hits

Oppskrift: Pikekyss til 17.mai (vegansk)

Jeg gleder meg skikkelig til 17.mai i r, og derfor koser jeg meg litt ekstra med forberedelser. I gr sto pikekyss p planen og med litt konditorfarge kunne de ikke passet bedre inn p nasjonaldagen. Denne gangen tenkte jeg prve marengs med aquafaba (kikertlake) isteden for eggehvite, jeg synes det er helt genialt at man kan bruke et snt avfallsprodukt til lage ting med og da kan i tillegg alle spise det - veganere eller ei. Pikekyss kan du selvflgelig ogs lage p "gamlemten", men her kommer i hvert fall oppskrift p en vegansk versjon. Hper det smaker ♥

Ingredienser: Laken av 1 boks kikerter // 150g melis // 1 ts vaniljepulver // Konditorfarge hvis nskelig (gele) // Vegansk sjokolade (valgfritt) // Sprytepose/blank plastpose til utspryting 

Sil kikertlaken i en bolle, bruk gjerne en kjkkenmaskin hvis du har og pisk i ca. 5 minutter. Da vil den ha begynt skumme og bli hvit i fargen. Fortsett piskingen og tilsett litt og litt melis, samt vaniljepulver. Nr du kan snu bollen p hodet uten at det sklir ut er marengsen ferdig og da er det bare spryte ut fine pikekyss. Jeg brukte en sprytepose uten tipp denne gangen, men bruk gjerne en stjerneformet tipp eller lignende. 

I og med at disse er til 17.mai valgte jeg ha i bl og rd konditorfarge. Ved ta et par striper med hver farge langs innsiden av posen fr du et fint mnster i pikekyssene, husk  bare bruke gelefarger slik at du ikke delegger marengsen. Som dere ser blir det ikke helt jevn fordeling av farge, men det synes jeg ikke gjr noe. Hvis du vil kan du fylle noen av pikekyssene med sjokolade, en liten overraskelse til gjestene! For f til det legger du bare en liten sjokoladebit p bakebrettet fr du spryter marengs over hele biten.

S er det bare stekningen igjen, og det er det som tar tid. Ovnen skal st p 75 grader, men senkes til 50 nr du setter inn brettet. Her kan du la de st i 3-4 timer fr du slr av varmen helt. La pikekyssene st i ovnen i en times tid etter den er sltt av, da skal du unng at de sprekker ved nedkjling. Sett brettet lengst ned i ovnen. Jeg har ikke varmluft, men prvde likevel steke to brett om gangen, det ene ble dessverre ikke vellykket.

Pikekyssene flt litt utover i ovnen, s de ble litt flatere, men det fr bare vre. Jeg synes de ble ste uansett :) Det er mulig lage pavlova med aquafaba ogs, men jeg tr ikke ta sjansen p at den ogs flater ut. Aquafaba-marengs er likevel et kjempegodt alternativ hvis du fr en veganer p besk! 

- Sara


#oppskrift #diy #stt #godteri #vegansk #vegan #aquafaba

2 kommentarer

Jss, de ble flotte med den fargen :-) Jeg skjnner du er i 17. mai -modus n ja :-D Hi-hi

Skriv en ny kommentar