Oppskrift: Saftige skolebrød

Som jeg skrev i går koste Vilde og jeg oss med skolebrød og varm kakao. Skolebrødene ble så gode at de må jeg bare dele oppskriften på. To oppskrifter på rad er innafor når det er helg, sant? Denne oppskriften er i hvert fall perfekt for lørdagskosen, så hvis du ikke har rukket å kjøpe godteposen enda anbefaler jeg deg å vurdere disse isteden!

Ingredienser til 12 skolebrød:

  • 100g smør 
  • 3 ½ dl melk  
  • 50g gjær  
  • ½ ts bakepulver 
  • 1 ts kardemomme 
  • ½ salt  
  • 75g sukker  
  • ca. 600g hvetemel 
  • Vaniljekrem 
  • Melis  
  • Kokos 

Smelt smør og ha i melken. Rør ut gjæren i lunken væske. Bland i bakepulver, kardemomme, salt, sukker og melet. La deigen heve til dobbel størrelse.

Trill deigen til en pølse og del opp i 12 biter. Trill bitene til boller og hev de i ytterligere 15 minutter. Når de har hevet ferdig lager du fordypninger i midten av bollene og fyller de med vaniljekrem. Stek de i 12 minutter på 225 grader.

Lag melisglasur av melis og vann og smør det på bollene. Dryss så over kokos og bollene er klare til å nytes!

14 kommentarer

Siste innlegg