Oppskrift: sopp- og parmesanpasta

Sponset ost

God kveld! Her kommer jeg for å starte uken med en helt insane pastaoppskrift til dere! Denne retten er en skikkelig smaksbombe med parmesan, fløte og hvitløk. Dette er en veldig enkel rett som kan slenges sammen på femten minutter, og den kan enkelt tilpasses din smak ved å legge til eller trekke fra grønnsaker. Håper det smaker!

Ingredienser for 2 personer: Sopp (vi brukte litt over en boks first price) // Makaroni, eller annen pasta til to personer // Er par store never spinat // 2 dl grønnsaksbuljong // 3 fed hvitløk // 1,5 dl fløte // Litt smør // 1 ss mel // Salt og pepper // Masse parmesanost 

Start med å steke soppen til den er mør og god. Legg den til side mens du lager sausen og koker pastaen. 

Sausen lager du ved å smelte smør i en kjele. Tilsett hakket hvitløk og stek det til hvitløken er myk. Visp inn melet og spe på med buljongvannet, fløte, masse opphakket parmesan, salt og pepper. Smak gjerne til med salt og pepper, samt parmesanen for å få den perfekte smaken! ​

Når alt har blandet seg godt tilsetter du spinaten. Når den begynner å se litt slapp ut tar du i soppen. ​

Server med tagliatelle, makaroni eller annen type pasta. Dryss gjerne litt ekstra parmesan på toppen, man får vel aldri nok av det? 

Nam! Denne retten er laget med Parmigiano Reggiano, den ekte parmesanosten, som gir en supergod og fyldig smak. Den er god å toppe pizzaen med, den er god til alle typer pastaretter, eller til gratinering av grønnsaker. Tidligere i år lagde jeg noen utrolig gode squash-skiver toppet med parmesan, det ble en stor hit på tapasbordet. 

Hva bruker du parmesan til?

– Sara


#parmesan #ost #mat #middag #sopp #oppskrift #vegetar #kos #hjemmelaget

11 kommentarer

Siste innlegg