hits

20% rabatt på Glossybox

 • 31.01.2016 kl. 13:39

Innlegg i samarbeid med Rabble

Som dere vet har jeg abonnert på Glossybox ganske lenge nå, faktisk så ligger min 14. eske å venter på meg postkontoret i skrivende stund. Jeg føler derfor at jeg er ganske godt rustet til å kunne anbefale dette videre. Så hvis du er litt nysgjerrig på konseptet skal jeg fortelle litt mer om det nå, også venter en super rabattkode til dere i bunnen av innlegget ♥

For de av dere som ikke vet hva Glossybox går ut på, så er det et skjønnhetsabonnement hvor man får en eske med fem ulike skjønnhetsprodukter hver måned. Man kan velge mellom to forskjellige abonnementstyper, enten løpende eller for en bestemt tidsperiode. Når man registrer seg legger man inn informasjon i en skjønnhetsprofil, dette gjør at du så langt det er mulig får produkter tilpasset deg.

Det jeg liker aller best med at det dumper en eske skjønnhetsprodukter ned i postkassen hver måned er at jeg får prøve så mye nytt! Jeg har oppdaget nye produkter og merker som jeg sikkert ikke ville testet hvis det ikke hadde vært for Glossybox. Selvfølgelig treffer ikke alle produktene meg hver gang, men da kan man gi det bort i gave til noen som har brukt for det! Her kan dere se en video jeg lagde for en tid tilbake med noen av mine favorittprodukter fra disse rosa eskene.

Dette merket har jeg blitt helt forelsket i etter at jeg fikk dette produktet i forrige eske! Jeg må få testet ut noen flere produkter fra dem.

De er veldig flinke til å lage tema-esker og ha samarbeid, jeg har blant annet fått denne fine Vive La France-esken med bare produkter fra L´Oréal. Sminkemappen har jeg nesten brukt i stykker for er akkurat passe stor å ha med seg rundt, og fordi den er så søt!

Månedsprisen er på 179,- og da får man som sagt 5 produkter hver gang. Hva som følger med varierer fra gang til gang, men det kan være alt fra leppepomade, til hårspray og intimsåpe! Sjekk gjerne ut nettsiden deres for å se hva som har vært med i de tidligere eskene. Jeg må også legge til at jeg bare synes eskene blir bedre med tiden, det går i hvert fall lengre mellom hver gang jeg får et produkt jeg ikke føler jeg har brukt for! Så, hvis du har lyst til å teste ut Glossybox får du nå 20% rabatt hos Rabble på din første eske! Har du spørsmål er det bare å fyre løs i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan ♥

- Sara


#skjønnhet #beauty #velvære #sminke #makeup #glossybox #rabble #rabatt #rabattkode #tips

Tips: Fornebuporten

 • 30.01.2016 kl. 17:11

Hei! Håper dere har en fin lørdag foran dere, vi har akkurat fått besøk av to kameraet av Matias så på planen står det pizzalaging og smaking på hjemmebrygget øl. Det blir nok bare med en liten smak for min del for jeg må ta en nattevakt på hotellet i natt. Litt ekstra penger kommer alltids godt med så vi får ta igjen festingen en annen gang! Før jeg tar meg av gjestene tenkte jeg bare å tipse dere om et skikkelig koselig sted på Fornebu som har utrolig god mat, en hyggelig atmosfære og muligheten for å spille shuffleboard. Det heter Fornebuporten og det består av The Local Kitchen, The Local Oven og The Local Bar.

Vi tok et par øl i The Local Bar og spilte noen runder shuffleboard. Her var det en veldig hyggelig atmosfære og bartenderen var skikkelig serviceinnstilt. Vi fikk til og med en liten tour på området! Shuffleboard kan jeg nok med fordel øve litt mer på, det gikk nemlig ikke nevneverdig bra for laget mitt. Gøy var det uansett!

Det ble en pizza fra The Local Oven den var supergod! Salami og rødløk!

Jeg hadde ikke med kameraet denne kvelden, så bildekvaliteten bærer litt preg av det, men det var veldig deilig å bare dra opp mobilen for å knipse. Jeg burde nesten ha skaffet meg et litt mindre kamera jeg kan ta med meg på sånne ting. Med det vil jeg bare ønske dere en riktig fin kveld, så skrives vi igjen i morgen ♥

Har du vært på Fornebuporten før?

- Sara


#anbefaling #tips #fornebu #oslo #fornebuporten #thelocal

Vegetar-pizza med nøtter

 • 29.01.2016 kl. 19:14

I går gikk hele dagen med til personalmøte og kos med jobb-gjengen etterpå, så denne oppskriften som egentlig skulle publiseres i går, får dere nå. På lørdag lagde nemlig Matias og jeg oss en skikkelig god vegetarpizza med cashewnøtter! Hver gang jeg har fått nøtter på pizza ute har det smakt så godt så denne gangen måtte jeg prøve det selv. Og resultatet ble SÅ godt! Hvis du ikke har prøvd å ha nøtter på pizza før må du teste!

Jeg har brukt samme bunn som jeg alltid gjør, husk bare å doble oppskriften hvis du skal lage en langpanne! Vi toppet pizzaen med tomatsaus, champinjong, rødløk, tomat, paprika, purreløk, spinat, cashewnøtter og ost.

Dette pizzakrydderet setter prikken over i'en! Jeg var så heldig å få et fint pizza-sett fra jobben til jul, med disse her to, et pizzahjul og en pizza-saks. Er veldig fornøyd med det, og disse krydderboksene blir brukt til all mulig matlaging!

Husk bare på når du bruker nøtter på pizza at du legger de på et lite stykke ut i steikingen, hvis de ligger på fra start blir de brent. Det har ikke alle pizza-restauranter skjønt dessverre, men ingen liker vel brent nøtter?

Hvis du ikke har planlagt hva du skal ha til middag i morgen håper du vurderer denne her! Og hvis dere har noen gode smakskombinasjoner på lur må dere bare dele i kommentarfeltet ♥

Hva har du helst på din pizza?

- Sara


#oppskrift #hjemmelaget #tips #mat #middag #pizza #vegetar #nøtter #inspirasjon #inspo

DIY: Golden flower pot

 • 27.01.2016 kl. 16:20

Hei! Her kommer et etterlengtet DIY-prosjekt fra meg. Nå har denne kategorien stått urørt siden førjulens DIY-week så dette var jammen på tide! I dag skal jeg vise dere noen superfine blomsterpotter som jeg har spraylakkert i gull. Dette er latterlig enkelt, men de gjorde seg veldig i bokhyllen. Nå gjenstår det bare å finne et par fine planer som passer i. Blomsterpottene er kjøpt på IKEA til utrolige 5 kroner og sprayen er fra Jernia. Husker ikke helt hva den kostet, men tror det var rundt 70 kroner. Dette er med andre ord et ganske rimelig prosjekt, og sprayboksen holder jo til mye mer enn bare dette prosjektet. Let's get spraying!

Du trenger: en blomsterpotte // gullspray // et underlag//

Tørk av potten slik at den er helt rein før du begynner. Så sprayer du hele potten i et tynt lag. La den tørke helt før du går i gang med lag nummer to. Jeg tror dette er veldig viktig når du bruker sprayer i chrom! Jeg har nemlig erfart at lakken aldri tørker helt, og jeg tror det er fordi jeg har vært litt for ivrig og sprayet før det har vært hundre prosent tørt. Jeg lot derfor potten stå natten over før jeg lakkerte på nytt. Nå smitter den ikke av i det hele tatt!

Jeg synes det ble så mye finere med gull enn den kjedelige blasse fargen! Og hvis du ikke er noen storfan av gull kan du jo spraye i akkurat den fargen du liker. Sølv, knall rosa eller kanskje matt sort? Your choice!

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og nå frister det å gå løs med sprayboksen! Jeg vet ikke helt om Matias er like begeistret for det, så jeg får prøve å beherske meg. Men litt gull må man ha ♥

Vil du har flere DIY-prosjekter fremover?

- Sara


#diy #hobby #hjemmelaget #doityourself #interiør #hjem #gull #blomsterpotte #blomster #pynt #dekor #blogg #tips #kreativ #ide #ideer #inspirasjon

En enklere måte å rense sminkekoster på

 • 26.01.2016 kl. 16:33

God tirsdag! Det kjennes litt rart å starte blogguken på en tirsdag, men med jobb og litt andre ting som måtte ordnes i går ble det ikke tid til dataen. Det er litt mye som skjer om dagen, så det kan være at jeg blir litt fraværende fremover. Men jeg skal selvfølgelig fortelle hva som skjer så snart alt er på plass!

Nå snakker vi heller litt om sminkekoster dere! For å rense sminkekostene bør være en like stor selvfølge som å rense huden, likevel er det lett å glemme det litt bort. Jeg har i hvert fall vært litt dårlig til det tidligere, men i 2016 har jeg blitt mye flinkere! Det går så fort når man bare setter i gang også er det så deilig å bruke helt rene koster. Før vasket jeg bare kostene mine med en sprayrens beregnet på sminkekoster, men nå har jeg gått over til å bruke shampoo. Til jul fikk jeg en hendig liten duppedings som gjør jobben med kosterens mye enklere, nå skal jeg vise dere hvordan!

Jeg bruker ingen spesiell shampoo, tar bare den jeg har tilgjengelig, så denne gangen ble det OGX sin som lukter supergodt av kokos! Til vanlig vasker jeg de selvfølgelig i vasken, men badet vårt er ikke akkurat lagd for å bli tatt bilder på og uten vindu ble det helt håpløst lys der. Så jeg bruker bare krukken med vann for å få vist dere hva jeg gjør.

Her er den lille tingen som faktisk er helt genial! Da jeg fikk den tenkte jeg den var morsom, men jeg var litt skeptisk til om den egentlig hadde noe for seg. Det hadde den så absolutt! Rillene og de små tuppene gjør at det går mye fortere å bli kvitt sminke- og såperestene! Tidligere har jeg rotert kostene i håndflaten, noe som også funker godt, men jeg tror nesten jeg halvert tiden jeg bruker med denne her. Jeg tror den er kjøpt på appen Wish, men du finner den helt sikkert på Ebay også. Nå tror jeg forresten Real Techniques har kommet med en lignende sak, så de dukker sikker opp på HM om ikke lenge!

- Steg for steg -

1. Skyll kosten i lunket vann. 2. Påfør litt shampoo. 3. Før kosten frem og tilbake og i sirkelbevegelser på den lille tingen. Da løsner sminkerestene rask. 4. Skyll bort sminken og såperestene, bruk gjerne den sorte her også, såperesten forsvinner i rekordfart! 5. Tørk kosten med et håndkle og legger den til tørk.

Beautyblenderen min vasker jeg med det lille såpestykket som fulgte med. Du kan bruke den lille sorte her også, men jeg synes ikke den fungerte så bra på denne som på kostene.

Fordelen med å ha mange koster er at når en er skitten kan man bytte til en rein kost så slipper man unna med å vaske sjeldnere. Jeg bruker uansett ikke mer enn rundt 10 minutter på mine koster, så noen stor tidstyv er det ikke.

Hvor ofte vasker du sminkekostene dine?

- Sara


#sminke #makeup #sminkekoster #sminkebørster #makeupkoster #rens #skjønnhet #beauty #realtechniques #beautyblender

Mini-gulrotkake og rose-frosting

 • 24.01.2016 kl. 19:21

Gulrotkake har faktisk endt opp med å bli en av mine aller største favorittkaker de siste par årene. Masse god kryddersmak i kaken og den syrlige kremostfrosting utgjør tidenes smakskombinasjon! Så da Matias og jeg feiret 7 år sammen på fredag bakte jeg noen gulrotcupcakes for anledningen. Med oppskrift fra detsoteliv.no blir resultatet perfekt hver gang! Det er de samme jeg lagde til påske, dere husker kanskje de små søte kurvene? Denne gangen fikk jeg både testet ut min nye Wilton 1M tipp, som lager et skikkelig fint rosemønster og å lage mini-kaker! Håper dere blir inspirert ♥

Dette rosemønsteret blir så fint! Neste gang vil jeg prøve å lage en kake dekket  sånne roser, det er SÅ lekkert!

Da jeg hadde fylt opp ett brett med cupcakes bestemte jeg meg for å ta resten av røren i en rund form. Når den hadde kjølt seg ned stakk jeg ut små sirkler med en utstikker, disse har perfekt størrelse for å lage mini-kaker. Så da la jeg et lag kremostfrosting mellom to slike deler også toppet jeg det med litt mer frosting. Man får vel aldri nok av den gode kremen der? Litt gulrotrasp på toppen gjorde kakene riktig så søte synes jeg!

Jeg tenker disse kan være en god variasjon til cupcakes og vanlig gulrotkake. Det er litt stas å bli servert en helt egen kake når man er på besøk? Jeg må helt klart teste ut dette med andre kaker også.

Jeg ble ganske fornøyd med både minikakene og cupcakesene denne gangen, også smakte de heelt himmelsk! Hvis dere ikke har prøvd noe fra detsoteliv.no før burde dere ta dere en tur inn! Alt jeg har lagd fra hennes blogg/kokebok har blitt supervellykket!

Hva synes du?

- Sara


#oppskrift #gulrotkake #cupcakes #minikake #kake #søtt #dessert #hjemmelaget #diy #blogg

Oppskrift: strawberry mojito

 • 23.01.2016 kl. 19:19

God lørdag, fine! Jeg lovte dere oppskriften på drinken Vilde og jeg lagde forrige helg, så her kommer den. Bildene er dessverre ikke så veldig fine, men drinken er veldig god! Denne er ganske lik vanlig mojito, men med jordbær i tillegg. Alt blir bedre med jordbær, så denne her kan jeg nesten garantere at du liker hvis du er glad i den vanlige varianten!

Ingredienser til 2 drinker: 1 lime // 5 jordbær // 1 dl sukker // en god bunt med mynteblader // 1 dl hvit rom // 2 dl kullsyrevann // isbiter

Knus saften av limen, sukker, jordbær, mynteblader og romen i en beholder til alt er blandet godt. Hell over kullsyrevannet og rør forsiktig. Isbitene kan du med fordel knuse i en blender slik at du får en slags slush-konsistens. Ha isen over i ønsket glass før du heller over mojitoen. Drikk gjerne med sugerør så du slipper å få mynteblader med i hver slurk!

Håper jeg kan friste dere selv om bildekvaliteten ikke er der jeg ønsker! Jeg har ikke akkurat lyst til å mikse meg drinker klokken ett på formiddagen kun for å få freshe bilder! Ikke at jeg MÅ drikke de opp, men det er jo synd å lage de for så å kaste det. Uansett, håpe de duger, jeg kan i hvert fall garantere for smaken! Hvis dere har lyst på et par andre oppskrifter finner du vanlig mojito her, og strawberry daiquiri her. Og hvis du ønsker er det selvfølgelig bare å droppe romen så har en du en supergod alkoholfri drink!

Håper dere ha en fin lørdag ♥

- Sara


#oppskrift #drink #mojito #jordbær #cocktail #fest #party #tips #inspo #inspirasjon

Vårlig interiør fra Ellos +rabattkode

 • 22.01.2016 kl. 18:20

Inneholder annonselinker

Hvordan har dere det i dag? Det var så deilig at gradestokken endelig ikke viste et tosifret minustall da jeg skulle ut i dag! Og enda bedre blir det utover helgen, herlig! I dag har jeg bare vært på jobben en kjapp tur for en medarbeidersamtale, og om ikke lenge skal jeg ut på butikken for å handle inn til dagens middag. Matias og jeg har vært sammen i 7 år i dag, så vi skal feire med litt god mat. Jeg tror vi lander på indisk i kveld, en litt spicy tandori kanskje? Vi får se!

Interiørkategorien på bloggen har altfor lite innhold, så nå tenkte jeg å legge inn et bidrag der. Julen er forhåpentligvis ryddet bort hos de aller fleste, og før vi vet ordet av det er våren her. Så det er kanskje på tide å freshe opp med litt nytt til hjemmet, rett og slett gjøre det klart for en ny årstid. Under har jeg derfor samlet et knippe favoritter fra Ellos Home.  De har så mye fint i forskjellige stiler, så her er du garanter å finne noe som passer din stil. Prisene er heller ikke så ille, og i bunnen av innlegget har jeg en liten rabattkode på lur.

Avlang pute // Gullkrukke // Lampe // Gullpotte // Blå vase // Pledd // Skål // Maling // Bord // Kurvpotter // Hyllebokser // Pute // Maling // Skåler // Lampe

Var det ikke mye fint her? Enda flere fine puter, kule lamper og dekorativ pynt finner du selvfølgelig inne på siden deres. Jeg tenkte å gjøre om litt her hjemme, jeg skal blant annet spraylakkere litt interiør også tenker jeg å klikke hjem litt som står i stil til det. Forandring fryder! Hvis du vil ha litt rabatt på kjøpet kan du bruke koden 335403 så får du 30% avslag på din dyreste vare (gjelder bestillinger over 200,-)

Hvordan ser ditt drømmehjem ut?

- Sara


#interiør #inspo #inspirasjon #hjem #dekor #ellos #shopping #stil

Red cranberry drink

 • 21.01.2016 kl. 14:08

Da Vilde var hos meg i helgen lagde vi litt drinker på kvelden, og dere skal få selvfølgelig oppskrift på det vi lagde, men vi venter vel til lørdag med den? I dag tenkte jeg heller å dele en alkoholfri-drink med dere, som kan nytes hvilken som helst dag. Dette er faktisk en av mine favorittdrikker å lage hvis jeg skal kose meg litt, og jeg velger dette over brus når som helst! Drikken er veldig forfriskende, og passer egentlig perfekt til varme sommerdager. Selv om det er lite som minner om sommer om dagen er det er jo lov å drømme seg bort! Så finn deg et glass å miks deg en liten bit av sommer!

Ingredienser: tranebærjuice // kullsyrevann // isbiter

Det er helt nydelig å bytte ut tranebærjuicen med eplejuice hvis du ikke liker tranebær!

Fyll glasset du skal bruke ca. 1/3 full med tranebærjuice, tilsett noen isbiter og fyll opp resten med kullsyrevann. Hvis du synes drikken blir for svak eller sterk tilsetter du bare mer juice eller vann.

- Let's get the party started -

Hvis du skal arrangere et alkoholfritt arrangement er det jo litt gøy å kunne servere litt andre ting enn bare brus. Dette kan for eksempel være en fin velkomstdrikk! Pynt gjerne glasset med en sukkerkant, eller frisk frukt hvis du ønsker det. Hvis du ønsker å ha alkohol i denne er det sikkert mulig, jeg har dog ikke prøvd selv så jeg kan ikke garantere at det blir bra.

- Sara


#oppskrift #drikke #alkoholfri #drink #fest #tranebær #party #tips #ide #blogg #hverdag

New in: makeup and beauty

 • 20.01.2016 kl. 20:22

I den siste tiden har sminke- og skjønnhetssamlingen min fått en del nye tilskudd, med blant annet sminke fra Jan Thomas, et par ting fra NYX og et par hårprodukter. Ingen av produktene er sponset, men jeg var så heldig at jeg vant på et par julekalendere i desember så det meste kommer derfra. Siden det er evigheter siden sist jeg lagde et sånt innlegg tenkte jeg dere kanskje ville se noe av det som er nytt?

Helt siden Jan Thomas lanserte sminke-kolleksjonen sin har jeg vært supernysgjerrig på den og vil aller helst prøve alt sammen. Likevel har jeg så mye sminke at jeg ikke føler jeg kan rettferdiggjøre nye kjøp før jeg har brukt opp noe av det gamle. Når jeg derimot vinner en konkurranse kan jeg jo ikke si nei! Så at toalettmappene mine snart eksploderer får bare være! Produktene jeg fikk tilsendt var en make-up primer, en maskara og en fixing spray. Ingen av disse tre produktene ville vært førstevalget mitt om jeg skulle kjøpt noe av sminken hans, så da passer det perfekt å vinne det!

Maskaraen jeg fikk er faktisk brun, noe jeg ikke har eid siden jeg gikk på barneskolen og kjøpte feil på en klassetur til Oslo. På mine sorte vipper spiller det dog ingen stor rolle fant jeg ut av, de ser fortsatt mørke ut og de ble egentlig ganske fine. Når det kommer til maskarakosten er jeg ikke veldig fan av de i plastikk, men den var faktisk ganske god å påføre med. Vippene så med en gang lengre ut og de separerte seg godt, så jeg er positivt overrasket! Maskaraen ligger på rundt 200,- så jeg vil nok kanskje ikke kjøpe den igjen til den prisen.

Primeren likte jeg med en gang veldig godt! Jeg tror denne er veldig fin å bruke nå på vinteren fordi den er veldig fuktighetsgivende. Da jeg påførte den kjentes det mer ut som en vanlig hudkrem enn en primer, og huden ble etterlatt myk og god! Sminken holdt seg godt gjennom hele dagen og jeg har egentlig ingenting å utsette på den. Prisen for denne er 300,- noe som er litt over de andre primerne de har på Vita, men sammenlignet med andre merker er det ikke ille pris.

Det siste produktet er en fixing spray som skal gjøre at sminken setter seg og holder lengre. Jeg bruker den gjerne underveis i dagen også for å få litt fuktighet, på samme måte som en face mist. Veldig oppfriskende og deilig! Denne koster 200,-

Hos Douglas vant jeg en ganske stor pakke med masse forskjellig skjønnhetsprodukter, deriblant en slags hårkur på spray fra deres eget merke. Den har jeg ikke rukket å teste noe særlig, men jeg kan i hvert fall skrive under på at den lukter helt sykt godt! Jeg tror den inneholder et hint av kokos, jeg får i hvert fall umiddelbare assosiasjoner til sommer! Denne koster heller ikke mer enn 99,- så jeg gleder meg til å få brukt den. Skal gi beskjed hva jeg synes!

Fra Douglas kom det også litt sminke, to produkter fra NYX og en sminkekost fra Zoeva. Øyenskygge-paletten inneholder både matte- og shimmerskygger. Det er den mørkeste som er best pigmentert, men ved å fukte sminkekosten får man frem de andre fargene godt også. Dette koster ikke mer enn 99,- så hvis du er på jakt etter et lite naturlig øyenskygge-palett i jordfarger kan jeg anbefale dette!

Blendingkosten er fra Zoeva, et merke jeg har hørt så mye positivt om så jeg ble kjempeglad da den fulgte med. Den er helt utrolig deilig å jobbe med, akkurat passe myk og fast! Denne gjør virkelig blendejobben til en lek! Den koster faktisk bare 72,- og det er den absolutt verdt! Jeg skal helt klart ta en titt på de andre kostene deres også.

Det siste sminkeproduktet jeg har fått er en Jumbo Pencil fra NYX. Det står at det er en lip-liner og lipstick i én, men jeg synes den blir litt vanskelig å bruke som liner. Den er dog veldig lett å påføre som leppestift og fargen er helt nydelig! Min er i fargen Pecan, og prisen er 60,-

Her har jeg brukt øyenskyggene fra palettet, leppestiften og maskaraen.

Den siste tingen er en hårolje, og den har jeg kjøpt selv. Den kostet ikke mer enn rundt 40 kroner hos Feelunique! Jeg har prøvd en del produkter fra Joico tidligere og er veldig fornøyd med dem, så håper denne også holder mål. Da skal jeg i hvert fall klikke hjem flere!

Jeg må si meg storfornøyd med å vinne to så fine premier i jula! I tillegg har jeg vunnet en hårpleieserie hos Hønefoss sin beste frisørsalong som jeg ikke har rukket å hente enda. Det lønner seg faktisk å delta! I pakken fra Douglas fulgte det med en del andre ting også, blant annet shower gel og body lotion, men jeg valgte ut de mest spennende tingene her. Jeg tenkte å prøve ut de forskjellige tingene fremover nå og hvis jeg liker noe av det kommer de i innlegg på bloggen.

Har du testet noe av dette?

- Sara


#beauty #skjønnhet #velvære #sminke #makeup #hårpleie #joico #nyx #janthomas #vita #douglas

Tidenes hjemmelagde burger!

 • 19.01.2016 kl. 15:34

Da Vilde var på besøk i helga lagde vi tidenes hamburger til middag. Den er sterkt inspirert av Eger & Co. sin supergode burger, som serveres med hjemmelagde burgerbrød og syltet rødløk. Vilde hadde gjort god research på forhånd og funnet frem til to supergode oppskrifter som vi testet og kombinasjonen ble helt amazing! Oppskriften på rødløk er hentet fra Jenny Skavlan sin blogg og burgerbrødene fra Trines Matblogg. Håper det smaker!

Ingredienser til 10 stykker: 2,5 dl melk // 1 dl vann // 1 ss sukker // 1 ts salt // 25g fersk gjær // 500g mel // 50g smør // vann og sesamfrø til pynt

Elt alle ingrediensene unntatt smøret i en kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett så smøret i terninger og elt det videre i ca. 5-10 minutter (til deigen slipper bollen), øk farten underveis. Dekk til bollen og la den heve til dobbel størrelse, vi lot vår stå i litt over en time. Når deigen er klar triller du 10 deigemner til boller. Klem litt på midten av de slik at de får riktig form. Etterhev i ca. 45 minutter før du pensler de med vann og strør over sesamfrø. Steke de i 10-12 minutter på 225 grader.

Ingredienser: 4 rødløk // 1 dl eplecidereddik // 2 dl sukker // 3 dl vann // revet ingefær // revet sitronskall // salt og pepper

Kok opp alt utenom rødløken, mens det står å varmer seg opp kan du kutte opp rødløken i skiver. Når det begynner å koke trekker du kjelen av platen og tilsetter løken. La den stå å kjøle seg ned før du har den over på glass. Rødløken har ganske god holdbarhet hvis du har den stående på glass i kjøleskap med laken over seg.

Burgerstasjon! Vi brukte aioli isteden for dressing og det passet veldig godt sammen med rødløken! Neste gang har jeg lyst til å prøve å lage den selv også, det blir sikkert enda bedre!

Med hjemmelagde pommes frites ved siden av ble dette et skikkelig herremåltid! Så hvis du ikke har bestemt deg for hva du skal ha til middag i dag anbefaler jeg deg å teste ut denne oppskriften! Den syltede rødløken kan forresten brukes til mange andre ting enn bare burger, du kan for eksempel ha den som tilbehør på middagstallerkenen eller som topping på brødskiva! Prøv å erstatt sylteagurk med rødløk! Nam, det er sikkert supergodt!

- Sara


#mat #oppskrift #hjemmelaget #middag #burger #hamburger #rødløk #gjærbakst

Nominert til bloggpris!

 • 18.01.2016 kl. 21:19

Hei igjen! Håper dere har hatt en fin start på uken? Jeg tilbringer kvelden på jobb, men ville bare fortelle dere om noe veldig gøy! Jeg har nemlig blitt nominert i Salesduck sin blogg award i kategorien sminke og skjønnhet. Nå er jeg i ekstremt godt selskap og sjansen for at jeg danker ut flinke bloggere som Agnes Lovise og Celina Karine i sånn utdeling er lik null! Likevel er det dødsgøy å være nominert og jeg setter ufattelig stor pris på om dere som leser bloggen min vil stemme på meg♥ rykk på bildet for å komme til avstemningen!

Håper dere vil stemme på meg, og del gjerne innlegget videre!

- Sara


#blogg #blogger #skjønnhet #beauty #bloggpris #nominert

Vixen Blog Awards 2015

 • 18.01.2016 kl. 18:56

Hei! Etter en aldri så liten frihelg fra bloggen er jeg fit for fight igjen! Det gikk slag i slag i helga, med Vixen på fredag og overnattingsbesøk av Vilde på lørdag. Jeg har kost meg glugg ihjel og det var litt deilig med noen dager "fri". Dere har sikkert fått med dere masse bilder fra Vixen allerede, og jeg tok faktisk ikke så mange bilder selv, men jeg tenkte i hvert fall å dele de jeg har med dere. Emilie og jeg tok turen på etterfesten som ble avholdt på Baroque. Da vi først ankom ble vi mildt sagt skuffet og lurte på hva i alle dager Vixen holdt på med. Heldigvis viste det seg at vi holdt på å crashe en random bursdagfest og at den ordentlige festen var i andre etasje. Puh, da kunne festen bare begynne!

Jeg koser meg litt mer enn hva bildet tilsier altså! Hehe Her med RockStarCharlie og Emilie.

Kule Charlotte, så happy!

Jeg koste meg veldig i godt selskap og det var veldig koselig å se igjen Emilie! Dere må gå inn på bloggen hennes å lese om hvordan det var å krysse Frogner i snøstorm på høye hæler! Det var ikke bare bare skal jeg si dere. Sett bort fra det var kvelden vellykket og jeg gleder meg allerede til neste år!

Var du på Vixen?

- Sara


#vixen #vba #vixenblogawards #blogg #bloggere

A green kickstarter

 • 14.01.2016 kl. 16:43

God torsdag! Da jeg kom fra nattevakt ista hadde jeg tenkt til å knipse bilder av denne grønne herligheten før hodet traff puta, men det hadde ikke rukket å bli lyst ute enda. Dere synes vel dere ser meg sitter der å dupper av å venter på at lyset skal dukke opp? Jeg måtte jo bare innse at det ikke kom til å skje så da la jeg meg heller så får dere heller få oppskriften nå. Det som er så typisk er at Caroline Berg Eriksen også har postet en grønn juice i dag! Er det mulig? Jeg satt å planla hva som skulle være i denne på nattevakten min, så no copying her i gården! Hehe. Uansett, dette er en skikkelig vitaminbombe som smaker syrlig og godt, perfekt som frokostjuice! Samboeren har til og med godkjent denne, så da kan den ikke være så ille!

- Go green -

Ingredienser: 1 grønt eple // en stor neve spinat // en stor neve grønnkål // en god klump ingefær // en halv sitron // 1/4 agurk // en tykk skive ananas

Dette er faktisk den beste grønne juice jeg har laget så langt, så denne skal garantert lages flere ganger!

Nå skal jeg brette opp ermene å vaske opp og få ryddet litt her. Vilde kommer på overnatting på lørdag og da må det jo se fint ut! I morgen er det tid for Vixen Blog Awards, og da går jo mye av dagen med til det, så det er bare i henge i nå! Håper dere får en super dag videre ♥

Vil du ha flere juiceoppskrifter fremover?

- Sara


#oppskrift #juice #hjemmelaget #homemade #sunt #grønnsaker #frukt #grønt #sunn #frokost #mat #spinat #grønnkål

Snapchat lately

 • 13.01.2016 kl. 19:52

God kveld! Planene for dagen i dag var rydding i leiligheten, en kveldsvakt og å få tatt litt bloggbilder. Kveldsvakten ble gjort om til nattevakt så da jeg ble ringt opp av jobben la jeg meg bare til å sove videre. Hvis jeg skal unngå å sitte å duppe av i femtiden på jobb måtte jeg bare ha noen ekstra timer på øyet, så da gikk dagens bloggbilder bort. Isteden har jeg samlet sammen et knippe av den siste tidens snapchat-aktivitet. Følg meg gjerne: Sokbibi

1. Første dag vi fikk komme hjem etter veggdyrepisoden. Alle tingene våre sto i søppelsekker og pappesker, ikke gøy! 2. Før vi dro hjem til jul ville jeg prøve meg på å lage litt julemiddag for første gang selv. Rødkålen var riktig nok kjøpt på Kiwi, men min første hjemmelagde ertestuing ble veldig god! 3. Årets siste treningsøkt, styrke på hele kroppen. 4. Jeg prøvde meg mye frem med sminke i desember, og kom frem til et par fine looks.

1. Sminket og klar for et hyggelig julebord med jobben. 2. En av DIY-prosjektene jeg hadde før jul, flasken fikk bli med på julebord. 3. Veldig klare for god mat og hyggelig selskap. 4. Pizza med rått kjøtt, smakte overraskende godt!

1. Matias ble 23 år! Hurra ♥ 2. iMovie og jeg var ikke gode venner da jeg redigerte min forrige videoblogg. 3 og 4. Så kom endelig julen ♥

1. Sminken for selveste julaften. 2. Juleselfie med onkel! 3. Første juledag var vi hos moren til Matias, her med hans yngste niese. 4. Årets siste dag!

Dette er noe av det som har ligget ute på min MyStory de siste ukene, kanskje noen av dere har sett det? Jeg vet i hvert fall at jeg følger en del av dere på Snapchat. Jeg vil gjerne følge fler så bare legg igjen navnet deres i kommentarfeltet!

Hva heter du på Snapchat?

- Sara


#snapchat #snap #some #sosialemedier #bilder #mobil #hverdag #jul

My watchlist this spring

 • 11.01.2016 kl. 21:31

På film- og seriefronten er det MYE jeg har lyst til å se, men tiden strekker jo ikke alltid helt til. Nå skal det sies at jeg har sett litt for mange episoder av KUWTK til at jeg egentlig har lov til å klage på for dårlige tid, men blir man hekta så blir man hekta. Jeg vet er litt for tidlig å begynne å tenke på våren enda, i hvert fall virker det sånn når jeg ser ut av vinduet. Likevel føler jeg at vinteren blir litt for kort til å komme gjennom alt jeg vil se, så da blir det sånn. På listen min er det en god blanding av filmer og serier i varierte sjangre, så kanskje noen av dere finner litt inspirasjon til noe nytt å se?

Game of Thrones

Endelig har jeg tenkt til å sette meg ned å se denne serien alle sier jeg MÅ se. Kanskje jeg rekker å se meg à jour til neste sesong starter i slutten av april? Jeg vet i hvert fall at det er lurt å se serien før jeg blir eksponert for altfor mange spoilere.

Fargo

Både serien og filmen har jeg hørt veldig mye positivt om så jeg har lyst til å endelig få sjekket det ut. Filmen har jeg så vidt kikket litt på i en skoletime, og det lille jeg så virket absolutt lovende. I tillegg er jo Steve Buscemi med der, han er så kul!

Cowspiracy

Jeg kan ikke skryte på meg å ha sett mange dokumentarer, men denne har jeg hatt lyst til å se lenge. Planen var vel egentlig å få tid til den i jula, men det gikk litt i glemmeboken. Så den skal jeg forte meg å få sett.

Forskjellige motefilmer

Filmer som Yves Saint Laurent, Dior and I, The September Issue og Coco Chanel har lyst til å sette meg ned å se. Jeg begynte faktisk på Yves Saint Laurent en kveld i romjula, men jeg ble så trøtt at jeg ikke orket se den ferdig. Så langt jeg kom var filmen bra altså, men når den er på fransk og man må hele tiden må lese for å følge med er det ikke en film man ser når man holder på å dubbe av.

Hunger games Mockingjay Part 2

Jeg har sett alle de tidligere filmene, så da må jeg nesten få med meg slutten også. Dette er kanskje ikke den beste filmserien jeg har sett, men den er absolutt verdt å sjekke ut!

Norske filmer

Jeg har fått med meg de fleste store norske filmene som har kommet ut de siste årene (tror jeg), men Bølgen og Kon-Tiki har jeg dessverre ikke rukket å se. Det må jeg bare gjøre noe med! Det er så gøy med norske filmer som blir skikkelig bra!

Making a murderer

Serien som er på ALLES lepper om dagen må jo også jeg få sett. Det er nok ulikt alt jeg annet jeg har sett tidligere, men hvis den er så bra som alle skal ha det til må bare ha det med meg.

Breakfast at Tiffany's

En klassikker det egentlig er litt flaut å ikke ha sett? Jeg har i hvert fall veldig lyst til å krysse den av bucketlisten min i løpet av våren.

Pulp Fiction

Dette er også en klassiker det sitter langt inne å si at jeg ikke har sett. Det er har skjedd mer enn én gang at folk har kommet med referanser fra den filmen som jeg ikke fanger opp. Det er litt kjedelig så nå skal jeg gjøre noe med det!

Da skulle jeg ha en del å se på i tiden fremover! Det kan selvfølgelig hende listen blir lengre, det dukker stadig opp nye ting jeg har lyst til å se. Og kanskje noen dere har et godt serie- eller filmtips? Personlig er jeg mest glad i å se på serier og har blant annet sett Breaking Bad, Dexter, Gossip Girl, How I Met Your Mother, Seinfeld, House MD, Grey's Anatomy, Mad Men og Big Bang Theory. Som dere ser er smaken min ganske så variert, så bare rop ut hvis du har et godt tips!

- Sara


#film #tv #tvserie #dokumentar #serier #watchlist #hverdag

Tips til kommende studenter: søk bolig nå!

 • 10.01.2016 kl. 18:01

Selv om samordna opptak ikke åpner før 1. februar og du ikke får svar på skoleplassen før ut i juli bør du likevel søke studentbolig NÅ. Spesielt viktig er dette hvis planen er å studere i Oslo eller andre store byer. Her er det ekstremt stor kamp om boligene og hvert år står flere tusen studenter uten et sted å bo ved studiestart. Ingen har vel lyst til å ende opp med å sove rundt på sofaen til venner? Skolestart på et nytt sted kan være stressende nok i seg selv, så det er ikke å anbefale å måtte holde på med boligjakt i tillegg. Her kommer derfor mine tips til hvordan du bør gå frem i leiting på studentbolig.

Søk hos studentskipnadene

Jeg vil slå et slag for å søke studentbolig gjennom studentskipnaden, de fleste store byer har det og når du studerer på Høgskoler og Universiteter må man være medlem av disse. Fordelen med å leie studentbolig er at de er rimeligere, og veldig ofte er de i nærheten av et studiested. Nå bruker studentboligene som er i nærheten av de største studiestedene å fylles opp ganske raskt så jeg anbefaler å søke litt forskjellige steder, men muligheten er i hvert fall der.

Søk mange boliger

Hos SiO (Studentskipnaden i Oslo) har man muligheten til å søke om 6 forskjellige leiligheter, og jeg anbefaler virkelig å benytte seg av det. Jo flere boliger du søker på jo større er naturlig nok sjansen for å seg en leilighet. Vi satset alt på SiO og søkte ingen andre steder, men vil du være på den sikre siden kan du også søke andre steder.

Lei sammen med noen

Hvis du har muligheten til å leie med noen kan du spare en god del penger på dette. Månedsleien vår lå på rundt 7600 kr, delt på to er det under 4000kr! Du skal være veldig god hvis du finner en singelbolig til samme pris sentralt i Oslo. Hos SiO er det sånn at par der begge to studerer prioriteres, så husk på det.

Takk ja til tilbudet du får

Selv om du ikke har fått førstevalget ditt er det lurt å takke ja, dette gjelder spesielt når du søker innen studentskipnaden. De tilbyr nemlig internflytting, og du blir prioritert dersom du allerede bor der. Og det er hundre ganger bedre å ha en leilighet, selv om det ble nummer fire på listen, enn å ikke ha et sted å bo.


Grünerløkka Studenthus (merket for gjennbruk)

Bruk studentskipnaden for alt den er verdt

Jeg vet jeg har mast mye om studentskipnaden nå, men det er et veldig godt tilbud! De leier ikke bare ut boliger, men har også treningssentre, kafeer og restauranter, fastlege, tannlege og mye mer. Les mer om de på hjemmesiden til SiO her!

Personlig vil jeg anbefale alle som skal studere i Oslo å søke leilgihet i Iladalen Studentby. De har flest parleiligheter, men også noen for single. Leiligheten er ganske store, og området er helt perfekt. Alexander Kiellandsplass er akkurat passe sentralt med alt du trenger av butikker og kollektivtransport i nærheten, og sentrum er bare 10 minutter unna med buss. Likevel er det rolig og fint der, og rett bak studentboligene ligger et nydelig parkområdet som er herlig å trekke ut i om sommeren. Vi søkte i Januar og fikk svar juni, da takket vi ja uansett om vi ikke ante om vi kom inn på ønsket studie.

Masse lykke til med boligsøking, og ikke minst lykke til med studiesøket!

Skal du studere til høsten?

- Sara


#student #studere #studier #studentbolig #boligjakt #oslo #sio #studentskipnad #tips #studenttips

Strawberry smoothie bowl

 • 09.01.2016 kl. 16:56

Nå er hverdagen tilbake for fullt og usunn, fet julemat byttes ut til fordel for litt sunnere og lettere mat. Jeg vet ikke med dere, men jeg setter pris på litt inspirasjonspåfyll på matfronten en gang i blant. Så i dag vil jeg dele en enkelt og veldig god smoothieoppskrift med dere. Denne blir ganske tykk så den egner seg godt til å spise med skje, men hvis du heller vil drikke den er det bare å tilsette litt juice eller vann.

Ingredienser: 1 banan // 2 ringer ananas // 1 beger Yoplait dobbel 0 med eple // noen frosne jordbær // topping

Alt blendes bare i en blender og siden denne smoothien bli ganske tykk spiser jeg den like gjerne med skje. Jeg toppen min med tørket jordbær, bananskiver, chiafrø og kokos. Det ble en nydelig smakskombinasjon, men du står selvfølgelig fritt til å toppe den med hva du vil. Nøtter, granola og blåbær er også veldig godt!

Det tok kanskje 3 minutter å slenge sammen denne frokosten og jeg synes i hvert fall dette er et par hakk opp fra standard brødskive med gulost. Husk at hvis du har frukt eller grønt som har ligget en stund kan du bare kutte det opp å slenge det i fryseren. Da har du alltid noe å lage smoothie av, og du slipper å kaste mat unødvendig!

Har du noen gode frokosttips?

- Sara


#frokost #tips #ideer #inspirasjon #inspo #mat #oppskrift #sunt #smoothie #chiafrø

My vision board for 2016

 • 08.01.2016 kl. 16:41

Vi er bare en drøy uke ut i januar og hele den "nytt år, nye muligheter"-tankegangen har ikke sluppet helt taket. Så fort man kan snu om på kalendere og den viser et nytt år føler man at alle feil som ble gjort i det forrige året ikke er viktige lenger. Nå har man muligheten til å endre seg! Og uansett hvor teit det høres ut føler jeg det på akkurat samme måte. Derfor har jeg satt meg ned å laget et vision board for det kommende året. Jeg delte mine forsetter med dere for litt siden, men med et vision board er det mye lettere å se for seg disse planene og målene. Mitt vision board består av alle forsettene og en del andre småting som skal motivere meg til at 2016 skal bli et helt fantastisk år!

Jeg tenkte bare jeg skulle gå kjapt igjennom hva de forskjellige tingene står for, hvis noen skulle lure på det. Øverst i venstre hjørnet har jeg bilder av noen lekre leiligheter, ikke fordi jeg har planer om å flytte inn i noen luksusbolig, men fordi jeg ser veldig frem til å flytte ut fra her jeg bor nå. Forhåpentligvis får vi mer plass og et litt bedre nabolag. Ved siden av leilighetsbildene har jeg tatt med bilder som representere blogging. Jeg har lyst til å ta bloggen mer seriøst og bli skikkelig stolt av bloggen min. Det gjelder både innholdet, at jeg er flink til å svare på kommentarer og at jeg poster mer jevnt. Jeg har også veldig lyst til å bli flinkere på Youtube, det er et av de største bloggmålene for 2016.

På neste rad har jeg noen bilder som representerer sunnhet. Jeg har lyst til å trene mer dette året, hvordan det skal gå til har jeg ikke funnet helt utav enda. Jeg meldte meg nemlig ut av treningssenteret mitt før jul, og tror jeg blir nødt til å klikke hjem en vektstang og en treningsball for hjemmetrening. På matfronten har jeg lyst til å bli flinkere til å prøve nye ting. Ett av forsettene mine var å kutte ned på inntaket av kjøtt, noe som har gått veldig bra den første uka.

Nederst har jeg samlet noen skjønnhetsbilder, disse representerer forsettet mitt om å lære meg én ny skjønnhetsting hver måned. Det er så mye jeg har lyst til å kunne, og da må jeg rett og slett bare øve. Bildet av jenta i senga er der fordi jeg har lyst til å bli flinkere til å legge meg tidlig og stå opp tidlig. Et ordentlig A-menneske kommer jeg vel kanskje aldri til å bli, men jeg skal gjøre så godt jeg kan! Sitatet står for at jeg har lyst til å gjøre en god gjerning hver måned. Det var også en del av forsettene mine og det kan være alt fra å kjøpe =Oslo til å hjelpe til som frivillig. Det siste forsettet mitt var å bli blodgiver i løpet av 2016, dette gruer jeg meg til, men jeg vet at det går hvis jeg vil.

Hvis noen av dere lager et vision board for 2016 har jeg kjempelyst til å se det! Del link til innlegget i kommentarfeltet så stikker jeg innom ♥

- Sara


#mål #målsetning #goals #forsetter #resolution #visionboard #visjon #planer

Året som gikk: juli til desember

 • 07.01.2016 kl. 20:56

Da er det tid for siste oppsummering av året som gikk, juli til desember. Det ble ganske lite blogging i juli og august, mens i september fikk jeg en oppsving som varte ut året. Uansett så håper jeg du koser deg med tilbakeblikkene, det har jeg gjort ♥

- JULI -

I juli hadde jeg et par uker fri og da dro vi hjem til mamma en tur. Vi kjørte flyttelass for bestemor, besøkte venner og familie, og slappet av i de få solstrålene vi fikk.

Anna, Vilde og jeg koste oss på en Oslos fineste sommerdager. Vi tok litt å drikke på Fridays før det ble god mat på Bølgen og Moi. Aker Brygge viste seg fra sin beste side så vi fikk til og med slikket litt sol.

Dagen etter hadde jeg bursdag, og etter et skift på hotellet kom hele familien inn til Oslo for å feire. Vi spiste på Olivia Aker brygg og koste oss masse.

Det er ikke bare jeg som har bursdag i juli, Mari fylte også år, og da ble det feiring. Vi feiret med skikkelig jentefest i sommerlig tema.

På slutten av juli fikk jeg ENDELIG stusset litt på håret! Det hadde jeg ikke gjort på et par år så det var helt fantastisk.

- AUGUST -

 

 

Det var også i august det kjære marsvinet vårt gikk bort, 6 år gammelt.

I august holdt vi på med garasjesalg for å prøve å selge unna ting for bestemor. Salget gikk veldig bra og vi ble kvitt utrolig mye.

Oldemor feiret 92 år i august med en koselig familiesammenkomst. Det ble en veldig fin sommerdag med litt bildeknipsing i hagen.


Helt på tampen av august var det klart for årets sommerfest på jobb. Festen hadde temaet latino og det var SÅ gøy! Håper neste fest blir like bra.

- SEPTEMBER -

I september var matfestivalen Matstreif på plass i Oslo. Der er det mange spennende boder med mat fra hele Norge. Jeg koser meg alltid veldig på denne festivalen og drar derfra med masse inspirasjon.

Siden vi er inne på mat, jeg postet litt forskjellige oppskrifter i september. Deilig høstsnacks av eple, coffee cubes og ovnsbakt laks med rotmos.

Jeg var en kjapp tur innom boligmessen på Telenor Arena, og fikk bare enda mer lyst til å finne et nytt sted å bo. Hit må du ta turen neste år hvis du tenker å pusse opp hjemme, masse inspirasjon å finne.

I september lanserte Caroline Berg Eriksen sin veskekolleksjon i samarbeid med Adax. Jeg måtte bare ta tuen for å se på lekkerbiskene, og ikke minst for å ta bilde med Caroline. Hihi, liker hun så godt!

Marthe ble 22 år i september, noe hun feiret med en fin bursdagsfest hjemme hos henne. Det ble en morsom kveld, hvor kameraet gikk varmt!

- OKTOBER -

Bloggen fikk sin andre bokanmeldelse, denne gangen var det Linnéa Myhres nyeste bok jeg hadde lest. To anmeldelser på snart tre år er forresten altfor dårlig, jeg MÅ skjerpe meg på dette punktet!

Igjen delte jeg flere veldig gode oppskrifter, blant annet på herlige søtpotet fries, chilikakao og varm eplesider.

Lene Orvik slapp sin tredje kolleksjon for BikBok og holdt lansering i flaggskip-butikken på Karl Johan som vanlig. Denne kolleksjonen var helt nydelig, og min soleklare favoritt så langt. Jeg dro en tur innom for å se på kolleksjonen og fikk med meg en topp og et smykke hjem.

Vilde kom til byen og vi testet ut tidenes koseligste kakao-kafé på Grünerløkka. Hun overnattet hos meg og vi så på film, gjorde et par DIY-prosjekter og skravlet fra oss.

Jeg skrev et morsomt innlegg som fikk veldig god respons og gode lesertall, "du vet du er blogger når..." Det er veldig gøy når innlegg slår sånn an.

Oktober ble avsluttet med en supermorsom Halloweenfest hos Tonje og Mari. Alle hadde skikkelig gjennomførte kostymer, selv var jeg Kik Kardashian med heavy contour og stor rumpe.

- NOVEMBER -

November startet på en mindre kul måte med at vi fikk påvist veggdyr i leiligheten. Vi måtte pakke ned alt i leiligheten, fryse det ned og endte opp med å sove på hotell i mange dager. Heldigvis for oss jobber jeg på hotell, ellers hadde det hele vært veldig mye kjipere.

I skikkelig movemberstil lage jeg både bartekake og bartenegler. Kaken var til kjære Tonje som ble 23 år i slutten av måneden. Og neglene var bare for moro skyld.

Det ble et par gode oppskrifter denne måneden også, disse helt utrolig gode fudgene må du bare prøve ut! De er sukkerfrie med smak av sjokolade og peanøttsmør, så godt. Hvis du heller vil unne den en usunn treat anbefaler jeg disse kanelknutene. Det er de beste kanelbollene jeg noen gang har lagd!

- DESEMBER -

I desember gikk naturlig nok mye av tiden med til juleforberedelser, pynting, julegaveshopping og jule-innhold til bloggen. Jeg gjennomførte også en DIY-week for å finne litt gøy før jul. Sjekk gjerne ut alle sammen her: Snowglobe, lussekatter, pepperkakeskrubb, glitrende vinflaske og julekule.

Så ble det juleferie på meg og vi dro hjem til mamma for å være der jula. Jeg bakte pepperkaker og pyntet mini-pepperkakehus. Og koste meg i tiden før jul.

Julaften besto selvfølgelig av Tre Nøtter Til Askepott, med julestrømpe og det som hører til. Vi fikk grøt og kaker hos besteforeldrene til Matias før selve kvelden ble feiret hos oldemor. Der hadde vi tradisjonell juleribbe med riskrem til dessert, før vi trakk bort i sofaen og slappet av litt før gaveåpningen.

I romjula var det familie- og vennebesøk som sto på planen. Mellom slagene ble det også tid til litt kos og avslapping.

Året ble avsluttet med en fin fest sammen med gode venner.

Slik ble altså mitt 2015. Jeg sier meg godt fornøyd med året som gikk, også håper jeg at 2016 byr på masse spennende. Jeg er i hvert fall veldig klar ♥

Har du fulgt bloggen i alle disse månedene?

- Sara


#oppsummering #åretsomgikk #årskavalkade #tilbakeblikk #tb #throwback #jul #vinter #desember

On a scale from 1 to 10, you're an 11!

 • 06.01.2016 kl. 12:09

Sponset eske

Teamet bak Glossybox har overgått seg selv hva angår søthet, for månedens (desember) eske bare oser søtt og koselig! De har valgt å kalle den for The Positivity Box og hele lokket på esken er dekket i søte ord og setninger. Innholdet er det heller ingen ting å klage på, jeg føler jeg har sagt dette mange ganger, men dette må være den beste esken til nå! Absolutt alle produktene kommer jeg til å få brukt for!

♥ Månedens herlige innhold ♥

Er den ikke fin? Jeg begynner å få en ganske stor samling med esker nå, men disse spesialeskene må jeg jo bare beholde!

Micellar wateret fra Garnier har jeg hørt flere skryte av, og nå er det ikke mange dagene til rensen min er tom, perfekt! Er veldig spent på om den holder mål, noen av dere som har prøvd den? Vi fikk også et nytt produkt fra Deo Doc! Dere husker kanskje jeg var sånn i ekstase over "deodoranten" vi fikk for et par esker tilbake? Vel, det viste seg at det var en intimspray, ikke en vanlig deodorant. Haha, flaut! Uansett, designet på flasken var jo helt nydelig og intimspray, why not? Denne gangen har vi dog fått et litt mer normalt produkt, en intimvask. Det bør alle ha, og jeg som er litt jålete av meg setter pris på at flasken pynter opp på badet.

Den store overraskelsen denne måneden var et sminkeprodukt produsert av Glossybox selv! Jeg håper dette bare er ett av mange produkter fra dem fremover, for denne likte jeg godt! Fargen passer meg midt i blinken også er den i tillegg veldig enkel å jobbe med. Jeg har så mange sminke-looks i hodet om dagen at jeg bare MÅ få filmet litt til dere snart! Leppestiften på bildet er fra Teeze Cosmetics og er en mørk, lekker farge. Den er heldigvis matt og jeg skal si dere den holder godt. Jeg swatchet den på hånda tidlig i dag etter flere runder med håndvask er den fortsatt ikke helt borte! Håper den sitter like godt på leppene.

Øverst er øyenskyggen fra Glossybox i fargen taupe og under er leppestiften fra Teeze Cosmetics i fargn carat crimson. Leppestiften blir enda dypere enn bildet klarte å få frem, helt nydelig!

Denne varmebeskyttende sprayen fra Maria Nila skal ikke bare beskytte håret mot varme, men også gjenoppbygge håret og forebygge flisete tupper. Ja takk sier jeg bare! Flasken ser helt smashing ut og sprayen lukter SÅ godt! Gleder meg til å prøve den i morgen når jeg skal rette håret.

Og som kronen på verket står denne beskjeden inni esken! Det går ikke an å ikke bli glad av å åpne denne esken, og jeg kjenner jeg gleder meg til å se hva eskene for neste år har å by på. Hvis du ikke allerede er abonnent og du melder deg på nå er du så heldig å få denne esken som din første! Du kan lese mer og bestille abonnement her.

Hva synes du om månedens eske?

- Sara


#glossybox #glossy #glossybox_norge #sminke #makeup #skjønnhet #velvære #deodoc #teeze #garnier #marianila

Året som gikk: januar til juni

 • 05.01.2016 kl. 18:58

Å oppsummere året som har gått er noe av det hyggeligste jeg vet om, da ser man hvor mye man faktisk har fått gjort i løpet av 12 måneder. De to foregående årene tok jeg kanskje litt (kremt) av på disse innleggene, og de endte opp med å bli milelange. Jeg har derfor forsøkt å begrense meg litt mer i år, og har bestemt meg for å kun lage to innlegg. Det vil derfor bli seks måneder i hvert innlegg, og nå starter vi med januar-juni. Håper dere koser dere med mimringen!

- JANUAR -

Januar startet med at jeg gikk rett ut i praksis hos Polhem PR. Mye av tiden gikk med til det, og det var en ganske stor omveltning å gå fra skolebenken til en fulltidsjobb. Det var uansett noen helt supre uker, og jeg savner virkelig stedet og gjengen som jobber der!

Jeg var på Vixen Blog awards sammen med Anna. Først deltok vi på pre-partyet sammen med alle finalistene før det bar videre til selve utdelingen. Det var en helt super kveld som jeg veldig gjerne ønsker meg en reprise av! Jeg var også heldig å møtte på søte Emilie og RockStarCharlie og ikke minst flinke Agnes!

Jeg brukte mye tid på kjøkkenet og lagde en del sunne ting. Blant annet chiapudding med blåbær, som er helt utrolig nam! Det må jeg se å lage meg igjen en dag. Jeg eksperimenterte mye med den nye juicemaskinen min, noe som resulterte i blant annet en skikkelig god grønn detox-juice og en litt syrlig grapefruktjuice. Jeg lagde også et veldig godt popcorn med mørk sjokolade og havsalt. Det må jeg også huske å lage igjen en dag, SÅ godt!

Som praktikant hos Polhem fikk jeg være med på veldig mye morsomt og i januar hadde vi et stort arrangement som het Mote med mening. Her var det catwalk med mange ville hårfrisyrer og fine antrekk, kvelden bød på flinke artister og spennende historier.

- FEBRUAR -

Februar startet med at jeg fikk besøk av Anna og Vilde, vi dro på kafé, lagde makroner, koste oss med vin, spiste tapas og bare koste oss. Makronene vi lagde finner du oppskrift på her, de ble helt sykt gode!

Februar betyr også morsdag og det må jo feires! Mamma lå dessverre hjemme syk på selve dagen, men hun fikk i hvert fall gave og morsdagsrosett. Oppskrift på den finner dere her.

Jeg var fortsatt i praksis hos Polhem fem dager i uka og i februar arrangerte vi mange eventer. Det var høysommervisning, med høy sommerfaktor selv om det var vinter utenfor vinduene. Sammen med Zalando hadde vi også et veldig kult event som het Fit For Fashion, hvor fokuset var sporty mote. Helle Bornstein holdt et spennende foredrag og vi fikk smake på sunn mat. Det siste eventet i regi av Polhem i februar var med RÅ Organic Skincare. Jeg tror det må ha vært det morsomste eventet å pynte til av alle, vi brukte stubber som tallerken, stubber til utstilling og temaet var virkelig gjennomført til fingerspissene. Produktene deres er forresten helt fantastiske, de er virkelig verdt å sjekke ut! Ved siden av jobben på Polhem var jeg på et par eventer selv også, blant annet laseringen av Urban Decay på Steen og Strøm.

- MARS -

I mars feiret vi bursdagen til onkel i Egers flotte lokaler. En veldig vellykket kveld med god mat, sammen med hele familien ♥

Polhem arrangerte tidenes skjønnhets-event i samarbeid med Masq. Det var SÅ gøy å få være med på, vi pakket uendelig mange goodiebags, hjalp til ved phootho boothen, tok bilder og koste oss glugg i hjel hele kvelden.

Og gjett hvem som fikk bilde sammen med Sam og Nic Chapman?! Disse damene er så flinke, så det var veldig stas!

Det ble nok en koselig venninnedag i Oslo med Anna og Vilde, denne gangen sov vi over hos Vilde. Vi var å solte oss på operataket og lekte litt turister i egen by. Sushien på Østbanehallen og kakaoen i bibliotekbaren på Hotel Bristol fikk vi prøvd ut. Ingen av delene nådde opp til forventningene, men vi hadde det veldig gøy uansett. Litt kulturelle fikk vi også vært med en liten tur på Nasjonalgalleriet. Kos!

Jeg fikk en mini bli ny dag på Byportens skjønnhet- og velværedag. Jeg fikk nappet brynene mine med tråd og ble sminket av ei veldig flink dame. Jeg tok med meg mange gode tips derfra, og har aldri vært mer fornøyd med brynene mine. Synd jeg ikke var flink til å vedlikeholde de!

I slutten av mars kom påsken og da må jo bloggen fylles med gult! Jeg lagde derfor noen søte kyllinger av egg og majones som kan piffe opp et ellers kjedelig frokostbord. Det ble selvfølgelig også negler påskestyle.

- APRIL -

Det var fortsatt påsketider i april og jeg lagde tidenes beste kakao med deilig mint! Hvis du ikke har testet det før må du gjøre det! Jeg lagde også påske-cupcakes, som endte opp med å bli ganske søte.

Jeg var så heldig å få lov til å bli med på Gelish-kurs hos Tone Lise Akademiet. Det var så gøy å lære dette og etter kurset har jeg blitt helt avhengig av Gelish! Kurset ga virkelig mersmak og hvem vet, kanskje jeg melder meg på et nytt en dag?

Matias og jeg flyttet til Sinsen, en ganske dårlig avgjørelse om jeg får være ærlig! Vi teller nærmest dager til vi kan flytte ut herfra, så anbefaler ingen å flytte hit, eller å benytte seg av Fredensborg utleiefirma.

April var måneden Benjamin og jeg for alvor kom i gang med bachelorfilmen og som en del av det var vi med på et siste event hos Polhem for å filme litt. Det var en skjønnhetsfrokost etterfulgt av after work med sprudlevann. Det ble en veldig hyggelig avsluttning på min tid hos Polhem.

- MAI -

Store deler av mai besto av bachelorjobbing og jeg har ikke tall på hvor mange timer vi hadde i redigeringsrommet. Vi fikk ikke levert før 18. mai, så det satte en liten demper på 17.mai-feiringen. Likevel var det veldig verdt det, for følelsen av å ha levert det aller siste arbeidet var helt magisk!

Matias og jeg fikk en til en liten feiring av nasjonaldagen likevel, og vi spratt tidenes minste proseccoflakse for å feire. Grillingen ble erstattet med spekeskinke, roastbeef, eggehakk og potetsalat, men jammen smakte det godt!

Jeg rakk også å være med på butikkåpningen til Lagerhaus i Norge. Det ser ut til at den erstatter mange av Åhléns-butikkene som holder på å legge ned nå. Det er helt ok for meg, digger Lagerhaus!

- JUNI -

 

Juni er bloggens bursdagsmåned og selv om jeg ikke feiret det så mye i fjor mimret jeg litt tilbake. Tenk at i år bli bloggen tre år!

Et av årets aller mest leste blogginnlegg ble publisert i juni, innlegget hvor jeg sammenlignet Urban Decay sitt Naked2 palett med W7 sitt In The Buff. Overraskende nok likte jeg W7 sitt bedre enn UD sitt, men ingen slår Urban Decay på mascara!

Matias, moren hans, kjæresten hennes og jeg gikk opp Vikersundbakken. Gjett om utsikten var fin? Og gjett om den dårlige kondisen min fikk kjørt seg?

Jeg kom meg trygt gjennom muntlig høring og med det var bachelorgraden i boks. Og heldige meg fikk et par uker fri fra hotellet, den ferien var SÅ etterlengtet!

Jeg var i skikkelig sommermodus og skrev blant annet om smarte pakketips til ferien, og inspirasjon til hageparty.

Jeg delte også oppskrift på en helt himmelsk oreokake! Oreo mud cake, herregud for en kake. Den er akkurat så mektig som den ser og høres ut som, men anbefaler dere å teste den ved neste anledning! Oppskrift finner dere her.

Da var første halvdel av 2015 oppsummert! Jeg hadde glemt halvparten av alt dette så det er skikkelig kos å bla seg bakover i arkivene. Det må være én av de aller beste tingene med å ha blogg. Minnene forsvinner aldri ♥ Så håper jeg dere får en fin kveld, også snakkes vi til del to i morgen.

Husker du noe av dette?

- Sara


#oppsummering #åretsomgikk #årskavalkade #tilbakeblikk #tb #throwback #sommer #vår

Bildedryss: nyttårsaften

 • 04.01.2016 kl. 16:22

Her kommer et litt forsinket bildedryss fra nyttårsaften. Jeg feiret med en fin gjeng i Hønefoss hvor det ble mye god vin, kortspill, latter og stjerneskudd. Det ble en veldig fin slutt på 2015 og nå gleder jeg meg bare veldig til å ta fatt på 2016! Håper dere liker bildene ♥

"Ta bilder akkurat når jeg popper den" Haha, her ser dere hvordan det gikk!

En liten runde busstur for å få i gang stemninga, jeg slapp heldigvis å dra på busstur!

Fine Mari og Mia!

Gruppebilde kan fort bli veldig gøy, her får dere et av de mest normale!

Søteste Tonje ♥

Hvor fine er ikke disse her?

Stjerneskudd!

Også et siste gruppebilder under rakettene, bare synd ikke alle ble med på dette.

Jeg hadde en veldig fin kveld og koste meg virkelig glugg ihjel. Det håper jeg dere gjorde også!

Hadde dere en fin kveld?

- Sara


#nyttår #nyttårsaften #2015 #2016 #bilder #bildedryss #fest #feiring #venner #raketter

Let's make it a good one

 • 03.01.2016 kl. 22:18

Jeg ville bare titte innom en kjapp tur for å si hei. Jeg lever i beste velgående altså, jeg har bare koblet litt av de siste dagene. Nå er vi tilbake i Oslo og 2016 starter for min del først i morgen. Da skal dere få se litt bilder fra nyttårsaften og oppdatering av året som har gått. Håper dere har hatt en super start på året ♥

- Sara

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no