hits

Filmtips: A Royal Affair

  • 11.08.2017 kl. 21:10

Hei og god helg! Håper dere har hatt en fin start på helga? Her på bloggen fortsetter jeg med ukens underholdningstips, og i dag er det en dansk film jeg ønsker å anbefale til dere. Denne filmen så jeg forrige lørdag sammen med onkel og Matias, og jeg tror den falt i god jord hos alle tre. Det er en historisk drama som omhandler trekantdramaet som utspilte seg mellom Kong Christian VII, hans kone Caroline Mathilde og kongens livslege, Johann Friedrich Struensee.

Filmen er satt til 1770-årene og i rollen som kong Christian finner vi Mikkel Boe Følsgaard. Mikkels portretering av en sinnsforstyrret konge er tidvis hysterisk morsom, men veldig godt gjennomført. Forholdet mellom Christian og hans engelsk fødte kone Caroline Mathilde, spilt av Alicia Vikander, er fra starten av svært dårlig. Det bunner i Christians alkoholiserte tilværelse med hyppige besøk på byens horehus, og rett og slett fordi han er gal. Hoffet mener Christian trenger en livslege, og i rollen som Johann Friedrich Struensee finner vi Mads Mikkelsen. Struensee er en opplysningens mann og han ble raskt mer enn bare kongens livslege. Som kongens rådgiver igangsetter Struensee flere moderne lover og arbeider for folkets rettigheter. Dronningen og Struensee deler mange av de samme tankene og ideene, og innleder etter hvert en affære bak kongens rygg. 

Jeg anbefaler virkelig å sjekke ut denne filmen, ikke la dere skremme av at den er dansk. Den er både spennende, interessant og faktisk ganske morsom. Om alle faktaopplysningene er 100% sanne kan jeg ikke garantere, men du vil i hvert fall få et ganske bra innblikk i hvordan dette utspilte seg. Filmen er fra 2012, og er tilgjengelig på Netflix.

- Sara


#film #filmtips #tips #underholdning #inspo #anbefaling

5 Kommentarer

frodith

11.08.2017 kl. 21:27
Elsker egentlig sånne filmer :-) Liker historisk sus :-D

Tattavkvinnene

14.08.2017 kl. 23:44
frodith: Samme her! :D

Camilla Heindorf

14.08.2017 kl. 01:06
Wow.. Denne må jeg få sett en gang:)

Tattavkvinnene

14.08.2017 kl. 23:45
Camilla Heindorf: Ja, den var veldig bra :)

Camilla Heindorf

15.08.2017 kl. 01:20
:D

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 år, og bor i Hønefoss sammen med kjæresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til å få utløp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjønnhet og ellers det som faller meg inn. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no