hits

2 nye vintage-favoritter

 • 31.08.2017 kl. 20:25

Hei og god kveld! Ting har gått litt i slow motion i dag, så da får det bare bli kveldsinnlegg. Jeg koste meg sånn med jentene fra gamlejobben i går! Vi spiste så utrolig mye god mat, koste oss med vin også disket superhosten Synne opp med espresso martini. Så koselig! De er virkelig en gjeng herlige jenter, og heldigvis ser jeg noen av de igjen allerede om et par små uker! 

Nå ville jeg egentlig bare vise frem to av mine nyeste vintage-funn, fra forrige lørdags loppemarked. Jeg fant ikke så mye på lørdag, men de tingene jeg fant er jeg veldig fornøyd med! Posene kostet 200 kroner, og jeg fikk i hvert fall skvist 10 plagg oppi der, så det vil si ca. 20 kroner per plagg. Helt innafor! 

Det er en veldig tynn jakke som nesten kjennes litt silkeaktig ut, så dette blir en innejakke. T-skjorten gir meg skikkelig 80s vibes, og jeg eelsker fargen! Disse to kommer garantert til å bli mye brukt i høst, både sammen og i kombinasjon med andre ting. 

Neste loppemarked står for tur allerede på lørdag, og det tror jeg kanskje blir årets siste for min del. Det er ikke såå mange å av her i området, så da håper jeg på å gjøre noen gode kupp der også. Nattbord står veldig høyt opp på listen, så krysser fingrene for at jeg finner det! Håper dere får en fin kveld :) 

- Sara


#klær #mote #fashion #vintage #loppis #loppemarked #favorites 

7 Tapas-tips for vegetarianere

 • 30.08.2017 kl. 16:09

I dag skal jeg en tur til Oslo for å henge med den fine resepsjons-gjengen fra gamlejobben. Vi skal kose oss med hjemmelaget tapasbord og vin, gleder meg masse! Tapas er helt perfekt når flere skal samles, alle tar bare med seg et par småretter også får man et variert utvalg med deilige smaker. Det er ikke noe problem å lage kjøttfrie tapasretter, så i dag skal jeg ha med falafler, hummus og marinert sopp. Superdigg! Hvis noen av dere har lyst til å kutte ned på kjøttet og ønsker å lage vegetariske tapasretter selv har jeg samlet sammen noen av rettene jeg har laget siden jeg kuttet kjøtt. 

Her er mitt bidrag til kveldens tapas. Falaflene jeg pleier å lage finner dere oppskrift på her. Hummus tror jeg faktisk aldri jeg har lagt ut oppskrift på, ikke i et eget innlegg i hvert fall. Så det må jeg se å få gjort! Kort fortalt er det bare å blande kikerter, sitronsaft, olje, hvitløk, litt salt og tahini i en foodprosessor og blende til du får en kremete konsistens. Du kan gjerne ha i litt spisskummen, koriander eller andre krydder for mer smak. Soppen skal dere få en kjapp oppskrift på her:

Ingredienser: 4-5 store champignon // 4 fedd hvitløk 5 ss balsamicoeddik // 4 ss soyasaus // 3 ss olivenolje // Litt salt og pepper

Bland marinaden og ha i oppkuttet sopp. Fordel på et bakepapir og stek de i ca. 20 minutter på 200 grader. Rør litt rundt underveis slik at de ikke svir seg. 

HER KOMMER NOEN ANDRE TIPS TIL RETTER JEG HAR LAGET FØR 

Cheesy squash! Dette er så enkelt, men SÅ godt! Oppskrift finner du her. 

I samme innlegg som squashen finner vi også; Broccoli tots. Supergode små biter av brokkoli som både ser kule ut, men også smaker veldig godt. 

Det er alltid godt å ha brød i en eller annen form på et tapasbord, og foccasia er jo en slager. Hvis du har lyst til å prøve noe nytt kan jeg anbefale disse herlige nanbrødene. Det er lite som slår hjemmelaget nanbrød!

Bakte minipoteter, potetbåter, eller rett og slett søtpotetfries er også superyummy til tapas. Sjekk ut oppskriften min med fersk koriander her.  

Yum, blir nesten sulten her jeg sitter! Håper dere får en super lillelørdag!

Vet du om noen gode vegetarretter som passer til tapas? 

- Sara


#oppskrift #mat #tapas #tips #inspirasjon #vegetar

Current wishlist - home edition

 • 29.08.2017 kl. 17:08

Hei! Nå er det så lenge siden jeg har satt meg ned å laget et interiørinnlegg på bloggen, og siden det rulles ut så mange fine nyheter i butikkhyllene om dagen passet det bra å dele min lille wishlist med dere. Jeg synes det er litt unødvendig å bruke masse penger på å gjøre denne leiligheten "perfekt" i og med at vi bare leier her. Nå er nok boligkjøp et stykke inn i fremtiden uansett, men vi handler ikke inn ting til denne leiligheten som vi ikke kan se for oss passer inn andre steder. Når det er sagt kan småting utgjøre en stor forskjell, og det trenger ikke koste skjorta! Så i dag har jeg funnet frem noen kule ting som jeg tror ville passet godt inn hos oss nå, og som kunne blitt med videre. Håper dere liker funnen mine!

Inneholder annonselinker

1. Nattbord 2. Klokke 3. Putetrekk 4. Bilde 5. Putetrekk 6. Timeglass 7. Vase 8. Kaffekopp 9. Blad 10. Kurv 11. Brett 12. Lampe 13. Korktavle 14. Duftlys 15. Lampe 16. Vase 17. Skjærebrett 18. Kurv 19. Trillebord

Nattbord har vi faktisk aldri hatt før, og det begynner jeg å savne. Det gjør så mye for helheten på soverommet, så jeg har kikket rundt etter noe lignende det på bildet over her lenge. Jeg har lyst på noe helt enkelt, men klarere liksom ikke lande på om jeg vil ha lyst eller mørkt tre, en eller to skuffer! Huff, frøken ubesluttsom! Mørkegrønt og mørkeblått er fargene som går mest igjen her hjemme, og et par ekstra puter i sofaen tror jeg hadde blitt veldig fint. Det samme med et pledd, men jeg har funnet ut at jeg ekstremt kresen når det kommer til pledd. Jeg finner ingen som er akkurat sånn jeg har lyst på! Jaja, jeg fikk i hvert fall litt inspirasjon av å skrolle meg rundt på forskjellige nettbutikker. 

Ha en fortsatt fin tirsdag ♥

- Sara


#interiør #hjem #wishlist #dekor #hjem #ønskeliste #kremmerhuset #lagerhaus #ellos #woroom #glassoginteriør #inspirasjon #inspo #tips

10 ting jeg vil gjøre i høst

 • 28.08.2017 kl. 13:52

I starten av juni lagde jeg meg en liste over 10 ting jeg ville få gjort i løpet av sommeren. Nå som sommeren står for hell tenkte jeg å oppsummere hvor mye jeg faktisk har rukket å gjøre, samt skrive ned noen punkter for ting jeg vil gjøre i høst. 

Jeg har fått deltatt på Stylista & Olympus PENs sommerfest, feiret min egen bursdag og vært på grilling hos onkel. Jeg kan også krysse av punktet om spontanitet. Mange ting i sommer har kræsjet med jobben, men de gangene det ikke gjorde det har jeg stort sett blitt med på alt jeg har hatt muligheten til! Vilde og jeg gjorde om på roadtrip-planen og stakk heller ut i parken her i byen, det var egentlig en bedre løsning enn å sitte i en bil i varmen. Jeg har fått lagd en god del hjemmelaget is, litt smoothies og litt juice, check! Punktet om å bli brun må jeg bare nok en gang innse at ikke kommer til å skje. Bortsett fra på jobben så har jeg ikke vært så mye aktiv dessverre. Jeg har vært en del syk og har derfor ikke gjort så mye fysisk krevende. Jeg har ikke lest to bøker i sommer og jeg har ikke funnet den perfekte jeans. Kort oppsummert; jeg har faktisk fått gjort en del av punktene, men ikke alt, og det er greit! Over til listen for høsten.

1. Reise til London for å besøke Anna. I går var det faktisk 3 uker til avreise, og jeg gleder meg sånn! Er sikker på at vi kommer til å kos oss masse ♥

2. Dra på skattejakt på lokale loppemarked. Dette har jeg faktisk begynt med allerede, første loppemarked ut i Hønefoss var denne helga. Så er det et neste helg. Jeg fant et par klesplagg, men ellers var det ikke så mye som ble med hjem. Les gjerne innlegget jeg skrev i går med mine beste loppemarked-tips. 

3. Lage masse godt med sesongens råvarer. Epler, bær, grønnsaker, gresskar, sopp! Alt som hører høsten med er hjertelig velkommen på mitt kjøkken. Håper dere er klare for masse oppskrifter utover høsten? 

4. Besøke Bjørke gård. Jeg vil plukke mais! Bjørke Gård ligger ikke mange minuttene unna i bil, og her er det mulig å plukke mais. Hvor digg er det ikke med selvplukket mais til middag? 

5. Lese et par bøker. Siden punktet om lesing ikke gikk så bra i sommer må jeg jo prøve å få det til bedre nå i høst. Det passer jo bra å krype opp i sofaen med en god bok når regnet likevel pisker mot ruten. 

6. Se ferdig påbegynte TV-serier. Haha, dette høres så weird ut! Men jeg har så mange serier som jeg ikke har sett ferdig, Prison Break, Hannibal, The New Girl, and the list goes on. Så jeg har lyst til å se meg à jour på disse seriene slik at jeg kan begynne å oppdage nye! 

7. Være sosial. Jeg har lyst til å være flink til å finne på sosiale greier i høst. Det er så fort gjort at hverdagen kommer litt veien, også har det plutselig gått en halv evighet før man har sett enkelte venninner. Sånn kan det ikke være, så det skal jeg jobbe litt med i høst. 

8. Finne meg en jobb. Dette burde kanskje vært punkt nummer 1, men listen er jo for såvidt ikke prioritert. Det sier seg jo selv, men jeg må ha en jobb. Nå har jeg vært arbeidsledig i én måned og det er lenge nok!

9. Become the queen of skin care! Haha, så teit! Med dette punktet mener jeg at jeg nødt til å begynne å bruke de hundre forskjellige produktene som står å samler støv på soverommet! Jeg har så mange spennende produkter som jeg har testet et par ganger for så å lagt bort igjen. I høst vil jeg derfor ta ansiktsmaske ukentlig og virkelig pleie huden min. 

10. Øvelseskjøre! Målet var egentlig å ta lappen i år, det skjønner jeg nå at ikke kommer til å gå! Men jeg vil prøve å øvelseskjøre så mye som mulig, så får heller 2018 bli året jeg kjører opp. 

Slik ser høstlisten min ut, så får vi se hvor mye som blir gjennomført! Matias og jeg har planer om å ta en tur sammen om ikke så altfor lenge, men jeg må jo nesten ha avklart litt mer rundt jobb og sånn før vi gjør det! 

Har du noen planer for høsten?

- Sara


#høst #september #oktober #november #blogg #blogger #todo #liste #planer 

Mine 8 beste loppemarked-tips

 • 27.08.2017 kl. 21:08

Nå er loppemarkedsesongen akkurat startet og personlig har jeg alltid vært glad i å gå på skattejakt på loppemarked. Helt siden jeg var ganske liten var jeg med bestemor og mamma på loppis, og selv om jeg husker noen i klassen synes det var veldig gøy at jeg gikk med loppemarked-klær er jeg veldig glad jeg ble oppdratt til det. Klær er klær, og du kan gjøre veldig mange unike kupp på et loppemarked eller i en bruktbutikk. Nå vil jeg derfor dele mine beste tips for en vellykket loppemarkeds-shopping med dere. 

1. Lag en handleliste på forhånd. Det er veldig lett å bli litt revet med når man er på loppemarked, så jeg anbefaler deg å skrive en liste med ting du faktisk trenger. Det er selvfølgelig ingenting i veien for å gjøre spontane kjøp, men ikke kjøp en hel masse greier som du tenker å pusse opp, sy om eller lignende - hvis du ikke vet du faktisk kommer til å gjøre det. Jeg har kjøpt min fair share med nips som jeg hadde en supergod DIY-plan med, som aldri har blitt gjennomført. Det er unødvendig! 

2. Ta med målebånd. Det er så kjipt å stå på et loppemarked med en dødsfin hylle, bord eller hva det nå måtte være, også er du ikke sikker på om du faktisk har plass! Hvis du trenger et nytt møbel, skriv ned målene du har plass til på telefonen din og mål møbelet før du kjøper. 

3. Tenk helhet. Passer egentlig denne gjenstanden du sikler på inn med det du har hjemme? Hvis du må bruke tid på å finne svare er sannsynligheten stor at du egentlig bare synes tingen er fin, og at den ender opp med å ikke passe inn hjemme hos deg.

4. Sjekk alltid elektronikk før du kjøper. Det er utrolig surt å kjøpe en kul lampe, en dataskjerm eller lignende for så å oppdage at de ikke funker når du kommer hjem. Du har kanskje ikke betalt så altfor mange kronene for det, men det føles likevel veldig bortkastet om tingen ikke fungerer. 

5. Tenk litt igjennom hva du er villig til å betale. Selv om overskuddet ofte går til en god sak er det ingen vits å tømme lommeboken. Loppemarked skal ha gode priser. Prut hvis det er nødvendig, men ikke bli gnien. Ofte spør de selgerne på loppemarkedet hva du er villig til å betale, og da kan det være greit å ha tenkt litt igjennom det. 

6. Ikke gå banans i klesavdelingen kun fordi det er posesalg. Her skal jeg innrømme å ha gått på et par smeller selv. Selvfølgelig er det ikke verre enn at du kan donere klærne tilbake til en bruktbutikk eller et loppemarked, men det er jo en tullete prosess å gå igjennom. Så sjekk at klærne er hele, uten skumle flekker som mest sannsynlig ikke går bort i vask, og vurder om du faktisk kommer til å bruke plagget før det havner i posen. Et tips er å gå for klassikerne som aldri går av moten: blazere, jeans, den lille sorte, hvite skjorter, skinnjakker, denimjakker osv. På loppemarked har du virkelig muligheten til å gjøre noen gode kupp på disse basisplaggene. Prøv også å se etter plagg av god kvalitet.

7. Se etter slitesterke materialer. Dette går litt inn i punktet over, men jeg mener ikke bare når det kommer til klær. Materialer som marmor, messing, betong og skinn er ofte en god investering. 

8. Til slutt; ta med cash! Cash is absolutt king på slike steder, selv om en del loppemarkeder har egen minibank og noen faktisk også tar VIPS. Jeg ville dog ikke belaget meg på det, og hvis du ender opp med å ta ut penger i deres bankterminal kan det være ganske dyrt dessverre. 

Ta med en venn - gjør det til en sosial greie. Kjøp en vaffel og kos dere hvis det er fint vær. Loppemarked er skikkelig koselig!

- Sara


#loppemarked #loppis #tips #inspo #inspirasjon #brukt #vintage 

Oppskrift: banangranola med mørk sjokolade

 • 26.08.2017 kl. 16:09

God lørdags ettermiddag! Nå som hverdagen er her igjen har jeg kikket en del etter inspirasjon til frokost- og lunsjoppskrifter på Pinterest, og en ting som går igjen er banangranola. Det synes jeg hørtes fantastisk godt ut, så jeg hentet litt inspirasjon fra forskjellige oppskrifter og satte sammen min egen versjon med mørke sjokoladeknapper. Banan og mørk sjokolade er jo så utrolig godt sammen! Håper jeg klarer å friste dere med denne oppskriften ♥

Ingredienser: 1,5 dl havregryn // 0,5 dl hakkede nøtter // 0,5 dl gresskarkjerner // 0,5 dl solsikkefrø // 1 medium godt moden banan // 1ts vaniljepulver // 1 ss kanel // 2 ss kokosolje // En liten neve mørke sjokoladeknapper

Bland banan og olje i en bolle, kjør blandingen glatt med en stavmikser. Bland så inn alt det tørre, bortsett fra sjokoladen før du fordeler alt utover en stekeplate dekket med bakepapir. Stek det hele midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Ikke glem å rør litt rundt underveis slik at det ikke brenner seg! La den avkjøle seg helt før du tilsetter sjokoladebitene. Oppbevar i et tett glass.

Denne smaksbomen av en granolaen kan virkelig anbefales som topping til yoghurt, med melk på eller rett og slett bare som snacks! Jeg tok meg selv i å småknaske litt på disse i går kveld, det er regne godisen!

Håper dere får en superfin lørdag!

- Sara


#oppskrift #mat #lunsj #frokost #musli #tips #inspo #inspirasjin #hjemmealget #vegansk #sunt #banan

Serietips: Outlander

 • 25.08.2017 kl. 15:10

Denne uken er det serien Outlander jeg har lyst til å tipse dere om. Jeg ble selv anbefalt å se denne serien av søte Karoline fra jobben, og jeg må helt ærlig innrømme at jeg synes serien hørtes veldig spesiell ut når hun først fortalte om den. Spesiell, men likevel så fanget den nysgjerrigheten min. Selv etter å ha sett et par episoder synes jeg den var litt rar, men den er rar på en god måte. Jeg ble i hvert fall veldig oppslukt i serien og så gjennom sesong 1 veldig fort. Så ikke la dere skremme av at den virker litt spesiell, den er virkelig verdt å se!

Serien handler om Claire Randall (Caitriona Balfe) som etter 2. verdenskrig reiser sammen med sin mann Frank Randall (Tobias Menzies) til Inverness, i det skotske høyland. En ettermiddag drar Claire alene opp til et område kalt Craigh na Dun hvor det befinner seg en steinformasjon. Hun skulle bare se på noen planter, men det viser seg at disse steinene på en måte er magiske. Når hun tar på en av de forsvinner hun derfor fra 1945 tilbake i tid til 1743. Skotland på denne tiden er preget av konflikt mellom de skotske klanene og de britiske rødjakkene. 

Den første hun møter er Jack Black Randall som spilles av samme skuespiller som sin mann, dette viser seg å være en av forfedrene til Frank. Jack er en forferdelig person, men heldigvis blir Claire reddet av en skotsk klan som er ute å rir. Hun blir med dem hjem til Castel Leoch hvor hun blir nødt til å tilpasse seg år 1743. Målet er hele tiden å komme tilbake til sin originale tidslinje og mannen Frank, men etter hvert som tiden går får hun et godt forhold til unge Jamie Fraser (Sam Heughan). Lojaliteten hennes dras derfor mellom de to mennene, og spørsmålet blir; velger hun å dra tilbake til ektemannen hvis hun får muligheten presentert? 

Dette er en serie som gir deg litt av alt; kjærlighet, krig, historie, fantasy og spenning. Og det er nesten litt vanskelig å skrive om den fordi det er så mye som foregår. Med to tidslinjer blir det fort litt rotete når jeg forklarer, men jeg håper dere finner serien interessant. Hvis ikke jeg klarer å overbevise dere håper jeg traileren klarer. Serien finnes på Netflix, og nå i september kommer sesong 3. Perfekt underholdning i høst!

Har du sett Outlander?

- Sara


#underholdning #tips #helg #tv #tvserie #netflix #anbefaling 

Oppskrift: 4 veganske pålegg

 • 24.08.2017 kl. 21:32

Nå som hverdagen er tilbake er også matpakka et fast innslag. Og for en skikkelig brødmums som meg har pålegg vært en liten utfordring etter at jeg kuttet ut kjøtt. Egentlig var det det før også, jeg synes aldri noe fristet og ante ikke hva jeg skulle plukke med meg fra butikkhyllene som ikke var altfor usunt. Valget endte som regel på skinke, leverpostei eller kanskje ost. Jeg synes derfor det kan være enklere å bare lage mitt eget pålegg. Da vet jeg akkurat hva det inneholder og jeg kan eksperimentere så mye jeg vil med smaker. Om noen av dere vil prøve dere på hjemmelaget pålegg skal dere få hele 4 av mine favoritter i dag. Disse er alle veganske, men kan selvfølgelig nytes av alle! Håper det smaker :)

Sjekk gjerne ut oppskriften min på ovnsbakt bønnepostei her, og nøttepålegg med smak av sjokolade her. 

Rødbetsalat 

Ingredienser: Syltede rødbeter // 0,5 dl majones (jeg har brukt vegansk) // 0,5 dl soyayoghurt/ rømme

Dette pålegget er så latterlig enkelt å lage selv at jeg ikke ser noen grunn til å kjøpe butikkversjonen. Alt du gjør er å kutte opp syltet rødbeter i biter og blander sammen majones og soyayoghurt. Rødbetene kan du sylte selv, eller gjøre som meg; kjøpe de ferdige på glass. 

Curry-kikertsalat 

Ingredienser: 1/2 boks kikerter // Litt mais // Litt paprika i terninger // 0,5dl majones (jeg brukte vegansk)  // 0,5 dl soyayoghurt/rømme // Karripulver

Denne oppskriften er nesten helt lik kylling/tunfisksalaten jeg la ut for et par år tilbake, bare at her er tunfisken byttet ut med kikerter. Jeg har også gjort denne vegansk og lagt til paprika. Yum! Du heller bare av kikertlaken og skyller de godt, kutt opp litt paprika i terninger og bland alle ingrediensene sammen. Smak til med karri.

Paprika-hummus

Ingredienser: 1 rød paprika // 2-3 fedd hvitløk // 1/2 boks kikerter // 1 ss tahini // Saften av 1/2 sitron // 1,5 ss olivenolje // En klype salt

Del paprikaen i to og rensk ut frøene. Stek den sammen med hvitløksfeddene på 200 grader i ca. 15 minutter, til paprikaen er mør. Skallet på hvitløken skal være på, og det kan hende du bør ta ut hvitløken litt før paprikaen. Mens paprikaen og hvitløken kjøler seg ned kan du gjøre klar de andre ingrediensene i en foodprosessor. Husk å skrell hvitløksfeddene før du kjører alt glatt. Dette trenger ikke bare brukes som pålegg, det er nemlig super tilbehør til det aller meste. Humms er SÅ godt!

Peanøttsmør

Ingredienser: 200g peanøtter // 1 ss kokosolje (valgfritt) // Litt yaconsirup (valgfritt)

Jeg måtte bare ta med denne, det er jo så utrolig enkelt å lage selv! Og så dyrt som det faktisk er å kjøpe de skikkelige typene på butikken! Alt du trenger å gjøre er å kjøre peanøttene i en blender eller foodprosessor til det blir smør. Du kan riste de litt ovnen først hvis du vil ha en dypere smak, jeg ristet mine i noen minutter på 175 grader. Du kan også tilsette litt kokosolje og/eller litt yaconsirup for en mer kremete og søt smak. Men peanøttsmøret er helt fint alene også! Hvis du liker crunchy peanøttsmør kan du bare hakke noen nøtter en liten stund og blande inn.

Andre tips til ting man kan ha på brødskiva er bananskiver, dette husker jeg var en favoritt i barndommen, supergodt! Har du prøvd komboen bananskiver og peanøttsmør som jeg har bildet over? Himmelsk! Tomatskiver med pepper er også supert på skiva, det samme er avokoado. (hvis du ikke er uheldig som meg, og ikke tåler det)

Håper dere fikk noen gode ideer til hva dere kan ha på brødskiva. Skinke og ost er langt i fra det eneste som funker! 

- Sara


#mat #vegetarianer #veganer #vegansk #pålegg #lunsj #frokost #oppskrift #tips #inspo #inspirasjon #oppskrift #matpakke

Noen gode sparetips til studenter

 • 23.08.2017 kl. 16:58

Dere som har fulgt bloggen min en stund husker kanskje at jeg pleide å lage en god del innlegg med tips til budsjettvennlige aktiviteter, sparetips og inspirasjon til hvordan man kan leve på lite. Ett av innleggene jeg skrev ble plukket opp av VG og skapte mye engasjement, "Økonomitips til studenter". Det virket faktisk som at en del ble litt provosert over at det gikk an å leve for så lite, og selv om jeg skjønner at eksempelbudsjettet jeg satte opp ikke passer for alle tenker jeg at det jo burde være mer inspirerende enn provoserende? Uansett, her er noen gode sparetips som kommer godt med i studietiden.

Hvordan holde matbudsjettet nede? 

 • Handle mat én gang i uken: Dette er tipset over alle tips hvis du ønsker å holde matbudsjettet lavt. Sett av litt tid hver søndag til å planlegge den kommende matuken og handle alt på en gang. Når du drar på butikken kun én gang gjør du ikke mange småkjøp her og der, og da sparer du en del. Når du lager en matplan er det også lettere å nyttiggjøre seg av alle råvarene du kjøper. Hvis du for eksempel trenger et par gulrøtter til en middag på mandag, så kan du planlegge andre middager med gulrot for å bruke de opp de resterende gulrøttene. Da slipper du å kaste mye mat. Planlegging er virkelig alt! 
 • Fordelsklubber og tilbudsapper: Trumfmedlemsskap, Kiwi pluss, Coop-kort osv. er alle fine medlemskap som gjør at du sparer noen kroner, med Coop vil du også få rabatt- og gratiskuponger. Appen matvaretilbud er helt super for å se hvor de har de beste tilbudene. Nå er det for eksempel kronesmarked hos Meny. Husk bare å ikke kjøpe masse greier på disse kronesmarkedene kun fordi det er billig, det bør være ting du faktisk har brukt for.

 • Kjøp ting på 50%: Best før og minst holdbar til betyr ikke dårlig etter. Sjekk alltid om butikken du handler i selger varer som snart går ut til halv pris. Her er det faktisk mulig å kjøpe ganske mange gode råvarer til en billig penge. Har du en romslig fryser anbefaler jeg å kjøpe opp slik at du har liggende. 
 • Benytt deg av innvandrerbutikker: Her er det mulig å gjøre noen virkelige gode kupp på frukt og grønt! Vi har alltid handlet mye på slike butikker, da prisene ofte er en god del lavere enn i vanlige butikker. De har også ofte løsvekt på de fleste varer slik at du kan kjøpe akkurat så mye du trenger isteden for å måtte kjøpe store pakninger. ​
 • Velg frossent: Frossent er ofte ikke noe dårligere enn ferskt. Faktisk er ofte frukt og grønt best i frossen tilstand, da disse råvarene fryses når de er på sitt beste. Dermed bevares alle de gode næringsstoffene. Også er jo prisen veldig god!

Nødvendigheter til studiene

 • Pensumbøker for mindre: Når du får liste med pensumbøker sjekk hvor nødvendig det er at du faktisk går ut å kjøper bøkene som står der. Ganske ofte skal dere bare bruke en del av boka, og da kan du spare en del på å bare låne den på biblioteket. Jeg lånte bøker i to av tre år på høgskolen, og det fungerte utmerket. Hvis du likevel liker å ha bøkene selv anbefaler jeg å sjekke ut finn.no, facebooksiden til skolen din eller i gangene på skolen om noen selger brukte bøker. Å skulle kjøpe nye pensumbøker hvert år vil koste unødvendig mye. 
 • Skolesekk, veske, klær etc.: Trenger du en ny skolesekk eller noen nye klær til studiestart anbefaler jeg igjen å gå for second hand. Sjekk ut om det er noen bruktbutikker i nærheten av deg, sjekk finn.no, tise eller noen av de andre second hand appene, eller dra på et loppemarked. Jeg kan garantere deg at du vil finne stort sett alt du er på jakt etter til en veldig mye mer overkommelig penge hvis du handler brukt. Og da vil du har mer unike ting.

 • Ting til leiligheten: Et genialt sted du finner masse rimelige ting til leiligheten er i Facebook-grupper som Students' market Oslo. Akkurat denne gruppa er kun for Oslo, men det finnes tilsvarende grupper for andre byer. Det flytter alltid noen ut og inn av studentboliger og nå som skolen akkurat har startet ligger det mye ute for salg. Her kan du gjøre kupp på alt fra klessnorer til vannkokere og småmøbler. Alt til en veldig billig penge. Fordelen er jo også at tingene ofte kun har vært brukt i korte perioder. Hvis du ikke har en slik gruppe der du bor er selvfølgelig finn.no, vanlige salgsgrupper på facebook og loppemarked supre steder å sjekke ut. Også kan du finne veldig rimelige og greie ting på steder som Søstrene Grene, Lagerhaus osv. 

Kutt ned på luksusen 

 • Trakt din egen kaffe: Denne er dere sikker lei av å lese, men her er det mye penger å spare! En take away-kaffe koster fort 40 kroner og oppover, og selv om det er veldig fristende blir dette mye i løpet av ett år. Trakt deg en liten termos eller en to-go-mug med kaffe om morgenen. Hvis du ofte trenger påfyll utover dagen kan det hende at steder i nærheten av skolen (eller i kantinen din) har kaffeavtaler. Det veit jeg at SiO (Studentskipnaden i Oslo) i hvert fall har.  
 • Lag din egen matpakke: Dette punktet har dere sikkert også hørt en del ganger før, men man sparer så utrolig mye på å lage egen lunsj vs. å kjøpe fra kantina. Selv om du lager matpakke behøver du ikke gå for klassikeren svett gulost på grovbrød! Kanskje du har noen middagsrester fra dagen før, eller så kan du lage deg en salat, en omelett, eller kanskje en frisk smoothie? Variasjon er stikkordet! 
 • Dropp tradisjonell TV: Vi har faktisk aldri hatt tradisjonell TV, vi har heller gått for nettløsningene. Netflix, HBO Nordic, TV2 Sumo, Dplay osv. gjør at du kan velge akkurat de tingene du ønsker å se på og dermed kun betale for det du bruker. Du slipper også å betale NRK-lisens! Hvis du likevel ønsker å ha en TV-skjerm å se på kan du alltids plombere TV-en din og likevel slippe å betale lisens, så streamer du fra en Appel TV eller en Chromecast. Går man sammen flere venner kan man abonnere på en ting hver så deler alle på tilgangen. 

 • Spar så mye som mulig på transport: Hvis du har muligheten vil jeg anbefale å droppe månedskort på buss de månedene du kan gå eller sykle til skolen. I Oslo koster månedskort for sone 1 425,- for en student og selv om det gir en herlig frihet er dette penger som kan være greie å spare. Bysykkel er et veldig godt alternativ, i Oslo koster dette ca. 300 for en hel sesong (april-november), så ved å benytte deg av beina eller sykkel vil du spare veldig mye i disse månedene. Kanskje kan du ha et reisepengekort i tillegg hvor du setter inn noen kroner du kan bruke i nødstilfeller hvis du skulle forsove deg eller hvis det øser ned en dag? 
 • Skriv en ønskeliste over ting du har lyst på: Hvis du gjør det har du alltid gaveønsker når folk spør deg til jul og bursdag, samtidig som du faktisk får følelsen av å få et ønske oppfylt. Jeg tror veldig mange bare går ut å kjøper de tingene man har lyst på med en gang, og da tror jeg dessverre vi setter mindre pris på ting, samtidig som at vi kjøper mer enn vi faktisk trenger. Mye mer! Jeg har praktisert dette ganske lenge nå, og oppdager stadig vekk at jeg fjerner ting fra ønskelisten som jeg hadde lyst på for bare en måneds tid siden. Penger spart, og jeg har ikke lidd noen nød!

Det var tipsene jeg hadde å komme med i denne omgangen, men jeg tenkte å lage et mer utfyllende innlegg med tips til å holde et lavt matbudsjett senere i høst. Mens jeg studerte brukte vi omlag 2000 kroner på mat i måneden, og da var vi to stykker. Mange mente dette var umulig om man ikke skulle spise bare havregryn og nudler, men det er det så visst ikke. Jeg tenkte kanskje jeg i september kunne ha det som mål igjen, også kan jeg lage noen ukesmenyer eller lignende til dere. Høres det interessant ut?

- Sara


#økonomi #student #tips #økonomitips #budsjett #inspirasjon #inspo

Når de eldre blir en kasteball

 • 22.08.2017 kl. 16:56

Hei! Nå er det bare tre uker til valget, og jeg håper dere bruker tiden til å tenker litt igjennom hvilke saker som er viktig for dere, og stemmer deretter. Etter at jeg tidligere i år fikk et lite innblikk i hvordan det står til med eldreomsorgen i landet vårt vet jeg at det er én av sakene som er viktige for meg. Jeg har derfor lyst til å fortelle dere en liten historie. 

En historie om min oldemor som skulle blitt 94 år i går. Oldemor var en sterk og hardfør dame som leve de siste 25 årene av livet som enke. I alle disse årene klarte hun seg selv. Hun bodde i et stort hus hvor hun har lagd middag til seg selv, og oss familiemedlemmer når vi kom på besøk. Hun vasket klær, vasket opp og gjorde det meste av husvasken på egenhånd. Selv om behovet for hjelp etter hvert begynte å melde seg var hun sta, og klarte det meste selv. Helt til julaften i fjor. Da ble hun så dårlig at hun måtte hentes i ambulanse rett etter julemiddagen. Hun lå på sykehus i et par uker før hun ble sendt hjem. Etter dette ble hun aldri frisk igjen. Kun dager etter hun kom hjem begynte hun igjen å bli dårlig. Dette førte til en ny innleggelse. Og slik fortsatte det, hun ble sendt rundt mellom offentlige helsetjenester og hjemmet sitt som en pakke merket fragile. 

De siste ukene av livet hennes var preget av angst og usikkerhet. Hun var mye redd og ønsket ikke være alene lenger. Håpet var at hun skulle få komme på et sykehjem og få trygge rammer igjen. Dessverre er behandlingstiden i vår kommune veldig lang, og denne ventetiden skapte mye unødvendig engstelse for henne. Det er godt mulig køen er like lang i andre kommuner, men det er ikke godt nok. Det er ikke greit at eldre blir tvunget til å sitte og føle seg utrygge i sitt eget hjem, mens kommunene bruker ukesvis på saksbehandling. 

Det er hjerteskjærende og sterkt provoserende å tenke på at i Norge, verdens 2. beste land å bo sitter eldre så lenge i kø for å få sykehjemsplass at de blir alvorlig syke og dør. Og jeg tenker det må være ekstra tøft for de stakkars menneskene som ikke har pårørende rundt seg som står på for dem. Min oldemor døde dessverre i sykehjemskø, det burde ingen trenge å gjøre. Og jeg håper at de partiene som ender opp i regjering gjør nødvendige grep for å forhindre dette.

For jeg lurer på hvordan man skal kunne kvalifiseres til å få den hjelpen man trenger som gammel, hvis det å jobbe, betale skatt og bidra til samfunnet hele livet ikke er nok?

- Sara


#eldreomsorg #norge #politikk #eldre #omsorg #valg

Oppskrift: lapper med gresk yoghurt

 • 21.08.2017 kl. 18:24

Hei og god mandag! Facebook-feeden min forteller meg at de fleste er tilbake på skolebenken i dag, så i dag tenkte jeg å tipse om en kjapp og enkel oppskrift på lapper med gresk yoghurt. Disse er sukkerfrie og hvis du bytter ut hvetemel med en grovere type vil de mette lengre. Perfekt til nistepakka! Disse kan med fordel stekes opp i en stor porsjon og fryses, da er det lett å ta opp når du har lyst på deilige lapper til frokost, og selvfølgelig til skolematen! Håper de faller i smak :)

Ingredienser til ca. 10-12 små lapper: 2 egg // 1,5 dl gresk yoghurt // 0,5 dl melk // 1 ts bakepulver // ca. 1 dl mel // Yaconsirup eller annen søtning // Kardemomme og 100% vaniljepulver for smak // 

Pisk egg, yoghurt, melk og yaconsirup sammen før du tilsetter alt det tørre. Tilpass med mer melk eller mel hvis du trenger det, røren skal være som en litt tykk vaffelrøre. 

Så er det bare å steke de, enten på en takke hvis du har det, eller i vanlig stekepanne. Stekepanne fungerte fint for meg.

Topp lappene med det du ønsker, for eksempel brunost, rømme og syltetøy, bær, smør, lønnesirup eller bananskiver. Du kan også fint droppe søtning helt og bare ha vanlig pålegg på. Gode blir de uansett! Og veldig godt er det å bytte ut vanlige brødskiver med disse innimellom. 

Håper de av dere som går på skole har hatt en fin første skoledag! Og at alle andre har hatt en fin mandag, enten den har blitt brukt på jobb eller ferie. Selv går jeg verken på skole eller jobber akkurat nå, håpet er å finne en jobb i nærheten av her jeg bor. Det er dog ikke bare enkelt, forrige uke sendte jeg ut en søknad på en jobb i Oslo, men denne uka skal jeg virkelig få opp dampen og sende ut en del åpne søknader til bedrifter i Hønefoss-området. Ønsk meg lykke til!

- Sara


#mat #lunsj #frokost #oppskrift #hjemmlaget #skolemat #tips #inspirasjon #inspo

Oppskrift: Mango- og pasjonsfruktsorbet

 • 17.08.2017 kl. 17:30

Hei dere! Sommeren er ikke over enda, og det gjelder å skvise ut så mye sommerglede som mulig. Før vi vet ordet av det er alle motmagasiner fulle av sesongens tykke gensere og suppeoppskrifter som varmer. Ikke at det er noe galt i det altså, jeg elsker høstemoten og deilige supper! En lang og fin sensommer er dog ikke å forakte! Og til disse sene sommerkveldene synes jeg du burde prøve denne himmelske sorbeten, hvor du kun trenger to ingredienser! Det blir ikke enklere enn dette, og for en herlig smakskombo! Jeg lover at du ikke vil bli skuffet. 

Ingredienser: 1 stor mango // 2-3 pasjonsfrukter // Søtning hvis behov

Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha det over i en sil og klem ut all den gode juicen, frøene kan du bare kaste. 

Rensk mangoen og ha den i en foodprosessor eller blender sammen med pasjonsfruktjuicen. Blend til du får en jevn og fin fruktpuré, dersom du ønsker kan du tilsette søtning, men dette blir så søtt uansett at det egentlig ikke er nødvendig. Frys i ønskede former, og nyt!

Mango og pasjonsfrukt går så utrolig godt i sammen, så dette ble en stor suksess! Jeg toppet min skål med noen biter tørket mango og noen skogsbær. Veldig godt, og ikke minst sunt! Håper dere prøver den ut :)

Nå skal jeg skrive og sende en jobbsøknad før jeg skal gjøre ferdig en quiz jeg skal holde i morgen. Håper dere får en superfin kveld videre!

- Sara


#oppskrift #hjemmelaget #is #sorbet #mango #pasjonsfrukt #sommer #diy #inspo #inspirasjon #blogg #blogger #hverdag

Mine 5 favoritter i sminkepungen

 • 16.08.2017 kl. 21:30

Inneholder annonselinker

Nå i sommer har jeg ikke orket eller hatt lyst til å bruke så veldig mye sminke. Jeg har som regel gått for en naturlig look, hvor jeg ofte droppet både foundation og maskara. Glød og glossy lepper har vært stikkordene denne sommeren for min del! Og nå tenkte jeg å vise dere hva som har vært mine 5 must haves i sminkepungen.  

Match Perfection Concealer // Blush - Papaya // Mary-Lou Manizer Aka "The Luminizer" // Butter gloss - Praline // Fix+  

I sommer har jeg faktisk hatt ganske fin hud, så jeg har kunnet droppe foundation. Da går jeg som regel for litt lysgjørende concealer under øynene, denne fra Rimmel er ganske rimelig, men den fungerer bra. Det er en annen concealer fra Rimmel jeg har pleid å bruke, men den er jeg tom for nå, denne her egentlig like god. Jeg liker å sette concealeren med et pudder, noen ganger går jeg lett over hele ansiktet med en pudderfoundation, eller så legger jeg bare et transparent pudder der concealeren er. 

Neste steg er å få litt farge i kinnene. Selv om sommer egentlig er høysesong for bronzer og solpudder har det ikke fristet å bruke det i år, så da har det gått i blush. En av mine all time favorites er denne fra Glo Minerals i fargen Papaya. Den legger seg veldig naturlig på huden, og er den perfekte rosafarge! På kinnbena og de høye punktene i ansiktet har highlighter vært et must! Jeg har prøvd mange gode, men Mary- Lou Manizer er alltid en favoritt jeg vender tilbake til. Den er faktisk på salg hos Coverbrands nå til 149, da får du veldig mye produkt for pengene!  

På leppene har jeg igjen gått for naturlige produkter, enten en nude leppestift eller min nye favoritt fra NYX, butter gloss. Lipgloss har jeg ikke vært noe fan av siden jeg gikk på barneskolen, det er noe med den klissete konsistensen som nesten byr meg litt i mot, men butter glossene fra NYX er veldig behagelige å ha på. De er ikke klissete på samme måte som hm-glossene jeg elsket som "barn" og fargen Praline er helt i min gate! 

For å avslutte looken går jeg over med en settingspray, helt siden jeg skaffet meg Mac Fix+ har jeg bare brukt den. Jeg synes det er spesielt viktig med en god settingspray hvis jeg har brukt litt pudderprodukter, da smelter alt så fint sammen, og man får en veldig fin glød. 

Jeg innså ikke før nå at alle disse produktene er fra forskjellige merker! Selv om jeg selvfølgelig har noen merker jeg alltid vender tilbake til synes jeg det er gøy å prøve ute nye. Plutselig dukker det opp noen nye favoritter! 

Helt til slutt vil jeg bare tipse dere om det nyeste øyenskyggepalettet til TheBalm, Nude Beach. Det er SÅ fint og alle fargene passer så utrolig godt i sammen. Jeg var så heldig å vinne dette hos iGlow for et par uker siden, og har bare rukket å prøve det et par ganger, men jeg vet dette kommer til å bli en stor favoritt hos meg! 

Håper dere får en fin kveld videre ♥

- Sara


#sminke #makeup #skjønnhet #beauty #tips #inspo #musthave #anbefaling #coverbrands #nordicfeel #douglas

Oppskrift: gulrotsuppe med smak av ingefær og kokos

 • 14.08.2017 kl. 21:13

Hei til dere! Har dere hatt en bra start på uken? Denne uken tenkte jeg å starte med å dele en sinnsykt god oppskrift på gulrotsuppe med dere. Oppskriften er hentet fra Fitbottomedeats, men jeg har gjort noen små justeringer. Suppen ble tykk og god, spicy og mettet veldig bra! Håper dere blir fristet!

Ingredienser: 1 boks kokosmelk // 1 løk // En klump ingefær // 3 fedd hvitløk // 350g gulrøtter // 6,5 dl grønnsaksbuljong // 3 ts rød curry paste // 1/2ts salt // 2 ss sitronsaft // En neve frisk koriander // 30g chiafrø // Chilipulver etter eget ønske

Start med å ta ca. 1/3 av kokosmelken, hakket løk og salt i en kjele. Kok til løken er myk. Rør så inn en klump finhakket ingefær og finhakket hvitløk og rør til alt er blandet godt. La dette stå å putre noen minutter, før du tilsetter resten av kokosmelken, gulrøttene, grønnsaksbuljong, sitronsaften og en neve grovhakket koriander. La gryten stå å småkoke til gulrøttene er møre. Mos så suppen med en stavmikser, tilsett chiafrøene og gi den noen minutter til på platen slik at frøene får tid til å ese ut. Hvis du synes supper blir for tykk kan du prøve deg frem ved å tilsette litt vann.

Topp suppen med koriander og noen chiafrø, og server gjerne med godt brød til. 

Nå er det jo ikke så lenge før høsten kommer å banker på døren, og det betyr sesong for suppe. Jeg klarte dog ikke vente med å prøve denne, og det er jeg glad for! Er sikker på at vi kommer til å lage denne mer enn én gang til i løpet av høsten. Og hvis du synes suppe ikke metter så godt burde du gi denne en sjanse, chiafrøene gjør at suppen blir veldig mektig og metter lenge. Restene er perfekt som lunsj på jobb eller skole!

- Sara


#middag #mat #oppskrift #tips #middagstips #sunt #suppe #vegtar #vegansk #vegan

Litt stress på en søndag

 • 13.08.2017 kl. 17:09

God søndag! Håper dere har hatt en fin dag så langt? Jeg ville bare en liten tur innom for å ønske dere en fin søndag. Nå er Matias og jeg hos moren hans, her skal det feires bursdag i dag. Jeg rakk ikke lage det blogginnlegget jeg hadde tenkt i dag, for vi fikk litt dårlig tid på formiddagen. Vi hadde ikke fikset oss skyss enda også satt vi oppe altfor lenge i går å så på TV. Jeg er i skikkelig feriemodus om dagen kan man si! 

Vi rakk heldigvis alt, og det ordnet seg med skyss, så nå sitter vi hos svigers. Håper dere får en fin slutt på uka, nå skal jeg klappe igjen Macen og leike litt med niesene til Matias ♥

- Sara


#hverdag #søndag #blogg #blogger

En dag i sola

 • 12.08.2017 kl. 14:10

Her om dagen var Vilde og jeg ute i sola, og det var så hyggelig! Vi kjøpte med oss masse god snacks, også satte vi oss ned på noen benker ved elva. Vi dristet oss til og med til å dyppe føttene litt i vannet, men det var veldig langt i fra badetemperatur! Vi koste oss uansett med å slikke litt sol og skravle i noen timer. Her er noen bilder fra dagen. 

Vi kjøpte inn litt sommerlig snacks for anledningen, skikkelig godt! De to drikkeflaskene i bakgrunnen var riktig nok ikke noe å rope hurra for. Det var en slags alkoholfri maltdrikk med forskjellige smaker, ingen av dem var noe gode. 

Selv om skyene ser mørke ut var det veldig deilig vær hele dagen.

Det kom noen ender på besøk, de er så søte :)

Den fine fossen vår!

Kos! ♥

Etter vi sittet ute en stund dro vi for å kjøpe sushi. Å spise sushi blant pågående veps og trær som drysser var ingen enkel oppgave, men vi klarte det! Hehe. Nå skal jeg straks av gårde for å besøke bestemor en tur, håper dere får en superfin lørdag ♥

- Sara


#ute #sommer #kos #venner #venninner #snacks #jordbær #hverdag

Filmtips: A Royal Affair

 • 11.08.2017 kl. 21:10

Hei og god helg! Håper dere har hatt en fin start på helga? Her på bloggen fortsetter jeg med ukens underholdningstips, og i dag er det en dansk film jeg ønsker å anbefale til dere. Denne filmen så jeg forrige lørdag sammen med onkel og Matias, og jeg tror den falt i god jord hos alle tre. Det er en historisk drama som omhandler trekantdramaet som utspilte seg mellom Kong Christian VII, hans kone Caroline Mathilde og kongens livslege, Johann Friedrich Struensee.

Filmen er satt til 1770-årene og i rollen som kong Christian finner vi Mikkel Boe Følsgaard. Mikkels portretering av en sinnsforstyrret konge er tidvis hysterisk morsom, men veldig godt gjennomført. Forholdet mellom Christian og hans engelsk fødte kone Caroline Mathilde, spilt av Alicia Vikander, er fra starten av svært dårlig. Det bunner i Christians alkoholiserte tilværelse med hyppige besøk på byens horehus, og rett og slett fordi han er gal. Hoffet mener Christian trenger en livslege, og i rollen som Johann Friedrich Struensee finner vi Mads Mikkelsen. Struensee er en opplysningens mann og han ble raskt mer enn bare kongens livslege. Som kongens rådgiver igangsetter Struensee flere moderne lover og arbeider for folkets rettigheter. Dronningen og Struensee deler mange av de samme tankene og ideene, og innleder etter hvert en affære bak kongens rygg. 

Jeg anbefaler virkelig å sjekke ut denne filmen, ikke la dere skremme av at den er dansk. Den er både spennende, interessant og faktisk ganske morsom. Om alle faktaopplysningene er 100% sanne kan jeg ikke garantere, men du vil i hvert fall få et ganske bra innblikk i hvordan dette utspilte seg. Filmen er fra 2012, og er tilgjengelig på Netflix.

- Sara


#film #filmtips #tips #underholdning #inspo #anbefaling

7 gode grunner til å fjerne sminken hver kveld

 • 10.08.2017 kl. 20:33

Jeg regner meg at jeg ikke er den eneste som har lagt meg med sminken på mer enn én gang? Før var jeg faktisk ganske slapp når det kom dette kveldsritualet, men da jeg kom i tjueårene fikk jeg plutselig mye lettere kviser enn tidligere, og jeg skjønte at det var på tide å ta bedre vare på huden min. Så nå gjør jeg dette fast hver kveld. Ok, jeg glemte det faktisk den lørdagen da vi hadde bursdagsfesten, men det er første gang på lenge ikke har gjort det! Uansett, hvis du ikke er overbevist over hvorfor dette er viktig har jeg 7 gode grunner som kanskje vil. 

1. Det er hovedsakelig om natten huden fornyer seg. Så ved å fjerne all sminke og skitt fra dagen som har gått, og tilføre nærende produkter vil du gi huden et veldig godt utgangspunkt til å se frisk og glødende ut. 

2. Det føles mye bedre å våkne med et rent ansikt enn å våkne med gårsdagens rester smurt ut overalt. Denne sier seg jo selv, men følelsen av å våkne med et renset ansikt som har fått den pleien den trenger kvelden før kontra et ansikt med mange timer gammel sminke er to forskjellige verdener. 

3. Du får lettere kviser og tilstoppede porer. Sminke, svette og alt annet som har funnet sin vei til ansiktet ditt i løpet av dagen er med på å blokkere porene, noe som kan føre til kviseutbrudd og hudormer.

4. Du vil utvikle et hyggelig kveldsrituale. Etter du blir vant til å fjerne sminke, rense huden og smøre den med fuktighetskrem blir det faktisk et hyggelig lite rituale utav det. Det trenger ikke ta mer enn maks 5 minutter, og du trenger ikke evig mange produkter for å gjennomføre det heller. En sminkefjerner, for eksempel kokosnøttolje, en rens og en god hudkrem er alt du trenger.

5. Øynene dine kan lett bli irriterte og infeksjon kan oppstå. Hvis du sover med øyenskygge og maskara kan du blokkere hårsekkene og skape irritasjon ved øyeområdet. Infeksjon på øyet er i hvert fall ikke noe jeg vil ha frivillig! Vippene brekker også mye lettere når de har maskara på, fordi de blir stivere enn vanlig. Derfor skal du heller aldri bruke vippetang etter du har på har påført maskara. 

6. Du risikerer at huden eldes raskere. Når du sover med sminke får aldri huden tid til å puste, og som jeg nevnte i stad, fornye seg på riktig måte. Dette kan på sikt føre til at huden eldes fortere. Det vil også hope seg opp døde hudceller, noe som gjør at huden ser eldre og mer gusten ut. 

7. Det er mer hygienisk å legge seg med et rent ansikt. Hvis du aldri fjerner sminken din vil før du legger deg vil du hver kveld smøre en haug med sminke, bakterier og andre godsaker på puten din. Det høres ikke spesielt delikat ut spør du meg! Dette blir igjen grobunn for kviseutbrudd. 

Håper noen av disse grunnene fikk dere til å revurdere å sove med sminke. Det tar ikke mye tid, men huden din vil takke deg for det! Har dere noen gode grunner å tilføye er det bare å dele i kommentarfeltet :) 

Er du flink til å ta vare på huden din?

- Sara


#sminke #makeup #beauty #skjønnhet #tips #inspirasjon #velvære #inspo

Oppskirft: banan- og snickers-is

 • 09.08.2017 kl. 20:33

Hei dere! Tenk at nå har det gått over en uke av august allerede! Denne sommeren har gått så utrolig fort, og før vi vet ordet av det står vi der med tykke ullgensere og fargerikt løv under skoene. Nå var jeg kanskje litt overdramatisk, for vi ha jo fortsatt hele resten august foran oss, som forhåpentligvis byr på litt finvær! Selv om dagen i dag har bydd på nedbør utav en annen verden tenker jeg vi klinger med en isoppskrift i dag. Tidligere i sommer delte jeg oppskrift på syrlige brinebæris med dere, og i dag er det en kremete og god snickers-is med smak av banan som står på menyen. Oppskriften er hentet fra Fitliving, og er en (mye) sunnere versjon av den du får kjøpt i butikken. Håper det smaker ♥

Ingredienser: 2 store bananer // 2 dl gresk yoghurt // 2 ss peanøttsmør // 1 ts 100% vaniljepulver // Mørke sjokoladebiter

Blend sammen bananer, gresk yoghurt, peanøttsmør og vaniljepulver til du får en jevn og fin blanding. Bland inn sjokoladebiter før du fyller i ønskede former og setter i fryseren. Jeg tok bare alt i en stor boks, slik at vi kan lage kuler av isen. 

Isen lager du på 1-2-3, og så god som den ble! Smaken minner faktisk om snickers, bare med banan. Og hvis det er to ting som går bra sammen, så er det banana og sjokolade. Yummy! 

Har du spist mye is i sommer?

- Sara


#sommer #is #oppskrift #hjemmelaget #peanøtt #peanøttsmør #sunt #sunnere #iskrem

En fin helg

 • 07.08.2017 kl. 17:23

Hei! Har dere hatt en fin helg? Formen min er fortsatt ikke helt på topp, men jeg kjenner at jeg endelig er på bedringens vei. Jeg må innrømme at det har vært veldig kjipt å ligge syk når jeg endelig har fått fri. Og nå har det jo faktisk holdt på i snart to uker, så jeg er veldig klar for å bli helt frisk. Etterpå tenkte jeg å lage en stor porsjon med ingefær-shot som jeg kan drikke de neste dagene, det burde hjelpe!

Men, nå ville jeg innom dere for å vise noen bilder fra lørdagen. Da var jeg faktisk borte så og si hele dagen, men alt gikk i et veldig rolig tempo, så det gikk greit! Først var onkel, Matias og jeg på Hadeland Glassverk for å se en utekonsert der. Så var vi en kjapp tur innom bestemor, hun er fortsatt på et rehabiliteringssenter, så det er hyggelig å besøke henne når man først er i nærheten. Etter det dro vi hjem til onkel og grillet og så på film. En rolig, men innholdsrik lørdag. Her er noen bilder.

Konserten var veldig bra, og heldigvis holdt været seg ganske bra hele veien. Dette er Frøydis Grorud som er saksofonist i Beat for Beat på NRK. 

Sammen med Frøydis var Siri Lien, datteren til Beat for Beats kapellmester, Trond Lien. Han var også der, men dessverre ble han ikke med på noen av bildene. Trond er lærer på samme skole som onkel, så de kjenner hverandre, han hadde derfor fått lagt inn ønske om å få høre Jonas Alaska sin October. Det fikk han, til min store glede! Den sangen er SÅ fin ♥

Det var godt oppmøte på glassverket denne lørdagen. 

Ei litta vaffelplate måtte vi unne oss mens vi var der, det smakte godt i duskregnet! 

Var ikke disse krukkene med tilbehør til vaflene søte? Norgesglass med rømme og syltetøy gjorde seg, det skal jeg huske på!

Her er vi på plass på terrassen til onkel, han har tidenes utsikt utover Tyrifjorden! Uteområdet hans føles veldig tropisk med palmer, blomster og behagelige utemøbler. 

Masse deilig grillmat og tilbehør!

Filmen vi så var A Royal Affair, en dansk film som var ganske bra. Kanskje den dukker opp som neste fredags underholdningstips? 

Nå skal vi komme oss av gårde på butikken så vi få handlet inn litt mat til uka, det er ikke mye spennende å lage middag av her i huset!  

Hva har du gjort i helgen?

- Sara


#helg #lørdag #grilling #konsert #sommer #hverdag #kos 

Serietips: The People v. OJ Simpson

 • 04.08.2017 kl. 20:02

Nå synes jeg det er på tide å gjenoppta fredagstradisjonen her på bloggen med et underholdningstips hver uke. Heldigvis er det spådd regn denne helga i store deler av landet, så hvis dere blir like hekta som meg kan dere bare kose dere med god samvittighet. Dere har helt sikkert hørt om denne saken, og kanskje dere allerede har sett serien? Jeg var dessverre bare 2 år da denne rettssaken pågikk i Amerika, men hadde jeg vært gammel nok hadde jeg garantert sittet klistret til skjermen. For dette var virkelig århundrets rettsak, superspennende!

Serien er en del av Netflix sin true crime-serie, og handler om rettssaken mot OJ Simpson i 1994 hvor han var siktet for drapene på sin ekskone Nicole Brown og hennes venn Ron Goldman. OJ har på sin side det som ble omtalt som The dream team, en solid gjeng advokater, deriblant Robert Kardashian, som gjorde alt for å få frikjent. Mens Marcia Clark representerer det som kalles The People. Mange av bevisene peker mot Simpson, men det skal likevel vise seg å ikke være noen enkel oppgave å få han dømt. Det som er så kult med denne serien er at de har vært veldig tro mot det som faktisk skjedd, samtidig som vi får et innblikk i livene til de involverte på en helt annen måte enn det man fikk da rettssaken pågikk. 

Marcia Clark spilles av fantastiske Sara Paulsen, jeg har blitt mega fan etter denne serien! Hun var virkelig helt rå i denne rollen, og jeg er nødt til å sjekke ut hva annet hun spiller i. Men så er jo også damen hun spiller, Marcia Clark virkelig en skikkelig inspirerende og kul dame! Hun har i ettertid blitt forfatter, og har gitt ut flere bøker som jeg gleder meg til å få lest. 

Jeg synes denne saken er så fascinerende og personlig har jeg ikke et snev av tvil om OJ er skyldig eller ikke. Dere skal selvfølgelig få gjøre opp deres egen mening, så jeg skal ikke si hva jeg mener. Etter å ha sett ferdig alle ti episodene satt jeg klistret til Youtube å kikket på gamle intervjuer og klipp av OJ, Marcia og rettssaken, og nå har Matias vært så snill å kjøp boken som Marcia Clark har skrevet om rettssaken "No Doubt", gleder meg til å lese den. Jeg ender sikker opp med å se serien om OJ som ligger ute på NRK også, haha. Hekta? Håper dere finner serien like interessant!

Har du fulgt med på denne saken, eller sett serien?

- Sara


#underholdning #netflix #tv #tvserie #oj #simpson #tips #rettssak #amerika 

Oppskrift: Iced tea cubes

 • 02.08.2017 kl. 22:47

Hei og god kveld! Jeg veit det er litt seint, men jeg hadde bare så lyst til å komme innom å dele en oppskrift med dere på tampen av kvelden. Iste er en av mine favoritt-drikker å kose meg med om sommeren, og det kan du lage veldig enkelt hjemme. Det blir mye billigere enn å kjøpe på butikken, og ikke minst mye sunnere! Håper dere prøver ut disse, og at de faller i smak :)

Ingredienser: Vann // 2-3 poser grønn te // Sitron/limesaft // Biter av sitron/lime til pynt // Isbitbrett

Lag sterk grønn te og la den kjøle seg helt ned. I mellomtiden kan du kutte opp små biter av sitron eller lime. 

Bland saft fra lime eller sitron i den kalde teen. Jeg hadde litt av begge deler, og det ble veldig godt! Fyll et isbitbrett med sitron/limebiter og hell over teen. Sett i fryseren i noen timer, så har du deilige iste på null komma niks når lysten på noe forfriskende melder seg!

Ta noen isbiter i et glass, eller en mugge som jeg har gjort her og hell på med iskaldt vann. Hvis du ønsker å søte den kan du gjøre det med ønsket søtning. 

Herlighet så godt dette ble! Det går så lang tid mellom hver gang jeg lager dette, så jeg glemmer alltid hvor godt det er. Kombinasjonen av grønn te, sitron og lime minner faktisk veldig om den grønne isteen til Tine. Dette er selvfølgelig bare én av veldig mange kombinasjoner som kan lages. Klassikeren fersken-iste kan du selvfølgelig lage selv, bytt ut grønn te med fersken-te og kutt opp småbiter av fersken isteden for sitron. Enkelt, og veldig godt!

Hva slags iste foretrekker du?

- Sara


#oppskrift #sommer #iste #sunt #sunnere #drikke #drikk #tips #inspirasjon #inspo "hjemmelaget

Bildedryss fra lørdagens 100-årslag

 • 01.08.2017 kl. 17:54

Hei! Nå har jeg endelig landet litt etter den fine feiringen på lørdag, og fått gått over alle bildene. Som vanlig blir kameraet glemt litt bort, når man koser seg er det så fort gjort! Noen bilder fikk vi heldigvis knipset, de tenkte jeg å dele med dere nå. Her er et lite innblikk i kvelden :)

På et 100-årslag må man helt klart ha en bildevegg med masse morsomme effekter! Her hadde vi også et polaroidkamera liggende som gjestene kunne bruke. Bildene hang vi opp på en tavle som alle kunne se på i løpet av kvelden, også kunne de ta med seg hjem hvis de ville. 

Velkomstdrink måtte vi selvfølgelig ha, den ble forresten veldig god! Kanskje dere har lyst på oppskrift? Gelé-shots, snacks og brownies er selvfølgelig også et must!

Hvor søte er ikke disse sugerørene? Jeg fant de på Ebay til en latterlig billig penge!

Bildeveggen ble flittig brukt!

De første gjestene begynner å komme!

Den fine jentegjengen fra jobb! Det var så utrolig koselig at alle fire kunne komme ♥

Verdens snilleste Tonje hadde skrevet så fine taler til alle fire jentene, og ordnet sånn at kjærestene våre gjorde det samme. Her er Tonje og kjæresten til Cecilie! Jeg fikk ikke tatt noe bilde av Matias, men han holdt en utrolig fin tale, veldig koselig gjort av de ♥ Tusen takk til begge to!

Kjæresten til Mari overrasket henne veldig, og kom selv om han egentlig hadde sagt han ikke kunne komme. Han fremførte en dans for henne, se på de da!

Anne-Marit ♥

Vi hadde leid lydanlegg og fått lånt lyseffekter og røykmaskin som skapte veldig god stemning utover kvelden. 

Fine!

Noen dro i gang stolleken, og konkurranseinstinktet ble skyhøyt blant enkelte. Veldig gøy å se på!

Øystein :) 

Anne-Marit og meg ♥

Bursdagsbarna måtte selvfølgelig ha litt bobler! Ikke spør hvordan gulvet var å gå på dagen etter!

God stemning! 

Jeg er så fornøyd med kvelden, og koste meg masse! Håper alle andre gjorde det også ♥ Utpå natten dro resepsjonsgjengen, Matias og jeg en tur ut på byen, og siden vi dro så seint blei vi helt til det stengte. Vi bare danset og koste oss, så var plutselig klokka 3, og lyset kom på. Det var jo egentlig helt greit, med tanke på at vi hadde holdt på siden klokken 18. Så vi plukket opp litt nattmat og stakk hjemover. Alle jentene sov over hos meg, og det var så kos! Jeg tror faktisk ikke jeg sovnet før rundt 5 på morgenen, så det må vel kunne sies å være en vellykket kveld? Formen var faktisk veldig fin dagen etter også. Herlig! Tusen takk til alle som kom ♥

- Sara


#bursdag #party #fest #feiring #gøy #venner 

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no