hits

På bølgelengde

 • 31.03.2014 kl. 19:41

Hei igjen ♥ Hvordan har deres dag vært? Jeg har akkurat spist hjemmelaget tomatsuppe, den dere har fått oppskrift på før. Vi stekte noen krutonger i masse godt krydder også som vi hadde ved siden av. Hvis du ikke har prøvd å lage krutonger før så anbefaler jeg deg å prøve. Det blir supergodt!  Nå skal jeg straks dra opp til skolen, vi skal nemlig ha filmkveld der i dag. Vi tenkte å se "På bølgelengde" som er en film læreren min har laget. Gleder meg til å se den i sin helhet, det var jo den filmen vi fikk lov til å redigere i den gangen vi drev med klippeoppgave! Håper dere får en fin kveld, så skrives vi mer i morgen ♥

Har du sett "På bølgelengde"?

- Sara 


#mat #middag #tomatsuppe #hjemmelaget #sunt #suntoggodt 

Ukens treningsplan

 • 31.03.2014 kl. 08:22

God mandag! Denne uken har jeg bestemt at skal bli kjempefin og ikke så travel som den forrige! Eller, det er vel kanskje ikke jeg som har bestemt at uken ikke skal være travel. Uansett, jeg skal være flinkere til å få inn treningsøktene mine denne uken, og allerede nå har jeg to treningsavtaler som ikke kan brytes! De to andre dagene får jeg bare klare å dra meg selv på. I dag har jeg satt skrevet fri, selv om jeg egentlig liker å starte uken med en god økt. Jeg skal nemlig sitte prøvevakt igjen på Elvebakken og da vet jeg at jeg blir så trøtt utover dagen så jeg får ta det igjen i morgen. 

Når det kommer til trenings-challengen jeg utfordret dere til i starten av måneden skal jeg ærlig innrømme at jeg har glemt den helt bort den siste uken! Så jeg skulle egentlig vært på dag 22 nå, men jeg spoler meg heller tilbake til dag 15 og plukker opp der jeg falt av! Nå er det full skjerpings og skikkelig fokus fremover. Tenk, det er jo bare 57 dager til sommerferien!

Hvordan går det med treningsrutinene dine? 

- Sara 


#trening #treningsplan #ukeplan #trene #målsetting #mål #planlegging #mandag #nyuke 

Videoblogg: Trade Day Findings

 • 30.03.2014 kl. 20:22

Da var det klart for en liten videoblogg igjen. Denne gangen skal jeg vise dere hva jeg fikk byttet til meg på Trade Day. Jeg så i ettertid at noen plagg ikke blir løftet høyt nok opp, men disse tingene kommer nok i antrekksposter fremover uansett, så jeg håper det går fint. 

Det ble ganske mye med meg hjem og jeg er veldig fornøyd med alt jeg fant. Det var også deilig å bli kvitt litt gammelt tøy som jeg ikke lenger bruker. Vinn vinn! 

Hva synes dere om tingene?

- Sara 


#tradeday #gjenbruk #vintage #miljøvennlig #fashion #mote #video #videoblogg #klær 

Vurdering av Blink Mints

 • 30.03.2014 kl. 16:31

Hei! Jeg har vært så heldig å få lov til å teste Blink Mints gjennom LikenShare og tenkte å fortelle dere hva jeg synes om de. Blink Mints er sukkerfrie drops i forskjellige smaker som kommer i praktiske metallbokser. Boksene er akkurat passe store og har kule design som passer for en hver smak. De tre smakene som er på markedet i dag er cola peachberry og lakris, men nå vurderer de å legge til enda en smak i sortimentet sitt. Jeg skal derfor teste de nye og si hva jeg mener om de. 

De to nederste Pink grapefruit og Sweet champagne er nye og en av de skal med i sortimentet. 

Det første jeg tenkte da jeg tok av plasten på denne var "wow, for en god lukt". Jeg gledet meg veldig til å smake den og trodde den skulle bli supergod, dessverre skuffet den litt. Smaken i seg selv er egentlig god, men den er så rar i munnen. Den føles litt bruspulveraktig ut, så jeg ble ingen stor fan og gir den derfor 1 av 5 poeng. 

Den andre nykommeren smaker akkurat som man forventer den skal gjøre utfra navnet. Den har den syrlige grapefruktsmaken og denne er helt klart den friskeste av alle dropsene. Jeg ga den 2 av 5 poeng, men jeg liker den faktisk bare bedre og bedre ettersom jeg smaker på den, så kanskje den hadde fortjent 3? Boksen til denne er i hvert fall min soleklare favoritt, rosa og søt! 

Så har jeg bare kjapt vurdert de tre som allerede er på markedet. Lakrisdrops er jeg veldig glad i og denne her smakte supergodt! Pakken min er snart tom, og dette er nok en av de jeg kommer til å kjøpe selv hvis jeg vil ha en dag. Nummer to, Peachberry er også er favoritt hos meg og har en smak av jordbær og fersken. Den er sommerlig i smaken, er proppfull av smak og helt i min gate, derfor får den også full pott. Den siste er i smaken Cola, og jeg er virkelig ingen fan av ting med colasmak. Kjæresten min derimot likte den veldig godt, så denne er sikkert bra. Men fordi jeg ikke liker cola-drops får den bare 2 poeng. 

Så nå er jeg spent på å høre om dere har noen Blink Mints-favoritter? Jeg har prøvd å få nytt litt av solen i dag, og er i full gang med redigeringen av filmen som kommer senere i kveld. Håper dere nyter denne fine søndagen ♥

Har du prøvd Blink Mints før?

- Sara 


#likenshare #blinkmints #blinkmint #drops #test #sponset #prøve #vurdering

Sponset

Hannibal-lørdag

 • 29.03.2014 kl. 23:32

Oi da, har klokken blitt halv tolv? Dagen i dag har sust forbi uten at jeg helt har fått det med meg. Dette har vært en veldig fin og effektiv lørdag, med blant annet video-innspilling. Endelig har jeg fått testet videofunksjonen på kameraet og i morgen blir det videoblogg på dere! Nå sitter Matias og jeg godt plantet i sofaen og ser på de siste episodene av den første sesongen med Hannibal. Det ble ikke så mye titting i går, for jeg sovnet utrolig tidlig. Men vi tar igjen det "tapte" i dag. 

Nattkjolen er på, sjokoladen er i skåla og dyne og puter er tatt med inn i stuen ♥ Akkurat slik jeg liker det! Før vi ser videre måtte jeg bare gi litt lyd fra meg og smøre på en ansiktsmaske så den kan sitte å virke gjennom den neste episoden. Med det vil jeg ønske dere en fin kveld (det som er igjen av den) videre, håper dere koser dere i godt selskap! 

Hvordan ser deres lørdag ut? 

- Sara 


#helg #lørdag #hannibal #kos #avslapping #hygge 

New in: sneakers

 • 29.03.2014 kl. 14:09

God lørdag ♥ Hvordan har deres dag vært så langt? Min har vært helt super, med en liten loppemarked-tur i det fine solskinnet. Jeg tenkte straks å ta turen ut igjen siden været er så fint, kanskje det blir en liten tur på kafé, vi får se. Før det tenkte jeg bare å vise dere hva jeg endelig fikk skaffet meg i går. Et par svarte og hvite Nike joggesko. Jeg har sett etter dette en god stund nå, men har ikke villet bruke masse penger på sko. I går fikk jeg dog et gavekort, og det ble brukt på nye fine sko. 

Er de ikke fine? Grunnen til at jeg ville ha svare og hvite er fordi jeg allerede har et par i knalle farger og jeg synes det er finere med noen litt mindre fargesprakende sko til hverdagsantrekk. 

Jeg er veldig fornøyd med skoene og de blir nok raskt en favoritt i skohylla, i hvert fall til hverdags. Tror faktisk jeg snører på meg skoene nå og stikker ut, nå er det nemlig så varmt ute at vinterjakken blit for varm! Og det vil jeg ikke gå glipp av ♥ Skrives senere i dag!

 Hvordan ser dine favoritt-joggesko ut?

- Sara 


#newin #shopping #nyesko #sko #joggesko #nike #nikefree #sporty #mote #fashion 

Plans for the weekend

 • 28.03.2014 kl. 20:39

Hei! Nå tror jeg jammen meg det er bra helgen er her, holdt akkurat på å begynne dette blogginnlegget i statusfeltet på Facebook isteden for i Blogsoft! Det ble ikke så altfor mye søvn i natt, pga. oppgavejobbing og etter 7 timer på jobb og en vill jakt etter et par sko rundt i Oslo er jeg passelig sliten. Men det er helt greit, og nesten litt godt. Denne helga skal tempoet nemlig ned noen hakk og den skal nytes til det fulle. Vi starter med å flytte lørdagstacoen til i dag, for det fristet sånn med skikkelig helgemat og hvis jeg får det som jeg vil blir det "Hannibal" på Netflix resten av kvelden. Dette høres ut som en perfekt fredag i mine ører. 


Har dere sett Hannibal før? Skikkelig speseill, men bra serie! 

I morgen tenkte jeg å ta turen til årets første loppemarked. Nå er kjenner jeg at jeg har lopper i blodet (høhø) og at jeg er klar for å se etter noen fine skatter. I morgen tenkte jeg for en gangs skyld å ikke gå inn i klesavdelingen, for da ender jeg alltid opp med en full pose nye klær. Og etter Trade Day har jeg rett og slett ikke plass til mer... Så vi får se om jeg finner det jeg leiter etter, oppdaterer dere på fangsten min i morgen. Jeg skal også få spilt inn video med Trade Day-kuppene mine i løpet av dagen! Endelig en dag med tid nok til sånt. Kanskje jeg rekker å spille inn to videoer også? Jeg har nemlig en liten liste med videoer som skulle vært lagd asap, blant annet svarene på spørsmålsrunden og en ny utfordring jeg har blitt tagget i. Heldigvis er dette bare koselige gjøremål som jeg gleder meg til ♥ 

Har du tenkt deg på loppemarked i helgen?

- Sara 


#hverdag #fredag #helg #avslapping #loppemarked 

Endelig fredag!

 • 28.03.2014 kl. 07:43

God morgen fine ♥ Endelig er fredagen her, det har jeg ventet på siden uken startet nesten! Nå er det snart bare eksamen igjen på skolen og det kjenner jeg er skikkelig deilig, ingen andre oppgaver som ligger å venter på å bli gjort. Deilig! Nå skal jeg bare en liten tur på Elvebakken VGS for å sitte prøvevakt før det er helg for alvor. Nå begynner heldagsperioden på VGS og om ikke lenge er det klart for eksamen. Håper jeg blir satt opp på mange vakter, så jeg kan få spart opp litt penger til sommeren. 

Jeg ville egentlig bare titte innom dere før jeg dro og ønske dere en riktig så fin start på helgen, og i dag lover jeg mer enn ett innlegg ♥

Har du noen fine planer for helgen?

- Sara 


#hverdag #helg #skole #jobb #klarforhelg #blogg 

Oppgaveskriving vs. kaffekos

 • 27.03.2014 kl. 16:19

Hei! Jeg leve fortsatt, denne uken er bare litt fylt opp med skoleting som må gjøres så jeg får liksom ikke tid til alt. I morgen er den siste innleveringen i det engelske faget før eksamen, så jeg vil prøve å gjøre det bra på denne. Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger på forrige oppgave så da får jeg prøve å gjøre det like bra nå. I kveld skal jeg egentlig i bort i en bursdag, men jeg får se om jeg blir ferdig med oppgaven først. Nå trengte jeg bare en liten pust i bakken og tenkte det var på tide å oppdatere dere mellom kaffe-slurpingen. I oppgaven skal jeg sammenligne reklameinntektene til FEM og MAX hvis dere skulle lure på hva jeg skriver om. Det er ganske interessant å se forskjellene på de to kanalene, siden den ene er en typisk damekanal og den andre en typisk herrekanal. MAX har for eksempel omtrent dobbelt så høye inntekter på bil- og bilutstyr sammenlignet med FEM. 

En deilig liten avkobling med kaffe og honningmelon ♥

Når jeg sitter sånn å skriver oppgaver frister det å gjøre alt mulig annet! Kanskje bokhyllen trenger en liten opprydding? Eller kanskje jeg bare skal ta en haug med bilder av ting? Ja, god idé, oppgaven kan vente! Huff, skikkelig dårlig egenskap. Noen som kjenner seg igjen? Nei, for en gangs skyld skal jeg prøve å bare skrive til jeg er ferdig, uten å distrahere meg selv! Håper dere får en fin torsdag videre, nå er det snart helg dere! 

Hvordan unngår du distraheringer når du jobber med noe?

- Sara 


#hverdag #skole #oppgave #skrive #kaffe #dolcegusto #melon #frukt #sunt #suntoggodt 

Nytt kamera: Nikon D7100

 • 26.03.2014 kl. 16:05

Hurra, endelig er kameraet i hus! Jeg var å hentet det i går kveld og la det på lading med en gang jeg kom inn døren. Det fristet sånn å begynne knipsingen med en gang, men det måtte lades først. Har så vidt fått prøvd det litt nå da, men gleder meg til å ta det med en tur ut for litt ordentlig fotografering. Til helga skal jeg også få satt meg ned å kikket skikkelig på menyer og sånn. Det er greit å bli litt kjent med kameraet! Tok noen bilder av det så dere kan få se, bildene er da tatt med det gamle kameraet (D90), hvis noen skulle lure på det. 

Dette har et ekstra hjul venstre side som det forrige ikke hadde og noen av knappene er borte så jeg har litt å sette meg inn i. 

Tok dette bildet ista bare for å vise hvordan det ble. Nå har jeg bare brukt autofokus og ikke stilt inn spesielt mye selv så det kan gjøres mye bedre, men synes bildet ble greit. Synes dette kameraet tar så mye klare og finere bilder enn det gamle. Det skulle vel egentlig bare mangle, det forrige begynner å bli en del år gammelt nå. Det jeg ikke har fått testet enda er videofunksjonen, men så fort jeg får litt ledig tid skal jeg skal jeg se hvordan det er. Håper det blir bra ♥

- Sara 


#kamera #speilrefleks #nikon #nikond7100 #d7100 #newin #nytt #shopping #foto 

Vafler på vaffeldagen

 • 25.03.2014 kl. 22:10

God vaffeldag! Dere er kanskje lei av å høre om vafler nå? Overalt hvor jeg har gått i dag har de nemlig delt ut gratis vafler, hatt tilbud på vafler osv. Meen man må jo bare ha vafler på vaffeldagen, så vi bestemte oss for å ha vafler til kvelds. Jeg fikk faktisk vafler hos oldemor på søndag også så nå tror jeg det holder med vafler for en stund! Hehe

Alt tilbehøret må på bordet når det er vaffeldag!

Jeg var aldri noe glad i rømme på vafler da jeg var liten, synes nesten den hvite boksen var litt skummel og bare noe de voksne spiste. Kanskje jeg måtte bli voksen for å like det, for nå kan jeg ikke se for meg vaffel uten rømme. Dette skal jeg si dere var kveldsmaten sin! Også på en helt vanlig tirsdag. Det er vel bare vaffeldag en gang i året så da skal det nytes. Jeg har forresten vært å hentet kameraet i dag, så nå skal jeg få spilt inn videoene jeg har lovet ♥ Håper dere har hatt en fin dag, med eller uten vafler!

Har du spist vaffel i dag?

- Sara 


#vaffel #mat #dessert #jordbær #vaffeldagen #hjemmelagd 

En tur tilbake til 50-tallet

 • 25.03.2014 kl. 14:46

Hei! Nå holdt jeg på å skrive "god mandag" til dere, dagene går litt i spinn når jeg ikke dro hjem på søndag som jeg pleier. Filmingen i går tok ganske lang tid og jeg var ikke hjemme før over 23! Da var jeg så sulten og trøtt at jeg bare fikk i meg litt mat og la meg nesten med en gang. Det ble derfor ingen oppdatering på kvelden, håper det gikk greit. Første stopp i går var Vigelandsparken, det så dere kanskje på Facebook? Så dro vi hjem til ei på gruppa og filmet en 50-talls scene. Vi brukte omtrent 7 timer på alt, så det tar mye tid selv om dette bare skal være en kort sketsj. 


Nå er det lenge siden sist jeg var i Vigelandsparken, så jeg benyttet sjansen til å fotografere lille sinnataggen. Haha, er han ikke søt? De to neste bildene er litt effekter vi hadde med til 50-tall scenen. 

Nå sitter jeg på skolen å hører på en forelesning og krisekommunikasjon. Spennende tema, men jeg skulle helst vært ute å nytt den fine våre akkurat nå. Heldigvis er det ikke mer enn en liten time igjen av skoledagen så det skal jeg klare å holde ut. Da skal jeg forhåpentligvis hjem å hente det nye kameraet mitt! Hurra! Gleder meg sånn til å ta det første bildet på en solfylt dag som denne ♥

Har du vært i Vigelandsparken før?

- Sara 


#hverdag #vigelandsparken #sinnataggen #50tallet #filming #OSTV #Oslo #studenttv 

Better than broccoli

 • 24.03.2014 kl. 13:07

God mandag alle sammen! Hvordan har deres ukestart vært? Jeg sitter i skrivende stund å nyter en skål med jordbær og en herlig liten smoothie. Har dere smakt den rosa smoothien der? Den var akkurat passe stor og skikkelig god! Jeg synes mange av smoothiene som selges er så store, men denne her var helt perfekt. Den smaker en frisk blanding av jordbær, banan og guava! Nam ♥ Jordbærene var ikke så gode som de norske vi har om sommeren da, men de var faktisk bedre enn forventet.Nå skal jeg straks hoppe på bussen for klokken 16 begynner dagens filming. Vi kommer til å holde på til rundt klokken 22 i kveld, så dette kan bli en lang dag. Tror uansett det blir gøy, vi skal spille inn en liten sketsj som legges ut på nett i mai en gang. Skal legge ut link her når den er publisert! Men nå ser jeg at det bare er 20 minutter igjen til bussen går, så jeg får vel pakke sammen her. Ha en fin dag videre så snakkes vi i kveld ♥

- Sara 


#lunsj #kosthold #smoothie #jordbær #froosh #sunt #suntoggodt #femomdagen #kosthold #matogdrikke 

Sunday inspiration

 • 23.03.2014 kl. 22:30

Hei! Er det noen fler enn meg som er klar for den siste uken i mars nå? Med den første vårmåneden unnagjort, er sommeren så nære at jeg nesten kan ta og føle på den. Været blir bare varmere og varmere og dagene blir lengre og lysere. Tiden vi har nå og som kommer i månedene fremover er så fine, så jeg skal prøve å stoppe opp å nye det så ofte jeg kan. Og en liten funfact, nå er det bare 65 dager til min sommerferie! Tenk dere det da, det er bare litt over 2 måneder! Det skal bli så deilig ♥ Fordi jeg sikler sånn etter sommer og fordi jeg har vært borte i nesten hele dag uten å kunne tatt noen bilder så passer det godt med en liten sommer-inspo i dag. Er dere ikke enige? 

Se på disse bildende da dere! Jeg får lyst til å krype inn i skjermen og suge til meg sol og varme. Heldigvis ser værmeldingen for neste uke helt fantastisk ut, og hvis jeg legger til litt godvilje blir det sikkert like fint som på bildene over. Det går an å drømme i hvert fall! Nei, nå skal jeg få ryddet litt her. Jeg har fortsatt mange ting stående igjen hjemme hos mamma, det er ikke plass til alt jeg eier i den lille studentleiligheten og nå trengs det en liten opprensk i ting her. I morgen drar jeg til Oslo igjen og dagen skal brukes til OSTV-filming. Endelig skal jeg også få produsert noe, gleder meg masse til det! Håper dere også får en fin start på uken deres ♥

Er du klar for vår og sommer?

- Sara 


#sommer #inspirasjon #inspo #weheartit #sol #vår #glede #lykke 

Trade Day & helse- og velværedag

 • 23.03.2014 kl. 11:19

Hei ♥ Det ble visst bare tid til ett innlegg i går, jeg hadde ingen ekstra minutter til å sette meg ned hele dagen faktisk. Først dro jeg en tur på Trade Day, som jeg nevnte for dere i går. Det er første gang jeg var med på et rent Trade Day-arrangement, sist var det en hybrid av byttedag og syverksted med Jenny Skavlan. Denne gangen var det mye mer klær og herlighet så gøy det var! Jeg ble kvitt en del plagg jeg aldri kommer til å bruke og fikk med meg masse fint hjem! Kjoler, sko, topper, skjørt og en bukse. Jeg er superfornøyd og gleder meg til å vise dere fangsten min. Jeg rakk ikke ta bilder av klærne før vi måtte hoppe på bussen hjemover, så jeg tenkte heller å lage en video til dere når kameraet mitt kommer. Forventet levering er på mandag forresten, så det er ikke lenge til! Gleder meg sånn til å ta det i bruk! 


Bilder lånt fra Trade Day sin Facebook-side

Disse bildene er fra det forrige arrangementet til Trade Day, men det så ganske likt ut i dag. Bordene var delt inn i kategorier slik at bukser lå sammen, kjoler lå sammen osv. Alt var med andre ord veldig oversiktlig, og det fungerte godt selv om det var utrolig mye folk der. L´Oréal var også tilstede og la makeup, fikset hår og negler for de som ville bli dollet litt med. Neste gang det er et slikt arrangement skal jeg forresten prøve å huske å s i fra litt før! Jeg er så dårlig på å huske sånt, glemmer det helt bort før jeg ser det står i kalenderen min kvelden før. Haha, skal skjerpe meg! 

Etter jeg ha fått med meg noen fine kupp hjem dro jeg videre til Byporten. Det viste seg nemlig at det var helse- og velværedag der i går med masse gøy som skjedde. I andre etasje hadde de rullet ut rød løper med sminkeboder, håndpleie-stand osv. Jeg fikk pleiet hendene mine litt med, skrubb, massasje og fuktighetskrem hos ei kjempehyggelig jente fra The Body Shop. Youngblood hadde også en sminke-stand hvor jeg fikk lagt litt hverdagssminke og mange gode tips til hva som passer godt for meg. Jeg hadde ikke nok tid til å få fikset håret, men jeg så mange fikk nydelige krøller der. 

Det var vanskelig å få skikkelige bilder av sminken, fordi det var så grått vær ute. Jeg synes selv det så mye finere ut i virkeligheten enn på bildet over, men dere får jo et lite bildet av hvordan det ble. 

Det som kanskje var morsomst av alt var at vi kunne få lage vår egen ansiktsmaske hos Lush. En av de hyggelig ansatte hjalp oss med hva vi skulle blande og delte mange smarte tips med oss. Og det beste av alt var at vi fikk ta med oss masken hjem! Siden jeg ble med på en konkurranse fikk jeg også shower gel fra Lush gratis, så nå gleder jeg meg til å prøve det ut. Jeg tenkte å teste masken til uken og legge ut oppskrift til dere. Den er superenkel å lage om skal visstnok være både fuktighetsgivende og rensende! Også lukter den selvfølgelig helt himmelsk, som alt annet fra Lush!

Etter alt dette dro vi hjemover og feiret at en venn av Matias har fått fagbrevet sitt som barne- og ungdomsarbeider. Vi spiste pizza på Peppes og koste oss resten av kvelden med Gruble (bokstavspill) og litt godt i skålen. Digger det spillet! Hvis noen av dere vet om et sted det er mulig å få tak i det så rop ut, finner det ingen steder. Min lørdag ble med andre ord helt stappet full, uten at alt var helt planlagt. Det var en kjempekoselig og morsom dag ♥ Nå skal jeg straks opp til oldemor på middag, må passe på å besøke henne mens jeg er hjemme.

Håper dere får en nydelig søndag! 

- Sara 


#tradeday #byporten #lush #ansiktsmaske #helg #lørdag #venner #event #gjennbruk #vintage #skjønnhet #makeup #sminke #mote #oslo 

Gjenbruks-lørdag

 • 22.03.2014 kl. 11:29

Heei! I dag blir en fin dag! Først skal jeg en tur på trade day, dit kan man ta med seg klær man ikke lenger bruker og bytte inn så kan man gå rundt å kikke på det andre har lagt fra seg og ta med det man vil hjem. Dette er et helt gratis arrangement som foregår i hele dag i Oslo. Jeg tror også planen er at de skal få til dette rundt i andre byer i Norge! Genialt synes nå jeg. Etter det drar vi hjem til mamma for helgen, og der blir vi til mandag. 

Dette var det beste bildet jeg klarte å knipse i dag, tror ikke jeg er lagd for bilder akkurat i dag. I hvert fall ikke så "tidlig" på morgenen. Hehe. Nei, jeg burde vel finne det jeg skal ha med og suse nedover. Tar med kamera så det blir forhåpentligvis litt bilder å se på senere i dag! Ha en fin lørdag så lenge ♥

Har du vært på noe lignende før?

- Sara 


#hverdag #tradeday #byttehandel #gjenbruk #vintage #lørdag #helg #oslo 

Oppskrift: sunn sjokoladefondant

 • 21.03.2014 kl. 21:03

Hei igjen! Gruppetimen i sta gikk over all forventing! Jeg dro på en time som het "cardio challenge" hvor vi brukte forskjellige trinn for å få opp pulsen. Det var kjempegøy, selv for en som aldri har vært spesielt god på å samkjøre armer og ben. Jeg kommer helt klart til å dra på den timen igjen! Etter en god treningsøkt tar jeg helg med den beste samvittighet, og for å belønne meg selv har jeg laget en slags sunn sjokoladefondant. Oppskriften er Kriweb sin (sjokk), det er alt for lenge siden jeg har bakt noe fra bloggen hennes, så nå var det på tide. Denne her ble himmelsk og er absolutt noe man kan nyte med god samvittighet! 

Det du trenger er

          ♥ 1 egg

          ♥ 25g sjokoladeprotein

          ♥ 20g sukrin gold 

          ♥ 1 ss 100% kakao 

          ♥ 1 ts bakepulver

Bland alt sammen og stek fondanten på 180 grader i 12-15 minutter. Da blir den stekt utenpå og flytende inni. 

Jeg toppet min med en liten glasur jeg mikser sammen. Jeg brukte kaffe, melk, sukrin gold, kakaopulver og sjokoladeprotein. Bland bare litt og litt sammen, for du trenger veldig lite. Smak deg frem til smaken du ønsker, jeg liker godt at kaffesmaken kommer godt frem så jeg brukte litt ekstra kaffe. På toppen valgte jeg å drysse over litt kokos. Dette må være verdens enkleste lille godsak, som er ganske sunn og rask å lage. Resten av kvelden skal jeg bruke på å planlegge blogging fremover, jeg har ikke vært så fornøyd med bloggen den siste tiden så vil bruke litt tid på å planlegge hvordan jeg vil ha den. Er det forresten noe dere ønsker mer eller mindre av? 

Liker dere å få oppskrifter på litt sunnere bakst av og til?

- Sara 


#fondant #sjokoladefontandt #sunn #kosthold #mat #dessert #bake #sunt #sunnbakst #sjokolade #oppskrift

Oppskrift: Tikka Masala

 • 21.03.2014 kl. 14:42

Endelig er det helg dere! Og solen kom som bestilt, herlig! Nå tenkte jeg å komme med oppskrift på gårsdagens middag, nemlig tika masala. Oppskriften fant jeg på bloggen til Kriweb, men jeg har gjort noen få endringer. Så da håper jeg dere liker oppskriften og at dere har fått en fin start på helgen ♥

Ingredienser 

          ♥ Kylling til to personer (filet eller grillet)

          ♥ 1 boks hakkede tomater 

          ♥ 2 ss tomatpuré

          ♥ 4 ss kesam eller matyoghurt

          ♥ 1 fed hvitløk 

          ♥ 1 ts karri 

          ♥ 1 ts spisskummen

          ♥ 1/2 ts kanel 

          ♥ 1/2 ts kardemomme

          ♥ 1/2 ts chili 

          ♥ 1/2 ts ingefær 

          ♥ Grønnsaker etter ønske (vi brukte 1 liten paprika, 1 liten brokkoli og en rødløk)

Del opp og stek kjøttet i en panne med krydder og hvitløk. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og grønnsaker og la det steke til grønnsakene er møre og fine. 

Når alt er ferdig stekt tilsetter du kesam eller matyoghurten og retten er klar for servering.  

Denne gangen hadde vi litt ris og matyoghurt med krydder ved siden av, men nanbrød er også godt tilbehør. Nå har jeg tenkt til å ta meg en tur ut å nyte den fine solen og så skal jeg teste ut min første gruppetime på noen år! Wæ, det kommer til å bli skummelt! Ønsk meg lykke til ♥

Hva slags helgeplaner har dere?

- Sara 


 #mat #matogdrikke #kosthold #oppskrift #hjemmelaget #sunt #suntoggodt #femomdagen #grønnsaker #middag

Indisk middag

 • 20.03.2014 kl. 20:24

Hei fine! Hvordan har dagens deres vært? Vi er straks klare til å innta dagens middag. Litt i seneste laget kanskje, men vi får liksom aldri til å spise noe før. I dag står det indisk mat  på menyen. Indisk er kanskje det aller beste jeg vet, selv om vi ikke lager det så ofte hjemme. Dagens rett falt på min absolutte favoritt, tikka masala. 

Oppskriften kommer i morgen, nå er jeg nemlig veldig sulten og en ny episode med Hannibal står klar på Netflix. Ønsker dere en fin kveld videre ♥

Er du glad i indisk mat?

- Sara 


#mat #matogdrikke #middag #hverdag #indisk #tikkamasala #hjemmelaget #kosthold #sunt 

Vitaminbombe til frokost

 • 20.03.2014 kl. 10:57

God morgen! I dag tenkte jeg for en gangs skyld å få til et innlegg før jeg dro på skolen, men det gikk jo så bra som det alltid går. Bildene rakk jeg i hvert fall å ta hjemme da, jeg fortjener et pluss for det? Til frokost i dag fristet det ikke med knekkebrød eller brødskive, så jeg bestemte meg for å lage til en rask smoothie isteden. Siden den endte opp med å bli god tenkte jeg å dele oppskriften med dere. 

Dette har jeg brukt:

1 gulrot 

1 appelsin 

1,5 dl vann

1/2 eple

1/2 banan

Noen frosne jordbær 

1 ts hvetegress

1 ts spirulina

Skrell alt som trenger skrelling og kjør det i en blender til alt er most og blandet. 

Med alle de gode smakene kom faktisk ikke smaken av hvetegress eller spirulina frem i det hele tatt! Det ble dog litt å tygge på pga. gulroten, men det gjorde ikke så mye. Dette ble i hvert fall en veldig god og sunn start på dagen. Nå skal vi i gang med en filmøvelse her, så jeg får vel bidra litt isteden for å sitte med nesen i skjermen. 

Håper dere får en kjempefin dag alle sammen ♥

- Sara 


#hverdag #frokost #blogg #smoothie #sunt #kosthold #suntoggodt #femomdagen #frukt #grønt fruktoggrønt #mat #oppskrift

Er vinteren på vei tilbake?

 • 19.03.2014 kl. 16:13

Tusen takk for de fine spørsmålene dere stilte i det forrige innlegget! Hvis du har noen spørsmål så er det fortatt mulighet til å stille de her, skal svare i løpet av helgen.

Tror dere jeg fikk litt sjokk da jeg sto opp i dag eller? Det hadde nemlig kommet snø i løpet av natten! Heldigvis har det meste forsvunnet igjen, og nå titter så vidt solen frem. Får håpe dette bare var et lite tilbakefall, jeg var jo så klar for våren nå! Uansett, vinter eller ikke, denne onsdagen trodde jeg endelig skulle bli litt roligere fordi vi nå har begynt med korte dager på skolen igjen. Der tok jeg selvfølgelig feil, jeg hadde klart å sette opp en avtale før skolen i dag. Så jeg kom for sent til skolen og rakk ikke oppdatere bloggen. Nå er jeg hjemme en liten tur før et nytt OSTV-møte. Puh! Neste uke derimot, da skal onsdagen bli fin!

Prøvde meg på en frisyre jeg ikke har gått med på lenge i sta. Vet liksom ikke helt om jeg synes det er fint på meg, eller om det er mer en barnefrisyre? Jeg går så mye med håret ned, så har lyst til å finne ut et par nye måte å ha håret på. Kanskje noen av dere har et tips å komme med?

Har dere fått besøk av vinteren i natt? 

- Sara 


#hverdag #blogg #snø #vår #hairtalk #hår #frisyre 

Spørsmålsrunde!

 • 18.03.2014 kl. 20:06

Hei igjen! Nå begynner det å bli et par måneder siden forrige spørsmålsrunde, og siden det fra tid til annen dukker opp spørsmål i kommentarfeltet så jeg tenkte det var på tide med en ny runde. Om jeg skal svare på video eller innlegg kan dere egentlig avgjøre. Jeg regner med å få det nye kameraet i løpet av denne uken så hvis dere vil ha video kan jeg filme med det nye! 

Da håper jeg dere har noen fine og kanskje til og med utfordrende spørsmål på lur. Dere kommer alltid opp med så mye morsomt, så jeg gleder meg til å svare ♥

Vil du ha vanlig innlegg eller video?

- Sara 


#spørsmål #spørsmålsrunde #blogg #hverdag #spørmeg 

Yoghurt med en twist

 • 18.03.2014 kl. 13:26

Hei! Er det ikke typisk at favorittyoghurten min (banan eller banan og jordbær) er fulle av sukker? Yoghurt er et så kjekt mellommåltid så jeg skulle ønske vi hadde et sunnere alternativ til disse yoghurtene i Norge. Siden vi ikke har det måtte jeg jo bare prøve meg på en hjemmelaget variant. Dagens lunsj i dag ble derfor en banan og jordbær-yoghurt ala Sara. 

Jeg tok en halv banan og noen frosne jordbær som jeg tinte opp. Neste gang tar jeg nok en hel banan isteden, det ble nemlig mest smak av jordbær. 

Så moste jeg bare alt med en stavmikser til det ble en slags saus. Det funker sikkert å bare kutte opp biter også, men jeg er ikke så veldig glad i klumper i yoghurten min. I hvert fall ikke tinte myke jordbær.Jeg synes dette ble en veldig god kombinasjon av syrlig yoghurt og søt jordbær/banan-saus. Dette blir nok min erstatter for de sukkerholdige barneyoghurtene. 

Har du en favoritt yoghurt eller yoghurttopping?

- Sara 


#yoghurt #jordbær #banan #hjemmelaget #oppskrift #mat #lunsj #tips 

Vår i Oslo

 • 17.03.2014 kl. 21:03

Våren har virkelig kommet for fullt med sol, hestehov og bare gater. Det er så deilig å kunne gå ute uten å fryse fingrene av seg og i tillegg kjenne at solen faktisk varmer litt. Jeg har vært en del ute i dag og har virkelig kost meg med et Oslo som sakte men sikkert begynner å bli litt grønt. Jeg dro med meg kameraet og knipset et par bilder, så her kommer noen glimt av hovedstaden. 

Alexander Kiellandspark er så utrolig fin når det blir grønt og vannet begynner å renne. Gleder meg til å ta masse bilder her til sommeren! 

Inne i en grå gate hvor solen ikke slipper så mye til står denne lille benken og venter på selskap. 

Det obligatoriske vårbildet med hestehov måtte jeg jo bare ta. Er de ikke fine der de står?

Dette ble nesten min dag i bilder, for jeg har ikke sett så mye annet enn treningsmaskiner, gater og hestehov i dag. Men det klager jeg virkelig ikke på, dette har vært en veldig fin dag som jeg håper vi får drøssevis av fremover. Håper dere har hatt det fint i dag ♥

Hvordan står det til med våren der du bor? 

- Sara 


#hverdag #oslo #hovedstaden #vår #foto #blomst #hestehov #vårtegn #fotografi #nikon #nikond90 

Off to a good start

 • 17.03.2014 kl. 12:46

Så var det en ny uke, med nye muligheter. Vi startet dagen med å sove litt for lenge, planen var egentlig å ha gjort unna dagens treningsøkt på morgenen, men sånn ble det ikke. Så derfor skal jeg snøre på meg joggeskoene og komme meg på trening sammen med Matias så fort ukens første innlegg er publisert. Det er alltid best å trene med noen, da er det mye vanskeligere å bryte avtaler og man kan motivere hverandre! Er dere ikke enig? Det er så lenge siden jeg har postet ukens treningsplan og nå skal jeg prøve å gå fra 3 til 4 økter i uken, så da kan jeg jo dele min plan med dere. 

Jeg trener for tiden bare på treningssenter, hvis man ikke skal telle med knebøy og planke-challengen. Hvordan ligger dere an forresten, henger dere fortsatt med? I dag er 65 knebøy og 45 sekunder med planke. Jeg tenkte å bake dette inn i dagens treningsøkt, og legge på litt vekt på knebøyen. Nei, jeg burde vel kanskje runde av her nå, vi skrives snart igjen. Ha en fin mandag!

Hvordan ser deres treningsuke ut?

- Sara 


#mandag #nyuke #trening #hverdag #trene #godstart #treningsuke

Middagsuke på budsjett

 • 16.03.2014 kl. 20:03

Nå er det lenge siden siste jeg skrev innlegg om ting på budsjett. Det virket som mange likte innleggene jeg skrev i høst om hvordan ha det gøy på budsjett, så nå tenkte jeg å lage en ukesmeny med rimelige middager. Dette er perfekt for studenter og ellers de som ønsker å kutte matbudsjettet sitt. 

Vi bruker mye frosne grønnsaker her hjemme, først og fremst fordi det er billig, men også fordi frosne grønnsaker (bær og frukt også) er veldig næringsrike da de er fryst kort tid etter at grønnsakene er høstet. Her har vi brukt frosne erter som koster under 10 kroner for en pakke og brokkoli & blomkålblanding. Svinekjøtt er også veldig billig, og Kiwi har ofte svinefilet som sitt "God helg tilbud". 

Tomatsuppe har dere jo fått oppskrift på før, men det er en såpass billig rett at den måtte med. Hermetiske tomater koster jo nesten ingenting så dette er nok kanskje den aller billigste av alle rettene. I tillegg gjør retten seg nesten selv på platen. Oppskrift finner dere her

Laks trenger ikke være dyrt hvis du kjøper den frossen eller hvis du benytter deg av bunnpris sitt middagstilbud hvor du for to ferske fileter for 15 kroner. En pakke med hamburgerbrød holder til flere middager og hvis du lager selv blir det enda billigere. Hva slags tilbehør du vil ha bestemmer du jo selv, så da kan du velge noe rimelig. Oppskrift på lakseburger finner dere her

 

Pølsegryte er både enkelt og billig. Hvis du gjør som oss og kjøper pølse når det er på tilbud blir det enda billigere! Vi benytter oss ofte av tilbud og 50% varer og sparer ganske mye penger på det. Oppskrift på pølsegryte finner dere her

Brennende kjærlighet er en rett jeg ikke hadde spist på mange år, før vi plutselig fikk lyst til å lage det i forrige uke. Kjøp noen poter og lag en potetstappe og dryss over stekt bacon og hermetisk sopp. Veldig billig og enkel mat. Bacon fra billig-merkene er ikke så ille på pris og pakkene er ofte veldig store så de kan brukes til flere middager eller til frokost. 

Tortilla-pizza synes jeg er velig lettvint og greit å ha til middag. Hvis det  ble igjen noen lefser fra sist helgs taco kan de fryses og brukes om igjen enten til taco eller til pizza. Topp pizzaen med hva du vil, her er det mulig å gjøre ting veldig billig. 

Dette er kanskje en litt sommerlig rett, men det er jo stort sett sol hver dag nå så det er vel innafor? Rekesmørbrød er i hvert fall veldig billig, frosne reker koster nemlig ikke mange kronene på for eksempel Kiwi og Rema1000. Brød har man som regel liggende uansett og majonesen kan man jo bruke til lunsj og frokost, så dette blir også en veldig billig middag. 

Håper dere likte tipsene, si gjerne i fra om dette er noe dere vil jeg skal gjøre igjen, eller om dere synes sånt er veldig kjedelig ♥

Har du noen rimelige middagsforslag?

- Sara 


#mat #middag #matogdrikke #middagstips #billig #rimelig #økonomi #student #studentbudsjett 

DIY: urtehage

 • 16.03.2014 kl. 13:46

Den siste tiden har jeg lekt skikkelig husmor og gått til innkjøp av friske, fargerike blomster til leiligheten. Tidligere har vi bare hatt grønne planter, men nå som vi går mot litt lysere tiden tenkte jeg det kunne være fint å få litt mer farger i vinduskarmen. De nye blomstene har gitt mersmak og jeg har fått lyst til å plante noe selv. Valget falt til slutt på urter siden det faktisk kan brukes til noe fornuftig. Det er visst nå i månedene mars-mai de fleste urter bør planter så jeg håper det jeg har plantet kommer opp grønne og fine om en liten stund. 

Jeg bestemte meg for å kjøpe inn tre typer urter; oregano, basilikum og gressløk. Så var det bare å få tak i potter og såjord før plantingen kunne begynne. Jorden og frøene er fra Mester Grønn, de hjelper deg med å finne riktig jord hvis du skulle være i tvil. De små skiltene er det lenge siden jeg har kjøpt så husker dessverre ikke hvor de er fra, men jeg vet TGR har noe som ligner. 

Bakpå hver pakke står det hvordan du skal så de. Noen frø skal bare drysses over jorden, mens andre skal stikkes litt ned. Det står også forklart hvor mange frø du trenger å bruke, så det er ikke veldig vanskelig å plante. 

Så er det bare å passe på å vanne og gi de nok lys. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til det begynner å spire! Det er god følelse å kunne høste inn noe man har plantet selv og bruke det i mat. Da jeg var liten var jeg mye hos oldemoren min hvor vi hadde kjøkkenhage. Vi plantet alt fra gulrøtter til sukkererter og det var alltid veldig stas når ting var klart til å høstes. Gulrøtter fra egen hage er det beste som finnes! 

Har du plantet noe selv før?

- Sara 


#diy #plante #så #urter #kjøkkenhage #dyrke #hjemmedyrket #basilikum #oregano #gressløk #grønnefingre 

Konsert og middag ute

 • 15.03.2014 kl. 17:05

Hei igjen! Gjett hvem som selvfølgelig sitter å skriver så tastene nesten spruter her? Joda, det er meg! Jeg har som alltid veldig dårlig tid, så rekker ikke ta noen antrekksbilder nå. Rakk å ta et par bilder inne da, hvor ett av de ble brukbare. Sånn ser jeg ut i kveld, enkel sminke og rett hår. Nevnte jeg at jeg hadde dårlig tid? 

Nå kommer snart mamma og onkel for å hente oss, så jeg må gjøre meg klar her. Håper dere får en kjempefin kveld ♥

Har dere noen fine planer i kveld?

- Sara 


#lørdag #helg #konsert #spiseute #blogg #blogger 

Påskelilje

 • 15.03.2014 kl. 12:08

God lørdag fine ♥ I dag ble jeg vekket av at solen prøvde å trenge seg inn gjennom persiennene våre. Det er faktisk en helt grei måte å bli vekket på for et B-menneske som meg! Og i vinduskarmen sto den fine påskeliljen med masse blomster. Jeg måtte bare ta noen bilder av den, for det er vel lite som gir så vårstemning som påskeliljer? 

Nei, nok blomsterprat. Jeg står egentlig for tur ut døren nå, skal handle litt småting i sentrum. Etter det må jeg hjem å fikse meg for i kveld er det konserttid. Mamma, onkel, Matias og jeg skal se Rufus Wainwright på Sentrum Scene i kveld. Før det blir det en liten middag sammen. Det skal bli koselig! Det er nok onkel og mamma som er de største Rufus-fansene, men han er veldig flink så jeg tror det blir en bra konsert!

Har dere sol i dag?

- Sara 


 #hverdag #lørdag #sol #vår #påskelilje #blomst #glad #foto #blomster

 

New french manicure

 • 14.03.2014 kl. 21:38

God kveld. Som jeg nevnte tidligere skulle jeg sitte modell hos Tone Lise Akademiet i dag. Resultatet ble ikke helt som jeg hadde sett for meg, neglene ble nemlig veeldig lange og i tillegg fikk jeg en rød tommelnegl. Neglene ble også filt så mye at jeg begynt å blø rundt neglene på 4 av neglene mine for så å få neglelakkfjerner rett på såret. Jeg skjønner at de er studenter, men det var likevel ikke spesielt behagelig. Heldigvis fikk jeg med en neglefil hjem så jeg kunne file de ned til den lengden jeg ville ha og den røde tommelen gikk bort med neglelakkfjerner. Så nå er jeg ganske fornøyd med hvordan neglene ser ut. Her ser dere det originale resultatet. Det var litt vanskelig å gjøre ting med så lange negler! 

Og her er den lengden jeg foretrekker. Jeg synes det er fint når neglene ikke er så altfor lange og når neglen er litt firkantet. 

 Så nå er jeg neglefin og klar for å ta en tur på OSTVs-bursdagsfest. Håper dere har hatt en fin start på helgen ♥

Hva synes dere om resultatet?

 - Sara 


#hverdag #skjønnhet #negler #franskmanikyr #beauty #manikyr #negleklakk 

Sandvika Storsenter: Blog Style

 • 14.03.2014 kl. 09:02

God morgen fine ♥ Det var egentlig ikke meningen at det bare skulle bli ett innlegg i går, men det ble bare ikke tid til mer blogging rett og slett. Jeg fant nemlig ut at jeg skulle dra på "Blog Style" som Sandvika Storsenter arrangerte i går og etter det hadde Matias og jeg avtalt å gå en tur. Siden Blog Style ikke startet før 18.00 ble det derfor ganske seint. Men jeg håper dere er klare for et lite bildedryss fra gårsdagen nå? 

Blog Style gikk ut på at 8 motebloggere fra Style Mag hadde plukket ut sine favoritt-plagg fra Sandvika Storsenter. Det var tilbud på alle tingne de hadde valgt ut i tillegg til en rekke andre tilbud i butikkene. Over ser dere de som var med på opplegget. 

Her ser dere alt jentene hadde plukket ut. 

Fingermat fra Baker Hansen. 

De hadde plukket ut mye fint, og de skal også ha pluss for at alt var veldig lekkert stilt ut. Men jeg ble litt skuffet over opplegget, jeg trodde nemlig de skulle holde et lite foredrag om tingene, men det gjorde de ikke. Så egentlig ble dette eventet litt kjedelig, i hvert fall for meg som ikke hadde planer om å shoppe masse.

Etter å ha gått å tittet en stund tok jeg meg heller en Frozen yoghurt og handlet inn de tingene jeg hadde på listen min. Det ble bare noen ting til leiligheten og noe fra Mester Grønn.

Nå skal jeg straks dure nedover til sentrum, jeg skal nemlig sitte modell på Tone Lise Akademiet i dag. Noen av de skal ha eksamen i dag og da får jeg gratis akrylnegler. Det sier jeg jo ikke nei til! Har ikke hatt det på flere år så det skal bli gøy. Jeg skal også få svart på kommentarer og lest blogginnleggene jeg ikke rakk i går altså! Gjør det når jeg kommer hjem, jeg har ikke glemt dere ♥ Til da får dere ha en nydelig fredag!

Har du noen fredagsplaner?

- Sara 


#blogg #hverdag #sandvikastorsenter #blogstyle #stylemag #shopping #event

Glo Minerals Brow Collection

 • 13.03.2014 kl. 13:32

For en stund tilbake benyttet jeg meg av bladkongens tilbud hvor man får 3 nummer av bladet Costume og et øyenbrynssett fra Glo Minerals til 129 kroner (pluss frakt). Jeg liker å prøve ut forskjellige blader for å finne mine favoritter og da der disse tilbudene super smarte. Tidligere denne uken kom endelig øyebrynssettet, det tar en god stund før disse gavene kommer frem så jeg hadde nesten glemt bort hele greia Det ble derfor en fin overraskelse å åpne postkassen å se det ligge en pakke der. 

På bildet over ser dere det settet inneholder; 4 øyenbrynsmaler, pinsett, sminkekost, øyenbrynsbørste, samt en boks med øyenbrynspudder, highlighter og brynsvoks. 

De to øverste er brynspuder, jeg må bruke den mørkeste fordi jeg har så mørke bryn fra før. Den nederst til venstre er brynvoks og hjelper til med å holde brynene på plass. Den siste, nederst i høyre hjørnet er en highlighter. Her ser dere de fire forskjellige brynsmalene. Jeg har ikke fått testet ut disse enda, tenkte å la brynene gro litt først og så finne formen som passer meg. Vil dere se resultatet av det forresten? Kan ta litt før og etterbilder, hvis dere vil. Settet kan blant annet kjøpes på Coverbrands

Pleier du å bruke noe på brynene dine?

- Sara 


#costume #magasin #moteblad #glominerals #makeup #sminke #skjønnhet #øyebrynskit #øyebryn #mineralsminke #newin 

Hva er OSTV?

 • 12.03.2014 kl. 22:38

Så var jeg endelig hjemme! Puh, denne dagen har vært lang, og nå er det skikkelig godt å sitte plassert i sofaen. Jeg tenkte faktisk å legge meg om ikke lenge, er så trøtt at øynene nesten glir igjen her. Før det tenkte jeg bare å fortelle dere litt mer om OSTV. Det er flere av dere som har lurt på hva det egentlig er den siste tiden, så det er kanskje på tide å forklare litt. Jeg skrev så vidt om det da jeg ble medlem i august/september, men jeg skjønner jo godt at dere ikke husker det! 

Fornøyd etter første møte i høst. 

OSTV, eller Oslo Student-Tv er en forening av studenter for studenter. Vi produserer web-tv med innhold som passer for studenter hovedsakelig i Oslo. Vi er delt inn i forskjellige redaksjoner og produserer innhold for den redaksjonen vi tilhører. Vi har blant annet en kultur og aktuelt avdeling som dekker alt fra kunstutstillinger til matlagings-program. Og en underholdningsavdeling som både tar for seg dokumentarer og fiksjon. Jeg hører til i fiksjonsavdelingen, men vi har dessverre ikke fått produsert noe jeg kan vise dere enda. Nesten alle på vår gruppe sluttet i løpet av semesteret i fjor, og vi endte til slutt opp med å være to stykker. Da ble det litt vanskelig å få til noe, men jeg var heldig og fikk være med å ha lyd på en av de andre produksjonene. En liten rolle på en produksjon er bedre enn ingenting.

Utsikten fra en av redigeringsplassene. 

 Nå er vi heldigvis litt flere og har allerede kommet godt i gang med planleggingen. De første dagene med opptak starter om to uker, så det skal bli morsomt. Det vi lager nå vil mest sannsynlig bli sendt i mai, så da kan jeg godt legge ut klipp til dere. Frem til da kan dere jo kose dere med en veldig god serie som går nå. Det er et musikkprogram som heter øreverk. Sjekk ut første episode under: 

Forresten så har OSTV 4-års feiring på fredag så hvis noen av dere over 18 har lyst til å komme kan dere bare gjøre det. Festen holdes på samme sted som vi har alle møtene våre, nemlig på Chateau Neuf på Majorstuen. Det vil bli band og bar så bare sleng dere på! Her er link til eventet på Facebook. Det hadde vært gøy å se noen av dere der ♥ Her er forresten linken til hjemmesiden hvor alt av videoer blir lagt ut, og hvis dere vil følge oss på Facebook kan dere gjøre det her

Er det noe annet dere lurer på så er det bare å spørre i kommentarfeltet!

- Sara 


#ostv #oslo #student #studenter #studenttv #oslostudenttv #webtv #underholdning #kultur #studentforening 

Morgenfugl

 • 12.03.2014 kl. 08:40

God morgen! Dette var kanskje litt tidligere enn hva dere er vant med fra denne kanten? Klarte for en gangs skyld å stå opp grytidlig, som for min del er halv 8. Jeg skjønner ikke hvordan jeg orket å stå opp klokken 6 da jeg hadde jobbår? Uansett, som jeg nevnte i går er dårlig tid en dårlig unnskyldning for å ikke trene eller for å spise kjedelig og usunn mat. Lunsjen min i dag er jo ikke akkurat veldig fantasifull, men det er ikke mer enn dette som skal til for å få en litt hyggeligere lunsjopplevelse. Jeg kjenner jeg er ganske lei brødskiva om dagen så det er godt å kunne lage seg noe annet raskt og godt. Salat med skinke- og fiskepuddingsbiter. Fiskepudding er faktisk veldig godt i salat! Nå står en sju timer lang skoledag på planen, heldigvis er dette den siste av disse lange dagene. Vi jobber med manus til eksamens web-serien på disse onsdagene og da er det kjekt å kunne sette av ekstra lang tid. I dag tror jeg manuset skal ferdigstilles så det kan bli gøy å se hvordan alt ender opp. Men nå får jeg gå, vi skrives senere ♥

Hvordan ser din lunsj ut i dag?

- Sara 


#hverdag #mat #lunsj #kosthold #sunt #suntoggodt #salat 

Motivasjon for en travel uke

 • 12.03.2014 kl. 00:19

I dag kan jeg visst bare glemme å få ut innleggene til normal tid. Når jeg først kommer på etterskudd en dag er det vanskelig å hente seg inn igjen. Håper det går fint for dere? Denne uka her er egentlig ganske så fylt opp med ting som skjer, så jeg skal prøve å bli litt flinkere til å forhåndsskrive så langt det lar seg gjøre. En annen ting som kan være litt vanskelig å få til de ukene det er mye å gjøre er å holde treningsvanene oppe. Jeg merker i hvert fall at det er veldig lett droppe trening om man har mye å gjøre. Skole og jobb må man liksom på, men trening er noe man styrer selv om som lett velges bort. I hvert fall for min del. Heldigvis er det mye man kan gjøre på kortere økter, og hvis man skrur opp intensiteten litt er jo en halvtime bedre enn ingenting! Hvis det derimot er motivasjonen det skorter på har jeg noen bilder på lur til dere. 

Jeg får i hvert fall lyst til å knyte på meg joggeskoene og ta en liten økt når jeg ser slike bilder! Når det er travelt kan også kostholdet bli litt slapt. Jeg synes det er veldig lettvint å bare smøre med meg et par brødskiver på skolen hvis jeg har dårlig tid, men det er jo ikke så veldig fristende etter noen timer i sekken. Så litt matinspirasjon er av og til gull verdt. Det blir i hvert fall ingen svette brødskiver på meg  i morgen! Jeg har forresten lang dag igjen i morgen, først skole og så OSTV-møte. Heldigvis er dette den siste onsdagen med lang skoledag så fra nå av vil onsdagene føles litt mer overkommelige! Vil dere kanskje høre mer om OSTV? Jeg har kanskje ikke skrevet så mye om hva det egentlig er før. 

Har dere forresten husket trenings-challengen i dag? 

- Sara 


#motviasjon #fitspo #inspo #matogdrikke #mat #sunt #kosthold #tips #inspirasjon #hverdag #trening #trene 

Outfit: pink roses

 • 11.03.2014 kl. 17:43

Hei ♥ Det ble visst en litt sen oppdatering herfra i dag, jeg har vært på skolen i dag så det var først nå jeg fikk tid til å sette meg ned. Egentlig har jeg ikke tid nå heller, Matias og jeg skal nemlig ut å gå en tur i de få solstrålene som er igjen så det hadde vært greit å kommet ut før de ble helt borte. Det er så nydelig ute om dagen og det frister ikke akkurat å sitte inne. Jeg tenkte bare å vise dere noen antrekksbilder før jeg går. Jeg har på meg den søte rosa genseren med roser på i dag, synes den er så søt! Også er den skikkelig myk og behagelig i tillegg. Den er kjøpt på LookBookStore hvis noen lurer på det. 

Jeg får vel komme meg ut, så skrives vi mer i  kveld. Håper dere har hatt en fin dag ♥

Hva synes du om antrekket?

- Sara 


#mote #fashion #antrekk #outfit #ootd #dagensantrekk #rosa #roser #pink 

Oppskrift: pannekake med topping

 • 10.03.2014 kl. 21:56

Hei igjen! Kan noen av dere fortelle meg hvor denne dagen har blitt av? Jeg synes akkurat jeg sto opp og nå har snart hele dagen gått. Jeg har fått gjort mye fornuftig da heldigvis, har trent, handlet, ryddet og vasket videre og nå står middagen for tur. I dag ville vi ikke ha det samme til middag, jeg ville nemlig ha pannekaker, men det ser Matias på som dessert. Jeg er nok veldig uenig i den påstanden der, middagen min ble nemlig alt annet enn dessert. Jeg tok selvfølgelig litt bilder underveis i laging, så her kommer en aldri så liten oppskrift på tampen av mandagen. 

Jeg klarte selvfølgelig å lage alt for mye røre, så oppskriften under er nok til to store, tykke pannekaker (jeg orket bare en av de). Her er det du trenger:

          ♥ 2 egg 

          ♥ Melk til passe tykk røre 

          ♥ 1 dl fullkornsmel

          ♥ 1/2 dl havregryn 

          ♥ 1/2 dl kruskakli 

          ♥ 1/2 ts bakepulver 

Rør sammen egg og en skvett melk først og tilsett alt det tørre. Ha i mer melk hvis røren er for tykk. 

Isteden for å toppe de ferdig stekte pannekaken med blåbærsyltetøy, lagde jeg en liten blanding av skinke, sjampinjong og løk. Dette lot jeg steke et par minutter mens jeg lagde en liten dressing. 

Til dressingen brukte jeg noen blader basilikum, 2 ts mager kesam, 1 ss tomatpuré, litt chilikrydder og litt oregano. Sammen ble dette veldig godt, akkurat passe syrlig og sterkt. 

Det ble ikke så mange spennende farger av denne retten, men godt ble det uansett. I tillegg går det veldig fort å lage dette, perfekt om du har dårlig tid! 

Synes du pannekaker er best som dessert?

- Sara 


#mat #matogdrikke #middag #hjemmelaget #pannekaker #sunt #suntoggodt #oppskrift

A homemade bowl of fruit

 • 10.03.2014 kl. 12:48

God mandag fine lesere ♥ Håper dere har hatt en fin start på uken? Jeg ble så inspirert av fredags-ananasen til Fotballfrue at jeg lagde meg en egen variant til frokost i dag. Jeg hulet bare ut en halv honningmelon og fylte den med alt mulig godt; eple, melon, frosne blåbær og nøtter. Frokosten ble plutselig mer innbydende og i tillegg smakte den utrolig friskt og godt. Nå skal Matias og jeg straks på trening, vi har jo fast mandags-trening sammen. I  dag tenkte jeg å få inn den første dagen av trenings-challengen på treningssenteret. Dere er vel klare for 30 knebøy og 20 sekunder planke dere også? 

Har dere hatt en fin start på uken?

- Sara 


#kosthold #sunt #suntoggodt #frukt #nøtter #mat #matogdrikke #frokost #lunsj #5omdagen #inspirasjon 

Helt perfekt

 • 09.03.2014 kl. 20:02

Så gøy å se at mange av dere ville være med på treningsutfordringen, det blir bare enda mer motiverende når flere har lyst til å bli med! Denne søndagskvelden skal dog brukes til annet enn trening, her skal det nemlig ses på TV. Først er det Hele Norge Baker før det litt senere er klart for en ny sesong av helt perfekt. Digger den serien, Thomas Giertsen er så komisk og får alle situasjoner til å bli kleine! Så det blir med andre ord en rolig kveld her i huset.

Jeg lurte forresten på om noen av dere med blogg har en Facebookside? Jeg synes det er mye lettere å følge bloggere som har en Facebookside, så hvis du har en hadde jeg satt pris på en link i kommentarfeltet så kan jeg legge den til. Følg gjerne meg også (HER), jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere Facebooksiden min med andre ting enn bare innleggene. 

Har du facebookside til bloggen din?

- Sara 


#hverdag #tvsøndag #sosialemedier #facebook #facebookpage #follow 

Vil du være med på en liten treningsutfordring?

 • 09.03.2014 kl. 09:55

God morgen ♥ Her om dagen kom jeg over en trenings-challenge, og vanligvis synes jeg slike challenger er litt teite. Jeg tenker at det ikke er noe poeng i å ta 170 knebøy uten vektstang når 3 sett med vekter sikkert gir bedre resultater uansett. Men jeg tenkte likevel å prøve meg på denne her, litt hverdagstrening er vel uansett bare bra. Dessuten går det jo an å bytte ut knebøyene i challengen med det vanlige programmet sitt de dagen man er på treningssenteret. Så de kommende 30 dagene tenkte jeg faktisk å gjennomføre denne her.

Jeg starter i morgen, synes det passer så bra å starte på en mandag. Jeg er skikkelig dårlig på planken, så det kan bli gøy etter hvert! Heldigvis starter det ganske mykt da, 20 sekunder klarer jeg jo, men siste dagen er det så mye som 5 minutter! Det er sikkert ikke mye for de fleste, men jeg er ikke i nærheten av det nå. Dette blir virkelig en utfordring, men det er jo da det er gøy! 

Det er med andre ord bare å snøre på seg treningsskoene og bli med! Her ligger mitt klart, nyvasket og klart til bruk. Hvis mange av dere har lyst til å være med kan jeg sikkert lage et slags innlegg hver søndag hvor alle deler hvordan det har gått? 

Har du lyst til å bli med på utfordringen? 

- Sara 


#trening #utfordring #challenge #motivasjon #hverdagstrening 

Oppskrift: Pizza-saus

 • 08.03.2014 kl. 20:20

Siden det er lørdag tenkte jeg kanskje dere hadde lyst på en oppskrift på pizzasaus? Lørdagsmiddagen er kanskje lagd og spist for lenge siden hos de fleste, men man må ja mat på søndag også! Hjemmelaget pizza er noe jeg forbinder med helg og det smaker så mye bedre enn den du kjøper og det beste er jo at man kan toppe den med akkurat det man selv liker. I tillegg kan du lage deg grov bunn som metter mer. Vi skal ha pizza i dag (nei, vi har ikke rukket å spise enda) og skal laget både sausen og bunnen selv, da synes jeg den blir aller best. Oppskriften på sausen var det Vilde som hadde med seg da vi lagde pizza sammen for et par helger siden, men jeg vet ikke helt hvor hun har den fra. Dette trenger du til en langpanne: 

2 ss olivenolje 

2 hvitløksfedd

1 boks hakkede tomater 

Frisk hakket basilikum 

Salt og pepper etter smak 

Ha olivenolje og hakkede tomater i en kjele, jeg vet ikke hvorfor vi fikk det for oss at det skulle opp i en bolle så bare overse den biten og ha det i en kjele. La det stå der å koke i ca. 10 minutter.

I mellomtiden hakker du opp en stor nevne frisk basilikum og finhakker to hvitløksfedd.

Dette tilsetter du etter 10 minutter og så kan du la det stå i 10 nye minutter.

Da har du en saus med masse smak som er perfekt til lørdagspizzaen (eller søndagspizzaen). Nå får vel vi snart sette i gang her ellers blir det ikke middag før langt på natt. Håper dere har hatt en fin helg? Her er det ikke mye spennende å melde, dere vet jo hva jeg har drevet med i hele dag. Men når pizzaen er ferdig skal vi nok slenge bena på bordet og kose oss med noe gøy på TV. Vi snakkes mer i morgen!

Håper det smaker ♥

- Sara 


#mat #matogdrikke #oppskrift #hjemmelaget #pizza #pizzasaus 

Sola skinner på kvinnedagen

 • 08.03.2014 kl. 14:57

Gratulerer med dagen alle jenter og kvinner ♥ Hehe, utover en liten gratulasjon kan dere kan slappe helt av, kvinnedagen er faktisk en av de dagene jeg ikke marker på noe spesielt vis. Ikke at jeg helt vet hvordan man skulle feiret denne dagen heller? Gått i tog med andre damer for å.... Nei, jeg vet ikke. Dette skal bli en helt vanlig lørdag, med mer "fiksing" i leiligheten. I går endte jeg opp mer være våken til langt på natt for å gjøre det fint på soverommet. Nå er det helt ferdig der, bortsett fra bilder på veggene da. Så i dag tror jeg badet skal få gjennomgå. 


Savner sommer!

Og vet dere hva jeg våknet til i dag? Sol!! Jeg ble så glad da jeg så det kom solstråler gjennom persiennene, kan nesten ikke huske sist jeg våknes av noe sånt. Og det fine er at det er meldt sol så lenge langtidsvarselet går. Nå gleder jeg meg skikkelig til vi kan begynne å gå i parken igjen, sitte på gresset uten å bli våt i rumpa og gå uten ullkåper og skjerf. Det skal bli fint ♥

Er det sol hos deg i dag?

- Sara


#hverdag #sol #vår #lykke #glede #helg #lørdag

IKEA-tur

 • 07.03.2014 kl. 20:59

Nå kom jeg nesten akkurat hjem fra IKEA, har vært på en liten shoppingtur med Matias. Vi trengte litt nye ting til leiligheten så nå tror jeg vi skal få skikkelig orden her. Det er vel ikke verst å være så godt i gang med målet for mars allerede? Det gjenstår bare å få satt sammen alle boksene, plassert de der de skal være OG få kjøpt noen bilder til å ha på veggen. Gleder meg masse til å vise dere litt ordentlige bilder av leiligheten vår, dere har vel bare sett de få bildene jeg tok til jul?

Siden vi tar gratis-buss til og fra hadde vi en halvtime til overs og da ble det en liten pust i bakken i kafeen.

Her er noe av det som ble med oss hjem, blant annet noen bokser i forskjellige størrelser. Vi har også kjøpt inn noen skåler, ny baderomsmatte, blomst og litt annet. Så nå får vi satse på at det blir hjemmekoselig fint. Jeg har som dere ser allerede begynt å sette sammen esker og kommer nok til å bruke resten av kvelden på å fikse resten. Det er umulig å la sånt ligge når man først har fått det i hus.

Har du lyst til å se bilder av leiligheten når det er ferdig?

- Sara


#hverdag #shopping #interiør #ikea #innkjøp

Neglelakkolleksjon: TL The 50's

 • 07.03.2014 kl. 15:19

Hei hei! Jeg nevnte så vidt her om dagen at jeg hadde vunnet noen fine neglelakker og nå har jeg fått de ♥ Det er akkurat sånne farger jeg har siklet på lenge nå, så dette var midt i blinken for meg! Konkurransen var på bloggen til fine Agnes Lovise, ta dere gjerne en tur innom henne hvis dere ikke har gjort det før. Hun har en utrolig fin skjønnhetsblogg. Så da tenkte jeg å vise dere de fine nye fargene mine. 

Neglelakkene er fra TL (Tone Lise) Beauty Store og kolleksjonen heter The 50's. Lakken er altså inspirert av 50-tallet og som dere se har alle morsomme kule bil-navn. 

Lakken dekker utrolig godt og man kan faktisk komme unna med bare et lag. I tillegg tørker den fort, noe jeg er helt avhengig av!Jeg testet noe av fargene i går kveld for å se hvordan de ble på og det ble så fint! Jeg liker at det er så lett å få et fint resultat. Nå hender det jeg kommer litt utenfor med penselen og sånn, men overflaten på neglen blir så blank og fin. Jeg tror kanskje jeg har rukket å få et par favoritter allerede, nemlig Pink Cadillac og Placid El Dorado. Inne på nettbutikken/bloggen deres er det forslag til negledesign man kan gjøre med disse fargene så jeg tenkte å prøve meg på noen av de snart. Viser dere så fort jeg får til noe bra. Håper dere har hatt en fin start på helgen?

Har du prøvd negleakker fra TL før?

- Sara


#skjønnhet #beauty #nailpolish #neglelakk #toneliseakademiet #tl #50s #pastell #TL #stylemagasinet

Mål for mars

 • 06.03.2014 kl. 17:53

Så har vi allerede rukket å starte på årets tredje måned! Er det ikke litt sprøtt å tenke på at det allerede har gått 65 dager inn i "det  nye året"? Jeg tenker nemlig fortsatt på dette som et nytt år, men det er jo egentlig godt i gang nå. Siden det i dag har gått 65 dager er det nøyaktig 300 dager igjen. 300 dager som heldigvis skal fylles med mye gøy før 2015 får lov til å komme. Men, som overskriften tilsier skal dette innlegget handle om målsettinger. Dere begynner sikkert å huske at jeg skal sette meg nye mål hver måned dette året? Aller først tenkte jeg bare å oppsummere måneden som gikk og se hvordan det gikk med de målene.Det første målet var å få ting gjort, og det føler jeg egentlig at gikk ganske greit i starten av februar. Jeg ble kanskje litt slappere mot slutten, men alt i alt så er jeg faktisk ganske så fornøyd med det punktet. Det neste var å lese ut en pensumbok i hvert fag. Det har jeg ikke klart, men jeg har lest en del av kompendiet og i tillegg har jeg måttet lese litt i bøker som ikke var en del av pensum pga. oppgaven jeg nettopp skrev. Så det punktet kunne jeg nok vært litt flinkere på. Det siste målet var å ha en videoblogg i uken, de første tre ukene klarte jeg det, men den siste uken ble det visst ingen video. Jeg har flere ideer til videoer jeg kan lage, men det er så lite fristende å låne ut det tunge kamerautstyret fra skolen hver gang. Jeg synes nemlig ikke det blir så bra resultat når jeg filmer med mitt eget kamera. Meen jeg skal skjerpe meg, og forhåpentligvis får jeg kjøpt meg et nytt kamera snart så da blir det litt lettere.


Komme meg tidligere i seng

Dette er noe jeg må bli mye flinkere til! Jeg legger meg som regel altfor sent noe som egentlig ikke gjør så mye når jeg bare har tre skoledager i uken, men det føles så mye bedre å komme seg i seng tidlig og dermed stå opp tidlig. Jeg vet ikke helt når jeg synes det er greit å legge seg, men ikke etter tolv om kvelden kanskje? Hvis man står opp klokken 8 om morgenen får man de timene med søvn som er anbefalt så jeg tror jeg kommer til å strekke meg mot det.

Få på plass ting i leiligheten

Dette høres ut som noe jeg/vi burde gjort for lenge siden da vi flyttet inn, men nå som vi har bodd her en stund har det dukket opp nye ting vi gjerne skulle hatt på plass her. Blant annet har vi lyst på noen bilder på veggene, til nå har vi bare hatt helt glatte hvite vegger og med noen fine bilder tror jeg det vil bli mer hjemmekoselig. Vi må også en liten tur på IKEA og finne noen bokser vi kan oppbevare ting i på soverommet. Det skal bli velig deilig å få litt mer orden her! 

Jeg tror faktisk det er alle målene for denne måneden. Jeg kommer i hvert fall ikke på noe mer i farten som jeg vil skrive opp. Det er bedre å nå disse to enn å skrive opp ti mål hvor jeg ikke når noen av de. Så da får vi krysse fingrene for at jeg får det til. Ønsk meg lykke til ♥

Har du noen mål for mars?

- Sara


#mål #målsetting #nyttårsforsetter #forsetter #hverdag

Wishlist: spring edition

 • 06.03.2014 kl. 10:57

God morgen fine ♥ Det ser ikke ut til at vi vil få noe solskinn i nærmeste fremtid her i Oslo så da får jeg heller bringe våren frem på andre måte. En måte å gjøre det på er å sikle på fine vårting i nettbutikker. Nå har jeg ingen planer å shoppe spesielt mye fremover, jeg tenker å spare litt til nytt kamera, men det er heldigvis lov til å drømme. Hvis jeg dog skulle gått ut å kjøpt meg noe ville det mest sannsynlig blitt noe i fine pasteller som minner om vår og sommer. Under har jeg plukket ut noen av mine favoritter akkurat nå. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER

Den minste toalettmappen i beige fra Lulu's har jeg ikke enda, og den kunne faktisk vært veldig kjekk å ha. Når jeg drar hjem til mamma for helgen blir de to jeg har litt i største laget, så den lille der hadde vært midt i blinken! Og hvor fin er ikke den lyserosa vesken? Jeg kjøper meg alltid sorte eller brune vesker for da kan jeg matche det med flere antrekk, men jeg må innrømme at den der fra Zara var veldig fin. Og hvem har vel ikke siklet på en klokke fra Michael Kors? Jeg gjort det lenge, men bruker ikke klokke til vanlig så er usikker på om det er verdt å kjøpe en så dyr klokke. Jeg har også sett en del fine på CMYK til e mye billigere penge! Det er nok et lurere valg for min del. Nei, nå får jeg starte dagen her, må blant annet ut å sende et kort jeg har hatt liggende hjemme altfor lenge! Det minner meg forresten på målet for februar om å få ting gjort, jeg skal skrive en liten oppsummering av måneden som gikk og målene for denne måneden i løpet av dagen. Ha en fin dag så lenge ♥ 

Har du noe fint på ønskelisten for den kommende sesongen?

- Sara 


#shopping #drømmer #wants #pastell #skjønnhet #sminke #lulus 

Oppskrift: kyllingmarinade

 • 05.03.2014 kl. 20:36

Takk for alle de hyggelig kommentarene på forrige innlegg, dere er helt supre ♥ Nå tenkte jeg å komme med en liten oppskrift jeg snekret sammen i går. Vi skulle ha kylling, ris og brokkoli til middag, og vi hadde lyst til å prøve oss på en marinade til kyllingen. Så da blandet jeg sammen noen ting og endte opp med en veldig god marinade som passer godt til kylling. 

Dette brukte vi til to kyllingfileter 

          ♥ 2-3 ss olje

          ♥ 2 pressede hvitløksfedd

          ♥ 1 neve frisk basilikum 

          ♥ Noen dråper sitronsaft 

          ♥ Et par kvern med chili

          ♥ Salt og pepper 

Bland alle ingrediensene i en pose sammen med kyllingen. La gjerne kyllingen ligge å marinere seg noen timer i forkant, da blir den ekstra god. Hvis du ikke liker sterk mat eller mat som smaker mye hvitløk er det bare å kutte ned på chilien og hvitløken. 

Dette falt i hvert fall i smak her hjemme og vi kommer til å lage dette igjen. Det ble litt mer spennende å marinere kyllingen enn bare å krydre den som vi alltid gjør. Håper det smaker ♥

- Sara 


#middag #mat #matogdrikke #tips #oppskrift #hjemmelaget #kylling #marinade #sunt #suntoggodt #kosthold 

Kakao kurerer det meste

 • 05.03.2014 kl. 16:49

God morgen! Neida, jeg har vært våken lenge, men har bare sløvet på sofaen i hele dag. Har vært hjemme fra skolen i dag, tror nemlig jeg begynner å brygge på noe. Mistenker bihulebetennelse eller noe i den duren der, har aldri hatt det før da så vet ikke helt. Det går sikkert snart over, men siden dagen i dag egentlig skulle gått i ett fra ca. 08-20 så tenkte jeg det var greit å kuppe ut en post på programmet. Og da ble det den lange skoledagen. Om ikke lenge er det OSTV-møte og dit må jeg nesten, siden jeg ikke var med sist gang. Nok om det, jeg får gå å sminke meg litt og finne noe annet enn pysjamas å ha på meg. 

Slenger med noen bilder fra dagens mest interessante aktivitet, kakaodrikking og nøttespising. Det hørtes kanskje litt småtrist ut, men det var i det minste veldig godt. Noe varmt i koppen hører med når man synes litt synd på seg selv ♥

Hvordan har din dag vært?

- Sara 


#hverdag #syk #kakao #varmkako #kjedelig 

Before I die...

 • 04.03.2014 kl. 19:26

... skal jeg rekke å gjøre en haug med morsomme ting! Jeg elsker å lese slike "before I die" innlegg hos andre bloggere så nå har jeg også lyst til å lage et slikt. Det er gøy å se for seg ting man helt sikkert har lyst til å gjøre i løpet av livet, men også finne ting som kanskje er litt mer uoppnåelig. Jeg har derfor tatt med ganske mange bilder, og har god blanding av ting jeg sikkert kommer til å gjøre og ting som mest sannsynlig ikke vil skje. Det er sikkert en hel haug til jeg kunne tatt med, men disse har fått plass på min before I die-list i denne omgangen. 

Jeg har delt bildene litt opp i kategorier og her er steder jeg har lyst til å dra til. Et par av disse tingene er krysset av fordi jeg allerede har vært der, men jeg skulle gjerne opplevd det en gang til. Det er en del USA-bilder her, men jeg har veldig lyst til å reise rundt på forskjellige steder i USA en gang i løpet av livet. Og hvem har vel ikke drømt om å bo en stund i USA? Det skjer nok mest sannsynlig ikke, men det er gøy å se det for seg. Hvor i USA ville du bodd hvis du kunne velge? Så over til hvilke kjente mennesker jeg kunne tenke meg å møte. Vi har vel alle noen kjente mennesker vi vil møte, gå på konsert med ol. Det første bildet er en fra Star Trek og egentlig hadde det vært morsomt å møtt alle fra Star Trek TNG! Nummer to er selvsagt veeldig sannsynlig! Haha. Ellers er har jeg tatt med flere av favoritt-tv-seriene mine, bare fordi det hadde vært supergøy å møte de alle sammen. Selena Gomez har jeg allerede vært på konsert med og møtt, så jeg krysset henne ut, men jeg sier ikke nei til et møte til! 

Så gikk jeg litt tom for kategoriideer og valgte å lage en liten blanding. Dere har sikkert skjønt at jeg er fan av Harry Potter og alle Harry Potter fans må jo smake butterbeer! Jeg tviler på at det er spesielt godt, men smake må jeg en eller annen gang. Det er egentlig veldig mange forskjellige matretter jeg kunne tenke meg å prøvd, men det er begrenset hvor mange det er nødvendig å ta med, så jeg tok bare med et par. 

Også en liten avslutning med litt blanding av kjærlighet, jobb ol. Jeg har allerede flyttet inn med kjæresten min, men jeg gleder meg til den dagen vi får oss et eget sted. De fleste jenter ser vel for seg drømmebryllupet sitt? Og det alle ønsker er vel å gifte seg med den rette, så det bildet måtte selvfølgelig med. Og da passet det siste veldig godt inn helt på tampen. 

Det var altså en liten samling med ting jeg vil gjøre i løpet av livet, håper dere likte det ♥

Nå er jeg nysgjerrig på om vi har noe til felles?

- Sara 


#beforeidie #førjegdør #bucketlist #fremtidsplaner #morsomt #gøy 

A bowl of fruit

 • 04.03.2014 kl. 09:56

Gjett hvem som klarte å sovne på sofaen rett etter middag i går? Jo det var meg! Så da jeg våknet var det så sent at jeg like gjerne gikk å la meg i sengen. Det var egentlig veldig godt, for da kom jeg meg opp tidlig i dag og jeg fikk tid til en god frokost. Mens jeg spiste leste jeg gjennom notatene mine til foredraget sikkert 100 ganger så nå kan jeg alt forlengs og baklengs nesten, likevel klarer jeg alltid å glemme det jeg skal si når jeg står der oppe. Huff, foredragsholding er virkelig ingen sterk side hos meg! 

 

Nam, Skyr med bringebær og mango og en stor bolle med frukt. Honningmelon er så utrolig godt, og det minner meg sånn om sommer! ♥Så med frokosten i magen får jeg vel bare dra på meg sekken og gå til skolen. Ønsk meg lykke til! 

Liker du å holde foredrag?

- Sara 


#hverdag #skole #frokost #suntoggodt #kosthold #foredrag 

Inspiration hunt

 • 03.03.2014 kl. 14:44

Hei! Det var så gøy å se at dere likte det forrige innlegget, jeg var litt spent på om dere synes det var interessant å lese om skole. Da vet jeg i hvert fall at dersom noen av dere spør om et innlegg er det flere som kan ha nytte av å lese det. 

Nå kom jeg nesten akkurat inn døren, har vært en liten tur på skolen for å snekre sammen en presentasjon til morgen. Vi bestemte oss for å presentere oppgaven jeg skrev om blogging i Norge. Jeg gruer meg litt til selve fremføringen, men det blir spennende å høre tilbakemeldinger på innholdet! Før Matias kommer hjem og vi må i gang med oppvask og middagslaging tenkte jeg å synke ned i sofaen å se igjennom haugen av magasiner jeg ikke har fått gjort meg ferdig med. Jeg har ikke rukker å lese ferdig de siste bladene som har kommet i posten så nå skal jeg kose meg med de. Jeg blir alltid så inspirert av å lese magasiner, selv om man stort sett finner det samme på nett. 

Litt nøttesnacks og te hører også med! Skal man kose seg så skal man kose seg ♥ Håper dere har hatt en fin start på uken og at dere får en riktig så fin mandag videre. 

Liker dere best å lese magasiner på nett eller ?

- Sara 


#hverdag #inspirasjon #inspiration #motemagasiner #magasiner #elle #costume #vogue #shapeup #te #nøtter #mandag #inspo #stylemagasinet

Hvordan er det å gå medier og kommunikasjon?

 • 02.03.2014 kl. 20:01

Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan skrive hvordan det er å gå medier og kommunikasjon, så nå tenkte jeg å gjøre det. Jeg vet ikke helt hva det er dere vil vite, men jeg skal prøve å svare så godt jeg kan. Hvis dere har noen andre spørsmål etter dette innlegg er det bare å spørre i kommentarfeltet. Som jeg har sagt før så går jeg 2. året på medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Fordi jeg ikke gikk på Høgskolen i førsteklasse kan jeg ikke si noe om det, men jeg skal forklare så godt jeg kan hvordan det har vært å gått det løpet jeg har tatt. Dette kan nok bli et ganske langt innlegg med mye tekst så jeg skal prøve å bryte det opp med bilder og underoverskrifter. 


1. året på Bjørknes Høyskole

Da jeg søkte på HiOA for første gang kom jeg ikke inn. Snittet lå på over 5 det året og jeg hadde vel 4,5 eller noe, så jeg havnet veldig langt ned på ventelistene. Jeg skjønte fort at jeg aldri kom til å få komme inn med så mange folk foran meg i køen så jeg begynte en vill jakt etter noe annet jeg kunne gå. Da oppdaget jeg Bjørknes Høyskole! Der tilbød de et årsstudium i nettopp medier og kommunikasjon, og det fine var at man kunne søke om å komme inn på 2. året på HiOA etter dette året. Selvfølgelig er det ingen garanti å komme inn, for det første må noen ha sluttet for at det skal være en plass til deg og med få (eller ingen) plasser blir det de med best karakterer som kommer inn. Vi fikk derfor høre at det nærmest var umulig å komme inn og jeg hadde ganske lave forventinger. Jeg jobbet dog superhardt hele året og fikk veldig gode karakterer. Heldigvis var det ganske mange som hadde sluttet så alle vi fra klassen som søkte kom inn! 

Marthe og jeg som har det gøy på Photoshoot. 

Året på Bjørknes var veldig gøy og vi lærte veldig mye forskjellig. Vi hadde blant annet en veldig morsom studietur til Dublin i februar hvor vi gjorde mange spennende ting og fikk et bedre samhold i klassen. Når det kommer til fagene så hadde vi fire fag hvert semester med to innleveringer og én eksamen i hvert av de. Det var med andre ord veldig mye å gjøre til tider, men alt var veldig gøy så det gjorde ikke så mye. Jeg likte også veldig godt eksamensformen på Bjørknes hvor vi hadde eksamen skriftlig på skolen. (Det har vi ikke dette året).

Jeg tenkte bare å ramse kort opp hvilke fag vi hadde og så et par stikkord om hva faget dreide seg om. Første semester hadde vi digitale verktøy & digitale uttrykk (HTML, CSS, sosiale medier osv.), mediehistorie (hovedsakelig norsk mediehistorie), informasjon & kommunikasjon (kommunikasjon verbal og nonverbal) og tekst & struktur (akademisk skriving, analyse osv.). Det andre semesteret hadde vi journalistikk (lover og regler, skrive reportasjer osv.), tekst og kontekst (diskursanalyse, essayskriving osv.), digital foto (camera obscura, Photoshop Final Cut osv.) og digital kultur (teknologi i samfunnet, nye medier osv.) Dette ble litt oppramsing, men hvis dere vil vite mer om hva disse fagene går ut på er det bare å spørre. 

Camera obscura-bildene vi lagde i Dublin. Det var utrolig gøy å få være med å fremkalle et bilde! 

2. året på HiOA - valgfag

Da vi (jeg og to til fra Bjørknes) startet opp i andre klasse hadde vi kommet til det punktet i løpet hvor vi skulle begynne med valgfag. Og siden vi kom utenfra måtte vi bare ta det faget som hadde ledige plasser. Heldigvis endte vi opp i dokumentarfilmproduksjon som var det faget jeg hadde tatt om jeg fikk velge selv også. Dette faget startet med en intensiv uke på Tjøme hvor vi lærte hvordan vi skulle bruke det nye fine kamerautstyret. Dette var 5 stappfulle dager fulle av læring. Vi måtte selv betale en avgift på 3000,- hver for å dekke transport, mat og alt som går med til en slik tur. Dette var obligatorisk å være med på. 3000,- er likevel barnemat i forhold til det en privatskole koster. Det var veldig lurt at de hadde ordet et sånt opplegg fordi da fikk vi fem dager hvor alt fokuset lå på å lære mest mulig, hadde vi skullet gjort dette hjemme i Oslo ville vi ikke lært alt like grundig og sammenhengende. 

Her lærer vi å sette opp en stige-dolly. 

Når vi kom tilbake fra Tjøme gikk vi i gang med filming umiddelbart. Vi lagde en haug med små reportasjer slik at vi fikk testet ut kamerautstyret mest mulig. Faget dokumentarfilmproduksjon har vært veldig spennende og etter et semester med det kunne vi velge å gå videre til fiksjonsfilm. Fiksjonsfilm kan man kun velge dersom man har hatt det første semesteret med opplæring og dokumentarlaging. Så da må du på en måte igjennom hele filmprogrammet. Hvis du ikke vil ha film som valgfag kan du det første semesteret velge visuell kommunikasjon. Jeg har ikke hørt så mye om det faget, men som navnet tilsier jobber de mye med kommunikasjon gjennom bilder ol. De har blant annet arbeidet i inDesign og Photoshop. I tillegg til et av disse valgfagene hadde vi journalistiske metoder som var et obligatorisk fag. Her lærte vi om journalistikk, lover regler osv. Jeg synes personlig dette emnet var dårligere på HiOA enn på Bjørknes, men det er min mening. 

Dette semesteret har jeg som sagt fiksjonsfilm og så langt er det kjempegøy. Vi har laget et par småting, hatt en klippeoppgave og hele klassen jobber sammen om eksamensoppgaven som er å lag en web-tv serie. Mens vi har fiksjonsfilm har de andre webpublishing som foregår på engelsk fordi vi får inn utvekslingsstudenter dette året. Det er forresten derfor vi har det engelske faget jeg har snakket om også. I webpublishing lærer de litt om HTML og CSS, samt publiseringsverktøy for nett. Det siste obligatoriske faget vi har dette semesteret er det engelske faget information and communication. Dette faget handler ganske naturlig om kommunikasjon og vi har hatt mange spennende gjesteforelesere. Å skrive oppgaver på engelsk er litt rart, rett og slett fordi jeg ikke har gjort det siden 1. året på videregående. Men det er jo veldig greit å få frisket opp engelskkunnskapene sine litt igjen. 

Hvordan det siste året vil bli aner jeg ikke enda, men jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Vi har mulighet for å få praksisplass det siste semesteret, noe som kan være avgjørende for om vi får en god jobb etter studiene. Så det blir veldig spennende og litt skummelt fremover. Jeg kan gjerne skrive mer om studiet når jeg har kommet litt lengre i løpet. Nå er jeg bare litt over halvveis så jeg har fortsatt en liten vei igjen. Håper dere likte dette innlegget og at det ikke ble altfor overveldende med all teksten. 

Er det noe annet dere lurer på? 

- Sara 


#skole #høgskole #utdanning #medier #kommunikasjon #medierogkommunikasjon #oslo #hioa #bjørknes #privatskole

Oppskrift: fastelavnsboller

 • 02.03.2014 kl. 14:14

Hvis det er en ting jeg virkelig setter pris på og koser meg med så er det tradisjoner og feiringer. Jeg tar som regel imot alle muligheter til å feire noe med åpne armer og fastelavn er intet unntak. Fastelavnsris har jeg aldri kjøpt inn, men bestemor pleier å lage det så det er jo litt hyggelig det også. Men i år får det holde med kremfylte boller. De av dere som skal bake boller har sikkert gjort det allerede, men her kommer en oppskrift uansett. Oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ida, men jeg halverte oppskriften så vi ikke skulle få så mange. Det ble 7 store boller av denne oppskriften.  

Ingredienser: 

          ♥ 2 dl melk

          ♥ 1/2 pakke gjær

          ♥ 7 dl hvetemel 

          ♥ 1 dl sukker 

          ♥ 50g smeltet smør

          ♥ 1 lite egg 

          ♥ 1 ts kardemomme 

Bland mel, sukker, kardemomme og gjær. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann først, det skal tilsettes varm væske etterpå. Husk å bruke den røde pakken som er beregnet på søt bakst. 

Smelt smøret og tilsett melken. Varm det hele opp til ca. 37 grader og pisk inn egget. Hell smør og melkeblandingen over i det tørre og elt på lav hastighet i 8 minutter. Etter 8 minutter skrur du opp til middels hastighet og elter i 3 minutter til. Dekk så bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og sett den lunt i ca. 1 time. 

Når den har hevet ferdig elter du deigen på benken i litt mel. Når deigen er smidig og fin deler du den inn i 7 like store biter. 

Trill de til fine boller og legg de på et bakebrett med bakepapir. La de heve i ca. 1 time til. 

Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 12 minutter. 

Boller in the making. 

Og slik ser det ferdige resultatet ut. Luftige og fine boller som er klare til å fylles med krem og syltetøy. Vi fylte bare opp to av bollene siden vi bare er to som bor her. De andre legger vi i frysere til senere, men alle måtte selvfølgelig få opp på fatet. 

Skal du spise boller i dag?

- Sara 


#mat #dessert #kake #oppskrift #boller #fastelavn #fastelavnsboller #hjemmelagd #hjemmebakt #gjærbakst #bake #baking #helenorgebaker #stylemagasinet

Pink nails

 • 01.03.2014 kl. 19:02

Dere husker den fine rosa neglelakken jeg kjøpte på L´Oréal-eventet? Nå har jeg endelig hatt tid til å ta den på, og den er så søt! Den er helt uten glitter og i en baby-rosa farge, akkurat slik jeg så for meg. De andre fargene har jeg ikke fått testet enda, og jeg tror egentlig jeg vil ha denne her en stund. Kanskje jeg kan prøve å gjøre det litt mer spennende med et negledesign til? Noen som har et godt tips til hva jeg kan gjøre? 

Fargen var litt søt? Vilde kjøpte seg samme bare i lilla pastell og den ble også skikkelig fin. Har egentlig lyst på alle fargene, men det blir nok litt voldsomt! 

Hva er din favorittfarge til neglene? 

- Sara 


#skjønnhet #beauty #nails #negler #neglelakk #nailpolish #pink #loreal #rosa #pastell

Frisk start på dagen med VannPluss

 • 01.03.2014 kl. 15:56

God lørdag fine ♥ Har dere smakt VannPluss? Jeg hadde så vidt hørt om det før jeg ble med på en adventskonkurranse på en blogg (så at den var nedlagt nå, så har dessverre ingen link), men jeg var så heldig og vant alle smakene. Jeg hadde helt glemt bort at jeg hadde vunnet de her før jeg fant de i kjøkkenskapet i går kveld så nå tenkte jeg å endelig få prøvd de ut.  

Hver pakke inneholder 6 forskjellige smaker som du bare tilsetter i 0,5 l vann. Jeg så for meg at smaken kom til å bli litt tam og vann-aktig, men den med istesmak smakte faktisk veldig iste! 

Jeg tror mange av smakene er veldig gode, men jeg er litt spent på en av de som skal smake iskaffe! Det høres litt rart ut egentlig, men jeg får gi den en sjanse. 

Dette er ikke noe samarbeidsinnlegg altså, jeg tenkte bare å dele mine erfaringer og meniner med dette produktet. Hvis du er nysgjerrig på VannPluss eller vil prøve det ut kan du se her

Nå får jeg komme meg litt i gang her, har sitter foran skjermen i hele dag og sett på Paradise Hotel, ja jeg endte opp med å se på det. Det må ryddes litt her før jeg tenkt å lage en liten bolledeig, det er jo fastelavn på søndag! Og selv om jeg ikke kjøper inn fastelavnsris må vi nesten ha en bolle hver i morgen! Noen tradisjoner må liksom vedlikeholdes. 

Har du prøvd VannPluss før?

- Sara 


#vannpluss #vann #vannmedsmak #matogdrikke #iste #hverdag #kosthold

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no