hits

Flytting tar på!

 • 31.05.2015 kl. 18:30

Hei hei! Jeg ville bare titte innom for å si at det er liv i meg! Vi har drevet med flytting og vasking i hele helga og datamaskinen har ikke vært åpen siden torsdag. Nå prøver vi å få sortert ting i den nye leiligheten slik at vi får kommet litt i orden og senket skulderne noen hakk. Vi har heller ikke nett her enda så det blir bare et mobilinnlegg i dag. Men da vet dere i hvert fall hvorfor det har vært så stille fra min kant i det siste. Håper dere har hatt en fin helg! Jeg får bare jobbe på her.

-Sara

Beskytt huden din i sommer!

 • 26.05.2015 kl. 21:22

I samarbeid med Reddville

Sol, sommer, bading, grilling, det er mange ord som dukker opp i hodet når jeg tenker på tiden vi har i møte. Men det kanskje viktigste ordet av de alle er solbeskyttelse! Visste dere at rundt 90% av hudkrefttilfellene har sammenheng med UV-stråling fra sol og solarium? Det er derfor utrolig viktig å beskytte huden i møte med solen. Det er mange grep man kan ta for å beskytte seg, pauser fra solen, hodeplagg og solbriller, og selvfølgelig solkrem. De andre punktene får bli opp til dere å gjøre, men jeg tenkte i hvert fall å gi dere et tips når det kommer til solkrem.

Det trenger ikke være verken vanskelig eller dyrt å smøre seg. Alle solbeskyttelsesproduktene til Hawaiian Tropic inneholder UVA- og UVB-beskyttelse, er hypoallergeniske og vannfaste i opptil 80 minutter. Produktene med SPF 15 eller høyrere anbefales også av International Skin Cancer Foundation. I tillegg koster produktene rundt 100-lappen, og fås kjøpt hos blant annet Eleven.no og H&M. 

Golden Tint Spray er en nyhet fra Hawaiian Tropic og fås i solfaktor 10 og 15. I tillegg til å beskytte huden gir den en liten anelse tint, noe som er litt deilig de aller første dagene på stranden med vinterblek hud! 

En annen nyhet er Shimmer Effect Protective Lotion som har litt lavere faktor men som gir en liten shimmereffekt på huden. Denne passer nok bedre når du har fått litt farge og gjerne vil fremheve den med litt mer glød. 

Til slutt vil jeg gi et lite tips til de av dere som soler dere med olje. Her er en dry oil MED solfaktor, jeg vet en del sluntrer unna og bruker babyolje og lignende i solen, og det er veldig fy fy! 

Det er ikke bare huden som trenger solbeskyttelse, hår, øyne og lepper bør også beskyttes. Solbriller og hatt er fint til de to første, men leppebeskyttelse er det kanskje ikke så mange som tenker over? Denne lipglossen lukter HELT himmelsk og har faktisk en solfaktor på 25! 

Flere av produktene fra Hawaiian Tropic er nå på salg hos Eleven.no så det gjelder å passe på. Her i Oslo ser det i hvert fall ut til å bli en del sol fremover så da må solkremen være på plass! 

Er du flink til å beskytte deg mot solen? 

- Sara 


#reddville #tamponsforfree #tamponger #hawaiiantropic #hawaiian #solkrem #sololje #solbeskyttelse #sol #sommer #solfaktor #kokos

Oppskrift: Sunne havrekuler

 • 25.05.2015 kl. 14:55

God formiddag! Jeg har tidenes søndagsfølelse i dag, men jeg er sikkert ikke alene? Disse langhelgene tuller litt med hodet og jeg klarer ikke helt henge med, men man skal jo ikke klage over en ekstra fridag? Jeg har hatt en myk start på dagen med litt kokkelering, som selvfølgelig har resultert i en oppskrift til dere. Hvis jeg får lyst på noe søtt en kveld og jeg ikke vil ty til godteri er disse havrekulene en life saver! De smaker sjokolade og er søte, bedre blir det ikke! Her er oppskrift på havregrynskuler på 1-2-3!

Ingredienser til ca. 6 kuler: 1 dl havregryn // 1 ss 100% kakao // 1 ss Sukrin gold // 1 ss kokosolje // Evt. 2 dråper stevia sjokolade // Kokosmasse/hakkede nøtter // 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt med fingrene til all kokosoljen har blitt fordelt. 

Finn frem kokosmasse og eventuelt hakkede nøtter.

Lag kuler av havregrynblandingen og trill de i kokos eller nøtter. 

Og så har du tidenes enkleste snacks. De blir best hvis du lar de stå i kjøleskapet en liten stund før du spiser dem. 

Disse kulene er den sunne versjonen av cognackulene mamma bruker å lage til jul. De er himmelsk gode, men jeg må si at disse her ikke er så ille de heller! Hvis du vil ha i litt ekstra smak kan du dryppe et par dråper romessens eller lignede. Da blir de ekstra gode og julete. Hehe. Nå skal jeg prøve å planlegge litt blogginnlegg for den kommende uken, det blir mye jobbing på dagtid denne uken, så da må eventuelle bilder tas på forhånd hvis dere skal få noe å lese på. Ha en fin mandag ♥

Bruker du å sunnifisere usunne ting? 

- Sara 


#oppskrift #mat #snacks #hjemmelaget #sunt #sunnere #havregryn #havrekuler 

Beauty empties: Dr. Hauschka edition

 • 24.05.2015 kl. 15:27

God søndag! Hvordan har fridagen behandlet dere så langt? Jeg tenkte å ha en liten runde med beauty empties i dag, jeg bruker jo å samle opp en del forskjellige produkter og dele hva jeg synes om de, men denne gangen har jeg valgt å bare ta ett produkt. Eller det er et kit bestående av 6 produkttestere. Settet er fra Dr. Hauschka og inneholder to forskjellige renseprodukter, en toner og tre forskjellige dagkremer. Og fordi det var så mange produkter fikk jeg testet de ut over en ganske god periode. Så her kommer min mening. 

Inneholder: Soothing Cleansing Milk, Cleansing Cream, Facial Toner, Quince Day Cream, Revitalising Day Cream og Rose Day Cream. Det fine med dette settet er at størrelsene varierer slik at du går tom for renseproduktene omtrent likt med kremene og toneren. Perfekt! 

Rensemelken er fløyelsmyk og veldig lett å jobbe rundt på huden. Mens rensekremen var en del tykkere i konsistensen, nesten litt som en fin skrubb. Den skal blandes med litt vann i hånda og jobbes rundt i sirkelbevegelser. Jeg likte begge deler godt, men hvis jeg skulle kjøpt igjen en av de ville valget falt på Cleansing Cream. 

Toneren i dette settet kommer i en litt teit beholder, det er ingen spraytut så man må helle produktet i hånden og klappe det rundt selv. Eventuelt kan man bruke en bomullspad, men da følte jeg ikke at jeg fikk så mye produkt i ansiktet. Det originale produktet ser jeg har spraytut så da er jo ikke det noe problem. Den føltes frisk og god på huden, men jeg tror nok at jeg holder meg til TL-beauty sin. 

Av de tre kremene ble Quince Day Cream min favoritt. Den skal gi fuktighet og beskytte huden, og jeg følte virkelig at huden min ble myk og fikk mer glød av denne. Revitalising Day Cream er for litt tørrere hud (noe jeg trodde jeg hadde), men jeg synes ikke jeg så noe særlig forskjell med denne. Rose Day Cream er for litt mer sensitiv hud og hjelper til med å fukte, beskytte og berolige huden. 

Det fulgte med en kjekk beskrivelse av alle produktene i settet slik at man lett kan lese seg opp på hva som passer sin hud og sjekke hva de inneholder. 

Jeg synes dette settet var helt genialt for å teste ut Dr. Hauschkas produkter, selv om hudeksperter sikkert mener man bør prøve hvert enkelt produkt over en lengre periode. Jeg synes i hvert fall at jeg merket en forskjell på huden min da jeg brukte Cleansing Cream og Quince Day Cream. Det eneste minuset jeg har med produktene er at de lukter vondt. Absolutt alle produktene hadde en merkelig lukt, men jeg regner med at det er fordi disse produktene er naturlige og fremstilt av legeplanter og naturlige pleiestoffer. Man blir vant til det, men i starten var litt irriterende.

Kjøpe igjen: Kanskje Cleansing Cream og Quince Day Cream

Har du prøvd noe fra Dr. Hauschka før?

- Sara 


#skjønnhet #beauty #velvære #hudpleie #drHauschka #rens #toner #dagkrem #empties #beautyempties #vurdering 

Throwback: sommeren 2014

 • 23.05.2015 kl. 22:40

Hei igjen! Jeg er vel ikke den eneste som gleder meg til sommeren kommer for fullt? Og etter at vi fikk en liten smakebit her i hovedstaden i dag er jeg mer klar enn noen sinne! Deilig varmt vær, bading i fjorden, grilling og sosial samvær med venner og familie. Gleder meg! Men det er enda noen små uker før jeg kan ta helt sommerferie så jeg tenkte å mimre litt med et lite throwback fra i fjor. Kanskje noen av dere husker noen av disse bildene? 

Sommer betyr bursdag for min del! Hurra!

Feiring med familie ♥

Grilling hos onkel hører alltid med!

Det ble en del sammenkomster med venninner i fjor, superkos!

Jeg var i Finland med Matias, moren hans og niesen hans ♥

Og på tampen av sommeren var Vilde, Matias og jeg på en liten skogstur til en topp med flott utsikt over Oslo. 

Jeg håper det blir minst like mange fine stunder og gode minner denne sommeren, selv om det blir mye mindre fri enn i fjor. Jeg skal jobbe ganske mye på hotellet i år, så det blir dessverre ikke mulighet for å være så mye hjemme, men da får jeg heller nyte det ekstra når jeg har muligheten. Ellers har jeg ingen planer for sommer annet enn å møte Anna og Vilde når Anna kommer fra England og feire bursdagen min. Ei annen venninne fra barneskolen skal Anna og jeg også prøve å få møtt i løpet av sommeren også må jeg jo få truffet Tonje! Så det blir bare å være hjemme, men jeg skal nok kose meg glugg ihjel likevel ♥

Har du noen fine planer for sommeren?

- Sara 


#sommer #throwback #summer #sommer2014 #tilbakeblikk #ferie #bursdag #grilling 

Oppskrift: Blåbærsorbet på 1-2-3

 • 23.05.2015 kl. 15:15

Hurra for lørdag! Det var så deilig å sove leenge i dag, og det gjorde jeg med den beste samvittighet. Jeg har vært våken i noen timer altså, og jeg har til og med rukket å lage en lite oppskrift til dere. Nå som vi beveger oss mot sommer i rekordfart er det på tide å finne frem noen oppskrifter på is og sorbet, og denne gangen tenkte jeg å tipse om verdens enkleste blåbærsobert. Du trenger kun et par ingredienser, men smaken blir helt fantastisk! Hvis du ikke liker blåbær kan du bruke andre bær eller frossen frukt isteden for. Håper det faller i smak! 

Oppskrift på sommerlig saftis finner dere her.

Ingredienser: Frosne blåbær // Sitronsaft // Agavesirup (evt. annen søtning) // Litt vann // 

Vi hadde igjen en del blåbær fra i høst, så vi brukte disse.

Agavesirupen er kjøpt på iHerb, men finnes også i norske helsekostbutikker. 

Blend bare alt sammen i en blender til passe konsistens og smak. Jeg valgte å ikke skrive eksakte mål på ingredienslista fordi det er lettest å smake seg til. Jeg liker en litt syrlig sorbet så jeg hadde i en del sitron og ikke så mye agave, men det er helt opp til deg!

Nyt den som den er, eller topp den med det du måtte ha lyst på. 

Jeg fikk lyst på litt granola til min, da føler jeg det er mer innafor å kalle det en lunsj. Hehe

Oppskrift på hjemmelaget granola finner dere her. 

Yum! Godt som dessert og sunt nok som lunsj! Det kan man vel ikke klage på? Jeg har akkurat slurpet i meg en stor bolle nå og om ikke lenge skal Matias og jeg ut for å skaffe oss litt flytteesker. Utflyttingsdatoen nærmer seg med stormskritt og det er MYE som skal gjøres innen den tid. Så det er bare å henge i! Håper lørdagen deres blir fin ♥

Liker du sorbet?

- Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #sorbet #blåbær #bær #blåbærsorbet #sunn #sunt #granola 

20 random questions

 • 22.05.2015 kl. 19:37

Hei! Har dere hatt en fin start på helgen? Jeg har vært ganske så effektiv i dag og var ferdig med å levere praksisrapporten, besøke tannlegen og butikken før klokken var 14 i dag. Nå tenkte jeg å ta igjen litt tapt blogging, det er virkelig på tide at denne bloggen går tilbake til daglige oppdatering og litt mer tilstedeværelse i kommentarfeltet. Vi begynner med noen random spørsmål og svar, det er kjempelenge siden sist, og egentlig skal man vel bli tagget for å gjøre slike runder, men jeg bare kjører på. Jeg har vært innom litt forskjellige random tags og hentet ut spørsmål, så her kommer det litt av hvert. Selvfølgelig skulle jeg gjerne tatt denne her på video, men det har det ikke vært tid til dessverre, og nå er lyset ute alt annet enn video-vennlig. Så håper dere synes det er ok med tekst denne gangen. 

1. Hva bestiller du på Starbucks?

Jeg er ikke så ofte på Starbucks i Norge, men de gangene jeg drar blir det enten kaffe mocca, frappechino mocca, varm kakao med mint eller gingerbread latte. Det kommer litt an på årsitden om jeg frappechion eller en av de varme drikkene. 

2. Favorittblomst?

Det er litt vanskelig å velge egentlig, det er så mange fine! Men tror kanskje jeg lander på pioner og roser. 

3. Abonnerer du på ett eller flere magasiner?

Nei, ikke akkurat nå, men jeg brukte å abonnere på ShapeUp før. Jeg har også abonnert på Elle og Costume i perioder.

4. Favorittdisneyfilm?

Den her har jeg aldri tenkt over før, men tror kanskje jeg må si enten Aladdin eller Ariel. 

5. Hva bestiller du på pizzarestaurant?

Som regel en eller annen pizza med biff, fordi det liker stort sett alle. Men hvis bare jeg skulle bestemt ville jeg bestilt en med barbecuesaus, kylling, mais og purre. Også kjent som Peppes sin tidligere pizza Fly Away.

6. Kjendis girl crush?

Er det innafor å si Marthe Borge her? Haha, hun må være en av Norges fineste i hvert fall! Ellers er jo ikke Leighton Meester så verst heller. 

7. Kjendis boy crush?

Aaron Paul, uten tvil! 

8. Favorittmåned?

Juli, fordi da har jeg bursdag og desember for da er det jul!

9.Hvor mange språk snakker du?

Jeg kan norsk (selvfølgelig), engelsk også litt tysk. Jeg forstår i hvert fall en del som blir sagt på tysk, men er ikke så god til å svare selv. 

10. Hvis du kunne reist enten 100 år tilbake i tid eller 100 år frem i tid, hva ville du valgt?

100 år frem i tid! Jeg har ikke lyst til å gå tilbake å oppleve første verdenskrig, så jeg tror nok fremtiden er best.Tenk så spennende da!

11. Hva ville du bli da du var liten?

Jeg byttet litt på mellom å ville bli kjendis, frisør og skuespiller. Synes spesielt kjendis og skuespiller var veldig godt gjennomtenkt og realistiske yrkesvalg!

12. Sover du med soveromsdøren åpen eller igjen? 

Den står stort sett alltid åpen, men hvis det er veldig varmtlukker vi den igjen.

13. Favorittparfyme? 

Calvin Klein Euphoria Blossom og Escada Born in paradise.

14. Hva drømte du sist natt?

Jeg hadde en supersær drøm om at læreren min på Høgskolen hadde flydd inn Jerry Seinfeld for å holde foredrag for klassen. Men så møtte jeg og en annen (ukjent) person på han før timen og vi endte opp med å sitte inne i et lite glasshus å drikke champagne og mimre om Seinfeld-serien. Da læreren endelig fant oss ble han så sint og skuffet at han begynte å gråte. Wtf! Skjønner ikke hvordan det er mulig å koke sammen noe sånt i søvne?

15. Hvor lenge ringer telefonen din før du svarer?

Hvis det er et nummer jeg kjenner tar jeg den så fort jeg kan, men hvis det bare står et nummer søker jeg det alltid opp først. Hvis nummeret tilhører markedsføring eller salg lagrer jeg det i en kontaktliste på mobilen slik at jeg slipper å ta disse telefonene ved en senere anledning. 

Sånn det var nok random informasjon om meg for i dag! Håper dere likte spørsmålene og at dere får en superfin fredagskveld ♥

Lærte dere noe nytt?

- Sara


#spørsmål #svar #spørsmålsrunde #questions #tag #hverdag #random #blogg #blogger 

Spring beauty fix!

 • 20.05.2015 kl. 23:20

Produktene er sponset

God kveld! Jeg hater når du kommer hjem fra jobb og så forsvinner bare timene, plutselig sitter du der og klokken er 23. Det skjer meg så altfor ofte, men nå må jeg bare komme i gang med et innlegg her før det er sengetid. I morgen blir en lang dag, først skal jeg på jobb så skal jeg skrive ferdig praksisrapport fra tiden hos Polhem. Men nå var det skjønnhet jeg tenkte å snakke om. Månedens Glossybox har nemlig stått å støvet ned altfor lenge nå, så her kommer en liten oppdatering på denne månedens innhold.

Esken heter, som dere sikkert ser, spring beauty fix, og jeg fikk skikkelig vårstemning når jeg åpnet denne esken. Den friske leppe-crayonen, den rosa neglelakken og lyse øyenskyggen satte virkelig stemningen. Gleder meg til å ta dette i bruk! 

Denne leppe-crayonen fra Lord & Berry likte jeg kjempegodt! Den var veldig lett å påføre og skikkelig god i konsistensen. Det eneste minuset er at den smitter veldig lett av, så hvis du skal i selskap og de fine stettglassene tas frem vil alle se hvilken leppefarge du har! Ellers er jeg veldig fornøyd, og de har såå mange andre freshe farger!  

Denne her har jeg dessverre ikke hatt tid til å prøve enda, men gjett om jeg skal! Denne "vippe-balsamen" skal stimulere vippenes naturlige vekstprosess og gi fyldigere og lengre vipper. Man sier jo ikke nei takk til litt ekstra lengde på vippene, så denne er veldig spent på. Denne koster forresten 399,- så den er en god del billigere enn mange andre vippeserum! 

Jeg har jo mitt favorittmerke når det kommer til neglelakker, men det er alltid gøy å prøve noe nytt! Kanskje finner man nye favoritter? Om dette blir en ny favoritt vet jeg ikke helt enda, men fargen er i det minste superlekker. Den tørker også ganske fort, noe jeg setter stor pris på!

Åh, se på denne da! Dette er en skikkelig delikat øyenskygge med masse shimmer. Den er veldig fin å legge på brynsbenet for å fremheve det, eller for å åpne opp blikket ved å legge litt i øyekroken. CoolCos er dansk, men selges blant annet på Stylepit så det merket skal jeg ta en nærmere titt på. Noen som har prøvd andre produkter fra CoolCos?

Det siste produktet ble jeg bitte litt skuffet over, ikke fordi produktet er dårlig, men fordi denne store pakken kun inneholdt kremen. Denne serien fra L´Oréal er på 4 steg og da hadde det vært supert å heller fått et par prøver av hvert steg enn 7 pakker med krem. Men kanskje jeg finner ut at jeg elsker kremen og heller kjøper resten selv? Jeg skjønner forresten ikke folk som klager på at vi ikke fikk en helt krukke med krem, bare vippe-balsamen alene er jo verdt dobbelt så mye som esken koster!

Det var alt i denne esken, selv om kremene var litt skuffende synes jeg alt det andre veide så mye opp. Spesielt vippe-balsamen! Det må være et av de kuleste produktene vi har fått så lenge jeg har vært medlem! Og jeg tror ikke det blir noe dårligere i eskene som kommer, jeg har nemlig snikikket litt på temaene for de neste tre månedene og det ser veldig bra ut! Gleder meg til juni, og ikke minst juli-esken! Hurra for Glossybox ♥

Hva synes du om månedens eske?

- Sara


#glossybox #glossyboxnorge #skjønnhet #beauty #makeup #sminke #lordandberry #hverdagsluksus #loreal #coolcos #relash #teezcosmetics #velvære  

Endelig levert!

 • 18.05.2015 kl. 19:31

Hei på dere! ENDELIG er bacheloren levert! Så deilig å ha den ute av verden. Selv om jeg ikke er 100% fornøyd med resultatet håper jeg i hvert fall på å ikke stryke, og hvis karakteren ikke blir det jeg håper på er det mulig å gå opp en karakter på den muntlige høringen. Så nå er det bare praksisrapport, muntlig høring, bytte av leilighet og jobben ved siden av igjen. Haha, det blir med andre ord alt annet enn rolig fremover, likevel er det som om 10kg er løftet av skuldrene etter dagens levering. Håper de av dere som studerer snart er i mål også? Vi har fortjent en liten sommerferie nå synes jeg!

Nok om det, hadde dere det gøy i går? Jeg var bare hjemme med Matias og hadde tidenes roligste feiring. Vi sto opp mye senere enn vi pleier på 17.mai og tok en sen champagnefrokost. Det ble dessverre ingen grilling, men vi tok med oss litt mat ut på noen benker rett utenfor leiligheten og koste oss med det. På kvelden var jeg en tur på skolen for en siste finnish. Men jeg fikk spist masse deilig bær, god mat og to is, så jeg er fornøyd! Neste år får det heller bli litt ekstra feiring!

Fargene er i hvert fall på plass!

Yummy!

Enkel, men god servering!

Nå tenkte jeg å bruke resten av kvelden på alt jeg ikke har hatt tid til de siste ukene, rydde litt i leiligheten, tømme leilighetene for papp, glass- og metallemballasje, og ikke minst lese blogger! Hurra, det skal bli kos å se hva folk har drevet med den siste tiden ♥

Hadde dere en fin dag i går?

- Sara 


#bachelor #studier #medierogkommunikasjon #mok #innlevering #vår #eksamen #mai #nasjonaldag 

Siste innspurt!

 • 16.05.2015 kl. 11:24

Hei hei! I dag skal vi i gang med siste innspurt på klipperommet. Ting skal finpusses, fargekorrigeres og lyden skal justeres. I kveld skal vi nemlig gjøre oss helt ferdig og klar til levering på mandag. Jeg tenkte å la Matias se filmen i kveld når jeg kommer hjem, slik at vi kan få litt input fra noen som ikke har sett filmen før. Forhåpentligvis er den grei, men hvis det er ting som ikke henger helt sammen eller som ikke gir mening så har vi i hvert fall muligheten til å rette opp det på søndag. Håper ikke det blir totalt slakt i hvert fall, selv om jeg ser mange ting vi kunne gjort annerledes nå i ettertid. Uansett. Jeg tok litt bilder under gårsdagens klippeøkt og tenkte kanskje dere ville se hvordan det ser ut i vårt lille "kryp inn". 

Full konsentrasjon på Benjamin!

Restopptak av en bok. 

Det blir mye pulverkaffe og spennende mat om dagen...

Sånn ser tidslinjen vår ut nå. 

Det har vært mye jobb, men det har selvfølgelig også vært veldig gøy. Jeg har også lært utrolig mye i løpet av prosjektet, vi har jo bare vært to stykker og da blir det mer arbeid på den enkelte, men desto mer lærdom! Så selv om dette nok ikke blir en A på vitnemålet er jeg fornøyd med egen innsats!

Har dere eksamen eller andre innleveringer om dagen?

- Sara 


#innlevering #oppgave #skole #utdanning #høyskolen #bachelor #bacheloroppgave #medierogkommunikasjon #media #film #dokumentar #webserie 

Inspirasjon: tips og oppskrifter til 17.mai

 • 14.05.2015 kl. 16:22

Hei på dere! Er det noen av dere som er så heldig å har langhelg eller? Jeg har selvfølgelig ikke det, og sitter på skolen å redigerer i skrivende stund. Jeg unnet meg å sove skikkelig ut i dag da, så nå kjenner jeg meg klar for å tilbringe hele dagen på skolen, deilig!

Og det er like greit at dagen kommer til å bestå av stillesitting, jeg var nemlig så uheldig å skulle hoppe ned fra et bord i går (med hæler) også tryner jeg! Det var ankelen som fikk gjennomgå og det var så utrolig vondt med en gang, men jeg klarer å gå på det så da er det vel ikke brukket. Det er fortsatt ganske hovent og litt stivt å snu rundt på foten, men jeg prøver å holde det høyt og belaste minst mulig. Det er bare så kjedelig! Men nok klaging fra min side, som dere sikkert skjønner så er ikke livet mitt superspennende om dagen så noen bilder fra mine dager har jeg dessverre ikke. Derfor tenkte jeg isteden å komme med litt inspirasjon til den store nasjonaldagen! Kanskje noen av dere skal ha champagnefrokost, eller grilling hjemme senere på dagen? Her kommer mine tips og oppskrifter!

♥ Champagnefrokost ♥

Det finnes vel ingen hyggeligere måte å starte 17.mai på enn å arrangere champagnefrokost? Inviter gode venner, pynt leiligheten med flaggets farger og nyt god mat. Vi har arrangert champagnefrokost to år på rad og begge gangene tok alle gjestene med seg litt mat hver. Da får man et spennende frokostbord med masse godt å bite i. Vi har også brukt å servere pavlova til denne frokosten, man kan vel ikke begynne for tidlig med søtsakene på 17.mai? 

Dekk på bordet og ikke vær redd for å bruke flaggets farger! Panduro Hobby har alltid bånd i rødt, hvitt og blått inne og servietter finner du alltids billig. 

♥ Grilling 

Grilling er også et absolutt must på nasjonaldagen! Bildene under er hentet fra forskjellige sammenkomster så fargene stemmer kanskje ikke helt, men det skal ikke mange justeringene til for å få en 17.mai-følelse over dette.

Oppskrift på herlig hjemmelaget salsa finner du her. En frisk salsa med masse smak er helt ypperlig tilbehør til grillkosen!

Disse nydelige paprikaene er superenkle å lage og kan fint gjøres vegetarvennlige ved å droppe baconet. Oppskrift finner dere her.

Hvitløksbrød er skikkelig godt, spesielt med parmesan og tomat! Oppskrift finner dere her. 

Pynt gjerne opp med pom poms i rødt, hvitt og blått, de får du billig på Søstrene Grene og andre billigsteder. Eller så kan du jo lage en vimpel selv, her finner dere en DIY på det. 

♥ Søtsaker 

Hva er vel 17.mai uten søtsaker? Jeg nevnte pavlova tidligere, i tillegg er iskake en slager. Pynt gjerne kakene med masse bær det er lite som er så passende til nasjonaldagen enn kaker toppet til randen med bær!

Fjorårets iskake, laget av Vilde. Supergod! 

Hvis dere blir mange kan du jo lage til et lite dessertbord slik jeg gjorde til bursdagen min i fjor. Her serverte jeg litt forskjellige småting, muffins, fruktspyd, makroner og godis. Med litt andre farger kunne dette like gjerne vært på 17.mai. 

Noe godt å drikke på trenger man jo også, så hvorfor ikke diske opp med en hjemmelaget limonade. Denne her med vannmelon er sykt god og anbefales på det sterkeste! 

Nå gjenstår det bare for meg å ønske dere lykke til med forberedelsene. Det blir nok verken champagnefrokost eller 17.mai-farger i leiligheten vår i år, men vi skal nok få fyr på grillen og kose oss likevel. Ha en fortsatt fin dag ♥

Hva slags planer har du for 17.mai?

- Sara 


#17mai #mai #vår #nasjonaldag #feiring #rødt #hvitt #blått #flagg #champagne #champagnefrokost #oppskrifter #tips #grilling #kake 

Butikkåpning: Lagerhaus

 • 12.05.2015 kl. 19:18

God kveld! Har dere hatt en fin tirsdag? Jeg har først vært  på jobb i dag og nå sitter jeg på skolen å skriver så det suser på den skriftlige delen. Men nå trengte jeg en liten pause så da tenkte jeg det passet å oppdatere dere. Jeg var en nemlig en kort tur innom åpningen av butikken Lagerhaus på Strømmen Storsenter i går. De av dere som er medlem av bloggklubben så sikkert at de inviterte bloggere dit, så jeg tok det som et lite avbrekk i skolejobbingen. Og herlighet for en skjønn butikk! Her finner du alt fra sukkersøtt gavepapir til kjøkkenredskaper og interiør. Jeg elsker sånne butikker med masse nips og pynt, og det passer jo helt perfekt nå som vi holder på å flytte. Jeg skal helt klart tilbake hit etter vi har fått kommet i orden i den nye leiligheten! Hvis du ikke var på åpningen i går så har jeg samlet et knippe bilder til dere under, kanskje dere finner noe som frister?

Skikkelig sommerlig stemning med masse fine flasker, serveringsbrett og glass. 

Disse marmorfatene var veeldig fine, og jeg tror en hvilken som helst kake ville tatt seg godt ut på dette. 

Piknik! Hvor søt er ikke denne kurven? Jeg måtte bare sette sammen min egen lille piknikkurv med litt fine pasteller. Får du ikke bare lyst til å slenge en kurv jordbær oppi her, ta teppet under armen og finne deg en park?

En sånn her har jeg også skikkelig lyst på! De er så kule og dekorative når man skal ha selskaper, men de tar jo så mye plass. Jeg vurderer nesten å kjøpe en og oppbevare den hos mamma inntil jeg får god nok plass selv, den kostet nemlig bare 299,-! 

De hadde også litt forskjellige såper, rengjøringsmidler og duftlys der. Disse flaskene synes jeg var utrolig enkle og dekorative, det er nesten greit å ta fatt på den ukentlige husvasken med de her.

Gavepapir i lange baner! Dette er butikken å besøke før du skal pakke inn årets konfirmasjonsgaver, her er det nemlig flott papir, pyntebånd, fine poser og alt du kan tenke deg å dekorere med. Jeg ser for meg at det blir et must å ta turen innom her før jul!

Jeg fant i hvert fall masse fint hos Lagerhaus, i tillegg var prisene veldig fine. Jeg har jo fortsatt bare en deltidsjobb så denne butikken passer lommeboken min veldig godt! Så gratulerer med åpningen, jeg kommer garantert tilbake!

Var det ikke mye fint?

- Sara 


#interiør #åpning #butikk #åpningsdag #nips #pynt #rosa #pasteller #gavepapir #piknik #piknikkurv #strømmen 

Fast food-tips i eksamenstiden

 • 11.05.2015 kl. 12:22

Sponset

Hei! Ny uke allerede! Jeg synes det er helt sprøtt at det har vært helg, for min del sluttet det aldri å være hverdag og jeg har blitt snytt for helgedagene. Men, men jeg får trøste meg med at jeg kanskje kan nyte neste helg litt hvis vi jobber på masse nå! Filmen begynner virkelig å ligne på noe nå og i dag skal vi få veileder til å kikke på den. Er veldig spent på hva slags tilbakemeldinger vi får, han har jo ikke sett noe av materialet enda! Spennende! 

Siden jeg er inne i en mega hektisk periode har det blitt en del enkle løsninger i matveien. Og derfor tenkte jeg å tipse om noe jeg aldri trodde jeg kom til å tipse om på bloggen, nemlig Grandiosa pizzarull. Dette er langt i fra noe sunn mat, men når jeg sitter i mange timer på skolen å jobber hver dag føler jeg at jeg fortjener å kose meg litt innimellom. Da ble denne her en god løsning. Enkelt, godt og skikkelig kosemat. 

Det er som en innbakt pizza som du bare varmer mikroen. 

Den kommer i en praktisk eske med beskrivelse om hvordan du skal gjøre det. 

2 minutter (ikke 3 som det står på pakken) i mikroen og du har en liten godbit. Hoho, enklere blir det ikke!

Jeg vil selvfølgelig ikke anbefale at dere lever på dette i eksamenstiden, men jeg synes det er helt innafor å unne seg en pizzarull når man bruker hele helgen på skolen! Nå får vi gjøre oss klare til veiledermøte. Håper dere får en fin uke, enten den brukes på skolearbeid, jobb eller noe annet! 

Har du smakt denne?

- Sara 


#likenshare #tips #anbefaling #annonse #grandiosa #pizza #ost #skinke #usunt #kos 

New in: "Birkenstock"

 • 10.05.2015 kl. 18:46

Dette innlegget her blir nesten litt komisk, jeg tenkte nemlig å vise dere mitt siste innkjøp, er et par sommersandaler. Jeg vet ikke om noen av dere husker det, men for ganske nøyaktig ett år siden skrev jeg et innlegg om denne typen sandaler og jeg var mildt sagt ikke spesielt imponert over denne trenden. Konklusjonen var at slike sandaler nok aldri kom til å ende opp i min skogarderobe. Men nå sitter jeg altså her med et hvitt par, og sikler på et par i sort også, hehe! Jeg har valgt å gå for den billigere varianten til NLY Shoes, så disse her er koster langt mindre enn originalen. Kanskje like greit når jeg er så skiftende om hva jeg synes om de! Her er i hvert fall et par bilder av mine nye favoritter ♥

(adlinks) Mine er som sagt billigversjonen, de finner du er til bare 299,- De originale finner du her til 749,- 

Gleder meg til å traske rundt i disse i sommer!

Nå kan finværet bare kommet, jeg er klar! Nå gjenstår bare å pleie føttene og gjøre de klare for å luftes. Jeg tenkte å legge fransk manikyr med gelish på de i år, da slipper jeg å tenke på at neglelakken flasser av hvis det blir litt bading og kontakt med vann. 

Hva synes du om disse sandalene?

- Sara 


#mote #fashion #sko #shoes #sandaler #birkenstock #nelly #nlyshoes #newin #innkjøp #sommer #shopping #nettshopping 

Favoritter fra de 5 siste Glossyboxene

 • 08.05.2015 kl. 00:35

Hei! Jeg hadde glemt hvor lang tid disse videoene bruker på å laste opp, men endelig er den klar! Temaet er som dere sikkert skjønner: Glossybox. Jeg tenkte det kunne være gøy å vise frem mine favoritter på en litt annen måte enn jeg pleier, så da ble det video. Håper den faller i smak ♥

Da skal jeg bare se over spørsmålene til morgendagens intervju før jeg hopper til køys. Vi skal få nøklene til leiligheten i morgen, og må gå igjennom den sammen med vaktmester. Etter det skal vi ha det siste intervjuet til bacheloren og så forhåpentligvis klippe litt. Denne helga kommer det nok til å gå med en del timer til klipping, men det er jo da ting begynner å bli gøy! Håper dere får en strålende helg! 

Hva synes dere om videoen?

- Sara 


#videoblogg #glossybox #favoritter #glossyboxnorge #faves #skjønnhet #beauty #sminke #makeup 

Follow me on Snapchat!

 • 06.05.2015 kl. 20:52

Hei hei! Jeg kommer bare en kjapp tur innom i kveld. Jeg har vært hos Polhem i dag og nå må jeg straks løpe opp til postkontoret for å hente ut en pakke jeg har gledet meg til å få. I morgen er det tid for en ny tidlig-vakt på hotellet også skal det klippes på filmen etterpå. Men det kommer likevel noe gøy på bloggen! Endelig skal jeg få gjort ferdig videobloggen jeg holdt på med i forrige uke! Det er jo en helt evighet siden sist, men nå har jeg fått flere ideer til videoer, så kanskje det blir fler fremover! Men før morgendagens video ville jeg bare si at dere gjerne kan følge meg på Snapchat! Jeg er ikke like aktiv hver dag, men prøver å bli bedre på å huske å ta frem mobilen når muligheten byr seg. 

Jeg heter Sokbibi ♥

1. Vilde og jeg er ute i solen ved Akershus Festning, deilig vær! 2. After Eight-kaken Vilde og jeg lagde forrige uke. Oppskrift finner du her! 3. Sushi-date! Anbefaling av restauranten finner du her. 

1. En helt ok dag hos Polhem med champagne i glasset og god stemning! 2. Pressefrokost hos Polhem, hvor de serverte Kusmi Tea! Se flere bilder her. 3. SE på den søte hunden! Får så lyst til å bare stappe den under jakken og ta den med hjem! Det er en av praktikantene hos Polhem som eier den så det har blitt noen snaps av han her i dag ♥

Sånn, da må jeg kjappe meg opp til postkontoret! Håper dere har hatt en fin dag ♥

Hva heter du på Snapchat?

- Sara 


#snapchat #sosialemedier #some #følgmeg #snap #snappe #bilder #blogg #blogger #hverdag 

Et dykk ned i gamle fotoalbum

 • 04.05.2015 kl. 20:22

Hei! Ukene går så utrolig fort om dagen, jeg synes det var i går jeg ønsket en ny uke velkommen! Puh! Det er noe som skjer hele tiden og jeg har ikke den tiden jeg ønsker å bruke på bloggen. Men jeg skjønner jo at det må være sånn en liten stund fremover, jeg rekker bare ikke over alt. Det er veldig hyggelig at det fortsatt er noen trofaste som klikker seg inn her, men det er jo ikke til å stikke under en stol at motivasjonen daler i takt med lesertallet. Men før dere vet ordet av det er jeg ordentlig tilbake! Det klør i fingrene etter å knipse bilder og lage tekst! Men nok om det, nå tenkte jeg ikke å fokusere på fremtiden, men heller skru tiden litt tilbake. Som jeg nevnte tidligere har vi vært å ryddet hos bestemor i helga, og der dukket det opp masse gamle bilder. Det som er så kos å kikke igjennom bilder på papir, det er virkelig noe helt annet enn å gå igjennom en mappe på dataen! Under har jeg samlet et lite knippe med bilder av meg fra noen år tilbake, håper dere liker de ♥

Posering hadde jeg teket på! Må nok hente frem min indre modell neste gang jeg skal ut for å ta antrekksbilder. 

Bursdag!

Det er litt sprøtt å tenke på at man har vært så liten! Vi fant også igjen en del barneklær og sko, kjempesøtt ♥ 

Nå skal jeg kose meg med The Biggest Loser, det begynner å nærme seg finale nå! Jeg er så spent på hvordan alle sammen ser ut i finalen og hvem som vinner hele greia. Jeg heier i hvert fall alt jeg har på Erik. *Spent* 

Følger du med på Biggest Loser?

- Sara 


#minner #mimre #bilder #foto #fotoalbum #barn #barnebilder #meg #blogg #blogger

Oppskrift: After Eight-brownies

 • 02.05.2015 kl. 20:51

Hei igjen! Har dere hatt en fin lørdag? Vi har vært hos bestemor og ryddet masse i dag, og enda er vi langt i fra ferdige. Men la oss heller snakke litt søtsaker! Det er jo lørdag, så jeg synes det passer godt med en skikkelig brownies-oppskrift. Denne After Eight-browniesen fant Vilde og jeg i boken til Manuela bak bloggen Passion for baking, og den ble helt fantastisk god, så prøv den ut! 

Ingredienser til en rund form: 115g smør // 115g mørk sjokolade // 65g mel// 200g sukker // 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker) // 2 egg // En pakke After Eight // 

Smelt smør og sjokolade i vannbad, rør godt til alt har smeltet. Tilsett sukker og rør sammen før du tilsetter vaniljeekstrakt. Ta i ett og ett egg, og prøv å ikke rør over 30 sekunder per egg. Bland i mel og hell ca. halvparten av røren i en form. 

Legg så et lag med After Eight.

Før du heller resten av røren på toppen. 

Stek kaken på 160 grader i ca. 25 minutter. Legg så kaken i fryseren slik at du kan skjære fine stykker. Mens du venter kan du lage frostingen.

Ingredienser til frosting: 12,5g kakao // 1/4 dl kokt vann // 170g smør // 30g melis // 225g sjokolade // 

Bland kakao og kokt vann sammen, det blir ganske tykt, men det er riktig. Smelt sjokoladen og la den bli helt kald, i mellomtiden mikser du smør og melis til det blir fluffy. Tilsett så den smeltede sjokoladen og "sjokoladepasten" som du lagde først. Miks helt til røren er glatt og fin. 

Når kaken er kald kan du smøre utover frostingen og pynte med mer After Eight.

NAM! Denne ble så sinnsykt god! Kombinasjonen av sjokolade og mint er bare helt himmelsk! Alle som har  fått smake på den har synes den er veldig god, så denne skal jeg nok lage igjen ved en senere anledning. Den er forresten akkurat så mektig som den ser ut, så man orker ikke mer enn ett stykke! Et lite tips er å servere den sammen med vaniljeis, perfekt harmoni! Håper den ser fristende ut ♥

Har du smakt After Eight-brownies før?

- Sara 


#kake #søtt #brownies #oppskrift #hjemmelaget #mint #sjokolade #bake 

Forberedelser til 17.mai

 • 02.05.2015 kl. 12:31

Inneholder sponsede produkter

Siden vi nå har bikket mai synes jeg det er på tide å begynne å forberede seg til selveste nasjonaldagen. Mange går jo i bunad eller fine kjoler og da synes jeg det er fint å holde sminken litt enkel. Men man vil jo se fresh ut likevel, så her kommer jeg med noen tips til hvordan du enkelt kan gjøre litt forberedelser til den store dagen.

Hvis man har en fin og ren hud kommer man unna med veldig lite sminke, så vi starter med et genialt 3 i 1-produkt. Jeg har alltid vært litt skeptisk med produkter som lover både to, og tre i en. Men den senere tiden har jeg faktisk blitt veldig imponert over disse kombinasjonsproduktene. Den dere ser på bildet over er kombinert rens, skrubb og maske! Man sparer jo faktisk en del penger, tid og plass på baderomshyllen ved å ha slike kombinasjonsprodukter, og det sier vi vel ikke nei til? Denne påfører du på tørr hud, men prøv å unngå å ta rundt øynene, huden der er så tynn så den bør ikke skrubbes. Så lar du masken virke i 15 minutter før du fukter ansiktet og skrubber lett slik du ville gjort med en vanlig skrubb. Skyll så av og du er good to go! Jeg ville brukt en sminkefjerner før jeg bruker denne, men det bruker man jo alltid å gjøre. 

 

Du har kanskje lyst på litt brunfarge hvis du skal gå med bare legger? Da kan jeg anbefale Sunspa Silky Mousse! Den ser helt carzy ut når den kommer ut, dere ser sikkert det mørke skummet på bildet over. Men så lenge du påfører moussen med en hanske blir resultatet veldig jevnt og fint. Jeg holdt bare opp skummet for å vise frem, men jeg anbefaler ikke å ta en så stor mengde rett på huden. Du kan fort bli skjoldete, så invester i en hanske, de koster ikke mer enn 59 kroner. Sunspa sin spray kan jeg også anbefale. 

Litt neglefin har du kanskje også lyst til å bli? Da kan du enten gå for en klassisk rød farge, det slår jo aldri feil. Eller kanskje helt hvite? Det ser jo dødsfint ut! Eller så kan du være litt gal og lage et morsomt design med rødt, hvit og blå lakk? Go crazy! 

- Pop the champagne - 

Nå har vi preppet ansikt, vi har blitt brune og vi har fått på oss fin neglelakk. Men huden trenger kanskje litt fuktighet etter vinteren? Jeg tror ikke du finner et body butter som lukter mer vår enn dette her! Det lukter syrlig av bringebær og bjørnebær ♥ Så smør inn kroppen og jeg kan nesten garanterer at du får komplimenter på at du lukter godt. Jeg får i hvert fall alltid spørsmål om hva som lukter så godt når jeg har brukt produkter fra I Love...

Det eneste som gjenstår nå er håret. Jeg synes egentlig at det meste fungerer til 17. mai, håret kan henge løst, du kan krølle det eller lage en fin oppsats med fletter. I fjor krøllet jeg det og pyntet med et bånd, men i år har jeg veldig lyst til å prøve meg på en flettevariant! Det ser jo så kult ut! Hvis du likevel går for å ha håret løst kan denne lille lifesaveren være kjekk å ha. Man går jo gjerne i tog på morgenen og kanskje man blir litt varm utover dagen, så en liten touch up før man drar bort på grilling kan være greit. Denne lille versjonen av tørrshampoo-favoritten min får du plass til i vesken så hvis du vet det blir knapt med tid til mellom tog og grilling ville jeg hatt den med meg.

Da håper jeg dere fikk noen gode tips, og hvis dere har noen spørsmål til produktene er det bare å spørre! Ha en fin maidag ♥

Har du lagt noen planer for 17. mai?

- Sara


#skjønnhet #beauty #forberedelser #velvære #batiste #sunspa #ilove #tl #tldesign #toneliseakademiet #formula10.0.6 #formula #ansikt #maske #rens #skrubb #selvbruning #neglelakk #tørrshampoo #bodybutter

Celsius

 • 01.05.2015 kl. 16:17

God helg og hjertelig velkommen til mai! Tenk at det allerede er mai! Om under tre uker er det 17. mai, bacheloren skal leveres og sommeren starter for fullt. Deilig ♥ I den anledning tenkte jeg å tipse om noe jeg kjøpte sist jeg var i Sverige. Vitaminvannet Celsius! Jeg har hørt så mye positivt om det på fitnessblogger, og selv om jeg ikke er så overbevist om at det noe særlig sunt smaker det i hvert fall godt. Jeg kjøpte en med og en uten kullsyre og begge to falt i god jord. De er sukkerfrie og kommer i flere forskjellige smaker.

Disse smakene fattet min oppmerksomhet, og favoritten ble faktisk den med lime. Jeg trodde egentlig den med jordbær kom til å stikke av med førsteplassen, men den andre var så utrolig frisk i smaken. Nam!

Sånn der har dere et lite tips fra meg! Håper fredagen deres har vært fin forresten? Jeg har hatt besøk av fine Chioma i dag, hun var så sporty å stilte opp til intervju for bacheloroppgaven vår. Gleder meg veldig til å se det ferdige resultatet! Men nå sitter jeg på bussen så jeg får runde av før jeg blir bilsyk.

Har dere smakt Celsius før?

- Sara 


#sommer #vår #vårstemning #drikke #tørstedrikk #vitamindrikk #Sverige 

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no