ut hva som ruller og går av TV-serier. Enten på Netflix eller på for eksempel TV2 Sumo og Viaplay. Om høsten starter mange programmer opp, i går begynte Farmen på TV2, Bloggerne har oppstart om ikke lenge og Skal Vi Danse har surret noen uker allerede. Det er med andre ord ikke mangler på ting å se på.  

Drikk noe varmt

Dette fortjener faktisk et helt eget punkt, for det er så koselig! Et av bildene jeg har av høsten er å sitte i sofaen med et stort pledd rundt seg og en kopp med noe varmt i. Favorittene om høsten er te, gjerne grønn te med lime eller jordbærte og selvfølgelig varm kakao♥ Finnes det noe koseligere?


Ta deg tid til å lese

Kanskje du har en bok du har lyst til å lese, men som du aldri får kommet i gang med? Kombiner det med punktet over og du har en koselig stund foran deg. Hvis bøker ikke frister så mye kan du unne deg et par glossy magasiner og fylle på med inspirasjon. Bokanmeldelse av New York bekjennelser finner du her.


Ha hjemmespa

Skjem deg selv skikkelig bort med ansiktsmaske, skrubb, neglelakk og fotbad. Sett på rolig musikk, tenn noen duftlys og skap den perfekte atmosfæren for avslapping. Er du heldig og har kjæresten kan du kanskje få han eller henne til å massere deg også. Romantisk og veldig koselig på regnværsdager. Tips til skjønnhetsprodukter fra kjøkkenskapet finner du her. 

Storrengjøring

Dette er kanskje ikke det morsomste man kan gjøre, men av og til trengs det en skikkelig runde med vaskefillene. Det finnes vel ikke noe bedre tidspunkt å gjøre dette på enn når været er grått og trist?

Gjør DIY-prosjekter

Kanskje du har noen plagg som skulle vært frisket opp litt, eller kanskje du har sett et smykke du kunne tenke deg å lage? Da kan du stelle i stand et lite hobbyverksted, enten alene eller sammen med flere. Hvis du inviterer en liten gjeng kan alle ta med litt hobbysaker hver så kan dere lage litt forskjellige ting. Slipp kreativiteten løs og lag fine ting sammen! Oppskrift på supersøtt armbånd finner du her. 


Øv deg på ting du ikke får til 

Er du ikke så god på å flette, sette opp hårdonut eller lage krøller? Eller kanskje det er løsvippene som aldri vil se naturlig ut? Da kan du øve på disse tingen når regnes øser ned. Feilen jeg alltid gjør er at jeg skal prøve på de tingene jeg sliter med når jeg skal ut på noe. Resultatet blir selvfølgelig aldri slik jeg vil. Når været er dårlig har man verdens beste unnskyldning til å sitte å dolle seg opp og øve på disse tingen. Kanskje det å få til de perfekte sotede øynene lyser opp den ellers litt gråe dagen? 

Det var mine ideer til ting du kan gjøre når været ikke er helt på din side. Jeg synes nesten det er litt koselig med regn om høsten, for da tar man seg tid til alle disse tingene man ikke prioriterer i sommermånedene. Det er dog spådd ganske fint vær i hovedstaden resten av uken så jeg får nok vente litt med å bruke listen, men håper noen av dere ble inspirert av den ♥

Hva gjør du på regnværsdager?

- Sara 


#regnværsdager #regnvær #tips #ideer #inspo #inspirasjon #høst #høsttips

Min ukemeny: uke 39

 • 22.09.2014 kl. 19:38

Hei igjen! Nå stikker jeg straks ut på ukens første treningsøkt, men jeg ville bare dele ukens middagsplan med dere først. De siste ukene har jeg jo delt ukeplanene mine, men denne uken skjer det ikke så mye og treningen er ganske lik som den har vært de foregående ukene. Derfor tenkte jeg det kunne være litt mer spennende å se denne ukens middagsplan isteden. Kanskje noen snapper opp noen middagstips? 

Både fårikål og taco rekker til to dager når vi lager det, så derfor er det et par dager med lik middag. Oppskrift på grønnsakssuppe finner dere her og tomatsuppe her. Også skal dere selvfølgelig få oppskrift på honninggulrøttene når vi har lagd de. Da vil jeg bare ønske dere en riktig fin mandagskveld, så skrives vi mer i morgen ♥

Noe som fristet?

- Sara 


#mat #kosthold #middag #plan #matplan #middagsplan #ukemeny #middagstips #taco #tomatsuppe #grønnsakssuppe #oppskrift 

5 shades of blue

 • 22.09.2014 kl. 13:44

God mandag ♥ Dette er langt i fra en blåmandag, men jeg synes det passet med blå negler i dag uansett. Jeg vil ikke akkurat kalle dette et negledesign, men det er en morsom vri på vanlig neglelakk. Så her kommer en liten oppskrift på hvordan dere gjør det, håper dere liker det!

Fargene går fra lys blå til mørkblå, nesten på grensen til svart. Jeg synes det er veldig kult med neglelakk i forskjellige nyanser på alle neglene, men man kan jo ikke kjøpe 5 nyanser hver gang man har lyst på sånne negler. Så jeg har et lite triks til dere!

Jeg brukte en farge fra OPI som heter Incognito in sausalito og blandet den rett og slett med hvit neglelakk. 

Bruk en liten bit med aluminiumsfolie og bland fargene der. På den første neglen tok jeg bare på lakken som den er og på de andre blandet jeg inn mer og mer hvitt. Bland sammen med en tannpirker og bruk en pensel slik at du ikke får hvitfarge i den originale lakken din. 

Voilà! Litt mer spennende enn vanlig lakk, men veldig hverdagslig og enkelt. Også passet det jo veldig godt til den nye skjorta *kremt* jeg er ikke jålete! Nei, nå må vi planlegge middagsuka vår og handle inn det vi trenger. Det er alltid et lite prosjekt, så ønsk meg lykke til ♥

Hva synes du?

- Sara 


#negler #neglelakk #nailpolish #nailart #negledesign #skjønnhet #beauty #OPI #blå #lyseblå #mørkeblå #petrolblå

Brukte klær ikke bra nok?

 • 21.09.2014 kl. 18:50

Da jeg var på loppemarked for et par helger siden overhørte jeg to mødre hvor den ene fortalte at datteren hennes ikke ville gå med brukte klær kjøpt på loppemarked. Det var ikke det at hun selv ikke synes klærne var fine, men vennene hennes godtok ikke at hun brukte klær som andre hadde eid før henne. Stopp en halv! Blir man ikke godtatt i vennegjengen hvis man går med brukte klær? Jeg håper virkelig ikke disse holdningene er gjeldene for majoriteten av barn og unge i dag?  


Bilde lånt fra Trade Day sin Facebookside. 

Selv har jeg alltid vært heldig og fått lov til å være med på loppemarked og det lærte meg tidlig at man ikke trenger å kjøpe alt nytt. Jeg husker jo at det var noen i klassen min på barneskolen som aldri ville handlet klær på loppemarked, men det var aldri sånn at man ble utestengt hvis man gjorde det heller.


På første bildet  er toppen kjøpt brukt på Facebook, skjorten er fra Fretex, mens vesken og skoene har jeg byttet til meg på Trade Day. På bilde nummer to er kjolen fra Trade Day og blazeren fra loppemarked. Og på det siste er toppen og jakken fra loppemarked, smykke er kjøpt brukt av ei venninne. 

Nå som jeg har blitt voksen handler jeg fortsatt masse på loppemarked og det er jeg ikke annet enn veldig stolt over. Hvorfor skal jeg kjøpe helt nye klær hver gang når det finnes like fine ting brukt? Man sparer både miljøet og lommeboken ved å kjøpe brukt, samtidig som man ofte finne helt unike plagg som du ikke får tak i på de vanlige kjedebutikkene.

Vi lever dessverre i et bruk og kast-samfunn og det håper jeg vi klarer å snu snart. Det må selvfølgelig starte med de voksne, barn har jo ingen forutsetning for å mene at brukte klær ikke er gode nok. Så dette er holdninger som smitter over fra de voksne og det synes jeg er veldig trist.

Hva synes du om at enkelte barn har slike holdninger?

- Sara 


#ombruk #gjenbruk #vintage #loppemarked #fretex #tradeday #klær #mote #fashion 

Breakfast the french way

 • 21.09.2014 kl. 15:10

Hei og god søndag! Siden det er ukens lateste dag er det innafor med et frokostinnlegg etter klokken 3? Vi sier det! Jeg hadde lyst på noe litt annerledes til frokost i dag og bestemte meg for å overraske Matias med en liten fransk frokost. Jeg plukket opp ferske croissanter og juice på butikken og traktet litt kaffe. Veldig enkelt, ikke spesielt sunt, men en veldig koselig start på dagen ♥

♥ Croissanter ♥ Kaffe ♥ Juice ♥ 

Jeg er glad dette ikke er hverdagsfrokosten min, det føles nemlig ut som at jeg har spist dessert til frokost! Vi manglet bare et par mankroner, hehe. Men godt var det, og av og til er det hyggelig å kose seg lit sammen rundt frokostbordet. Resten av dagen står åpen, vi hadde egentlig tenkt oss en tur til Mathallen, men det ble ikke noe av. Kanskje jeg får lurt han med meg ut i parken en tur, det er skikkelig høstvær i dag så det hadde vært koselig! Uansett så skrives vi igjen senere i dag ♥

Hva hadde du til frokost i dag?

- Sara 


#frokost #mat #fransk #franskfrokost #croissanter #søndag #kaffe #juice 

Oppskrift: Strawberry daiquiri

 • 20.09.2014 kl. 18:55

Hva passer vel bedre før helgen enn en oppskrift på strawberry daiquiri? Det er etter min mening en av de beste, og mest sommerlig drinkene som er, hva er ikke å like? Og det fine med strawberry daiquiri er at den er like god både med og uten alkohol, og ikke minst er den enkel å lage! Håper dere liker oppskriften ♥

Strawberry daiquiri

Ingredienser til 2 drinker: 1/2 kurv jordbær // Saften av en halv lime // 15 cl hvit rom // Simple sirup etter smak (oppskrift lengre ned) // ca. 2 dl isbiter

For å gjøre drinker litt søtere er det vanlig å tilsette noe som kalles for simple syrup, dette er rett og slett bare vann som varmes opp før man tilsetter sukker. Blandingsforholdet er enkelt nok; 0,5 dl sukker til 0,5 dl vann. La blandingen kjøles ned før du bruker den i drinker.

Strawberry daiquiri

Start med å knuse isbitene i en blender, før du tilsetter de andre ingrediensene. Blend godt til du får en jevn og fin konsistens. Pynt gjerne med lime og jordbær på siden av glasset - og nyt!

Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri er så godt, og sommerfølelsen slår inn med en gang! Når jeg er fest drikker jeg som regel bare øl og vin, men innimellom er det godt å lage seg noen drinker også. Da er det som regel denne her eller mojito det går i, men jeg har lyst til å prøve meg på litt andre drinker fremover. Kanskje det dukker opp noen nye oppskrifter på bloggen også? 

Hva er din favorittdrink?

- Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #drink #strawberrydaiquiri #jordbær #drikke #tips #inspirasjon

Tregefredag

 • 19.09.2014 kl. 15:04

Hei, og riktig god helg ♥ Jeg har hatt en rimelig treg start på denne fredagen og har enda ikke fått gjort noe fornuftig. I skrivende stund sitter jeg i sofaen med et stort pledd og kikker på en episode av DET NYE-Jenta jeg gikk glipp av på mandag. Og før helga kan ringes skikkelig inn må jeg komme meg gjennom oppvasken som står på benken samt rydde litt, men hvor ble motivasjonen av? Det er jo mye morsommere å se på DET NYE-Jenta enn å vaske opp! Hehe. Det er helt nydelig vær i hovedstaden i dag også, så jeg har lyst til å komme meg litt ut og nyte dagen litt. Så det er vel bare å komme i gang

Nei, jeg får klappe igjen dataen og gjøre en liten innsats for å fortjene avslapping resten av dagen ♥

Har du noen planer for helga?

- Sara 


#helg #hverdag #detnyejenta #fredag #høst #oslo 

Sobazaar - your daily fashion fix

 • 18.09.2014 kl. 17:14

Hei og god torsdag! Nå sitter jeg her å nesten dubber av i sofaen, etter litt for få timers søvn i natt hadde det vært herlig med en liten power nap nå, men jeg skal prøve å holde øynene åpne. Jeg har holdt foredrag på skolen i dag, og som alltid gruer jeg meg veldig til det. Heldigvis gikk det helt greit, og det er så godt å være ferdig med det! Nok om det! Tiden jeg har vært hjemme har jeg brukt på å teste ut den nye fantastiske appen Sobazaar og jeg er allerede frelst! For en genial liten sak ♥

1. Slik ser profilen min ut, man logger inn med Facebook så forsidebildet og profilbildet kommer derfra. 2. Her setter du sammen kollasjer. 3. En enkel kollasj jeg satte sammen ista. 

Sobazaar er en mote-app hvor du kan lage dine egne inspirasjonsboards med klær du liker. Du kan favorisere plagg, følge andre brukere og ikke minst kjøpe plaggene du liker rett fra appen. Jeg elsker å sette sammen og se på andres inspirasjonskollasjer og ofte lurer jeg på hvor plaggene er fra. Denne appen har gjort alt veldig enkelt for deg og gir deg muligheten til å handle med en gang du ser noe snacks! De har allerede et stort utvalg av merker i appen, alt fra BikBok til Michael Kors. Og det blir helt sikkert bare fler og fler etter hvert! 

1. Enda en kollasj jeg har laget. 2. Hvis du ser noe du liker klikker du på det, og da kommer du hit. Du får se butikken, prisen og har muligheten til å kjøpe varen. 

Sobazaar til iPhone kan du laste ned her. Jeg fant ingen versjon tilgjengelig for Android, men du kan også bruke Sobazaar på nett. Sjekk de gjerne ut på Instagram også for masse herlig inspirasjon!  

Har du testet ut Sobazaar enda?

- Sara 


#mote #fashion #sobazaar #app #moteapp #iphone #kollasj #klær #tips 

Bildedryss: venninnekos

 • 17.09.2014 kl. 13:55

Hei hei! Nå håper jeg dere er klare for et solid bildedryss? Jeg har nemlig tilbragt de to siste dagene med to fine jenter og et kamera, da kan dere jo tenke dere hvordan minnekortet så ut da jeg skulle laste inn bilder? Det ble mye kos og mange bilder, så her er en update fra mandag og tirsdag. 

Hvor fine er ikke disse her to? ♥

Vi møttes på mandag ettermiddag og dro først ut for å spise på Vapiano. Jeg har hørt mye bra om det stedet og med god grunn! Maten var veldig god, prisene var ikke avskrekkende, men det kuleste av alt var bestillingen. Når man kommer får man et elektronisk kort som alt man bestiller blir registrert på, både maten og ting du kjøper i baren. Bestillingen var delt inn i forskjellige stasjoner, så det var en kø for pizza, en for pasta osv. Morsomt og veldig annerledes! 

Jeg safet med en salami-pizza, og den var så god! ♥

Det var ikke bare maten som var god, de hadde også en fin bar med mye å velge i. Vi gikk alle for alkoholfrie drinker og her ser dere The Red One og The Yellow One. Begge deler var veldig friske og gode! 

Når vi hadde fått i oss litt mat dro vi hjem til Vilde og mikset litt drinker. Eller, Vilde mikset drinker mens vi andre sto som sulte barn å så på. 

Det ble mojitos og strawberry daiquiri, NAM! Jeg tok bilder underveis i prosessen, så oppskrift kommer til helgen!

Det blir jo ikke skikkelig jentekveld uten ansiktsmaske og manikyr? Så Anna hadde med seg noen spennende masker fra England og Vilde disket opp med fine lakker. Det føltes litt ut som at vi var i en amerikansk chick flick, der vi satt! Hehe

Etter en god natts søvn var det klart for en ny dag, og det finnes vel ingen bedre måte å starte dagen på enn med en skikkelig frokost og hjemmelaget juice? Oppskrift på denne kommer selvfølgelig også! 

Neste post på programmet var bowling. Ingen av oss hadde spilt bowling på ganske lenge, men det var utrolig gøy! 

Blid og glad selv om jeg kom på sisteplass laangt bak de andre i første serie.

Og på siste runde hadde jeg flaks, mens de to andre hadde veldig uflaks og da vant jeg jammen meg! Haha, det var gøy! Etter bowlingen dro vi en tur på kafé for å slå ihjel litt tid før det var klart for Beatles på kino. Vi leste boka i 1. klasse på VGS (delvis i hvert fall) så det var gøy å se den filmatisert. Filmen var ganske bra, litt langtekkelig noen steder, men absolutt en film jeg anbefaler å se! 

Puh! Dette ble litt oppramsing av dagene mine, men forhåpentligvis ble det ikke for kjedelig? Jeg har i hvert fall hatt to utrolig koselige dager med gode venner ♥ Neste mulighet for å samle alle tre kommer ikke før til jul, så det gjelder å nyte mens man kan! Resten av dagen er jeg nødt til å jobbe med skole, så vi skrives mer i morgen.

Ha en fin dag!

- Sara 


#venner #venninner #kos #koselig #restaurant #vapiano #pizza #drink #juice #mojito #venninnekveld #ansiktsmaske #bowling #bowle

Smoothie med kun tre ingredienser

 • 16.09.2014 kl. 11:08

God tirsdag! Har du rukket å spise frokost enda? De fleste har kanskje det, men kanskje du trenger litt inspirasjon til dagens lunsj? Hvis du ikke vet helt hva du skal ha enda foreslår jeg at du prøver ut denne her! Det er verdens enkleste smoothie med bare tre ingredienser, banan, frosne jordbær og naturell yoghurt. Banan og jordbær bruker jeg ofte i smoothies, men jeg har aldri prøvd de alene med yoghurt bare. Det er jeg glad jeg prøvde, for nå har dette blitt min nye favorittsmoothie, har drukket den veldig mange ganger de siste dagene ♥ 

Bland 1 banan, masse jordbær og 3-4 ss med naturell yoghurt i en blender. Hvis blenderen din sliter med å knuse de frosne jordbærene kan du tine de litt først. 

Blend and enjoy!

Denne her blir ganske tykk i konsistensen hvis du ikke tiner bærene, så det blir nesten litt is/milkshake preg over den! NAM ♥ Hvis du foretrekker litt tynnere smoothie har du bare i litt vann eller juice. 

Da vil jeg bare ønske dere en fortsatt fin dag ♥

- Sara 


#smoothie #oppskrift #hjemmelaget #frukt #bær jordbær #yoghurt #banan #nam #sunt suntoggodt #femomdagen #kosthold 

Videoblogg: redesign av jakke

 • 15.09.2014 kl. 18:27

Hei igjen! Nå har jeg laget en litt annerledes videoblogg enn hva jeg pleier. Denne gangen har jeg kombinert video og DIY/redesign, så nå er jeg veldig spent på å høre hva dere synes! Jeg kjøpte en jakke på loppemarked i kamelfarge som så helt grei ut, men jeg synes den hadde et litt gammeldags preg over seg. Så da var det bare å finne frem nål og tråd og gjøre et par enkle grep. Nå synes jeg den er litt mer moderne og finere, perfekt til meg.  

Den går litt fort, men håper dere klarer å henge med i svingene? Hvis det blir flere slike videoer skal jeg planlegge de litt bedre på forhånd! Uansett så håper jeg dere ser at det veldig lite som skal til, og det trenger ikke koste mye å få fikset på noe sånt. Jakken kjøpte jeg sammen med tre andre plagg som jeg tilsammen ga 100 kroner for, knappene kostet litt over 50 kroner og mer var det ikke. Så da kom den på under 100 kroner totalt, det synes jeg er en veldig grei pris for en fin jakke. Denne fargen er veldig klassisk så den går til det meste, i tillegg er denne fargen veldig inn i år! Men jeg skal ikke skravle helt hull i hodene deres, så jeg avslutter nå med ønske om en fin kveld ♥ 

Vil dere ha flere videoer i samme gate?

- Sara 


#redesign #diy #videoblogg #loppemarked #jakke #kamel #høstjakke #syom #perlehuset 

Ukeplan: uke 38

 • 15.09.2014 kl. 12:07

Riktig god mandag alle sammen! Er dere klare for en ny uke? Det er i hvert fall jeg og de to første dagen skal den tilbringes i godt selskap. Min gode venninne Anna som bor i England er hjemme på besøk, og sammen med Vilde skal vi kose oss masse i dag og i morgen. Vi skal ut å spise i dag, så blir det litt drinkmiksing og sleepover i leiligheten til Vilde. I morgen skal vi bowle og en tur på kino. Puh, fult program, men det gjør ingenting for dette kommer til å bli to morsomme dager ♥ Resten av uka er litt åpen, men jeg må gjøre en del skole så det er egentlig helt greit! Kanskje jeg svinger innom et loppemarked på lørdag også, vi får se. 

Nå skal jeg pakke sammen litt greier i en bag her og så gjøre meg klar for å møte Anna på togstasjonen. Gleder meg! Håper dere har hatt en kjempefin start på uken og at resten blir like bra! 

Noen spennende plane denne uka? 

- Sara 


#hverdag #helg #ukeplan #plan #planlegge #trening #skole #planlegging #mandag #nyuke #venner #venninner #kos 

Vinnerne av konkurransen

 • 14.09.2014 kl. 18:27

Da har jeg kåret vinnerne av kinobillettene og de heldige vinnerne er Nikita, Charlotte og Emilie! 

Gratulerer så mye til dere! Jeg sender navn og adresse over til Likenshare så får dere billettene om ikke lenge! Håper dere liker filmen ♥

Hva kunne dere tenke der som premie neste gang?

- Sara 


#konkurranse #vinner #vinnere #kino #kinobillett #likenshare #premie 

Negledesign: quilted and glitter nails

 • 14.09.2014 kl. 15:07

God søndag alle sammen! Hvordan har helgen deres vært? Jeg føler at jeg har vært litt fraværende i helga når det kommer til bloggen, men av og til blir det litt sånn. I går var jeg med Vilde store deler av dagen, først var vi å kikket på Matstreif, før vi tok oss en frozen yogurt og tuslet rundt i byen. Det var helt utrolig mange folk på Matstreif i går så jeg er veldig glad jeg var der på fredag for å ta bilder. Dagen var veldig koselig og på kvelden kom Vilde til meg på taco og Skal Vi Danse. Senere i dag skal vi på trening sammen, og det blir gøy! Det er lenge siden jeg har trent sammen med noen nå.  Men først ville jeg bare innom her for å vise dere et superenkelt negledesign jeg nettopp prøvde meg på. 

Det er veldig enkelt (jeg har jo fått det til) og du velger selvfølgelig helt selv hva slags farge du vil bruke. 

Det du trenger er: base coat, neglelakk i ønsket farge (jeg har brukt Pink Cadillac fra TL) og negletape (du kan også klippe til vanlig tape). Hvis du vil pynte det litt ekstra opp kan du bruke små perler og en glitterlakk slik jeg har gjort på bildet over. Topp det gjerne med en top coat så det blir blankt og holder lengre. 

Det første du gjør er å legge ett lag base coat, så 1-2 lag med neglelakken din. 

Før du legger på negletapen er det viktig at lakken din er 100% tør, ellers vil du dra med deg neglelakken når du skal lage mønsteret. Legg først tre striper med negletape på skrått nedover som vist på bildet over. 

Så legger du tre striper andre veien igjen. Da skal det danne samme mønster som jeg har over. Hvis du heller vil ha et annet mønster lager du bare det. 

Lakk så 1 lag med neglelakken over tapen og dra av negletapen med en gang slik at den ikke rekker å tørke. Første gangen jeg prøvde lot jeg lakken tørke først og da ble det jo ikke spesielt fint! Husk forresten på å dra av de tapebitene du satte på til slutt først, slik at du ikke ødelegger designet.  

Jeg synes dette ble et fint og jentete design. Planen var jo egentlig å ha mønsteret på alle neglene som dere ser på bildene underveis, men resultatet ble ikke bra første gangen. Så da gjorde jeg litt endringer og la til både glitter og perler. Kombinasjonen av rosa, glitter og perler må man jo bare bli glad av? Håper dere liker det ♥ 

Hva synes dere om negledesignet?

- Sara 


#negledesign #negler #nails #neglelakk #TLdesign #rosa #quilted #negletape #skjønnhet #beauty 

Husk å meld dere på konkurransen!

 • 13.09.2014 kl. 13:05

Avsluttet!

I morgen trekker jeg vinnerne av The Maze Runner kinobillettene så hvis du ikke har meldt deg på konkurransen enda er tiden inne for å gjøre det! Jeg har 5 kinobilletter til denne filmen som skal deles ut, og det eneste du trenger å gjøre er å melde deg inn i Likenshare. Likenshare er en gratis tjeneste hvor du som medlem får muligheten til å teste ut forskjellige produkter. Jeg har vært medlem lenge nå og har blant annet fått testet ut OBH Nordica produkter, DAB-radio og vært på en førpremiere på kino. Hvis du allerede er medlem skriver du bare det i kommentarfeltet, men Likenshare sjekker så det går ikke å lure seg unna. Hehe 

Vil du ha en ekstra mulighet/lodd (jeg kommer til å skrive lapper med alle som deltar og trekker vinneren) så kan du like Facebooksiden min.  

Lykke til! Vinnerne trekkes i morgen ♥

- Sara 


#konkurranse #giveaway #vinne #vinn #premie #kino #kinobilletter #likenshare 

Oslo på sitt beste

 • 12.09.2014 kl. 21:50

God helg dere! Har dere hatt en fin start på helgen? Det har jeg, for jeg har nemlig vært på første dag av Oslo Bokfestival og kikket så vidt innom matfestivalen Matstreif. Det skjer mye i Oslo denne helga, og da må jeg prøve å få med meg så mye som mulig! Været viste seg fra sin beste side den tiden jeg var ute også, så det var virkelig herlig å traske rundt i Oslo i dag. Her kommer et lite bildedryss fra dagen i dag.  

Jeg har hørt på foredrag om den nye boken til Kristine Ilstad bak bloggen Det Søte Liv. Vi fikk blant annet høre litt historie omkring bloggen hennes, visste du at hun har hatt nettside/blogg i 10 år? Vi fikk også smake på gulrotkaken hennes og herremin så godt! Den skal jeg helt klart lage neste gang jeg får lyst på gulrotkake!

Her er godbitene! Nam ♥ 

Etter det var det klart for samtale mellom tre forfattere på hovedscenen. Temaet var "å skrive livet" og Linnea Myhre var en av deltakerne. Gleder meg til å lese den nye boka hennes. 

Når jeg hadde fått med meg de tingene jeg ville tok jeg turen ned til Aker Brygge for å kikke litt på matfestivalen Matstreif. 

Her var det stilt ut utrolig mange boder med mat fra hele Norge som man kunne smake på, kjøpe og lære mer om. 

Jeg har med andre ord vært rundt på litt av hvert i dag, og i morgen er det klart for en ny runde. Vilde og jeg skal først på loppemarked før vi får med oss noen spennende poster fra bokfestivalen og tar en nærmere titt på matfestivalen. Gleder meg! 

Hva har du gjort i dag?

- Sara


#bokfestival #oslobokfestival #matfestival #matstreif #detsoteliv #kake #festival #bok #bøker #linneamyhre #akerbrygge #oslo #gulrotkake 

Vinn kinobilletter til The Maze Runner

 • 11.09.2014 kl. 19:51

Avsluttet!

Hei igjen! Nå er det lenge siden det har vært en konkurranse her på bloggen så nå var det på høy tid! Jeg er så heldig å har fått lov til å dele ut 5 kinobilletter til filmen The Maze Runner som har premiere 19. september. Billettene er det Likenshare som står for, så tusen takk til de ♥ Jeg har ikke lest boka, men gleder meg masse til å se filmen. 

Reglene for å delta er enkle, du trenger bare å være medlem av Likenshare (gratis, og du får muligheten til å teste ut produkter gratis). Ekstra poeng for å like bloggen min på Facebook. Husk å legge igjen navn og e-post i kommentarfeltet så trekker jeg vinneren førstkommende søndag.

Lykke til alle sammen! 

- Sara 


#konkurranse #giveaway #vinne #vinn #premie #kino #kinobilletter #likenshare 

Fem tips for å komme over dørstokkmila

 • 11.09.2014 kl. 15:10

God torsdag! Hvordan har det gått med treningen deres denne uka? Jeg er ganske fornøyd om dagen, og føler endelig at jeg har kommet inn i gode rutiner. Jeg skal ikke skryte på meg å være noen treningsnarkoman som aldri sliter med å komme meg opp av sofaen, tvert i mot, av de to årene jeg har bodd i Oslo er det først nå jeg har funnet et treningssenter jeg virkelig liker og fått tilbake gode rutiner. Og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som sliter med motivasjonen av og til? Derfor har jeg samlet sammen mine beste tips til å overkomme dørstokkmila. 

Pakk treningsbagen kvelden før 

Pakk bagen din og legg frem treningstøyet dagen i forveien! Når du går der hele dagen å ser at bagen står der har du vanskelig for å droppe den planlagte økten.


Tren ting du synes er gøy

Dette er kanskje et av de viktigste tipsene for min del. Jeg er ikke spesielt glad i løping, så hvis jeg har planlagt en løpeøkt på mølla er sjansen for at jeg dropper det mye større enn hvis jeg hadde meldt meg på en gruppetime. Prøv deg litt frem og finn ut hva du liker å trene. 

Lag deg en treningsplan 

Har du vanskeligheter med å gjennomføre alle øktene du ønsker på en uke kan et tips være å lage en ukeplan. Legg inn både trening, jobb/skole og andre ting du vet skjer i løpet av uken. Med en sånn plan vet du når du har tid til å trene, for et par økter i uka har alle tid til! 

Avtal trening med en venn 

Hvis du har en avtale med noen andre er det veldig vanskelig å droppe trening, samtidig som økten blir mye morsommere. Kanskje dere kan finne frem noen øvelser dere kan gjøre sammen?  

Sett deg mål

Hvis du setter deg mål om å trene så og så mange økter i uken eller et visst antall økter på en måned kan du gi deg selv belønninger når du når de. Kanskje er det en ny tights du har siklet på i evigheter, er skoene dine veldige klare for utbytting eller kanskje du har lyst til å kjøpe deg litt treningsutstyr du kan bruke hjemme? Belønninger motiverer og jeg synes det er mye bedre med sånne type belønninger enn å unne seg mat eller godteri. 

Dette er noen av tingene jeg gjør hvis dørstokkmila kjennes for lang. Kanskje du har noen andre gode tips? Så fort man kommer litt i gang går ting mye lettere, og jeg ser frem til en aktiv høst. Håper dere vil være med på det ♥

Sliter du med å komme på trening av og til?

- Sara 


#trening #workout #trene #mål #treningsvenn #plan #planlegge #tips #inspirasjon #inspo 

Grow your own herbs

 • 10.09.2014 kl. 15:52

Hei fine! Husker noen av dere mitt lille forsøk på å gro min egen urtehage tidligere i år? Det ble ikke så mye å skryte av akkurat, det kom opp bare opp litt basilikum, som vi fikk brukt én gang. Så kom sommeren og det lille som var igjen visnet bort. Men det går jo ikke an å gi opp av den grunn? Så da jeg kom over disse urtesettene fra Flying Culinary Circus måtte jeg prøve. De koster 10 kroner per stykk og finnes i fire forskjellige urtetyper. 

Jeg gikk for basilikum og persille for det er de jeg tror vil bli mest brukt hos oss.

Pakkene inneholder alt man trenger for å gro urtene, samt en utfyllende bruksanvisning. På bildet over ser dere potte med lokk, frø, jord og gjødsel. 

 Først legger man jordklumpen i potten og heller over 2dl lunket vann. 

Da tar det ikke lange tiden før jorden vokser og fyller potten. Så rører man rundt i jorden slik at den ikke er så kompakt. 

Gjødselen skal nå opp i potten, dryss det over og dytt det godt ned i jorden. 

Nå gjenstår det bare å plante frøene. De strøs over jorda også rører man lett på toppen for å få litt jord over frøene. 

Pakk jorda litt sammen på toppen og sett på lokket. Det skal stå på i et døgn før du tar det av og venter spent på at urtene skal gro. 

Her står min klar, håper det begynner å spire snart! Nå er lokket tatt av, og i følge bruksanvisningen skal det begynne å spire allerede etter 3-4 dager! Håper på litt bedre suksess med disse enn de forrige hadde. Det hadde jo vært så kjekt å hatt friske urter tilgjengelig! 

Har du grønne fingre?

- Sara 


#urter #urtehage #friskeurter #basilikum #persille #diy #dyrke #grønnefingre 

Du får mer radio i en digitalradio

 • 09.09.2014 kl. 16:06

God tirsdag! Jeg hadde lyst til å skrive god morgen for jeg sitter fortsatt med kaffe i koppen og nattpysjen på, men jeg kommer vel kanskje ikke unna med det klokken fire? Jeg har ikke vært utenfor døren enda og planlegger ikke gjøre det før jeg skal på spinning i kveld. Grunnen til at jeg har lyst til å forlenge denne morgenen litt ekstra er at jeg i dag for første gang på evigheter har lagd og spist frokost til lyden av radio i bakgrunnen. I går mottok jeg nemlig en flott DAB-radio fra Likenshare. Jeg har nesten ikke hørt på radio siden ungdomsskolen, da sovnet jeg alltid til P4, og nå som jeg har en radio igjen merker jeg hvor mye jeg har savnet å høre på det.

Sponset produkt

Hva er digitalradio?

FM-nettet er dyrt å drive og derfor jobbes det nå med å digitalisere radioen. Hvis kravene fra myndighetene oppfylles vil FM-nettet slukkes allerede i 2017, og senest i 2019. Med digitalradio vil du som radiolytter få tilgang til flere radiokanaler og mer stabile lytterforhold. Lyden suser heller ikke slik som den ofte kan gjøre på FM-radioer. Hvis du vil ha mer informasjon om digitalradio, dekning osv. sjekk ut radio.no

En myk og god start på dagen ♥

Radioen jeg fikk er en reiseradio fra Tiny så den er liten og veldig praktisk. Det passet meg midt i blinken å få radio som er litt liten, for som dere vet bor jeg i en liten studentleilighet. Lydkvaliteten er også veldig god, og designet er rent, pent og passer fint inn i de fleste hjem. 

Med knappene på toppen kan man velge kanaler, hvordan displayet skal se ut osv. Denne er veldig enkel i bruk og man finner lett frem til kanalene man ønsker å høre på. 

Her kan du koble i hodetelefoner, kjekt hvis ikke alle i huset vil høre på radio! Den nederste inngangen er for strøm. 

En annen praktisk ting ved denne radioen er at den både kan gå på batterier og strøm. Så hvis du vil ha med deg radio på tur kan du bare fylle den opp med batterier og ta den med deg hvor du vil! 

Jeg er kjempefornøyd med min nye DAB-radio og kommer til å bruke den masse! Den har fått fast plass på kjøkkenbenken så da kan den brukes til middagslaging, frokostspising og når jeg blogger. Love it! 

Hører du mye på radio?

- Sara 


#radio #dab #dabradio #musikk #digitalradio #likenshare #radiono #tiny 

Oppskrift: kyllinggrateng med squash og paprika

 • 08.09.2014 kl. 18:14

I går var jeg som sagt i bursdag, og moren til Matias var så grei å lot meg og kameraet bli med på kjøkkenet under matlagingen. Det er jeg veldig glad for fordi dette ble veldig godt og fortjener et eget innlegg! 

Ingredienser til 2 personer: 

          ♥ 300g kyllingfilet 

          ♥ 75g bacon 

          ♥ 0,75 dl Crème Fraiche 

          ♥ 40g reven ost 

          ♥ 1 fedd hvitløk

          ♥ 1/2 ss sitronsaft 

          ♥ 1 løk

          ♥ 100g sopp 

          ♥ 1/2 squash 

          ♥ 1/2 rød paprika 

          ♥ Olje til steking 

Det første du gjør er å lage sausen. Bland sammen hakket hvitløk, Crème Fraiche og ost og sett det i kjøleskapet mens du lager resten. 

Kutt opp løk, sopp, squash og paprika i grove biter og stek de i litt olje til de får en fin stekeskorpe. 

Det samme gjør du med kyllingen og baconet. 

Fordel så grønnsaker og kjøttet i en ildfastform og hell over sausen. 

Gratengen stekes i 15 minutter på 200 grader, server gjerne med ris og en frisk salat til. 

Fy søren så godt det ble! Vi er til og med så heldige at det ble igjen rester som vi fikk med oss hjem, det blir dagens middag! Hurra ♥ Retten er relativt enkel å lage, men du må beregne litt tid til kuttingen og stekingen. Håper det smaker!

Så ikke dette godt ut?

- Sara 


#mat #middag #kylling #bacon #grønnsaker #squash #paprika #løk #sopp #oppskrift #hjemmelaget #grateng #kyllinggrateng 

Ukeplan: uke 37

 • 08.09.2014 kl. 12:46

Da var vi i gang med en ny uke, og med den følger nye muligheter! Denne uka blir fylt med litt nerver på starten, jeg venter nemlig på resultatet av fredagens intervju. I slutten av uka er det tid for noe litt mindre nervepirrende, nemlig årets bokfestival her i Oslo og det er alltid like gøy! Jeg håper også på å få til litt trening denne uka pluss jobbe en del med skole mellom slagene. 

Det blir nok å gjøre denne uken her, men det er helt greit. Jeg har litt lyst til å få skvist inn et loppemarkedbesøk på lørdag før bokfestivalen starter også, men vi får se om det blir tid. Nå skal jeg i hvert fall fortsette å jobbe litt med skole, så får dere ha en fin mandag ♥   

Hva slags planer har du for den kommende uka?

- Sara 


#hverdag #helg #ukeplan #plan #planlegge #trening #skole #festival #planlegging #mandag #nyuke 

Antrekk: 07.09.14

 • 07.09.2014 kl. 15:59

Hei! Nå braker det snart løs med bursdagsfeiring her, men først ville jeg bare titte innom med dagens antrekk. Jeg har valgt et par helt enkle plagg i dag og pynter det opp med et stort smykke. Jeg liker så godt fargekombinasjonen av rødt og blått/turkis så da ble det sånn i dag. Hope you like it! 

Topp fra loppemarked // Smykke fra CMYK // Bukse fra h&m // Jakke fra loppemarked 

Haha, alle poseringer fungerer ikke like bra!

Nå kommer bursdagsbarnet hvert øyeblikk og da blir det kyllinggrateng. Det lukter helt himmelsk her, så jeg tror den er veldig god! Jeg har tatt bilder underveis i dag så dere får oppskrift i morgen! Etter bursdagen vender vi nesen hjemover igjen etter et par koselige dager her i Åmot. 

Hva synes dere om antrekket?

- Sara 


#antrekk #outfit #ootd #mote #fashion #klær #dagensantrekk #dagensoutfit #rød #kamel #loppemarked #statementsmykke #bursdag

Lørdag hos svigermor

 • 06.09.2014 kl. 16:36

Hei hei alle fine! Har lørdagen deres vært fin så langt? Jeg startet overraskende nok dagen klokken halv 8 i dag tidlig, men har først nå fått tid til å sette meg ned med dataen. Matias og jeg skal overnatte hos moren hans i natt så da jeg sto opp måtte jeg bare få unna oppvasken så vi slipper å komme hjem til det i morgen. Etter det sto litt pakking og så 1,5 time i buss på planen. Nå sitter jeg å koser meg i sofaen hos svigermor, mett og god ♥ Vi skal kose oss i kveld med Skal Vi Danse og i morgen er det bursdagsfeiring av Matias sin eldste bror her. 

Pai og salat er en helt ok lunsj må jeg si! 

Og tror dere ikke vi jeg har rukket å gafle i meg en hjemmebakt kanelsnurr i dag også? Disse her ventet på oss da vi kom, nam! 

Matias sitter å ser på pokerturnering, av alle ting! Skjønner ikke hvordan det kan være interessant?

Nå får jeg klappe igjen dataen og være litt sosial med de andre her! Skal prøve å titte innom dere en gang til i dag, hvis ikke får dere ha en fin lørdag ♥ 

Følger dere med på Skal Vi Danse i år?

- Sara 


#lørdag #kos #avslapping #koselig #kaffe #kanelbolle #cinnamonbun #pai #salat #lunsj 

Real Techniques fra iHerb

 • 05.09.2014 kl. 17:22

Nå er det ikke lenge siden jeg tipset dere om sminekoster fra EcoTools, men da jeg skulle inn på iHerb for å bestille et par nye koster oppdaget jeg at de hadde et annet merke jeg har vært nysgjerrig på lenge. Nemlig Real Techniques. Jeg har lest på om de på mange skjønnhetsblogger og har vurdert å bestille de mange ganger. Og da jeg oppdaget at de ble solgt for omtrent halve prisen på iHerb ble jeg superglad og klikket hjem en for testing! Nå har jeg fått prøvd den litt og da er det klart jeg må komme med mine meninger rundt den. 

          ♥ Supermyke mot huden 

          ♥ De står av seg selv på bordet 

          ♥ Real Techniques har online tutorials med forslag til hvordan kostene kan brukes

Jeg bruker denne sammen med flytende foundation fra Glo Minerals. Kosten jobber founadationen godt inn i huden og gir et veldig jevnt og fin resultat.

Fordi børstehårene er skrå blir det lettere å komme til på vriene steder som ved nesefolden og rundt øynene. 

Jeg tror ikke jeg kan si at jeg har en favoritt blant Real Techniques og EcoTools, fordi begge merkene er veldig gode. Nå har jeg ingen koster som skal gjøre samme nytten heller da, så jeg får egentlig ikke sammenlignet helt. Nå er jeg egentlig bare veldig fornøyd med å ha økt sminkekostsamlingen min litt, sånn at jeg har en kost for en hver anledning. Er man jålete så er man jålete! Hehe. Du finner utvalget til iHerb her, og hvis du bruker JEK845 som rabattkode får du $5 i rabatt på første bestilling. 

Har du prøvd Real Tech niques?

- Sara 


#makeup #sminke #sminkekost #sminkebørste #beauty #skjønnhet #velvære #realtechniques #iherb #test #anbefaling #glominerals #foundation

DIY: søtt armbånd

 • 04.09.2014 kl. 21:38

God kveld ♥ Da kommer det omsider en DIY til dere! Dette skulle visst ikke være lett, enten så var nålen for stor til perlene eller så var nålen for liten til silkebåndet og jeg endte opp med å bruke andre perler enn det som egentlig var planen. Men jeg synes det ble ganske fint likevel. Enkelt, men veldig fint! Håper dere liker det.

Du trenger 

          ♥ Silkebånd i ønsket farge 

          ♥ Perler (jeg brukte 8 stykker)

          ♥ Nål

Tre silkebåndet på nålen og ha på perlene. 

Mellom hver perle knyter du en liten knute, det samme gjør du også etter siste perle på hver side. 

La båndet være litt langt bakk slik at du kan knyte en søt sløyfe. Veldig enkelt og fort gjort!

Du kan enten bruke det alene, eller sammen med andre armbånd som passer sammen. 

Kanskje lillesøster eller kusine snart har bursdag? Pakk det inn i en fin liten boks og gi bort i gave. (eller behold det selv, hihi)

Jeg har vært på jakt etter et søtt og enkelt armbånd en stund nå, men har ikke funnet helt det jeg ønsket. Så da er det jo bare å lage selv! Dette er kanskje litt barnslig, men jeg liker det sånn og er veldig fornøyd ♥ Nå skal jeg se en episode med Mad Men før jeg kryper opp i senga, i morgen skal jeg nemlig på et intervju så det gjelder å være opplagt! Kjenner jeg grugleder meg litt allerede! Men dere får ha en fin kveld videre, så skrives vi i morgen! 

Liker du å lage egne smykker?

- Sara 


#diy #lagselv #hjemmelaget #armbånd #smykke #rosa #silkebånd #perler 

Gjenbrukskupp!

 • 04.09.2014 kl. 14:45

Hei! Som jeg skrev i går var jeg på bloggtreff på Colosseum Minigjenbruksstasjon (les mer om det her), og nå tenkte jeg å vise de tingene jeg plukket med meg i går. 

Disse supersøte bollene måtte jeg jo bare ha! Gleder meg til å spise frokost fra de ♥

En dekorativ blomsterpotte.

En praktisk sitruspresse med hull som gjør at juicen samler seg opp i beholderen. 

Tilslutt måtte jeg bare ta med denne paraplyen! Hvor søt er ikke den? Jeg trengte faktisk en paraply også, de to jeg har er helt ødelagte og henger på halv tolv så gleden var stor da jeg kom over denne her. 

Håndtaket er litt slitt, men jeg tenkte å kjøpe silkebånd i lik lillafarge som blomstene og surre det rundt. Tror det kommer til å bli veldig fint!

Jeg er superfornøyd med tingene jeg fant, og tenk at jeg ikke har betalt en krone for det! Jeg skal helt klart bli flink til å bruke minigjenbruksstasjonene! 

Hva synes dere om funnene?

- Sara 


#mittcolosseum #gjenbruk #ombruk #minigjenbruksstasjon #gjenbruksstasjon #oslo #kildesortering #kildesorteringoslo 

Inspirasjonspåfyll på Colosseum Minigjenbruksstasjon

 • 04.09.2014 kl. 00:41

Hei igjen! Jeg har ikke glemt dere, det ble bare litt senere enn jeg først hadde trodd i dag. Men her kommer et lite nattinnlegg til dere. Jeg var som sagt på et bloggtreff i kveld, på Colosseum Minigjenbruksstasjon. Her fikk vi fine foredrag fra renovasjonsetaen hvor de fortalte at de ville sette mer fokus på ombruk, ved å få flere til å bruke gjenbruksstasjonene. Så fikk vi litt informasjon om hvordan gjenbruksstasjonene fungerer osv. Etter det var det noen megainspirerende damer som snakket om redesign av interiør og vi fikk se så mange fine bilder av gamle ting de hadde gitt nytt liv til. Jeg har med andre fått en god dose inspirasjon i dag og er skikkelig klar for å kaste meg over redesign selv! Men først må dere få se noen bilder fra i dag! 

Skal det være en lekebil? 

Flinke foredragsholdere!

Borddekorasjon uten om det vanlige. 

Vurderte å plukke med meg dette morsomme kruset hjem, men så kom jeg på at skapene mine nesten ikke har plass til en ekstra mummikopp, så da måtte jeg la den stå. 

På disse gjenbruksstasjonene kan du levere fra deg ting du ikke trenger, som kaffekopper, pyntegjenstander, bøker, klær osv. De har også større gjenbruksstasjoner hvor du kan levere møbler sykler og større ting. Og det geniale er at de sorterer disse tingene og setter masse fint frem slik at man kan ta det man har lyst på hjem, helt gratis! Lommeboka mi jubler, hvorfor har jeg ikke visst dette før? Jeg fikk i hvert fall med meg noen kjempefine ting hjem i dag, som jeg skal få tatt bilder av i morgen til dere. Vi har en sånn minigjenbruksstasjon like nedi gata her så gjett om jeg skal ta med meg litt rask jeg ikke bruker lenger og kanskje jeg får med meg noen fine skatter hjem i samme slengen ♥

Har du noen gang vært på en gjenbruksstasjon før?

- Sara 


#mittcolosseum #gjenbruk #ombruk #redesign #gjenbruksstasjon #colosseum #majorstuen #foredrag #nib #kildesorteringoslo #oslo 

Redesign dine gamle ting!

 • 03.09.2014 kl. 17:55

Heihei! Det har allerede rukket å bli onsdag og om litt skal jeg på bloggtreff hos Colosseum Minigjenbruksstasjon. Gjenbruksstasjonen er nyåpnet så derfor skal de i dag vise oss hvordan man kan forlenge levetiden til ting man har liggende, ved å sette fokus på ombruk. Jeg har aldri vært på en gjenbruksstasjon før, men gleder meg til å se hvordan det er der og til å få litt påfyll av inspirasjon. Ting man ikke har brukt for kan man levere inn her og hvis man finner noe man liker kan man ta det med seg hjem. Veldig kjekt synes nå jeg! Kameraet blir så klart med, så dere skal få full rapport i kveld når jeg kommer hjem! 

Legger ved litt inspirasjon til redesign. Kanskje noen av dere får lyst til å teste ut noe av dette? Jeg er i hvert fall i det kreative hjørnet om dagen, men i dag ble planene mine stoppet av at jeg hadde en for stor nål! Bah, kjedelige greier, men i morgen kommer helt sikkert en DIY til dere! Men nå få jeg ordne meg, snakkes i kveld ♥

Er du glad i å redesigne?

- Sara 


#mittcolosseum #gjenbruk #ombruk #redesign #gjenbruksstasjon #kildesorteringoslo #diy #inspirasjon 

Litt nytt

 • 02.09.2014 kl. 20:10

Hei hei, her er et lite livstegn fra meg! Har dere hatt det fint i dag? Jeg har vært litt overalt og fått kjøpt litt småting jeg trenger. Jeg har blant annet kjøpt inn noe til en DIY som kommer i løpet av uken, en ny mummikopp (for det gavekortet jeg har mast om så lenge nå) og knapper til kåpa jeg kjøpte på loppemarked sist lørdag. En julegave begynner også å bli ferdig, så jeg er veldig fornøyd med dagens fangst! En liten treningsøkt har det også blitt, men jeg fikk plutselig så utrolig vondt i hode da vi begynte med øvelser at jeg ikke fikk fullført slik jeg ville. Men men, i morgen blir det treningsfri også er jeg nok klar for action på torsdag! 

Her er det jeg fikk plukket med meg i dag, minus julegaven. 

En liten krukke, hva den skal romme viser jeg dere senere. 

Er ikke disse søte? Kjøpte de på Søstrene Grene ♥

- Sara 


#innkjøp #newin #søstrenegrene #merkelapper #silkebånd #krukke #mummi #moomin #moominmug  #mummikopp #eventyrkopp

Høstens nøkkelplagg

 • 01.09.2014 kl. 19:01

Nå har vi akkurat bikket september, de varme sommerdagene færre og færre, og jeg tror vi bare må innse at høsten er her. Denne sommeren har vært fin, men jeg er veldig glad i høsten så nå skal jeg ta den i mot med åpne armer! Når en årstid skifter gjør også motebildet det. Jeg har et ganske avslappet forhold til mote og føler ikke at jeg har en bestemt stil, men høsten er kanskje den årstiden jeg liker best motemessig, så derfor tenkte jeg å vise dere noe av det jeg ser på som høstens nøkkelplagg. Jeg er så klart ingen moteekspert, så dette er bare mine meninger. 

Inneholder annonselenker

Strikk 

Strikk kommer tilbake år etter år, fordi det varmer godt og fordi det kan mikses med så mye forskjellig. Og i år gikk det mye i strikk fra topp til tå på motevisningene, men personlig synes jeg ikke det er så fint. Når det er sagt synes jeg en god strikket genser eller en cardigan er et absolutt must å ha i skapet fremover. Jeg er helt forelsket i gråtoner om dagen, men militærgrønn er også veldig populært i år. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER

Blondetoppen 

Selv om det er høst skal vi jo ikke slutte å pynte oss, og en ting jeg har fått øynene opp for den siste tiden er blondetoppen. De dukker opp både her og der i butikkhyllene om dagen og jeg går rundt å sikler! De er jo så fine og kan for eksempel brukes under en varm cardigan eller en blazer for en mer sofistikert stil. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER

Yttertøy: kamelfarget kåpe 

Store gode kåper er supegodt å pakke seg inn når den kalde høstluften kommer og i år bør den i følge ekspertene være kamelfarget. Jeg liker den fargen godt, den er klassisk og går til alt, men jeg kommer nok også til å hente frem min gode gråe fra i fjor. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 

Flanellskjorten

Jeg tror flanellsskjorten er et av de plaggene jeg forbinder mest med høsten! De er så gode å gå i og 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6.HER 

Andre ting som kan være greit å ha i garderoben om høsten er en skinnbukse, en skinnjakke og et stort skjerf. Ponchoen er også veldig populær i høst og kommer i alle mulige farger og mønstre. Det plagget tror jeg ikke jeg kler, men da jeg var på loppemarked på lørdag kapret jeg meg en fin kamelfarget kåpe som jeg har fjernet skulderputene på. Nå mangler det bare å bytte knapper så har jeg den perfekte kåpa. En blondetopp driver jeg også å skal lage meg, så begge disse prosjektene blir en del av denne månedens mål (les forrige innlegg med målsettinger her). Men nå skal jeg komme meg avgårde på ukens første treningsøkt! Ha en fin kveld videre.

Har du et favorittplagg for høsten?

- Sara


#høst #mote #fashion #høstmote #nøkkelplagg #klær #skjorte #flanellsskjorte #kåpe #jakke #blonder #blondetopp #strikk #strikkegenser #cardigan #ullgenser #trend #trender 

Mål for september

 • 01.09.2014 kl. 13:08

Jeg måtte nesten klype meg selv litt i armen da jeg skrev denne overskriften, for er det virkelig september? Dette året her har gått så fort at jeg ikke skjønner noen ting! Tenk at det er 3 måneder til desember bare. 3 MÅNEDER! Herlighet. Men, dette innlegget her skal egentlig ikke handle om hvor fort tiden går. Jeg må jo oppsummere målene jeg satte meg for sommeren og sette noen nye for september.

Det første målet for sommeren var å være mye ute, og det synes jeg gikk ganske bra. Jeg lå ikke så mye ute på verandaen å solte meg som jeg hadde sett for meg, men jeg var ute på fjorden, feiret bursdag ute og var generelt sett mer ute enn jeg pleier om sommeren. Så hurra for meg! Når det kommer til målet om trening raknet det totalt. Jeg har jo skjønt nå at jeg er 100% avhengig av å gå på gruppetimer på et senter jeg liker. Det ble derfor en lat sommer med minimal aktivitet, dessverre! Men fremover nå skal jeg bare peise på. I uken som gikk hadde jeg tre økter på treningssenter og to turer i skogen så nå er jeg veldig fornøyd med meg selv! 


Fullføre påbegynte prosjekter 

Jeg er veldig flink til å begynne på ting, men ikke like flink til å fullføre alltid. Så denne måneden skal jeg grave frem mine DIY-prosjekter og gjøre meg ferdig! Og først da kan jeg begynne med nye ting igjen. Jeg liker veldig godt å sy litt om på klær og pynte litt på ting jeg har liggende så dette håper jeg blir en kreativ høst. 


Begynne å kjøpe julegaver 

Haha, det er tidenes merkeligste mål, men vi har veldig mange bursdager nå de siste månedene i året og i tillegg til julegaver blir det veldig mye hvis vi skal vente til desember. Så jeg skal begynne allerede nå å planlegge litt, flere gaver har jeg alt klare i hode så det mangler bare å kjøpe de og pakke de inn. 

Disse to målene er veldig konkrete og det synes jeg er skikkelig godt. Jeg synes det er mye lettere å komme i mål med ting som er målbare og det er jo disse. Så da får vi bare krysse fingrene for at jeg når de. Håper dere får en fin start på uken, og en fin start på den første høstmåneden! 

Har du satt deg noen mål for september?

- Sara 


#mål #målsetting #nyttårsforsetter #forsetter #hverdag #julegaver #diy #fullføre #blogg #blogger

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no