hits

Herlig lørdag

 • 31.08.2013 kl. 19:13

Dette har vært en herlig lørdag så langt! Selv om det kom en skikkelig regnskur akkurat da jeg var på loppemarked i stad. Jeg fant noen fine plagg, blant annet en kjole og en søt liten veske. Kan godt vise hva jeg har kjøpt om dere vil se? Etter loppemarkedet stakk jeg til Tøyen for å bli med å demonstrere mot sirkus med dyr. Helt fantastisk å se at så mange var genuint interesserte i det vi gjorde. Så var det også litt trist å møte de som ikke bryr seg og de som faktisk mener dyr har det bra på sirkus. Jeg har i hvert fall gjort det jeg kan, skal også tilbake neste helg!

Jeg skulle som sagt ha et par ting til konserten i morgen, så jeg dro ned til Aker Brygge for å kikke litt. 

Det som skulle bli en snartur endte opp med å bli et par timer. En solfylt lørdag i hovedstaden er ikke å forakte, det skjer jo alltid så masse gøy. Ved Rådhuset hadde de noe markedsføring av el-biler, så de drev å filmet fra luften i disse radiostyrte greiene. Hadde SÅ lyst til å prøve! 

Spikersuppa bugner jo over av stands og politisk interesserte mennesker. Morsomt å gå der å høre hva folk sier! Jeg plukket opp et par brosjyrer, selv om jeg allerede vet hva jeg skal stemme. Ingen av brosjyrene jeg tok med har klart å endre mitt syn så da må jeg jo ha truffet riktig parti for meg? 

Ved Spikersuppa var det også et brødtorg i dag, Norges største faktisk. Dere kan jo sikkert se for dere hvordan det foregikk? Salg av brød og bakervarer, smaksprøver og aktiviteter for barn. Hadde jeg vært litt mer interessert i brød hadde det sikkert vært gøy. Da jeg omsider kom meg til Karl Johan fikk jeg endelig tak i det jeg skulle ha! En bukse og en topp ble med i handleposen min. Med innkjøpene mine og gratis kaffe i hånda kunne jeg ta turen hjemover. Kjempefornøyd med innkjøpene både i sentrum og på loppemarked. Nå skal jeg lade opp til i morgen, med litt musikk! Vi skrives senere. 

Hvordan har dere hatt det så langt i dag? 

- Sara

Demonstrasjon mot sirkus med dyr

 • 31.08.2013 kl. 11:15

Hei alle søte lesere! Endelig er bloggen tilbake til det vanlige, dessverre er det litt vanskelig å blogge jevnt når man er på tur. Uansett, nå har jeg akkurat spist frokost og skal om ikke lenge ut en tur. Første stopp er Ila loppemarked. Jeg bort ikke langt derfra, så da må jeg nesten få det med meg. Håper jeg finne noe fint! Sist jeg var der fant jeg en Kitchen Aid maskin med avklipt ledning, den fikset vi og mamma ble meget fornøyd på bursdagen sin! Etter det skal jeg en tur på Oslo City eller noe slikt, trenger et par ting til konserten i morgen. Som jeg gleder meg! 

Litt senere i dag skal jeg på demonstrasjon mot sirkus med dyr. Merano har nå inntatt Oslo og skal være her til 15. september. Helt grusomt! Jeg skal rive ned hver eneste plakat jeg ser, og prøve å spre ordet så godt jeg kan. Hvis noen av dere bor i Oslo-området så ta turen da vel! Det skal være markeringer én time før hver av forestillingene deres, så det er bare å finne ut hvilke dager som passer. Jeg skal i hvert fall bli med i dag, så får jeg se an når jeg kan neste gang. Her er Facebook eventet, det hele foregår ved Munchmuseet på Tøyen. 

Noen som har lyst til å være med å demonstrere? 

- Sara

Siste bildedryss fra Tjøme

 • 30.08.2013 kl. 16:34

Nå begynner dere sikkert å bli litt lei halvdårlige oppdateringer, sene svar på kommentarer og bare Tjøme-snakk. Her kommer derfor en siste liten oppdatering på hvordan uken har vært. Jeg har, som dere sikkert har fått med dere kost meg kjempemye. Jeg har blitt litt bedre kjent med de i klassen og det virker som en veldig bra gjeng! I tillegg til den sosiale biten så har vi også lært enormt mye. Det har vært mye teori til nå, så det skal bli spennende å låne seg et kamera på skolen og prøve litt på egenhånd.

 

På Eidene kurssenter hvor vi bodde og hadde undervisning var det helt fantastisk. Tror samtlige av oss har spiste mer mat enn vi pleier, da det alltid var veldig god mat. Vi fikk servert frokost, lunsj og middag med en form for dessert til alle måltidene. Det er nok like greit at dette oppholdet kun varte i 4,5 dag. I tillegg til mye mat så har jeg drukket enorme mengder kaffe og te! Jeg tror nesten kaffe og te-inntaket mitt de siste 5 dagene har vært større enn så langt i livet mitt! (nesten i hvert fall) På bildet over kan dere se at kaffekroken ble flittig brukt. 

Her var vi i går, vi hadde avsluttende grillfest i en hytte. Det var en utrolig koselig kveld og en perfekt avslutning på turen. 

Her har det foregått redigering av film i Final Cut X, lydredigering i Pro Tools og fargekorrigering i Da Vinchi Resolve. Mye å sette seg inn i med andre ord. 

Bortskjemte som vi ble så fikk vi også med oss lunsj til bussen, hurra for Eidene. 

Håper det har vært litt interessant å lese om oppholdet, men skjønner at det kan bli litt ensformig. Nå er jeg i hvert fall trygt hjemme i sofaen og er klar for å blogge normalt igjen. Nå er det også bare to dager til konserten, kan nesten ikke vente! Hvordan har de siste dagene deres vært? 

- Sara

Siste kveld

 • 29.08.2013 kl. 18:01Dette ble litt random bilder men det har blitt litt lite bilder i dag. Synes bildet av rosene ble ganske fint da. Og den ziplinen har jeg testet ut! Det er egentlig ikke så spennende som det ser ut, men litt gøy var det jo. Nå må jeg dessverre løpe til filmvisning! Kos dere i kveld.

- Sara  

Inspo: konsertantrekk

 • 29.08.2013 kl. 10:12

Nå er det ikke lenge til jeg skal på konsert! Skal se Selena Gomez i spektrum på søndag, kanskje noen av dere skal dit også? Gleder meg utrolig mye til å møte henne, dette blir nemlig min første konsert med henne. Hva jeg skal ha på meg har jeg ikke helt bestemt meg for ennå. Håper det er varmt den dagen, for da kan jeg ta på meg noe lett og ledig. Det er ingenting som er så ille som å stå å være dødsvarm inne på konserten, selv om det alltid skjer! Hvis det er ganske varmt i været slipper jeg i det minste å kle på meg for å ikke fryse mens jeg står i kø. Vel, jeg får gå grundig gjennom klesskapet, i morgen! Kanskje noen av dere også trenger litt inspirasjon? Her har jeg satt sammen en liten inspo-kollasj til dere. 
Håper dere likte antrekkene! Noen av disse kan kanskje bli litt varme hvis det er sol. Men dette er jo ment som inspirasjon bare da, håper dere liker slike innlegg? De er i hvert fall utrolig morsomme å lage. Tenkte jeg skulle vise dere hvordan jeg går frem når jeg lager kollasjene til uka. Det er noen som har spurt om det, så da kan det jo hende flere lurer? 
Ser jeg noen av dere på Gomez-konserten? 
- Sara

Dag to og tre på Tjøme: filmlaging

 • 28.08.2013 kl. 18:50

Dagene flyr utrolig fort her på Tjøme! Det er program hele dagen, så det blir litt vanskelig å oppdatere slik jeg vil. Jeg får heller ikke svart på kommentarer med en gang, men jeg regner med at det går bra? I går lagde vi først en idé til en kortfilm så filmet vi det. De andre på gruppa hadde en del erfaring med lysoppsett og slikt fra før, så jeg var til tider litt i veien. Fikk lært veldig mye da, så gleder meg til å komme i gang med skikkelig prosjekter!

Lysoppsett.

Her er vi i gang med filmingen.

I dag har vi lært enda mer kamerateknikk. Se hvor mye utstyr vi kan sette på kameraet!

Det er utrolig spennende og lærerikt, men det er også veldig slitsomt. Dagene er som sagt veldig fulle, og det er lite avslapping. Drar hjem tidlig på fredag da, så det skal nok gå bra. Nå er det straks middgstid, vi skrives i morgen.
Har dere hatt en bra dag?
-Sara

Acne skjerf: check

 • 28.08.2013 kl. 10:06

Endelig! Har siklet på et slikt skjerf så lenge at nå var det på høy tid å kjøpe seg et! Dette er kjøpt brukt da, for det første sparer jeg noen hundrelapper og for det andre så likte jeg den burgunderrøde fargen fra i fjor bedre enn den i år. Jeg er superfornøyd, hun som solgte meg det sa hun nesten ikke hadde brukt det og det ser faktisk ikke brukt ut i det hele tatt. Nå går jeg nesten bare å gleder meg til det blir litt kaldere i lufta slik at jeg kan ta det i bruk. Da er det bare én ting igjen på min o store handleliste: Michael Kors veske! Men jeg får vente litt, gidder ikke kjøpe før jeg finner akkurat den jeg har ønsket meg så lenge. 

Er det ikke fint? Skal nok få brukt dette masse i høst og vinter! Ha en fin tirsdag, vi snakkes sikkert litt senere i dag. 

- Sara

Svar på spørsmålsrunden

 • 27.08.2013 kl. 15:49

Da har vi samlet sammen de spørsmålene som har kommet inn, takk til alle som sendte inn spørsmål! Denne gangen vil vi svare med vanlig innlegg, men kanskje det blir video neste gang.

Malene Riise: Beskriv dere selv med 3 ord. Hva er det beste dere kunne gjort av alt her i verden? Har dere noen "before I die goal", isåfall hvilke? 

Marthe: Okey, beskrive meg selv med tre ord... Hvem har sagt det må være verb? Lat, blond, sko. Det beste jeg kunne gjort av alt er å være så rik så jeg bare kunne reist over alt. Det kommer selvfølgelig aldri til å skje, men det er min litte våte drøm, da.  På bucket listen har jeg diverse ting som å kose med tigre, kline med Justin Bieber, overleve en uke i Atacama ørkenen, osv. Det handler stort sett om reising, verden er så stor, og jeg vil se ALT. 

Sara: Er alltid så dårlig til å komme på slike ting, men det måtte kanskje blitt: målbevisst, rutinert og realistisk. Det er såå mange ting jeg har lyst til å gjøre, reise rundt i hele USA, møte alle mine "idoler" osv. Likevel er kanskje det beste som kunne skjedd at jeg får meg en jobb jeg gleder meg til å dra til. Jeg studerer nå medier og kommunikasjon og kunne godt tenkt meg å jobbe med filmproduksjon eller TV-produksjon i fremtiden. DET er drømmen! Jeg har ingen offisiell liste, men det er jo ting jeg har tenkt at "det MÅ jeg gjøre en gang i livet". Som nevnt over, reise på en lang ferie i USA, i tillegg til å kysse under Eiffeltårnet, møte Selena Gomez (noe som skjer allerede 1. september) og sikkert mye mer jeg ikke kommer på nå. 

Mousakkaboy: Hvorfor har dere knekk i nakken på alle bildene deres? Noen skade?

Marthe: Jeg har faktisk en skade i nakken. Hehe, NEIDA. 

Silje: Hva studerer dere? Favorittartist? Hvilke ting er dere hekta på? 

Marthe: Jeg går første året PR og Markedskommunikasjon på Handelshøyskolen BI. Når det kommer til favorittartister må jeg være litt hardcore og si Metallica. Ellers har vi også Fun., Daughter, The Shins, Kaizers Orchestra, 30 seconds to mars osv. osv. Jeg er hekta på snus, sko og duftlys på badet. 

Sara: Jeg går andre året på Høyskolen i Oslo og Akershus på linjen medier og kommunikasjon. Her lærer vi alt fra journalistikk til filmproduksjon. Vanskelig, jeg har egentlig mange. Hvis jeg må velge så tror jeg det må The Killers og Selena Gomez, det er i hvert fall det jeg hører mest på akkurat nå. Jeg er hekta på kaffe, musikk, gode TV-serier og mummikopper! 

Michael: Hvordan er det å studere i Oslo? 

Marthe: Altså, jeg har konstant hjemmelengsel. Byen er amazing, og jeg ville aldri flytta til en annen by for å studere. Men allikevel så har jeg alltid litt hjemmelengsel, og jeg skjønner ikke helt hva som forårsaker det. Men men. Oslo er fint og herlig. 

Sara: Det kunne ikke vært bedre! Oslo er en helt fantastisk by med utrolig mange muligheter. Jeg har til nå gått ett år på Bjørknes Høyskole og er utrolig fornøyd med det stedet. Her er det gode lærere, spennende undervisning og et veldig godt miljø. Nå har jeg startet på HiOA og så langt virker det også som et kjempefint sted. Høyskolen er en del større enn Bjørknes da, så det tar litt tid for meg å venne meg til den nye skolen. Hvis du vurderer å studere i Oslo så kan jeg virkelig anbefale deg det! 


En fototime på Bjørknes hvor vi satte opp studio i kjelleren og lærte en del om hvordan man kan lyssette bilder. Morsom dag!

Håper dere likte svarene, er det noe mer dere lurer på så bare si i fra. 

- Marthe og Sara

Første dag på Tjøme

 • 27.08.2013 kl. 10:40

Hei, håper det går bra med dere. På Tjøme er det veldig fint. Stedet er utrolig fint med et stort uteområdet, de har til og med geiter her.

Er de ikke søte?
Må bare legge ut noen bilder av rommene, de er kjempekoselige. Vi bor i gamlehuset, så derfor ser alt veldig gammeldags ut. -Sara

Linkerunde: ble det deg?

 • 26.08.2013 kl. 14:51

Vi har sett igjennom alle bloggene, og valg ut tre stykker som vi skal skrive en liten anbefaling om. Selv om det bare er tre stykker som "vinner" så fortjener alle litt ros! Herlighet så utrolig mange fine og spennende blogger det er der ute! Skulle gjerne linket til dere alle sammen, men da er jo litt av poenget med denne konkurransen borte. Vi kommer sikkert til å gjøre dette igjen, det er jo så gøy å finne nye blogger å lese. Uansett, her er de tre vi valgte ut. 

Mycrazylifeinbergen

Dette er bloggen til herlige Maria på 18 fra Moss. Hun bor for tiden i Bergen hvor hun skal gå på folkehøyskolet det kommende året. Håper på mange spennende innlegg fremover om hvordan det er å gå på folkehøyskole. Allerede har det kommet noen innlegg med tips til hva man kan gjøre i Bergen, og det liker vi! Hun blogger variert og har tar veldig fine bilder.

http://mycrazylifeinbergen.blogg.no

Ripegutu


Det første som slo oss da vi så denne bloggen var: wow kule bilder! Hun poster masse fine bilder i innleggene sine, og i tillegg er bildene veldig kule. Stilen hennes er også veldig original så outfitpostene er en fryd å se. Mange av innleggende hun har skrevet er om viktige temaer som balnt annet dette, hvor hun skriver om å være seg selv. Dere må forresten også sjekke ut DIYene hennes! 

http://ripegutu.blogg.no

Ginaha

Denne bloggen er full av inspirasjon og herlige bilder. En god blanding av mote, hverdagsposter og inspirasjon om alt fra mat til reisemål. Også på denne bloggen stikker bildene seg ut som veldig fine og har et søtt og jentete preg over seg. Anbefaler dere å ta turen innom!

http://ginaha.blogg.no 

Det var vinnerbloggene for denne gang, håper dere som er trekt ut sier i fra dersom dere vil ha andre bilder i innlegget.  

- Marthe og Sara 

God morgen

 • 26.08.2013 kl. 07:38

Hvordan orker folk å stå opp klokken 6.30 om morgenen? Det er for meg helt umulig å skjønne, jeg måtte nemlig det i dag og gjentakelse frister lite. 7 er vel egentlig en ganske normal tid å stå opp på, men jeg har blitt så bortskjemt av å gå på høyskole. Rundt 8 eller 9 pleier jeg å være klar for å møte dagen, så dere kan jo tenke dere hvordan 6.30 føltes ut? Uansett, nå vender jeg straks nesen mot Tjøme sammen med resten av klassen i dokumentarfilmproduksjon. Vi skal være der til fredag for å lære riktig bruk av kamerautstyr og slikt. Dette kurset er obligatorisk og vil være nyttig når vi skal i gang med filming og redigering senere i år. Jeg gleder meg masse til det her, tror og håper vi kommer til å lære masse nytt! Det er nett der nede, men dagene kommer til å være veldig fulle så jeg vet ikke helt hvor ofte jeg får blogget. Kommer til å lage noe litt klart på forhånd, så får vi se hvordan det blir. Har vært flink og pakket kun det mest nødvendige, håper virkelig ikke jeg har glemt noe viktig! Det er lite som er så kjedelig som å komme på noe man har glemt når man sitter på bussen. Uansett, så vil jeg ønske dere alle en herlig start på uken, håper den blir kjempefin! 

- Sara

Hvordan ha det gøy på budsjett: kultur og underholdning

 • 25.08.2013 kl. 15:07

Da var det tid for ukens "hvordan ha det gøy på budsjett", denne gangen skal jeg prøve å komme med ideer til kulturelle opplevelser og underholdning som kan gjøres for en billig penge. Det siste året har jeg vært med på ganske mye forskjellig, mye av det var gratis og noe var veldig billig. Enjoy! 

Idrettsarrangement 

Det arrangeres ofte idrettsarrangement i Norge, og ofte er det faktisk helt gratis å dra dit. Fotballkamper og slikt koster gjerne litt da, men det pleier jeg ikke dra på. I vinter var jeg på Selvaag Boligs gratis skisprint på Bislett. Der var blant annet Petter Northug og flere utenlandske skiløpere. Det var utrolig gøy å være med på, ekstra gøy var det for barna som fikk autografer og en liten prat med løperne på vei til garderoben. Glava Tour of Norway tror jeg også er gratis å se? Da de hadde sluttetappe i Hønefoss var jeg der, og gikk fobi Edvald Boasson Hagen som ble intervjuet! Det var faktisk også mulig å gå på området hvor alle bussene til sykkellagene var parkert, så for de virkelig dedikerte kan dette sikkert være veldig gøy? Det er mest ski jeg har vært å sett på, og her koster det ikke veldig mye å komme inn. Jeg og et par venninner var på 5 mila i Holmenkollen i vinter og da kostet billettene 170,- da fikk vi se guttene gå, og man kunne også sjekke ut hopprenn. Vi var veldig heldig og fikk kommet oss inn på VIP-tribunen, helt inne ved mål! Hun ene satt faktisk ved siden av Anders Baasmo Christiansen, stas!  


Petter Northug på Selvaag Boligs sprint på Bislett.

Kino: 2 for 1 på tirsdag

Netcom og Chess har en deal som gir kunder to billetter for prisen av én på tirsdager. Har du ikke Netcom eller Chess er det bare å ta med seg en venn som har det. Jeg synes kinobilletter er ganske dyre så liker å benytte meg av dette tilbudet. 3D-briller er unødvendig å kjøpe mer enn én gang, så husk å ta de med. Du kan også spare masse på å kjøpe det du vil spise på butikken før du kommer. Hvis du er medlem på Kinopluss får flere fordeler, blant annet så får du poeng hver gang du kjøper billetter og varer i kiosken. Poengene kan du spare opp og kan senere brukes til å kjøpe enten billetter eller ting i kiosken. Det er forskjellige nivåer du kan nå, alt ettersom hvor ofte du går på kino. Les mer om det her da vel. Et annet tips er å få med seg store premierer, jeg var på Colosseum kino og premieren av den siste Twilightfilmen. Dit kom to av skuespillerne fra filmen, Jackson Rathbone og Nikki Reed. 

Jackson Rathbone og Nikki Reed på premieren av den siste Twilightfilmen. 

Tv-innspillinger 

Det hender at enkelte tv-programmer trenger publikum, og noen ganer er det gratis. Senkveld vet jeg koster penger, men her går billettinntektene til UNICEF. Golden Goal, The Voice og flere programmer på NRK er i hvert fall gratis. De fleste av disse innspillingene foregår i Oslo, men hvis du bor i nærheten så tror jeg det kan være veldig gøy! 

Museer 

Veldig mange museer er kjempebillige å komme inn, og noen er faktisk gratis! På Visit Norway finner dere en oversikt over museer i hele Norge, jeg har sjekket ut noen for Oslo. Filmmuseet i Oslo har gratis inngang (så vidt jeg har skjønt), men om du vil ha omvisning koster det penger. Nasjonalgalleriet koster 30 kr, Kon-Tiki koster 50 kr og historisk museum koster 25 kr. Norsk tryllemuseum og Oslo skolemuseum skal også ha gratis inngang. Nå fikk jeg faktisk veldig lyst til å ta meg en liten museumsrunde selv. Har ikke vært på museum siden starten av forrige skoleår, da var vi på filmmuseet i Oslo. Det var veldig mye gøy å se der, anbefaler dere å ta turen. 

Gratis festivaler 

Det finnes en del festivaler av forskjellig sort som er gratis. Jeg har selv deltatt på Oslo bokfestival, og uansett hvor teit det kanskje høres ut så var det kjempe gøy! De hadde forskjellige foredrag med forfattere, diverse kurs og konserter. Noe av det jeg fikk med meg var: høytlesning av Linnea Myhre, syverksted med Jenny Skavlan, sushikurs, cupcakekurs og konsert med Lars-Lillo Stenberg. Hadde det kjempegøy der, i tillegg var det ofte smaksprøver på ting, gratis kaffe og masse gode tilbud. I vår (tror jeg) hadde de også en krim-bokfestival men da fikk jeg kun deltatt på et av arrangementene da jeg var litt opptatt. Dette var også spennende, om man liker krim. 

Cupcakekurs med ekskona til Vinnie og sushikurs med sushirestauranten Nippon Art. Begge deler under Oslo Bokfestival 2012.


Syverksted med Jenny Skavlan under bokfestivalen i Oslo 2012. 

Konserter 

Konsert er ofte dyrt å dra på, men hvis du har lyst til å dra gratis på konsert så er det hver søndag gratis inngang og konsert på BLÅ med bandet Frank Znort. Har aldri vært der selv, men har hørt at det er veldig god stemning der. Dessuten har St. Hanshaugen ofte gratiskonserter i parken. Det skal holdes en nå 29. august, så hvis du er i nærheten kan det være verdt å ta turen. Her gjelder det egentlig å bare søke litt rundt på nett, for det dukker stadig opp gratiskonserter. VG-lista topp 20 er jo veldig kjent da, men det er vel over for denne gangen. 

Diverse arrangementer 

Det hender stadig at diverse arrangementer melder seg. Premierefester, boklanseringer osv. Tidligere i år var jeg på lanseringen av Jo Nesbøs siste Harry Hole bok. Inngangen var gratis og det var lett servering med vann, nøtter og jordbær. Jo Nesbø var der selv og fortalte litt om boka, i tillegg var det live musikk. De første 100 som kom (jeg var en av de) fikk komme gratis inn på lanseringsfesten som ble holdt dagen etter. Tror prisen originalt var 200, så det er jo egentlig ikke så ille det heller. Lanseringsfesten var utrolig bra, med mange musikalske bidrag og Jo Nesbø som snakket litt om boken. Jeg vet også at By Malene Birger hadde en shoppingkveld i anledning sin 10-årsdag med cupcakes, champagne og goodiebags til et antall av gjestene. Tror det var mulig for alle å komme dit, så et arrangement for det på Facebook. Slike ting skjer sikkert av og til det gjelder bare å følge litt med på nett.  

Jo Nesbø opptrer på lanseringsfesten av boken "Politi". 

Andrea Badendycks klesutsalg på Hendrix Hair tidligere i år. Fikk goodiebag med fine hårprodukter. 

Håper ikke jeg har glemt noe nå, i så fall er det bare å kommentere hvis det er noe mer du synes jeg burde hatt med! Her er forresten forrige innlegg som handlet om mat og drikke

- Sara 

Bildedryss fra bursdagen i går

 • 25.08.2013 kl. 10:11

God morgen! For en vellykket feiring vi hadde i går! Alle koste seg og ting gikk på skinner. Håper dere er klare for et lite bildedryss for det ble tatt en god del bilder. Fikk dessverre ikke bilder av alle som var til stede, men her er i hvert fall et lite utvalg. 

Matias hadde pyntet seg veldig kult i går, med bukseseler og sløyfe! Liker gutter som er litt interessert i mote. 

Vi spiste kyllinggryte med ris til middag, veldig godt. 

På bursdagen sin fikk oldemor 90 røde roser, er ikke denne buketten sykt fin? Da jeg ble 20 år fikk jeg 20 roser, det har nesten blitt en liten tradisjon med rosebukett når man fyller "runde år". 

Dette ansiktet begynner dere sikkert å kjenne igjen, broren min Kristian. Bestefar og meg, han visste faktisk ikke at jeg sto der. Forstørrelsesglass og kamera kan være utrolig morsomt! Synd det ble så mye gjenskinn på bildene. Bursdagsbarnet og meg, tenk at det er 69 års forskjell mellom oss! 

Håper alle hadde det koselig i går, det virket i hvert fall som oldemor koste seg. Håper dere likte bildene, så skrives vi senere. Da kommer post nummer to av "gøy på budsjett" om kultur og underholdning. 

Hva brukte dere lørdagen deres på? 

- Sara 

Bursdagsantrekk

 • 24.08.2013 kl. 15:38

Hei igjen. Min lørdag skal som sagt brukes på familien, og vi skal feire oldemoren min som ble 90 år på onsdag. Håper dagen blir kjempefin og at hun koser seg masse! Tenkte å vise dere antrekket for i dag. Føler meg litt smådristig som blander to ganske sterke farger, men jeg synes faktisk det funket bra sammen. 

Topp fra Bik Bok // Blazer fra Filippa K // Skjørt fra H&M // Sko fra Bianco 

Skjønner ikke hvorfor jeg ikke skaffet meg et slikt skjørt i sommer? Synes det er så fint med lange skjørt, dessuten synes jeg faktisk at jeg så litt lengre ut! Med mine 1.59m er det ok å føle seg litt lang iblant. Uansett så tenker jeg at maxiskjørt kan brukes en stund utover høsten. Det passer til temperaturen, samtidig som (i hvert fall jeg) får litt sommerfølelse. 

Hva synes dere om antrekket? 

- Sara 

Herlig morgen

 • 24.08.2013 kl. 12:43

God morgen alle sammen! For en herlig dag å våkne til, her skinner nemlig solen som aldri før. Hvordan er været hos dere? Nå er dagens første måltid inntatt, noe som ble en brødskive og en herlig kopp med jordbær. Var så heldig å få all bæra som ikke ble brukt til kaken vi skal ha i bursdagen senere i dag. 

Nå skal jeg straks begynne å ordne meg litt, det tar jo evigheter hvis jeg skal krølle håret mitt. Tenkte å gå for bølger i dag, glemte så klart igjen krølltanga mi hjemme i Oslo! Vet mange folk klarer å lage fine krøller med en rettetang, men det forstår jeg ikke, så det har jeg gitt opp for lengst! Håper dere har hatt en super start på dagen, vi skrives om ikke lenge. 

- Sara

Hyggelig i Hønefoss

 • 23.08.2013 kl. 19:36

Litt sen oppdatering fra min side i dag igjen, så Marthe hadde lagt ut noen fine vesker så da tenkte jeg det var greit. Har vasket leiligheten for helga i dag, synes det er koselig å starte helga med å ha det rent og pent rundt meg. Etter det tok vi bussen hjem til Hønefoss, i morgen skal vi nemlig feire at oldemoren min ble 90 år for et par dager siden. 90 år! Hvor sykt er ikke det? Hun bort fortsatt hjemme, har ingen hjemmehjelp og klarer seg ganske bra selv. Håper jeg klarer meg så fint når jeg blir 90! Uansett, i Hønefoss møtte vi mammaen til Matias og vi dro for å handle inn et par ting jeg trenger til morgendagens antrekk. Viser bilder i morgen.  

Etter en liten stund dro vi på Eger & Co for litt mat. Prøvde ut gourmetburgerne deres for første gang, og kan virkelig anbefale de. Veldig bra at de lager hjemmelagde hamburgerbrød! Også var det hyggelig å hilse på "svigermor" igjen. 

Nå tror jeg resten av kvelden blir ganske rolig for min del, prøver å kose meg så godt jeg kan når jeg er hjemme. Kose litt med pus kanskje, hun så litt småoverrasket ut da vi kom inn døra her i dag. Forresten, hvis dere lurer på noe så har vi en spørsmålsrunde gående nå. Link her, spør i vei!

Hva har dere gjort i dag da?

- Sara

Koselig bydate med Vilde

 • 22.08.2013 kl. 21:08

Hei! I dag har jeg møtt Vilde en liten tur. Vi tok oss først en rusletur i Bogstadveien, med stopp hos blant annet Tatler og Acne. Tatler hadde veska jeg ville ha, men bare med datalomme inni. Jeg har i utganspunktet ikke lyst på det, og jeg vil i hvert fall ikke betale masse mer for vesken med lommen i. Jeg venter derfor til jeg skal på ferie neste gang. 

Etter en liten stund ble vi sultne så da stoppet vi for litt mat på Olivia. Maten der er så utrolig god, og ikke minst billig. 

Er det ikke koselig med "saueskinn" i de stolene? Det var veldig hyggelig å treffe Vilde igjen, og vi har blitt enige om å ikke la det gå for lang tid til neste gang. I kveld skulle jeg egentlig på en liten klassefest, men siden hodet mitt ikke er noe bedre så lot jeg vær. Lurer på om jeg har fått ørebetennelse eller noe? Har så vondt i ørene og en sånn trykkende smerte i hodet, får vel ta en tur til legen dersom det ikke bedrer seg i løpet av et par dager. Utrolig kjedelig er det i hvert fall! 

Har dere hatt ørebetennelse før? Hvordan kjennes det ut? 


- Sara

Spørsmålsrunde: noe du lurer på?

 • 22.08.2013 kl. 12:29

Siden vi har fått litt spørsmål om vi kan ha en spørsmålsrunde her på bloggen tenkte vi å ta det nå. Så da kan dere spørre om hva dere lurer på, så skal vi prøve å svare så godt vi kan.

Husk bare å merke spørsmålet med hvem av oss spørsmålet er til, eller om det er til begge to. Fyr løs!

- Marthe og Sara

Hodet mitt har nesten eksplodert i dag

 • 21.08.2013 kl. 22:30

Etter skolen i dag fikk jeg så utrolig vondt i hodet at jeg rett og slett bare har slappet av i hele dag. Trodde nesten hode skulle sprenge på vei hjem fra skolen, men det gjorde heldigvis ikke det! Tror faktisk jeg skal legge meg om ikke så lenge, kanskje jeg kommer meg opp litt tidlig i morgen. (med et friskt hodet)

I morgen skal jeg møte Vilde igjen, lenge siden sist! Vi tenkte å ta en tur i Bogstadveien, jeg skal se om de selger den Michael Kors veska der, og sjekke hva den evt. koster. Jeg burde sikkert ha litt is i magen og vente til jeg skal på ferie, men tenk om jeg ikke finner det mens jeg er der. Jeg får bare se hva den koster i morgen! 

Dette må være tidenes kjedeligste bloggpost, men jeg kommer sterkere tilbake i morgen! 

Har dere hatt det bra i dag?

- Sara

Siste skoledag denne uka

 • 21.08.2013 kl. 12:04

Jeg er så heldig at jeg har fri hver torsdag og fredag, akkurat som i fjor. Eller man kaller det vel ikke fri, jeg skal jo enten jobbe med pensum eller med gruppearbeid dersom vi har det gående. Uansett synes jeg det er helt fantastisk å bare har vanlig skole 3 dager i uken! Langhelg er jo heller ikke å forakte. 

I dag må jeg prøve å få tak i litt pensumbøker, det er mye som skal leses i år så jeg kan like gjerne bare begynne. Prøver egentlig å finne noen brukte bøker, men det er visst ikke så lett. Vi har helt enormt mange bøker, så hvis jeg må kjøpe nytt ender jeg sikkert opp med å låne en del av de på biblioteket isteden. Vi skal ikke ha noen tradisjonell eksamen i år da, det blir hjemmeeksamen og dokumentarfilmlaging. Det er så godt å slippe de intensive ukene med bare pugging, slik som det var i fjor. Og da trenger jeg i tillegg ikke å ha alle bøkene hjemme. 

Nei, jeg får vel komme meg på skolen, godt å starte seint i dag! Ha en fin dag alle sammen. 

- Sara

T.G.I.F

 • 20.08.2013 kl. 20:11

Det er kanskje ikke fredag helt ennå, men hos Friday's er det alltid fredag, hurra for det! I da skal onkel og broren min på konsert i Spektrum, og da fikk vi spørsmål om vi ville være med ut å spise. Det blir jo til at vi treffes mye sjeldnere nå enn da vi bodde hjemme så vi er alltid med. 

Unnskyld, Kristian! Jeg måtte bare legge ut det her, når du alltid skal tulle på bilder må du regne med å få svi av og til. 

Matias og onkel. 

Benyttet meg av tilbudet jeg snakket så varmt om her for litt siden, 2 retter til 209kr. Det er helt sykt, den desserten dere ser over er halv! Går det virkelig an å spise en som er dobbelt så stor? I hvert fall ikke etter man har spist middag! Selv om jeg ble utrolig mett var det veldig koselig å møtes for en liten middag. Nå har jeg egentlig utrolig lyst til å stikke på kino å se Pornopung, men Matias er litt mer skeptisk. Får se om jeg klarer å overtale han. 

Noen som har sett Pornopung, og som anbefaler den? 

- Sara

Bruk stemmeretten din!

 • 20.08.2013 kl. 16:18

Som sikkert de fleste vet går det nå mot stortingsvalg, og i den anledning har jeg bare lyst til å oppfordre alle som kan til å stemme. Dette er første gang jeg stemmer ved stortingsvalg, sist jeg var gammel nok til å stemme var ved kommunevalget og da benyttet jeg så klart stemmen min. Jeg synes det er viktig å bruke muligheten man har til å gjøre en endring, eller la ting forbli slik de er. Hvis man er uenig i hvordan landet blir drevet kan man faktisk ikke klage dersom man ikke har tatt turen til valglokalene. Jeg har ikke tenkt til å skrive et langt innlegg om hvilket parti du bør stemme, det har jeg ingenting med. Det kan si er at når du skal stemme er det viktig å tenke igjennom hva som er viktig for akkurat DEG. Hva venner eller familie stemmer kan være det samme, det er dine synspunkter og meninger som er viktig! 

Her om dagen fikk jeg stemmeseddel i posten, og tror kanskje jeg velger å forhåndsstemme. Mye fordi da sparer jeg meg selv for mye venting på selve valgdagen. Det finnes lokaler rundt om kring i landet hvor du kan forhåndsstemme, bare husk å ta med legitimasjon! Her finner du mer informasjon om forhåndsstemming

Hvis du er usikker på hva du skal stemme er det bedre å prøve å sette seg litt inn i politikken, ikke bare la det vær. Finn ut hvilke saker som angår deg, og som bryr deg. 

 • Utdanningspolitikk
 • Helse og eldreomsorg 
 • Asyl og integreringspolitikk
 • Miljøpolitikk 
 • Skatter og avgifter

Dersom du er veldig i tvil er det mulig å benytte seg av såkalte valgomater, her svarer du på en del spørsmål også får du opp hvilket parti som passer best for dine meninger. Jeg ville kanskje anbefalt å følge litt mer med i media og lese litt rundt på nettsidene til de forskjellige partiene, men hvis du er ute etter en rask løsning kan en valgomat være grei. Jeg tok testen for en tid tilbake og den stemte overens med det jeg kommer til å stemme. 

Husk at dersom du bor i Oslo må du også stemme for eller imot OL! Dette kan bety mye for byen så tenk litt igjennom det før dere velger, jeg har faktisk ikke bestemt meg ennå. Synes det er fordeler og ulemper for begge sider. Jeg håper i hvert fall at så mange som mulig av dere velger å bruke stemmeretten deres! 

Har du tenkt til å stemme år, er du gammel nok? 

- Sara

I want to go back to sleep

 • 20.08.2013 kl. 09:53

Nå er jeg egentlig altfor trøtt for å blogge, det kommer sikkert til å være skrivefeil i hver setning, men jeg gir det et forsøk. Tenkte bare å ønske de av dere som ikke har dratt på skole og jobb ennå en god dag. Min skoledag starter ikke før 10.30 i dag, men jeg sovnet så sent i går så klarer så vidt å holde øyelokkene åpne. Er det bare jeg som sliter med døgnrytmen etter ferien? Håper virkelig dette går seg til etterhvert. I går klarte jeg faktisk å sovne på sofaen da jeg kom hjem, etter EN dag på skolen! I dag blir det ingen sniksoving på sofaen, i kveld blir det tidlig kvelden på meg. 

Dette har jeg på meg i dag. Hentet litt inspirasjon fra gårsdagens inspo faktisk, det ble militærgrønn bukse, stor skjorte og converse. Liker så godt at det greit med litt avslappet stil, det er så... avslappende! Uansett, nå må jeg pakke matpakke og så stikke. 

Håper dere får en bra dag! 

- Sara

Vi vil lese din blogg: linkerunde

 • 19.08.2013 kl. 21:02

God kveld fininger. Nå er det en stund siden sist vi hadde linkerunde, så det hadde vært gøy å gjøre det igjen. Sist vi hadde linkerunde oppdaget vi noen utrolig fine blogger og det håper vi at vil skje nå også. Alt dere trenger å gjøre er å like siden vår på Facebook, og så kommentere innlegget selvfølgelig. Tror vi lar runden gå ut uken, slik at vi trekker på søndag eller neste mandag. Høres det ok ut? Hvor mange vi velger ut avhenger litt av hvor mange som melder seg på, men vi tenker kanskje å velge de 3 vi liker best. 

Håper mange vil melde seg på!

Inspo: Back to school outfit

 • 19.08.2013 kl. 15:46

Selv om det er i dag første skoledag er for de fleste vil jeg tro at hva man har på seg i starten av skoleåret er viktig for de fleste. Det er på en måte med på å sette standarden, andres førsteinntrykk av deg. Jeg la frem det jeg skulle ha på meg i går kveld før jeg la meg. Tror jeg skal prøve å holde på den rutinen, det sparer meg nemlig utrolig mye tid om morgenen. Den verste måten å starte dagen på er å pløye seg igjennom klesskapet, fortsatt halvt i søvne og smågretten. Tenkte i dette innlegget å komme med litt inspirasjon til hva du kan ha på deg nå en stund fremover. Om ikke lenge vil noen av disse antrekkene dessverre bli for kalde for det norske været, så det gjelder å passe på å bruke noen av favorittplaggene fra sommeren så lenge man har sjansen. 
Tror mine favoritter er nummer 3 og 6, de er veldig forskjellige men kunne godt brukt begge deler. Første skoledag har forresten gått ganske bra, jeg har to fag det semesteret her så fikk møte den ene klassen i dag. Vi er bare 17 stykker i klassen, så det var ikke så skummelt som jeg hadde trodd!  I dag hadde vi intro til faget dokumentarfilmproduksjon. Tror det kommer til å bli utrolig spennende fremover. Til neste uke skal vi faktisk til Tjøme for å få en innføring i bruk av kamerautstyr og slikt.
Hvordan har deres føreste dag vært? 
- Sara

Oppskrift: jordskokksuppe

 • 19.08.2013 kl. 08:52

God morgen søting! Her sitter en stykk litt smånervøs i sofaen å løper snart av gårde på skolen. Tenkte bare jeg skulle dele oppskriften på suppen vi hadde på lørdag. Jeg synes det ble veldig godt, morsomt å prøve noe nytt. På menyen står jordskokksuppe med chorizo, parmesan og pinjekjerner. Håper dere får en fin dag og at dere kanskje får et lite middagstips her?

Dette trenger du til 2 personer

 • 1 pakke jordskokker 
 • Vann 
 • ca. 1 dl fløte
 • 1ss smør
 • Chorizo
 • Pinjekjerner
 • Parmesan 
 • Salt og pepper
 • Evt. persille eller gressløk 
 • Tilbehør: hvitløksbrød el. 

Skrell jordskokkene med en potetskreller, bruk en kniv på de stedene det er vanskelig å komme til med skrelleren. Legg de i vann mens du skreller slik at de ikke blir misfarget. Når skrellingen er ferdig legger du de i en kjele med vann som dekker jordskokkene. 

Hell også i fløte til vannet blir hvitt, ca. 1 dl. Dette setter du på ovnen og koker til jordskokkene blir møre. Når de er klare har du de i en egen bolle og moser de med en stavmikser (evt. i en foodprosessor). Spar på fløten og vannet! Ha mosen tilbake i kjelen sammen med smør og spe på med fløte og vann til du får passe suppekonsistens. Smak til suppen med salt og pepper. 

Hell også i fløte til vannet blir hvitt, ca. 1 dl. Dette setter du på ovnen og koker til jorskokkene blir møre. Når de er klare har du de i en egen bolle og moser de med en stavmikser (evt. i en foodprosessor). Spar på fløten og vannet! Ha mosen tilbake i kjelen sammen med smør og spe på med fløte og vann til du får passe suppekonsistens. Smak til suppen med salt og pepper. 

Kutt opp så mye chorizo du vil ha. Chorizo, parmesan og pinjekjerner har du bare i suppeskålen når den er ferdig. Ha over litt gressløk om du ønsker det. Vi varmet også et par hvitløksbagetter som tilbehør, synes det passet ganske godt til suppen. 

Jeg ble veldig fornøyd med smaken på suppa til å være første gang jeg lager det. Det var ikke veldig vanskelig eller tidkrevende heller, det eneste som tok tid var skrellingen! Det er dog mulig jeg er helt elendig på jordskokkskrelling da, men jeg klundret veldig. Men nå må jeg gå, vil ikke komme for sent første dag! 

Hva synes dere? Har dere spist jordskokk før? 

- Sara 

Har fremkalt bilder fra sommeren

 • 18.08.2013 kl. 20:10

En ting jeg synes er veldig koselig er å fremkalle bilder. Det er så sjelden vi kan fysisk ta på bilder lenger så jeg liker å velge noen av bildene jeg tar og fremkalle de. På veggene våre i leiligheten er det ingen bilder, da det ikke er lov til å spikre i veggen. Det ser utrolig nakent og trist ut, så jeg skal prøve å finne en løsning på det. Jeg kan i hvert fall sette sammen litt bilder å sette de i rammer, må bare ta en tur til IKEA igjen. Burde egentlig kjøpt det sist jeg var der, men var så stress så jeg glemte det litt bort. 

Har hovedsakelig fremkalt bilder fra i sommer, og litt fra skoleåret i fjor. Jeg er veldig fornøyd med Fuji direkte! Veldig bra kvalitet på bildene, enkel bestilling og rask levering! Jeg bestilte over 200 bilder og betalte under 200 kr inkludert frakt! Gleder meg masse til å starte puslingen med disse bildene! Nå skal vi lage litt sen middag her hjemme, før det forhåpentligvis kan bli tidlig kvelden. Vi skrives mer i morgen tidlig. 

Pleier dere å fremkalle bilder på "gamlemåten"? 

- Sara 

Mental forberedelse til skolestart

 • 18.08.2013 kl. 18:09

Bruker dagen på å prøve å forberede meg mentalt til skolestart i morgen. Vet jeg ikke burde klage, da mange av dere allerede har startet, men man blir liksom aldri helt klar for det. Jeg gleder meg jo litt til å komme i gang igjen, men når dagen er så nær vil jeg bare at den skal utsettes noen få uker til. Jeg er glad i høsten, men er egentlig ikke helt klar for å legge bort sommerklær og gi opp late dager. Men uansett hvor lite jeg vil så må jeg opp når klokken ringer i morgen. Det jeg kan gjøre er jo å gjøre klart alt annet. Finne frem skolesaker, PC-veske og antrekk til i morgen. As we speak sitter jeg faktisk med hårfarge i håret, jeg møter ikke opp på skolen med gul/rødt hår! Har også planer om å lakke negler hvis jeg får tid. 

 

Jeg vet dog ikke hvilken farge jeg skal gå for. Det er kanskje smart å ta en litt høstlig farge som kan gå til flere antrekk fremover. Hvem synes dere jeg skal ta? 

Resten av denne dagen blir jeg nødt til å bruke litt på opprydding i stua, men så er det bena på bordet og magasinlesing. Jeg fikk akkurat mitt første Elle i posten, har startet å abonnere på det. Gleder meg skikkelig til å få dette hjem i posten fremover. 

Dette ble egentlig et veldig random innlegg, men sånn får det bli noen ganger. Håper alle som skal tilbake til skolen i morgen begynner å føle seg klare, og de som ikke studerer lenger kan jo bare puste lettet ut. Ha en fin kveld dere!

- Sara 

Hvordan ha det gøy på budsjett: mat og drikke

 • 18.08.2013 kl. 11:11

Så var det klart for første innlegg i "hvordan ha det gøy på budsjett" serien. Det første temaet er som dere sikkert skjønner mat og drikke. Her er det mange grep som kan gjøres for å få en fin opplevelse på budsjett. Tenkte at dette kunne bli fast innslag hver søndag i noen uker fremover, håper dere liker det!

Velg riktig restaurant 

Det er mange restauranter som ikke er så ille på pris, her har jeg ikke så mye erfaring bortsett fra i Oslo, så dette punktet blir litt Oslorelatert. Olivia er en italiensk restaurant som ligger ved Aker Brygge, Tjuvholmen og Hegdehaugsveien. Her har de en god del retter til en ok pris, blant annet pizza og pasta. Friday's er litt dyrere igjen, men dersom du benytter deg av tilbudet "to retter for 209 eller tre for 249" blir det jo ikke all verden. Og da får man MYE mat! Hvis du er glad i tapas kan jeg anbefale La Casa café og spiseri på Sagene. Kjempebillig og veldig god mat, har vært her et par ganger tidligere. Her velger du så mange småretter du vil, hver rett har ganske mye mat i seg så det blir faktisk et veldig billig måltid. De har dessverre ikke nettside som funker lenger, men stedet skal fortsatt være åpen. Sushi er vel heller ikke så ille på pris, og det er nok av slike restauranter i Oslo. Har dessverre ikke spist på en skikkelig shusi-restaurant før så kan ikke anbefale noen. Helt til slutt vil jeg nevne at studentrabatter er greit å ta med seg, Peppes har blant annet 20% på stor pizza mandag-torsdag. Flere rabatter finner du på studenttorget og studentkortet


Dette er fra Tapasbaren på Sagene. Her har vi bestilt blåskjell, scampi, brød med hvitløk og sopp. Det ser ikke mye ut, men vi ble utrolig mette av disse smårettene. 

Spleisefest

Hvis du har lyst til å spise med vennene dine kan du foreslå at dere har en spleisefest. Alle tar med hver sin rett hjem til en av dere, hvem dere er hos kan dere bytte på. Dette blir en morsom og ikke minst spennende middag. Dere kan eventuelt ha et tema for kvelden, for eksempel meksikansk, tapas el. Dette gjorde jeg og et par venninner som en variant av 17. mai-frokosten i år, alle tok med seg litt pålegg og slikt. Dette ble kjempekoselig og minnerikt!

Piknik i parken 

Her kan man enten gjøre noe av det samme som over, samle en stor gjeng hvor alle spleiser eller bare ta den vanlige middagen med ut. Hvorfor ta med middagen ut? Jo, det blir jo så koselig! Da føler man at det blir gjort litt mer ut av selve middagen og så får man det ekstra koselig. Hvorfor ikke gjøre en liten date utav det? Hvor koselig er det ikke å ta med seg en liten kurv med mat ut i parken en fin sommerdag. Dersom det er lov kan du jo ta med deg en engangsgrill å grille litt også. 

Bak selv - inviter 

En ting jeg er veldig glad i er å gå på kafé med venner! Isteden for å bruke masse penger på kaffe som ofte ikke er spesielt god en gang så kan du invitere på kaffebesøk hjemme hos deg. Bak kanelsnurrer eller hva du måtte ønske og trakt litt kaffe. Kanskje du kan briljere med en god kaffe latte eller noe slikt? Hvis du er detaljefrik kan du for eksempel tenne et duftlys med kaffelukt for å få litt ekstra kaféfølelse. 


Så klart trenger du ikke bake en hel kake, jeg hadde bare ikke bilde av boller el. lignende liggende. Dette er pavlova, en veldig enkel kake, bakte den til 17.mai. 

Ha alltid vors

Hvis du er gammel nok til å drikke og vil ut på byen så er et godt sparetips å alltid ha vors. Å drikke ute i Norge er utrolig dyrt, så ved å ta noen drinker hjemme før du drar ut kan du spare flere hundrekroner. Du kan jo prøve deg på å lage noen av favorittdrinkene dine selv. Strawberry Daiquiri, Cosmopolitan, Mojito osv. listen er lang, bare finn ut hva du liker og prøv deg frem. Dessuten er hjemmefester og vors veldig ofte utrolig morsomme! Her kan du igjen kjøre tema, pynt litt opp lag drinker som passer til temaet og finn riktig musikk. Det er ikke mye som skal til for å få en fin kveld. 

Håper dette var nyttige tips, det var det jeg kom på i denne omgangen. Kanskje noen har noe å tilføye? Jeg liker veldig godt å skrive disse innleggene, så håper dere liker de like mye. Har faktisk opprettet en hashtag #gøypåbudsjett, så kan man dele bilder på Instagram. La den til på bildet jeg delte sist jeg var på La Casa café og spiseri. Utrolig gøy om dere hadde brukt den!

- Sara

Panna cotta dream

 • 18.08.2013 kl. 00:50

Hurra, suppen vi lagde i dag ble veldig vellykket! Hadde aldri trodd jeg skulle klare å få den til å smake i nærheten av den jeg fikk i går, men må si jeg overrasket meg selv. Oppskrift kommer snart, for de som er interessert. Jeg lage også dessert i dag, tenkte å slå litt på "stortromma". Det er første gang jeg prøver panna cotta også, men det ble veldig bra. Det skal kanskje litt til for å lage panna cotta feil? De kunne godt stått litt lengre så de ble litt fastere, men man blir jo så utålmodig. Legg gelatinen i vann i ca. 5 minutter. Mens de ligger der kan du koke opp fløte, sukker og vanilje forsiktig. Når den koker tar du den av platen. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i kjelen, rør alt godt sammen og hell over i ønskede glass. Sett de kjølig til de stivner, våre sto i ca. 1,5 time, men som sagt kunne de godt stått litt lengere. Jeg lagde også en enkel jordbærsaus til. Kjørte bare jordbær, litt sukker og noen dråper sitron i blenderen til det ble en glatt saus. Kjempegodt med litt syrlig ved siden av den supersøte panna cottaen. Etter litt tid på kjøkkenet er det herlig å sette seg ned med noe morsomt på TV og bare slappe av. Ser Modern Family fra starten av, har kommet til sesong 2 nå. Det er så utrolig morsomt, passer min sære humor perfekt! Håper dere har hatt en fin lørdag, søtinger!

- Sara 

Autumn wants

 • 17.08.2013 kl. 18:39

Hei igjen. Nå har vi akkurat kommet hjem fra butikken, og hva tror dere det blir til middag i dag? Jess, det ble jordskokksuppe! Gleder meg skikkelig til å prøve det ut. Skal også lage dessert i dag, men det får dere se senere i kveld. Skal prøve å få tatt litt bilde underveis av suppen, så kan jeg komme med et steg for steg innlegg dersom det blir noe godt. Nok mat, jeg vet det har en tendens til å bli litt mye snakk om det, men jeg liker veldig godt å lage mat, finne nye oppskrifter og slikt, så håper det er greit. 

Over til hovedpoenget med innlegget. Det er jo høst, og slev om jeg snakker varmt om sparetips og økonomistyring så er det alltid gøy med noe nytt. Det er et par ting jeg har siklet på en stund nå, og som jeg driver sparer til. Disse tingene passer veldig godt i tiden fremover, så hvis jeg er flink til å spare skal jeg definitivt unne meg dette. 

Det første er et Acne Canada skjerf i burgunder. Synes det er så fint, skikkelig klassisk skjerf som går til alt. Det er veldig fint i grått også, men i første omgang er det burgunder jeg planlegger å kjøpe. Skjerfene er i lammeull så vidt jeg vet,  som vil si at det er utrolig varmt. Perfekt for norsk vinter med andre ord. 

Den andre tingen jeg ønsker meg, som jeg nok kommer til å kjøpe først er en veske fra Michael Kors. Jet Set Travel Tote medium i fargen sort! Det finnes ingen veske jeg sikler så etter som denne. Ja Mulberry og LV har mange fine, men de er langt utenfor min prisklasse. Denne her er fin, enkel, klassisk og ikke alt for dyr. Den er også praktisk fordi det er litt størrelse på den, og da kan jeg faktisk få plass til macen i den. Dessverre så selger de den ikke på My-wardrobe, der jeg tenkte å kjøpe den lenger. Det virker som at den er ute av sortimentet deres, fordi de hadde den heller ikke på Sten og Strøm. De selger den på Apple Store, men da er det med lomme til macen i midten, og jeg er litt i tvil om jeg har lyst på det. Har prøvd å se etter en brukt på bloppis og bazar, men hver gang jeg kontakter en selger så er den allerede solgt! Hvis noen selger en slik veske, ROP ut! 

Har dere noe spesielt som dere sparer til om dagen? 

- Sara 


#want #ønskeliste #inspo #inspirasjon #michaelkors #acne #shopping

Matprat

 • 17.08.2013 kl. 10:17

Herlighet for en fantastisk kveld vi hadde i går. Jeg hadde dessverre litt hodepine så dette satte en liten demper på stemningen i starten, men med så hyggelige folk og god mat så gikk det seg til. Jeg må bare fortelle dere om den middagen, selv om det sikkert ikke er så interessant for dere så vil jeg gjerne ha skrevet det ned så jeg kan huske tilbake på den beste middagen jeg noen gang har smakt. De serverte 6 retter! Bare det i seg selv er jo helt sykt! Og all maten smakte bedre enn noe jeg har fått før, til og med bedre enn de bryllupsmenyene jeg smakt! Jeg tror ikke jeg klarer å presentere menyen, så nøyaktig og riktig som han gjorde, men jeg gjør et forsøk.Til forrett spiste vi jordskokksuppe med chorizo, pinjekjerner og gressløk. Dette var en av mine store favoritter, har nemlig aldri spist jordskokk før. Denne suppen skal jeg etter alle kunstens regler prøve å gjenskape her hjemme, i håp om å komme i nærheten av den vi fikk servert i dag. Vil bare nevne at bilder over av suppen kun er illustrasjonsbildet, den lignet litt på hva vi fikk servert nemlig. Så kom en mellomrett som besto av rødbeter med chèvre, parmesanflak og kaktusfiken. Også utrolig godt, når en rett inneholder parmesanflak kan det jo ikke slå feil? Hovedretten var andebryst med søtpotetmos, noen herlige grønnsaker som var stekt i rødvin og en portvinsgele om jeg husker riktig? Andebryst og søtpotetmos, trenger jeg si mer? Fantastisk! Så var det en liten mellomrett igjen, denne gangen en frisk blåbærsorbet. En herlig liten friskas som passet perfekt inn. Nest siste rett var kamskjellmarinert torskeloin med en agurksalat, granateple og wasabi-rømme. Torsk er ikke en av mine favoritt ting å spise, men dette var bare en opplevelse! Kan godt spise torsk hver dag jeg, hvis jeg får den servert som denne retten. Agurksalaten smakte i tillegg litt likt som noe oldemoren min pleide å lage, så det var litt gøy. Til dessert fikk vi en perfekt sjokoladekake med en slags bringebærsaus. Gud for en dessert! Hadde det ikke vært for at vi satt ved bordet i mange timer kunne trillet hjem! 

Dette er igjen bare illustrasjonsbilder som lignet på rettene vi fikk. Må bare si at absolutt alt dette var helt sykt, og vi trodde han tullet da han skulle ramse opp menyen! Planen var å la disse kveldene gå på rundgang, men etter det her ble alle litt småbekymret for sin tur, det vil jo bli som å "hoppe etter Wirkola"! Jeg angrer skikkelig i ettertid på at jeg ikke tok bilder av maten, men synes det ble litt kleint å dra frem iPhonen å knipse i vei. Jeg hadde heller ikke med kamera i går, da formålet var å bli kjent med folk, da synes jeg ikke det passer seg å dra frem kameraet å si "nå skal jeg ta bilder til bloggen min, smil folkens". Så det får eventuelt bli neste gang. Uansett, det var nok matprat for denne gang, kanskje jeg kommer tilbake med oppskrift på jordskokksuppe dersom jeg klarer å trylle frem noe som er i nærheten av like godt! Tror kanskje jeg skal prøve å overbevise Matias om å prøve det til middag i morgen. 

Hva synes dere, hørtes ikke dette helt vanvittig ut? 

- Sara  


#mat #matogdrikke #middag #seksretter

Ønsker alle en fin fredag

 • 16.08.2013 kl. 19:24

Stikker bare innom for å ønske alle en fin kveld! Nå skal Matias og jeg dra til noen venner i klassen hans for å spise middag og hygge oss. Gleder meg til å møte alle sammen. 

Håper dere får en bra kveld, nyt den siste helga før skolestart folkens! 

Har dere noen planer for kvelden? 

- Sara  


#sommer #sommer2013 #sminke #makeup 

Resultat av DIY

 • 16.08.2013 kl. 17:19

Så var jeg ferdig med mitt DIY-skoleting prosjekt. Jeg synes alltid det ser så rart ut når jeg selv lager slike kollasjer, men ble faktisk litt fornøyd med disse. Planen var egentlig at jeg skulle gjøre dette på forsiden av mappen min og notatboken, men siden mappen kommer til å bli dratt opp og ned av sekken/veska valgte jeg heller å gjøre det på innsiden. Notatboken skal ligge inne i mappen så den blir nok ikke så slitt. 

Slik ble den lille notatboken. Denne var litt vanskeligere å lage fordi forsiden er såpass liten og i tillegg hadde jeg brukt opp nesten alle bildene til den andre. Synes likevel den ble ganske søt, litt sommerlig kanskje. 

Her er innsiden av mappen min. Fikk klippet ut en god del høstplagg, slik at jeg kan bruke det som inspirajon utover høsten. Jeg tok også med et par friske sommerinnslag hvis jeg vil drømme meg tilbake til varme sommerdager. 

Da får vi se hvor lang tid det tar før jeg går lei og må lime på noe nytt! 

Hva synes dere, ble det kult? 

- Sara  


#DIY #fashion #mote #inspo #inspirasjon

Steder jeg har lyst til å reise: Europa

 • 16.08.2013 kl. 10:03

God morgen fininger. Nå sitter jeg å spiser litt frokost før jeg må hoppe i dusjen, har en del ting jeg må gjøre før Matias og jeg skal bort på middag i kveld. Vi er bedt bort til en venn i klassen til Matias, så da får jeg møte mange av vennene hans fra skolen for første gang. Det blir nok koselig, men innen den tid har jeg masse å gjøre! Tenkte bare å komme med et innlegg jeg har lovet en stund nå, nemlig steder jeg har lyst til å dra. Hvis dere ikke husker det så nevnte jeg tidligere at jeg og ei venninne har snakket om å ta en langweekend i en europeisk by i løpet av høsten, og nå har jeg endelig vært å hente litt inspirasjon. Det et så utrolig mange fine steder i Europa som er verdt å besøke, jeg skal bli mye flinkere til å reise til nye steder når jeg er på ferie! Det er selvfølgelig andre steder i verden jeg har lyst til å besøke, men for denne turen tror jeg det er greit å holde seg i vår verdensdel. Her kommer min topp fem liste over steder jeg har lyst til å reise i Europa. 

Budapest er Ungarns hovedstad og virker som en veldig vakker by. Mye av grunnen til at jeg ønsker å dra hit er fordi byen ble i år kåret til den billigste europeiske byen å feriere i! Det kan jeg virkelig like, selv om dette ikke skal bli en shopping spree-ferie. Utestedene der skal visstnok også være utrolig billige, det samme gjelder restauranter. Budapest er også en av de aller beste WIFI-utbygde byene i Europa, og for en som er avhengig av Internett så er jo det bare et stort pluss! Jeg har dog lest at man skal være litt forsiktig med pengene der nede, det er visst en del falske penger i omløp. I tillegg er taxi-sjåførene glad i å gi igjen utenlandske penger. Jeg pleier å bruke Master Card dersom det er mulig uansett, jeg synes det er tryggest. Litt penger må man likevel alltids ha så det gjelder å være forsiktig!

Lativas hovedstad Riga er et sted jeg kunne tenke meg å dra, mest på grunn av at jeg har hørt det er utrolig mye fint å se på. Gamlebyen skal visstnok være helt fantastisk, og er et must om du tar turen dit. Hvis du ønsker utsikt over byen kan du dra på Sky Bar hvor du kan nyte drinker om du ønsker deg og en utsikt over hele byen. Jeg har også funnet et par museer jeg faktisk kunne tenkt meg å besøkt, blant annet okkupasjonsmuseet. De aller fleste byer i Europa er billigere enn i Norge, og Riga er intet unntak. Det er store shoppingmuligheter her med flere store kjøpesentre å velge mellom. Jeg kunne også gjerne tenkt meg å besøke et marked som skal ligge i Riga, har bare hørt noen snakke om det før så vet ikke hva det heter. Noen som vet? Det skal være et av de største markedene i Europa. 

Hvem har vel ikke lyst til å reise til Roma? Kan tenke meg at det er flere som har vokst opp med filmer som "when in Rome" med Mary-Kate og Ashley Olsen og "Lizzie McGuire the Move" med Hilary Duff. Man kan jo ikke annet enn å forelske seg i slike byer. Skulle egentlig ønske jeg hadde moped-lappen da, så jeg kunne kjørt rundt på en vespa. Av ting som er verdt å se i Roma troner Colosseum høyt på min liste. Kanskje ett og annet romerbad er verdt å besøke også? Og når man først er i Italia må man jo nesten prøve ekte italiensk pizza!

Amsterdam har jeg fått anbefalt av ei venninne som nylig har vært der, og etter å ha sett litt nærmere på byen skjønner jeg hvorfor. Føler jeg gjentar meg selv veldig her nå, men det ser så fint ut her. Amsterdam har jeg bare forbunnet med tulipaner, helt siden jeg måtte mellomlande der da jeg var liten. Det er en god del museer her, og blir ofte kalt en museumsby. Jeg kunne i hvert fall tenke meg å dra innom Anne Frank museet og Van Gogh museet. Nederland er et ganske lite land, så dersom du skal være i Amsterdam noen dager går det an å ta en utflukt til andre steder i nærheten. Haag og Rotterdam er steder som blir nevnt hvor det kan være fint å ta turen til dersom man har lyst.  

Praha har jeg så vidt vært innom en gang tidligere, men dette var kun på gjennomreise så jeg kunne godt tenkt meg en tur tilbake dit. Praha er igjen en shoppingby, hvor du kan finne masse til en billig penge. Det finnes også butikker som har ca. samme prisnivå som i Norge, så jeg tror det gjelder å lete på de riktige stedene. Herlige Kristin bak bloggen styleconnection har laget to utfyllende innlegg om shopping i Praha. Hvis dere er interesserte så er de her og her, tror det er enklere at dere bare leser selv enn at jeg ramser opp fra bloggen hennes. Hvis man vil se litt fin arkitektur er gamlebyen verdt et besøk! En ting jeg har lest at man bør passe ekstra godt på i Praha er lommebøker og vesker, det er visst mye tyveri der nede. 

Dette var min topp fem liste, kan ikke så mye om de forskjellige stedene men alle byene virker veldig fine og absolutt verdt et besøk.

Kanskje noen av dere har andre byer eller erfaringer dere vil dele? 

- Sara  


#reise #ferie #europa

DIY: inspirerende forside

 • 15.08.2013 kl. 21:54

Hei! Håper dere har hatt en fin dag og kveld. Må bare si tusen takk til alle som gidder å lese og kommentere her på bloggen. Det er så gøy å blogge når man får gode tilbakemeldinger. I dag har bloggen også kommet ganske langt opp på topplisten i Oslo, faktisk på 57. plass. Dette er veldig gøy å se, så tusen takk til alle dere som er innom her hver dag! Lik oss forresten gjerne på Facebook hvis dere vil!  Nå sitter jeg i sofaen med litt kreativt arbeid. Siden alle er så flinke å kjøper inn skolesaker så har jeg også vært litt flink. Jeg har egentlig det meste jeg trenger av skoleting, men jeg manglet noe å legge papirer i og en liten notatbok så da har jeg kjøpt det. Fant to stykker i helt plain grå slik at jeg kan designe mine egne forsider. Tenkte det ville være litt mer hyggelig å ta frem skolearbeidet dersom jeg kan se på noen inspirerende forsider å se på i samme slengen. Når jeg går lei forsiden jeg har laget eller trenger ny inspirasjon lager jeg bare en ny. 

Jeg har funnet frem forskjellige blader og nappet ut sidene med bilder jeg likte, så nå gjenstår bare en haug med klipping og liming. 

Skal prøve å få gjort de ferdig i dag eller morgen, så poster jeg resultatet så fort det er klart. Gleder meg til å se hvordan det blir!

Har dere skaffet dere at det nødvendige til skolestart?

- Sara 


#DIY #inspo #inspirasjon #fashion #mote

Hvordan ha det gøy på budsjett?

 • 15.08.2013 kl. 16:15

Jeg tenkte å ha en liten serie av innlegg utover høsten med forskjellige tips til ting du kan gjøre på budsjett. Ideen er å ha et tema til hvert innlegg, foreløpig er det disse jeg har tenkt til å ta med:

 • Mat og drikke
 • Kultur og underholdning 
 • Skjønnhet og pleie 
 • Shopping
 • Romantikk 

Dersom du har andre forslag ting til du vil jeg skal skrive om så bare kom med det i kommentarfeltet. Jeg tror det vil komme et innlegg i uken, slik at det blir et fast innslag her på bloggen. Håper dere synes dette er en god idé, og at det faktisk er noen som vil lese slikt. Det blir naturlig nok litt fokus på Oslo om orådet her på enkelte områder, men skal prøve så godt jeg kan å gjøre tipsene gjeldene for hele landet. Jeg liker jo å skrive litt om studentting, som dere sikkert har merket og dette tenker kanskje kan komme godt med når studielånet begynner å skrante. Det første innlegget kommer om ikke lenge, følg gjerne med. 

Hva synes du om denne ideen?  

- Sara 


#økonomi #økonomitips #studentøkonomi #studnet #tips #penger

Verdens raskeste sminkerutine

 • 15.08.2013 kl. 08:04

Jeg har fått en skikkelig god og rask sminkerutine nå som jeg egentlig er ganske fornøyd med. Det er ikke så alt for mange produkter og viktigst av alt: det tar kanskje 3 minutter å legge sminken.  

Dette bruker jeg, og kan har blitt min hverdagssminke, enkelt og fint. Hvis du skal ut kan du eventuelt legge til en litt sterkere leppefarge eller litt øyenskygge. Det eneste jeg kanskje mangler er en god concealer eller foundation. Dette trenger jeg sikkert utover mot vinteren, men på sommeren synes jeg det holder med et pudder. 

Jeg bruker disse tre børstene, alle er fra Makeup Mekka. Jeg kjøpte en stor pakke med børster der for en tid tilbake da de hadde supersalg, men til disse produktene trenger jeg bare tre stykker. Den første er en large angled blush brush som brukes til å legge blush, jeg bruker den også noen ganger til highlighter. Nummer to er duo fibre brush som er en ganske stor børste som egner seg til pudder. Den siste bruker jeg til solpudder, den heter large powder brush. Jeg er veldig fornøyd med disse børstene, de har holdt bra og røyter sjelden. Men det er viktig å holde de rene, så jeg renser de med såpe regelmessig. 

Først legger jeg pudder på de områdene jeg synes jeg trenger å glatte ut huden litt. Mitt pudder er fra Glo Minerals i fargen honey medium og dette er det beste pudderet jeg har prøvd. Kan virkelig gå god for dette, det dekker jevnt og fint samtidig som det ser naturlig ut. 

Solpudder pleier jeg å bruke rett under kinnbena, for å skape en illusjon av at de er litt større enn de egentlig er. Vet ikke om det synes så godt, men jeg liker å tro at det hjelper! Mitt solpudder er, som sagt tidligere chocolate soleil fra Too Faced. Veldig fornøyd med det, har skrevet litt mer om det her. Blushen min er fra Glo Minerals i fargen papaya. Den fikk jeg nylig til bursdag så har ikke brukt den så lenge ennå. Men må si at jeg er blitt veldig glad i den allerede, fargen er kjempefin og ser veldig naturlig ut. Til slutt pleier jeg å avslutte med maskara, og noen ganger leppestift. Maskara er jeg egentlig tom for akkurat nå, men fant heldigvis denne fra Makeup Mekka i skuffen. Synes ikke den er så veldig god, så ville ikke anbefalt den, men den funker inntil videre. Er på jakt etter en god en som ikke er testet på dyr, rop gjerne ut om dere vet om en. Leppestiften er fra Isadora og er skrevet om tidligere her. 

Slik ser min daglige rutine ut. Det tar meg kanskje 3-4 minutter å gjøre alt, så dette passer perfekt om man (les jeg) har dårlig tid før skolestart. Hva synes dere, er dette noe man kan gå med på skolen? 

- Sara  


#sommer #sminke #makeup #sminkerutine #leppestift #skjønnhet #beauty

Dagen i bilder + details of todays outfit

 • 14.08.2013 kl. 16:41

Hei søtinger! I dag har vært på enda en liten rundtur i Oslo. Først sjekket vi ut Aker Brygge, jeg fikk vist broren min The Thief (som han virket veldig begeistret for) pluss at vi fikk nyte noen få solstråler på brygga. Vi hadde så lyst til å opp i Tjuvtitten, men fikk ikke billettmaskinen til å funke. Så dumt, for det hadde vært veldig gøy å komme så høyt opp og se Oslo derfra. 

Det er ikke ofte han blir imponert over kunst, men denne falt visst i smak. Det har muligens noe med å gjøre at han er litt over gjennomsnittet glad i alt som durer. 


Her måtte det overtaling til for å få et bilde, men det gikk til slutt. Dagens antrekk, måtte ha jakken på i dag også. Likte den så godt, i tillegg til at det var ganske overskyet da vi gikk. 

Er dette forresten noe dere vil jeg skal fortsette med, å skrive hvor ting er fra? Ikke slik som jeg har gjort her hver gang altså, tenkte mer som tekst under bildene. Vet at mange gjør det, synes bare det er litt småkleint å gjøre det hvis ingen egentlig bryr seg. Så dere bestemmer?

- Sara 


#sommer #sommer2013 #antrekk #outfit #ootd #army #neonrosa #cheapmonday #mote #fashion #akerbrygge #ogslo

Oslo Fashion Week

 • 14.08.2013 kl. 09:28

Oslo Fashion Week er godt i gang, og det hele startet med en åpning i Posthallen. Åpningen besto av blant annet catwalk og utstillingsdukker kledd i diverse designere. Her er noen bilder fra OFW offisielle blogg, alle bildene er derifra så jeg eier ingen av disse bildene. Jeg synes det er kult at Oslo har en egen moteuke og skulle gjerne vært der for å se, men det er dessverre ikke åpent for hvem som helst. I år er det 20. gang de arrangerer moteuke og nytt av året er at de ikke har en egen hovedarena med flere visninger. Dette er fordi da kan hver designer skape egne rammer rundt sin egne visninger. Jeg synes det er så gøy å se på slike bilder, enten det er dukker som er oppstilt eller mennesker på catwalken. Selv om det er mange av plaggene som er litt sære så synes jeg det utrolig mye inspirasjon å hente her. Det aller første bildet for eksempel, fikk såå lyst på en hvit blazer når jeg så den utstillingen. Kul, sant? 

Pleier du å se på motefremvisninger for å finne litt inspirasjon? 

- Sara  


#sommer #fashion #oslo #oslofashionweek #mote

Bildedryss av dagen i dag

 • 13.08.2013 kl. 20:50

Så var vi inne etter en innholdsrik dag i hovedstaden. Som sagt er lillebroren min på besøk, så vi tok han med litt rundt for å se byen. Første stopp: Alexander Kiellands Plass. Det er jo like i nærheten av der vi bor, så jeg er heldig som får nyte synet av parken nesten hver dag. Synes det har blitt så utrolig fint her det siste året. Da vi flyttet hit i august i fjor så var hele plassen en eneste stor byggeplass, men nå er ny rundkjøring på plass og parken står i blomster. Broren min hadde lyst til å se "Hotell Cæsar", eller i hvert fall bygget som liksom skal være hotellet. Så da tok vi turen dit, siden vi likevel var der kunne vi ikke la være å ta bilde i trappen? Kan godt skjønne hvorfor folk snudde seg for å glane på hva vi egentlig drev med. Uansett, kort tid etter så møtte vi Kim Kolstad (Jens August) på Karl Johan, så da har han jo virkelig fått Cæsar-dosen sin for lang tid fremover. 

Det er ikke ofte jeg kjeder meg på shopping, men når vi går fra Dressmann til Dressmann kan man jo ikke annet enn å bli lei. Joda, skjorter og dressjakker er gøy å se på, men det er jo begrenset hvor lenge ei jente kan finne noe fornuftig å gjøre i slike butikker. 

Nå sitter gutta å spiller litt, mens jeg oppdaterer dere. Straks skal vi i gang med middagen som blir taco i dag, litt sent men det er bare kos. Så står filmkveld i sofaen hjemme for tur, vi droppet hele kinoen da ingen av oss egentlig hadde så veldig lyst. Det ble visst Fast and Furious 6, kanskje ikke mitt førstevalg, men det blir sikkert koselig uansett.

Ønsker dere alle en fin kveld!

- Sara  


#sommer #sommer2013 #familie #oslo #overnatting #omvisning #hotellcæsartrappen #alexanderkiellandsplass

New in: army jacket

 • 13.08.2013 kl. 15:21

For en tid tilbake bestilte jeg en jakke på Nelly, siden jeg var hos mamma plukket snille Marthe den opp for meg på postkontoret i Oslo. I dag har jeg endelig vært å fått hentet den, er kjempefornøyd. Har hatt lyst på en slik jakke så lenge, men har aldri funnet en som har vært helt riktig for min smak, så da jeg fant denne på Nelly måtte jeg bare klikke den hjem. 

Den kan kjøpes her, da jeg bestilte var den riktig nok på salg, så nå har de skrudd prisen opp igjen. Min er i størrelse small og passer greit til meg, hvis du liker at den er litt baggy og litt lengre ville jeg kanskje valgt medium. Det jeg liker så godt med den her er at den er helt plain, det er ingen påsydde merker eller noe, så om man ønsker det kan man heller fikse det selv. Pluss i boka! 

Hva synes dere om jakken? 

Forresten, er det bare hos meg bloggen ser veldig rar ut nå, har litt trøbbel med nettet i dag så håper det bare er her!

- Sara  


#sommer #sommer2013 #antekk #newin #innkjøp #jakke #nelly #army #armyjakke #mote #fashion

IKEA-tur med Marthe

 • 13.08.2013 kl. 11:26

I går hadde Marthe og jeg planlagt å møtes en tur, først for å kjøpe skoleting (bøker og sånt), så endret vi planene til kaffe isteden. Så kom jeg på at jeg var nødt til å kjøpe en pute og dyne på IKEA (broren min kommer på besøk i dag) så da endret vi planene igjen og dro til IKEA. Marthe så sykt bra ut i dag, så det er egentlig veldig synd at alle bildene av henne ble superuklare. Kameraet hadde litt vanskelig med å fokusere raskt inne på IKEA, og vi vet jo alle at ting går litt fort i svingene der inne. Vi fikk i hvert fall tak i alt vi trengte, pluss litt annet som "er kjekt å ha". Speilavdelingen var veldig morsom, skjønner ikke hvorfor vi fikk så mange stygge blikk hver gang jeg tok opp kameraet. 

Dette her er en kokosplante, helt uinteressant riktig nok. Men jeg lurer så sykt på hvorfor det heter det? Noen som vet? Produserer den mini-kokosnøtter eller noe? Ok, nå hørtes jeg veldig dum ut, men det må være lov til å lure på sånt. Det så litt ut som en slags grå kokosnøtt i bunnen der så vi prøvde å lukte på den, men det luktet egentlig bare plante. MÅ ha den der nestegang jeg skal på IKEA, angrer på at jeg ikke kjøpte den i går. Da vi var fornøyd med handlinga gikk vi opp i kafeen hvor vi tok en liten kakebit. Det var så vidt vi rakk bussen tilbake da, litt kjedelig om kakespisingen vår hadde gjort at vi måtte vente i helt time på neste. 

Nå skal jeg ned for å møte broren min på bussterminalen, det blir faktisk første gang han kommer på besøk siden vi flyttet hit. Vi skal nok få det koselig, tror kanskje det blir en kinotur i kveld, vi får se. Her ligger i hvert fall helt ny dyne og pute klar til han. Vi blogges litt senere!

Hva er deres planer for dagen, noen som har startet på skolen alt?

- Sara 


#ikea #shopping #venninner #hverdag

Til å spise opp

 • 12.08.2013 kl. 18:36

Hvem elsker vel ikke sjokolade? Dessverre gjelder det å (prøve) å begrense seg til helgene når det kommer til den brune herligheten. Men, av hva sminke gjelder så er det vel ingen regler vi jenter trenger følge? Sminke og kroppspleie kommer i så mange søte og herlige dufter, og noen ganger kan det bli for mye av det gode. Men som regel liker jeg godt disse søte fristelsene.

Tenkte jeg skulle finne et knippe med mine søte skjønnhetsfavoritter. Først ut er Too Faceds Chocolate Soleil. Ikke bare er solpuddere et fantastisk produkt, men det lukter helt himmelsk. Det lukter ikke stramt slik at man blir kvalm, bare akkurat passe av sjokolade. Dessuten er dette puddere bra fordi det er matt, nesten alle de jeg har prøvd tidligere har mye glitter i seg, det kan fort bli litt mye for min smak.

Ole Henriksen walnut complexion scrub. Ok dette lukter kanskje ikke sjokolade, men det lukter nesten litt marsipanaktig. Jeg får i hvert fall lyst til å ta en liten smak av krukken når jeg bruker den. Produktet erveldig godt, og er perfekt til ansiktet fordi kornene er så fine. Denne etterlater huden silkemyk! 

Denne øyenskyggen har ikke så mye med sjokolade å gjøre annet enn at den er brun. Er uansett veldig glad i denne, alle fargene er utrolig fine på og sitter veldig lenge. Brune toner passer veldig godt til øynene mine fordi de nettopp er brune. Denne fikk jeg av ei venninne for ikke lenge siden og har blitt godt brukt i sommer.

Ansiktsmaske med sjokolade eller fudgelukt fra H&M. Disse lukter veldig godt, og jeg synes faktisk H&M har veldig gode ansiktsmasker. I tillegg er de veldig billige, og holder til to behandlinger. H&M tester faktisk ikke på dyr, så det er jo et kjempepluss synes jeg! Bodybutter med sjokoladelukt fra The Body Shop har jeg kun luktet på i butikken og det er rene himmelen! Jeg kjøpte det dog ikke fordi jeg allerede hadde to bokser liggende hjemme. Tror nok jeg kommer til å kjøpe denne en gang og prøve, vet de andre bodybutterne de har er veldig gode så da må jo en med sjokoladeduft være helt herlig? 

Dette var da mine "søte" favoritter, er veldig fornøyd med alle produktene og kan anbefale de videre. Ingen av merkene jeg har tatt med tester på dyr, så alt dette er trygt å kjøpe.  Har du testet noe av dette før, og hva synes du om sminke/kroppspleie som dufter søtt?

- Sara 


#skjønnhet #beauty #sminke #hudpleie #olehenriksen #thebodyshop #sjokolade #smil #toofaced #isadora #hm #makeup

Rainy monday

 • 12.08.2013 kl. 14:40

Hei alle sammen. Det ble en litt sent oppdatering i dag, vi satt opp så lenge å så på Modern Family så det var så godt å bare sove ut. I går kom Matias hjem, det var så hyggelig å se han igjen! Og nå som vi har en uke igjen til skolestart er det viktig å nyte dagene. Da vi våknet i dag var det til verdens kjedeligste vær, småtorden og masse regn. Skulle ønske jeg hadde Fotballfrues positivitet når det gjelder mandager, en ny og frisk start hver uke. Vel, jeg skal prøve meg litt på den tankegangen når skolen starter igjen, det er vel utelukkende positivt å åpne mandager med åpne armer (selv om de er regnfulle)? Jeg får stikke å lage noe frokost/lunsj kall det hva du vil. Dagens første måltid forvirrer vel ingen? Så kommer jeg tilbake om litt med et innlegg til dere. Håper dere får en fin dag og at det ikke regner der dere er.

- Sara 


#hverdag #inspo #weheartit

Loner på Peppes

 • 11.08.2013 kl. 20:39

I kveld har jeg prøvd noe jeg aldri trodde jeg skulle gjøre: spise ute alene. Dette høres så trist ut, og jeg vet med meg selv at jeg alltid lurer på hvorfor noen sitter alene å spiser, men det var egentlig helt ok. Jeg tok med meg Macen og planla litt for bloggen fremover mens jeg nøt en god pizza. Selv om det ikke var så veldig ensom håper jeg det er lenge til enste gang, det er jo mye hyggeligere å ha noen å skravle med! Nå har jeg satt meg godt til rette i sofaen med et pledd og Private Practice. Om ikke lenge kommer Matias hjem, det skal bli så koselig å se han igjen. 

Inntil da får jeg slurpe i meg eplejuice blandet med Farris, såå godt! Det smaker som den tyske drikken "apfelschorle" eller litt som "noisy" som vi har i Norge. 

Hva tenker du når du ser folk sitte alene på restaurant? 

- Sara 


#hverdag #kos #avslapping

Tips: 10% på alt fra H&M

 • 11.08.2013 kl. 14:36

Hei dere. Jeg tenkte bare å tipse dere om et lite tilbud som bare gjelder ut dagen, nemlig 10% rabatt på hele nettbutikken til H&M. Studentkortet.no er en side med rabatter og fordeler for studenter, nesten en litt foreklet versjon av studenttorget. Uansett, de har hatt en kampanje gående nå en stund, men jeg så den først i dag, så tenkte at det sikkert er mange som kan ha nytte av den. Skolestart er jo rett rundt hjørnet og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som liker å friske opp litt i grarderoben i den anledning? Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg (også må du være student da, men det forsto dere sikkert). 

 

1.HER   2.HER   3.HER   4.HER   5.HER   6.HER   7.HER   8.HER 

 

1.HER   2.HER   3.HER   4.HER   5.HER   6.HER   7.HER   8.HER 

Her er noen av mine favoritter, de har fått inn så  masse fint høstnytt så det gjelder å passe på mens det er tilbud!

Fant dere noe dere likte?

- Sara 


#inspo #inspirasjon #mote #fashion  #wants

Innkjøp fra Vestkanttovet

 • 10.08.2013 kl. 20:04

Så fant jeg frem til Vestkanttorvet etter hvert, og der var de i full gang. Jeg kom egentlig ganske seint, da de åpner klokken 09.00, men det passet meg fint for da hadde de startet å prise ned tingene sine. Vestkanttorvet er et slags bruktmarked hvor alle kan kjøpe en plass og stå å selge det de måtte ønske. Det koster 500,- å stå der så jeg tror det er grunnen til at det var veldig mye fint og veldig mye ting av bra kvalitet der. Jeg hadde egentlig ikke trodd jeg skulle finne noe særlig der, men kom hjem med tre ting. Det var flere som solgte merkesko og vesker der, så hvis dere er på utkikk etter noe slikt kan det lønne seg å ta turen dit! Dette havnet i min handlepose:

En tykk og god genser i fargen burgunder, den er mye mer burgunder i virkeligheten(det er heller ikke noe mønster på den, slik det kan se ut på bildet). Denne var ganske stor, men jeg tenker at det ikke gjør så mye når det er strikkegenser. 

En slik skjorte har jeg sett litt etter, men ikke helt funnet en jeg liker, denne likte jeg kjempegodt. Den ser litt slitt ut og i tillegg er stoffet herlig mykt. 

Til slutt kjøpte jeg denne jakka, som kommer til å bli fin til høsten når været skifter. Jeg trenge en høstjakke og falt for denne med en gang, så da ble det slik. Er veldig fornøyd med disse kjøpene alt kostet 130,- tilsammen, synes ikke det er ille? Kunne godt betalt bare det for jakken, men jeg krangler ikke opp prisen! Nå skal jeg uansett roe litt ned på shoppingfronten en stund, har fått tak i alt jeg trenger til skolestart så da jeg la bankkortet få litt hvile igjen. 

Hva synes du om innkjøpene? 

- Sara 


#innkjøp #newin #vintage #shopping #vestkanttorget

Vestkanttorvet

 • 10.08.2013 kl. 13:29

Hei. Nå har jeg tenkt meg en liten tur ut, håper Vestkanttorvet er åpent nå. Det skal vel egentlig være åpent hver lørdag, men kanskje det har sommerstengt? Noen som vet? Det er uansett ikke lange turen opp, så jeg prøver lykken. For de av dere som ikke vet hva det er så er det et slags bruktmarked, hvor man kan betale for en plass og selge tingene sine. Jeg har faktisk aldri vært der, så det er på høy tid. Det ligger ved Majorstuen, og det er ikke lenge siden det åpnet en frozen yoghurtbutikk der! Neida... Joda. 

Noen som har vært på Vestkanttovet før? 

- Sara 


#sommer #sommer2013 #shopping #vestkanttorget #vintage #oslo

Når katten er borte...

 • 09.08.2013 kl. 21:56

...danser musene på bordet. Vel, nå danser jeg kanskje ikke så mye på bordet, men jeg passer på å spise middager jeg vet Matias ikke så glad i, nå mens han er på hytta. Beklager at det blir litt mye matprat om dagen, håper dere synes det er ok for nå. I dag ble det i hvert fall noe jeg har lyst på i evigheter: rekesmørbrød. Er ikke det bare herlig? Tenkt at det er første gang jeg spiser det i sommer, dette burde man jo hatt hver dag (nesten). Det kan ikke bli stort enklere, og billigere enn dette heller. 

Jeg har egentlig vært utenfor døren så og si i hele dag. Dro først opp til Storo senteret en tur og så videre til sentrum. Jeg har fått kjøpt inn litt bukser og klær jeg trengte til skolestart. Det henger litt igjen fra barndommen at man må ha nye klær til skolestart, og like stas er det fortsatt! Har dere forresten prøvd den nye frozen yoghurt butikken på Storo? Funky Frozen Yoghurt heter den, og så god den er! Jeg elsker jo frozen yoghurt, så at det dukker opp noen nye butikker rundt om kring gjør meg veldig glad. Man må jo bare like det da, når man kan ta på mini fudgebiter og mini marshmallows? Mulig det bare er jeg som "faller for" slike ting? 

Når vi er inne på søte ting, jeg tok med meg to makroner hjem fra et lite bakeri i sta. Tenkte jeg skulle ha litt kos etter rekene, så da falt valget på disse (søte) herlighetene. Har smakt så vidt på den ene, med smak av cherry. Den var god, litt annerledes av hva jeg har smakt før, men veldig god. 

Nei, nå skal rydde litt her, må jo finne plass til de nye tingene jeg har kjøpt! Tror ikke jeg gidder vise det frem i eget innlegg, dere vil nok få se tingene i antrekk fremover. Skal prøve å roe litt ned på matinnleggene altså, synes bare bilder av mat blir så fint. 

Er det forresten noe spesielt dere vil jeg skal blogge om fremover, tar gjerne imot tips?

- Sara  


#sommer #sommer2013 #hverdag #avslapping #frozenyoghurt #makronr #rekesmørbrød #mat

Frisk start på dagen: homemade iced tea

 • 09.08.2013 kl. 12:44

God "morgen" søte lesere. I går kveld fikk jeg lyst til å prøve noe jeg aldri har laget før, nemlig hjemmelaget iste. Det er så godt og forfriskende, perfekt for en god start på dagen. 

Alt jeg gjorde var å koke opp vann og da det kokte slang jeg opp to teposer. Jeg valgte grønn te med lime, en av mine favoritter. Når den var blitt kald tok jeg den over på glass og satte den i kjøleskapet til i dag. Teposene lot jeg bare ligge så de kunne trekke til seg masse smak. 

Det skulle egentlig være isbiter i denne, men jeg hadde dessverre ikke plass i den lille fryseren vår. Den ble uansett veldig frisk og god! Jeg hadde også i noen ekstra dråper lime og litt stevia (søtningsmiddel, sukker funker også).  

Så enkelt var det! Helt herlig å slurpe i seg det her på starten av dagen. Neste gang tenkte jeg å prøve en fersken te, fersken iste er jo så godt så kanskje det smaker noe av det samme. 

Har dere prøvd å lage hjemmelaget iste før? 

- Sara 


#iste #hjemmelaget #oppskrift #matogdrikke #drikke #hverdag

Dagens middag: oppskrift på minipai

 • 08.08.2013 kl. 19:55

Jeg fikk så lyst på pai til middag i dag, men siden jeg er alene hjemme ville en hel pai bli altfor mye til meg. Jeg kom derfor på at jeg kan jo lage de i muffinsformer. Pai er dessverre noe vi har veldig sjelden, men det er jo så godt. Og enkelt! Av denne oppskriften fikk jeg 10 små paier. 

Dette trenger du til bunnen

 • 1,5 dl mel 
 • 75g smør
 • 1 SS vann

Bland alt sammen med hendene i en bolle eller i en foodprosessor. 

Trykk ut deigen i de små formene, men husk å smøre de godt først, ellers vil du ikke få de hele ut nå du er ferdig. Stikk noen hull i de med en gaffel og sett de kjølig i ca. 30 minutter.

I mellomtiden kan du kutte det du ønsker av fyll. Jeg tok brokkoli, sopp, løk og kokt skinke. Laks er også veldig godt! Når formene har stått å avkjølt seg setter du de i forvarmet ovn på 160 grader, la de stå i ca. 12-13 minutter. 

Til pai må man også ha en eggeblanding, dette trenger du

 • 1 dl melk
 • 0,5 dl cottage cheese 
 • 2 egg 
 • krydder etter ønske 

Bland alt sammen i en bolle først, så tilsetter du alt du kuttet opp av grønnsaker og kjøtt. 

Fyll opp paibunnene med fyll og sett de tilbake i ovnen, denne gangen lar du de stå i ca. 25 minutter. Hvis du har fyll til overs kan du lage deg frokostomelett i morgen (det skal jeg). Jeg bruker ikke ost på mine, da jeg ikke synes det er så godt på pai, men du kan gjerne legge litt revet ost på toppen.  

 

Slik ble mine, de ble veldig gode om jeg får si det selv. Dette er jo egentlig helt perfekt å ha med på skolen! Litt mer spennende og MYE bedre enn brødskiva i hvert fall. 

Ser det bra ut? Lager du ofte pai hjemme?

- Sara  


#mat #matogdrikke #oppskrift #kosthold #hjemmelaget #pai #middag

Total avslapping

 • 08.08.2013 kl. 15:03

Hei dere. Nå sitter jeg i stuen å slapper helt av. Om litt drar Matias på hytta med faren sin, de skal sove i telt og fiske hele tiden så jeg gadd ikke bli med. Da får jeg hele helgen for meg selv! Den skal brukes på å styre litt i leiligheten men ikke minst: avslapping. Det er så herlig å trippe rundt med ansiktsmaske, fikse neglene og bare se på jentefilmer. Nå høres jeg ut som den antisosiale personen da, men innimellom er det jo godt å være i eget selskap? 

Når han forsvinner ut døren tenkte jeg å trakte meg en kopp med kaffe og så dumpe ned i sofaen med ansiktsmaske og det nyeste shapeup. Jeg trenger jo litt inspirasjon på treningsfronten! Matias begynner å virke litt gira på å trene igjen han også, så nå kan jeg egenltig ikke vente med å få meldt han inn på senteret. Men nå skal jeg stresse helt ned, så skrives vi litt senere i dag. 

Hva gjør dere når dere skal slappe helt av?

- Sara  


#hverdag #ansiktsmaske #shapeup #magasin 

Bildedryss Mary-Kate & Ashley Olsen

 • 08.08.2013 kl. 00:24

Opplegget rundt lanseringen av kolleksjonene til Mary-Kate & Ashley Olsen var ikke helt som jeg trodde. Jeg trodde kun de 50 første fikk muligheten til å se de, det stemte ikke. De 50 første fikk et handlenett, samt gå innom bordet deres og få det signert. Vi andre sto rundt og så på. Jeg var så heldig å komme helt inntil båndet som skilte jente fra publikum så jeg var ca. 2 meter unna dem under hele signeringen! Jeg er egentlig utrolig glad for at jeg fikk stå der å se på isteden for å vente i kø og kun på sett de i to sekunder. Så klart er det alltid gøy med autograf fra store stjerner, men jeg klager ikke. Det eneste jeg angrer veldig på er at jeg ikke turte ta med speilreflekskameraet, jeg gikk for et lite kompaktkamera da jeg ikke visste om det kom til å bli veldig trang og dyttende kø. Jeg kunne fint tatt det med, for køen var veldig avslappet. Da hadde jeg fått veldig mye bedre bilder, men men.  

Jeg er fornøyd med bildene uansett, det er jo kjempegøy å få muligheten til å være så nær de! Også er de jo veldig pene begge to, spesielt håret deres. Så det var stor stas å få møte de. Disse jentene vokste jeg jo opp med, både gjennom filmer og TV-serier. 

Videre gikk turen til Aker Brygge hvor jeg og Matias møtte Anna (hun jeg besøkte i England) og kjæresten hennes. Vi spiste middag på Friday's, mat var så etterlengtet etter 5 timer i kø! 

Christian, kjæresten hennes driver forresten en populær Youtube-profil om dreads. Vurdere du å ta dreads eller har du det allerede så anbefaler jeg å sjekke han ut på enten Youtube eller Twitter!

Er ikke Aker Brygge bare herlig om sommeren? På vei hjem gikk vi tilfeldigvis forbi innspillingen av Sommertid som går på TV2. Hadde helt glemt at det spilles inn på Karl Johan, så vi sto og så på kokken lagde dessert. Det så helt nydelig ut, kanskje jeg prøver det ut en gang!
Hva synes du om bildene? 

- Sara  


#sommer #sommer2013 #bikbok #marykateogashley #olsen #mote #fashion 

I kø for å (kanskje) se Mary-Kate og Ashley Olsen

 • 07.08.2013 kl. 12:24

Nå sitter jeg i kø for å kaanskje få et lite glimt av Mary-Kate og Ashley Olsen på Bik Bok i dag. Køen har allerede dannet seg, og jeg er nummer 53 i køen! De 50 første får møte de i VIP-området, hvor typisk er ikke det? Håper på et lite mirakel.

Her er dagens antrekk, kanskje ikke det mest praktiske med tanke på at jeg må sitte så mange timer i kø. Uansett synes jeg den blå blazeren fortjente en tur ut, elsker fargen på den.


Skal noen av dere på Bil Bok i dag?

- Sara  


#antrekk #outfit #ootd #mote #fashion #blazere #kongeblå marykateogashley #olsen #bikbok 

Økonomitips til studenten

 • 06.08.2013 kl. 19:39

Nå er skolestart og studenttilværelsen rett rundt hjørnet og da dukker det opp en haug med økonomitips for studenter med tynn lommebok. Jeg synes det er veldig bra med slike tips, men ofte virker det som at de som skriver artiklene ikke helt har et realistisk bilde av de nødvendige utgiftene studenter har. Siden jeg har levd på Lånekassen i ett år nå uten problem tenkte jeg å lage min egne lille studentøkonomi-guide. 

Studentbolig

Ikke alle er like heldig og får tak i studentbolig. Tipset her er å være veldig tidlig ute, og da mener jeg veldig tidlig! Det er en kjent sak at det er mangel på studentboliger så førstemann til mølla gjelder dessverre i dette tilfelle. Da jeg søkte gjorde jeg det lenge før jul, fikk svar i juni og flyttet inn i august. Dersom du ikke er så heldig må man bare gjøre så godt man kan og starte letingen på privatmarkedet. Her har jeg ingen tips da jeg aldri har leid privat. 

Budsjett

Dette er kanskje det beste tipset jeg kan gi dere! Sett opp budsjett med en gang, enten på data eller på papir. Jeg bruker et fra Sparebanken 1 (det har ikke noe å si hvilken bank du har), og liker best å bruke den som heter "mer avansert budsjettmal". Denne gir kjempegod oversikt, hvor du kan legge inn og fjerne utgiftsposter etter eget ønske. Jeg anbefaler også å ha en perm hvor du setter inn betalte regninger, slik holder du lett orden over hvor pengene dine går. Eventuelt kan du ha en mappe på dataen med elektroniske regninger, jeg må ha orden på alt slikt. Kontrollfrik!

Studentrabatter

Det finnes utallige studentrabatter der ute en kan benytte seg av. Studenttorget har en veldig fin oversikt over forskjellige byer og kategorier. I tillegg så får du en god del rabatter hos restauranter og butikker om du viser studiebeviset ditt. Handler du en del på nett kan kupongkode.com spare deg for en del kroner. De har utrolig mange rabatter fra forskjellige butikker, bare søk etter den butikken du har tenkt til å handle i. Og et siste sparetips for shopping, dette er genialt: kickback! Her får du rett og slett igjen penger når du handler. De nettbutikkene som har kickback har gitt en viss prosentandel som du får satt inn på "kickback-kontoen" din når kjøpet er registrert. Når du har spart opp en del kan du få tilsendt gavekort fra forskjellige steder, eller Visa Spendon, som funker på samme måte som et vanlig bankkort. Dette er penger du bare får, som du hadde "tapt" dersom du ikke registrer kickback. SMART. 

Kjøp brukt 

Pensumbøker er utrolig dyrt så det kan lønne seg å sjekke forskjellige butikker om man skal kjøpe, ord.no, akademika.no amazon.com osv. Det aller billigste er dog å kjøpe brukt. I de fleste tilfeller skal det gå fint å få tak i. Se etter lapper på skolen din, sjekk om skolen eller linja du skal gå har en Facebookside, der legger mange bøker ut for salg. På finn.no selger også mange bøker brukt har jeg sett, man må rett og slett bare lete litt. I fjor fikk jeg alle mine bøker brukt for ca. halve prisen av hva de nye koster. I løpet av året skriver man som regel notater til alle bøkene så da kan du jo selge de igjen også, dersom du ikke liker å spare på de. Møbler trenger man også noen ganger, her er finn.no genialt! Brukte møbler ser ofte nye ut og kan være like fine som nye. 


 

Kutt unødvendige utgifter

Det er ikke nødvendig med kantinemat hver dag, lag deg heller en god lunsj hjemme! Jeg kommer sikkert til å komme med en del lunsjtips utover året, da jeg nesten alltid har med meg mat på skolen. Hemmeligheten for å lykkes med matpakka er å variere. Ingen gidder å spise kneipbrød med svett gulost hver dag. Lag deg en salat, bruk restene fra middagen, blad deg en smoothie, bak horn osv. Her er det så mange muligheter at det egentlig bare er fantasien som setter grensene. Et annet punkt som mange ofte sløser bort penger på er transport. I Oslo koster månedskort i sone 1 380 kr, hvis du kan gå til skolen isteden men ikke gidder så burde du virkelig ta deg selv i nakken! Det er snakk om nesten 400 kr, som utgjør litt over 4500 kr i året. Bysykler er også kjempebillig og er noe jeg har blitt veldig glad i å bruke dersom det er litt for langt å gå, men også litt for kort til å gidde å bruke bussen.  

Slutt å vær så kresen 

Det er så mange som tror man ikke kan kjøpe for eksempel melk som går ut samme dag, men faktisk så er melk, ost, egg og mange andre produkter HELT trygt å spise flere dager over datoen. Butikker selger ofte slike varer til halve prisen, så det er faktisk en god del å spare her. Bunnpris, Joker, Ica, Rimi og Rema1000 er butikker jeg vet pleier  å gjøre dette. Det er også lurt å tenke over hva det står på pakken, det er nemlig forskjell på "best før" og "siste forbruksdag". Best før kan du trygt spise over datoen, men siste forbruksdag skal du være litt forsiktig med da dette ofte er lett fordervelige matvarer.

Studentskibnad

Når du studerer må du som regel melde deg inn i studentskibnaden for området ditt, selv om dette koster ca. 500 kr så får du en del fordeler. Studentskibnaden i Oslo deler ved semesterstart ut gratis skoledagbøker, disse finner du ved deres kontorer eller ved de fleste studiestedene rundt om i byen. Jeg regner med at det er slik i andre studentbyer også? Da slipper du kjøpe en almanakk som fort koster noen kroner. I tillegg kan du få helsetjenester gjennom de, fastlege, tannlege osv. Overstiger helseutgiftene dine 200 kr får du det igjen, er dog ikke helt sikker på om dette gjelder tannlege. Du får også muligheten til å trene billig ved treningssentrene deres. Her er studentskibnaden i Oslos nettsider hvis du vil lese mer om hva de tilbyr. 

Ta en ekstrajobb om nødvendig

Sliter du med å få ting til å gå rundt kan det lønne seg å finne en ekstrajobb som ikke tar opp for mye av tiden din. Det er viktig at jobben ikke kommer i veien for studiene, det er tross alt det viktigste. Det er mange som  er avhengig av å få støtte fra foreldrene under studietiden, dette kan være litt dumt da du ikke lærer deg å være selvstendig. Så da kan kanskje en ekstrajobb være løsningen. 

Håper noen av disse tipsene kan være til hjelp for noen, jeg benytter meg i hvert fall av disse selv og har overlev greit det første året. Så til de økonomiguidene som hevder at det er umulig å overleve på studielånet har faktisk feil. Dersom man er uheldig med leieprisen på bolig skjønner jeg det, men dersom man ligger på 3900 kroner som er den gjennomsnittlige husleien på studentboliger (Kilde: dine penger) skal det gå greit. Husk at det alltid er lurt å spare det man kan. Er det noe du ønsker deg sett av litt penger hver måned til det. 

 

Helt tilslutt vil jeg bare anbefale dere å tegne forsikring! Dersom du skulle bli frastjålet noe eller noe skulle skje med deg så har du en økonomisk sikring. Denne forsikringen er jeg veldig fornøyd med, den dekker det meste man trenger og er i tillegg veldig studentvennlig på pris. 

Har du noen tips jeg ikke har tatt med her så kom gjerne med de!

- Sara 


#økonomi #økonomitips #student #studentøkonomi #penger #spare #studentskibnad #regnskap #budsjett

New in: IKEA

 • 06.08.2013 kl. 10:47

God morgen fine lesere! I går var jeg som sagt på IKEA, fikk med meg noen fine og praktiske ting hjem. Det havner alltid et par ting i kurven som ikke er planlagt også når man er på IKEA, denne gangen er jeg dog fornøyd med at det ikke ble mer enn et duftlys og en lampe! Jeg måtte jo ha et duftlys til badet? Man kan jo ikke ha en fin kommode uten et å ha et duftlys til? Det synes i hvert fall ikke jeg! 

Speilet er også til kommoden på badet, og den ene siden har forstørrende speil. Dette kommer til å bli kjekt ha hvis jeg for eksempel må sminke meg mens Matias bruker badet!Likte så godt de rosa og hvite stripete oppbevaringsboksene, har aldri sett de på IKEA før. Tenkte å ha de til luer, votter og slikt til vinteren. Det ser så mye penere ut på øverste hylle enn når jeg bare trykker alt av vintertilbehør sammen i hylla. De små vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke til ennå, men vil ha de i stua, det ser så rotete ut her slik som det er nå. Kan vise bilder av hvordan det ser ut når jeg får plassert alt sammen. 

 Likte dere innkjøpene? Pleier dere å handle ting på IKEA? 

- Sara 


#innkjøp #newin #ikea #interiør #rosa

Litt nytt til badet

 • 05.08.2013 kl. 18:02

Nå er vi på plass i Oslo, skal straks en tur på IKEA tenkte bare å oppdatere litt på denne fronten først. Jeg har så vidt startet utpakkingen, men må si meg fornøyd med å skrudd sammen en liten kommode til badet allerede. (helt på egenhånd) Jeg fikk en del penger til bursdag, og jeg synes det har vært litt liten plass på badet til å ha diverse ting i. Derfor kjøpte jeg denne kurvkommoden fra Jysk. Tror det kommer til å bli veldig fint på badet når jeg er ferdig med det jeg har planer om å gjøre. Jeg har kjøpt inn litt greier fra Ebay som jeg venter på, så tror det kan bli bra tilslutt. På IKEA tenkte jeg å finne et speil som passer til å ha oppå kommoden, pluss litt oppbevaringsesker til leiligheten generelt. Har veldig lyst til å få det litt fint og organisert her, vi skal jo tross alt bo her en god stund til.

Tror dere ikke det kan bli en fin liten krok på badet? 

- Sara  


#interiør #kommode #newin #jysk #shopping

Going home

 • 05.08.2013 kl. 13:45

Nå vender vi nesen hjemmover mot Oslo. Måtte bare ta bilde av den syke bagasjen jeg tar med meg. Det ser ut til at jeg har vært borte i flere måneder, og dette er bare mitt! Det skal i hvert fall bli godt å sette seg godt tilbake i sofaen i kveld etter å ha pakket ut alt det her. 

Håper dere får en fin dag, så skrives vi i Oslo. 

- Sara 


#sommer #sommer2013 #hjem #pakking #hverdag

Something old

 • 04.08.2013 kl. 11:37

Dere husker kanskje at vi ryddet i kjelleren her om dagen, nå har jeg fått sortert alt og kastet det jeg ikke vil ha. Fant noen gamle ting da, som jeg gleder meg til å få brukt. Fant en god del DVD-filmer som jeg hadde lagt der i mangel på plass, i tillegg til en haug med brettspill! Fant også et par gensere, men de tenkte jeg heller å vise senere. De er litt tykke så de kommer til å bli fine utover høsten.  

Disse tre tingene er jeg ekstra fornøyd med, kommer nok til å bruke de en del. 

Denne klokken har vært oldemoren min sin, så da er det jo ekstra stas å ha den. Den er ganske gammel derfor må den trekkes opp for å fungere, men jeg tror den må en tur til urmakeren da den slutter å gå etter bare en liten stund. Den er uansett fin å ha på armen, så jeg vil sikkert bruke den litt selv om den ikke fungerer helt. 

Denne søte lommeboken passer perfekt til kort og noen mynter, utrolig praktisk om man bare skal ut en liten tur og ikke gidder dra med seg hele lommeboken. 

Dette er en lommebok som jeg egentlig synes var litt stygg da jeg først fant den. Likevel så vokste den på meg, og jeg bestemte meg for å beholde den. Planen er å bruke den som en liten veske, det er nemig sånne små fliker på siden hvor man kan feste en reim. Tror jeg vil ha en ganske lang reim, så jeg kan bruke den som skulderveske. Hva tror dere? Er den ikke litt stygg-kul da? 

Kunne du brukt noe av dette?

- Sara 


#mote #fashion #vintage #tilbehør #arvet

Bilder fra kveldens grilling

 • 03.08.2013 kl. 22:43

I dag har jeg vært på kjempekoselig grilling hos onkelen min. Heldigvis fikk vi litt sol mot slutten, så kvelden ble perfekt! 

Onkelen min har tatt grillmester-jobben på alvor og er en reser på marinader. Sjekk så smarte de foliepakkene med laks er, han har skrevet på de forskjellige marinadene han har brukt. Jeg smakte på en med chili, kjempegodt til laks! Det er også helt supert å bruke folie om man vil grille grønnsaker, med litt olje og hvitløk for eksempel blir det sikkert kjempegodt! 

Jeg oppdaget da jeg kom hjem at jeg hadde vært litt dårlig på å ta bilde av familien, men vi var altså mamma, onkel, bestemor, bestefar, oldemor, Matias og meg. På bildet over ser dere onkel, bestemor og oldemor. 

Terrasseområdet hans har blitt veldig fint, med fin salong og plass til mange. Får litt sydenfølelse av palmene! Er det ikke koselig?

Det var en veldig hyggelig kveld med masse god mat og kake. Dette var nok dessverre den siste grillingen for i år, hvis vi ikke tar med oss en engangsgrill ut i en av Oslos mange parker. Det er likevel noe annet med en skikkelig familiesamling rundt grillen da enn bare en engangsgrill med pølser. 
Hva har dere gjort i dag?  

- Sara 


#sommer #sommer2013 #grilling #familie #kos #hverdag

Good morning

 • 03.08.2013 kl. 13:06

God "morgen". Sitter å tenker ut hva jeg skal ha på meg i dag og prøver manner meg opp til å starte krølling av håret for øyeblikket. Skal på grilling senere i dag, og siden det plasker ned ute ble det plutselig litt vanskeligere å bestemme seg! Savner klesskapet mitt i Oslo, er egentlig ikke så veldig glad i å bo i en bag. Uansett, så må jeg finne noe, og tror valget faller på bukse i dag. Det finnes vel ikke dårlig vær, bare dårlig klær?

Det er en ting jeg har tenkt på og irritert med litt over i det siste. Veldig mange bloggere skriver innlegg om hvor dårlige bloggere de er.  "Åå jeg er så dårlig til å blogge, men skal bli bedre nå" og uendelig mange varianter av den der står det som regel. Mener ikke tråkke noen på tærne, men hvorfor skriver dere det? For det første så frister det utrolig lite å lese videre, hvem vil vel lese en blogg som forfatteren ikke er fornøyd med selv en gang?

For det andre, hvorfor blogger dere egentlig? Jeg blogger fordi jeg synes det er gøy, og fordi jeg liker å ha et sted å poste bilder og slikt. Så klart er det kjempegøy når man ser at statistikken går oppover, men jeg føler vel egentlig ikke at jeg har et ansvar om å blogge hele tiden. Kanskje det er litt sånn for toppbloggerne, jeg skjønner at de kan føle at de "skylder" leserne å oppdatere ofte. Men når man skriver slikt så tenker jeg at man ser på blogging som en plikt, at det ikke lenger er lystbetont. Jeg burde sikkert ikke si noe, jeg skrev slikt før på tidligere blogger jeg har hatt, men da blogget jeg kanskje av feil grunner. Nå synes jeg det er veldig gøy, og gleder meg til å se tilbake i arkivene om noen måneder. Er det ikke slik det burde være? At man blogger fordi det er gøy, ikke fordi man ønsker å komme øverst på topplisten? Nå er det vel ikke min jobb å diktere hva som er rett og galt i bloggverdenen, jeg er bare litt nysgjerrig på hvorfor det er slik.

Noen som har noen tanker om dette?  

- Sara  


#sommer #sommer2013 #inspo #inspirasjon #hverdag

Dinnerdate

 • 02.08.2013 kl. 23:47

Har hatt en kjempekoselig kveld med Tonje i dag. Vi dro ut for å spise på en lokal restaurant i Hønefoss som heter Salt og Pepper, har hørt at de skal utvide med flere restauranter forskjellige steder i Norge. Vi var så heldige at vi kom rett ved siden av et sånt lite vann med masse fin fisk inne i restauranten, veldig fint å se på. De ser egentlig ut som oppblåst gullfisk! 

Er ikke Tonje søt? Elsker fargen på håret hennes, den passer henne så godt. 

Restauranten er veldig fin, men jeg liker atmosfæren på Eger & Co bedre. Så jeg ville gått for den om noen av dere er i Hønefoss en gang. Men så har Salt og Pepper en av mine favorittretter, pasta express. Spiser aldri noe annet når jeg er der!

Vi satt utrolig lenge med hovedretten, så da vi ble tilbud dessert hadde vi plass til det også. Kjempekoselig å sitte så lenge og kose seg med maten. Eplekake og is på meg! Gud hvor godt det er. 

Vi skulle egentlig på kino, men det passet ikke så bra med bussene mine. Isteden dro på et lite utested i Hønefoss, visste ikke at det hadde blitt gjort om til utested en gang før i dag. Den grønne drinken til Tonje het visst alo vera, har aldri smakt den før, men den var veldig god. Det var en slags limedrikk. Kvelden har i hvert fall vært utrolig koselig, med veldig mye skravling. Det er en del som skal snakkes om når det går så lang tid mellom hver gang jeg ser henne. En ting er i hvert fall sikker, det skal IKKE bli så lenge til neste gang. 

- Sara   


#sommer #jentekveld #venninne #kos #middag

Ut for å møte Tonje

 • 02.08.2013 kl. 17:28

Hei, tenkte bare jeg skulle si hei til dere. Nå sitter jeg å venter på bussen, skal møte Tonje i byen. Endelig fikk vi til en dag som begge hadde tid! Planen er å gå ut for å spise litt, så kanskje se en film på kino. Vi får se om det er noen bra som går først.

Siden jeg er en smule urutinert så blir jeg alltid ferdig med å ordne meg minutter før bussen går, når jeg i tillegg må ta bilder til bloggen kan dere jo tenke dere hvordan det går. På nesten alle bildene jeg tok hadde jeg øynene igjen eller noe sånt, så disse to er de beste jeg fikk! Samme det, jeg har med kameraet ut, så det blir sikkert litt bedre bilder på dere da. Håper dere får en fin fredagskveld.

- Sara  


#sommer #sommer2013 #antrekk #mote #hverdag

Salatfrokost

 • 01.08.2013 kl. 13:53

Dette har vært en fin formiddag, med kjempegodt vær og frokost ute på verandaen. Det kan ikke bli bedre enn det! 

Fordelen med å ha salat ved siden av middagen er at da kan du lage ekstra mye, og så bruke det til lunsj, frokost eller hva du vil de kommende par dagene. Dette går fortere enn å smøre brødskiver, også er det ca. tusen ganger bedre. 

Sommeren nytes til det fulle, snart er høsten her. Liker dere malebuksen forresten? Skal i gang med å olje gulvet på veranden nå, tror det kan ta sin tid har nemlig aldri gjort noe lignende før. 

Håper dere får en fin dag, snart er det helg dere! Noen hyggelige planer for helgen? 

- Sara 


#sommer #sommer2013 #frokost #salat #hverdag

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no