Oppskrift: Veggie chips

  • 04.10.2017 kl. 16:20

Ett av punktene på listen over ting jeg vil få gjort i høst er å være flink til å bruke sesongens råvarer. Og hvilken bedre måte å bruke råvarene på enn å lage litt snacks? Grønnsakschips har vært populært lenge, og med god grunn, det er supergodt! Vanlig potetgull er selvfølgelig godt det, men det har aldri vært en type godteri jeg strekker meg etter når jeg skal kose meg. Grønnsakschips har derimot masse god smak, og du kan faktisk nyte det med god samvittighet! Så her kommer en enkel og grei oppskrift til dere. 

Sjekk gjerne ut mine oppskrifter fra tidligere; grønnkålchips og eplechips!

Ingredienser: Grønnsaker etter ønske (jeg brukte søtpotet, rød- og gule beter, reddik og persillerot) // 0,5 dl olje // 5 ss eplesidereddik // En liten dæsj hot sause // Krydder etter ønske (jeg brukte smoked paprika og en slags oreganoblanding)

Vask og skrell grønnsakene om nødvendig før du skjærer de opp i tynne skiver, jeg brukte foodprosessoren min til dette. I en bolle kan du blande olje, eplesidereddik og krydderet. Ha grønnsaksskivene i bollen og fordel blandingen jevnt. Legg skivene utover et bakebrett og stek på 200 grader i ca. 30 minutter. Husk å vend de litt underveis slik at de ikke blir svidd. Etter det hadde gått 30 minutter senket jeg temperaturen i ovnen og stekte de videre i ca. 20 minutter. Hvis all chipsen fortsatt ikke er helt crispy kan du slå av ovnen og la de ligge til tørk mens ovnen kjøler seg ned. Jeg merket at for eksempel søtpoteten ble mye fortere crispy enn betene, så du kan med fordel legge inn rødbetene litt før resten. 

Oppbevar (hvis det blir noe igjen) i en tett beholder, for eksempel en glasskrukke. 

Disse chipsene er supergode å dyppe i en deilig hjemmelaget hummus! Hummus er jo helt perfekt som dipp!

Det at betene brukte litt lengre tid på å steke enn de andre grønnsakene kan ha noe med at de skivene av en eller annen grunn ble litt tykkere å gjøre. Jeg brukte samme innstilling på foodporsessoren, så jeg vet helt ærlig ikke hvorfor det ble slik. Det gjorde uansett ingen ting, jeg bare skuffet ut søtpoteten når jeg kjente den var klar. Godt ble det uansett, med deilige høstsmaker! 

Hva slags grønnsak synes du er best å lage chips av?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#oppskrift #hjemmelaget #snacks #sunt #chips #grønnsakschips #grønnsaker #vegetar #homemade #inspirasjon #høst 

6 Kommentarer

annebe

04.10.2017 kl. 18:14
Dette så jo lekkert og veldig godt ut ! Fint tips , eldste sønn her er jo vegetarianer... Ha en fin kveld <3<3

Tattavkvinnene

06.10.2017 kl. 20:04
annebe: Takk! :D Perfekt :))
Ha en fin helg <3

Emma Josefine

04.10.2017 kl. 18:50
NAM ! Det så fryktelig digg ut, og rotgrønnsaker er jo så godt. Det må jeg prøve til helgen :-)

Tattavkvinnene

06.10.2017 kl. 20:04
Emma Josefine: Ja ikke sant, det er så mange gode smaker å velge mellom ^^

Théa

16.11.2017 kl. 08:14
Hei Sara.

Tusen takk for en flott oppskrift :-)

Hilsen Théa

Tattavkvinnene

17.11.2017 kl. 14:56
Théa: Hei :) Bare hyggelig! Grønnsakschips er såå godt :)

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits