hits

DIY: unicorn-bokmerke

 • 12.03.2018 kl. 16:47

Hei og god mandag! Enda en ny uke og tenk at om bare to uker er påsken her! Jeg kan faktisk ikke skjønne hvor de siste ukene har blitt av, var det ikke akkurat jul? Uansett! I dagens innlegg har jeg lyst til å vise dere mitt siste DIY-prosjekt som passer perfekt for dere som er glad i å lese. Jeg har nemlig lagd meg et bokmerke. Et enhjørningbokmerke for å være mer presis, alle må jo ha det! Jeg synes i hvert fall enhjørninger er skikkelig søte og etter å ha sett flere som har lagd seg tilsvarende bokmerkene på Pinterest måtte jeg bare prøve å lage et selv. Her kommer fremgangsmåten. 

Til halen trenger du: Garn i ønsket farge // En bit med papp  // Saks

Papplaten lager du bare av oppbrukt matemballasje eller lignende. Jeg fant ut at 11 cm var en fin lengde for meg, men lag den gjerne lengre eller kortere alt ettersom hva du ønsker. For å lage halen gjør du som på bildene over, surr tråden rundt papplaten til ønsket tykkelse. Jeg telte ikke, men tipper det ble ca. 15 runder med garnet. Klipp så av to biter garn og fest den ene gjennom trådene på oversiden av papplaten (som bilde 2) før du klipper opp nederste del av garnet og frigjør dusken fra platen. Bruk den andre biten med garn til å knyte rundt toppen for å lage en dusk (som bilde 3).

Da blir dusken seende slik ut. 

Til selve bokmerket trenger du: Ark i ønsket farge // Saks // Blyant // Enhjørningform (jeg fant en figur på Google og tegnet over en iPadskjerm, datamaskin eller telefon fungerer også) // Nål

Når jeg skal kopiere en form til et DIY-prosjekt bruker jeg alltid å legge et ark over dataskjermen og tegne over. Denne gangen kom jeg på at en iPad faktisk er enda enklere, da kan arket ligge flatt når du tegner over. En mobil fungerer også, men da blir bokmerket mindre. Så bare legg arket du vil bruke over skjermen (skru opp lysstyrken hvis det trengs) og tegn over. Kan du printe ut går selvfølgelig det også an! Klipp så ut figuren før du fester halen. Jeg hadde en kul glittertråd liggende så jeg valgte å feste min hale med den, men du kan også bruke den garnstumpen som allerede er der. Jeg brukte forresten en nål til å feste med, du kan også lage et hull med en hullemaskin og tre tråden/garnet igjennom.

For en siste finnish sprayet jeg spiret på enhjørning med gullspray, jeg hadde ikke gulltusj eller gullpenn tilgjengelig, men det fungerer selvfølgelig også. Pynt det gjerne enda mer med farger eller gulldetaljer hvis du ønsker, jeg synes bare det var fint å holde den enkel siden halen er så stor. 

Da er det bare å begynne lesingen! Jeg holder for tiden på en påskekrim, så før påske skal dere få et boktips av meg :) 

- Sara


#DIY #hobby #hjemmelaget #bok #lesing #tips #inspirasjon #unicorn #enhjørning

Redesign: stripete 80s t-skjorte

 • 08.03.2018 kl. 15:26

Jeg er i skikkelig DIY/redesign-modus om dagen, så håper dere er klare for noen slike innlegg fremover! Bloggen er en fin platform hvor jeg kan dele mine lille prosjekter og forhåpentligvis kan noen ta med seg litt inspirasjon når de går ut herfra. Mitt siste lille prosjekt er en t-skjorte jeg kjøpte på loppemarked i fjor høst, som endelig har fått en liten oppussing. Røde og hvite striper har jeg vært forelsket i det siste halve året, og da jeg så t-skjorten ligge i haugen med klær måtte den bli med hjem. Et par små forandringer seinere ser t-skjorten akkurat ut som jeg vil. Her kan dere se hva jeg har gjort.

Får litt 80s-vibes av denne looken!

T-skjorten var kul som den var, men jeg likte ikke logoen på fremsiden og den ene armen. Jeg gikk derfor til innkjøp av noen patcher fra Ebay og strøk de på. Merk bare at de fra Ebay sitter litt dårlig, så det er en fordel å sy rundt kanten for sikkerhets skyld. Jeg klippet også av kanten på ermene, rundt halsen og fjernet knappene. Jeg tenkte å sette på et par nye knapper hvis jeg kommer over noen kule en dag. Men enn så lenge synes jeg ikke det gjør noe at det ikke er knapper, jeg kommer uansett ikke til å kneppe de igjen. 

Fordi t-skjorta er litt stor synes jeg det er fint å lage en knute på ene siden, da får den litt finere passform. Jeg kunne selvfølgelig sydd den inn, men så mye arbeid har jeg ikke lagt i den. Hehe.

Denne kommer nok kanskje til å bli brukt mer når gradestokken kryper litt oppover, men med en cardigan eller lignende over duger den nå også. Håper dere likte det endelige resultatet! 

- Sara


#diy #fashion #mote #redesign #upsycle #syom #loppemarked #vintage #ebay #insiprasjon

Redesign: Pom pom-sweater

 • 09.02.2018 kl. 18:32

Jeg elsker gjenbruk og redesign, og har hele livet har jeg vært vant til å gå på loppemarked og få arvede klær. Da jeg var yngre husker jeg det var stor stas hver gang vi fikk en klespose med arveklær levert av venner eller familie. Håper folk fortsatt gjør det? Selv om et barn vokser ut av klærne sine er de jo som regel ikke ødelagte. Uansett, i dag fikk jeg lyst til å vise dere mitt nyeste redesign-prosjekt. Da Zoella holdt på med vlogmas hadde hun en av dagene på seg en skikkelig kul genser full av pom poms. Etter et kjapt Googlesøk fant jeg den på Zara (hvis jeg ikke husker feil), den kostet i hvert fall noen hundrelapper. Med et skap fult av strikkede gensere hvor flere av de ikke blir brukt særlig mye synes jeg det ble litt teit å kjøpe enda en en, spesielt fordi dette er en genser jeg ser for meg at jeg blir lei etter hver. Jeg bestemte meg derfor for å lage min egen variant isteden, da kan jeg fjerne pom pomene og heller gå tilbake til å bruke genseren som før. Her er fremgangsmåten min.

Det aller første jeg gjorde var å shave genseren. Dette høres kanskje litt rart ut, men jeg brukte rett og slett en barberhøvel på hele genseren, da fikk jeg fjernet en haug med nupper som gjorde at genseren så litt møkkete ut. Sjekk alt som kom av på bildet under!

Så var det bare å lage noen pom poms. Jeg bruker en gaffel når jeg lager slike miniversjoner, sjekk ut denne videoen for fremgangsmåte. Bare vær veldig nøye med å stramme godt når du skal knyte, hvis ikke vil pom pomene bli løse og falle fra hverandre etter kort tids bruk. 

Når du har lagd nok pom poms er det bare å sy de på genseren der du vil ha de. Jeg valgte å bare sy på fremsiden av genseren, selv om jeg hadde litt lyst til å ha på armene også. Kanskje jeg lager et par ekstra og gjør det etter hvert?

Ble den ikke litt søt da? Jeg synes i hvert fall det. Nå er jeg bare spent på å se hvordan pom pomene holder seg i vask. Det burde gå bra hvis jeg vrenger den og vasker på ullprogram. Håper det :) 

- Sara


#gjenbruk #redesign #diy #hjemmelaget #håndarbeid #klær #mote #inspirasjon #tips

DIY: 2 kort for morsdag & valentine

 • 06.02.2018 kl. 17:24

Hei! Nå er det ikke lenge før både morsdag og Valentines er her og jeg ser at butikkene begynner å fylle hyllene med bamser, kopper, sjokoladeesker og guden veit hva. Det finnes mye fint å få kjøpt, men noen ganger er det hyggelig å lage litt selv også, man blir vel aldri for gammel for det? Jeg har i hvert fall laget et par forslag til kort som kan gis bort på morsdagen eller Valentines Day. Håper dere liker dem ♥

Til det første kortet trenger du: Et plain kort/et ark brettet i to // Stempelpute // Blyant med viskelær // Hjerteformet mal (jeg lagde min selv, se forklaring)

Start med å lage hjertemalen, det gjør du enkelt ved å feste et ark til dataskjermen din også tegne over en hjerteform du finner på Google. Klipp den ut og så er den klar til bruk. Finn et enkelt kort eller bare brett et ark du har i to, jeg hadde noen litt tykke hvite ark liggende, så jeg gikk for sistnevnte. Legg hjerteformen der du ønsker på kortet, og fest den gjerne med en tapebit under slik at formen ikke sklir. Så er det bare å dyppe viskelærdelen av blyanten ned i stempelputen og trykke rundt hele hjerteformen.

Når du har laget sirkler rundt hele formen kan du fjerne malen og du vil se at hjerteformen kommer til syne. Så kan du velge å skrive noe inni hjertet, eventuelt noe på over- eller undersiden. Dette er et veldig enkelt kort som går utrolig fort å lage, perfekt hvis du er litt travel!

Til kort nummer to trenger du: Et kort/et brettet ark // Ark i to ulike farger // Blyant // Saks // Limstift // Hjerteformet mal i 2 ulike størrelser (jeg lagde mine selv)

Nok en gang lager du hjertemalene ved å tegne over på dataen, bare husk at denne gangen trenger du to ulike størrelser. Jeg fant derfor et bilde også skalerte jeg det et par ganger ned for mal nummer to. Bruk så malen til å tegne opp og klippe ut 4 hjerter av hver størrelse, jeg tok de store hjertene hvite og de små rosa. Brett de minste hjertene litt på midten slik at de står litt opp og lim de på det store. Da vil du få en slags 3D-effekt på hjertene.

La hjertene tørke før du limer de på kortet ditt. Gjør gjerne plass til å skrive noe på kortet hvis du ønsker det.

Nå gjenstår bare å skrive innholdet i kortet, men det kan jeg dessverre ikke hjelpe dere med. Håper uansett dere like kortene eller at dere fikk litt inspirasjon. Og hvis dere ikke skal feire noen av disse dagene er det sikkert en eller annen person i livet deres som vil sette pris på en hyggelig oppmerksomhet en helt vanlig dag og ♥

- Sara


#diy #morsdag #valentines #valentinesday #hjemmelaget #tips #inspirasjon

Nytt kjøleskap til 139 kroner

 • 13.01.2018 kl. 18:27

Når man går hjemme hele tiden kan man fort bli litt lei omgivelsene sine, og det frister å piffe opp litt. Jeg tok meg derfor en tur på Pinterest, hvor du finner masse gode ideer, men også så utrolig mye teit! I mylderet av DIYs og tips til hvordan forbedre helsen i 2018 fant jeg til min store glede ei som hadde malt kjøleskapet sitt med tavlemaling. Jeg tenkte at det må jo være litt av en prosess, men faktisk ikke! Jeg har egentlig ikke tenkt over at kjøleskapet vårt er så veldig stygt, men det er ganske gammelt og det synes jo. Så jeg ga det en grundig vask og fant frem penselen. 

Sånn så kjøleskapet ut før, litt godt med rot rundt fulgte også med på bildet ser jeg. Det bærer preg av litt småslitasje her og der, men det er vanskelig å se på bildet. Det var absolutt ikke verre enn at vi kunne leve med det, men hvorfor ikke prøve noe nytt?

Jeg visste jo ikke om resultatet kom til å bli bra, men som sagt er kjøleskapet ganske gammelt, så vi kommer til å måtte kjøpe et nytt før eller siden uansett. Og jeg må si jeg er veldig fornøyd med hvordan dørene endte opp. Nå har jeg lagt tre lag med tavlemaling på begge dørene, også skal jeg selvfølgelig male resten av kjøleskapet sort. Jeg gidder ikke bruke tavlemaling på hele skapet, da det ikke har noen hensikt.

Nå kan vi enkelt skrive beskjed og huskelister på kjøleskapet slik at begge to ser det. Superkjekt!

Tavlemalingen og penselen hadde jeg hjemme fra før, men jeg har vært en tur på Clas Ohlson og kjøpt vanlig sort maling som skal på resten av sidene. Denne boksen kostet 139 kroner, og det synes jeg ikke er dårlig for en helt ny look på kjøleskapet! 

- Sara


#diy #pusseopp #gjenbruk #maling #kjøkken #interiør #tips #inspirasjon 

Pakketips: Rudolf

 • 06.12.2017 kl. 16:32

Jeg regner med at mange av dere er godt i gang med julegavene allerede? Selv mangler jeg fortsatt noen, men jeg har såvidt begynt å pakke inn noen gaver. Og til de to små niesene våre har jeg gjort noe litt annerledes i år, jeg har dekorert pakken som Rudolf.  Det er kjempeekelt, her kommer fremgangsmåte!

Du trenger: Gråpapir // Rødt garn // Sort sprittusj // Limpistol // Tape // Saks

Pakk inn pakken på vanlig måte, hvis du skal dekorere slik bør pakken være enten rund eller firkantet. Så lager du snuten, sjekk ut denne videoen for enkel fremgangsmåte. Snuten limer du på med en limpistol, da er du sikker på at den sitter ganske godt.

Så er det bare å tegne på øyne og gevir. Hvis du er like dårlig på tegning som meg kan det være lurt å bruke en kork eller lignende å tegne rundt, når øynene skal lages. 

Gleder meg til å legge disse pakkene under treet på julaften, og håper jentene liker dem! Jeg synes i hvert fall de ble ganske så søte, om jeg får si det selv! 

Hva synes du om pakketipset?

- Sara


#diy #gave #pakke #innpakning #tips #inspirasjon #jul

DIY: candy cane-skrubb

 • 05.12.2017 kl. 13:10

Hjemmelagde velværeprodukter er som regel minst like bra, og i noen tilfeller bedre enn de du kjøper. I tillegg kan du være helt trygg på hva du smører på kroppen! Jeg liker spesielt å lage min egen skrubb, både til ansikt og kropp. Dersom du har skrubben i et fint glass blir dette også en utrolig hyggelig gave, for eksempel til en venninne, mamma eller søster. I dag har jeg laget en kroppsskrubb eller leppeskrubb om du vil, i ekte candy cane-stil. Perfekt til jul! 

Du trenger: 1,5-2 dl sukker // 0,5 dl kokosolje // Noen dråper peppermynteolje // Konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåten er superenkel, bare bland sammen sukker, kokosolje og peppermynteolje. Kokosoljen må mest sannsynlig varmes litt for å at den skal bli flytende nok til å blandes. Hvis du vil ha "candy cane-effekten" kan du ha litt rød eller rosa konditorfarge i halve blandingen og legge det lagvis slik jeg har gjort. Så er det bare å legge skrubben i en fin beholder, og gjerne pynte den hvis du vil det. 

En slik skrubb er som sagt kjempefin å gi bort i julegave, kanskje som en del av et lite velværekit til noen du er glad i? Jeg vet i hvert fall at jeg ville blitt veldig glad for noe sånt. Og dere, sjekk gjerne ut de andre skrubbene jeg har laget tidligere, denne med sjokolade og mint er til å spise opp! (ja jeg er glad i mint) Og denne med pepperkakeduft er en perfekt skrubb å lage nå til jul.

- Sara


#diy #skjønnhet #beauty #velvære #skrubb #jul

DIY: lyslenke med bilder

 • 28.11.2017 kl. 13:21

Hei hei! Nå synes jeg det er på høy tid med litt mer julete innlegg på bloggen, jeg klør nemlig i fingrene etter å lage pynt, bake julekaker og komme med tips til dere! Jeg skal likevel starte ganske mildt så her kommer et enkelt DIY-prosjekt du kan pynte med hele året, jeg har bare julifisert det litt. Håper dere liker innlegget!

Til dette prosjektet trenger du: En lyslenke i valgfri lengde // Stifter // Mini-klesklyper // Bilder, julekort og pynt etter eget ønske

Lyslenken kjøpte jeg billig på Ebay, og min er på 4 meter. Jeg skulle nesten ønske jeg hadde kjøpt en som var enda lengre, for ville jeg jo fått enda flere rader, men det fine med disse tynne lenkene her er at du kan skjøte de sammen. De er også laget av ståltråd slik at de blir enkle å forme! De små klesklypene har jeg hatt liggende, men de ble kjøpt på Panduro en gang i tiden. For å feste lenken satte jeg bare opp noen stifter i veggen, så snurret jeg lenken rundt stiftene. 

Så er det bare å henge opp bilder og pynt etter ønske. Siden det jo tross alt snart er jul ble det julekort, konglene jeg lagde i fjor og noen søte polaroidbilder på min lenke. Når julen er over tenker jeg det blir fint å fylle på med andre vanlige bilder. 

Denne lenken pyntet så fint opp ved skrivepulten min! En personlig vegg som jeg kan sitte å kikke opp på mellom jobbsøkingen og bloggingen ♥ 

Hvordan synes dere bildelenken min ble?

- Sara


#jul #diy #interiør #pynt #dekor 

DIY: skjorte med strykelapper

 • 09.11.2017 kl. 18:48

Hvite skjorter går til absolutt alt, og har du en hvit skjorte i skapet vil jeg si du alltid kan sette sammen et kult antrekk. Likevel kan det være gøy å leke seg litt med denne klassikern noen ganger, og det har jeg gjort i dag. Dere har sikkert sett hvite skjorter med strykemerker rundt om kring i sosiale medier den siste tiden? Jeg har i hvert fall forelsket meg helt, og siden jeg hadde igjen en del strykemerker fra et annet prosjekt jeg holder på med kunne jeg jo like gjere lage meg en selv. Jeg tror de selger en tilsvarende variant på Bikbok, om jeg ikke husker helt feil. Hvis dere skulle være interessert i ferdig-varianten :) Her kommer i hvert fall resultatet mitt.

Det kommer ikke så godt frem på bildene, men jeg har 8 strykemerker på min skjorte. 2 hjerter, 2 enhjørninger, en halv vannmelon, en ananas, en palme og et hjerte på pinne. Alle merkene har jeg kjøpt på Ebay, og kvaliteten er faktisk overraskende bra. Likevel kommer jeg nok til å sy litt rundt kantene på noen av de, bare for å være sikker på at de sitter. Skjorten kjøpte jeg for en 10-er på bruktbutikken her i byen og strykemerkene kostet rundt 20 kroner. Det vil si 30 kroner for hele skjorta, veldig innafor synes jeg!

Jeg synes skjorta ble veldig fin, leken og kul! Også er det litt gøy å ha en skjorte som ikke er lik alle andres, det er jo litt av moroa med å lage og redesigne ting selv.

Hva synes dere om skjorta?

- Sara


#diy #hjemmelaget #skjorte #fashion #mote #ebay #howto #tips #inspirsasjon

DIY: Ballong-piñata

 • 27.10.2017 kl. 17:16

Da jeg begynte planleggingen av årets Halloween-fest fikk jeg veldig lyst til å ha en piñata, og siden jeg er så utålmodig hadde jeg for lengst planlagt å lage disse, før jeg så at Nille solgte store fine gresskarpiñataer. Og når jeg har fått for meg en idé må jeg jo gjennomføre den. Så da får Nille bare ha de fine piñataene sine, her blir det en miniversjon med ballong-piñata!

Du trenger: Ballonger // Godteri som er innpakket // Sort tusj 

Fyll ballongene med noen godteribiter, dette bør være ting som ikke er altfor store. Det kan være greit å være to, for det tar ganske lang tid å fylle ballongene alene. Blås så litt luft i ballongene og knyt endene. Tegn på ansikter slik gresskar ser ut på Halloween. Jeg har aldri vært særlig kunstnerisk anlagt, så mine ansikter ser mildt sagt hjemmelaget ut, men det er jo litt av sjarmen! Planen var egentlig å henge de fast på en grønn tråd og så lage stilk, men de ville aldri i verden hengt oppe. Da måtte jeg ha spikret de fast, og det vil jeg ikke. 

Jeg har satt mine rundt om kring i bokhyllen, de ble jo faktisk litt dekorative også!

Om det blir så enkelt å poppe disse ballongene får vi se på, en saks eller nål håper jeg fungerer. Håper i hvert fall de faller i smak på festen i morgen :) 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #diy #godteri #dekor #fest #tips #inspirasjon #halloween2017mood

DY: Halloween-dekor med spraylakk

 • 25.10.2017 kl. 15:43

Ny dag, nytt Halloween-innlegg. I dag har jeg lekt meg litt med spraylakk, og jeg tenkte å vise dere hvordan stort sett alt kan bli skikkelig Halloween-aktig med et lite lag lakk eller maling. Dette er en perfekt mulighet til å få brukt for gamle vaser, pynteting osv. som ellers bare ligger å støver bort. Jeg har laget litt forskjellige ting, som alle skal frem på lørdag. Stort sett alt er kjøpt inn fra bruktbutikken, og tingene kostet derfor ikke stort. Jeg har også benyttet meg av et tomt glass som en gang inneholdt pastasaus. Gjenbruk! Håper dere får noen gode ideer :) 

Gamle vaser og krukker kan bli kjempekul Halloweenpynt, og det spiller ingen rolle hva slags farge eller mønster tingen har hatt før. Bare gi tingene et par lag med sprayboksen og de glir rett inn på Halloween. Dette har egentlig vært en grønn vase og messingbolle.

Dødningshodene var egentlig lyse, og de så forsåvidt greie ut fra før. Likevel synes jeg de ble enda litt kulere i helsort og gull. De koster bare 5 kroner på Nille for alle sammen, så det vil jeg si ble billig pynt! 

Har du kjøpt pastasaus, syltetøy eller lignende på glass før kan disse fint brukes om igjen til skummel Halloween-dekor. Jeg brukte "water marble"-teknikken for negler, hvor man drypper neglelakk opp i en boks med vann for så å dyppe neglen (denne gangen glasset) oppi. Dette skaper unike mønster på neglen, men det skapte også et veldig tilfeldig mønster av sort og oransje på glasset. Lokket sprayet jeg sort, og på innsiden limte jeg fast litt tyll, spindelvev og noen edderkopper. Så plasserte jeg et el-telys inni, og slang på litt spindelvev og noen edderkopper på utsiden, skummel lyslykt på 1-2-3! 

Disse to barbiedukkene er kanskje favoritten min med hele innlegget, de var så morsomme å lage! De ble også kjøpt på bruktbutikken, for en billig penge. For å gi de den gusten farge malte jeg de med en maling jeg hadde liggende, og øynene fikk et lag med hvitt. Så tullet jeg de inn i dopapir slik at det skulle se ut som bandasje, og limte det fast med limpistol. Jeg brukte øyenskygge, og leppestift for å sminke de. Også fikk håret et par runder med hårspray, og hun ene fikk litt leppestift og hvit spraylakk i håret. Med en liten knekk i nakken ble disse dukkene skikkelig ekle, om jeg får si det selv. 

Det finnes nesten ikke grenser for hva man kan gjøre med litt fantasi og en sprayboks.  Så det er bare å finne frem gammel pynt og litt spraylakk og komme i gang :)

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #halloweendiy #diy #hobby #spraylakk #dekor #tips #inspirasjon #inspo #halloween2017preps

3 enkle DIYs til Halloween

 • 23.10.2017 kl. 17:06

Halloween er rett rundt hjørnet og derfor vil det være Halloween-tema på bloggen hele uken! Jeg hadde det så gøy med Halloween-langweekenden min i fjor, og håper det blir like bra i år. På planen står i hvert fall alt fra oppskrifter til DIYs og gode tips, så jeg håper dere vil finne litt inspirasjon til årets skumleste dag her denne uken. Først ut er 3 veldig enkle DIY-prosjekter, hvor jeg bruker ting de fleste har liggende hjemme, eller som kan kjøpes for en billig penge. Håper dere liker tipsene! 

Dorull-kubbelys

Du trenger: Tomme doruller // El-telys // Limpistol // Saks // Sort spraylakk/maling // Tape

Disse brannsikre lysene lager du enkelt ved å lime fast et el-telys i enden av en dorull. Bruk en saks til å tilpasse lengden på dorullen slik at ser det ut som om lysene har brent i ulik tid. Når dette har tørket bruker du igjen limpistolen for å lage stearindrypp, som vist på bildet under. La det tørke helt før du dekker til det som skal være flammen på lyset med tape, dette for at det ikke skal komme maling eller spraylakk på den. Så er det bare å spraye eller male i ønsket farge. Siden det er Halloween valgte jeg å lage de sorte, men du kan selvfølgelig gå for oransje, lilla, eller hva du måtte like. Disse kan du trygt bruke blant spindelvev og annet stoff.

Flaggermus i lampeskjerm 

Du trenger: Sort ark // Penn // Saks // Tape // En lampe

Disse flaggermusene var kanskje det aller enkleste prosjektet, men jeg synes resultatet ble veldig kult. Alt du trenger å gjøre er å finne en flaggermusform du liker, jeg søkte bare etter "bat clipart" på Google, også la jeg arket inntil skjermen for å tegne etter. Nå skal det sies at jeg ikke hadde sorte ark, så arket jeg tegnet på var hvitt. Du kan derfor enten gjøre det sånn som meg, og bare tussje arket sort etter du har klipt ut flaggermusene, eller tegne en mal på hvitt ark og så tegne over på sort ark. Etter du har fått tegnet flaggermusen er det i hvert fall bare å klippe de ut og tape de fast på innsiden av lampeskjermen din. 

Hermetikk-spøkelse

Du trenger: En hermetikkboks // Hvit spraylakk/maling // Sort spraylakk/maling // Ark // Penn // Saks // Tape // Hyssing // Spiker el. // Hammer // Plaspose // Limpistol 

Start med å spraye/mal en liten del av hermetikkboksen sort, det er her øynene og munnen skal være. På et ark tegner du opp slik du ønsker at øynene og munnen skal se ut, klipp de så ut. Når det sorte har tørken fester du malen til øye og munn der du vil ha de med tape (bare brett tape dobbelt så sitter den på både arket og boksen), og så kan du spraye/male resten hvitt. La det tørke helt, og gå gjerne over med en runde til hvis det er behov. Fjern lappene som ligger over øyne og munn. Nå kan du egentlig bare la den være som den er, men jeg hadde lyst til å legge til noen skumle frynser. De klippet jeg bare ut av en plastikkpose, også limte jeg de fast på innsiden av boksen. For å kunne henge opp boksen lagde jeg et hull i toppen ved å slå igjennom en spiker. Bruk tråd eller hyssing til å henge opp. Denne vil se veldig kul ut når det er litt vind!

Sjekk gjerne ut garn-gresskarene jeg lagde i fjor.

Alle tre prosjektene var veldig enkle, og det som tok lengst tid var å vente på at spraylakken skulle tørke. Alle tingene kan også fint lages av barn! 

Hvilket prosjekt likte du best?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #diy #hobby #hjemmelaget #morro #gøy #fest #dekor #skummelt #halloween2017preps 

DIY: Pom pom-sneakers

 • 08.09.2017 kl. 17:31

God helg! I dag skulle det egentlig kommet et underholdningsinnlegg, men jeg fikk så lyst til å legge ut dette DIY-prosjektet med en gang. Jeg synes de pom pom-skoene som har vært så populært i det siste er så søte, men jeg gidder ikke betale flere hundre kroner for et par sko som sikkert ikke vil bli brukt mer enn nå i høst. Så jeg bestemte meg isteden for å lage mine egne. Egentlig er dette så enkelt at det ikke kreves noen oppskrift, men hvis noen fler har lyst til å lage slike sko tenkte jeg dere kanskje ville se fremgangsmåten. Så her har dere den :) 

Pom pom - sneakers

Det eneste du trenger er et par sko, du kan bare bruke noen du allerede har liggende for det skal verken sys, klippes eller limes. Også trenger du fire pom poms, jeg kjøpte mine på Ebay til rett over 30 kroner for alle sammen. Skoene kjøpte jeg på loppis for litt siden til 50 kroner, men de kommer jeg til å bruke som vanlige hvite sneakers når jeg er lei pom pomsene. Så totalt kan vi jo si at disse skoene kostet meg ca. 80 kroner! Det er vel innafor?

Bare ta opp lissene hele veien ned og tre igjennom de små "hempene" som alltid bruker å være på slike pom poms. På skoene mine var det fire sett med hull til lisser, og jeg synes det ble fineste å feste pom pomsene på de to nederste radene. Så er det bare å knyte på seg skoene som vanlig! 

Enklere blir det ikke!

Nå er jeg for å gå ut lufte skoene mine, håper bare ikke det blir så mye regn fremover så jeg får brukt de masse! Jeg er litt spent på hva dere synes da, er slike sko yey or ney? 

Håper dere får en superfin helg ♥

- Sara


#sko #shoes #klær #fashion #mote #diy #hjemmealget #inspo #inspirasjon #ebay

DIY: Påskeegg

 • 14.04.2017 kl. 13:13

Nå er jo påsken godt i gang, men hvis årets påskeverksted ikke er gjennomført enda kan jeg anbefale dette enkle prosjektet. Dekorative egg som kan brukes år etter år. Hvis du noen gamle påskeegg liggende som du ikke synes er så veldig fine lenger kan du gi de nytt liv med litt spraylakk. Nå skal det sies at jeg ikke fant igjen de gamle eggene jeg skulle brukt til dette prosjektet, så disse er kjøpt på salg hos Nille. Eggene hadde uansett ikke passet så godt inn hos oss slik de var, så de trengte uansett en liten oppussing. Jeg tror jeg betalte 30 kroner for to pakker med egg også hadde jeg spraylakken fra før, så dette ble ganske rimelig påskepynt. Det er aldri feil! 

Du trenger: Noen gamle påskeegg (evt. kan du blåse egg) // Spraylakk i to forskjellige farger

Lakk eggen i hovedfargen, jeg ønsket mine hvite. Så bruker du farge nummer to til å spraye små flekker. Hvis du har maling og en pensel kan du også sprute på maling med penselen. Det blir samme resultat. La de tørke før du henger de opp, enklere blir det ikke!

Husker dere jeg skrev at Vilde og jeg hadde plukket gåsunger? Vel, vi trodde vi hadde plukket gåsunger, men som dere ser var det ikke gåsunger som spratt ut. Det gjør egentlig ingen ting, det gjorde seg med litt grønt innimellom de sorte og hvite eggene. De andre små eggene som henger på kvistene er forresten fra Søstrene Grene. Jeg synes de ble fine sammen. 

- Sara


#diy #hobby #påske #tips #ide #inspo #inspirasjon

DIY: påske-konvolutt

 • 12.04.2017 kl. 19:58

God kveld! Håper dere har hatt en fin påskeuke så langt? Vi har holdt på å rydde i huset etter oldemor hver dag, så det har ikke vært den mest avslappende påsken jeg har hatt. Det må uansett gjøres, så det er like greit å få det unna nå som vi har noen fridager. Det skal i hvert fall bli veldig deilig å bli ferdig! Men nok om det, nå tenkte å jeg vise dere hvordan dere kan lage noen søte påske-konvolutter, som dere kan overraske noen dere er glad i med i påsken ♥

Du trenger: Konvolutt // Mal til ører (google og print ut) // Hvitt og rosa ark // Rosa garn // Svart tusj // Limstift/limpistol 

Det var lett å finne mal til ørene, jeg googlet bare bunny ears. Tennene klipte jeg bare ut på frihånd, og tegnet en strek som deler de på midten. Når du har klipt ut alle delene limer du sammen den hvite og rosa delen til ørene. For å lage nesen kan du følge oppskriften jeg delte tidligere i uken, den finner du her. 

Så er det bare monteringen igjen! Jeg brukte limpistol for å være sikker på at alle delene sitter godt. Så tegner du på værhår og øyne med tusjen. 

Ferdig! Husk å legg ved et hyggelig kort med en påskehilsen før du gir bort ♥

Jeg så noen som hadde laget noe ala denne på Pinterest for lenge siden og nå som anledningen bød seg måtte jeg bare lage. De ble jo faktisk ganske søte? Litt er det alltid å pirke på, men mottakeren ble fornøyd så da sier jeg meg fornøyd også! Jeg ga bort denne konvolutten med en liten hilsen og et par spiselige ting til mamma. Også skal bestemor få i morgen ♥

- Sara 


#påske #påskehilsen #diy #hjemmelaget #hobby

DIY: Bunny-lenke

 • 10.04.2017 kl. 16:05

Hei! Da har vi kommet godt i gang med påskeuka her på bloggen, og i dag er det klart for et DIY-prosjekt. Vi har ikke så mye påskepynt enda, så da må jeg lage litt. Håper dere liker prosjektet :)

For å lage dusken som skal være rumpe bruker jeg en gaffel. Lås tråden som vist på bilde nummer en, fortsett å snurr rundt hele gaffelen, jeg snurret ca. 35 ganger. Knyt en tråd gjennom midten av gaffelen og stram godt. Ta tråden av kaffen og knytt dobbeltknute. Klipp opp tråden slik at det blir en dusk som vist på bildet nummer fire.

Finn en søt kanin fra nettet og klipp ut ønsket antall kaniner i papir. Lim på dusken der rumpen skal sitte.

Lim kaninene fast på en tråd.

Så er lenken klar til å henges opp.

Jeg synes den ble skikkelig søt, og nå henger den fint på veggen i stua. I løpet av de neste dagene skal et par andre ting også snekres sammen. Håper dere vil følge med :)

Har du mye påskepynt?

- Sara


#påske #påskepynt #diy #hjemmelaget

DIY: glitrende konglepynt

 • 17.12.2016 kl. 15:19

Da er snart uken over, og her kommer ukens siste DIY-prosjekt. I morgen er det igjen tid for en oppskrift, så jeg håper du har likt de forskjellige prosjektene og oppskriftene jeg har kommet med i denne temauken. Hvis du har gått glipp av noen innlegg er det bare å bla seg bakover i arkivet, jeg har postet ett DIY-prosjekt eller en oppskrift hver dag hele uka.

Jeg har hatt det veldig gøy med å komme på ting å lage, selv om det har vært litt stress med å få tid til å gjøre alt før dagslyset forsvinner. I dag er det nok en gang noe veldig enkelt som står på planen, jeg liker at ting er litt enkelt, spesielt nå rett før jul! Så her kommer oppskrift på mine glitrende kongler.

Du trenger: Noen kongler // Lim // Glitter // Litt hvit maling // Tråd // Limpistol (ikke et must)

Start med å blande litt hvit maling sammen med hobbylim, før du dytter konglene forsiktig rundt i blandingen. Dypp de så i ønsket glitterfarge og la de tørke helt. Når konglene er helt tørre kan du lime fast tråden, hvis du ønsker å henge de opp. Jeg synes det var enklest å bruke limpistol til dette, og det fungerte best med en litt tynn tråd. De båndene som er på bildet lengre opp ville ikke feste seg. 

Så er konglene klare!​

Med tråden kan de henges opp på juletreet eller på grankvister hvis du har det til pynt. Det går også an å droppe tråden helt og bare la de ligge som pynt på peisen, i en bokhylle eller lignende. De blir også veldig fine hvis du samler flere i en bolle, veldig enkelt og dekorativt! 

Håper dere får en fin lørdag, og dere... I dag er det ÉN uke til julaften!  

- Sara


#diy #jul #julepynt #hjemmelaget #homemade #ide #ideer #inspirasjon #inspo 

DIY: julekule

 • 15.12.2016 kl. 16:27

Ny dag, nytt DIY-prosjekt! I dag er det litt søt julepynt jeg vil vise dere. Jeg har nemlig laget en søt julekule som enten kan henges på treet, eller kanskje på døra. Jeg liker at det er litt enkelt når det kommer til julepynt, så min versjon er ganske plain, men du kan selvfølgelig leke deg litt med hva du har lyst til å putte inn i kula. Håper dere liker dagens prosjekt!

Du trenger: En gjennomsiktig julekule // Et lite juletre eller annen pynt // Fake snø/glitter // Et silkebånd // Lim 

Lim fast juletreet på den ene halvkulen. Jeg brukte faktisk bare tape fordi jeg ikke var helt sikker på hvordan jeg ville ha den. Det endte faktisk opp med å sitte ganske godt!

Fyll på med masse fake snø før du legger på den andre halvdelen. Hvis du er helt sikker på at du skal ha kulen slik er det lurt å lime den igjen, så er du helt sikker på at den ikke skiller seg. Knyt fast et silkebånd til toppen, og den er klar for å henges opp!

Jeg hadde litt av en jobb med å få tak i et sånt mini-tre i lille Hønefoss. Alle hadde visst bestemt seg for å kjøpe inn sånne i år, så det var ikke ett sted de hadde igjen. Heldigvis klarte jeg å finne et i julepyntesken fra i fjor! Det er forhåpentligvis ikke like vanskelig over hele landet, i de store byene burde i hvert fall ikke være noe problem. Husker jeg fant mine på Søstrene Grene i fjor.

Har du lagd julepynt i år?

- Sara


#jul #julepynt #pynt #hjemmelaget #diy #inspo #inspirasjon #ideer

DIY: Kremfigurer til kakaoen din

 • 13.12.2016 kl. 15:46

I dag har jeg et skikkelig søtt, litt tullete, men likevel veldig søtt DIY-prosjekt til dere. Krem formet som søte figurer til kakaokoppen din. Første gang jeg hørte om dette døde jeg litt inni meg, dette er akkurat sånne litt halvteite ting jeg liker. Og resultatet ble så søtt! Håper dere har lyst til å teste det ut ♥

Ingredienser: Kremfløte // Sukker // Pepperkakeformer

Pisk fløte og sukker som vanlig, bare pisk den litt lengre enn du vanligvis ville gjort. Pass bare på så det ikke blir smør! Kle en tallerken, eller lignende med bakepapir og smør kremen utover i et ganske tykt lag. Sett hele greia inn i frysen helt til kremen har frosset helt, dette tar et par timer.

Kutt så ut søte kremfigurer i ønsket fasong. Jeg tok frem de mest julete jeg kunne finne, og de ble jo så søte ♥ 

Ble de ikke fine? Jeg synes i hvert fall det er supergøy å ha noen sånne liggende i fryseren, så skal jeg by de neste gjestene som kommer på besøk på varm kakao med krem til. Hihi. Det enste som er viktig å huske på er at kremen blir gjennomfrosset, jeg måtte ta ut min etter en halvtimes tid for å rekke å ta bilder i dagslys. De smeltet derfor nesten før jeg hadde fått de opp i koppen. 

- Sara


#oppskrift #diy #hjemmelaget #kakao #jul #godt #krem #tips #ide #inspirasjon

DIY: Lysestake med granbar

 • 12.12.2016 kl. 15:11

Da er DIY-week i gang! Først ut er en veldig enkel lysdekorasjon dere kan pynte med nå i juletiden. Personlig synes jeg denne fint kan brukes utover vinteren også, hvis man bruker for eksempel hvite lys isteden for de røde. Dette litt prosjektet lages på maks fem minutter, og du trenger kun tre ting! Håper dere liker innlegget ♥

Det eneste du trenger er noen glassflasker, litt granbar og noen kronelys. Vi hadde ikke så mange glassflasker liggende, så jeg måtte bare ta disse ølflaskene som det var umulig å få av alt limet fra. Det funket uansett greit når man snur den "stygge" siden bak. Noen små granbarkvister finner du bare ute, og kronelys har vel de fleste liggende. Hvis ikke kan de kjøpe på Nille, Søstrene Grene og andre slike butikker. 

Først vasker du bort etiketten på flasken, før du fyller den med vann og har oppi granbaret. Sjansen for at du finner et lys som passer perfekt er ganske liten, så du må nok skjære til litt nederst for at det skal passe. 

Disse gjorde seg i vinduskarmen vår sammen med juletreet. Vi kommer til å gå for kunstig juletre når vi en gang skal ut å kjøpe tre, så det er fint å pynte med litt levende planter rundt om kring. 

Bruker du å ha ekte eller kunstig juletre?

- Sara


#diy #hjemmealget #homemade #interiør #jul #granbar #lys #ideer #tips #ide #inspo #inspirasjon

Last minute DIY: mini gresskar av garn

 • 31.10.2016 kl. 13:34

Da var Halloween her! Jeg runder av denne Halloween-weekenden med en last minute DIY, før det blir litt bilder fra lørdagens fest litt seinere i dag. Disse små gresskarene er SÅ enkle å lage, og du trenger egentlig bare garn i to farger. Du må jo ikke ha tradisjonelle oransje gresskar, kanskje det hadde vært kult å lagd de i sort og hvitt? Det får være opp til deg å bestemme, her kommer i hvert fall oppskriften.  

Du trenger oransje og grønt garn, litt lim og en saks. 

Start med å surre oransje garn rundt fingrene, som om du skulle lagd en dusk. Ta det av hånda og knyt en tråd rundt, som vist på bilde nummer 2. Spar på trådene, for de skal brukes til å feste gresskarene til en snor. Bare fluff garnet sammen så det ser ut som et gresskar. Så gjør du det samme for å lage stilken, bare rundt én finger isteden. Surr noen runder før du tar tråden av, surr så i den andre retningen slik at du får en fast stilk. Lim fast enden til stilken og lim den på gresskaret. Fest de gjerne til en snor, de kan stå alene også, men de blir veldig søte når de henges opp. 

Lag så mange du vil! Det tar kanskje 3 minutter å lage ett gresskar, så dette er en veldig rask ting å lage :)

Jeg synes i hvert fall disse små gresskarene ble riktig så søte! Jeg kommer faktisk til å spare de til neste Halloween, så kan jeg sakte men sikkert bygge opp samlingen min med Halloween-pynt. Kanskje jeg skal prøve å bare ha ting jeg har laget selv, jeg kjenner jeg ikke er så gira på å gå å kjøpe masse dyrt Halloween-stæsj i butikkene. Vi får se, nå er det jo et helt år til neste gang!

Håper dere får en super mandag ♥

- Sara


#halloween #høst #diy #hjemmelaget #gresskar #pynt #interiør #garn 

DIY: Mini Jack O' Lantern

 • 27.10.2016 kl. 18:02

Hei dere! Nå nærmer Halloween seg med stormskritt, og i den anledning har jeg lyst til å ha en temahelg her på bloggen. Tidligere har jeg hatt DIY-week, og denne gangen tenkte jeg å prøve meg på en Halloween-langweekend. Jeg skal forsøke å få til litt forskjellige innlegg, så det ikke blir for ensformig. Vi starter med disse supersøte minilyktene som lages på 1-2-3. Disse er mye enklere å lage enn de store gresskarene, og siden vi bor i en leilighet i andre etasje har vi ikke noe sted å sette ut gresskarene uansett. Så da tenkte jeg det ville passe bedre med noen miniutgaver som kan settes i vinduskarmen. Håper dere liker de!

Du trenger: Appelsiner // En tusj // En skarp kniv 

Skjær av toppen på appelsinen og skrap ut innmaten, husk å ikke kast det, for dette blir deilig fersk appelsinjuice! Tegn så på ansiktet og skjær forsiktig ut. 

Så er det bare å sette inn et telys og lykten er klar. Dette tok ikke fem minutter en gang, og jeg synes de ble riktig så søte. Lag et par stykker og dekorer vinduskarmen med lyktene og litt bomull. Enkel, og ikke minst billig Halloween-pynt.

Hva pleier du å pynte med til Halloween?

- Sara


#halloween #appelsin #gresskar #diy #hjemmelaget #gjørdetselv #tips #inspo #inspirasjon 

DIY: iPhone cover

 • 29.07.2016 kl. 15:59

DIY-kategorien på bloggen har ikke blitt oppdatert siden påske, det er nesten en skam! Så i dag er det på tide med litt påfyll. Dette prosjektet har jeg hatt lyst til å gjøre lenge, og jeg synes resultatet ble så fint! Dette er en superenkel måte du kan få akkurat det dekslet du vil ha på, til en ekstremt billig penge. Noen av dere hadde kanskje Nokia 3200 en gang i tiden, hvor det fulgte med et sett man kunne lage seg deksler med? Jeg hadde den, og elsket å stikke ut deksler av alt jeg fikk tak i! Jeg synes ideen er minst like god i dag, og det håper jeg dere gjør også ♥

Alt du trenger er et transparent deksel, noe du vil bruke som bakgrunn, saks, blyant og en tapetkniv. Jeg kjøpte mitt deksel på Ebay til under 10 kroner, og bildene jeg printet ut fant jeg på Google. 

I dekslet jeg kjøpte lå det noe skumgummi som jeg brukte som mal, følger det ikke med kan du bare tegne rundt mobilen og klippe til. Så bruker du den første du lagde som mal. Tegn rundt hele malen på det arket du vil ha, og klipp ut. For å få åpning til kameraet legger du bare arket i dekslet og setter på mobilen, da kan du markere det du skal skjære ut. Ta dekslet av igjen og skjær ut sirkelen med en tapetkniv. Husk å ha et underlag så du ikke skjærer rett i bordet.

Så er det bare å lage så mange forskjellige varianter du vil!

Hvor gøy er ikke dette? Jeg kommer til å gå for denne sommerlige varianten en stund fremover! Synes dette ble så enkelt, men likevel kult! Det går selvfølgelig an å lage bilder selv i for eksempel Photoshop, så får du et mer personlig preg over telefonen din. 

Hvilket likte du best?

- Sara 


#tips #inspo #inspirasjon #diy #hjemmelaget #iphone #deksel #cover #case #ananas #pineapple 

DIY: "Kähler"-egg

 • 19.03.2016 kl. 21:29

Dere har alle sammen sikkert malt påskeegg som barn, men det betyr ikke at man ikke kan gjøre det som voksen!  Jeg lot meg derfor inspirere av de populære Kähler vasene og sprayet meg noen dekorative egg jeg kan pynte med til påske. 

Du trenger: tomme egg // spraylakk i ønsket farge // tape // fyrstikker // tråd

Jeg brukte smal tape kjøpt på Søstrene Grene slik at de hvite feltene ikke skulle bli for store, og markerte opp hvor de gullfargede stripene skulle gå. Så var det bare å spraye i vei. Hvis du vil ha toppen og bunnen av eggene hvite må du også dekke til de med tape. Så er det bare å spraye i vei!

Et lite tips er å klippe ut biter av en dorullkjerne som eggene kan stå på mens de tørker. Så er det bare å dra av tapen. Har det kommet spraylakk utenfor er det bare å fjerne med en Q-tips og litt neglelakkfjerner.

Så på en-to-tre har du noen fine egg du kan pynte med i dagene som kommer.

Da håper jeg dere likte dette lille prosjektet! Håper viser meg hvis dere prøver selv også.

Ha en fin lørdagskveld dere ♥

- Sara


#diy #hjemmelaget #påske #tips #inspo #inspirasjon #doityourself #kahler

DIY: Golden flower pot

 • 27.01.2016 kl. 16:20

Hei! Her kommer et etterlengtet DIY-prosjekt fra meg. Nå har denne kategorien stått urørt siden førjulens DIY-week så dette var jammen på tide! I dag skal jeg vise dere noen superfine blomsterpotter som jeg har spraylakkert i gull. Dette er latterlig enkelt, men de gjorde seg veldig i bokhyllen. Nå gjenstår det bare å finne et par fine planer som passer i. Blomsterpottene er kjøpt på IKEA til utrolige 5 kroner og sprayen er fra Jernia. Husker ikke helt hva den kostet, men tror det var rundt 70 kroner. Dette er med andre ord et ganske rimelig prosjekt, og sprayboksen holder jo til mye mer enn bare dette prosjektet. Let's get spraying!

Du trenger: en blomsterpotte // gullspray // et underlag//

Tørk av potten slik at den er helt rein før du begynner. Så sprayer du hele potten i et tynt lag. La den tørke helt før du går i gang med lag nummer to. Jeg tror dette er veldig viktig når du bruker sprayer i chrom! Jeg har nemlig erfart at lakken aldri tørker helt, og jeg tror det er fordi jeg har vært litt for ivrig og sprayet før det har vært hundre prosent tørt. Jeg lot derfor potten stå natten over før jeg lakkerte på nytt. Nå smitter den ikke av i det hele tatt!

Jeg synes det ble så mye finere med gull enn den kjedelige blasse fargen! Og hvis du ikke er noen storfan av gull kan du jo spraye i akkurat den fargen du liker. Sølv, knall rosa eller kanskje matt sort? Your choice!

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og nå frister det å gå løs med sprayboksen! Jeg vet ikke helt om Matias er like begeistret for det, så jeg får prøve å beherske meg. Men litt gull må man ha ♥

Vil du har flere DIY-prosjekter fremover?

- Sara


#diy #hobby #hjemmelaget #doityourself #interiør #hjem #gull #blomsterpotte #blomster #pynt #dekor #blogg #tips #kreativ #ide #ideer #inspirasjon

Glam up your wine

 • 13.12.2015 kl. 16:26

God søndag! I dag er siste dag av bloggens DIY-week, og jeg håper dere har kost dere like mye som meg? Hvis dere ikke har vært innom bloggen de andre dagene denne uka er det bare å bla seg bakover i arkivet å sjekke det ut, jeg har laget alt fra kroppsskrubb til julekule og lussekatter! Og vi avslutter jo ikke der, vi må ha et lite prosjekt i dag også! Så nå tenkte jeg å tipse om en enkel måte å dekorere vinflasker på slik at partybordet blir helhetlig. Det er sikkert mange som skal arrangerer nyttårsfest eller andre festligheter i jula og da gjerne med et tema, så hvorfor ikke gå all in å matche vinflaskene med resten av pynten?

Du trenger: vinflaske // spraylakk (eventuelt lim) // glitter //

Spray flasken i den fargen du ønsker, jeg valgte sølv fordi det passet godt til den hvite flasken. Så strør du over glitter før det tørker. Enklere blir det ikke!

Så er det bare  dekorere partybordet slik du ønsker!

Dette her var superenkelt, og selvfølgelig helt unyttig bortsett fra at det ser lekkert ut. Jeg synes i hvert fall den ble veldig kul og får skikkelig lyst til å arrangere fest med en gang! Jeg skal jo faktisk på julebord nå straks så flasken kommer faktisk til nytte der! Men da får jeg gjøre meg klar til en kveld med fine kollegaer, så håper jeg dere får en fin tredje søndag i advent ♥

Hvordan ville du dekorert din vinflaske?

- Sara


#diy #hjemmelaget #hobby #vin #fest #party #dekor #pynt #glitter #festbord #nyttårsaften

DIY: Snow Globe

 • 11.12.2015 kl. 17:04

Ny dag betyr et nytt DIY-prosjekt! Dette har jeg gledet meg til å lage i flere uker nå, og endelig har jeg to supersøte, hjemmelagde snøkuler hjemme. Det er veldig enkelt å lage og du kan dekorere innsiden med hva det måtte være! Når julen er over tenkte jeg å lage meg en som ikke er så julete sånn at jeg kan ha en oppe hele året ♥

Du trenger: Et glass // babyolje // glitter // superlim // dekorasjon til å ha inne i kulen // spraylakk hvis du vil farge lokket //

Jeg har lagd to forskjellige i dag, og den på bildet over ble jeg mest fornøyd med. Der har jeg rett og slett bare brukt en glasskrukke som det har vært tomatsaus på, vasket det og spraylakket lokket i gull. Så kjøpte jeg inn et lite juletre gra Søstrene Grene som jeg limte i midten, fylte glasset med babyolje og drysset i litt gullglitter. Jeg synes den ble så enkel og fin ♥ Grunnen til at jeg bruker babyolje og ikke vann er fordi jeg ikke vil at glittret skal legge seg øverst i glasset. Hvis du har glyserin (kan kjøpes på apotek og kakebutikker) liggende kan du blande det i vanlig vann også gjør det samme nytten.

Jeg lagde en til i et Norgesglass, men jeg hadde for lite babyolje så jeg blandet med vann. Ups, det burde man ikke gjøre! Som dere ser har det hvite lagt seg som en hinne øverst. Når jeg får tid skal jeg stikke å gå kjøpt en flaske glyserin, det brukes visst til baking også så det kan jo være greit å ha liggende? Til snø i den store krukken brukte jeg kokos, men jeg tror nok det vil løse seg litt opp etter hvert, så jeg tenkte å fikse meg litt fake snø. Det synes ikke så godt, men denne kula har jeg dekorert med et større juletre og en julekule.

Husk på å lime fast lokket når du er ferdig med den, de skal jo stå på hodet og de kan fort begynne å lekke. 

Disse var så morsomme å lage, også gjorde de seg så godt på hyllen sammen med den andre julepynten. Hvem trenger vel ferdigkjøpt pynt når man kan lage sin helt unike pynt selv?

Hva synes dere?

- Sara


#diy #hjemmelaget #snøkule #julekule #julepynt #jul #julen #pynt #dekor #inspo #inspirasjon #tips #ide

Hjemmelagde julegaver

 • 10.12.2015 kl. 19:51

Jeg kan ikke la adventstiden passere forbi uten at jeg har delt mine tips til hjemmelagde julegaver. Det har vært veldig mye aktivitet på samme type innlegg jeg har lagd i årene før de siste dagene, så nå er det høy tid å dele litt nytt. Det er jo i tillegg DIY-week her på bloggen så timingen kunne ikke vært bedre! Hvis du ønsker å lage det som er på bildene er det link i teksten under. Håper dere finner noen gode tips!

Sjekk gjerne ut innlegget jeg skrev for 2 år siden, og det jeg skrev i fjor

Spiselig

Spiselige gave er stort sett alltid populært og i denne kategorien er det et hav av ting du kan lage å gi bort. Lag noe eksklusivt godteri, kanskje sjokoladetrøfler, konfekt eller deilige fudge og pakk det inn i en fin forpakning. Hvis du lager konfekt med fyll kan det være greit å sette på en fin tag med hva de inneholder. 

Hjemmelagde syltetøy og marmelader gjør seg veldig fint i søte krukker, kanskje med en fin pakke kjeks og en ost fra ostedisken til. Har du høstet fra egen hage er det jo selvfølgelig ekstra stas! Et annet søtt pålegg som lett kan lages selv å gis bort er sjokoladepålegg, krukken på bildet over hadde i hvert fall jeg satt pris på å få!

Forbruksvarer som olivenolje, salt og vaniljeekstrakt kan du også fikse selv å gi bort. Kjøp inn olivenolje og hell det over på en fin glassflaske med et par chili, en hvitløk eller noen urter på. Da vil oljen få en liten ekstra smak som gjør seg godt til matlaging, i tillegg ser det veldig lekkert ut på kjøkkenbenken. Du kan gjøre det samme med salt, man koker opp det man ønsker at saltet skal smake også blander man det inn med saltet. Her kan du lese en oversiktlig fremgangsmåte. Hvis du kjenner noen som er glad i å bake går det også an å lage hjemmelaget vaniljeekstrakt. Det ser kjempefint ut og jeg hadde i hvert fall blitt veldig imponert om jeg hadde fått noe sånt.  

Velværeprodukter

Lekre krukker med badesalt eller badebomber er en super gave som passer like godt til venninner som til bestemor. Litt badesalt i badekaret eller fotbadet setter alle pris på og her kan du tilpasse farge og lukt til personen som skal få gaven. Og igjen, det ser fint ut på baderomshyllen. Såpestykker går det også an å lage, lukt og utseende kan varieres i det uendelige her. Pakk de inn i en delikat emballasje og voila! En god skrubb må også alle ha, og du kan lage alt fra kroppsskrubb til ansiktsskrubb og leppeksrubb. Her finner du min oppskrift på sjokolade & mint skrubb, og her kan du lage pepperkakeskrubb.

Hjemmelagde skjønnhetsprodukter kan være litt tricky å gi bort fordi det ofte er ferskvare og bør holdes kjølig. En lipbalm derimot er det ingen fare med! Fyll opp en søt konteiner og dekorer den etter ønske. Hjemmelaget toner går det også fint an å lage med bare få ingredienser, men jeg ville sjekket oppskriften nøye for hvordan den skal oppbevares. Skal den stå kjølig må du huske å gi beskjed til mottakeren. Det samme gjelder for hjemmelagde ansiktsmasker. Oppbevar de kjølig og unngå ingredienser som blir fort stygge som banan og avokado.

Tørr-shampoo er noe de aller fleste tyr til, så hva med å gi bort en boks du har laget selv? Her kan du både lage for blondiner og brunetter, superkjekt! Et deilig ansiktsserum er veldig deilig å skjemme seg bort med, men jeg tror mange dropper å bruke penger på det. Da er det jo perfekt å lage en flaske og gi bort til jul. Du får helt naturlige, pleiende ingredienser også er jo flasken i seg selv superdekorativ! En god øyekrem er en annen ting jeg tror mange, meg selv inkludert, er flinke til å droppe. Lag derfor en oppkvikkende øyekrem å gi bort. Jeg hadde blitt hoppende glad for en sånn gave!

Til hjemmet

Hjemmelagde duftlys er ikke vanskelig å lage, og igjen så er det bare fantasien som setter grenser for utseende og lukt. Lag gjerne noen fine lys med temaet jul som man kan kose seg med i romjula. En morsom, men også praktisk gave er scrabble coasters. Hvor kult er det ikke å lage coasters med egne ord på? Lag et sett med 4-6 stykker og pakk de inn på en fin måte. Jeg fikk faktisk lyst til å lage sånne til meg selv! Noen dekorative håndklær med personlig tekst, eller motiv er også superhyggelig å gi bort i gave. Finn et sitat som passer personen, tegn på noen søte cupcakes til den bakeglade eller et kult mønster. Tekstiltusjer i forskjellige farger finnes på Panduro Hobby.

Dekorative duftposer eller duftglass gjør seg ikke bare i stua, men det fyller også heimen med en deilig lukt. Begge deler er også veldig enkelt å lage! Det går også an å lage delikate duftkonvolutter som kan legges mellom klær i klesskapet. Da dufter det alltid friskt og godt av klærne når de kommer ut. En morsom og litt annerledes gave!

Er du god til å strikke eller hekle kan du lage mye fint, hva med å strikke et stort og mykt pledd? Hvem blir vel ikke glad for noe sånt på denne tiden av året? En fin pyntepute gjør seg også godt i sofaen, her kan du enten gå for de helt enkle eller så kan du jo prøve deg på litt mønster! Og hvis du er i det ekstra kreative hjørnet kan du jo alltids lage en fin puff til stua. Den på bildet over ser jo utrolig kul ut, og oppskriften virket ikke så altfor vanskelig heller!

Håper disse gavetipsene faller i smak hos dere, og hvis dere har noen flere tips blir jeg superglad for å høre om de i kommentarfeltet. Husk også å sjekke ut de to andre innleggene jeg har laget om dette tidligere, link ligger øverst i innlegget!

Har du noen hjemmelagde gavetips?

- Sara


#diy #hjemmelaget #homemade #jul #julegaver #tips #ideer #inspo #julegavetips #blogg #kreativ

DIY: Some people are worth melting for

 • 09.12.2015 kl. 18:09

Hei igjen! Da var det klart for dagens DIY-prosjekt, vi er allerede kommet til dag tre i min DIY-Week! Håper dere er klar for et skikkelig søtt prosjekt i dag? Jeg har nemlig lagd verdens søteste julekule med temaet Frost. Jeg har faktisk ikke sett filmen selv, men jeg har jo fått med meg denne søte snømannen. Og da jeg for litt siden så noen hadde lagd dette her på Pinterest måtte jeg bare lage min egen. Håper dere liker den ♥

Du trenger: 1 gjennomsiktig julekule // kokosmasse // 2 hele pepperkorn // noe som kan være gulrot // bokstavklistremerker // fint sløyfebånd //

Julekulen kjøpte jeg på AliExpress og den kom faktisk frem ganske fort, hvis du bestiller i dag kan det faktisk være at den kommer frem før jul! Til bokstavene brukte jeg klistremerker som fulgte med i EOS sin julepakke, men du kan også kjøpe på Panduro Hobby. Hvis du finnet et klistremerket som har hele sitatet på anbefaler jeg deg å kjøpe det, jeg slet litt med å få alle bokstavene rett på linje! Nesen nappet jeg bare av en snømann jeg hadde hjemme, men du kan også bruke oransje modelleire.

Etter at du har satt på bokstavene fyller du bare opp med litt kokos, legger øynene og nesten på toppen og knyter fast et fint bånd for oppheng. Det går selvfølgelig an å legge inn noe som ligner på armer hvis du ønsker det også.

Jeg synes dette ble en supersøt og unik julekule som var veldig gøy å lage. Jeg kan se for meg at dette er noe barna setter pris på å få være med på også, i hvert fall hvis Frost står høyt i kurs! Og hvis du ikke ønsker å ha Frost-tema kan du jo fylle kulen med hva det måtte være. Lag en som passer ditt juletre!

Hva synes du?

- Sara


#diy #hjemmelaget #jul #julekule #frost #juledekor #gjørdetselv #juletre #tips #kreativ

DIY: Gingerbread Sugar Scrub

 • 07.12.2015 kl. 20:39

Det er tid for DIY-week her på bloggen! Håper du er klar for morsomme DIY-prosjekter og oppskrifter hver dag denne uka. Jeg har i hvert fall mye gøy på lur, og temaet er selvfølgelig jul. Jeg tenkte å kicke i gang uken med et skjønnhetsprodukt som du fint kan gi bort i julegave. I fjor ga jeg en venninne hjemmelaget kroppsskrubb til jul og hun ble superfornøyd! Det er lov å lage til seg selv også da, hvis du ikke klarer å gi slipp på den, hihi ♥

Sjekk også ut oppskriften min på sjokolade & mintskrubb.


Ingredienser til en krukke: 2,5 dl sukker // 2,5 dl brunt sukker // 1,5 dl kokosolje // 1 dl Jojobaolje // 1 ts vaniljeekstrakt // 1,5 ts kanel // 2 ts tørket nellik // 2 ts tørket ingefær // 2 ts muskatnøtt //

Bland så alt godt sammen i en bolle.

Fyll opp en fin krukke og dekorer den gjerne med en tag og et fint bånd. Jeg la også ved en liten treskje som man kan ta skrubben med.

Jeg synes denne ble veldig søt, og hvor perfekt er det ikke å gi bort denne i gave? Alle ingrediensene er naturlige, så du slipper alt mulig rart av tilsetningsstoffer. Også er jo dette ting man stort sett har liggende hjemme, så går man tom er det bare å lage mer! Jeg vil anbefale å bruke denne her på kroppen, ikke i ansiktet. Den inneholder litt kanel og det kan enkelte reagere på, i tillegg er denne ganske grov så den egner seg best til kropp. Ønsker du likevel å lage noe tilsvarende til ansiktet kan du bruke noe finere som for eksempel malte havregryn.

- Sara


#diy #hjemmelaget #skrubb #kroppsskrubb

DIY: earring display

 • 02.12.2015 kl. 19:42

Nå tenkte jeg å tyvstarte litt på DIY-week med et enkelt prosjekt du kan gjøre med gamle Glossyboxer (eller andre esker). Hvis man abonnerer på Glossybox blir det jo en ny eske hver måned, og jeg bruker mine til diverse oppbevaring eller gaver. Men nå fikk jeg lyst til å gjøre litt mer utav det og bestemte meg for å lage oversiktlig oppbevaringsløsning for øredobbene mine. Håper dere liker den!

Du trenger: 1 Glossyboxlokk, eller annet lokk // spraylakk // noe å stikke hull med // // linjal // penn // øredobbene dine

Jeg startet med å spraye min i sølvlakk, men jeg anbefaler å stikke ut hullene først. Da jeg var ferdig med hullene hadde jeg nemlig klart  skrape bort litt av spraylaken på kantene. Bruk en linjal for å få øredobbene rett på linje og marker med penn hvor du skal sette hullene. Her var jeg litt lite tålmodig, men resultatet blir så mye bedre hvis du gjør deg litt flid. Til å lage hullene brukte jeg en liten saks, men har du en syl eller lignende er det bedre.

Så er det bare å finne fem alle øredobbene dine og feste de på. På den nederste delen tenkte jeg å henge opp noen av de lange øredobbene mine, bare jeg får funnet de frem og målt opp. Jeg synes ette er en veldig oversiktlig måte å oppbevare øredobber på, samtidig som den er dekorativ. På sidene kan man jo også henge på litt kjeder eller andre smykker så får du samler mer på et sted.

Hvordan oppbevarer du smykkene dine?

- Sara


#diy #gjørdetselv #hobby #hjemmelaget #smykker #smykke #øredobber #skjønnhet

DIY: Movember-kake

 • 15.11.2015 kl. 19:51

I går hadde en av mine beste venninner bursdag, og fordi hun digger barter måtte jeg jo bare bake en bartekake til henne. Det er jo i tillegg Movember nå så der slo jeg to fluer i en smekk! Det er overraskende lett å lage en bartekake, du trenger bare en rund kakeform, og litt mer presisjon enn meg. Hehe. Jeg ser i ettertid at med litt nøyere utskjæring ville den blitt enda bedre, men litt av sjarmen er vel at den ser hjemmelaget ut?

Jeg må innrømme at jeg jukset litt med kakedeigen og fikk Toro til å blande for meg, så denne gangen blir det ingen oppskrift på saftig sjokoladekake, men en enkel fremgangsmåte skal dere få.

Som sagt er alt du trenger en rund kakeform så skjærer du som vist på bildet, prøv bare å få delene like store! Da er det mye lettere å få barten fin, men du kan også finpusse i ettertid.

Kjør på med litt deilig glasur og style barten som du ønsker. Jeg hadde egentlig tenkt til å ha litt sort konditorfarge i glasuren slik at den ble helt sort, men så lå den dessverre igjen på Sinsen. Det finnes jo brune barter også?

Alt i alt ble jeg ganske fornøyd, litt pirk er det alltid å utsette, men til å være min første bartekake er det innafor. Det virket i hvert fall som at bursdagsbarnet ble fornøyd og det er det viktigste! Kanskje dette er en idé til neste års farsdagskake?

Hva synes du om kaken?

- Sara


#kake #bake #baking #diy #hjemmelaget #bart #movbember #søtt #sjokolade #sjokoladekake #november

What would Blair Waldorf do?

 • 21.10.2015 kl. 18:40

Et eget lite kontorhjørnet har lenge stått på ønskelisten min, og til nå har jeg kun hatt en mini-pult som så vidt rommer Macen og en kaffekopp. Nå har jeg derimot skaffet meg en mye større plate og endelig kan jeg innrede mitt egne lille "hjemmekontor". Det er så deilig å ha en plass hvor jeg kan blogge, skrive jobbsøknader og gjøre andre "viktige" ting. Jeg har ikke kommet så langt med innredningen enda, foreløpig har jeg bare satt opp en pjuskete plante, et duftlys og et hjemmelaget bilde, men det skal bli litt mer hjemmekoselig!

Den siste tiden har jeg sett så mange kule sort/hvite bilder i enkle rammer og har hatt så lyst på det selv. Men jeg vil heller lage mitt eget slik at ikke alle andre har helt likt som meg. Etter et kjapt googlesøk fant jeg et som lignet litt på dette her og da måtte jeg bare lage meg det.Du trenger: et kult utprintet bilde // en ramme // evt. saks/tape/lim

Finn et bilde på nett eller lag et selv i Photoshop/Pickmonkey eller lignende. Skriv det ut i ønsket størrelse og sett det inn i en ramme. Enklere enn dette går det ikke an å få det! Rammen kostet 39,- på IKEA og printet koster jo ikke mer enn arket og blekket du bruker, så dette vil jeg si er en veldig budsjettvennlig versjon.

Jeg gleder meg til å få opp enda litt mer pynt og til å bytte ut den stakkars grønne planten. Den har sett sine bedre dager og jeg holder kun liv i den for å ha noe grønt å se på. Når desember nærmer seg kommer jeg nok til å gjøre det litt julete her og pepperkakelyset jeg kjøpte på IKEA må få fast plass. Hihi, det skal bli kos!

Hva synes dere om resultatet?

- Sara


#diy #gjørdetselv #hjemmelaget #gossipgirl #blairwaldorf #kontor #office #hverdag

DIY: Earphone Holder

 • 07.10.2015 kl. 15:22

Hei hei! Håper dere har hatt en fin lillelørdag så langt? Nå tenkte jeg å dele et morsomt DIY-prosjekt med dere, hvor jeg tar i bruk barndommens nobbyperler. Hvem satt vel ikke å lagde søte hjerter og stjerner i barnehagen med disse perlene? Jeg fikk i hvert fall skikkelig flashback da jeg satt å lagde denne her. Så finn frem dine gamle nobbyperler og les videre, håper dere blir inspirert ♥

Du trenger: nobbyperler i ønsket farge // sirkelformet nobbyplate // strykejern // matpapir // lim

Jeg valgte å lage en pastellfarget vannmelon, så da la jeg først en runde med grønne nobbyperler før jeg la resten i rosa. Innimellom la jeg noen svarte perler, som ser ut som steinene.

Når du er ferdig tar du ut to perler fra hver side, jeg hadde glemt å gjøre det da jeg tok bildet, men du ser det på bildet over.

Stryk så på begge sider slik at perlene fester seg i hverandre.

Så må du lage to midtdeler, husk å ta ut en perle fra hver side på disse også.

Da har du alle delene du trenger, så nå gjenstår bare monteringen.

Bruk et sterkt lim og lim delen slik at sidene uten perler kommer over hverandre.

Og så er vi ferdig!

Du kan selvfølgelig leke deg med mønster og farger, dette her er bare ett forslag. Kanskje du kan lage en cookie, en donut eller kanskje en smiley? Kun fantasien setter grenser!

Hva synes du?

- Sara


#DIY #hjemmelaget #perler #hobby #rosa #earphones #inspo #inspiration #inspirasjon #blogg

DIY: Marble cover

 • 31.08.2015 kl. 16:13

Som jeg skrev forrige uke la Vilde og jeg på kontaktplast på Macene våre, og jeg lovet å komme med fremgangsmåte på det. Nå vet jeg jo at jeg er langt i fra den første til å skrive om dette, men ingen av innleggene jeg har vært innom har kommet med noen løsning på problemet Vilde og jeg støtte på; de runde hjørnene. Vi fikk veldig krøllete hjørner og uansett hva vi gjorde ville det ikke legge seg fint, helt til vi fant frem en hårføner!

Du kommer til å trenge kontaktplast i ønsket mønster/farge (vi kjøpte vår på Panduro Hobby), en tapetkniv, en penn, linjal og sist men ikke minst en hårføner!

Start med å tegne opp formen til Macen på kontaktpapiret. Skjær så ut med en tapetkniv før du klistrer kontaktplasten på. Påsettingen av plasten kan det være greit å gjøre sammen med noen da den ene bør stryke ut luftbobler med en linjal mens den andre påfører. Dersom det likevel blir noen luftbobler fjerner du disse med en linjal i etterkant. Skjer så bort eventuelle rester av kontaktplast rundt hele maskinen, og kutt ut eplet. Maskinen bør være på slik at eplet lyser når du gjør dette.

Så har vi kommet til den geniale delen! Blås forsiktig på hjørnene og stryk ut de stygge skrukkene. Etter et par runder med føneren ble alle hjørnene helt glatte og fine. Vi gikk også over alle de andre kantene med føner slik at vi er sikre på at alt sitter godt.

Jeg synes det ble veldig fint med en liten forandring, dataen min bærer nemlig preg av å ha vært godt brukt i 3 år nå. Jeg er veldig spent på hvor lenge det kommer til å sitte på, men skulle det falle av er det jo bare å sette på noe nytt. Det finnes så mye forskjellig kontaktpapir, så man kan jo bytte litt etter sesong! Her er en liten oversikt over hva Panduro har, det i gull fikk jeg litt lyst til å teste ut en gang!

Hva synes dere om resultatet?

- Sara


#DIY #hjemmelaget #gjørdetselv #mac #apple #marmor #marble #macbook

DIY: ananas-dekor

 • 17.03.2015 kl. 14:18

Om dette kan kalles en DIY vet jeg nesten ikke, det er så latterlig enkelt, men her bestemmer heldigvis jeg reglene! Hehe. Jeg kom over et veldig kult ananas-papir på Panduro Hobby for et par uker siden og det måtte jeg bare få brukt på en måte. Løsningen ble veldig enkel, men også litt kul. Ananas har jo blitt veldig populært innen interiør den siste tiden, men isteden for å gå all in og kjøpe masse ananas-greier går jeg for en enklere og billigere løsning. 

Du trenger:

          ♥ Et kult papir

          ♥ En bilderamme

          ♥ Saks 

          ♥ Eventuelt annen pynt

Ta ut "malen" som ligger i bilderammen når du kjøper den og strek opp på det nye papiret. Klipp det ut og sett det plass i rammen. Hvis du vil gjøre litt mer utav det enn meg så kan du jo kjøpe med litt annet pynt på Panduro og pynte videre. 

Sånn, ferdig! Selv om dette er veldig enkelt så synes jeg det ble litt kult! Jeg har for tiden ingen vegg jeg kan henge den på, men den får stå til pynt i en eller annen hylle så lenge.

Hva synes du? 

- Sara 


#diy #hjemmelaget #lagselv #ananas #interiør #pandurohobby

DIY: morsdags-rosett

 • 07.02.2015 kl. 21:55

Har du ikke rukket å fikse morsdagsgave enda, men har likevel lyst til å overraske mamma litt i morgen? Ta frem litt papir, lim og et fint bilde av moren din å lag en fin rosett til henne da vel! Jeg så noen hadde laget en slik uten bilde på nett for en liten tid tilbake og tenkte at det kunne være koselig å prøve å lage til morsdagen. Dessverre valgte jeg tidenes dummeste papir for som dere sikker ser er det så tykt at det sprakk opp flere steder. Jeg anbefaler dere derfor å velge litt tynnere ark hvis dere vil prøve på dette selv. Ellers er den veldig enkel å lage og gjør seg veldig fint på frokost-brettet til i morgen. 

Du trenger

          ♥ Fine ark 

          ♥ Limestift

          ♥ Saks 

          ♥ Eventuelt et bilde til å ha i midten 

Klipp ut to like brede remser av papiret og brett de som et trekkspill, skjøt de sammen i begge ender slik at det blir en sammenhengende sirkel slik som på bilde nummer en. Legg sirkelen flat og fest med en sirkel (gjerne i en annen farge) foran og bak. Hvis du vil skrive på tekst i sirkelen foran eller ha et bilde der gjør du det først. Jeg synes også det gjorde seg med to "silkebånd" i papir som stikker ned bak. Du kan selvfølgelig også bruke ordentlig silkebånd hvis du har det liggende.

Og slik ble det ferdige resultatet. Selv om det sprakk litt opp ble den jo ganske søt, og det er jo så koselig å gi bort noe man har laget selv. 

Jeg lagde like gjerne en til alle damene i familien, så nå har mamma, bestemor og oldemor matchende rosetter. Hihi, koselig ♥

Vi har feiret morsdagen litt på forskudd i dag, siden ikke alle hadde mulighet i morgen, men mamma måtte ligge hjemme syk på sofaen da. Hun skal likevel få makroner og gave i morgen da, så vi får håpe det fungere som et plaster på såret. 

Har du laget noe til i morgen?

- Sara 


#DIY #lagselv #hobby #kreativ #morsdag #pynt #rosett #hjemmelaget #panduro

DIY: skrubb med sjokolade og mint

 • 26.12.2014 kl. 17:10

Til jul i år ga jeg bort en del hjemmelagde gaver, blant annet en kroppsskrubb med sjokolade og mint. Venninnen min Anna fikk sjokoladeskrubben fra The Body Shop til jul i fjor og ønsket påfyll av skrubb i år, derfor bestemte jeg meg for å prøve å lage en denne gangen. Skrubben er kun laget av naturlige ingredienser og kan faktisk spises om du skulle få lyst til det. Sukkeret gjør skrubben ganske grov, så den egner seg best til kroppen, hvis du vil ha tilsvarende til ansiktet ville jeg byttet ut mesteparten av sukkeret med havremel. Kakao hjelper til med å reparere skadet hud og gjør den myk. Det fungerer ekstra godt sammen med honning, som i tillegg er desinfiserende. Kokosoljen er også superfin for huden din og vil gi den all den fuktigheten den trenger nå i vintermånedene. 

Ingredienser

          ♥ 1,5 dl brunt sukker

          ♥ 1,5 dl vanlig sukker 

          ♥ 1 dl kokosolje

          ♥ 2,5 ss 100 % kakaopulver 

          ♥ 1 ss honning 

          ♥ 5 dråper peppermynteolje

          ♥ Beholder til å ha skrubben i

Bland alle ingrediensene godt i en bolle før du har det i en fin beholder. Når skrubben er lagd bør den stå kjølig for lengst mulig holdbarhet.

Jeg fikk så vidt testet den da jeg skulle vaske av restene på hånda etter å ha blandet det hele og hendene ble supermyke og lukter herlig sjokolade! Når jeg er tom for skrubb skal jeg lage en porsjon til meg selv også, for skrubb som lukter sjokolade og mint er veldig velkommen på mitt bad! 

Lager du egne hudpleieprodukter?

- Sara 


#skjønnhet #beauty #hudpleie #skrubb #DIY #hjemmelaget #sjokolade #naturligskjønnhet #naturlig #hud #sjokoladeskrubb #mint #julegave 

Hjemmelaget bursdagskake

 • 27.10.2014 kl. 11:42

Da har det rukket blitt en ny uke igjen. Denne helga har bare flydd forbi for min del og jeg har ikke lenger en idé om hvilken dag det er, men nå som det er mandag får vi satse på at ting faller på plass. Denne uka blir egentlig ikke noe mindre hektisk enn den forrige, men jeg skal gjøre mye gøy! Frem til onsdag skal jeg sove hos bestemor på torsdag er det tid for skole igjen og på kvelden skal jeg og en i klassen filme et arrangement. På fredag bærer det hjem til mamma igjen og på lørdag er det Halloween-fest. 

Nok snikksnakk om planene mine, nå tenkte jeg egentlig bare å starte uken med å vise dere bilder av bursdagskaken mamma og jeg lagde på lørdag. Mamma bakte selve kaken også pyntet vi sammen, håper dere liker bildene.

Vi gikk for et litt sukkersøtt uttrykk og blandet lyserosa og hvit fondant. Først fikk kaken et lag med sjokoladesmørkrem rundt seg før vi trakk den med hvit sukkerpasta. 

Så stakk vi ut blomster, og limte på de.

Før vi tilslutt trillet små kuler som vi satte rundt nederst.

Her er innsiden. Mamma prøvde seg på å lage mønster i selve kaken så den ser litt crazy ut når man skjærer i den. God ble den i hvert fall! 

I tillegg til denne lagde mamma en red velvet cake med ostekrem som ble veldig god! Det er gøy å prøve seg på litt utradisjonelle kaker når det er bursdagsfeiring, for personlig er jeg ikke spesielt glad i bløtkake! Men nå er det nok kakesnakk, jeg må komme i gang med dagen her, håper dere får en fin mandag!

Hva synes dere om kaken?

- Sara 


#kake #bursdagskake #bake #hjemmelaget #fondant #sukkerpasta #blomster #blomsterpynt #dessert #diy 

DIY: nail polish remover in a jar

 • 09.10.2014 kl. 16:02

På Pinterest og Weheartit har jeg sett mange som har laget hjemmelagde neglelakkfjerner-gass med svamp i, noe ala de boksene man får kjøpt på butikken. Jeg synes de er så fine å se på, så jeg måtte jo bare teste det ut selv. Her kommer derfor en liten DIY. 

En krukke ♥ Neglelakkfjerner ♥ Svamper ♥ Tavlemaling (valgfritt)

Start med å male lokket hvis du ønsker å endre fargen på det, eller hvis du vil ha tavleoverflate. Husk å la det tøke før du har i neglelakkfjerner. 

Fyll glasset godt opp med svamper. 

Hell over neglelakkfjerner. Jeg brukte en hel flaske fra H&M. 

Så er det bare å dyppe neglen med neglelakk på i glasset og neglelakken fjernes. 

Jeg valgte å male mitt lokk med tavlemaling slik at jeg kan skrive tekst på med et kritt. 

Jeg synes dette ble ganske dekorativt å ha i baderomshyllen, samtidig som det er praktisk. 

Har du laget noe lignende?

- Sara 


#DIY #gjørdetselv #hjemmelaget #skjønnhet #beauty #neglelakk #neglelakkfjerner 

Grow your own herbs

 • 10.09.2014 kl. 15:52

Hei fine! Husker noen av dere mitt lille forsøk på å gro min egen urtehage tidligere i år? Det ble ikke så mye å skryte av akkurat, det kom opp bare opp litt basilikum, som vi fikk brukt én gang. Så kom sommeren og det lille som var igjen visnet bort. Men det går jo ikke an å gi opp av den grunn? Så da jeg kom over disse urtesettene fra Flying Culinary Circus måtte jeg prøve. De koster 10 kroner per stykk og finnes i fire forskjellige urtetyper. 

Jeg gikk for basilikum og persille for det er de jeg tror vil bli mest brukt hos oss.

Pakkene inneholder alt man trenger for å gro urtene, samt en utfyllende bruksanvisning. På bildet over ser dere potte med lokk, frø, jord og gjødsel. 

 Først legger man jordklumpen i potten og heller over 2dl lunket vann. 

Da tar det ikke lange tiden før jorden vokser og fyller potten. Så rører man rundt i jorden slik at den ikke er så kompakt. 

Gjødselen skal nå opp i potten, dryss det over og dytt det godt ned i jorden. 

Nå gjenstår det bare å plante frøene. De strøs over jorda også rører man lett på toppen for å få litt jord over frøene. 

Pakk jorda litt sammen på toppen og sett på lokket. Det skal stå på i et døgn før du tar det av og venter spent på at urtene skal gro. 

Her står min klar, håper det begynner å spire snart! Nå er lokket tatt av, og i følge bruksanvisningen skal det begynne å spire allerede etter 3-4 dager! Håper på litt bedre suksess med disse enn de forrige hadde. Det hadde jo vært så kjekt å hatt friske urter tilgjengelig! 

Har du grønne fingre?

- Sara 


#urter #urtehage #friskeurter #basilikum #persille #diy #dyrke #grønnefingre 

DIY: søtt armbånd

 • 04.09.2014 kl. 21:38

God kveld ♥ Da kommer det omsider en DIY til dere! Dette skulle visst ikke være lett, enten så var nålen for stor til perlene eller så var nålen for liten til silkebåndet og jeg endte opp med å bruke andre perler enn det som egentlig var planen. Men jeg synes det ble ganske fint likevel. Enkelt, men veldig fint! Håper dere liker det.

Du trenger 

          ♥ Silkebånd i ønsket farge 

          ♥ Perler (jeg brukte 8 stykker)

          ♥ Nål

Tre silkebåndet på nålen og ha på perlene. 

Mellom hver perle knyter du en liten knute, det samme gjør du også etter siste perle på hver side. 

La båndet være litt langt bakk slik at du kan knyte en søt sløyfe. Veldig enkelt og fort gjort!

Du kan enten bruke det alene, eller sammen med andre armbånd som passer sammen. 

Kanskje lillesøster eller kusine snart har bursdag? Pakk det inn i en fin liten boks og gi bort i gave. (eller behold det selv, hihi)

Jeg har vært på jakt etter et søtt og enkelt armbånd en stund nå, men har ikke funnet helt det jeg ønsket. Så da er det jo bare å lage selv! Dette er kanskje litt barnslig, men jeg liker det sånn og er veldig fornøyd ♥ Nå skal jeg se en episode med Mad Men før jeg kryper opp i senga, i morgen skal jeg nemlig på et intervju så det gjelder å være opplagt! Kjenner jeg grugleder meg litt allerede! Men dere får ha en fin kveld videre, så skrives vi i morgen! 

Liker du å lage egne smykker?

- Sara 


#diy #lagselv #hjemmelaget #armbånd #smykke #rosa #silkebånd #perler 

DIY partydekorasjon: vimpler

 • 25.07.2014 kl. 17:37

Jeg lovte dere en DIY fra bursdagen min, og her kommer den. Temaet for bursdagen var amerikansk grilling så da måtte jeg ha pynt som passet til. Hvis dere vil se flere bilder fra feiringen kan dere gjøre det her. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle pynte med, men jeg fant ut at vimpler måtte være perfekt. Det passet til tema og så fikk jeg hentet opp igjen et element fra innbydelsen. 

Slik så innbydelsen ut ♥

Jeg lette etter slike vimpler både i Norge og da vi var i Sverige, men fant ingenting som lignet på det jeg så for meg. Så da var det bare å lage sin egen! 

Det du trenger er

          ♥ Ark i ønsket farge 

          ♥ Saks 

          ♥ Blyant

          ♥ Linjal 

          ♥ Nål og tråd 

Jeg brukte A4-ark i rødt og hvitt, men du må bare velge de fargene som passer deg. Del arkene i to og tegn opp trekanter med en linjal, slik som på bildet over. 

Så er det bare å klippe de ut. Jeg tror jeg endte opp med å bruke 9 ark av hver farge som utgjør 36 vimpler. Når du har klipt ut alle tar du bare en nål med tråd i ønsket farge og "syr" tråden gjennom de øverste hjørnene på trekanten. 

Jeg ble ganske fornøyd med resultatet, til at det var så enkelt. Det pyntet opp og passet veldig bra sammen med resten av bursdagen.

Hva synes dere?

- Sara 


#diy #lagselv #hjemmelaget #doityourself #vimpel #party #bursdag #partypynt #dekorasjon 

DIY: Flower sunglasses

 • 29.05.2014 kl. 21:50

Nå begynner det å bli lenge siden forrige DIY så nå var det på høy tid! Er dere ikke enige? Dere har kanskje sett solbriller med blomster på den siste tiden? Jeg ser det i hvert fall overalt og helt siden jeg så Kendall Jenner med sine superkule solbriller på Coachella har jeg hatt så lyst på et par slike. Dessverre har jeg ikke funnet noen jeg liker i butikkene. BikBok har et par for salg, men det var ikke helt slike jeg var på jakt etter. Derfor fant jeg ut at jeg måtte lage mine egne hvis jeg skulle bli fornøyd! Og jeg tenkte at hvis jeg først skal ha solbriller med blomster på går jeg like gjerne all in og fyller hele rammen med blomster! Jeg er superfornøyd med resultatet, og håper dere liker de også ♥

Alt du trenger er et par solbriller, litt lim og blomster etter ønske. Jeg har brukt lynlim, som tørker fort og sitter godt. Rosene bestilte jeg på Ebay for en veldig billig penge. Jeg tror jeg betalte under 30 kroner for nesten 50 roser. Det ble derfor mange roser til overs, men de kan jo brukes til andre ting også. 

Før du begynner å lime på er det lurt å finne ut hva slags rekkefølge du vil ha på blomstene, slik at du vet det går opp. Det er kjedelig å ha limt på halvparten av rosene og så oppdage at du kommer til å ende opp med feil farge tilslutt. Når du har gjort det er det bare å lime de på. Lynlim tørker veldig fort så du trenger bare holde blomsten på plass en liten stund før den sitter. 

Superenkelt, ikke sant? Jeg synes disse ble kjempesøte og kommer til å bruke de masse i sommer ♥

Hva synes du om solbrillene?

- Sara 


#DIY #gjørdetselv #solbriller #roser #blomster #mote #fashion #ebay #sol #sommer 

DIY: urtehage

 • 16.03.2014 kl. 13:46

Den siste tiden har jeg lekt skikkelig husmor og gått til innkjøp av friske, fargerike blomster til leiligheten. Tidligere har vi bare hatt grønne planter, men nå som vi går mot litt lysere tiden tenkte jeg det kunne være fint å få litt mer farger i vinduskarmen. De nye blomstene har gitt mersmak og jeg har fått lyst til å plante noe selv. Valget falt til slutt på urter siden det faktisk kan brukes til noe fornuftig. Det er visst nå i månedene mars-mai de fleste urter bør planter så jeg håper det jeg har plantet kommer opp grønne og fine om en liten stund. 

Jeg bestemte meg for å kjøpe inn tre typer urter; oregano, basilikum og gressløk. Så var det bare å få tak i potter og såjord før plantingen kunne begynne. Jorden og frøene er fra Mester Grønn, de hjelper deg med å finne riktig jord hvis du skulle være i tvil. De små skiltene er det lenge siden jeg har kjøpt så husker dessverre ikke hvor de er fra, men jeg vet TGR har noe som ligner. 

Bakpå hver pakke står det hvordan du skal så de. Noen frø skal bare drysses over jorden, mens andre skal stikkes litt ned. Det står også forklart hvor mange frø du trenger å bruke, så det er ikke veldig vanskelig å plante. 

Så er det bare å passe på å vanne og gi de nok lys. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til det begynner å spire! Det er god følelse å kunne høste inn noe man har plantet selv og bruke det i mat. Da jeg var liten var jeg mye hos oldemoren min hvor vi hadde kjøkkenhage. Vi plantet alt fra gulrøtter til sukkererter og det var alltid veldig stas når ting var klart til å høstes. Gulrøtter fra egen hage er det beste som finnes! 

Har du plantet noe selv før?

- Sara 


#diy #plante #så #urter #kjøkkenhage #dyrke #hjemmedyrket #basilikum #oregano #gressløk #grønnefingre 

DIY: Sleep mask

 • 27.01.2014 kl. 17:07

Da kommer oppskriften på hvordan du kan lage din egen sovemaske! Hos oss har vi bare persienner på soverommet og med en lyktestolpe rett uten for vinduet vårt slipper det noen ganger litt for mye lys inn, derfor tenkte jeg kunne vært deilig å hatt noe som stenger lyset ute. Jeg testet den i går natt og den fungerer akkurat som den skal! Det er litt uvant å ligge med sånn maske og jeg kommer sikkert ikke til å bruke den hver dag, men på kvelder hvor lyset er ekstra irriterende, om sommeren og på reise kommer jeg til å bruke denne flittig. Under følger steg for steg hvordan jeg har gjort det og i bunnen legger jeg ved en mal. 

Da jeg skulle lage denne hadde jeg glemt å kjøpe noe jeg kunne fylle den med, og siden det var lørdag kveld hadde jeg ikke noe annet valg enn å improvisere. Jeg brukte derfor en topp fra BikBok med innlegg som jeg har brukt kanskje en gang. "Innmaten" vrengte seg og den ble stygg etter første vask og da er det jo fint toppen kan brukes til noe annet. Meen hvis du vil slippe å lappe sammen fyllet slik du ser jeg har gjort på bildet over stikker du bare på Panduro Hobby å kjøper fyllmaterialet i ønsket tykkelse. Link her hvis du vil kikke litt på nett

Klipp ut en stor nok firkant som dekker formen på masken. Brett stoffet rundt og sy det fast. For at du skal slippe å få stingene på forsiden syr du ikke helt igjennom fyllmaterialet. 

Baksiden min ble ganske stygg etter at jeg hadde sydd fast det rosa stoffet så jeg brukte malen og klipte ut et hvitt tøystykke som kan dekke over det stygge. Sy den fast helt ytterst og prøv å lag fine sting. Husk igjen på å ikke sy helt igjennom masken slik at stingene vises på forsiden. 

Neste steg er et bånd som holder masken på plass rundt hodet ditt. Her kan du enten velge å ha et bånd på hver side som du knyter bak hodet eller gjøre som meg og bruke en strikk. Skjørtet jeg kjøpte hadde en veldig fin blondekant med strikk i seg så jeg brukte bare denne. Sy båndet du velger fast på begge sidene av masken. 

Og så var den ferdig! Hvordan du vil pynte den er opp til deg selv. Den er ganske fin som den er, men jeg har lyst til å gjøre noe mer utav den. Må bare se om jeg finner noe jeg kan stryke eller sy på først. Jeg tro i hver fall ikke jeg skal forsøke meg på noen broderinger, det vil ikke bli spesielt fint nemlig! 

Ready for bedtime ♥

Her er malen jeg har brukt, høyreklikk på den og åpne i ny fane og forstørr den. Da skal den være i A4 format og du kan bare printe den ut. Hvis malen ser for stor eller liten ut for deg kan du lime bildet inn i et word-dokument og tilpasse størrelsen der.

Liker dere slike DIY-innlegg?

- Sara 


#DIY #homemade #hjemmelaget #kreativ #sovemaske #fashion #hobby #hverdag 

Sleep tight

 • 27.01.2014 kl. 10:26

God morgen ♥ Siden jeg drev så mye med det negledesignet på dagen i går fikk jeg ikke tid til å gjøre ferdig DIY-prosjektet før kvelden, men jeg ble omsider ferdig! Nå gleder jeg meg skikkelig til å vise dere, så her får dere en liten smakebit. Jeg rekker dessverre ikke dele oppskriften med dere nå, da Matias og jeg har en treningsdate, men jeg lover å poste den senere i dag.  

Det rosa underskjørtet ble til en sovemaske. Hvorfor bry seg med å lage en selv når man kan kjøpe en på butikken (sikkert veldig billig også)? Jo fordi jeg aldri finner noe som selger disse, dessuten er det jo mye mer stas å eie en hjemmelaget en. Selve masken er ferdig, men jeg tenkte å pynte den med noe foran. Jeg synes den er litt kjedelig slik den er nå, så jeg håper på å kommer over noe kult jeg kan stryke eller sy på. Synes "sweet dreams" er for klassisk og sovende øyne har jeg ikke så lyst på. Må nok tenke litt på det. Enn så lenge er den fin slik den er, ble faktisk ganske fornøyd med denne!

Har du noen forslag til hva jeg pynte masken med?

- Sara 


#DIY #sovemaske #sleep #hjemmelaget #homemade #hverdag #fashion 

The box of love

 • 27.12.2013 kl. 18:56

Nå håper jeg ikke dere får småpanikk av den litt klissete overskriften, for dette er bare hyggelig! Husker dere Thea jeg fortalte om for litt siden, som hadde skrevet en blogganbefaling om meg? Jeg har lest bloggen hennes ganske lenge nå og for en stund tilbake skrev hun et skikkelig koselig innlegg med tips til en mer romantisk hverdag. Helt siden da har jeg hintet til kjæresten min om at dette hadde det vært koselig å gjort. Så nå har vi endelig fått ut fingeren og ønsker et romantisk 2014 velkommen! 

For å gjøre ting litt klarere, "the box of love" går ut på at du og kjæresten din får seks lapper hver. På disse lappene skriver dere ned seks koselig dater dere kan ha sammen. Husk at det må være mulig å gjennomføre økonomisk og i tillegg må det passer inn i hverdagen deres. Det er for eksempel vanskelig for to studenter å skulle dra på en jordarundt-tur. 

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for ha dere kan finne på! En pikniktur, kino-date, bakedag sammen eller en overnatting i telt er bare et par forslag jeg kan tenke meg nå. Hvis du sliter litt med kreativiteten kan du alltids google litt ♥

Litt av spenningen er at dere ikke skal vise hverandre hva dere har skrevet slik at det blir en liten overraskelse hver gang. Når dere er ferdig med lappene bretter dere de og legger de i en boks. Vi hadde tilfeldigvis en hjerteboks liggende, så den måtte vi jo bare ta. 

Den 1. i hver måned trekker dere en lapp og den daten som står på lappen skal dere gjennomføre i løpet av den kommende måneden. Siden trekkingen er helt tilfeldig kan det være lurt å skrive opp en date som ikke er avhengig av en spesiell årstid. 

Dette tror jeg kommer til å bli kjempekoselig og gleder meg skikkelig til å trekke første lapp! Nå er jeg bare superspent på hva Matais har funnet på, tror nok det blir bra! Får bare håpe vi ikke har skrevet noe av det samme. 

Er dette noe du kunne tenke deg å gjøre?

- Sara 

Oppdatering på syom-prosjekt

 • 27.11.2013 kl. 19:05

Håper dere har hatt en fin dag, min har vært fylt med eksamensjobbing og den siste timen julegaveshopping på nett. Nå sier jeg storfornøyd med innsatsen, vi har nemlig fått unnagjort en god del julegaver i dag og begynner nå å se en ende på det. Etterpå skal jeg en liten tur ned til Kremmerhuset for å kjøpe et par til der, da er det ikke mange igjen! Det er så deilig å nesten være i mål før desember har startet. Det blir nok et par gaver fra London i år også, men så lenge de er planlagt ser jeg nesten på det som i boks allerede. Jeg koser meg skikkelig med å finne gaver til folk, tenke ut hva de ønsker seg og se for meg innpakkingen. Gleder meg sånn til å pakke inn! 

Nå tenkte jeg egentlig å vise dere hvordan det står til med syom-prosjektet mitt. Dere vet, den blå kjolen jeg har vist bilde av før? Den så jo ut som  bildet til venstre, veldig puffete øverst med en litt merkelig pynt midt på brystet. Jeg kom over et utrolig kult sett på Nelly for en tid tilbake som inspirerte meg veldig til å prøve å dele kjolen i to. Synes det ser så kult ut å ha et sett der topp og underdel matcher hverandre fargemessig. Min topp blir noe lengre enn den på bildet til venstre, men det passer bra til meg. Jeg tenker det kan bli fint å bruke dette til sommeren når det er litt varmere i været. 

Akkurat nå ser det ikke spesielt fint ut med sømmer og slikt, men det kommer seg. De grusomme puffete armene tenkte jeg å bruke til å lage stropper av da frontpartiet er en del lavere en ryggen. Jeg håper og tror det vil se kult ut med de to skrå hullene som er foran, kanskje jeg kan pynte litt ekstra rundt der med noe spennende. Forslag til pynt? 

Tror dere det kan bli kult når alt er ferdig? 

- Sara

Hjemmelagde julegaveideer

 • 19.11.2013 kl. 20:02

Her kommer endelig innlegget jeg lovet om hjemmelagde julegaver. Ideen bak dette innlegget er at julegaver, og gaver generelt ikke trenger å koste all verden for at de skal være fine. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser når man vil lage en gave til noen. Jeg har satt sammen mine forslag her, kom gjerne med flere forslag i kommentarfeltet. Alle bildene er hentet fra Pintrest. 

Sjekk gjerne ut dette innlegget for enda flere gode ideer ♥

Hjemmelagde spaprodukter 

Å få en fin pyntet krukke med hjemmelagde spaprodukter tror jeg mange ville satt pris på. Jeg vet ikke hvordan holdbarheten er på slike ting, men jeg vil kanskje tro at skrubber er det som holder lengst. Oppskrifter er det nok å velge i på nett, så det er bare å slå seg løs. Finn på en søt innpakning for å sette prikken over i-en. Her og her er et par forslag til oppskrifter.

Hjemmelaget julegodteri

Dette lagde jeg selv og ga bort til jul for et par år siden, og det virket som at gaven slo an. Finn frem dine favorittoppskrifter på julekuler og trøfler og lag i vei. Pakk det du lager inn i en delikat eske, eller kanskje noen cellofanposer. For et par år tilbake hadde Panduro Hobby noen søte poser med snøkrystaller på, dette ble utrolig søtt når du fylte de med trøffelkuler. Igjen er nettet fylt med fine oppskrifter å velge i. Forslag til oppskrift her og her

"In a jar" 

Omtrent alt kan lages "in a jar". Har dere hørt om det før? Jeg synes det er helt genialt og ser utrolig kult ut. Du kan for eksempel legge alle de tørre ingrediensene til cookies eller en kake i et glass, legge ved fremgangsmåte og pynte det. Jeg har såå lyst til å lage dette til noen i år, men er ikke sikker på hvem det skulle blitt til. En annen ting man kan gjøre er å ha litt god kakao i et glass, og legge ved noen hjemmelagde marshmallows i en liten cellofanpose ved siden av. Forslag til oppskrift her, her og her

Hjemmelagde smykker 

Hvis du har tid (og tålmodighet) kan du lage et fint statementsmykke og gi bort. Dette tar som sagt ganske mye tid så det kan være lurt å starte i god tid, men til gjengjeld tror jeg dette er en gave veldig mange ville blitt glad for. Hvis du vil prøve deg på noe litt mindre ambisiøst kan du lage et armbånd eller et enklere kjede. Forslag til oppskrift her og her

Såpestykker 

Dette høres kanskje ikke så veldig spennende ut, men jeg ble veldig fasinert over hvor mye lekkert man kan gjøre med et stykke såpe. Jeg har aldri selv prøvd å lage såpe før, så jeg vet ikke noe om hvor krevende det er. Oppskriftsforslag her og her

Vennebilder 

Hvor koselig er det ikke å gi bort en samling med bilder fra forskjellige ting dere har gjort sammen til en venninne. Kanskje du kan sette det sammen i en fin fotoramme? Eller hva med å lage en bildebok på nett og få den fremkalt. Jeg fikk en slik bok av en venninne en gang og det var utrolig koselig, har hatt veldig mye glede av den! Det er noe helt unikt som du kan forme slik du vil.

Da håper jeg dere likte disse ideene! Det er som sagt bare fantasien som setter grenser når det kommer til hjemmelagde gaver, søkt litt rundt på nettet for inspirasjon så tror jeg dere vil få til masse fint! Del gjerne innlegget videre hvis dere likte tipsene!

Hva er ditt beste hjemmelagde gavetips? 

- Sara 

Liten snikkikk på smykket

 • 02.11.2013 kl. 12:50

God lørdag fininger! Skal straks sminke meg og finne klær til bursdagen vi skal på i dag, men ville først vise dere en snikkikk på smykket jeg startet på her om dagen. Vilde og jeg ville jo lage statementsmykke sammen på torsdag så vi gikk til innkjøp av lenker, tråd og en del perler. Det blir dessverre ganske dyrt i Norge, så jeg tenkte å bestille litt ting fra Ebay neste gang. Skal lage en DIY til dere, men jeg tenkte det var best å prøve seg på et selv først så kan jeg vise dere på en enkel måte. Da slipper dere se alle feilene jeg har gjort på dette smykket! 

Jeg skal legge til en lenke til nederst med perler. Tror kanskje jeg vil bruke de runde sølvperlene og kjøpe noen knallrosa til å ha i mellom. Er litt usikker på det enda, tror jeg må se litt på nett etter inspirasjon. 

Det tar litt tid å lage, i hvert fall hvis du aldri har lagd noe lignende før. Skal lage ett i blått også, vi fant nemlig to veldig fine blåfargede nøster som kommer til å bli fint til et smykke. Selv om dette ikke er helt ferdig tror jeg skal bruke smykket som det er i bursdagen i dag, synes det er litt fint nå også, men gleder meg til å få på plass perler. 

Hva synes du så langt om smykket?

- Sara

DIY-kveld i morgen

 • 30.10.2013 kl. 19:49

Hvordan har deres dag vært? Min har egentlig vært rimelig kjedelig! Selv om jeg liker skolen ganske godt er det alltid litt ork å skrive oppgaver. Men nå begynner jeg å nærme meg ferdig, må bare flette inn litt pensum her og der så tror jeg det skal holde. I morgen har en ganske pakket dag, men det betyr ikke lite blogging, har nemlig to innlegg på vei til dere i morgen. Det ene er en giveaway! Etter jeg har vært hos frisøren i morgen skal jeg Møte Vilde en tur, vi skal lage statementsmykker og spise reker! Gleder meg masse til å ha en liten DIY-kveld med henne! Skal prøve å få tatt litt bilder slik at det kommer en DIY på smykket etterhvert. Har vært å hentet litt inspirasjon fra By Lopes, de smykkene er helt fantastiske! Hvis vi får til noe i nærheten av dette blir jeg strålende fornøyd!

Har du laget slike smykker før, og har du noen tips til gjennomførelse?

Ikke glem spørsmålsrunden min!

- Sara 

DIY: design dine egne sko

 • 21.09.2013 kl. 19:36

Endelig er jeg ferdig med skoprosjektet mitt! På loppemarked sist helg fant jeg et par sko i min størrelse som ikke var spesielt pene. Jeg kjøpte de likevel for 20 kroner fordi jeg gjerne ville prøve ut noe jeg aldri har gjort før; å trekke om sko. Jeg fant fort ut at det ikke var så enkelt som det hørtes ut, i hvert fall ikke på tuppen av skoen og ved helen. Men jeg er nå i mål og ble faktisk litt fornøyd. Håper dere liker denne DIY'en!

Som dere ser trenger dere ikke mye for å gjøre dette. Dere må ha et par sko som ikke er så fine, stoff dere vil kle skoene i, et godt lim, en saks og en boks spraylakk. Limet jeg brukte tror jeg kostet rundt 30 kr på Europris, og egner seg godt til tekstil, men også de fleste andre overflater. 

Spraylakken jeg bruker er fra Carat. Denne her er ganske unik, fordi du kan spraye omtrent alt med den. Gummi eller andre fleksible materialer vil som regel sprekke opp ganske raskt om man spraylakkerer de, men ikke med den her! Den kommer i mange forskjellige farger, og koster ikke mer enn 129 kr. Bare Google Carat for å finne steder som selger den. 

Det første jeg gjør er å spraye sålen. Dette bør gjøres ute, hvis det ikke går må du ha et underlag som for eksempel en gammel avis. Jeg sprayet hele sålen, også under slik at det ikke skal se dumt ut når jeg løfet foten. Jeg la to lag med lakk, da ble resultatet jevnt og fint. Tørketiden står bakpå flasken, bare følg den så går alt fint. Må også bare si at den må være 100 % tørr før du går med de, prøv de på og se om de lager merker på et ark før du har du på gulvet. 

Så kommer den vanskeligste biten, nemlig å kle skoen med stoff. Her må du måle hvor store stykker du skal klippe ut, husk at det ser penest ut om du bretter inn kantene slik at du ikke får noen synlige frynser. Foran ble det en ganske stor utfordring, jeg klarte ikke å få det helt rett og bestemte meg for å legge det i rynker/folder isteden. 

Og her ser dere det ferdige resultatet. Det som er litt dumt er at de er litt stygge på innsiden, så hvis du skal sette fra deg skoene på en fest eller noe vil det ikke se veldig pent ut. Men de ser i hvert fall bra ut på. Det er kanskje det viktigste. Er faktisk ganske fornøyd med de, håper bare jeg finner en passende anledning å bruke de. 

Hva synes dere om skoene? Noe dere kunne tenke dere å prøvd selv?

- Sara 

Resultat av DIY

 • 16.08.2013 kl. 17:19

Så var jeg ferdig med mitt DIY-skoleting prosjekt. Jeg synes alltid det ser så rart ut når jeg selv lager slike kollasjer, men ble faktisk litt fornøyd med disse. Planen var egentlig at jeg skulle gjøre dette på forsiden av mappen min og notatboken, men siden mappen kommer til å bli dratt opp og ned av sekken/veska valgte jeg heller å gjøre det på innsiden. Notatboken skal ligge inne i mappen så den blir nok ikke så slitt. 

Slik ble den lille notatboken. Denne var litt vanskeligere å lage fordi forsiden er såpass liten og i tillegg hadde jeg brukt opp nesten alle bildene til den andre. Synes likevel den ble ganske søt, litt sommerlig kanskje. 

Her er innsiden av mappen min. Fikk klippet ut en god del høstplagg, slik at jeg kan bruke det som inspirajon utover høsten. Jeg tok også med et par friske sommerinnslag hvis jeg vil drømme meg tilbake til varme sommerdager. 

Da får vi se hvor lang tid det tar før jeg går lei og må lime på noe nytt! 

Hva synes dere, ble det kult? 

- Sara  


#DIY #fashion #mote #inspo #inspirasjon

DIY: inspirerende forside

 • 15.08.2013 kl. 21:54

Hei! Håper dere har hatt en fin dag og kveld. Må bare si tusen takk til alle som gidder å lese og kommentere her på bloggen. Det er så gøy å blogge når man får gode tilbakemeldinger. I dag har bloggen også kommet ganske langt opp på topplisten i Oslo, faktisk på 57. plass. Dette er veldig gøy å se, så tusen takk til alle dere som er innom her hver dag! Lik oss forresten gjerne på Facebook hvis dere vil!  Nå sitter jeg i sofaen med litt kreativt arbeid. Siden alle er så flinke å kjøper inn skolesaker så har jeg også vært litt flink. Jeg har egentlig det meste jeg trenger av skoleting, men jeg manglet noe å legge papirer i og en liten notatbok så da har jeg kjøpt det. Fant to stykker i helt plain grå slik at jeg kan designe mine egne forsider. Tenkte det ville være litt mer hyggelig å ta frem skolearbeidet dersom jeg kan se på noen inspirerende forsider å se på i samme slengen. Når jeg går lei forsiden jeg har laget eller trenger ny inspirasjon lager jeg bare en ny. 

Jeg har funnet frem forskjellige blader og nappet ut sidene med bilder jeg likte, så nå gjenstår bare en haug med klipping og liming. 

Skal prøve å få gjort de ferdig i dag eller morgen, så poster jeg resultatet så fort det er klart. Gleder meg til å se hvordan det blir!

Har dere skaffet dere at det nødvendige til skolestart?

- Sara 


#DIY #inspo #inspirasjon #fashion #mote

DIY: blomsterkrans

 • 25.07.2013 kl. 23:11

Da har jeg prøvd meg på en hjemmelaget blomsterkrans, litt i seneste laget med tanke på sommeren da. Bedre sent enn aldri! Dette var så latterlig enkelt og billig at jeg ikke skjønner hvorfor jeg ikke har gjort det før. Jeg leitet jo rundt i hele sommer før jeg tilslutt fant en jeg likte i England, isteden kunne jeg jo bare lage en selv med en gang. 

Du trenger

 • Falske blomster (mine er fra Nille)
 • Et enkelt hårbånd
 • En saks 
 • Limpistol/ superlim

Du må ikke klippe av tuppene, men jeg synes de sto veldig opp fra hårbåndet om jeg ikke hadde gjort det. 

Jeg brukte limpistol her, mest fordi jeg ville prøve å se om jeg likte fargene sammen før jeg brukte superlim. Jeg kommer nok til å bytte ut med superlim før jeg skal begynne å bruke den, da jeg er redd de vil falle av ganske lett. 

Jeg ble faktisk ganske fornyød, likte veldig godt lyserosa og lyseblå sammen. 

Grunnen til at dette bildet er på badet er fordi jeg måtte ta det etter jeg kom hjem fra jobb. Og siden regnet har bestemt seg for å komme er det veldig mørkt ute, badet var altså det lyseste stedet å ta bilder. Haha, liker dere doen vår?

Hva synes dere om kransen? 

- Sara   


#fashion #mote #tilbehør #sommer #blomsterkrans #DIY #hjemmelaget #inspo #inspirasjon 

DIY project: winter coat

 • 22.07.2013 kl. 17:05

Hei, hvordan har dere det? Her om dagen fikk jeg rote litt rundt i ting bestemor ikke ville ha lenger, hovedsakelig vesker og jakker. Fant flere ting jeg likte veldig godt og har beholdt, blant annet denne jakka her. Synes den er utrolig kult! Jeg har bare ett problem... Den er et par størrelser for stor, så den ser veldig posete ut på, noe jeg ikke liker helt. Jeg har aldri vært flink med nål og tråd, så at jeg i det hele tatt vurderer å sy den inn på egen hånd er litt galskap. MEN jeg har jo mine gode venner: Google og Youtube, som alltid hjelper meg når jeg trenger det! 

Er den ikke søt? Også er den blå i tillegg, ikke så knall som den fargen jeg skrev om for litt siden, men marineblått er også nydelig. 

Her kommer noen av detaljene frem, søte knapper som er litt gammeldagse i stilen, de skal jeg i hvert fall beholde. Blondekantene på lommene, kragen og langs åpningen er også utrolig fine, synes det gjør jakken litt mer original. 

Som sagt er den ganske stor, det ser dere sikkert her, men jeg skal i hvert fall forsøke å utrette litt magi med nål og tråd. Kanskje det hadde gjort seg med et belte i livet, hva tror dere? 

Ha en fin dag videre så blogges vi i kveld, nå skal jeg ut å gå en lengre tur. Kanskje det blir litt bading dersom vannet ikke er for kaldt. 

- Sara  


#DIY #vintage #jakke #mote #syom

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no