10 ting du kan gjøre på en regnværsdag

Først i går innså jeg at høsten virkelig er her. Det var regn i lufta, gult løv på bakken og en temperatur som gjorde at jeg ville snu for å hente et varmt skjerf. De varme dagene som minner mer om sommer enn høst er nok forbi og vi må forvente flere og flere regndager fremover. Men det trenger ikke bare være negativt, det er nemlig masse gøy man kan finne på selv om været er dårlig. Så her kommer min topp 10 lister over ting å gjøre på regntunge dager.

Arranger venninnekveld

Be venninnene dine over for en skikkelig jentekveld med chick flick på skjermen, ansiktsmaske og jentesnakk. Kutt opp masse deilig frukt, dypp det i smeltet sjokolade og kos dere glugg i hjel.

Bak noe godt

Å bake kan ta tid, men når det regner har man jo nok av det. Bak opp flere brød så har du deilig hjemmebaktbrød liggende i fryseren, eller kanskje det frister mer med noe søtt? Hveteboller, kanelsnurrer og blåbærmuffins er alltid en sikker vinner. Alle tre er gøy å lage og å spise! Trykk på ordene for å komme til oppskrift.

Rydd i klesskapet

Dette her MÅ jeg gjøre selv snart, det flyter bokstavelig talt over av klær. Men det skal spares til en regnfull dag, da kan jeg bruke laang tid og få skikkelig orden i sakene! Hvis det er knapt med plass i skapet ditt kan det være lurt å pakke bort sommertøyet og gjøre plass til varmere plagg.

Se på film eller TV-serie

Film er alltid kos når det er dårlig vær, enten det er en chick flick med ei venninne eller en actionfylt film med kjæresten. Er du ikke i filmhumør kan du sjekke ut hva som ruller og går av TV-serier. Enten på Netflix eller på for eksempel TV2 Sumo og Viaplay. Om høsten starter mange programmer opp, i går begynte Farmen på TV2, Bloggerne har oppstart om ikke lenge og Skal Vi Danse har surret noen uker allerede. Det er med andre ord ikke mangler på ting å se på.

Drikk noe varmt

Dette fortjener faktisk et helt eget punkt, for det er så koselig! Et av bildene jeg har av høsten er å sitte i sofaen med et stort pledd rundt seg og en kopp med noe varmt i. Favorittene om høsten er te, gjerne grønn te med lime eller jordbærte og selvfølgelig varm kakao♥ Finnes det noe koseligere?

Ta deg tid til å lese

Kanskje du har en bok du har lyst til å lese, men som du aldri får kommet i gang med? Kombiner det med punktet over og du har en koselig stund foran deg. Hvis bøker ikke frister så mye kan du unne deg et par glossy magasiner og fylle på med inspirasjon. Bokanmeldelse av New York bekjennelser finner du her.

Ha hjemmespa

Skjem deg selv skikkelig bort med ansiktsmaske, skrubb, neglelakk og fotbad. Sett på rolig musikk, tenn noen duftlys og skap den perfekte atmosfæren for avslapping. Er du heldig og har kjæresten kan du kanskje få han eller henne til å massere deg også. Romantisk og veldig koselig på regnværsdager. Tips til skjønnhetsprodukter fra kjøkkenskapet finner du her.

Storrengjøring

Dette er kanskje ikke det morsomste man kan gjøre, men av og til trengs det en skikkelig runde med vaskefillene. Det finnes vel ikke noe bedre tidspunkt å gjøre dette på enn når været er grått og trist?

Gjør DIY-prosjekter

Kanskje du har noen plagg som skulle vært frisket opp litt, eller kanskje du har sett et smykke du kunne tenke deg å lage? Da kan du stelle i stand et lite hobbyverksted, enten alene eller sammen med flere. Hvis du inviterer en liten gjeng kan alle ta med litt hobbysaker hver så kan dere lage litt forskjellige ting. Slipp kreativiteten løs og lag fine ting sammen! Oppskrift på supersøtt armbånd finner du her.

Øv deg på ting du ikke får til 

Er du ikke så god på å flette, sette opp hårdonut eller lage krøller? Eller kanskje det er løsvippene som aldri vil se naturlig ut? Da kan du øve på disse tingen når regnes øser ned. Feilen jeg alltid gjør er at jeg skal prøve på de tingene jeg sliter med når jeg skal ut på noe. Resultatet blir selvfølgelig aldri slik jeg vil. Når været er dårlig har man verdens beste unnskyldning til å sitte å dolle seg opp og øve på disse tingen. Kanskje det å få til de perfekte sotede øynene lyser opp den ellers litt gråe dagen?

Det var mine ideer til ting du kan gjøre når været ikke er helt på din side. Jeg synes nesten det er litt koselig med regn om høsten, for da tar man seg tid til alle disse tingene man ikke prioriterer i sommermånedene. Det er dog spådd ganske fint vær i hovedstaden resten av uken så jeg får nok vente litt med å bruke listen, men håper noen av dere ble inspirert av den.

21 kommentarer
    1. Kjempefine tips! Jeg burde også ta for meg den haugen av klær jeg nå har på rommet, og klesskapet. Har litt i overkant av klær, og en del av dem er klær jeg ikke lenger skal ha, eller som er for lite for meg. DIY er genialt. Det har jeg begynt med nylig, og er veldig gøy. Ellers ser jeg serier, leser en god bok, skriver blogginnlegg lenge i forkant (men som jeg ikke alltid publiserer), osv. når det regner (:

    2. andelly: Tusen takk! 😀 Godt å høre at jeg ikke er den eneste med litt *kremt* veldig mye klær x) Da har du masse herlige aktiviteter å gjøre når regnet melder seg, kos deg masse med alle sammen! <3

    3. Sølvi Birgitte Wærness: Så hyggelig å høre, tusen takk snille <3 Det er heller ikke feil å gjøre på gråe dager, det blir litt som med magasin, inspirasjonspåfyll på høyt nivå 😀

    4. Wow, tusen takk for det! Tror jeg må lagre denne i bokmerkene mine. Nå som høsten kommer, blir det nok alt for mange regndager, og da er jo denne lista herlig 🙂 Selvfølgelig er det jo da typiskat man ikke vil noen av tingne. Men noe jeg kanskje bruker mest er isåfall: bake, film/TV-serie, rydde og ta meg noe varmt. Noe jeg kanskje bør vurdere er jo DIY-prosjekter, for egentlig liker jeg det, så lenge jeg får det til, hihi ^^ Lar ikke alltid regne stoppe meg, ihvertfall ikke fra å gå på trening, men noen ganger er det deilig å si med god samvittighet “åh, det sprutregner ute. La meg sette meg i sofakroken med noe godt” hihi 😀

    5. Vilde: Hihi, bare hyggelig 🙂 Ja, regnet kommer tidsnok, heldigvis har det vært veldig få regnværsdager så langt i høst 🙂
      Ja, de punktene om vasking og rydding i klesskap er kanskje ikke de morsomste tingene å gjøre, men det frister i hvert fall mer å gjøre det på dager man ikke ville brukt utendørs uansett 🙂

      Haha, er så enig med deg! Av og til er det godt å ha en sånn unnskyldning for å kose seg litt 🙂 Det er jo ting man kan gjøre utendørs selv om det regner, men jeg må nok innrømme at jeg trives best inne 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg