hits

Oppskrift: gulrotsuppe med smak av ingefær og kokos

  • 14.08.2017 kl. 21:13

Hei til dere! Har dere hatt en bra start på uken? Denne uken tenkte jeg å starte med å dele en sinnsykt god oppskrift på gulrotsuppe med dere. Oppskriften er hentet fra Fitbottomedeats, men jeg har gjort noen små justeringer. Suppen ble tykk og god, spicy og mettet veldig bra! Håper dere blir fristet!

Ingredienser: 1 boks kokosmelk // 1 løk // En klump ingefær // 3 fedd hvitløk // 350g gulrøtter // 6,5 dl grønnsaksbuljong // 3 ts rød curry paste // 1/2ts salt // 2 ss sitronsaft // En neve frisk koriander // 30g chiafrø // Chilipulver etter eget ønske

Start med å ta ca. 1/3 av kokosmelken, hakket løk og salt i en kjele. Kok til løken er myk. Rør så inn en klump finhakket ingefær og finhakket hvitløk og rør til alt er blandet godt. La dette stå å putre noen minutter, før du tilsetter resten av kokosmelken, gulrøttene, grønnsaksbuljong, sitronsaften og en neve grovhakket koriander. La gryten stå å småkoke til gulrøttene er møre. Mos så suppen med en stavmikser, tilsett chiafrøene og gi den noen minutter til på platen slik at frøene får tid til å ese ut. Hvis du synes supper blir for tykk kan du prøve deg frem ved å tilsette litt vann.

Topp suppen med koriander og noen chiafrø, og server gjerne med godt brød til. 

Nå er det jo ikke så lenge før høsten kommer å banker på døren, og det betyr sesong for suppe. Jeg klarte dog ikke vente med å prøve denne, og det er jeg glad for! Er sikker på at vi kommer til å lage denne mer enn én gang til i løpet av høsten. Og hvis du synes suppe ikke metter så godt burde du gi denne en sjanse, chiafrøene gjør at suppen blir veldig mektig og metter lenge. Restene er perfekt som lunsj på jobb eller skole!

- Sara


#middag #mat #oppskrift #tips #middagstips #sunt #suppe #vegtar #vegansk #vegan

4 Kommentarer

Victoria Larsen

15.08.2017 kl. 01:35
Ser helt nydelig ut! Denne må jeg prøve :-)

Tattavkvinnene

15.08.2017 kl. 21:39
Victoria Larsen: Du vil ikke angre :D

elisebr

15.08.2017 kl. 18:32
Så nydelig og god den så ut! :)

Tattavkvinnene

15.08.2017 kl. 21:39
elisebr: Takk, den er virkelig å anbefale! :)

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no