hits

DIY: Marble cover

 • 31.08.2015 kl. 16:13

Som jeg skrev forrige uke la Vilde og jeg på kontaktplast på Macene våre, og jeg lovet å komme med fremgangsmåte på det. Nå vet jeg jo at jeg er langt i fra den første til å skrive om dette, men ingen av innleggene jeg har vært innom har kommet med noen løsning på problemet Vilde og jeg støtte på; de runde hjørnene. Vi fikk veldig krøllete hjørner og uansett hva vi gjorde ville det ikke legge seg fint, helt til vi fant frem en hårføner!

Du kommer til å trenge kontaktplast i ønsket mønster/farge (vi kjøpte vår på Panduro Hobby), en tapetkniv, en penn, linjal og sist men ikke minst en hårføner!

Start med å tegne opp formen til Macen på kontaktpapiret. Skjær så ut med en tapetkniv før du klistrer kontaktplasten på. Påsettingen av plasten kan det være greit å gjøre sammen med noen da den ene bør stryke ut luftbobler med en linjal mens den andre påfører. Dersom det likevel blir noen luftbobler fjerner du disse med en linjal i etterkant. Skjer så bort eventuelle rester av kontaktplast rundt hele maskinen, og kutt ut eplet. Maskinen bør være på slik at eplet lyser når du gjør dette.

Så har vi kommet til den geniale delen! Blås forsiktig på hjørnene og stryk ut de stygge skrukkene. Etter et par runder med føneren ble alle hjørnene helt glatte og fine. Vi gikk også over alle de andre kantene med føner slik at vi er sikre på at alt sitter godt.

Jeg synes det ble veldig fint med en liten forandring, dataen min bærer nemlig preg av å ha vært godt brukt i 3 år nå. Jeg er veldig spent på hvor lenge det kommer til å sitte på, men skulle det falle av er det jo bare å sette på noe nytt. Det finnes så mye forskjellig kontaktpapir, så man kan jo bytte litt etter sesong! Her er en liten oversikt over hva Panduro har, det i gull fikk jeg litt lyst til å teste ut en gang!

Hva synes dere om resultatet?

- Sara


#DIY #hjemmelaget #gjørdetselv #mac #apple #marmor #marble #macbook

Latino-party

 • 30.08.2015 kl. 17:23

Hei! De siste par dagene har gått med til personalfest, og jobb. Jeg ble dessverre ganske dårlig etter festen, og med kveldsjobbing etterfulgt av dagvakt ble det aldr tid til bloggen. I tillegg har telefonen min tatt kvelden så det har vært vanskelig å være online. Men her er jeg, telefonen fungerer fortsatt ikke, men jeg skal forsøke å skru den opp og se om det er noe jeg kan gjøre. Hvis ikke får jeg lånt meg en neste helg. Nå tenkte jeg å servere dere et solid bildedryss fra torsdagens personalfest, temaet var som nevnt tidligere latino. Håper dere liker bildene!

Før festen var jeg hos Synne for et lite mini-vors hvor vi gjorde oss klare.

Så var festen i gang!

Først fikk vi et lite "show" fremført av blant annet resepsjonssjefen vår. Her er han i sitt ess!

To av de flinke damene fra festkomiteen, Lene og Tina. De hadde virkelig gjort en fantastisk jobb, feste ble så vellykket!

Fineste Synne ♥

Så var det tid for konkurranse hvor det var om å gjøre å få flest mulig marshmallows fra den ene bollen til den andre, kun ved hjelp av spisepinner. Hvem som vant er litt uvisst, vårt lag fikk ikke en gang deltatt, men det var veeldig gøy å se på!

Maten som ble servert var selvfølgelig taco!

Også måtte det selvfølgelig danses litt limbo! Og vårt hotell vant, go Radisson Blu Park!

En del av den fine resepsjonsgjengen på hotellet vårt, Synne, Jorge, Anders og Angela.

Og helt til slutt, her er de som stakk av med kveldens beste kostyme!

Det var et lite bildebonanza fra kvelden, det ble knipset over 200 stykker så det var litt vanskelig å begrense seg i dette innlegget, men man får vel aldri for mye bilder? En så fin kveld fortjener uansett masse bilder. Det var virkelig skikkelig hyggelig og man endte opp med å snakket med litt mennesker man ellers ikke har så mye kontakt med. Så selv om formen var helt elendig dagen etter var det veldig verdt det.

- Sara


#fest #sommerfest #personalfest #jobb #jobbfest #gøy #sosialt #sammenkomst #latino #taco #limbo

DIY-kveld med Vilde

 • 27.08.2015 kl. 16:17

God ettermiddag! Øser det ned hos dere også? Her har det bøttet ned noe voldsomt de siste timene, men om ikke lenge drar jeg på personalfest, så da kan det bare regne så mye det vil. Jeg tror det kommer til å bli veldig god stemning uansett. Først skal vi ha et lite vors hos ei i resepsjonen før vi tar turen opp til hotellet og fortsetter der. Jeg har med kameraet, og har fått i oppdrag å ta litt bilder utover kvelden, så kanskje det dukker opp noen bilder her i morgen også.

Nå tenkte jeg å vise dere noen bilder fra gårsdagen. Jeg var med Vilde hele dagen, og på planen sto både DYI-kveld og blåbærtur, men vi rakk bare DIY. Til gjengjeld fikk vi snurret oss en film på skjermen, lagd middag og kos oss med en frozen yoghurt så vi led ingen nød!

Jeg har plukket opp trådene på Skappel-genseren som mamma begynte på i fjor, kanskje jeg klarer å bli ferdig så jeg får brukt den i høst/vinter? Det går ganske trengt foreløpig, men mamma har allerede strikket ferdig en arm og bakstykke så jeg burde klare å komme i mål!

Søteste ♥

Vilde er mester i å være vert, og hun disket opp med deilig lunsj til oss. Vi gikk litt bort fra kostholdsplanen i går begge to, men det er helt ok!

Vi drev ikke bare med strikking i går, vi pimpet også opp Macene våre. Jeg har hatt lyst til å legge på marmor såå lenge, men så er det noe alle har om dagen så jeg har liksom ikke villet gjøre det. Men da Vilde nevnte at hun hadde tenkt til å gjøre det på sin måtte vi jo bare gjøre en liten DIY-kveld utav det. Macen min har fått en del stygge merker med årene så det var virkelig nødvendig med en liten finnish.

Hvis noen ønsker det, så kan jeg godt legge ut oppskrift på hvordan vi gjorde det? Vi fant oss nemlig en genial måte å få perfekte hjørner på. Så nå er jeg superforøyd med dataen min! Men jeg får gjøre meg klar her jeg, ha en fin kveld alle sammen! 

- Sara


#diy #hjemmelaget #mac #cover

 

 

Ukeplan uke 35

 • 25.08.2015 kl. 22:02

Nå er det en halv evighet siden jeg delte ukeplanen min med dere, og siden jeg nylig oppdaget at Personlig Almanakk gir deg muligheten til å lage gratis ukeplaner måtte jeg bare lage en. Det er også denne uken Vilde og jeg starter opp med treningen igjen, så da passet det perfekt.

Uken min ser foreløpig slik ut, litt trening, litt kos og litt jobb. En god blanding med andre ord! Jeg gleder meg spesielt mye til i morgen, da skal Vilde og jeg først en tur ut i skogen for å finne litt bær også har vi planlagt en DIY-kveld. 

Til personalfesten aner jeg ikke hva jeg skal ha på meg, det er tema latino, og jeg eier ikke spesielt mange latinoinspirerte plagg. Kostymer er dessverre ganske dyrt, så jeg tror jeg må bli litt kreativ. Kanskje noen av dere har et godt tips?

Hvordan ser din uke ut?

- Sara


#ukeplan #uke #plan #planlegge #planlegging #treningsplan #almanakk

Family time

 • 24.08.2015 kl. 18:52

Etter et par ufrivillige dager med bloggfri er jeg veldig klar for en ny uke med masse blogging. Jeg har vært hjemme hos mamma og der var nettet nede da vi kom på fredag kveld, så det har ikke vært mulig å blogge noe som helst. Men med det fine været vi har hatt de siste par dagene håper jeg dere har kost dere masse utendørs, og ikke foran dataskjermen.

Nå tenkte jeg bare å vise dere noen bilder fra lørdagen, vi feiret nemlig oldemor som fylte 92 år. Jeg tok ingen bilder fra selve selskapet, men vi tok noen familiebilder ute i hagen hennes etterpå. Håper dere liker de!

Topp fra H&M // Kimono fra Zalando/Vero Moda // Skjørt fra H&M

Kliss!

Jeg tror han er adoptert!

Skal det poses så skal det poses!

Vi kan jo ikke bare være seriøse!

Jeg fikk til og med lurt med bestemor på et bilde, det er ikke så lett for hun hater å få kameralinsen rettet mot seg.

Vi hadde en veldig hyggelig feiring og mye gøy med biledtaking. Det eneste dumme var at vi ikke tok bilde av alle fire damene, vi er jo fire generasjoner med damer i familien. Men det får bli neste gang ♥

- Sara


#familie #feiing #bursdag #kos #koselig #foto

First workout done!

 • 21.08.2015 kl. 12:38

Woho, happy friday! Etter dagens skift på hotellet har jeg langhelg, deilig! Matias og jeg skal hjem for å feire oldemor som fyller år i dag, hun blir hele 92 år, så da er det klart vi må bli med på feiringen. Hva jeg skal finne på til henne har jeg dog ikke funnet ut av enda, hva gir man til noen som har alt? Tidligere har vi gitt matkurver, hårklipp og andre ting hun kan bruke opp, men i år er jeg helt blank! Tips tas i mot med takk ♥

Men nå tenkte jeg egentlig bare å skryte litt av meg selv, jeg gjennomførte nemlig den første treningsøkten på eeevigheter i går. Det ble ingen knallhard økt, men litt øvelser på stuegulvet fikk jeg til. Vilde var jo hos meg i går så vi har lagt litt trenings- og kostholdsplaner for tiden fremover så nå er jeg skikkelig motivert! Håper vi klarer å holde på disse vanene.

Alt man trenger hjemme er jo egentlig bare en matte og en plan for hva man vil trene. Jeg endte opp med knebøy, utfall, pushups, liggende hofteløft, liggende sidehev og mountain climbers. En kort økt, men mye mer effektiv enn en sofaøkt!

Da var jeg litt i gang igjen, også braker det skikkelig løs til uken. Da har vi tre treningsavtaler, en gruppetime og to egentreningsøkter. Det kommer nok til å kreve litt planlegging for å få det her til, det er nemlig litt av en kabal å få jobben min til å passe med studiene hennes. Men so far so good! Nå gjenstår det vel egentlig bare å ønske dere en riktig god helg!

Hvordan går det med treningen din?

- Sara


#hverdag #trening #hjemmetrening #casall #treningsmatte #nystart

Økonomitips for studenter

 • 20.08.2015 kl. 18:57

Nå regner jeg med at studiene er i gang for de aller fleste, og i den forbindelse tenkte jeg å kjøre en liten reprise av ett innlegg jeg skrev i fjor. Innlegg fikk mye oppmerksomhet, det havnet blant annet på lesernes VG og enkelte mente jeg hadde et urealistisk syn på økonomi. Folk skal få lov til å mene hva de vil, men dette er ting jeg gjorde gjennom tre år som student og det funket for meg.

Selv om den første utbetalingen fra Lånekassa er stor og man føler at man ikke trenger å være så forsiktig med pengene kommer det en tid, om ikke så veldig mange ukene, hvor du priser deg lykkelig for å spart en del av det! Så her er mine beste tips for å få studentøkonomien til å gå rundt.

Sett opp et budsjett

Selv om dette kanskje høres litt kjipt ut er det faktisk veldig nyttig å lage seg en oversikt over planlagte inntekter og utgifter. Og sjansen er mindre for at du må leve på nudler de siste dagene før stipendutbetaling hvis du har planlagt litt på forhånd.

Dette her er et veldig enkelt forslag til budsjett. Her har jeg tatt utgangspunkt i mine egne inntekter og utgifter i studietiden så dette vil nok ikke se likt ut for alle. Jeg fikk stipend og lån fra Lånekassa og jobbet veldig lite ved siden av, så jeg belaget meg på å ha Lånekassa som eneste inntekt i dette budsjettet. Jeg er heldig og bor sammen med kjæresten min så mange av utgiftene er delt på to, noe som gjør det litt enklere. Jeg tenkte bare å kommentere gangen i budsjettskriving for de av dere som ikke har vært borti det før.

 • Det første du gjør når du setter opp et budsjett er å få oversikt over alle inntektene dine. Her kommer penger fra Lånekassa, jobb og eventuelt andre inntekter inn. Når man mottar støtte fra Lånekassa får man et større stipend på starten av hvert semester, disse pengene er det veldig lurt å spare så mye du klarer av slik at du har noe til juni og juli som er måneder uten studiestøtte.
 • Når du vet hvor mye du får inn setter opp de faste utgiftene dine slik at du vet hvor mye som går ut. Som sagt får man ikke studiestøtte i juni og juli, så der står jeg i minus, men da må jeg ha spart opp nok fra de andre månedene til å dekke dette.
 • Nå har du fått en oversikt over hvor mye du har og hvor mye du forventer at skal ut hver måned, så kommer det alltid en del uforutsette utgifter underveis. Her varierer det veldig hva som dukker opp, plutselig trenger du et par nye vintersko, en dag blir du bedt med ut på kafé osv. Slike ting bør man ikke glemme når man setter opp budsjett, en annen ting du bør huske på er at det av og til dukker opp bursdager og at du bør sette av plass i budsjettet til julegaver.

Spar penger på pensum

Pensum er ofte veldig dyrt og det tar som regel en stor del av kaka på starten av hvert semester. Det kan derfor være lurt å prøve å få tak i pensum brukt, enten gjennom finn.no eller fra tidligere elever på studiestedet ditt. Ofte henger det lapper oppe i gangene med folk som selger bøker, eller så har mange linjer en egen facebookside hvor det er vanlig å poste salg av bøker. Hvis bøkene er engelske er mulig å bestille de på Amazon til en lavere pris. Ellers kan du sjekke ut Akademika eller ord.no. Noen pensumbøkene som står på listene deres skal dere kanskje bare bruke deler av og da kan det være lurt å sjekke om biblioteket har disse bøkene. Lån de ut og les de kapitlene du trenger, da slipper du å bruke flere hundre kroner på en bok du bare skal bruke noen sider fra.

Kutt ned på luksusen

 • Selvfølgelig er det deilig å plukke opp en kaffe to go på vei til skolen eller spise mat fra kantina, men det kan fort bli dyrt! Hvis du må ha kaffe hver morgen anbefaler jeg deg å investere i en termokopp eller en liten termos og trakte hjemme. Hvis du ofte trenger påfyll utover dagen kan det hende at steder i nærheten av skolen (eller i kantinen din) har kaffeavtaler. Hos SiO (Studentskipnaden i Oslo) kan du kjøpe en kopp for 29,- og få mye billigere kaffe.
 • Når det kommer til kantinemat, vet vel de fleste at maten ofte er ganske mye dyrere der enn om du skulle lagd niste selv. Og selv om du lager matpakke behøver du ikke gå for klassikeren svett gulost på grovbrød! Kanskje du har noen middagsrester fra dagen før, eller så kan du lage deg en salat, en omelett, eller kanskje en frisk smoothie? Variasjon er stikkordet, og nå finnes det så mange forskjellige matbokser med inndelinger og kjøleelement så man kan nesten ta med hva det måtte være til lunsj.
 • En annen luksus som man kanskje kan kutte ned på er transport. Joda, det er deilig å sette seg på bussen å rulle avsted til skolen, men er det verdt 410,- i måneden? Det er nemlig prisen for månedskort i sone 1 her i Oslo. Kanskje kan du ha et reisepengekort hvor du setter inn noen kroner du kan bruke i nødstilfeller hvis du skulle forsove deg eller hvis det øser ned en dag? Bysykkel kan jeg også anbefale deg å bruke hvis dere har noe sånt der du bor. Her koster det 120,- i året og da kan du sykle så mye du vil.

Handle smart

 • Ikke kast spisbar mat!

Hvis det er en ting vi ofte får høre på nyhetene så er det at vi nordmenn kaster mye mat, og at ungdommer er verstingene! Det synes jeg er veldig synd, for mange kaster dessverre fullt spisbar mat. Dersom du vet at du ikke kommer til å rekke å spise opp hele brødet før det mugger så frys halvparten. Eller stek deg krutonger til tomatsuppa. Og det er absolutt ikke nødvendig å helle ut melk fordi den gikk ut i går. Lukt på melka, lukter den vanlig og er klumpfri er det ingen fare å drikke den. Melk holder seg gjerne mange dager over datoen, det samme gjelder egg. Egg kan faktisk holde seg flere måneder over datoen! Husk også at det er forskjell på best før, og siste forbruksdag. Sistnevnte skal du være litt mer forsiktig med å spise over datoen, mens den første er helt uproblematisk.

 • Kjøp varer til 50%

Et tips som vi sparer MYE penger på her er å kjøpe mat med kort holdbarhet til 50%, enten spiser vi det med en gang eller så fryser vi det ned. Butikker jeg vet om som setter 50% på mat med kort holdbarhet er Rema1000, Rimi, Bunnpris, Ica, Meny og Joker.

 • Handle store pakninger

Det er lurt å handle mat i større pakninger dersom det er mulig, store pakker blir ofte billigere og hvis du har plass ville jeg absolutt gjort det.

 • Benytt deg av tilbud og studentrabatter

Dette er kanskje en selvfølge, men jeg ser flere postkasser her jeg bor som ikke ønsker reklame. Det skjønner jeg faktisk ikke, for det er mye å spare på å bruke tilbud fra tilbudsavisene. Det er selvfølgelig mulig å sjekke de ut på nett også, men jeg liker å sette meg ned med kundeavisene og planlegge middagsuken. Av og til har noen butikker 10kroners marked, da er det bare å fylle opp kurven med gode kupp! En annen ting som lønner seg er å velge First price, Euro Shopper osv. der det er mulig. De aller fleste varene fra disse billige merkene er like gode som "originalen", men de koster mye mindre. Når det gjelder studentrabatter så finnes det mange gode rabatter å benytte seg av. Studenttorget har en fin oversikt over forskjellige byer og kategorier som er verdt å sjekke ut. Mange restauranter og butikker tilbyr også studentrabatter om du viser studentbevis.

Studentskipnad

De fleste store byer har en studentskipnad og når du går på høgskoler og universitet må du som regel melde deg inn i disse. Det er veldig kjekt for da har du muligheten til å søke om studentbolig og benytte deg av en rekke gunstige tilbud for studenter. Her i Oslo har vi blant annet muligheten til å bruke SiO som fastlege og dermed få refundert helseutgifter fra 200,- opp til frikortgrensen. De har også tannleger med billigere behandlinger og psykologer som hjelper til ved behov. Det er også mulig å trene billig hos treningssentrene deres, nå har SiO totalt 5 fine sentre som det er mulig å trene på. De deler også ut gratis skoledagbøker ved skolestart så der er en utgift du kan stryke. Og så er det selvfølgelig mulig å søke om studentbolig. Og her kan det være MYE penger å spare, men det er jo en kjent sak at det er mange flere studenter enn boliger så det gjelder å være tidlig ute!

Da håper jeg disse tipsene kan være til hjelp for nye studenter, men kanskje også de som har studert ett år eller to. Jeg har som sagt overlevd greit på bare studielånet, men jeg har også jobbet litt om sommeren og hatt noen vakter som prøvevakt hos en videregående skole. Som sagt har jeg også fordelen av en samboer, men det er fullt mulig å leve bare på studielånet hvis man er litt påpasselig med pengene sine. Helt tilslutt vil jeg bare anbefale dere å tegne forsikring, jeg la det ved som en utgiftspost i budsjettet, men må bare nevne det også. Det er så lurt å ha forsikring hvis noe skulle gå galt! Gjensidige har innboforsikring her til 99,- i måneden og hvis du er medlem av DNB har de en til 79,- i måneden.

Del gjerne innlegget videre med andre studenter!

- Sara


#økonomi #økonomitips #student #penger #spare #studentskipnad #sio #budsjett #tips #sparetips #heistudentliv

Oppskrift: tortilla med kanel og sukrin

 • 18.08.2015 kl. 21:33

Av en eller annen grunn holdt jeg på å ønske en ny uke velkommen da jeg skulle begynne på dette innlegget, men det er jo faktisk tirsdag i dag! Jeg tror helgefølelsen hang litt igjen i går da jeg ble hos mamma en ekstra dag. Men nå har jeg omstilt meg, og er klar for ukens andre dag! Og i dag tenkte jeg å dele en enkel oppskrift med dere, jeg husker ikke helt hvor jeg fikk denne ideen fra, men jeg tror det var en eller annen youtube-video. Uansett, jeg håper dere liker denne godbiten

Ingredienser: Tortillalefse // Kanel // Sukrin/Sukrin Gold

Det kjekke med disse er at du kan gjøre dem sunnere og mer usunn ettersom hvilke ingreidenser du velger. Hvis du går for fullkornstortilla med sukrin vil den bli en god del sunnere enn om du velger hvetetotilla og sukker. Dette er dog uansett en snack så man skal jo ikke spise seg mett på disse heller.

Sett ovnen på 220 grader mens du gjør klart tortillaen. Pensle den lett med litt vann før du strør over ønsket mengde kanel og sukrin. Pass på at det blir et jevnet lag over hele.

Del så tortillaen opp i så store biter du ønsker, og steker de gylne. Mine måtte stå i ca. 3 minutter.

La de så bare ligge å kjøle seg ned, før du kan nyte crispy og god snacks.

Yummy! Disse her ble skikkelig gode, og jeg kommer garantert til å ty til disse hvis jeg får lyst på noe godt en kveld! De smaker litt som de kanel-knekkebrødene til Wasa, hvis dere har smakt de? Bare at de her er mye tynnere, og man kan bestemme mengden kanel og søtt selv. I like!

Så det ikke godt ut?

- Sara


#oppskrift #mat #sunnere #tips #ide #snacks #godis #kanel #sukrin #hjemmelaget #funksjonellmat

Nail it: tips for sterkere negler

 • 17.08.2015 kl. 21:24

Da var det ny uke alt igjen, og dagen er jo faktisk snart over! Planene så langt for uken er å, jobbe litt, møte Vilde og feire oldemors 92 år. Jeg tror det blir en bra uke jeg! Jeg tenkte å starte ukens blogguke med noen tips til dere. Helt siden jeg var på neglekurset i vår har jeg hatt lyst til å lage et sånt innlegg, så her kommer mine beste tips for sterke og fine negler.

Riktig utstyr er alfa og omega og disse fire klarer jeg meg ikke uten: 

Hvis man har et litt trangt budsjett ville jeg først og fremst kjøpt meg neglebåndsklipperen og en vanlig neglefil. Jeg forklarer selvfølgelig hva de forskjellige tingene brukes til under.

Neglebåndsskyveren skyver naturlig nok neglebåndene bakover. Det ser mye finere ut når de er skjøvet tilbake, samtidig som at neglen faktisk kan se litt lenge ut, særlig hvis du har veldig mye neglebånd som kryper nedover. Når man skyver det bakover vil man lettere se hva som er dødt og overflødig slik at det kan klippes bort. Med den andre enden (den lille kniver) skraper jeg bort eventuelle rester som er igjen på neglen etter jeg har klipt bort det døde.

Neste steg er å klippe bort den døde huden. Man ser veldig lett hva som er dødt og ikke, så bare klipp hele veien langs neglen slik som på bildet over. Hvis man åpner opp saksen helt kan man bruke den til å skrape bort resten hvis det er nødvendig. Jeg liker best å bruke den andre til det, men denne her fungerer også absolutt!

Filing er også viktig! En vanlig fil brukes til forming av neglen og til å bli kvitt slitte kanter. Husk alltid at de siste filetakene skal tas fra hver av sidene på neglen og inn mot midten. Jeg liker også å jevne ut neglen med en buffer til slutt.

Så gjelder det å gi neglene masse pleie og fuktighet! Disse tre produktene er mine favoritter: garlic treatment, neglebåndsolje og en god håndkrem. Garlic treatment er en gjennomsiktig negleforsterker som gir en blank og fin finnish. Legg på ett lag og la det tørke godt før du går videre til oljen.

Denne oljen brukes når man legger Gelish, men jeg liker å bruke den til vanlig også. Den er utrolig god, så anbefaler virkelig å investere her.

Avslutt med en god håndkrem, min er fra TL spa design.

Selvfølgelig trenger man ikke gjøre alle disse stegene, men jeg liker å ha velstelte negler. Jeg merker jo godt at neglene mine er mye sterkere nå som jeg faktisk gir de den pleien de trenger, og det liker jeg! Hvis du sliter veldig med å få dine egne negler til å vokse vil jeg forresten anbefale dere å få lagt gelish. Med gelish vil din egen negl forsterkes slik at de kan vokse seg lengre, det sliter eller misfarger heller ikke neglene slik vanlig lakk kan gjøre. Så da håper jeg dere likte tipsene, og hvis dere lurer på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet!

Er du flink til å stelle neglene dine?

- Sara


#negler #nails #tl #tlbeauty #tonelise #toneliseakademiet #neglepleie #håndpleie #neglebånd #neglebåndsolje

Garasjesalg

 • 15.08.2015 kl. 21:16

God lørdag! Flere av dere har etterlyst hverdagsinnlegg, og jeg vet jeg er veldig dårlig til det. Men i dag var jeg flink og dro med meg kameraet. Klokken ringte 08.30 og da var det bare å sprette opp og gjøre seg klar for garasjesalg. Vi holdt åpent fra 11-15 i dag, og fikk solgt unna massevis!  Enda er det veldig mye igjen og vi er klare for en ny slagsdag i morgen. Håper det kommer like mange i morgen og at vi blir kvitt mest mulig! Det er neimen ikke lett å tømme et helt hus som har vært bebodd av en storsamler! Hehe, håper dere liker litt hverdagsbilder!

Kaos? Her er det litt for både store og små! Leker, bøker, kjøkkenting, verktøy, pynt, klær og masse, masse mer!

Kort eller kontant?Jeg har fått sett igjennom massevis av gamle leker og bøker også, mye havner rett i selges dunken, men noe må jeg bare spare på. Det er jo så koselig å ha litt minner fra barndommen! Og nå holder jeg på å legge ut litt dyrere ting på Finn.no, det er jo litt enklere å få solgt slike ting når det kan hentes i Oslo. Så vi får bare krysse fingrene for at omsetningen blir bra og at det er minst mulig igjen på bordene i morgen. Så håper jeg dere har hatt en fin lørdag? 

- Sara


#hverdag #blogg #familie #salg #garasjesalg #selge #gamleting #minner

We all scream for ice cream!

 • 14.08.2015 kl. 22:34

Hei hei! Håper dere har hatt like fint vær som vi har hatt her i Oslo/Hønefoss? Dette må jo være en av de varmeste sommerdagene så langt i år, og det ble selvfølgelig feiret med litt is! Det har ikke fristet så veldig med is, limonade og andre sommerlige ting i år, så det gjelder å gripe muligheten! Tenk, jeg har til og med bare grillet ÉN gang i år! Det er nesten litt krise, men denne isen ble i hvert fall nytt til det fulle.

Ice cream is always a good idéa!

Yummy, denne var god! Bortsett fra å kose meg med is har jeg reist hjem for helgen. Vi holder på med siste rest på hussalget til bestemor nå og i helga har vi stort garasjesalg. Så da var det bare å hoppe rett på bussen etter jobb. Nå har jeg faktisk fri til og med mandag, så jeg håper det blir bare finvær fremover! Det er viktig å skvise ut siste rest av sommeren, høsten er her før vi vet ordet av det!

Hva har du gjort i dag?

- Sara


#is #iskrem #softis #icecream #sommer #sommertid #august

Back to school fashion inspo

 • 13.08.2015 kl. 21:52

Innlegg i samarbeid med Rabble

Nå er vel skolestart rett rundt hjørnet og hva passer vel bedre enn litt påfyll i garderoben? Jeg har jo ingen planer om videre studier foreløpig, og jeg kjenner det er skikkelig rart å se alle gjør seg klare til et nytt semester mens jeg må søke jobber. Det blir sikkert spennende det også, men av og til skulle jeg ønske jeg hadde ett år igjen. Uansett, studier eller ikke, litt inspirasjon til garderoben er aldri feil, så jeg har satt sammen en solid kollasj med fine plagg til dere. Håper dere finne noe dere liker!1. Semsket skinnjakke 2. Hvit skjorte 3. Grå turtleneck 4. Camel turtleneck 5. Sort dressbukse 6. Hvit skjorte 7. Korallfarget veske 8. Jeans 9. Støvletter 10. Sneakers med lenke 11. Grønn veske 12. Stripete kjole 13. Rød bluse 14. Grått skjørt 15. Sort kjole 16 Sort og hvit bukse 17. Headset 18. Rutete genser 19. Poncho 20. Nike sko 21. Nike sekk 22. Grå blazer 23. Rutete skjørt

*Sukk* Den brune skinnjakken er så kul at jeg nesten sprekker! Jeg krysser fingrene for at jeg finner noe lignende på loppis i løpet av høsten! Turtleneck sikler jeg liker mye å i år som i fjor og denne gangen skal jeg være litt flinkere til å bruke det. Nå har jeg opparbeidet meg noen i forskjellige farger, så det er bare å ta de i bruk!

Butikkene jeg har vært å hentet plagg fra er Boozt, Ellos og Sportamore. Og hvis du klikker på de uthevede navnene kommer du rett inn på Rabble hvor du finner forskjellige rabattkoder! Hos Ellos for eksempel får du 50% avslag på den dyreste varen i tillegg til gratis frakt! Det er med andre ord litt penge å spare her! Så da får dere ha happy shopping!

Har du noen favoritter?

- Sara


#mote #fashion #inspo #inspiration #inspirasjon #klær #backtoschool #rabattkode #rabatt #kampanje #rabble

10 ting jeg gleder meg til i høst

 • 12.08.2015 kl. 17:33

En av mine absolutte favorittårstider er høsten. Sommeren havner naturlig nok på en førsteplass, men høsten kommer ikke langt bak. Høsten er så koselig, fargene er så fine og klærne er behagelige. En helt perfekt kombo spør du meg! Og nå som høsten er rett rundt hjørnet har jeg opparbeidet meg en god liste med ting jeg gleder meg til i høst. Kanskje den kan inspirere noen av dere som ikke har fult så mye til overs for den kommende årstiden? Jeg håper det ♥

Høstmoten

La oss starte med den deilige høstmoten! Tykke varme ullgensere, myke skjerf og kule boots, I can't wait! Høstens fargepalett pleier også alltid å falle i god jord hos meg: army green, grått, burgunder, sennepsgul og nå også rustrød. Jeg har veldig lyst til å gå til innkjøp av en kul poncho og noen fine boots denne sesongen. Bootesene fra i fjor er for lengst utslitte og jeg føler det er noe man må ha til høsten. Jeg håper også på å få kloa i noe i fargen rustrødt, den fargen ser jeg overalt om dagen, og den er så fin!

Loppemarked

Høsten er den store loppemarkedssesongen og jeg synes det er så gøy å gå på leting etter skjulte skatter! Jeg har funnet så mye fint på loppemarked tidligere og håper på å gjøre noen kupp i år også. Jeg har erfart at i Oslo sendes det veldig mye fint på loppemarked og jeg funnet blant annet en Acne-bukse, en Levis-jakke og en blazer fra Filippa K blant gamle t-skjorter Tinestaffeten og slitte hettejakker. 

Sopp- og blåbærtur med Vilde

Jeg har faktisk aldri i mitt liv vært på sopptur, mest fordi jeg ikke aner hva jeg kan putte i kurven og ikke. Men i høst har Vilde sagt ja til å bli med på en sopptur, hun har litt erfaring fra før, så da satser jeg på å ikke komme hjem med fluesopp og andre giftige sorter. Vi må også kjøre en reprise av fjorårets blåbærtur, vi var jo litt sent ute i fjor så det ble ikke så mye bær, men i år skal det bli andre boller!

TV-høsten

Jeg har egentlig ikke så fan av å følge med på TV-serier som jeg må se fast hver uke, men i de senere par årene har jeg begynt med det. Jeg elsker amerikanske serier som jeg kan se når som helst på nett, men det er noe eget med norske serie som Farmen, Skal Vi Danse og 71 Grader Nord. De tre seriene tenker jeg i hvert fall å få med meg i høst i tillegg til at Typisk Deg med Petter Schjerven er tilbake som jeg bare må se. Den nye serien til TV2, Fingrene av fatet høres også interessant ut. Jeg kommer med andre ord til å ha nok å se på fremover, jeg får nesten håpe det blir en regnfull høst i år.

DIY-kvelder

Vilde og jeg har snakket om ha noen kvelder med litt håndarbeid og DIY utover høsten. Kanskje det til og med dukker opp noen oppskrifter og ideer her på bloggen? Vi skal i hvert fall forsøke oss på litt strikking, så vi får se hvordan det blir! Jeg gleder meg veldig, det er så gøy å lage ting selv og kunne være skikkelig kreativ.

Lese bøker

Jeg er dessverre veldig dårlig til å lese bøker, men når jeg først kommer over en skikkelig god bok koser jeg meg veldig med den. I det siste har jeg lest på den nyeste boken til Linnéa Myhre og jeg merker at jeg har lyst til å lese mer! Så jeg skal lage meg en liten bokliste over bøker som bør leses også ser vi hvor langt jeg kommer i høst.

Treningsoppstart

Som jeg har nevnt litt tidligere skal Vilde og jeg begynne å trene mer sammen. Vi tenker å sette opp treningsplaner og hver vår kostholdsplan slik at vi kan få litt orden på formen. Høsten er jo en perfekt anledning til å starte opp, hvorfor ikke pumpe litt jern når det likevel øser ned ute? Eller hva med en joggetur i skogen mens det enda er varmt i luften?

Innendørskos

Fra trening til innendørs kos, hoho. Det er viktig med balanse i hverdagen, er det ikke? Jeg gleder meg i hvert fall masse til å krype opp i sofaen med et deilig pledd, en kopp kakao eller te og en film på skjermen. Kjærestekvelder, venninnekvelder eller bare me time er veldig velkomment om høsten!

Å benytte meg av høstens skattekiste

Jeg var jo litt inne på det tidligere med sopp- og blåbærtur, men jeg gleder meg også til å plukke opp en god forsyning av epler hos oldemor. Hjemmelaget eplesaft, eplekake og eplepai smaker ekstra godt når eplene kommer fra egen hage. I tillegg har hun både rips- og solbærkjerr, så kanskje det blir litt derfra også. Jeg i hvert fall veldig glad i å kunne høste egne ting.

Kinoturer

Om det blir kinoturer i flertall vet jeg ikke enda, men jeg synes høsten er den koseligste årstiden for kinobesøk. Så langt vet jeg at jeg må få med meg den siste Hunger Games filmen, i tillegg til at det ser ut til å komme flere andre spennende filmer i de kommende månedene.

Dette er noen av de tingene jeg ser frem til i månedene som kommer, også dukker det jo alltids opp masse annet underveis. Det er også en del bursdager både i min og Matias sin familie fremover, Halloween er i oktober også blir det en spennende tid med jobbsøking på både Matias og meg. Masse å se frem til med andre ord!

Har du noe du gleder deg til i høst?

- Sara


#høst #årstid #kos #høststemning #høstmote #mote #bær #høste #epler #sopp #strikke #DIY

Sov godt lille

 • 11.08.2015 kl. 21:38

God kveld. Hvordan står det til? Jeg har mye jobb for tiden, så det har blitt litt knapt med innlegg. I tillegg døde marsvinet vårt natt til søndag, så bloggen har ikke blitt prioritert så mye. Vi hadde hatt henne i 6 år, så det var veldig trist. Men når de blir så gamle er det jo sånt man må forvente. Hun hadde vært syk i noen dager så da jeg skulle overnatte på hotellet i helgen tok jeg henne med meg. Hun hadde det derfor som plommen i egget siste kvelden og spiste jordbær og lå i deilig hotellseng. Heldigvis gikk det veldig fort, så jeg håper ikke hun hadde noe vondt.

Sov godt lille venn ♥

- Sara


#kjæledyr #dyr #marsvin

My bed for the night

 • 09.08.2015 kl. 12:10

God søndag! I natt har jeg sovet som i disse herlige omgivelsene. På grunn av bytting av vakter endte jeg opp med å jobbe sent lørdag kveld og tidlig søndag morgen så jeg fikk lov til å overnatte på hotellet. Vanligvis når jeg jobber slike vakter bruker jeg tretti minutter hver vei, så sovner jeg aldri med en gang og ender opp med altfor lite søvn. Men denne gangen var det deilig å slippe å tenke på det. Jeg har bodd på et av de nyoppussede rommene våre, og tenkte kanskje dere ville se hvordan det ser ut hos oss?

En helt ok seng å komme hjem til!

Sengen leverte!

Elsker denne stolen, skulle gjerne hatt et par av de selv.

Speilselfie er alltid obligatorisk på hotell!

Her har altså jeg kost meg i natt! Nå er jeg allerede godt i gang med skiftet mitt og om ikke lenge kommer Matias hjem fra hyttetur! Han har vært borte siden torsdag, så jeg gleder meg til å se han igjen! Så håper jeg dere får en kjempefin søndag!

Bor du ofte på hotell?

- Sara


#hotell #radisson #radissonblu #blupark #fornebu #hotellrom #hverdag

5 ting som stresser meg

 • 07.08.2015 kl. 21:46

Litt stress er sunt, det er jeg helt overbevist om. Faktisk så trenger jeg en liten dose stress i hverdagen for å få ting gjort, men det finnes også dårlig stress. Stress som gjør meg lett irritabel. Det er ofte ikke tanken på at jeg har mye som må gjøres, eller at det er mange ting som skjer rundt meg som stresser mest. Det er mer banale ting, som jeg egentlig burde jobbe med å bli kvitt. Uansett, her er min topp 5 lister over ting som stresser meg!

Å ha uleste/uåpnede ting på iPhonen

I don't know why! Det er bare så stressende med uleste mails, uleste meldinger og oppdateringer som står å venter på å bli gjennomført. Den lille irriterende røde ringen med et hvitt tall i seg takler jeg bare ikke, de må bort!

Når skapdører og skuffer står åpne

Det ser så uryddig ut med åpne skuffer og skap og da blir jeg alltid skikkelig urolig og stressa. Matias er noen ganger litt flink til å ikke lukke igjen etter seg og da må jeg opp for å lukke de med en gang, ellers blir det krise i heimen.

Uavklarte ting

Dette kan jo være mye, men hvis vi skal ut på noe hater jeg å ikke vite når. Jeg liker å lage meg opp en bussrute på forhånd og vite når jeg må begynne å gjøre meg klar. Dersom dette ikke er på plass kan jeg fort bli en irriterende person å være rundt! Dette kalles kanskje kontrollfreak?

Å dra hjemmefra med lite strøm på mobilen

Mister dere også litt piffen hvis mobilen deres har lite strøm? Jeg blir i hvert fall grisestresset hvis jeg rett før jeg forlater leiligheten oppdager at jeg har lite strøm på mobilen. Jeg bruker jo ikke mobilen konstant, likevel er det stressende og vite at jeg MÅ spare på strømmen. Tenk om noe skulle skje som gjør at jeg trenger den, krise!

Å ha liten plass

Her vi bor nå er det så lite og trangt og det blir ofte et stressmoment. Jeg har ikke klaustrofobi eller noe sånt, men det å ha liten oppbevarings- og benkplass er ikke noe gøy. Ta kjøkkenet for eksempel, vi har lite skap og ekstremt lite benkplass, så hvis vi ikke vasker opp hver dag er det nesten ikke mulig å lage mat der. Og i hvert fall ikke mulig å kose seg med det!

Det var noen av de tingene som bruker å stresse meg. Og som jeg sa, veldig banale ting, men likevel very stressfull! Men nå skal jeg faktisk straks slenge hodet på puta, jeg har sittet å smådubbet av flere ganger mens jeg har skrevet dette innlegget, så nå skal jeg ta igjen litt tapt søvn! God natt <3

Har vi noen av de samme stressmomentene?

- Sara


#hverdag #funfact #meg #blogg #blogger #stress

August inspiration

 • 05.08.2015 kl. 19:52

Hei og god kveld! Nå begynner det å bli en halv evighet siden jeg fylte på inspirasjonskontoen med bilder fra We Heart It, så i dag måtte jeg bare! Jeg føler at sommeren, som egentlig aldri kom er på vei bort og jeg begynner faktisk å bli veldig klar for høst. Og høsten er virkelig en av mine favorittårstider! Så med høst på hjernen skrollet jeg side opp og side ned i leting på inspirerende bilder. Og jammen fant jeg ikke en hel haug, håper dere blir like inspirert!

Åh, fine girly bilder får jeg aldri nok av! Jeg får alltid så lyst til å freshe opp garderoben min, bli flinkere til å sminke meg og lage masse spennende mat etter litt søking rundt på We Heart It. Alt på en gang!

Er du klar for høsten?

- Sara


#inspirasjon #inspo #weheartit #bilder #foto #høst #inspirert #blogg

Jeg begynner på mandag...

 • 03.08.2015 kl. 21:42

Hvor mange ganger har du tenkt tanken "på mandag begynner jeg". Enten det gjelder å få inn en god søvnrytme, få på plass et sunt kosthold eller regelmessig trening så er alltid mandagen den riktige dagen å starte på. Og som regel blir alltid mandagen veldig bra, kanskje også tirsdagen! Så kommer lillelørdag krypende og man begynner å snuse litt på de gamle vanene igjen. Hvis man er så uheldig å skulle gå på en liten sprekk så er alt ødelagt. Har man først smakt en liten sjokoladebit eller droppet en treningsøkt er resten av dagen ødelagt og man kan like gjerne spise opp hele godteposen. Så når en dag i uka har gått på dunken gjør som regel de andre det også, da nærmer jo også helga seg så da er det lov uansett. Dessuten er det jo snart en ny mandag, så da kan man jo bare starte opp igjen.

Jeg tror ganske mange kjenner seg igjen i dette tankemønsteret, om det kanskje ikke er så svarthvitt som jeg presenterer det over er det alltid veldig enkelt å skulle utsette endringer til mandag. En ny ukes første dag, hvor man starter med blanke ark. Det er jo en fin tanke egentlig, men ikke hvis man ender opp med å bruke den som unnskyldning og havner i en ond sirkel.

Jeg har utallige ganger skullet starte på mandag med mitt nye å bedre liv. Gang på gang ryker jeg på en smell og ender opp misfornøyd med at jeg ikke klarte å gjennomføre. Så jeg tror ikke det er nok å bare skulle begynne på mandag, i hvert fall ikke for meg. Noe må gjøres på en ny måte, man må se ting fra en annen vinkel og kanskje gå noen nye veier. Man vil helt sikkert komme til å gå seg vill her også, men sjansen for å lykkes er større enn om man bare fortsetter i samme gamle spor.

Så med det i bakhodet skal denne høsten brukes til å komme i bedre form, men jeg skal ikke nødvendigvis starte på en mandag, gå på de samme gruppetimene jeg gikk på før, spise den samme maten jeg gjorde før og gå på de samme feilene jeg har gjort før. Jeg skal stake opp en ny vei, ha faste treningsavtaler med Vilde og sammen med henne lage en kostholdsplan som er mulig å gjennomføre. Så ønsker jeg en sprekere og sunnere høst velkommen, enten den starter på en mandag eller en torsdag! Og hvis du er som meg opprdrer jeg deg til å tenke litt nytt neste gang du bestemmer deg for å gjøre en endring.

Har du en tendens til å skulle starte på mandag?

- Sara


#nystart #nyrerutiner #rutiner #trening #kosthold #livsstil #mål #side2

Black and white

 • 02.08.2015 kl. 23:38

God kveld! Her kommer en liten kveldspost, jeg kom nemlig over Frodith sin lille foto-challenge og tenkte jeg måtte delta. Motivet for utfordringen er dyr i svart-hvitt, så da var det bare å bla seg bakover  bildearkivet. Jeg fant ganske mange forskjellige dyr som jeg hadde lyst til å ha med, så her kommer et lite bildedryss. Håper dere liker de!

Fine Ask ♥

Det var litt amper stemning i dammen sist vi var på St. Hanshaugen, den hvite løp etter den første der og nappet den i stjerten.

Verdens søteste marsvin, Totiki ♥

Tufsa ♥

Kosetid ♥

En av de søte hundene til Olav, Igor ♥

Nabohunden Lexi ♥

Det er vel egentlig meningen at vi skal stille med ett bilde til challengen, men da får du velge deg ut det du liker best Frodith. Hvis du har lyst til å melde deg på har du frem til midnatt, så vær kjapp!

Likte du bildene?

- Sara


#foto #bilder #fotochallenge #svarthvitt #dyr #katt #hund #and #fotografi

Vive La France!

 • 01.08.2015 kl. 22:23

Sponset produkt

Da månedens Glossybox dumpet ned i postkassen min i går fikk jeg mest lyst til å steke meg noen croissanter og presse et glass appelsinjuice. Det var nemlig et lite stykke Frankrike som skjulte seg inne i denne månedens eske. I juli har Glossybox samarbeidet med den franske kosmetikkgiganten L´Oréal Paris og sammen har de fylt esken med klassiske produkter inspirert Frankrike. L´Oréal Paris er å finne i over 120 land og målet deres er å gi den beste og mest innovative kosmetikken i verden. Jeg tror L´Oréal er noe alle kjenner til og har et forhold til, og kanskje har du testet ut flere av produktene i månedens eske allerede?

- Because I'm worth it -

Hva er vel mer typisk fransk enn røde lepper? Red Passion heter denne her, og den gir en veldig intens farge med et lite hint av shimmer. Den holder veldig lenge på fargen og er enkel å påføre slik som de andre leppestiftene fra L´Oréal.

Denne brow plumperen har jeg aldri testet ut før, mest fordi jeg ikke føler jeg trenger fyldigere bryn. Men da jeg prøvde den fikk jeg litt sjokk. Den ga meg nemlig ikke store buskete bryn, som jeg så for meg, men jevnere bryn som var lett å forme. Jeg har veldig mørke bryn fra før, men enkelet steder er det litt mindre hår og da ser det "hullete ut". Denne her tettet igjen det uten å gjøre brynene mørkere og harde. I love it! Fargen passet meg også helt ypperlig, og er i medium/dark.

L´Oréals klassiske hårspray fulgte selvfølgelig også med! Elnett er og blir en klassiker og sikrer at håret ser fabulous ut hele kvelden!

Denne oljen er også ny for meg, og jeg er spent på å prøve den ut. Det er en olje til ansiktet som gir masse næring til huden og etterlater den myk. Den inneholder blant annet aprikoskjerner, jobobaolje og eteriske oljer fra blant annet nyperose, appelsin og lavendel. En god opplevelse for både huden og nesen, med andre ord!

Helt tilslutt er en neglelakk i fargen Le Vernise, en dyp plommefarge. Denne er som de andre lakkene til L´Oréal, godt pigmenter og med en bred kost som er enkel å påføre med.

Jeg synes månedens eske var veldig kul, både designet på selve esken og produktene som fuglte med! I tillegg til tingene jeg har vist frem her fulgte det også med en tester på en hårkur og en søt toalettmappe. Mappen ser dere forresten i det ørverste bildet, den er akkurat passe stor å ha med seg hvis man skal sove borte en natt så den kommer til å bli godt brukt.

Som dere vet er eskene sponset, men jeg gir alltid mine ærlige meninger i disse innleggene. Og hvis du skulle øsnke å abonnere på Glossybox selv kan du melde deg inn her. Det koster 179,- i måneden og du

Har du prøvd noe av dette før?

- Sara


#glossybox #sminke #makup #skjønnhet #beauty #velvære #loreal #lorealparis #fransk #frankrike #neglelakk #leppestift #anbefaling #vurdering #newin

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no