Oppskrift: 4 veganske pålegg

  • 24.08.2017 kl. 21:32

Nå som hverdagen er tilbake er også matpakka et fast innslag. Og for en skikkelig brødmums som meg har pålegg vært en liten utfordring etter at jeg kuttet ut kjøtt. Egentlig var det det før også, jeg synes aldri noe fristet og ante ikke hva jeg skulle plukke med meg fra butikkhyllene som ikke var altfor usunt. Valget endte som regel på skinke, leverpostei eller kanskje ost. Jeg synes derfor det kan være enklere å bare lage mitt eget pålegg. Da vet jeg akkurat hva det inneholder og jeg kan eksperimentere så mye jeg vil med smaker. Om noen av dere vil prøve dere på hjemmelaget pålegg skal dere få hele 4 av mine favoritter i dag. Disse er alle veganske, men kan selvfølgelig nytes av alle! Håper det smaker :)

Sjekk gjerne ut oppskriften min på ovnsbakt bønnepostei her, og nøttepålegg med smak av sjokolade her. 

Rødbetsalat 

Ingredienser: Syltede rødbeter // 0,5 dl majones (jeg har brukt vegansk) // 0,5 dl soyayoghurt/ rømme

Dette pålegget er så latterlig enkelt å lage selv at jeg ikke ser noen grunn til å kjøpe butikkversjonen. Alt du gjør er å kutte opp syltet rødbeter i biter og blander sammen majones og soyayoghurt. Rødbetene kan du sylte selv, eller gjøre som meg; kjøpe de ferdige på glass. 

Curry-kikertsalat 

Ingredienser: 1/2 boks kikerter // Litt mais // Litt paprika i terninger // 0,5dl majones (jeg brukte vegansk)  // 0,5 dl soyayoghurt/rømme // Karripulver

Denne oppskriften er nesten helt lik kylling/tunfisksalaten jeg la ut for et par år tilbake, bare at her er tunfisken byttet ut med kikerter. Jeg har også gjort denne vegansk og lagt til paprika. Yum! Du heller bare av kikertlaken og skyller de godt, kutt opp litt paprika i terninger og bland alle ingrediensene sammen. Smak til med karri.

Paprika-hummus

Ingredienser: 1 rød paprika // 2-3 fedd hvitløk // 1/2 boks kikerter // 1 ss tahini // Saften av 1/2 sitron // 1,5 ss olivenolje // En klype salt

Del paprikaen i to og rensk ut frøene. Stek den sammen med hvitløksfeddene på 200 grader i ca. 15 minutter, til paprikaen er mør. Skallet på hvitløken skal være på, og det kan hende du bør ta ut hvitløken litt før paprikaen. Mens paprikaen og hvitløken kjøler seg ned kan du gjøre klar de andre ingrediensene i en foodprosessor. Husk å skrell hvitløksfeddene før du kjører alt glatt. Dette trenger ikke bare brukes som pålegg, det er nemlig super tilbehør til det aller meste. Humms er SÅ godt!

Peanøttsmør

Ingredienser: 200g peanøtter // 1 ss kokosolje (valgfritt) // Litt yaconsirup (valgfritt)

Jeg måtte bare ta med denne, det er jo så utrolig enkelt å lage selv! Og så dyrt som det faktisk er å kjøpe de skikkelige typene på butikken! Alt du trenger å gjøre er å kjøre peanøttene i en blender eller foodprosessor til det blir smør. Du kan riste de litt ovnen først hvis du vil ha en dypere smak, jeg ristet mine i noen minutter på 175 grader. Du kan også tilsette litt kokosolje og/eller litt yaconsirup for en mer kremete og søt smak. Men peanøttsmøret er helt fint alene også! Hvis du liker crunchy peanøttsmør kan du bare hakke noen nøtter en liten stund og blande inn.

Andre tips til ting man kan ha på brødskiva er bananskiver, dette husker jeg var en favoritt i barndommen, supergodt! Har du prøvd komboen bananskiver og peanøttsmør som jeg har bildet over? Himmelsk! Tomatskiver med pepper er også supert på skiva, det samme er avokoado. (hvis du ikke er uheldig som meg, og ikke tåler det)

Håper dere fikk noen gode ideer til hva dere kan ha på brødskiva. Skinke og ost er langt i fra det eneste som funker! 

- Sara


#mat #vegetarianer #veganer #vegansk #pålegg #lunsj #frokost #oppskrift #tips #inspo #inspirasjon #oppskrift #matpakke

18 Kommentarer

Celin&Teodora

24.08.2017 kl. 21:36
det ser og høres godt ut 😋

Tattavkvinnene

24.08.2017 kl. 21:53
Celin&Teodora: Så hyggelig å høre! :D

frodith

24.08.2017 kl. 21:41
Fargerik mat :-) Spennende :-)

Tattavkvinnene

24.08.2017 kl. 21:53
frodith: Ja, det er lett å bli glad av fargerik mat! :D

Vilde

24.08.2017 kl. 22:41
Wow så sykt flink du er, det så jo kjempegodt ut! Skikkelig fine bilder også :D Elsker hummus og det er jo perfekt på brødskive også ja <3

Tattavkvinnene

25.08.2017 kl. 15:18
Vilde: Takk! :D Så hyggelig å høre <3 ikke sant, hummus er såå digg :))

Victoria Larsen

24.08.2017 kl. 22:44
Ser jo helt nydelig ut!! :-D

Tattavkvinnene

25.08.2017 kl. 15:19
Victoria Larsen: Takk! :D

annebe

24.08.2017 kl. 23:28
Så deilig ut det her :)) Er jo ikke vegeterianer..men spiser gjerne vegetarmat noen ganger for det ..Delikate bilder <3

Tattavkvinnene

25.08.2017 kl. 15:19
annebe: Takk! :D Så bra! Man kan absolutt nyte mye god vegetarmat uten å være det selv :D

Little Miss Sunshine

25.08.2017 kl. 08:55
Flotte oppskrifter, dette ser jo helt fantastisk ut :-D

Tattavkvinnene

25.08.2017 kl. 15:19
Little Miss Sunshine: Tusen takk :D Håper det faller i smak hvis du prøver noe av dette :D

spisogspar

25.08.2017 kl. 10:10
Flotte tips dette! Ser fantastisk godt ut! <3

Tattavkvinnene

25.08.2017 kl. 15:20
spisogspar: Så hyggelig å høre, tusen takk :D
Så fin blogg du har! :-)

Ha en fortsatt fin dag og en strålende helg :-D

Tattavkvinnene

25.08.2017 kl. 15:20
Tiril Sørensen: Tusen takk :) ha en fin helg!

elisebr

25.08.2017 kl. 11:37
Så mye god mat! :)

Tattavkvinnene

25.08.2017 kl. 15:20
elisebr: Hihi, ja nå har jeg pålegg en lang stund! :D

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits