Oppskrift: sukkerfri peanut butter fudge

Ga dere etter for kjøpepresset i går, eller orket dere ikke stå i lange køer og sloss med kjøpeglade nordmenn? Jeg hadde egentlig planer om å sitte trygt i sofaen hjemme å klikke hjem ting derfra, men så ble det en tur ut likevel. Tre store poser ble med meg hjem og jeg må si meg veldig fornøyd med innkjøpene! Nå begynner fler av gavene å komme på plass og det er veldig deilig å tenke på! Hva jeg har kjøpt kan jeg selvfølgelig ikke vise frem, men en oppskrift på sukkerfri fudge kan dere få! Grunnoppskriften er på vanlig fudge også tilsetter man de smakene man ønsker, valget falt på kakaopulver og PB2 (peanøttsmørpulver) hos meg, og disse må virkelig prøves.

Ingredienser til ca. 15 mellomstore fudge:

  • 3dl vikingmelk
  • 4 ss Sukrin
  • 4 ss Sukrin Gold
  • 2 ss YaconSirup
  • Et par klyper salt
  • 2 ss 100% kakaopulver
  • 3 ss PB2

Vikingmelk og Sukrin/Sukrin Gold kan kjøpes i vanlig dagligvarebutikk, Yaconsirup og PB2 kjøpes på helsekosten.

Bland alt sammen i en kjele og la det småkoke til det har blitt en myk deig. Det kan fort ta en halvtimes tid så bruk en kjele med teflonbelegg så slipper du henge ved kjelen hele tiden. Men pass godt på, du vil ikke at de skal svi seg!

Fyll opp røren i silikonformer, enten du har noen fine isbitformer eller du bare bruker en liten brødform slik som jeg gjorde før du setter de i fryseren. Jeg lot de stå natten over, men i oppskriften står det at de er klare etter bare 1 time!

Så enkelt er det altså å lage sukkerfritt godis, selv om det er helt innafor å lage godis med sukker kan det være greit å ha noen slike oppskrifter på lur også. Fordelen er at du veit akkurat hva de inneholder og at du kan variere de i det uendelige. Hva med å prøve med lakris, vaniljefrø, finhakkede nøtter eller kokos? Prøv deg fram med det du liker best!

13 kommentarer

Siste innlegg