hits

Videoblogg: innkjøp fra sommeren

 • 31.08.2014 kl. 14:18

DA har jeg endelig fått filmet, redigert og lastet opp innkjøpene mine for denne sommeren. Jeg har ikke kjøpt så veldig mye, så jeg tar med en liten oppsummering av alle de nye mummikoppene jeg har fått i løpet av sommeren på slutten av videoen. Håper dere liker den ♥

Hva synes dere?

- Sara 


#video #videoblogg #blogg #blogger #shopping #newin #sommer #sommerkjøp #skinnjakke #skjorte #mummikopp #mummikopper #smykker 

Tur til Vettakollen

 • 30.08.2014 kl. 21:54

Hei på dere! Det ble visst litt sen oppdatering her i dag, men jeg har kost meg så mye at det ikke har vært tid til overs. Dagen startet med en tur på loppemarked etterfulgt av et lite kafébesøk med Vilde. Vi fikk begge med oss noen fine, og veldig billige ting fra loppis! Endelig er loppemarkedssesongen i gang. Kan godt vise dere hva jeg fant, hvis dere vil? Da vi hadde slurpet i oss kaffen dro vi hjem for å plukke opp Matias og så bar det til skogs. Vi tok T-banen opp til Sognsvann og målet for dagen var Vettakollen. Kameraet fikk selvfølgelig være med på tur, så her er et lite bildedryss. 

Ballerina og appelsinjuice ble med i tursekken. Proviant er viktig!  

Endelig på toppen! Vi klarte å gå en stor omvei, så turen ble mye lengre enn planlagt. Det gjorde egentlig ikke så mye, med godt selskap blir det uansett gøy. 

På toppen var det kjempefin utsikt over Oslo, bare synd det var så tåkete. 

Matias sitter å filosoferer i de dype skoger. 

Sporty Spice!

Selv om det ble en litt lengre tur enn vi trodde, og selv om det begynte å regne litt på slutten var det en veldig fin tur. Det var faktisk første gang jeg har vært oppe ved Sognsvann, og jeg har bodd i Oslo i 2 år! Haha, det er jo nesten ikke til å tro! Men jeg skal si det ga mersmak, håper vi får til en sånn tur igjen snart. Nå derimot sitter jeg mett og god i sofaen med bena godt plantet på bordet og skal se ferdig Skal Vi Danse. Jeg pleier ikke følge med på det fast, men nå som Fotballfrue er med må jeg bare se. Heia henne og god lørdag til dere ♥

Hva har du gjort i dag?

- Sara 


#tur #skogtur #skogen #oslo #utsikt #venner #kos #ballerina #turkos 

Anbefaling: SmartBuyGlasses

 • 29.08.2014 kl. 20:17

Nå er vel de fleste enige i at sommeren er over for denne gang, men det betyr ikke at vi trenger å legge solbrillene på hylla. Solbriller bruker jeg året rundt, og det er like viktig å beskytte øynene sine mot solen på sommeren som om høsten og vinteren. Så derfor vil jeg vil tipse dere om en veldig fin nettside som selger både briller og solbriller på nett. SmartBuyGlasses heter de, og er en av verdens største leverenadør av designerbriller og solbriller på nett.

Sponset produkt

Hver gang jeg har kjøpt meg solbriller tidligere har det vært fra H&M, Glitter eller lignende steder fordi prisen er så lav. Men jeg har ikke tall på hvor mange par jeg har ødelagt, så pris og kvalitet henger helt klart sammen når det kommer til solbriller. Nok om det, over ser dere solbrillene jeg valgte. Jeg måtte gå for disse klassiske Ray-Ban Wayfarer! De er så fine, og jeg tror Matias er glad for å ha sine for seg selv fremover. Sjekk ut alle solbrillene deres fra Ray-Ban her.

SmartBuyGlasses har mer enn 180 forskjellige merker å velge mellom og prisene er fra 475 kr. Det er med andre ord godt utvalg til en veldig overkommelig pris. Brillene jeg har på bildene over her koster 886kr. Og hvis dere lurer på om brillene de selger er ekte, så ja, de er selvfølgelig det. Brillene kom raskt frem og jeg fikk veldig god informasjon på mail om hvor brillene befant seg til en hver tid. De ble til og med levert på døren, og det beste av alt er at frakten var gratis!

Du har alltid 100 dagers bytterett på brillene sine og 2 års garanti. En annen ting jeg har bitt meg merke i er at de har en fin ordning som de kaller for kjøp en, gi en. Det går ut på at for hvert solgte brillepar gir de bort et par til noe som trenger det. Sammen med Unite For Sight har de til nå delt ut briller til en verdi av over 9 millioner kroner! Det synes jeg er et godt tiltak som fortjener skryt!  

Alle som bestiller briller hos dem får med et gratis rensesett til en verdi av 150 kr. Der følger det med rensevæske, klut og en skrutrekker du kan stramme de små skruene med. 

Jeg er veldig fornøyd med de nye solbrillene mine og vet at de kommer til å bli brukt mye! Lik gjerne Facebooksiden deres for nyheter og konkurranser. 

Har du handlet fra SmartBuyGlasses før?

- Sara 


#smartbuyglasses #solbriller #sunglasses #designerbriller #designersolbriller #rayban #wayfarer #anbefalelse #anbefaling #shopping #nettshopping 

Sherri Hill pop-up event

 • 29.08.2014 kl. 14:32

God helg dere! I går kveld var Vilde og jeg på Sherri Hill pop-up event på Majorstua og fy så mye fint det var der! Sherri Hill selger de vakreste kjoler i alle farger og fasonger. Og selve stedet for eventet var en drøm! De hadde lånt fine, lyse lokaler av Hancokc og alt var så forseggjort. Det var et skikkelig jentete evnet med nydelige kjoler, muligheten for å bli sminket, smoothies og masse rosa detaljer. Me like! Det ble nok ingen kjole på meg i går da prisene ikke helt passer inn i min lommebok, men jeg vet i hvert fall hvor jeg skal se hvis jeg trenger en sånn kjole noen gang! 

Hvor nydelig er ikke denne kjolen her? 

Litt bobler i glasset ♥

Fine goodiebags til alle! De hadde fått inn flotte sponsorer, blant annet Elle, Makestyle og Makeupstore.

Søting ♥

Ja takk, jeg tar gjerne en sånn bryllupskake den dagen jeg gifter meg! I vinter starter de opp med brukekjoler i tillegg til alle de andre selskapskjolene sine, og det gleder jeg meg til å se! Jeg tror de kan få frem giftesyken hos de fleste jenter ♥

Etter vi hadde vært her en stund tok vi turen på Espresso House for litt mer skravling og kaffedrikking. Det er alltid koselig å være med Vilde, men vi skulle jo helst hatt med Anna også! Heldigvis er det ikke så altfor lenge til hun kommer på besøk en tur og da skal vi tre kose oss glugg i hjel sammen ♥

Var det noen fler som var innom i går?

- Sara 


#sherrihillnorge #sherrihillnorge2014 #popup #popupevent #event #oslo #majorstua #shopping #mote #fashion #kjoler #drømmekjolen #prinsessekjole #rosa #smoothie #froosh #elle #ghd #makeupstore #makestyle #hancokc #harneyandsons #batiste #goodiebag

Oppskrift: granola med nøtter og tranebær

 • 28.08.2014 kl. 11:03

Morgenstund har granola i munn ♥  Haha, jeg har litt dårlig humor i dag! Det er mange ting jeg har lyst til å lage på kjøkkenet, og granola har stått på den listen altfor lenge nå. Mange skryter av hvor godt det er og hvor lett det er å lage, så da blir jeg jo nysgjerrig. Til min store glede sto det noen fine oppskrifter i denne månedens ShapeUp, så med litt tilpasninger har jeg kommet fram til en helt nydelig granola som blir et fast innslag i frokosten min fremover! Her har dere oppskriften. 

Ingredienser

          ♥ 250g havregryn

          ♥ 100g sesamfrø 

          ♥ 170g hakkede mandler 

          ♥ 30g hakkede cashewnøtter 

          ♥ 50g tørkede tranebær 

          ♥ 3 ss kokosolje

          ♥ 1/2 dl honning 

          ♥ 2 ss kanel (valgfritt)

          ♥ 1 ss vaniljepulver (valgfritt)

Mål opp havregryn, sesamfrø og de hakkede nøttene (ikke ta med tranebærene som på bildet).

Bruk så en stor stekepanne og smelt oljen før du tilsetter blandingen. Min panne var litt i minste laget så neste gang tar jeg det i to omganger. Husk å rør godt om hele tiden slik at det ikke brenner seg. 

Tilsett honningen og la det steke til blandingen blir gylden, husk fortsatt på å røre godt. 

Når fargen begynner å bli gylden er den ferdig og du kan legge det over på et bakebrett for avkjøling. 

Når det har kjølt seg ned tilsetter du tranebær og drysser over krydder. Mengden jeg har foreslått synes jeg ble godt, men du kan ha i mer, mindre eller bytte ut med andre kryddertyper. 

Så er det bare å finne noe å oppbevare godsakene i, husk bare på at boksen må være tett. Denne oppskriften gir ganske mye granola så jeg har fylt opp to glass på størrelse med det på bildet over, pluss en liten boks ved siden av. 

Da gjenstår det bare å nyte! Her blandet jeg det bare sammen med yoghurt, men du kan tilsette denne i Kesam, Skyr, Cottage cheese, Biola osv. Tilsett litt ferske bær og du har en sunn og god start på dagen. 

Jeg vet jeg alltid skriver at ting er SÅ godt når jeg deler oppskrifter med dere, men jeg ville jo ikke postet de hvis det ikke var godt. Så jeg gjentar meg selv nok en gang, dette må dere prøve! Kjempegodt, rimelig sunt og veldig enkelt å lage. Granola man finner i butikkhyllene er ofte veldig dyre og proppfulle av sukker, så her har du muligheten til å lage din helt egne for en billigere penge og samtidig vite hva du får i deg. Da håper jeg dere får en strålende dag, min dag tilbringes på skolebenken ♥

Liker du granola?

- Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #granola #frokost #lunsj #tips #sunt #sunn #suntoggodt #nøtter #tranebær 

Dagens fangst

 • 27.08.2014 kl. 22:20

God kveld ♥ Ville bare en tur innom for å ønske dere en god natt. Jeg har kost meg masse i dag på blåbærtur med Vilde. Det ble ikke så mye bær dessverre, noen hadde nok vært der før oss, men en lite boks ble det i hvert fall. Og en fin tur fikk vi jo! 

Her tar vi en pust i bakken med litt lunsj.  

En kopp med blåbær er bedre enn ingen kopp! Vilde var så snill å ga meg de bærene hun plukket også fordi hun har fryseren full fra tidligere blåbærturer. Kjenner jeg angrer veldig på at jeg ikke kom meg ut tidligere i høst, det hadde vært så deilig å hatt masse selvplukka bær tilgjengelig! Det får bli neste år, kanskje jeg får prøve å gå på sopptur isteden. Nei, nå er det snart natta her, skal opp på skolen i morgen. Ha en fortsatt fin kveld ♥

Har du plukket blåbær i år?

- Sara 


#venner #venninner #kos #gåtur #tur #skog #skogen #blåbær #blåbærtur #hverdag 

Emmy-kjolene 2014

 • 27.08.2014 kl. 13:23

Tidligere denne uka gikk Emmy av stabelen, og som alltid tar kjolene på den røde løperen mye av oppmerksomheten. Personlig synes jeg ikke det var veldig mange wow-kjoler i år, men jeg har funnet frem til de 6 jeg liker best. Og så har jeg selvfølgelig valgt ut de 6 jeg liker minst! Jeg har på ingen måte planer om å ta over jobben til Jan Thomas som motepoliti, men det er gøy å bedømme kjoler. 

1. Sibel Kekilli 2. Kelly Osbourne 3. Uzo Aduba

Det var mye rødt å se i år, og jeg likte begge disse røde kjolene godt. Den første er ganske enkel, men jeg falt for magebeltet som gjorde kjolen mer spennende. Den siste er veldig klassisk i formen, men den satt som et skudd på Uzo Aduba og ble en av favorittene mine i år. Kelly Osbourne sin kjole har flere magasiner dømt som en av de styggeste i år, men jeg synes faktisk den var veldig fin. Den sitter helt perfekt til henne, og fungerte godt samen med det lilla håret. 

1. Heidi Klum 2. Lizzy Caplan 3. Sarah Hyland

Kjole nummer en er igjen veldig enkel, men jeg likte godt det lille slepet, og ryggpartiet. Den svarte delene av kjole nummer to er fin i seg selv, med åpning på siden og med det hvite slepet ble den helt nydelig! Det siste antrekket var jeg litt i tvil om jeg likte helt fordi skjørtet var så stort og bulkete på noen av bildene. Men jeg endte opp med å like det, fordi det skiller seg ut fra resten. 

1. Betsy Brandt 2. Allison Janney 3. Lena Dunham 

Jeg føler meg alltid litt slem når jeg skal dra frem de som er dårligst kledd, men noen må jo få den tittelen og. Det ser ut til at Betsy Brandt har gått å funnet seg en gardin og bare surret seg rundt i den, ikke veldig fint! Kjole nummer to hadde kanskje vært fin hadde det ikke vært for den store sløyfa midt på! Det er vel kanskje ingen overraskelse at Lena Dunham havner her, hun har jo litt spesiell klessmak. Og dette ble altfor sært for min smak!

1. Sarah Paulson 2. Teyonah Parris 3. Gwen Stefani 

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om den første her en gang! Kjole nummer to kunne kanskje vært reddet om det store slepet ikke hadde vært der. Og selv om Gwen Stefani ser veldig bra var ikke dette antrekket her helt i min gate. 

Det var da mine meninger om årets Emmy-kjoler. Er vi enige om noe? Om litt skal jeg møte Vilde for å gå på blåbærtur. Håper det er noe blåbær igjen, hvis ikke får vi oss sikkert en fin tur ♥

Hva synes du om årets kjoler? 

- Sara 


#mote #fashion #kjole #gallakjole #emmy #emmyawards #kjoler #rødløper #motepoliti 

Just do it!

 • 26.08.2014 kl. 18:59

God kveld! Om litt tusler jeg ned mot treningssenteret for en intervalløkt på spinningsykkelen. Jeg kjenner det godt i beina etter styrken i går, men resultatene kommer ikke av å sitte på sofaen så jeg får bare bite tennene sammen. Dette ser faktisk ut til at det bli litt av en aktiv uke, for på lørdag skal Vilde, Matias og jeg gå til Vettakollen. Har aldri vært der før, men det ser veldig fint ut der! Gleder meg ♥ Ellers har jeg faktisk vært veldig effektiv i dag og både spilt inn videoblogg og laget noe veeldig godt som dere skal få oppskrift på i morgen. Men nå tenkte jeg bare å servere noen herlige inspirasjonsbilder fra We Heart It. 

Sånn, da er det bare å knyte på seg joggeskoene og gjøre seg klar! Ha en fin kveld alle sammen. 

Har du trent i dag?

- Sara 


#trening #trene #workout #inspo #inspirasjon #weheartit #treningsinspo #workoutinspo #justdoit 

Oppskrift: smoothie med moreller og nektarin

 • 26.08.2014 kl. 11:54

Hei ♥ Forrige uke sa jeg at jeg skulle bli flinkere til å eksperimentere med smoothien min, og i dag ble det endelig alvor av det! Jeg fant frem litt av hvert og heldigvis ble det veldig godt! Jeg har blant annet brukt moreller og nektarin, noe jeg aldri har hatt i smoothie før, men det passet veldig godt sammen! Så her kommer en kjapp smoothieoppskrift til dere! 

Ingrediensene er som på bildet over, men ta gjerne i litt vann så den blir litt mer flytende. Husk forresten også å ta ut steinene av morellene og nektarinen. 

Blend alt sammen i en blender og du har en god og søt smoothie som metter lenge!

Min smoothie ble inntatt sammen med en kopp kaffe og Costume i dag tidlig, det var en helt grei start på dagen må jeg si! Men nå er det pensumlesing som står på planen. Det er kanskje ikke den aktiviteten jeg helst skulle gjort akkurat nå, men det er på høy tid å komme i gang! Håper dere får en fin tirsdag ♥

- Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #smoothie #frukt #banan #moreller #nektarin #havregryn #sunn #sunt #suntoggodt #femomdagen #frokost #kaffe #inspo #inspirasjon 

Ukeplan: uke 35

 • 25.08.2014 kl. 13:21

Hei! Det ble litt stille fra meg i går, jeg var som sagt hos bestemor og bestefar og da jeg kom hjem fristet det veldig å hoppe opp i sofaen med Mad Men-maraton. Så jeg hadde en riktig så fin søndag med helt bloggfri, deilig! Men nå er jeg klar for en ny uke! Er dere? Denne uke har SiO endelig startet opp med høstplanen sin så denne uken blir treningen mye mer variert, noe som skal bli veeldig deilig! Det skjer litt av hvert annet også, jeg skal blant annet møte Vilde et par ganger. Og siden det er en stund siden jeg delte ukeplanen min med dere tenkte jeg å gjøre det nå. Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg lager disse, og det gjør jeg bare i Photoshop. Jeg bruke stort sett bare Photoshop til alt, da det er det programmet jeg kan. 

Helga er forleøpig helt fri, noe den ikke har vært på lenge så det er litt godt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal fylle den med enda, men kanskje det blir en tur på søndagsmarkedet på Blå. Vi får se, noe gøy finner jeg nok alltids på! Innimellom disse tingene må jeg også få lest ferdig en pensumbok. Jeg har lånt et par av bøkene på biblioteket og om et par uker bør minst en av de være ferdig lest hvis jeg vil holde følge med forelesningene. Og det skal jeg prøve å være flinkere på i år! Men nå hamrer jeg litt vel mye på tastene her, så for å ikke gjøre dette altfor langt og kjedelig runder jeg av her. Håper dere har hatt og en knallstart på uken deres! Titter innom dere litt senere igjen ♥

Har du noe spennende på planen denne uken?

- Sara 


#hverdag #helg #ukeplan #plan #planlegge #trening #skole #venner #planlegging #mandag #nyuke 

Outfit: black and army

 • 23.08.2014 kl. 14:37

Hei søtinger! Nå er det like før vi skal opp til oldemor for å feire hennes 91 år og i den anledning tenkte jeg å poste dagens antrekk. Jeg går for gjenbruk og har samme antrekk som jeg brukte på motevisningen for Haaning & Htoons. Jeg likte det veldig godt og synes det er akkurat passe pyntet og kult. Håper dere liker antrekket og at dere får en nydelig lørdag ♥ 


Body fra h&m // Bukse fra h&m // Jakke fra Nelly // Sko fra Bianco 

Denne bodyen fant jeg frem fra skapet nå nylig og den har raskt blitt en favoritt! Den er så enkel  men samtidig veldig fin og kan brukes både til fest og hverdags. Tror jeg må begynne se etter bodyer i andre varianter også for det er virkelig et plagg jeg liker godt. Men nok body-prat, jeg må pakke sammen her, etter bursdagen går nemlig turen til bestemor og bestefar. Der blir jeg til i morgen og det skal bli så kos ♥

Hva synes dere om antrekket?

- Sara 


#mote #fashion #antrekk #outfit #ootd #army #armyjakke #body #hm #bianco #lørdag #klær 

Oppskrift: minipizza

 • 22.08.2014 kl. 18:11

Hei igjen. Har dere hatt en fin start på helga? Vi durer snart hjemover, men før det må jeg bare dele oppskrift på en supergod pizza med dere! Vi fant ut at vi ville lage minipizza sånn at vi kunne toppe hver vår pizza med det vi ville og så vi ikke skulle få så mye rester (vi har så mikroskopisk fryser at det ikke hadde vært plass til å fryse ned). Denne gangen ville vi dog ha på akkurat det samme på, men det er likevel stas å ha sin helt egna pizza, haha! Håper dere liker oppskriften ♥

Ingredienser til 2 små pizzabunner

          ♥ 1/4 pakke gjær (jeg brukte tørrgjær)

          ♥ 1,5 dl sammalt hvete 

          ♥ 1,5 fullkornshvetemel 

          ♥ ca. 2 dl lunket vann

          ♥ 1/2 ts salt

          ♥ 1 ss olje

Bland først sammen gjær og lunket vann, før du tilsetter olje og salt. Så er det bare å ha i melet, hvis du synes deigen blir for hard eller myk tilsetter du bare litt mer vann eller litt mer mel. Når deigen er klar setter du den til heving i ca. 30 minutter med et håndkle over. 

Kjevle (eller trykk) de ut i passe størrelse. Vi ville ha litt tykk bunn, men dere må ikke lage den så tykk!

Så er det bare å toppe pizzaen med hva du måtte ønske. Vi gikk for pizzasuas, chorizo, løk og ost denne gangen. Veldig god smakskombinasjon!

Dette var en enkel og ikke minst veldig god pizzabunnoppskrift. Jeg fant den på hjemmesidene til Tine, men halverte oppskriften. Chorizopølsene kjøpte vi på 50% på REMA1000 her om dagen, et skikkelig kupp! Så dette ble en veldig billig middag, studentlommeboken er happy! Men nå får jeg slenge Macen i sekken før onkel kommer å plukker oss opp! Ha en fin fredag videre, vi skrives i morgen ♥

Hvordan ser din favorittpizza ut?

- Sara 


#mat #oppskrift #hjemmelaget #pizza #minipizza #middag #chorizo #ost #løk 

Haaning & Htoon SS15

 • 22.08.2014 kl. 13:02

Hei hei! Er det flere enn meg som er klare for helg eller? Jeg skal nok en gang hjem til mamma for helgen, vi skal nemlig feire oldemor som ble 91 år i går ♥ Det har det vært mye reising frem og tilbake i det siste, så nå skal det bli godt å ta det rolig noen helger fremover, men nok om det! Da jeg satt på skolen i går fikk jeg plutselig en mail om at jeg hadde vunnet en konkurranse på Side2-bloggen, og premien var 2 billetter til Haaning & Htoons vår- og sommerkolleksjon for 2015 (og en fin genser).  Det ble litt kort varsel, men flotte Ida ble med meg! Det var veldig gøy å få være med på noe sånt, men jeg tror både Ida og jeg fant ut at det var litt stivt for oss. Klærne likte jeg dog veldig godt! Jeg hadde ikke hørt om merket før så jeg hadde ingen anelse om hva som ventet oss, men jeg ble veldig positivt overrasket, og ønsker meg flere av plaggene selv! Men dere vil kanskje heller ha litt bilder enn å sitte å lese om det? Enjoy! 

I det ene rommet sto en prosjektor og viste frem skisser fra designerne. Før selve visningen fikk vi også se en dans her inne, men jeg havnet bak et par høye folk så det ble ingen bra bilder. 

De to flinke designerne til høyre. 

Elsker armene på denne skjorta ♥

Kjolen i midten var utrolig fin, enkel og elegant. 

Og her er alle de flinke modellene og begge designerne samlet! 

Det som skulle bli en vanlig torsdag med en svett spinningtime ble isteden en morsom kveld med mote og hyggelig samvær. Det gjorde ingenting det altså, hehe! Men nå må jeg pakke litt og finne ut hva jeg skal ha på meg i bursdagen. Vi skrives mer senere i dag ♥

Hva synes dere om klærne, har dere en favoritt?

- Sara 


#mote #ss15 #fashion #visning #motevisning #haaninghtoon #sommer #vår #oslo 

Oppskrift: minibrød med fyll

 • 21.08.2014 kl. 09:08

God morgen! Til bursdagen min fikk jeg en morsom kokebok og noen miniformer av naboen som jeg endelig har fått testet ut. I boken er det oppskrifter på alt fra miniformkaker til minibrød, og det som først fanget oppmerksomheten min var noen brød med fyll. De kaller det egentlig lunsjkaker i boken, men jeg synes minibrød med fyll er en mer passende tittel. Smaken minner veldig om pai, og resultatet ble utrolig godt! Så da må det jo komme en oppskrift til dere! 

Ingredienser til 6 minibrød

          ♥ 2 egg

          ♥ 3/4 dl melk 

          ♥ 4 ss olje

          ♥ 2 dl mel (jeg brukte 1 dl sammalt hvete og 1 dl fullkornshvetemel)

          ♥ 1 ts bakepulver

          ♥ 75g ost

          ♥ 1 gulrot

          ♥ 50g skinke

          ♥ Litt salt og pepper

          ♥ Gressløk (valgfritt)

Formene jeg brukte fulgte som sagt med boken, men du kan bruke store muffinsformer isteden. 

Start med å piske egg og melk, før du tilsetter olje, mel, bakepulver, salt og pepper. Bland godt og ha i nesten all osten, resten skal være på toppen av minibrødene. Til slutt blander du inn en raspet gulrot, oppkuttet skinke og gressløk. 

Fordel blandingen i formene dine og dryss over den resterende osten. Stek de på 180 grader i ca. 30 minutter. 

Og så enkelt er det å lage et litt mer spennende alternativ til frokost eller lunsj. Jeg kunne faktisk spist de her til middag også, kanskje med en salat til! 

Det er så godt å variere nistepakken litt, selv om skolen akkurat har begynt er det jo ingen vits å spise slappe brødskiver til man ser mannen med ljåen. Jeg har i hvert fall med meg to stykker på skolen i dag og jeg gleder meg virkelig til lunsj! Håper dere liker oppskriften og hvis noen av dere tester den ut må dere si hva dere synes om de i kommentarfeltet! Men nå får jeg runde av og komme meg på skolen! Ha en fin dag dere ♥

Hva liker du best å variere matpakken med?

- Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #mat #kosthold #lunsj #frokost #sunt #suntoggodt #matinspirasjon #minibrød #brød 

A new look

 • 20.08.2014 kl. 20:53

God kveld! Wow, de to siste dagene har lesertallet økt enormt her! Som jeg nevnte i går ligger innlegget med tips til studentøkonomien ute på Lesernes VG, noe som har ført til over 2000 lesere både i går og i dag. Det er selvfølgelig kjempegøy, selv om jeg vet at mange kun kommer innom én gang. I dag ligger jeg faktisk på 57. plass på topplista og jeg må jo bare innrømme at det er litt stas! Men nok skryt, jeg er egentlig bare innom for å ønske dere en fin kveld. Jeg har styrt med litt av hvert i dag, har blant annet bakt noe veldig godt som dere skal få oppskrift på i morgen og nå står middag for tur. Vi er like dårlige på å spise middag tidlig nå som vi var før sommeren, men sånn får det bare være. 

Nam, dette skal bli med i nisteboksen min i morgen ♥

Dere ser kanskje at jeg har pusset opp litt på siden her også? Jeg har gått litt bort fra den rosa fargen og heller valgt en som passer litt mer til årstiden. Headeren er bare midlertidig, men jeg måtte ha noe nytt der, jeg begynte å bli litt smågal av å se det samme bilde om igjen og om igjen! Morsomt å se at dere likte forrige innlegg også! Jeg er selv veldig fornøyd med de vakre isbegrene jeg tegnet, haha! Hvis du ikke har sett innlegget jeg snakker om enda finner du det her. Men nå er det klart for pizza her i heimen, vi blogges i morgen! 

- Sara 


#hverdag #lillelørdag #blogg #blogger #mat #foto 

Test: Frozen yogurt i Oslo

 • 20.08.2014 kl. 13:07

Hei og god lillelørdag! De av dere som har fulgt bloggen min en stund vet at frozen yogurt er noe av det beste jeg vet, og heldigvis for meg er det nok av utsalgssteder å velge mellom i Oslo! Derfor tenkte jeg å lage en liten oversikt over de forskjellige stedene til dere. For å gjøre en (forhåpentligvis) morsom vri på det skal jeg komme med min mening og dele ut poeng i form av isbegre. Jeg stakk innom de forskjellige stedene og kjøpte en liten yogurtis med sjokoladesmak, så jeg kommer i hovedsak til å bedømme ut ifra hvordan de smaker. Håper dere liker denne uhøytidelige testen! 


Yogurt Heaven

Yogurt Heaven var den første selvbetjente frozen yogurtbaren i Skandinavia og kom i 2010. De har 3 utsalgssteder i Oslo og hele 12 totalt i Norge. De har et stort utvalg av smaker og bytter ofte på i hver butikk. De har også godt utvalg av både frukt, bær, godteri og sauser til å toppe yogurtisen med. Pris per hekto er 24 kroner og de har lojalitetskort. 

Der jeg var hadde de bare double chocolate så denne her smaker veldig mye sjokolade i forhold til de andre. Likevel blir det ikke for mye, og dette er nok den yoghurtisen som smaker mest likt vanlig iskrem. Jeg liker at de rullerer på smakene sine, men ulempen er at man aldri vet om favoritsmaken sin er å få tak i. Dette er absolutt et sted som er verdt å sjekke ut og jeg gir de 4 av 5 isbegre. 

YoBerry

YoBerry har i likhet med Yogurt Heaven mange forskjellige smaker på yogurtisene sine. De har også et bredt utvalg av toppinger og sauser. De har dog bare 1 utsalgssted i Oslo, men 8 totalt i Norge. Pris per hekto er 25 kroner.

Denne ble jeg dessverre veldig skuffet over. Yoghurtisen som skulle smake sjokolade smaker ikke sjokolade i det hele tatt, men minner mer om kokos. Jeg har bare smakt en av smakene deres tidligere og jeg husker at jeg ikke var veldig begeistret for den heller, så derfor får de dessverre ikke mer enn 2 av 5 isbegre av meg. 

7-eleven

7-Eleven lanserte nylig selvbetjening av sin frozen yogurt, tidligere hadde de kun servering over disk. De har litt mindre utvalg av smaker enn de andre, men de har samme pris på yogurtisen som på smågodten sin og utvalget av topping er derfor veldig stort. De har alt fra tradisjonelt smågodt til nøtter. De har også sauser, men de har dessverre ikke noe frukt eller bær. Pris per hekto er 19.90 kroner og de har lojalitetskort i appen sin. 

Denne her overrasker faktisk litt, for jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har like store forventninger til en kiosk som jeg har til en rein yogurtbar. Men denne her har en mild og god sjokoladesmak og er faktisk en av testens beste! Så for god smak, godt utvalg av usunt topping og testens laveste pris når denne høyt opp. Jeg må dog trekke litt for at de ikke har noen sunt å toppe med så derfor får den 4 av 5 isbegre. 

 

Funky Frozen Yogurt

Funky Frozen Yogurt er de enste som selger økologiske frozen yogurt i Europa, og de har et godt utvalg av smaker og toppinger. De har 5 utsalgssteder i Osloområdet og hele 12 i hele Norge. Pis per hekto er 25 kroner, og den første fredagen i hver måned har de halv pris. 

Dette er helt klart min favoritt! Yogurtisen er veldig god på smak med en god og rund sjokoladesmak. De har mye godt å velge mellom både i den usunne og den sunne toppingavdelingen og de får pluss for å ha tilbud den første fredagen i måneden! Jeg må også legge til at denne sjokoladeisen er supergod sammen med pink lemonade, en herlig kombnasjon! Så da ble dette testens vinner med 5 av 5 isbegre. 

Dette er selvfølgelig kun basert på min mening, og det er sikkert mange andre meninger ute å går. Likevel håper jeg dere synes dette var en morsom måte å få presentert de forskjellige utsalgsstedene på. Hvis dere lurer på hvor de forskjellige holder til er det bare å klikke seg inn på linkene i beskrivelsen til hver av de.

Nå er jeg spent på å høre om dere har en favoritt?

- Sara 


#frozenyogurt #yogurt #is #oslo #tips #test #yogurtheaven #funkyfrozenyogurt #yoberry #7eleven #smakstest #dessert #kos #sunnere #kosthold 

Mine beste studieteknikktips

 • 19.08.2014 kl. 15:34

Økonomitipsene i søndagens innlegg falt i god jord hos dere lesere, og i dag ligger faktisk innlegget ute på Lesernes VG! Så jeg tenkte dere kanskje ville ha flere studentrettede ting fremover? Jeg har i hvert fall ikke noe i mot det så nå har jeg funnet frem til et innlegg jeg skrev for ca. ett år siden om studieteknikkene mine. Det innlegget var veldig tungt skrevet så derfor reposter jeg det nå i en litt oppdatert form. Jeg har studert i to år og har i løpet av den tiden kommet frem til gode teknikker som fungerer for meg. Så da håper jeg at mine tips kan være til nytte for dere også.

Husketeknikker

Jeg vet mange har utrolig kreative måter å huske ting på og enkelte er så gode på å huske ting at de hevder seg i store konkurranser. Så god vil du nok ikke bli på å huske av de tipsene her, men jeg kan love deg at disse har hjulpet meg mye når det kommer til pugging.

Legg ord i forskjellige rom 

Det første du gjør er å velge deg ut et hus eller en leilighet du kjenner godt til, gjerne hjemmet ditt. Så må du begynne å legge ordene (i dette tilfellet de 10 første grunnstoffene i det periodiske system) i rommene. Det er lurt å følge en naturlig vei i huset ditt, så start med inngangen. Så må du tenke på hva du assosierer de forskjellige ordene (grunnstoffene) med. Det første grunnstoffet er hydrogen, og da tenker jeg på hydrogenbombe. Da ser jeg rett og slett for meg at det slippes en hydrogenbombe ved utgangsdøren til huset mitt. Videre kommer helium, da ser jeg for meg en halvtom heliumballong som ligger å svever i trappeoppgangen. Og slik fortsetter det, helt til du har lagt alle ordene i forskjellige rom. Det er nå 2 år siden jeg lærte meg dette, da brukte vi kanskje 5 minutter på det og jeg husker det fortsatt i dag! Metoden høres kanskje tungvinn og rar ut, men gi den et forsøk og jeg tror ikke du vil bli skuffet! 

Post-it-metoden

En annen teknikk som har vært veldig fin å bruke frem mot eksamen er å skrive ned ting på post-it-lapper. Det bør være stikkord, korte setninger eller figurer ellers blir det vanskelig å huske. Lappene klistrer du opp på de stedene i leiligheten hvor du bruker en del tid. Et eksempel er å henge opp et par lapper på baderomsdøra eller på speilet. Da kan du stå å pugge til eksamen mens du pusser tennene. Det samme gjelder hvis du må vaske opp for hånd, heng opp lapper slik at du ser de fra der du står. Du kan jo like gjerne bruke tiden fornuftig mens du står der å skrubber? Det fine med denne metoden er at du ser disse lappene flere ganger om dagen og til slutt husker du alt som står der!

 


Hvordan komme igjennom pensum?

Det å komme seg igjennom bunken med bøker er ingen lett oppgave, i hvert fall ikke når det hele tiden kommer oppgaver og andre ting som må gjøres ved siden av. Men det lønner seg å ha lest den anbefalte litteraturen når du sitter å skal ha eksamen eller skrive semesteroppgave. 

Ta notater i timen 

Mitt beste tips her er å ta notater i timen, eller i verstefall få læreren til å legge ut power pointen fra timen på læringsstedet deres. Hver forelesning er som regel knyttet til ett eller flere kapitler og det er lurt å bruke disse stikkordene som knagger å henge stoffet på. Når jeg leser har jeg alltid et word-dokument (eller penn og papir) foran meg for å notere hvis det skulle komme noe viktig. Når du har notatene fra timen fra før av får du mye gratis og det er bare å fylle inn ting du synes er viktig. Hvis jeg er borte fra skolen en dag og ikke får disse notatene bruker jeg mer tid enn nødvendig på å komme gjennom stoffet.

Dann en kollokviegruppe

Mange går sammen i kollokviegrupper og deler kapitlene mellom seg og det kan jo fungere, likevel merker jeg at det er stoffet du selv har jobbet med og bearbeidet som sitter best. Derfor vil jeg faktisk anbefale å prøve å komme deg gjennom på egenhånd. Det kollokviegrupper kan brukes til derimot er å diskutere stoffet etter man har lest. Dette er kjempesmart og man lærer masse av å drøfte ting med andre medstudenter. Et par venninner og jeg gjorde dette til nesten alle våre eksamener på Bjørknes og pensum satt veldig godt etter disse møtene.

Tomatmetoden

Denne teknikken går ut på å få en mest mulig effektiv arbeidsperiode når du leser. Det er fort gjort å bli distrahert av Facebook, mobiltelefonen og andre ting, så denne metoden har som hensikt å gjøre arbeidstid til arbeidstid og så kan du gjøre hva du vil i pausene. En arbeidsperiode er på 25 minutter så får du 5 minutter pause. Det kan være lurt å ha bestemt seg på forhånd om hvor mange aktive perioder man vil ha, slik at man vet hvor lang hele økten blir. Det er også viktig å ha fullt fokus disse 25 minuttene, ellers er hele poenget med øvelsen borte. 


Hvordan lese til eksamen?

Aller først må jeg bare si at dette er metoden som fungerte for meg, og det er ikke sikkert dette er ideelt for alle. Men med denne metoden fikk jeg veldig gode karakterer det året vi hadde vanlige eksamener, nå savner jeg faktisk å ha eksamen og skulle ønske vi hadde det på HiOA. Jeg bruker forresten omtrent samme metode for å øve til foredrag. Og sist jeg skulle ha foredrag for klasen sov jeg ikke hele natten, aner ikke hvorfor, jeg fikk bare ikke sove. Hva tror dere skjedde? Jeg fikk helt hjerneteppe! Ble supernervøs og klarte ikke fremføre på en skikkelig måte. Veldig flaut og kjedelig, men det beviser i hvert fall at for meg er søvn et av de viktigste elementene for at informasjonen skal feste seg. 

Det gjelder selvfølgelig å lese jevnt hele semesteret, men ca. en uke før eksamen begynner jeg å trappe opp lesingen. Da organiserer jeg stoffet og skriver stikkord/sammendrag av det som er viktig. Det er dog lurt å være sikker på hva som er relevant pensum og ikke, fordi etter disse sammendragene er skrevet leser jeg bare på de. Jeg leser gjennom de mange ganger og hører meg selv i de. Noen liker at andre hører deg, det har aldri funger så godt for meg. Kvelden før eksamen setter jeg meg ned å leser igjennom arkene mine så mange ganger jeg klarer, det er det aller siste jeg gjør før jeg legger meg. Jeg prøver også å komme meg litt tidlig i seng så jeg får meg en god natts søvn. På dette tidspunktet føler jeg at jeg ikke kan noen ting lenger, fordi jeg har lest veldig intensivt et par timer og all informasjonen er som grøt i hodet. Men SÅ kommer den hemmelige ingrediensen som ordner alt. Søvn. I løpet av natten skjer det noe magisk, alt jeg leste kvelden før har sortert seg fint på plass i noe jeg ser for meg er små informasjonsskuffer. Jeg står opp litt tidligere enn jeg må, leser igjennom sammendragene et par ganger, til en kopp med kaffe som kvikner meg opp. Jeg tar med meg en god niste bestående av brødskiver, frukt og kaffe, så drar jeg til skolen. Jeg sitter litt å småleser på skolen før eksamen starter og hører minst mulig på hva alle andre snakker om, det blir jeg bare forvirret av. Så kan eksamen bare begynne.


Tre gode råd for selve eksamensdagen 

 1. Les godt igjennom alle oppgavene. Vær sikker på at du har forstått hva oppgavene ber deg om, og husk å orienter deg om du skal svare på alle delene eller om du skal velge mellom A og B. Det er lite som er så kjedelig som å bruke tid på oppgaver du ikke hadde trengt!
 2. Skriv stikkord til hver oppgave på et kladdeark. Når jeg har lest igjennom alle oppgavene detter det alltid masse ideer inn i hodet mitt og da gjelder det få ting ned på papir så fort som mulig. 
 3. Les igjennom besvarelsen din før du leverer. Sjekk at du har skrevet riktig, fått med alt, at kandidatnummer stemmer osv. Det er kjedelig å komme på at du har glemt noe etterpå!

Håper dette var gode tips dere får brukt for i det kommende semesteret og hvis du har noen gode studieteknikktips er det bare å fyre løs i kommentarfeltet! Del gjerne innlegget videre med andre studenter. 

- Sara 


#student #studieteknikk #studenttips #studietips #pugge #lese #pensum #lære #tips #studieteknikktips #heistudentliv #studentliv #tomatmetoden #eksamen #eksamenstips 

Fill up with healthy choices

 • 18.08.2014 kl. 15:34

God mandag! I dag synes jeg det var på sin plass med en real dose inspirasjon på matfronten igjen. Det er ny uke, ny skolehverdag for mange og da er det greit å fylt på inspirasjonslagrene. Om ikke lenger durer Matias og jeg innover til Oslo igjen og da må det handles inn til resten av uka. Det er deilig å få gjort unna på mandag, og hvis kjøleskapet er fylt opp av sunn mat er også sjansen for å gå på en usunn sprekk mye mindre! 

Hvor herlig er ikke det her? Jeg skal i hvert fall fylle opp fryseren med frosne bær og frukt for denne uka skal det lages smoothies ♥ Jeg lager alltid klassikeren frosne blåbær, banan og yoghurt, men det skal det bli slutt på. Nå vil jeg prøve litt nytt! Oppskrift kommer selvfølgelig etter hvert hvis resultatet blir bra. Men nå får jeg runde av, så vi kommer oss hjem til Oslo før kvelden er her. Ha en fin mandag så lenge!

Er du klar for en ny uke?

- Sara 


#mat #matprat #kosthold #sunt #suntoggodt #inspirasjon #inspo #foodinspo #femomdagen #frukt #bær #frokost #lunsj #juice #healthy #weheartit

Relax, it's sunday

 • 17.08.2014 kl. 21:11

Så gøy å se at forrige innlegg falt i smak! Det har vært en del flere folk innom her i dag enn det vanligvis er, og det er jo kjempegøy å se! Jeg liker i hvert fall veldig godt å lage sånne type innlegg, så hvis dere vil ha flere innlegg i samme gaten er det bare å rope ut! Denne søndagen har for det meste blitt tilbring i sofaen, noe som er helt innafor etter gårsdagens festligheter. Det var veldig hyggelig i går! De hadde innredet båthuset med bar, masse sitteplasser og biljardbord. Veldig kult sted, håper det blir flere fester der etter hvert! Vi blir hos mamma til i morgen da Matias ikke begynner på skolen igjen før neste uke og jeg kjenner det egentlig er godt å slippe å flytte meg fra den behagelige stillingen i sofaen. 

Det er deilig med en rolig søndag ♥ Resten av kvelden skal brukes til å planlegge den kommende uken, det skjer en del til uka så jeg må planlegge litt slik at det blir tid til alt jeg har lyst til. Håper dere får en fin slutt på uken, så skrives vi til ny ukestart i morgen!  

- Sara 


#hverdag #søndag #dagenderpå #slappeav #avslapping #ladeopp 

Økonomitips til studenter

 • 17.08.2014 kl. 12:27

Nå er skolestart rett rundt hjørnet for mange av dere og noen flytter kanskje på hybel for første gang. Det er ikke til å stikke under en stol at det å være student ikke er en dans på roser når det kommer til økonomi. Men etter to år som student (uten fast jobb ved siden av) har jeg kommet frem til noen gode tips som får stipendet til å holde litt lengre og økonomien til å gå rundt. Dette blir et litt langt innlegg, men jeg skal prøve å fatte meg i korthet og skrive på en enkel måte. 

Sett opp et budsjett 

Selv om dette kanskje høres litt kjipt ut er det faktisk veldig nyttig å lage seg en oversikt over planlagte inntekter og utgifter. Og sjansen er mindre for at du må leve på nudler de siste dagene før stipendutbetaling hvis du har planlagt litt på forhånd. 

Dette her er et veldig enkelt forslag til budsjett. Her har jeg tatt utgangspunkt i mine egne inntekter og utgifter så dette vil nok ikke se likt ut for alle. Jeg får stipend og lån fra Lånekassa og jobber veldig lite ved siden av, så jeg belager meg på å ha Lånekassa som eneste inntekt i dette budsjettet. Jeg er heldig og bor sammen med kjæresten min så mange av utgiftene er delt på to, noe som gjør det litt enklere. Jeg tenkte bare å kommentere gangen i budsjettskriving for de av dere som ikke har vært borti det før. 

 • Det første du gjør når du setter opp et budsjett er å få oversikt over alle inntektene dine. Her kommer penger fra Lånekassa, jobb og eventuelt andre inntekter inn. Når man mottar støtte fra Lånekassa får man et større stipend på starten av hvert semester, disse pengene er det veldig lurt å spare så mye du klarer av slik at du har noe til juni og juli som er måneder uten studiestøtte. 
 • Når du vet hvor mye du får inn setter opp de faste utgiftene dine slik at du vet hvor mye som går ut. Som sagt får man ikke studiestøtte i juni og juli, så der står jeg i minus, men da må jeg ha spart opp nok fra de andre månedene til å dekke dette. 
 • Nå har du fått en oversikt over hvor mye du har og hvor mye du forventer at skal ut hver måned, så kommer det alltid en del uforutsette utgifter underveis. Her varierer det veldig hva som dukker opp, plutselig trenger du et par nye vintersko, en dag blir du bedt med ut på kafé osv. Slike ting bør man ikke glemme når man setter opp budsjett, en annen ting du bør huske på er at det av og til dukker opp bursdager og at du bør sette av plass i budsjettet til julegaver. 

Spar penger på pensum 

Pensum er ofte veldig dyrt og det tar som regel en stor del av kaka på starten av hvert semester. Det kan derfor være lurt å prøve å få tak i pensum brukt, enten gjennom finn.no eller fra tidligere elever på studiestedet ditt. Ofte henger det lapper oppe i gangene med folk som selger bøker, eller så har mange linjer en egen facebookside hvor det er vanlig å poste salg av bøker. Hvis bøkene er engelske er mulig å bestille de på Amazon til en lavere pris. Ellers kan du sjekke ut Akademika eller ord.no. Noen pensumbøkene som står på listene deres skal dere kanskje bare bruke deler av og da kan det være lurt å sjekke om biblioteket har disse bøkene. Lån de ut og les de kapitlene du trenger, da slipper du å bruke flere hundre kroner på en bok du bare skal bruke noen sider fra. 

Kutt ned på luksusen 

 • Selvfølgelig er det deilig å plukke opp en kaffe to go på vei til skolen eller spise mat fra kantina, men det kan fort bli dyrt! Hvis du må ha kaffe hver morgen anbefaler jeg deg å investere i en termokopp eller en liten termos og trakte hjemme. Hvis du ofte trenger påfyll utover dagen kan det hende at steder i nærheten av skolen (eller i kantinen din) har kaffeavtaler. Hos SiO (Studentskipnaden i Oslo) kan du kjøpe en kopp for 29,- og få mye billigere kaffe. 
 • Når det kommer til kantinemat, vet vel de fleste at maten ofte er ganske mye dyrere der enn om du skulle lagd niste selv. Og selv om du lager matpakke behøver du ikke gå for klassikeren svett gulost på grovbrød! Kanskje du har noen middagsrester fra dagen før, eller så kan du lage deg en salat, en omelett, eller kanskje en frisk smoothie? Variasjon er stikkordet! 
 • En annen luksus som man kanskje kan kutte ned på er transport. Joda, det er deilig å sette seg på bussen å rulle avsted til skolen, men er det verdt 380,- i måneden? Det er nemlig prisen for månedskort i sone 1 her i Oslo. Kanskje kan du ha et reisepengekort hvor du setter inn noen kroner du kan bruke i nødstilfeller hvis du skulle forsove deg eller hvis det øser ned en dag? Bysykkel kan jeg også anbefale deg å bruke hvis dere har noe sånt der du bor. Her koster det 180,- i året og da kan du sykle så mye du vil.  

Handle smart

 • Ikke kast spisbar mat!

Hvis det er en ting vi ofte får høre på nyhetene så er det at vi nordmenn kaster mye mat, og at ungdommer er verstingene! Det synes jeg er veldig synd, for mange kaster dessverre fullt spisbar mat. Dersom du vet at du ikke kommer til å rekke å spise opp hele brødet før det mugger så frys halvparten. Eller stek deg krutonger til tomatsuppa. Og det er absolutt ikke nødvendig å helle ut melk fordi den gikk ut i går. Lukt på melka, lukter den vanlig og er klumpfri er det ingen fare å drikke den. Melk holder seg gjerne mange dager over datoen, det samme gjelder egg. Egg kan faktisk holde seg flere måneder over datoen! Husk også at det er forskjell på best før, og siste forbruksdag. Sistnevnte skal du være litt mer forsiktig med å spise over datoen, mens den første er helt uproblematisk.

 • Kjøp varer til 50%

Et tips som vi sparer MYE penger på her er å kjøpe mat med kort holdbarhet til 50%, enten spiser vi det med en gang eller så fryser vi det ned. Butikker jeg vet om som setter 50% på mat med kort holdbarhet er Rema1000, Rimi, Bunnpris, Ica, Meny og Joker. 

 • Handle store pakninger

Det er lurt å handle mat i større pakninger dersom det er mulig, store pakker blir ofte billigere og hvis du har plass ville jeg absolutt gjort det.   

 • Benytt deg av tilbud og studentrabatter

Dette er kanskje en selvfølge, men jeg ser flere postkasser her jeg bor som ikke ønsker reklame. Det skjønner jeg faktisk ikke, for det er mye å spare på å bruke tilbud fra tilbudsavisene. Det er selvfølgelig mulig å sjekke de ut på nett også, men jeg liker å sette meg ned med kundeavisene og planlegge middagsuken. Av og til har noen butikker 10kroners marked, da er det bare å fylle opp kurven med gode kupp! En annen ting som lønner seg er å velge First price, Euro Shopper osv. der det er mulig. De aller fleste varene fra disse billige merkene er like gode som "originalen", men de koster mye mindre. Når det gjelder studentrabatter så finnes det mange gode rabatter å benytte seg av. Studenttorget har en fin oversikt over forskjellige byer og kategorier som er verdt å sjekke ut. Mange restauranter og butikker tilbyr også studentrabatter om du viser studentbevis.

Studentskipnad 

De fleste store byer har en studentskipnad og når du går på høgskoler og universitet må du som regel melde deg inn i disse. Det er veldig kjekt for da har du muligheten til å søke om studentbolig og benytte deg av en rekke gunstige tilbud for studenter. Her i Oslo har vi blant annet muligheten til å bruke SiO som fastlege og dermed få refundert helseutgifter fra 200,- opp til frikortgrensen. De har også tannleger med billigere behandlinger og psykologer som hjelper til ved behov. Det er også mulig å trene billig hos treningssentrene deres, nå har SiO totalt 5 fine sentre som det er mulig å trene på. De deler også ut gratis skoledagbøker ved skolestart så der er en utgift du kan stryke. Og så er det selvfølgelig mulig å søke om studentbolig. Og her kan det være MYE penger å spare, men det er jo en kjent sak at det er mange flere studenter enn boliger så det gjelder å være tidlig ute! 

Da håper jeg disse tipsene kan være til hjelp for nye studenter, men kanskje også de som har studert ett år eller to. Jeg har som sagt overlevd greit på bare studielånet så langt, men jeg har også jobbet litt om sommeren og hatt noen vakter som prøvevakt hos en videregående skole. Som sagt har jeg også fordelen av en samboer, men jeg tror det er fullt mulig å leve bare på studielånet hvis man er litt påpasselig med pengene sine. Helt tilslutt vil jeg bare anbefale dere å tegne forsikring, jeg la det ved som en utgiftspost i budsjettet, men må bare nevne det også. Det er så lurt å ha forsikring hvis noe skulle gå galt! Gjensidige har innboforsikring her til 99,- i måneden og hvis du er medlem av DNB har de en til 79,- i måneden. 

Sjekk også ut innlegget mitt om studieteknikktips.

Del gjerne innelggene videre med andre studenter! 

- Sara 


#økonomi #økonomitips #student #penger #spare #studentskipnad #sio #budsjett #tips #sparetips #heistudentliv

Oslo trend: Eva Festivalen

 • 16.08.2014 kl. 18:56

Hei igjen! Denne uken har avtagerne etter Oslo Fashion Week, Oslo Trend holdt på i Oslo. De har hatt mange spennende visninger, pop up stores og workshops. Jeg har ikke deltatt på noe, for jeg tenkte ikke over at man måtte melde seg på via mail i forkant på de fleste arrangementene! Men men, da husker jeg det til neste år! I går fikk jeg dog tatt meg en liten tur innom Eva Festivalen. Det ble ikke lange turen for jeg dro alene, i tillegg til at jeg skulle hjem til mamma i går og ble hentet. Men en liten tur ble det og her kommer noen bilder!

Hvor kul er ikke denne veggen? I bakgården her har mange av ukens arrangement funnet sted og inne i lokalene har de pop up stores. 

Kunst?

Kreativ løsning! 

Eva Festivalen er i regi av frisørkjeden Eva og Adam og de var selvfølgelig på plass. Her kunne man style håret sitt gratis om man ville. De delte også ut goodiebags med Redken-produkter. Gleder meg til å prøve de ut!

Det var bildene jeg rakk å ta. Jeg dro før musikken startet dessverre, men jeg er sikker på at det ble en bra kveld. Neste år skal jeg i hvert fall være litt tidligere ute med å melde meg på ting, det er så gøy å gå på visninger. Jeg har jo bare vært på en da, den gangen Jenny Skavlan hadde visning for sin bikinikolleksjon. Det ga mersmak i hvert fall! Men nå får jeg runde av, dere har sikkert bedre ting å gjøre i dag enn å sitte inne å lese bloggen min! Jeg skal i hvert fall kose meg på innflytningsfest. Ha en fin kveld dere ♥

Var du på noen av arrangementene?

- Sara 


#oslotrend #oslo #trend #fashion #mote #moteuke #fashionweek #evaogadam #evafestivalen

Nye sminkekoster fra Eco Tools

 • 16.08.2014 kl. 12:24

God morgen ♥ Til bursdagen min tidligere i sommer fikk jeg noen fine sminkekoster fra Anna som jeg ikke har rukket å vise dere enda. De er fra merket Eco Tools, og selv om jeg har hørt mye bra om det merket har jeg aldri testet det ut før. Men nå som jeg har vært heldig å få de i gave har jeg prøvd de ut og tenkte å fortelle dere hva jeg synes om de. 

Kostene jeg fikk var et starter set med seks forskjellige koster. En for blush, en for concealer, en for øyenskygge, en for eyeliner og en kam/børste til øyevipper og øyebryn. Alle kostene kom i en praktisk mappe som også rommer den mest essensielle sminken jeg trenger. Veldig kjekt hvis du skal på reise! Det som er så bra med Eco Tools er at alt på børstene kan gjenvinnes! Skaftene er laget av bambus, hårene av syntetisk materiale og metallet er resirkulerbart aluminium. Og de er heller ikke testet på dyr, så tommel opp for Eco Tools!

Og kostene er virkelig så myke som produsenten lover, bare se på denne blushkosten her ♥

I dette settet følger det med de fleste kostene man trenger, men jeg savner en foundationkosten. Jeg vurderer å bestille meg en foundationkost ved siden av, for den jeg har er ikke i nærheten av så myk og god som disse er! 

Fløyelsmyk mot huden ♥

Som dere sikkert skjønner er jeg skikkelig fornøyd med disse kostene! Så langt har de ikke røytet, de er gode mot huden og de miljøvennlige! Og når prisene ikke er så ille heller må jeg si jeg er glad jeg ble introdusert for dette merket! Men nok sminkeprat for i dag, nå skal jeg bare slappe av hjemme frem til i kveld, for senere i dag braker det løs med innflytningsfest. Det blir gøy! Vi skrives mer om litt ♥

Har du prøvd koster fra Eco Tools før?

- Sara 


#ecotools #koster #sminkekoster #sminkebørster #makeup #sminke #coverbrands #test #tips #minmening #anbefaling #skjønnhet #beauty 

Oppskrift: sunnere milkshake

 • 15.08.2014 kl. 16:28

Hei og god fredag ♥ Nå er det jo helg igjen og da er det innafor å kose seg litt, men etter en litt for søt sommer fikk jeg lyst til å prøve å lage en litt sunnere snack. I dag falt valget på milkshake med litt mindre sukker og fett. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, så da må jeg selvfølgelig dele oppskriften med dere. Håper dere liker den!

Ingredienser 

          ♥ 3 kuler lettis (jeg brukte den med sjokoladesmak fra Diplomis)

          ♥ 1/2 frossen banan

          ♥ 1dl ekstra lett melk 

          ♥ 1ts 100% kakao

Så er det bare å blande alle ingrediensene i en blender. Hvis du vil ha en mer eller mindre flytende milkshake tilsetter du bare mer melk eller is etter ønske. Diplomis har også en lett vaniljeis så smaken kan du variere som du selv vil. Bytt ut sjokoladeisen med vanilje og bananen med jordbær så får du er god jordbærmilkshake. Hvis du liker litt kaffesmak på milkshaken din kan du bruke denne oppskriften og bare tilsette kaffe til du får ønsket styrke. Og så er det bare å nyte! 

Dette var ingen dum godsak og til sammenligning med vanlig milkshake er dette faktisk ikke et så ille alternativ! Nå skal jeg slurpe i meg resten av denne godsaken før jeg skal ut å ta noen bilder til et annet innlegg som kommer i løpet av helga. Jeg er nesten litt fornøyd med egen innsats i dag, jeg har faktisk vært litt produktiv de første timene av denne helga! Men da gjenstår det bare å ønske dere en riktig god helg ♥

Liker du milkshake?

- Sara 


#oppskrift #milkshake #sjokolade #sjokolademilkshake #kosthold #sunnere #søtt #godt #dessert #kos #nam #drikke #hjemmelaget #fredag #treat #paperstraw

#meandmyneverdenim

 • 14.08.2014 kl. 08:52

God morgen! Nå sitter jeg her med en kopp kaffe for å prøve å våkne litt før jeg trasker avgårde til skolen. Å plutselig skulle stå opp 8.30 er ikke bare bare, selv om 8.30 faktisk ikke er SÅ tidlig! Haha, jeg får bare venne meg til det for nå er siste året av bachleoren offisielt i gang! Det er forresten en veldig skummel tanke, om et år skal jeg være god nok innen medier og kommunikasjon til å gå ut i jobb! Nei, det får vi ta en annen gang, nå skal jeg nemlig vise dere noen bilder fra gårsdagens BikBok-event. Never Denim lanserte som sagt en ny kolleksjon i går, og da måtte det feires med kundekveld! 

Det er helt greit å shoppe når man kan drikke kaffe og spise makroner mellom slagene! 

Butikken er full av søte pasteller, blomstermønster og myke materialer. 

Grab a magazine ♥

Det var en morsom kveld i går, gøy med litt hverdagsluksus! Også var det litt stas å se Anette Haga, som er en av jentene som fronter denne kampanjen. Og fy søren så pen hun er! Det var selvfølgelig tilbud på hele butikken, så jeg fikk med meg et par (planlagte) godbiter hjem. Jeg tenkte å lage en innkjøpsvideo fra sommeren en av de nærmeste dagene, så  da kan jeg jo vise det jeg kjøpte der også. Planen var jo å lage en innkjøpsvideo fra Finland, men der ble det ikke mye shopping så da tar jeg like gjerne hele sommeren. Men nå får jeg nesten komme meg avsted her! Jeg har 6 timer på skolebenken foran meg og i kveld er det spinning igjen, så jeg er ikke sikker på om jeg rekker innom her igjen i dag. Hvis ikke vil jeg bare ønske dere en riktig fin torsdag ♥

Når begynner du på skolen igjen?

- Sara 


#shopping #shoppingevent #bikbok #bikbokkarljohan #meandmyneverdenim #neverdenim #oslo #event 

Outfit: comfy and simple

 • 13.08.2014 kl. 18:03

Hei igjen ♥  Håper onsdagen har behandlet dere bra så langt? Jeg har bare puslet med småting i dag, handlet litt mat og forberedt med mentalt til skole i morgen. Haha, det er ikke rare forberedelsen som kreves, vi har én skoledag i uka, så det skal nok gå veldig fint! Jeg må nok prøve å finne meg en jobb i løpet av høsten så jeg ikke flyr på veggene hjemme her. Men nok snakk, her kommer kveldens antrekk. 


Body fra H&M // Skjorte fra Fretex // Bukse fra H&M // Mobilveske fra Trade day // Ringer fra Primark // Sko fra Nike 

Siden det er lansering av en jeanskolleksjon regner jeg med at det er innafor med et enkelt antrekk som dette. Det her er i hvert fall superkomfortabelt og jeg likte det. Planen er å sykle ned til sentrum da er det god å ha på seg noe enkelt. Ha en kjempefin kveld videre alle fine ♥ Vi skrives mer i morgen!

Hva synes dere om antrekket?

- Sara 


#bikbok #event #antrekk #outfit #ootd #dagensantrekk #mote #fashion #klær 

Spontan datenight

 • 13.08.2014 kl. 14:34

Hei! Tenk at vi snart er halvveis i uka allerede! Kan ikke noen bare bremse ned tiden litt? I går bestemte Matias og jeg oss spontant for å gå ut å spise på kvelden. Jensens Bøfhus er et ganske rimelig alternativ som passer fint for et studentpar så da ble det biffmiddag på oss. Veldig godt og veldig koselig å finne på noe sånt ♥ Da vi kom hjem ble det litt Mad Men på skjermen før det var kvelden. I kveld skal jeg på lanseringen av den nyeste Never Denim kolleksjonen på BikBok og kameraet blir selvfølgelig med! Nå er det lenge siden jeg har vært med på noe sånt, så det skal bli gøy! Nå gjenstår det bare å finne et antrekk for kvelden! 

Håper dere får en fin lillelørdag alle sammen ♥ Jeg skal prøve å rekke innom med antrekksbilder før jeg drar etterpå, hvis ikke blir det en sen kveldsupdate. 

Noen andre som skal på kveldens event?

- Sara 


#hverdag #oslo #kjæreste #kjærestekos #date #jensensbøfhus #middag #biff #bikbok #shopping #event 

Summer checklist: hvordan gikk det?

 • 12.08.2014 kl. 14:45

Hei og hopp! Husker dere den lange sjekklisten jeg satte som mål å komme igjennom i løpet av sommeren? Vel nå er jo ikke sommeren helt over enda, men ferien ser jeg på som forbi så jeg tenkte å ta en liten oppsummering av den, for å finne ut hvor mye jeg faktisk har rukket å gjøre! 

 

Jeg sier meg godt fornøyd med å ha fått gjennomført 16 av 20 punkter! Det er godt å endelig ha funnet en fin skinnjakke, morsomt å ha sett Mummidalen og gøy å ha badet i fjorden igjen. Selv om jeg gjenre skulle vært flinkere til å lese bøker, og til å spille inn videoblogger. Piknik skal Matias og jeg snart på så da kan jeg huke av det også, og innflytningsfesten ble flyttet så der kunne jeg ikke gjort så mye annerledes. De skal ha festen til helga, så jeg får se om det blir en tur dit. Alt i alt har dette vært en av de beste somrene på lenge, jeg har kost meg masse og ikke minst så har været vært helt perfekt! 

Har du rukket alt du så for deg før sommeren startet?

- Sara 


#sommer #sommer2014 #summer #sjekkliste #todo #todolist #hverdag 

Reddville & Naturimport

 • 11.08.2014 kl. 20:48

Hei igjen ♥ Dere husker sikkert at jeg har skrevet om Reddville på bloggen før? Nå er de ute med en helt ny kampanje og denne gangen samarbeider de med Naturimport. De siste tre månedene har de hatt samarbeid med Hawaiian Tropic, Nivea og nå Naturimport, det er med andre ord stor variasjon i samarbeidspartnerne deres noe som gjør det spennende å være medlem. Som medlem av Reddville og She Social får man sjansen til å prøve mange spennende produkter, samt gratis tamponger. Les om Hawaiian Tropic her, og Nivea her. Som sagt er det Naturimport som står for produktene denne gangen, og de har over 40 års erfaring innenfor naturprodukter, kosttilskudd og økologiske varer. Så da tenkte jeg å fortelle dere litt om de produktene jeg fikk med i denne pakken, i tillegg får dere en rabattkode nederst i innlegget! 

Her er tingene som fulgte med: håndkrem, tannkrem, ansiktsmaske, flytende jerntilskudd, deodorant og selvfølgelig en eske tamponger. 

Jeg har jo hørt at mange lider av jernmangel tidligere, men at det er så mange som 300.000 kvinner hadde jeg aldri trodd. De fleste har til og med jernmangel uten at de vet om det selv! Et av de vanligste tegnene på jernmangel er at man føler seg trett og uopplagt. Det hender det jo jeg gjør, men om det er et resultat av dårlige søvnvaner eller jernmangel vet jeg ikke. Jeg kommer i hvert fall til å teste ut dette produktet her en stund for å se om det blir en bedring! Det fine med dette jerntilskuddet (og mange av de andre tilskuddene til Naturimport) er at det er flytende. Da kan det blandes i smoothies, juice ol. OG folk som sliter med å svelge tabletter (les meg) kan også ta det uten problem! 

Håndkremen har jeg testet ut de siste dagene og den lukter SÅ godt, nesten litt mintaktig! Den trekker raskt inn i huden og etterlater huden myk. Jeg vil nok fortsette å teste denne utover høsten og vinteren for da bruker jeg å slite med tørre hender. Tannkremen har jeg ikke fått testet enda, men ansiktsmasken ble jeg veldig positivt overrasket over! Det er en dead sea mud mask, og den gjorde underverker for huden min. Etter en runde med ansiktsskrubb og denne her ble huden helt babymyk og så godt som nuppefri! Også er det jo praktisk med ansiktsmaske på tube! 

Deodoranten har jeg ikke testet ut enda, men den skal være fin å bruke hvis du sliter med allergi. 

Hvis dere ønsker en update på hvordan jeg liker produktene etter hver, slik jeg gjorde med Niveaproduktene er det bare å si i fra så fikser jeg det. Jeg liker å teste ting en liten stund før jeg kan gå 100 % god for det, men den ansiktsmasken er jeg faktisk så fornøyd med at jeg kan anbefale allerede nå. Dessverre fant jeg ikke den i nettbutikken deres, men jeg håper de får den inn for jeg kommer nok til å ville ha påfyll etter hvert! 

Helt tilslutt vil jeg bare dele en liten rabattkode med dere, for hvis dere bruker kodeordet "reddville" når dere bestiller får dere gratis frakt (89kr) på bestillinger over 150 kr!

- Sara 


#reddville #reddvillenorge #shesocial #naturimport #kosttilskudd #jerntilskudd #jern #naturlig #deodorant #ansiktsmaske #tannkrem #håndkrem #rabattkode #floradixformula #floradixsmoothie

Sponsede produkter

Back to school: outfit inspiration

 • 11.08.2014 kl. 11:43

God mandag! Jeg tror det aldri har vært så deilig med mandag som i dag ♥ Dette føler jeg blir en frisk start på flere områder, jeg har startet dagen med en sunn frokost, i kveld skal jeg på spinning og bloggen oppdateres før langt utpå dagen for en gangs skyld. Det kjennes herlig å være back on track og forhåpentligvis vil det fortsette sånn fremover. Og nå som hverdagen begynner å innhente de fleste av oss tenkte jeg det var på sin plass med litt antrekksinspirasjon til første skoledag (eventuelt første jobbdag). Så her har jeg satt sammen tre forskjellige antrekk i Polyvore, håper dere liker de ♥

Back to school #3

Jeans ♥ VeskeToppSko ♥ 

Dette antrekket er ganske avslappet med løse boyfriend jeans, lyse farger og lite tilbehør. Jeg falt helt for den fargen på Michael Kors veska, men den viste det seg å være vanskelig å finne butikker som har. Rart, den er jo så fresh! 

Back to school #1

Bukse ♥ NeglelakkSolbrillerDataveskeLeppestiftCardiganTopp

Dette antrekket blir litt mer jentete igjen, med en myk og deilig cardigan og rosa detaljer. Hvis jeg skulle gått med ett av disse antrekkene første skoledag tror jeg det hadde måttet bli dette her, fordi det er så comfy og feminint på en gang. 

Back to school #2

KjoleVeskeHårstrikkSolbrillerSandaler

Så ville jeg ha med et litt mer pyntet antrekk, for mange liker jo å pynte seg litt på første skoledag. Denne kjolen her er helt enkel og passer absolutt til hverdags, og med flate sandaler og en enkel hestehale synes jeg man trygt kan gå for denne looken på skolen. Og fargen på kjolen er jo bare nydelig! 

Da håper jeg dere har fått litt påfyll på inspirasjonsfronten, jeg vet i hvert fall med meg selv at jeg alltid sliter med å finne ut hva jeg skal ha første skoledag. I fjor mener jeg å huske at jeg hadde en army jakke på meg, det må nok ha vært litt kjøligere på denne tiden i fjor for det frister ikke veldig å dra på seg den jakka nå! Men jeg finner nok noe å ha på meg likevel. Ha en fin dag så lenge dere ♥

Hvilket av antrekkene er din favoritt?

- Sara 


#mote #fashion #inspirasjon #inspo #outfit #antrekk #outfitinspo #backtoschool #klær #polyvore 

Failing to plan is like planning to fail

 • 10.08.2014 kl. 15:36

Hei verdens fineste og mest tålmodige lesere! Jeg må faktisk bare beklage for at jeg aldri kom innom igjen i går, jeg hadde virkelig planer om å gjøre det, men dagen var plutselig over før jeg rakk å blunke! Det ble ingen nye kopper i går da, selv om jeg gikk innom 7 forskjellige butikker! Jeg vurderer egentlig å ta en ringerunde til butikkene i utkanten av byen, sjansen er kanskje større for at de finnes der.

Men nok om det, nå kjenner jeg at jeg trenger å skjerpe meg skikkelig når det kommer til bloggen! Jeg var så godt fornøyd en stund også fikk jeg plutselig litt skrivesperre også dro jeg hjem til Oslo? Teite unnskyldninger! Men nå skal jeg prøve å skjerpe meg litt, og snart stikker jeg å setter meg på en kafé i håp om at skriveånden bare skal komme inn over meg! Haha, neida, jeg tenkte bare det hadde vært deilig å sitte i litt freshe og fine omgivelser. Så nå skal jeg legge en liten bloggplan for neste uke, jeg har visst blitt helt avhengig av litt planlegging ellers blir alt bare kluss. Neste uke begynner jeg jo på trening igjen, skolen starter opp osv. så det er greit med litt struktur. Sånn er det også når det kommer til trening, så her kommer min treningsplan for den kommende uken. 

Det er ikke så mange gruppetimer å velge mellom enda, de har nok fortsatt sommertimeplan, så da ble det bare sykkeltimer denne uka. Kanskje jeg legger inn en styrkeøkt på tirsdag eller fredag, vi får se. I tillegg til dette skal jeg også møte Marthe en dag, vi skal nemlig på blåbærtur! Det skal bli gøy, håper vi finne masse bær! Men da får jeg pakke ned Macen og komme meg ut døra! Ønsk meg lykke til ♥

- Sara 


#hverdag #trening #treningsplan #plan #planlegging 

Lørdagsjakt i storbyen

 • 09.08.2014 kl. 14:29

Hei hei! Hvordan har lørdagen behandlet dere så langt? Vi er på plass i Oslo igjen etter en veldig fin sommer hos mamma, og gjett om det var deilig å sove i egen seng igjen? Det er noe helt eget med å sove i sin egen seng ♥ Jeg våknet helt uthvilt i dag for første gang på lenge og oppdatere meg på sosiale medier i sengen uten at ryggen verket! Herlig! Resten av denne morgenen har vi brukt på en lang frokost, hvor vi for en gangs skyld satte ting frem på bordet og spiste uten å sitte ved hver vår data. Det kan jeg godt bli vant med, det er egentlig veldig deilig å starte dagen på denne måten. 


Og siden jeg er tilbake i Oslo måtte jeg bare "feire" med et kleint bilde i vinduskarmen! Haha, jeg skal prøve å begrense hasteinnleggene mine i vinduskarmen i høst. Lover ♥

Nå skal jeg på en liten mummikoppjakt i storbyen. Ja, du hørte riktig! Selv om samlingen min har vokst med (hold dere fast) 10 kopper i sommer har jeg et gavekort og en tilgodelapp som går ut i slutten av året og der jeg har gavekort har de nå tilbud på koppene. Da tenker jeg at jeg slår til nå, for det er jo ikke sikkert de har flere sånne tilbud før året er omme. Dessuten er det et par kopper som er ute av produksjon som jeg mangler, og jeg har hørt rykter om at enkelte butikker rundt i Norge fortsatt har de inne så da må jeg bare prøve lykken! De som går ut av produksjon øker nemlig fort i verdi og det er surt å betale flere hundrelapper for en kopp som står å støver ned på Kitchen til 200! Haha, NOK om det! Jeg ville bare ønske dere en fin lørdag ♥ Så snakkes vi igjen litt senere i dag.

Har du noen planer for denne lørdagen?

- Sara 


#hverdag #hjemme #lødag #oslo #mummikopp #frokost 

Heading back home

 • 08.08.2014 kl. 14:17

Hei og god fredag! I dag fant vi plutselig ut at vi reiser tilbake til Oslo i kveld så nå har jeg DEN pakkejobben foran meg! Herlighet, tenk at det går an å dra med seg så mye bort for én sommer. Mesteparten har faktisk blitt brukt, så jeg har ikke pakket med meg for mye unødvendig heller, men det er jo en fattig trøst når man sitter med hele stuegulvet fult av klær, toalettsaker, duppeditter og gudene vet hva! Jaja, det er bare å brette opp ermene og komme i gang! 

Dette var før hele gulvet ble offer for sortering av klær, mummikopper og alt annet!

Jeg tenkte bare jeg skulle titte innom dere å ønske dere en herlig start på helgen! Nå ser jeg veldig frem til å slenge koffertene i bilen og dure inn til Oslo. Vi har nesten ikke vært der i sommer så jeg savner nesten den knøttlille leiligheten vår ♥ Håper dere får en kjempefin fredag hvis jeg ikke rekker innom dere mer i dag! 

- Sara 


#sommer #pakking #hjemreise #hverdag #blogg #blogger 

Bloggtips: Lite å blogge om?

 • 07.08.2014 kl. 18:28

Hei alle fine ♥ Jeg tror nesten jeg lider av skrivesperre om dagen, hvis det er mulig i bloggverden! Selv om listen med bloggideer er lang hender det at det ikke frister å skrive noen av de, så da måtte jeg gå på inspirasjonsjakt. Heldigvis var ikke ny inspirasjon så langt unna! Og siden det sikkert er flere som av og til sliter med å komme på hva de skal blogge om tenkte jeg å gi dere mitt beste tips når skrivesperren melder seg. 

Let frem de gamle magasinene dine og fyll på idélagrene. Internett er selvfølgelig fult av akkurat det samme, men det er ikke alltid så godt å vite hva man skal søke etter. Magasiner gjør derimot jobben for deg og presenterer mange temaer som fint kan brukes som inspirasjon til blogginnlegg. 

Jeg går som regel ingen steder uten den kule notatblokken min fra Styleconnection og skriver ned ideer jeg kommer på der hvis jeg er på farten. I tillegg har jeg et dokument på dataen hvor jeg samler alt av ideer, linker ol. Det kan være lurt å skrive de ned, ellers er det veldig lett å glemme! Så hvis du ikke har en eneste idé til hva du skal blogge om ville jeg bare satt meg ned med noen magasiner, gamle som nye. Det er jo hyggelig i seg selv, så det kaller jeg en vinn-vinn situasjon! 

Hva gjør du hvis du ikke har noe å blogge om?

- Sara 


#blogg #blogging #bloggtips #tips #ideer #inspirasjon #inspo #magasiner #bloggideer

Interior details

 • 06.08.2014 kl. 13:24

Hei! Jeg er visst fortsatt litt i feriemodus kjenner jeg, men her er jeg i hvert fall. Denne uken skal jeg nyte så som best jeg kan, for neste uke er det tilbake til hverdagen igjen med treningsoppstart på mandag og skoleoppstart på torsdag! Blir nesten litt svett bare av tanken, men sånn må det jo bare være. Jeg skal prøve å oppdatere som vanlig resten av uken, men i dag skal jeg en tur på jobb så det blir nok bare med ett innlegg i dag. Men jeg kan tenke meg at jeg ikke er den eneste som prøver å skvise ut det som er igjen av sommeren nå, så det blir nok ikke noe problem. Nå tenkte jeg bare å titte innom for å vise dere litt detaljer av leiligheten vi hadde i Finland. Den var så utrolig lys og fin og jeg synes hun som eide stedet hadde gjort det veldig koselig. Som regel når man bor i en sånn leilighet er ting praktisk anlagt, men sjelden så fine at jeg kunne tenkt meg å flyttet rett inn!

Et lite, men lyst og fint kjøkken. Visste dere at i Finland er det vanlig at skapet over vasken har sprinkelhyller slik at våt oppvask bare settes rett inn der og lufttørker? Slik burde jo alle hytter vært innredet!

Jeg falt helt for denne fine krana på kjøkkenet, jeg vil også ha sånn ♥

Her er soverommet til Matias og meg. Dette rommet var også veldig lyst, og her var tre av veggene i en stripete tapet mens den siste var helt hvit. På den hvite veggen var det en wallsticker.

Jeg synes egentlig wallstickere er litt cheesy, men dette ordtaket er jo litt søtt. Det pyntet i hvert fall opp en ellers plain vegg. 

I andre enden av soverommet var det en liten spiseplass. Her er det også fint å sitte å jobbe på dataen, det var bare synd nettet ikke gikk helt frem dit. 

Gangen var litt mer rustikk enn resten av leiligheten, med en hel vegg kledd i gamle aviser. Det var skikkelig kult, men av en eller annen teit grunn tok jeg ikke skikkelig bilde av det. Men dere ser det så vidt på bildet over. 

I den helt ytterste gangen hang denne søte lampa. Hvor kult er det ikke at de har brukt gamle kjøkkenredskaper og gjort de om til en lampe? Veldig kreativt og fint! 

Jeg fikk masse inspirasjon av dette stedet og gleder meg bare enda mer til å flytte ut av den lille studentboligen og inn i noe litt større. Ikke misforstå det er helt supert å ha en studentbolig, men det er så begrenset hva man kan gjøre i en så liten leilighet! Men vi blir boende der et helt år til, så jeg har masse tid på å samle interiørinspirasjon. Kanskje noen av dere blogger om interiør? I såfall blir jeg glad for link ♥

Hva synes dere?

 - Sara


#interiør #dekorasjon #hjem #leilighet #inspirasjon #kjøkken #soverom #gang #inspo #gjenbruk #kreativt 

Ebay wants

 • 05.08.2014 kl. 14:22

Hei og god tirsdag! Tidligere i dag skulle jeg inn på Ebay for å kikke etter et par ting, men ble som alltid sittende å søke rundt på alt mulig annet rart. Og som alltid fant jeg masse fint jeg fikk lyst på. Denne gangen tenkte jeg å lage et lite innlegg med tingene jeg fant, kanskje dere finner noe nytt til garderoben også ♥

Denne søte playsuiten her koster bare 48 kroner og jeg synes den var like fin i hvit som i sort. Den kunne kanskje kledd et belte på midten, men det kan man jo bare legge til selv om man ønsker. 

Er ikke denne kjolen fin? Kjenner jeg får lyst til å klikke hjem alle fargene for de er så fine alle sammen. Jeg får kanskje la vær å gjøre det, men når kjolen ikke koster mer enn 63 kroner hadde det ikke tatt en for stor del av lommeboken heller.

Denne kjolen er veldig annerledes enn de andre, men jeg synes denne her var så søt. De blå detaljene var så fine, og selv om den bare koster 78 kroner synes jeg den ser mye dyrere ut. 

Helt tilslutt må jeg bare ta med denne enkle kjolen her. Den var så enkel men likevel veldig fin, og jeg synes den like gjerne kan brukes til hverdag som til fest. Og 64 kroner er jo en helt overkommelig pris for en så allsidig kjole. 

Jeg kunne selvfølgelig tatt med mye mer i dette innlegget, men disse tingene får holde i denne omgangen. Jeg tenkte å fortsette å lage noen slike Ebay-innlegg fremover, for det liker jeg så godt å lese på andre blogger. Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på det før! 

Hva synes du om funnene?

- Sara 


#ebay #ebaywants #wants #shopping #mote #klær #kjoler #playsuit

Konkurranse: vinn tur for to

 • 04.08.2014 kl. 20:25

Hei igjen! Jeg må bare tipse dere om en utrolig fin konkurranse før jeg kryper under teppet og snurrer film her. Jeg sov ca. 10 timer i natt, men er fortsatt helt kjørt etter ferien! Det må jo bare være tegnet på en god ferie? For de av dere som ikke har reist helt fra dere i sommer kommer det en mulighet nå! Smartbuyglasses har nemlig en konkurranse gående hvor du kan vinne en reise for to til enten Santorini eller Milano. Premien inneholder fly og hotellopphold på luksushotell for to, 5500 kroner i lommepenger og hvert deres designersolbriller. Hvis ikke det er en fin premie så vet ikke jeg! 

Jeg har allerede meldt meg på og krysser fingrene for at jeg om ikke lenge sitter på et fly til Milano! Det er i hvert fall lov til å drømme ♥ Hvis dette hørtes fristende ut er det bare å melde seg på her. Fristen for å melde seg på er 15. august så dere har fortsatt god tid!

Hørtes ikke dette ut som en utrolig fin premie?

- Sara 


#konkurranse #reise #ferie #vinn #smartbuyglasses #designersolbriller #solbriller #lommepenger 

Bildedryss: Mummidalen

 • 04.08.2014 kl. 12:01

God mandag! Jeg rakk ikke innom dere med bildene fra Mummidalen i går dessverre, dagen gikk bort til reising og litt shopping og da vi kom hjem var jeg så sliten at jeg ikke orket å begynne med det. Men, nok unnskyldninger her kommer det et stort bildedryss fra selveste Mummidalen! 

Det første vi gjorde var å gå til Mummihuset, det var jo selvfølgelig mest stas å se det. Utenpå er det ganske likt slik jeg husker det fra tv, men inni var det ikke helt likt. Haha, denne parken er vel kanskje ikke laget for 22-årige mummifans som har studert alt ned til hver minste detalj! 

Her henger jeg på rommet til Mummimamma. Det er nok ikke så vanskelig for henne å velge ut "dagens outfit" når klesskapet ser sånn ut! Haha

1. Utenfor Mummihuset. 2. Emelinn klatrer inn i teltet til Snusmumrikken. 3. Hattifnattene inne i "hattifnatthulen". 4. Det lille søte huset til Sniff. 

Rundt om kring i dalen møtte vi på flere kjente "fjes", her er Snorkfrøken, Heksa, Snusmumikken og Snorken. Fy søren så varmt det må være å gå med de draktene på i steikende sol!

Man blir vel aldri for stor til å ta bilder med figurene? På første bildet er jeg sammen med Hufsa, og på andre med Snorkfrøken. Jeg følte meg litt teit der jeg banet meg vei blant gale barn for å ta bilde med Snorkfrøken. Men er man i Mummidalen så er man i Mummidalen!

Jeg tror det var ei som koste seg veldig på tur i Mummidalen ♥

Jeg tror denne karen hadde en ganske grei dag også! Her er vi nede ved en strand og spiser lunjs. 

Vi møtte også på Filifjonka og selveste Lille My! 

Her skulle man tro man så dobbelt, Emelinn er jo kliss lik Lille My! Haha, det var nok stor stas å endelig få møte henne. 

Vi gikk en runde som het Eventyrstien hvor vi fikk se forskjellige steder fra historiene, blant annet huset til heksa og hattifnatthulen. På veien der var det også sånne vegger man kunne putte hodene inn i, det måtte selvfølgelig prøves! Og mens Emelinn ble kjempesøt på sitt bilde, er det noe som ikke helt stemmer med mitt! Haha 

Badehuset til Mummitrollene. 

Emelinn og jeg var uskikkelige og ble satt i fengsel!

Etter mye trasking hele dagen var det godt å komme til noen gigantiske sakkosekker og slappe av litt. 

Moren til Matias er som sagt finsk og da hun så at de solgte disse mini-berlinerbollene som hun hadde spist mye av før ble hun litt smågal og det måtte vi bare smake på! Haha, så da ble det en kaffepause med litt søtt til. 

Før vi gikk måtte Emelinn få kinnet sitt malt, og motivet ble overraskende Mummimamma! Jeg trodde hun kom til å velge Lille My uten å blunke. Og nei, jeg malte ikke ansiktet mitt! Hehe.

Fine Emelinn ♥

Disse her to hadde tydeligvis ikke fått nok Mummi, for da jeg satte på en episode satt de begge to klistret til skjermen.At de satt der passet med ypperlig for da kunne jeg skrive postkort i fred og ro. Disse ble forresten med meg hjem igjen, jeg glemte helt bort å poste de! Men men, det er vel samme om frimerket er finsk eller norsk?

Da håper jeg bildene falt i smak. Jeg skjønner at dette innlegget kanskje er for de spesielt interesserte og at ting som badehuset, hattifnatthulen ikke er ting alle vet hva er. Men håper likevel dere synes dette var litt gøy å se! Jeg har alltid vært over gjennomsnitter glad i Mummitrollet og så på det hele tiden da jeg var liten. Mummidalen har jeg hatt lyst til å besøke så lenge jeg kan huske så det ble stor jubel da moren til Matias spurte om vi ville bli med de dit! Som dere sikkert skjønner har dette vært en veldig fin tur, både for store og små! Så tusen takk for en kjempefin tur og koselig reisefølge ♥

I løpet av dagen skal jeg få svart på kommentarer forresten, det har ikke blitt så mye tid til det de siste dagene. Men nå er hverdagen tilbake så da skal vi fikse opp i det. Ha en ellers fin mandag så skrives vi sikkert igjen litt senere!  

Hva slags forhold har du til Mummitrollet?

- Sara 


#finland #ferie #reise #ferietur #mummi #mummitrollet #mummidalen 

Foodinspiration

 • 03.08.2014 kl. 12:12

God søndag dere! Nå står nok en ny uke for tur og om ikke lenge er høsten her og hverdagen tilbake. Om litt under to uker begynner skolen igjen for min del og da er det virkelig full skjerpings på kosthold og treningsfronten. Jeg hadde så mye motivasjon før sommeren kom, med nytt treningssenter rett i nærheten og det hele, men så kom sommeren. Og da sa det stopp! Den eneste treningen jeg har fått i sommer er et par gåturer, og det er selvfølgelig ikke bra. Men jeg klarer ikke finne motivasjon og inspirasjon til å trene hjemme. Det kalles kanskje latskap? Uansett, det skal bli SÅ godt å komme i gang igjen og med trening hører også et sunt kosthold med. Det har blitt litt mye is og godteri i sommer, men bortsett fra det så har jeg spist en del frukt og bær også. Maten ellers har heller ikke vært så usunn, men det er absolutt rom for forbedring og jeg kjenner at det trengs litt påfyll av inspirasjon på matfronten nå. Da var det bare rett inn på We heart it, og her er resultatet.

Jeg må jo si det frister mest å gafle i seg en stor grønn salat med en skål friske bær ved siden av etter å ha sett disse bildene. Og veldig snart er det bort med isen og late dager hjemme, og frem med treningsskoene og grønnsakene. Håper det er flere som er klare for en aktiv høst?

Hvordan har det gått med kosthold og trening for deg i sommer?

- Sara 


#mat #kosthold #sunt #suntoggodt #foodporn #foodinspo #inspo #matinspirasjon #femomdagen #frukt #frokost #lunsj #middag #sushi #bær #salat 

Andre dag i Finland

 • 02.08.2014 kl. 18:04

God lørdag! I dag er vi som sagt i Mummidalen og jeg vet ikke helt hvor lenge vi skal være der så jeg tenkte det var best å forhåndsinnstille dette innlegget til dere. Jeg går rundt å knipser bilder stort sett hele tiden her nede så jeg håper ikke dere er lei Finland helt enda? Her kommer i hvert fall noen fine bilder fra dagen i går ♥

De har så mye spennende is som vi ikke har i Norge her! Dette her var en skikkelig god is med Mariannedrops! 

Nede ved havna er det så koselig! Matias sa at det minner litt om Bergen her nede og det er jeg faktisk enig i. 

Vi har ei her som er veldig glad i å hoppe i det digre hoppeslottet, bare se på det gliset!

Vi fikk et lite glimt av Mummidalen i går også. Vi skulle nemlig bort for å kjøpe billetter på forhånd og da var det frem med zoomen på kameraet.  

Så var det klart en liten strandtur. Bestemoren, onkelen og tanta til Matias kom en tur ned for å tilbringe dagen med oss i går. Så vi satt ute på stranden en stund mens Emelinn fikk badet litt.

I Finland er det visst vanlig å kjøpe masse sukkererter i løsvekt og spise ertene inni. Disse her er superstore i forhold til de vi har i Norge og skallet er for seigt til spises. Vet ikke helt om jeg foretrekker de norske eller finske sukkerertene enda. 

Her er tanten til Matias, Matias og onkelen hans. De er forresten finske hvis jeg ikke har sagt det.

Moren hans (som vi er på tur med) og bestemoren hans. 

Det ble nok en koselig dag i går og minstemann var så sliten etter all gåingen og badingen at hun sovnet som en stein her klokken sju og sov i hele 12 timer! Da må det jo ha vært en bra dag! Men nå får jeg runde av her, vi skrives mer i morgen og da blir det et stoort bildedryss fra Mummidalen!

Hva har du gjort i dag?

- Sara 


#finland #reise #ferie #ferietur #mummidalen #sommer #sommer2014 

Omvendt spørsmålsrunde: hvem er du?

 • 02.08.2014 kl. 12:04

Med jevne mellomrom liker jeg å ha en omvendt spørsmålsrunde på bloggen, og det går rett og slett utpå at det er dere som lesere som får spørsmålene. De av dere som har svart på denne før trenger selvfølgelig ikke gjøre det igjen, men siden det av og til dukket opp nye lesere hadde vært gøy å bli litt bedre kjent med dere også. Dere leser jo om meg daglig, så det er gøy å kunne kaste ballen over til dere noen ganger! Så, hvem er du egentlig?

          ♥ Hvor gammel er du?

          ♥ Hvor kommer du fra?

          ♥ Hva driver du med, jobb/skole andre ting?

          ♥ Hvor lenge har du lest bloggen min og hvorfor?

          ♥ Har du selv en blogg? Legg gjerne med link så kan jeg sjekke den ut!

          ♥ Har du noen ønsker til ting jeg kan blogge om, evt. blogge mer/mindre om?

          ♥ Noe annet du har lyst til å fortelle?

Du må selvfølgelig ikke svare på alle, men jo flere jo bedre! Hehe. Jeg får jo et viss inntrykk av hvem dere er gjennom vanlige kommentarer, men dette  her blir jo litt annerledes. Så da håper mange av dere har lyst til å svare ♥ 

- Sara


#spørsmål #lesere #omvendtspørsmålsrunde #blogg #blogger #spørsmålsrunde

Første dag i Finland

 • 01.08.2014 kl. 18:43

God kveld! Hvordan har dere det? Her i Finland har vi det veldig bra så langt. I går gikk mye av dagen bort til reising og tusling rundt i byen her. Det er så koselig her, med små trange gater og nede ved havna er det mange sjarmerende spisesteder. Vi bor i en by som heter Naantali, og bare en liten gåtur unna er Mummidalen! I morgen skal vi dit og gjett om jeg gleder meg? Men først et lite bildedryss fra gårsdagen.

En spent lille My på flyplassen.

Vi har ankommet Finland og det første som møter oss er en mummibutikk! De selger jo mummiting overalt her. Jeg er glad det bare er kopper jeg samler på, ellers hadde jeg blitt blakk!

 

Emelinn ble også stor i øynene da hun så mummibutikken og fikk allerede der med seg to puslespill og en leppepomade. Stor stas!

Kos på flyplassen mens vi venter på neste fly. 

Endelig er vi fremme i Turku! 

Slik ser leiligheten vår ut. Vi har eget bad og kjøkken og en veldig fin hage utenfor. 

Speilet er selvfølgelig testkjørt for selfies, og det funket som smurt!

Ute på oppdagelsesferd i Turku. 

Toget som tar oss til mummidalen. En tur som egentlig tar fem minutter å gå, men selvfølgelig er det mer stas å ta mummitoget! Haha

I går ble det burger til middag for min del, veldig godt!

Matias og Emelinn er så søte der de går å skravler ♥

Det har med andre ord vært en veldig vellykket start på ferien! Og nå gleder jeg skikkelig til mummidalen i morgen. Det tror jeg alle sammen gjør egentlig, Emelinn er i hvert fall veldig klar for å møte Lille My! Hehe. Nå skal vi bare slappe i leiligheten resten av kvelden også er det tidlig i seng. Vi må være opplagte til en hel dag med tusling! Ha en fin kveld så skrives vi mer i morgen ♥

Har du vært i Finland før?

- Sara 


#finland #reise #ferie #ferietur #mummidalen #sommer #sommer2014 

Oppskrift: Limonade med vannmelon

 • 01.08.2014 kl. 12:14

En av tingene som sto på min to-do-list for sommeren var å lage limonade og for et par dager siden fikk jeg endelig ut fingeren. Limonade er så friskt og passer ypperlig til varme sommerdager. Denne gangen ville jeg dog prøve en litt annen oppskrift enn den tradisjonelle med bare sitron, vann og sukker så jeg blandet i litt vannmelon. Tror dere det ble bra eller? Denne oppskriften må dere bare prøve! 

Ingredienser til en mugge 

          ♥ 2 store sitroner

          ♥ 8 dl vann 

          ♥ 1,5 dl sukker 

          ♥ Noen skiver vannmelon

Start med å kok opp vann og sukker til sukkeret er helt oppløst. Så skviser du ut saften av 1, 5 sitron, den siste halve bruker vi til pynt. 

Sil sitronsaften over i vannet, så slipper du å få med fruktkjøtt og steiner. Allerede her har du en enkel og god limonade av den tradisjonelle sorten, men hvis du har lyst til å prøve deg på en litt annerledes variant tar du med vannmelonen også.  

Jeg er litt usikker på hvor mye vannmelon jeg brukte, men jeg tror det ble et par skiver tilsammen. Det eneste du gjør er å mose melonen å godt du klarer og sile det over limonaden. Resultatet blir en veldig spennende smakskombinasjon som fortsatt minner om den kjente limonaden.

Helt tilslutt kan du ta i noen stronskiver, noen melonbiter og litt isbiter så er den good to go! 

Dette tok ikke lange tiden å lage og som dere sikkert har skjønt så ble resultatet veldig bra. Alle som har fått smake (les: mamma, Matias og naboen) synes den var veldig god, så da må vi nesten bare stole på de. Håper du likte oppskriften, fortell meg gjerne i kommentarfeltet hvis du tester ut noen av oppskriftene mine! Det er bare gøy å høre om ♥

Har du prøvd dette før?

- Sara 


#hjemmelaget #oppskrift #limonade #sitron #vannmelon #friskt #sommer #sommer2014 #sommerdrikk

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no