hits

Filmtips: Kongens Nei

  • 29.09.2017 kl. 18:29

God helg! Nå føles det skikkelig lenge siden sist jeg kom med et underholdningstips på bloggen, og når jeg kikker tilbake i arkivet er det jo faktisk flere uker siden! Det må vi gjøre noe med, det på tide å komme tilbake i den gode flyten jeg hadde. Så målet er å få til et nytt tips hver fredag ut året. Dere får bare kjefte i vei hvis jeg ikke klarer å holde det! 

I dag er det den norske filmen Kongens Nei jeg vil tipse dere om, hvis dere ikke allerede har sett den da. Matias og jeg så den først på storskjerm hos onkel for et par uker tilbake, og da var det virkelig på høy tid, det er jo faktisk ett år siden den kom ut! 

Kongens Nei er en historisk dramafilm som handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940 da Tyskland invaderte Norge. Kongefamilien tvinges på flukt, og med en relativt handlingslammet regjering blir Kong Haakon nødt til å ansvar. Vi følger en presset konge som må ta stilling til et nærmest umulig valg; overgi seg til tyskerne eller gå til krig. Jeg regner med at dere vet hvordan dette ender, og som tittelen også avslører sier kongen nei. Han nekter å overgi seg til tyskerne slik hans bror hadde gjort i Danmark. Dette gjør likevel ikke filmen noe mindre spennende!

Kongens Nei satte faktisk ny Amandapris-rekord med hele 8 priser tidligere i høst, så dette er en film verdt å få med seg. Filmen kan leies og kjøpes på blant Apple Store eller ses på Viaplay. Håper dere får en kjempefin fredagskveld! (med filmtitting)

Har du sett Kongens Nei? 

- Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips #tips #anbefaling #anmeldelse #norsk #underholdning #inspirasjon #inspo

6 Kommentarer

annebe

29.09.2017 kl. 19:18
Ikke sett den.. men har hatt lyst.. bra å bli minna på den her.. God helg til deg og dine <3

Tattavkvinnene

30.09.2017 kl. 16:46
annebe: Den er absolutt verdt en titt :) Takk, god helg til dere også <3

Den lille Pandaen c:

29.09.2017 kl. 20:58
Samboeren har sett den mangemange ganger på viaplay allerede, han er kjempe historieintressert så det er midt i blinken!

Tattavkvinnene

30.09.2017 kl. 16:46
Den lille Pandaen c:: Da er det midt i blinken ja :D Liker sånne filmer :D

frodith

29.09.2017 kl. 21:18
Jepp, har sett den, den var bra :-)

Tattavkvinnene

30.09.2017 kl. 16:47
frodith: Enig, likte den veldig godt :) Synes vi har fått mye bra norsk film de siste årene :) Gleder meg til Snømannen kommer i oktober :))

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no