Oppskrift: Gresskartrøfler

  • 12.11.2017 kl. 15:12

I år har jeg vært altfor dårlig til å lage ting med gresskar, det må jeg får gjort noe med før det er for seint. Jeg drømmer om pumpkin spice latte, så neste uke får jeg nok lage meg en kopp eller tre. I dag er det gresskartrøfler som står på planen. Små søte dessertbiter, litt ala de som ofte lages til jul, bare at disse er med gresskar. Oppskriften er hentet fra Gimmedelicious, men jeg valgte å trekke de i melkesjokolade isteden for hvit sjokolade, kakaopulver og melis. Håper de faller i smak!

Ingredienser til ca. 30 trøfler: 2 egg // 170g sukker // 1,2 dl vegetabilsk olje // 220g gresskarpuré // 150g mel // 1 ts bakepulver // 1/2 ts salt // 1/2 ts natron // 1 ss kanel // 1 ss pumpkin spice // 85g kremost // 85g romtemperert smør // 3,5 dl melis // Melkesjokolade, melis eller kakaopulver til å rulle i

Først må vi bake kaken, det gjør du ved å vispe sammen egg, sukker, olje og gresskarpuré. Gresskarpuré kan du forresten lage veldig enkelt selv, her ser du hvordan jeg gjør det. Sikt mel, bakepulver, salt, natron, kanel og pumpkin spice. Pumpkin spice er en blanding av disse krydderne: 4 ss kanel, 2,5 ts malt ingefær, 2 ts muskatnøtt, 1 ts allehånde, 1 ts malt nellik. Bland det tørre og det våte godt. Kaken stekes på 175 grader i ca. 25-30 minutter. Jeg brukte forresten bare en vanlig springform til dette. 

Når kaken er ferdig tar du den ut og lar den avkjøle seg, i mellomtiden kan du lage frosting. Frostingen lages enkelt ved å mikse sammen kremost, smør og melis til en luftig masse. Når kaken har kjølt seg ned kan du smuldre den opp i en bolle. Ha så i frosten og bland godt. Så er det bare å forme trøflene, lag like store biter og sett de utover et brett. Før du ruller trøflene setter du de i fryseren slik at de blir faste, og enklere å jobbe med. Dyp i sjokolade eller trill i melis/kakopulver og så er de klare til servering. 

Jeg fikk litt dårlig tid når jeg skulle ta bilder så jeg rakk ikke vente til sjokoladen var stivnet. Vi skal feire farsdag hos faren til Matias i dag, så det måtte gå litt kjapt. 

Har du noen forslag til hva jeg kan lage med gresskar?

- Sara


#oppskrift #dessert #kake #gresskar #hjemmelaget #søtt #inspirasjon #tips 

8 Kommentarer

annebe

12.11.2017 kl. 16:03
Ser veldig lekre ut i alle fall :)) Tror aldri jeg har laget noe av gresskar så ingen tips fra meg der altså... Kos dere med resten av dagen <3

Tattavkvinnene

13.11.2017 kl. 23:36
annebe: Ikke jeg heller før i fjor (tror jeg), men det kan jo brukes til så mye :D Pumpkin spice latte er SÅ godt <3 Hehe. Takk, håper du har hatt en fin mandag :)

Victoria Larsen

12.11.2017 kl. 18:25
Ser veldig gode ut!! :-D

Tattavkvinnene

13.11.2017 kl. 23:36
Victoria Larsen: Takk :D

frodith

12.11.2017 kl. 18:54
Så godt ut hvertfall :)

Tattavkvinnene

13.11.2017 kl. 23:36
frodith: Så bra! :D Det minner om krydderkake/gulrotkake :D Med frosting :))

Vilde

13.11.2017 kl. 14:25
Det hørtes og så hvertfall helt fantastisk ut herreguud!! <3 <3

Tattavkvinnene

13.11.2017 kl. 23:38
Vilde: Så godt å høre! Hvis du liker krydderkake og gulrotkake ville du garantert likt disse! :) Det funker nok like godt å bruke en av de kaketypene til disse trøflene også <3

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits