hits

Hjemmelagde makroner

  • 31.01.2014 kl. 10:18

God morgen fine! Jeg hadde det s koselig sammen med Vilde gr, frst dro vi for handle inn det vi trengte til makronene fr det ble et lite stopp p Espresso House p vei hjem til henne. Vi mtte ha en liten matbit s hvorfor ikke stikke innom favorittstedet vrt? Nami♥ Vel hjemme hos Vilde startet vi raskt med bakingen, begge litt smnervse for hvordan dette skulle g. Vi var jo veldig klar over at makroner er ganske vanskelig lage og at mange m prve flere ganger fr de fr det skikkelig til. Meen det stopper jo ikke oss! Oppskriftene vi har brukt er hentet fra bloggen til Ida, som vant hele Norge baker, selve makronene finner du herog sjokoladefyllet her. Selv om oppskriftene str p bloggen hennes skriver jeg de ogs opp her s blir det ikke bare masse bilder uten mening. Hper dere liker det♥

Til ca. 40 makroner trenger du:

100g mandelmel (ikke fettredusert)

200g melis

110g romtemperert eggehviter

4 ss sukker

En av de tingene jeg tror folk bommer mest p nr det kommer til makroner tror jeg er mandelmelet. Mange tror man kan bruke mandelmelet man kjper p helsekosten, men dette er fettredusert og egner seg ikke til makroner. Ida anbefaler Cacas sitt mel (kan kjpes her), s vi brukte bare dette. Ml opp og sikt mandelmel og melis to ganger, det er viktig sikte skikkelig slik at rren blir jevn og fin.

S skal du piske eggehviten i egen bolle. Eggene m vre romtempererte og Ida anbefaler la de ligge ute i 24 timer fr bruk. Eggehviten skal ikke piskes for lenge, men m piskes til du kan snu bollen p hodet uten at det faller ut. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker. Hvis du vil ha farge p makronene tilsetter du nsket konditorfarge. Vi brukte den rosa til Wilton, men vi var nok litt beskjedne med mengden farge. Da de var ferdig stekt ble de nemlig ganske blasse i fargen, s rren m ha ganske sterk farge for at det skal bli et godt resultat.

S skal mandelmassen tilsettes i eggehvitene, her skal du rre ganske raskt og hardt for f ut all luften. Men igjen skal man ikke rre for lenge, Ida anbefaler ikke ta mer enn 50 tak. Vi telte ikke, men jeg tror vi fikk det ganske greit til.

Bruk en sprytepose med en rundt tip eller en vanlig blank pose som du klipper hull i tuppen. Spryt rren p et bakebrett, hvis du ikke har en silikonplate med makronformer er det lurt tegne opp sirkler p et bakepapir, i hvert fall de frste gangene du lager dette. Da er sjansen for f like store makroner mye strre. Husk bare snu arket med pennen ned fr du spryter p, som du ser har vi glemt det her! Du vet at rren har riktig konsistens dersom rren legger seg pent p plass og beholder fasongen sin. Da jeg var p makron-kurs med Ida p bokfestivalen i fjor sa hun at man skulle dunke brettet med makroner i benken, jeg tror dette var for f ut eventuelle luftbobler. Noen som vet om dette stemmer? Vi gjorde det i hvert fall med vre for vre sikre. Nr du er ferdig lar du makronene ligge trke p benken i ca. en time, dette gjr du for f en hinne p makronene fr de skal stekes slik at de ikke sprekker.

Stek de midt i ovnen p 150 grader i ca. 11-13 minutter.

S over til sjokoladekremen, denne br du forresten lage frst fordi den skal st kjlig i 1-2 timer. For lage sjokoladekrem til ca. 40 makroner trenger du:

70g vann

15g brunt sukker

85g smr

150g sjokolade (lys eller mrk velger du selv)

Ha vann, sukker og smr i en kjele og kok det opp. La rren koke i 1 minutt. Ha s i sjokoladen og rr helt til sjokoladen har smeltet. Det var det hele, n m du bare sette blandingen i kjleskap 1-2 timer slik at det stiver. Enklere enn dette tror jeg ikke du fr det?

Nr makronene er ferdig stekt og har avkjlt seg skikkelig kan du begynne spryte sjokoladekremen p en halvside og klemme forsiktig en tom halvside p toppen. De knuser ganske lett s husk vr forsiktig nr du klemmer.

Slik ble alts vre seende ut. Som dere ser ble de ganske blasse i fargen, men ellers er jeg faktisk veldig fornyd med disse. Litt forskjellig strrelse er det p noen av de, men etter hvert som vi fikk en teknikk inn ble det letter f de jevne. Til vre frste gang vi lager noe snt synes jeg vi gjorde en ganske god jobb, hper dere holder ut med meg nr jeg ikke klarer la vr skryte snn♥ nsker dere en fin fredag, s blogges vi senere i dag!

Har du prvd lage franske makroner fr?

- Sara


#makroner #bake #baking #hjemmelagd #fransk #franskemakroner #french #makaroner #helenorgebaker #venninnekveld #venner #matogdrikke #dessert #kake #rosa #stt

22 Kommentarer

gunnaroriflamelunde

31.01.2014 kl. 10:31
Nam nam, dette fikk jeg lyst p, m hre med sambo om hun kan hjelpe meg, kommer du med flere oppskrifter senere. Elsker bloggen din.

Ha en fin dag videre

Iselin Rene

31.01.2014 kl. 11:08
Det s godt ut :)

Maria Volpe

31.01.2014 kl. 11:28
h det er s godt! Ogs er de s ste se p, haha!

Ja har prvd, men de ble kjempe misslykka, s tenkte prve igjen snart! :P

RaversSpeech

31.01.2014 kl. 12:20
wow! de s gode ut

Kaisa Elise

31.01.2014 kl. 13:17
Aldri smakt slike makaroner fr jeg ... Men det ser s alt for godt ut, s dette m jeg prve :D

Lena Ludvigsen -

31.01.2014 kl. 13:28
S godt ut:-) Ha planlagt teste lenge, men aldri kommet s langt..

frodith

31.01.2014 kl. 13:45
, ser helt aldeles smaskens ut, send over en haug er du grei :-D Hi-hi. Ser gy ut bake litt da, og spesielt nr man er to kanskje :-) Mer moro da :-) Ha en herlig dag Sara :-) Klemmer <3

Marcela Constanza

31.01.2014 kl. 15:42
Nam <3 du er bare s flinke <3 nske deg god helg <3

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:03
gunnaroriflamelunde: S hyggelig hre! Ja, dere fr prve lage i sammen, det er mye koseligere enn gjre det alene :) Det kommer nok masse oppskrifter i fremtiden ogs, liker prve nye ting p kjkkentet.
Tusen takk for det, kjempekoselig!
Ha en fin fredag og helg :)

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:03
Iselin Rene: Takk ^^

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:03
Maria Volpe: Ja ikke sant, verdens steste sm kaker ^^
h, s kjedelig :/ Har du en anelse om hva du kan ha gjort feil eller?

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:04
RaversSpeech: S gy, takk! :D

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:04
Kaisa Elise: , da br du gjre det. De er s gode <3 Lykke til ^^

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:04
Lena Ludvigsen: Da har du noe godt i vente :D

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:05
frodith: Jepp sender de med helikopteret mitt n ^^ Hehe
Dette tok ganske lang tid, men det er jo veldig hyggelig gjre det sammen med en venninne :) Veldig godt ogs <3 Ha en fin fredag og helg, klem <3

Tattavkvinnene

31.01.2014 kl. 17:06
Marcela Constanza: Takki takk <3 Ha en kjempefin helg ^^

Jan K

31.01.2014 kl. 21:26
Dette var rett og slett "smaksprvemateriale" for kakeglade onkler!

Thea

31.01.2014 kl. 22:13
De s kjempefine ut! Er det frste gang du lager alts? Fr s sykt lyst p makroner nr jeg ser disse bildene, men jeg har dessverre spist meg allergisk p mandler :(

Tattavkvinnene

01.02.2014 kl. 01:51
Jan K: Hehe ja, da fr du stikke innom Tyristrand neste helg :D

Tattavkvinnene

01.02.2014 kl. 01:54
Thea: Takk :) Jepp, aller frste gang. Litt rart for dette er noe av det beste jeg vet. h, s kjedelig det hrtes ut :(

Vilde

01.02.2014 kl. 12:35
Alts jeg er egentlig ikke s glad i makroner, jeg, men jeg skal ikke legge skjul p at det ser helt fantastisk ut! Resultatet deres var jo bare helt superfint, fikk skikkelig lyst p (kan ikke love at jeg hadde likte det, haha!). Jaja, men, virker som dere koste dere ogs da ^^

God helg a' sta <3

Tattavkvinnene

02.02.2014 kl. 01:33
Vilde: Is it possible? :O Neida, skjnner det ^^ Gy hre at de i hvert fall ser gode ut, da m vi ha gjort noe riktig :) Magen min sier ogs at vi har gjort noe riktig xD

Skriv en ny kommentar

Tattavkvinnene

Hei hei. Jeg heter Sara, er 24 r, og bor i Hnefoss sammen med kjresten min. Denne denne bloggen bruker jeg til f utlp for mine kreative sider, og du vil finne en god blanding av hverdagslige ting, oppskrifter, skjnnhet og ellers det som faller meg inn. Hper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com

Bloggdesign

Sk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no