hits

Oppskrift: Veggie chips

Ett av punktene p listen over ting jeg vil f gjort i hst er vre flink til bruke sesongens rvarer. Og hvilken bedre mte bruke rvarene p enn lage litt snacks? Grnnsakschips har vrt populrt lenge, og med god grunn, det er supergodt! Vanlig potetgull er selvflgelig godt det, men det har aldri vrt en type godteri jeg strekker meg etter nr jeg skal kose meg. Grnnsakschips har derimot masse god smak, og du kan faktisk nyte det med god samvittighet! S her kommer en enkel og grei oppskrift til dere. 

Sjekk gjerne ut mine oppskrifter fra tidligere; grnnklchips og eplechips!

Ingredienser: Grnnsaker etter nske (jeg brukte stpotet, rd- og gule beter, reddik og persillerot) // 0,5 dl olje // 5 ss eplesidereddik // En liten dsj hot sause // Krydder etter nske (jeg brukte smoked paprika og en slags oreganoblanding)

Vask og skrell grnnsakene om ndvendig fr du skjrer de opp i tynne skiver, jeg brukte foodprosessoren min til dette. I en bolle kan du blande olje, eplesidereddik og krydderet. Ha grnnsaksskivene i bollen og fordel blandingen jevnt. Legg skivene utover et bakebrett og stek p 200 grader i ca. 30 minutter. Husk vend de litt underveis slik at de ikke blir svidd. Etter det hadde gtt 30 minutter senket jeg temperaturen i ovnen og stekte de videre i ca. 20 minutter. Hvis all chipsen fortsatt ikke er helt crispy kan du sl av ovnen og la de ligge til trk mens ovnen kjler seg ned. Jeg merket at for eksempel stpoteten ble mye fortere crispy enn betene, s du kan med fordel legge inn rdbetene litt fr resten. 

Oppbevar (hvis det blir noe igjen) i en tett beholder, for eksempel en glasskrukke. 

Disse chipsene er supergode dyppe i en deilig hjemmelaget hummus! Hummus er jo helt perfekt som dipp!

Det at betene brukte litt lengre tid p steke enn de andre grnnsakene kan ha noe med at de skivene av en eller annen grunn ble litt tykkere gjre. Jeg brukte samme innstilling p foodporsessoren, s jeg vet helt rlig ikke hvorfor det ble slik. Det gjorde uansett ingen ting, jeg bare skuffet ut stpoteten nr jeg kjente den var klar. Godt ble det uansett, med deilige hstsmaker! 

Hva slags grnnsak synes du er best lage chips av?

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#oppskrift #hjemmelaget #snacks #sunt #chips #grnnsakschips #grnnsaker #vegetar #homemade #inspirasjon #hst 

6 kommentarer

Dette s jo lekkert og veldig godt ut ! Fint tips , eldste snn her er jo vegetarianer... Ha en fin kveld <3<3

annebe: Takk! :D Perfekt :))
Ha en fin helg <3

NAM ! Det s fryktelig digg ut, og rotgrnnsaker er jo s godt. Det m jeg prve til helgen :-)

Emma Josefine: Ja ikke sant, det er s mange gode smaker velge mellom ^^

Hei Sara.

Tusen takk for en flott oppskrift :-)

Hilsen Tha

Tha: Hei :) Bare hyggelig! Grnnsakschips er s godt :)

Skriv en ny kommentar