hits

Oppskrift: grovt, eltefritt stpejernsbrd

  • 21.05.2018 kl. 15:57

God mandag! N var det skikkelig godt med en ny uke, selv om det er fri i dag var det godt med ny, frisk start etter noen "hektiske" dager. Jeg skriver hektiske i gseyne for i gr var det ikke akkurat mye hektisk, jeg gjorde vel egentlig ikke mye som kan sies vre fornuftig, men en skikkelig daffedag var etterlengtet. Helt siden dagene fr 17. mai har jeg gtt med skikkelig hye skuldre, uten egentlig trenge det, men n begynner det endelig stive skuldre lsne. Bortsett fra en lat sndag har jeg siden sist rukket delta p vrens siste quiz-runde, vrt med Matias velseskjrt og vrt p innflytningsfest. Og ryddet opp etter 17.mai-feiringen. Det ble s utrolig mye mat igjen, og vi har nesten slitt med spise opp alt. Men n babler jeg veldig! Jeg tenkte det passet starte den nye uka med en oppskrift p et supergodt, grovt stpejernsbrd.

Ingredienser: 8 dl sammalt hvete // 1,5 dl havrekli // 1/2 pakke fersk gjr // 1 ts salt // 4 dl lunket vann (varm opp, ikke bruk lunket fra springen) // Olje // Havregryn til pynt // 

Ha sammalt hvete, havrekli, gjr og salt i bolle, og bland. Tilsett lunket vann og rr godt med en tresleiv. Deigen vil vre ganske klissete, men det er helt riktig. La s deigen heve i ca. en times til, da vil den vre omtrent dobbelt s stor. I mellomtiden kan du smre stpejernet lett med olje og nr deigen er klar har du den bare oppi stpejernet. La deigen etterheve i ca. 30 minutter. 

Pensle brdet med litt olivenolje og dryss over havregryn. Stek brdet p 200 grader i 30-40 minutter, til brdet har en gyllen skorpe. 

Server med masse godt plegg, helst mens det enda er litt lunkent!

Jeg hadde nesten glemt hvor sinnsykt godt det er med hjemmelaget brd! Og nr man slipper eltingen er det jo nesten ikke noe styr heller, gjett om stpejernet skal bli brukt mye fremover! Som jeg skrev i ingredienslisten er det best bruke fersk gjr, jeg gjorde ikke det da jeg bakte brdet og dere ser sikkert at det ikke hevde s godt som jeg skulle nske. S fersk gjr er absolutt best!

- Sara


#brd #oppskrift #hjemmelaget #ferskt #bakst #stpejern #frokost #lunsj

5 Kommentarer

spisogspar

21.05.2018 kl. 18:52
Ser fantastisk godt ut <3

Tattavkvinnene

21.05.2018 kl. 22:17
spisogspar: S godt hre, takk <3

21.05.2018 kl. 22:49
Det brdet s godt ut :)

Tattavkvinnene

21.05.2018 kl. 23:55
Anonym: S hyggelig hre! :D

Camilla

23.05.2018 kl. 20:11
Det s veldig godt ut!

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 r, og bor i Hnefoss sammen med kjresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til f utlp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjnnhet og ellers det som faller meg inn. Hper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no